Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, telis είπε

Για την ευλυγισία διαφωνώ, είναι τεράστιο προτέρημα και θα πρέπει να συνδιαζεται με την προπόνηση δύναμης. 

Ένας ευλυγιστος αθλούμενος έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να πάθει τραυματισμους σε τενοντες. Και σε πρακτικό επίπεδο είναι το ίδιο χρήσιμο. 

Προσωπικά για έναν χρόνο έκανα crossfit και γιόγκα (όχι τις μαλακίες με τις αναπνοές, πολύ δυναμική που σε ξεθεωνει) και είχα πάθει πλάκα από τα αποτελέσματα, και πόσο με είχε βοηθήσει στο crossfit. 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ 

Τι γιόγκα ήταν αυτή;🤔

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Τι γιόγκα ήταν αυτή;🤔

Υπάρχουν πολλά είδη από δαύτες. Αυτό που έκανα εγώ ήταν ένας συνδυασμός Ashtana με Vinyasa. Τουλάχιστον έτσι υποτίθεται ότι  ήταν, μην νομίζεις ότι έχω εντρυφήσει στο θέμα. 

Είχα πάει πολύ επιφυλακτικά γιατί γελούσα με την ιδέα. Έλα όμως που ήταν πολύ καλή.

• Like 1
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, telis είπε

Είχα πάει πολύ επιφυλακτικά γιατί γελούσα με την ιδέα. Έλα όμως που ήταν πολύ καλή.

Κι εγώ γελούσα μέχρι που με περιέλαβε μια πιτσιρίκα instructor και σε μισή ώρα της είπα να πάει να πνιγεί, μου έφυγε ο πάτος 😆

Πραγματικά δύσκολο και θέλει χρόνο να το συνηθίσεις.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης το δοκίμασα αλλά ήμουν ξυλάγγουρο ,ζορίστηκα και τα παράτησα.

Ήταν όμορφα όμως εκεί μέσα :)  κάποια στιγμή ίσως ξανά ξεκινήσω 

—————————————-

Ξεκίνησα πάλι μετά από 3 χρόνια στρατιωτικές πιέσεις χαλαρά λιγάκι κουμπωμένος

15Χ20,12Χ30,10Χ35

Είχα ξεχάσει τι πρήξιμο νοιώθεις

Άντε καλή μου αρχή να φθάσω τα παλιά άμα μπορέσω

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 5

Εγώ την έχω βάλει στο πρόγραμμα αφού όμως πρώτα φτάσω στο επίπεδο δυναμης & όγκου που έχω βάλει ως στόχο. Τότε θα μπω σε συντήρηση της δύναμης κι αύξηση της ευλυγισίας και της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας οπότε και θα καταπιαστώ με γιόγκα και αερόβια άσκηση.

Σε 4-5 χρόνια υπολογίζω, μπαίνοντας στα ήντα δηλαδή.

• Like 5

51 λεπτά πριν, JcD είπε

Κι εγώ γελούσα μέχρι που με περιέλαβε μια πιτσιρίκα instructor και σε μισή ώρα της είπα να πάει να πνιγεί, μου έφυγε ο πάτος 😆

Πραγματικά δύσκολο και θέλει χρόνο να το συνηθίσεις.

Θελω την πιτσιρικα instructor   να μου κανει και μενα !

48 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Θελω την πιτσιρικα instructor   να μου κανει και μενα !

Κλωτσιά στον ποπο θες εσύ. Σε πόσες μέρες είπαμε ότι ξεκινάει το cut? 

1 λεπτό πριν, evabb είπε

Κλωτσιά στον ποπο θες εσύ. Σε πόσες μέρες είπαμε ότι ξεκινάει το cut? 

xaxaxa Eχω ξεκινησει ηδη αλλα  την light  εκδοση.1/3 ξεκιναω την hardcore .

1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

xaxaxa Eχω ξεκινησει ηδη αλλα  την light  εκδοση.1/3 ξεκιναω την hardcore .

Έτσι μπράβο σιγά σιγά, όχι με τα μούτρα κατευθείαν στα δύσκολα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Επίσης το δοκίμασα αλλά ήμουν ξυλάγγουρο ,ζορίστηκα και τα παράτησα.

