Magic_Nature Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Κοίταξε να δεις, εγώ πιστεύω ότι αρπάζεσαι και εσύ λίγο εύκολα και μπαίνεις σε loop ... Δεν νομίζω ότι όταν λέει την άποψή του κάποιος, ειδικά ο Dakon, ότι το λέει συγκεκριμένα για να στην πει. Ο Dakon ασυζητητί έχει προσφέρει πάρα πολλά (αν όχι τα περισσότερα) σε αυτό και στο προηγούμενο thread και οποιοσδήποτε αναγνώστης μπορεί να καταλάβει ότι γράφει καλοπροαίρετα. Δεν είναι η κριτική του στυλ δεν είσαι για πολλά αλλά εγώ είμαι, αλλά η κριτική μπορείς εσύ να είσαι περισσότερα. Από εκεί και πέρα και αν δεν πετύχει κάποιος αυτά τα νούμερα, εντάξει, δεν θα αγχωθούμε κιόλας. Επιλογές κάνουμε και πάμε παρακάτω. καταρχην δεν μειωσα ποτέ την προσφορά του. Καταρχην του εχω πει μπράβο για την προσπαθεια του στις προπονησεις και για τα νουμερα. Συμφωνησα οτι στις αρσεις ειμαι ακομη χαμηλά. Αλλα οχι στο πάγκο. Στο παγκο τα 70-80 κιλα δεν ειναι χαμηλά. Δεν ειναι και πολυ ψηλά μεν. Ειναι μια μέση κατασταση. Να ειμαστε αντικειμενικοι. Εσυ δηλαδη συμφωνεις οτι τα 70-80 κιλα πάγκος ειναι χαμηλά; εγω αυτο έγραψα οτι ηταν μια μέσης κατασταση προσπαθεια (για μενα βεβαια πιο δυσκολη) αλλα το βλεπω συνολικά. Και μαζι με κάτι άλλες τεχνικές το καταλληλο φαγάκι και την ξεκουραση εγραψα πως ειχα προοδο. Και πιστευω πως και άλλοι θα έχουν με αυτο το προγραμμα μέχρι ενα σημειο πάντα έτσι. Δεν θα γινεις μποντι μπιλντερ με τα 70. Αλλα θα εχεις ενα πολυ καλο αποτέλεσμα ανω του μέσου ορου. Τωρα και σενα αμα σου λέγανε "αντε ρε κεφτέ..." , "εσυ δεν θα μιλάς πολυ εδώ.... απλα θα ανεβάζεις καμια φωτο" μάλλον για να σε κρινουμε. Και "δεν εισαι για πολλα" θα αρπαζοσουν και εσύ γιατι αυτες οι κουβεντες δεν ειναι καθολου ουδετερες. Απλα να ειμαστε λιγο πολιτισμενοι για να αποφευγονται οι εντάσεις. Δεν ειναι το προβλημα οτι εγω αρπάζομαι ευκολα. Εδω ειμαστε ενηλικες ολοι 30-40 ετων δεν μπορω εγω να πάω να πω στον αλλον που δεν τον ξέρω 40 χρονων ανθρωπο στο γυμναστηριο "ελα ελα ρε φιλε κατεβασε τα κιλά απο τη μπάρα..... εισαι πολυ χαμηλά". Πληθυντικος κανονικα "έχετε τελειωσει απο εδώ;;;" και ολα καλά. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
GothicCrusader Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2020 στις 1:21 ΜΜ, Dakonblackblade είπε Για να αλλάζουμε κουβέντες με τους αμαρτωλούς εδώ μέσα, όταν ανεβαίνουν τα κιλά θέλει εθελοντικά να υποβάλλεις τον εαυτό σου στο έργο που έχεις να κάνεις. Το συνηθέστερο στα γυμναστήρια, είναι να φτάνουν στα ζόρια οι περισσότεροι και να βρίσκει το μυαλό τους ένα κάρο δικαιολογίες να αποφύγουν τα δύσκολα. Και όπως λέω για τα καθίσματα, αργά ή γρήγορα θα γίνει το πιο δύσκολο πράγμα που θα κάνεις στη ζωή σου. Στα μεγάλα βάρη δεν είναι λίγες οι φορές που ανακατευομαι πριν μπω κάτω από τη μπάρα ειδικά αν μιλάμε για βαριές τριπλές ή διπλές. Και αν σήκωσες δύσκολα τα 100 σε περιμένουν τα 105. 