Ήταν όμορφα όμως εκεί μέσα :)  κάποια στιγμή ίσως ξανά ξεκινήσω 

—————————————-

Ξεκίνησα πάλι μετά από 3 χρόνια στρατιωτικές πιέσεις χαλαρά λιγάκι κουμπωμένος

15Χ20,12Χ30,10Χ35

Είχα ξεχάσει τι πρήξιμο νοιώθεις

Άντε καλή μου αρχή να φθάσω τα παλιά άμα μπορέσω

Φιλε εισαι ωραιος γιατι οι στρατιωτικες πιέσεις ειναι μια εκπληκτική άσκηση! Χθες ήμουν γυμναστηριο κατα τις 9 αφου ειχα πάρει και τον απογευματινο μου υπνακο! Πηγα για αεροβιο....κάνω μιση ωρα ποδηλατο ... εκ των οποιων τα 20 λεπτά ηταν απο το επιπεδο 7 και πάνω έφτασα και στο 10 για 5 λεπτά. Κατεβαινω απο το bike και πάω αλλάξω μπλουζα, επανέρχομαι στην αιθουσα και λέω θα παιξω λιγο ζέσταμα γιατι ειχα και το Σαββατο πάγκο και ας το αφησω λιγο , το χερι δεν με ενοχλουσε. Μπαινω ζεσταματάκι και την ασκηση που κάνω για τους πηχεις. Τελειωνω ... και λέω παω για κοιλιακους αλλα..... κάτι μου έλειπε και ενιωθα ανησυχος. Βλέπω τη μπάρα..... πάνω στο ράκ. Λέω θα κάτσω να κάνω στρατιωτικές αλλα με λιγα κιλά.... η γνωστη παγιδα.

Βάζω 5κιλα και ξεκινάω.... ένιωθα ενα ωραιο κάψιμο. Έβγαλα 12 επαναληψεις στα 30 κιλά.

Μετά λέω.... τωρα να σταματησω νιωθω πολυ καλα.... φουλ κάψιμο ας βάλουμε 2 10κιλά .... 40 κιλά λοιπον για 9 επαναληψεις ! Άλλο ενα σέτ με τοσες.

Και μετά λεω ας βάλουμε και αλλα 2 5άρια.... τωρα ειμαι καλα... αυριο μην ειμαι με πάγο! χαχα

50 για 6 επαναληψεις! Μετά κατεβασα 40 για 7 και 30 για 10.

Εκανα μονο αυτη την ασκηση! Μετα πηγα για κοιλιακους και ραχιαιους... ήρεμος πια! Στην προηγουμενη προπονηση ειχα κάνει 50 κιλά για 4 επαναληψεις. :D

ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ κατα τις 10 και μιση εφαγα 100γρ μακαρονια (ζυγισμένα άβραστα) + 2 αυγά + σαλατα + 15-20μλ λάδι και μετά 450μλ ασπραδι πριν κοιμηθώ.

Αλήτης εφαγα μακαρονια τοσο αργά τσκ τσκ τσκ :D προς το παρον δεν με ενοχλει το χέρι ! Κοιμάται χαχα. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πάμε να δούμε τώρα τι προσέχουμε σε αυτη την ασκηση και αν ειμαι κάπου λάθος με διορθώνετε.

Αγκώνες μέσα, στο ανοιγμα των ωμων. Ενα κλικ πιο έξω. Οι καρποι δεν γέρνουν προς τα πισω. Μεση ευθεια οχι καμπουρες - οχι υπερέκταση , η μπάρα στο ανεβασμα ακριβως πάνω απο το κεφάλι και δεν μπορεις να την δεις απλα κινεις λιγο τον αυχενα προς τα πισω οταν ανεβάζεις και μετα τον φέρνεις μπροστά στο κατέβασμα. Εισπνοη στο ανέβασμα εκπνοη στο κατέβασμα !

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 3

48 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Πάμε να δούμε τώρα τι προσέχουμε σε αυτη την ασκηση και αν ειμαι κάπου λάθος με διορθώνετε.