20 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Από ένα σημείο και μετά , πρέπει να αυξήσεις την ένταση, καθώς οι περισσότερες επαναλήψεις δε συνεισφέρουν στην αλλαγή του σώματος. Πάντως εγώ ο λόγος που μένω στις 10 επαναλήψεις είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε step προς τα πάνω προς το παρόν έχω διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσω το οποίο πιστεύω ότι οφείλεται φυσικά στις ασυμμετρίες που προυπάρχουν και πήραν χρόνια για να δημιουργηθούν. Π.χ. από 30 μέχρι 40kg το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν οι $@#$@#$ πύχεις. Μιλάμε για τρελό πόνο σαν να πάνε να εκραγούν. Δηλαδή έλεος, δεν κάνω πλάκα, στην αρχή στα 30kg (μιλάμε μαζί με μπάρα, LOL) επαίρναν φωτιά. Από τα 40kg μέχρι περίπου τα 60kg ήταν τα #$@#$@# hamstrings όπου το αριστερό ήταν πολύ πιο αδύναμο από το δεξί και έχω πολύ κακό range of motion. Αυτό ειδικά στα squats και στα dead lifts μου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μου δυσκολεύουν τη σταθεροποίηση του core. Τώρα στα 75+ τα hamstrings με κυνηγάνε ακόμα αλλά σε πολύ μικρότερο μέτρο συγκριτικά με πριν. Οπότε η στρατηγική που ακολουθώ είναι ότι μένω σε περισσότερες επαναλήψεις για να συνηθίσει το σώμα και να φύγουν μικροπονάκια που βγαίνουν από εδώ και από εκεί. Μόλις κλείσω 3 σετ των 10 επαναλήψεων για 3 συνεχόμενες προπονήσεις με άρτια τεχνική και χωρίς να σέρνομαι τελείως την ίδια μέρα τότε αυξάνω βάρος. Το λογικό είναι ότι είναι πολύ defensive στρατηγική και προχωράω πολύ πιο αργά από όσο θα μπορούσα. Αυτό φαίνεται εξάλλου από το ότι περνάω από το στάδιο των 75 kg στο στάδιο των 80kg και παρόλα αυτά βγάζω κατευθείαν 3 σετ, 10 reps (άρα άργησα πολύ να ανεβάσω αφού θα έπρεπε να βγάζω λιγότερες). Αλλά οκ, δεν με πειράζει, θεωρώ ότι έτσι παίζω safe το παιχνίδι που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί φυσικά θέλω να ελαχιστοποιήσω τελείως τραυματισμούς. Να πω βέβαια ότι κρατάω log. Ενδειτικά η πρόοδός μου είναι έτσι: Spoiler Δεν είναι όλα τα samples καταχωρημένα. Στην κόκκινη έλλειψη περίπου φαίνεται και το εκούσιο plateau όπου μάλλον το παραέκανα. Οπότε αυτό που αναμένω είναι να συνεχίσω να ανεβαίνω έτσι μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο που θα χρειαστεί να μειώσω τις επαναλήψεις (και να αυξήσω ανάλογα βάρος). Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από GothicCrusader 2
Magic_Nature Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Πάντως εγώ ο λόγος που μένω στις 10 επαναλήψεις είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε step προς τα πάνω προς το παρόν έχω διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσω το οποίο πιστεύω ότι οφείλεται φυσικά στις ασυμμετρίες που προυπάρχουν και πήραν χρόνια για να δημιουργηθούν. Π.χ. από 30 μέχρι 40kg το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν οι $@#$@#$ πύχεις. Μιλάμε για τρελό πόνο σαν να πάνε να εκραγούν. Δηλαδή έλεος, δεν κάνω πλάκα, στην αρχή στα 30kg (μιλάμε μαζί με μπάρα, LOL) επαίρναν φωτιά. Από τα 40kg μέχρι περίπου τα 60kg ήταν τα #$@#$@# hamstrings όπου το αριστερό ήταν πολύ πιο αδύναμο από το δεξί και έχω πολύ κακό range of motion. Αυτό ειδικά στα squats και στα dead lifts μου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μου δυσκολεύουν τη σταθεροποίηση του core. Τώρα στα 75+ τα hamstrings με κυνηγάνε ακόμα αλλά σε πολύ μικρότερο μέτρο συγκριτικά με πριν. Οπότε η στρατηγική που ακολουθώ είναι ότι μένω σε περισσότερες επαναλήψεις για να συνηθίσει το σώμα και να φύγουν μικροπονάκια που βγαίνουν από εδώ και από εκεί. Μόλις κλείσω 3 σετ των 10 επαναλήψεων για 3 συνεχόμενες προπονήσεις με άρτια τεχνική και χωρίς να σέρνομαι τελείως την ίδια μέρα τότε αυξάνω βάρος. Το λογικό είναι ότι είναι πολύ defensive στρατηγική και προχωράω πολύ πιο αργά από όσο θα μπορούσα. Αυτό φαίνεται εξάλλου από το ότι περνάω από το στάδιο των 75 kg στο στάδιο των 80kg και παρόλα αυτά βγάζω κατευθείαν 3 σετ, 10 reps (άρα άργησα πολύ να ανεβάσω αφού θα έπρεπε να βγάζω λιγότερες). Αλλά οκ, δεν με πειράζει, θεωρώ ότι έτσι παίζω safe το παιχνίδι που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί φυσικά θέλω να ελαχιστοποιήσω τελείως τραυματισμούς. Να πω βέβαια ότι κρατάω log. Ενδειτικά η πρόοδός μου είναι έτσι: Απόκρυψη περιεχομένων Δεν είναι όλα τα samples καταχωρημένα. Στην κόκκινη έλλειψη περίπου φαίνεται και το εκούσιο plateau όπου μάλλον το παραέκανα. Οπότε αυτό που αναμένω είναι να συνεχίσω να ανεβαίνω έτσι μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο που θα χρειαστεί να μειώσω τις επαναλήψεις (και να αυξήσω ανάλογα βάρος). Πολυ σωστός ! +1 Και εγω στα Pull Down εβαλα 70 κιλά! Προχθές , εσυ βλέπω εισαι στα 45. Δηλαδη τωρα να αρχιζω να σου λέω "ξερεις και εισαι χαμηλά... και μπλα μπλα" οχι ρε φιλε έκανες αρσεις θανατου πιο πριν και εγω ειχα κάνει πάγκο. Μια χαρά εισαι. Προχωρα το οπως και οποτε μπορεις. Δες και το παρακάτω... τωρα συμφωνεις με αυτο; Αλλα ντάξει... πηγε με τον Άβη που ο Άβης σε πιέζει συνεχως να ανεβάσεις κιλά. Θέλει να ανεβει πάνω απο 300 κιλα άρσεις. Τις προαλλες ειχε κάτι κοπελες βάλανε 120 κιλα πάνω τους σε κάθισμα και πηγανε να σκοτωθουνε τους πέσανε τα κιλά. Μετά θα φταιει ο ιδιοκτητης του γυμναστηριου αμα σε δει έτσι και σε βγάλει έξω; αφου στα 110 κιλά εισαι στη 1 επαναληψη τι διαολο πάς να βάλεις 120. Μεγαλομανία. Πρέπει να αποφευγεται στη προπονηση. Τέλος. Ειμαι ανένδοτος σε αυτο. Πολυ καλα κανεις με τα σέτ. Απαγορευεται να ανεβει κάποιος σε επομενο βάρος αν δεν βγάζει τουλάχιστον 5 σοβαρές επαναληψεις στο ηδη υπάρχον. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
GothicCrusader Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Πολυ σωστός ! +1 Και εγω στα Pull Down εβαλα 70 κιλά! Προχθές , εσυ βλέπω εισαι στα 45. Δηλαδη τωρα να αρχιζω να σου λέω "ξερεις και εισαι χαμηλά... και μπλα μπλα" οχι ρε φιλε έκανες αρσεις θανατου πιο πριν και εγω ειχα κάνει πάγκο. Μια χαρά εισαι. Προχωρα το οπως και οποτε μπορεις. Καλά στα Pull downs με θεωρώ για τα πανηγύρια για αυτό και έκανα edit το post Εκτός αυτού το κάνω τελευταίο οπότε μάνικι.