Αγκώνες μέσα, στο ανοιγμα των ωμων. Ενα κλικ πιο έξω. Οι καρποι δεν γέρνουν προς τα πισω. Μεση ευθεια οχι καμπουρες - οχι υπερέκταση , η μπάρα στο ανεβασμα ακριβως πάνω απο το κεφάλι και δεν μπορεις να την δεις απλα κινεις λιγο τον αυχενα προς τα πισω οταν ανεβάζεις και μετα τον φέρνεις μπροστά στο κατέβασμα. Εισπνοη στο ανέβασμα εκπνοη στο κατέβασμα !

Οι αναπνοές πρέπει να γίνονται λιγο διαφορετικά.

Μια στην αρχή κ σφίξιμο κοιλιακών.

Βγάζεις την μπάρα απο το rack, σφίγγεις γλουτούς κ κανεις 2-3 επαναλήψεις.

Μετά με την μπάρα κλειδωμένη, παλι αναπνοές κ σφίξιμο κοιλιακών/γλουτών για αλλες 2-3 επαναλήψεις. 

Κάνοντας τις αναπνοές οπως εσύ χαλαρώνεις τον κορμό με αποτέλεσμα στο πιο αδύναμο σημείο της άσκησης (η μπάρα στο υψος του στήθους) ο κορμός σου να ναι χαλαρός.

Πρέπει να επιδιώκεις ακριβώς το ανάποδο.

Το ιδιο δλδ που ισχύει κ στο deadlift. Ανάσα στο πιο δυνατό σημείο της άσκησης. 

• Like 1

Μόλις τώρα, bilya είπε

Οι αναπνοές πρέπει να γίνονται λιγο διαφορετικά.

Μια στην αρχή κ σφίξιμο κοιλιακών.

Βγάζεις την μπάρα απο το rack, σφίγγεις γλουτούς κ κανεις 2-3 επαναλήψεις.

Μετά με την μπάρα κλειδωμένη, παλι αναπνοές κ σφίξιμο κοιλιακών/γλουτών για αλλες 2-3 επαναλήψεις. 

Κάνοντας τις αναπνοές οπως εσύ χαλαρώνεις τον κορμό με αποτέλεσμα στο πιο αδύναμο σημείο της άσκησης (η μπάρα στο υψος του στήθους) ο κορμός σου να ναι χαλαρός.

Πρέπει να επιδιώκεις ακριβώς το ανάποδο.

Το ιδιο δλδ που ισχύει κ στο deadlift. Ανάσα στο πιο δυνατό σημείο της άσκησης. 

Δηλαδη κάνεις 2-3 επαναληψεις με μια ανάσα και μετά την βγάζεις;

Στις 15/2/2020 στις 3:20 ΜΜ, evabb είπε

με τραβηξαν οι φιλες μου σε ενα τετοιο ομαδικο body skata. μια μαλακια και μιση ηταν.

ειναι αναλογα το class :) τα μποντι παμπ (αν φυσικα μιλαμε για το οριτζιναλ) ειναι γενικα σκληρα προγραμματα. Φυσικα εχει και αλλα προγραμματα (νομιζω εχουν καμια 10αρια διαφορετικα απο Λες Μιλλς) που απλα δε παω γιατι βαριεμαι

9 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δηλαδη κάνεις 2-3 επαναληψεις με μια ανάσα και μετά την βγάζεις;

αυτό κανω αλλα δεν έχουν σημασία οι επαναλήψεις οσο το να αναπνέεις με τα κιλά κλειδωμένα. 

Ξεκίνησα μια μια επανάληψη κ τώρα ειμαι στις 3+2. Αυτο που παρατήρησα κάνοντάς τες μια μια έχανα το momentum της άσκησης.

46 λεπτά πριν, epp είπε

ειναι αναλογα το class :) τα μποντι παμπ (αν φυσικα μιλαμε για το οριτζιναλ) ειναι γενικα σκληρα προγραμματα. Φυσικα εχει και αλλα προγραμματα (νομιζω εχουν καμια 10αρια διαφορετικα απο Λες Μιλλς) που απλα δε παω γιατι βαριεμαι

Δεν είναι όμως ξεκάθαρο τι είναι. Δεν πρόκειται να χτίσεις μύες με αυτά τα προγράμματα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...