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Πάντως εγώ ο λόγος που μένω στις 10 επαναλήψεις είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι σε κάθε step προς τα πάνω προς το παρόν έχω διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσω το οποίο πιστεύω ότι οφείλεται φυσικά στις ασυμμετρίες που προυπάρχουν και πήραν χρόνια για να δημιουργηθούν. Π.χ. από 30 μέχρι 40kg το μεγαλύτερό μου πρόβλημα ήταν οι $@#$@#$ πύχεις. Μιλάμε για τρελό πόνο σαν να πάνε να εκραγούν. Δηλαδή έλεος, δεν κάνω πλάκα, στην αρχή στα 30kg (μιλάμε μαζί με μπάρα, LOL) επαίρναν φωτιά. Από τα 40kg μέχρι περίπου τα 60kg ήταν τα #$@#$@# hamstrings όπου το αριστερό ήταν πολύ πιο αδύναμο από το δεξί και έχω πολύ κακό range of motion. Αυτό ειδικά στα squats και στα dead lifts μου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μου δυσκολεύουν τη σταθεροποίηση του core. Τώρα στα 75+ τα hamstrings με κυνηγάνε ακόμα αλλά σε πολύ μικρότερο μέτρο συγκριτικά με πριν. Οπότε η στρατηγική που ακολουθώ είναι ότι μένω σε περισσότερες επαναλήψεις για να συνηθίσει το σώμα και να φύγουν μικροπονάκια που βγαίνουν από εδώ και από εκεί. Μόλις κλείσω 3 σετ των 10 επαναλήψεων για 3 συνεχόμενες προπονήσεις με άρτια τεχνική και χωρίς να σέρνομαι τελείως την ίδια μέρα τότε αυξάνω βάρος. Το λογικό είναι ότι είναι πολύ defensive στρατηγική και προχωράω πολύ πιο αργά από όσο θα μπορούσα. Αυτό φαίνεται εξάλλου από το ότι περνάω από το στάδιο των 75 kg στο στάδιο των 80kg και παρόλα αυτά βγάζω κατευθείαν 3 σετ, 10 reps (άρα άργησα πολύ να ανεβάσω αφού θα έπρεπε να βγάζω λιγότερες). Αλλά οκ, δεν με πειράζει, θεωρώ ότι έτσι παίζω safe το παιχνίδι που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί φυσικά θέλω να ελαχιστοποιήσω τελείως τραυματισμούς. Να πω βέβαια ότι κρατάω log. Ενδειτικά η πρόοδός μου είναι έτσι: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν είναι όλα τα samples καταχωρημένα. Στην κόκκινη έλλειψη περίπου φαίνεται και το εκούσιο plateau όπου μάλλον το παραέκανα. Οπότε αυτό που αναμένω είναι να συνεχίσω να ανεβαίνω έτσι μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο που θα χρειαστεί να μειώσω τις επαναλήψεις (και να αυξήσω ανάλογα βάρος). Τι στοχο εχεις; αν εινα η δυναμη τοτε οι 10αρες ειναι πολλες επαναλήψεις.. Γενικα στις πολλες επαναληψεις χτιζεις περισσότερο την αντοχη στη δυναμη ενω στις λιγες επαναληψεις χτιζεις δυναμη.. Αν εχεις θεμα με συγκεκριμένα σημεία του σωματος κανε accessories exercices για να τα δυναμωσεις μην περιμένεις μονο απο την βασικη ασκηση να σε δυναμωσει.. Για παράδειγμα αν εγω θέλω να ανεβάσω το snatch μου δεν θα κανω απειρες προσπάθεις σε κιλα που δεν εχω αλλα θα κάνω snatch deadlift, snatch high pull κλπ για να δυναμωσω εκει που χρειαζεται ωστε να ανεβω στην ασκηση που θελω
Magic_Nature Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Καλά στα Pull downs με θεωρώ για τα πανηγύρια για αυτό και έκανα edit το post Εκτός αυτού το κάνω τελευταίο οπότε μάνικι. Φιλε μια χαρά το πάς. Απο το να κανεις την άσκηση λάθος μονο και μονο για να φορτώσεις κιλά καλυτερα πιο σιγά. Πάρε παράδειγμα αυτον που σου έβαλα στα 130. Ο τύπος ηταν για 90-100 το πολύ... αλλα πρέπει να βάλουμε παραπανω για να νιώσουμε πιο άντρες και κοιτα τι γυρισε και ειπε στο τέλος φιλε "νιωθω πολύ αδυναμος" επειδη σηκωσε 120.... δηλαδη παει αμεσως να συγκριθει με τον άλλον και ο άλλος ενταξει νιωθει βασιλιάς κατα βαθος σου λεει τωρα εγω ειμαι στο κλάμπ των 200+ θα τον κάνω να νιώσει αδύναμος που δεν μπορει να με φτάσει. Αυτο ειναι το νοημα της γυμναστικής; ολα για την μοδα! Εγω θα του λεγα.... Δεν θα κανω 120 θα κάνουμε το άλλο. 90 Κιλά άρσεις και μετά πεφτουμε για κάμψεις και οποιος αντέξει. Αμα δε θες ο καθενας κάνει τα κιλά του. Στα 130 κάνει και ενα internal rotation στα γονατα και μετά ... ααααχ νιώθω ενα πονο στο γονατο. Ο δέ αλλος στα 210-240 δεν θυμαμαι δινει ρέστα στο hitching. Γερνει προς τα πισω για να κρατησει τη μπάρα ορθια. Αφου δεν τα χεις ρε φιλε εκεινη τη στιγμη τα κιλά. Δε λεω στα 170 ηταν πολυ καλος. Τι τα σηκωνεις.... Στα δε Pull down απο το να τραβας με τη μέση και να χοροπηδάει ολοκληρη η σπονδυλική στήλη στο μηχανημα και οι αγκώνες να αρμενιζουνε προτιμω να βάλω λιγοτερα κιλά. Και να σου πω και κάτι... και τι να μου πει τωρα εμενα αυτος οτι ειναι πιο γυμνασμένος απο μενα.... και τι με νοιάζει... εμενα με νοιάζει που ειμαι εγώ. Μια χαρα ειεμαι οτι και να πει ο καθενας. Εγω νιωθω μια χαρά και τέλεια οποτε με βλέπω στο καθρέφτη. Αυτο πιστευω εχει και σημασια. Να νιώθει ο καθενας καλά με τον εαυτο του. Αμα μου περνουσε και 100% το χέρι θα ένιωθα βασιλιάς. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature 1
GothicCrusader Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Τι στοχο εχεις; αν εινα η δυναμη τοτε οι 10αρες ειναι πολλες επαναλήψεις.. Γενικα στις πολλες επαναληψεις χτιζεις περισσότερο την αντοχη στη δυναμη ενω στις λιγες επαναληψεις χτιζεις δυναμη.. Αν εχεις θεμα με συγκεκριμένα σημεία του σωματος κανε accessories exercices για να τα δυναμωσεις μην περιμένεις μονο απο την βασικη ασκηση να σε δυναμωσει.. Για παράδειγμα αν εγω θέλω να ανεβάσω το snatch μου δεν θα κανω απειρες προσπάθεις σε κιλα που δεν εχω αλλα θα κάνω snatch deadlift, snatch high pull κλπ για να δυναμωσω εκει που χρειαζεται ωστε να ανεβω στην ασκηση που θελω Βασικά αυτό προσπαθώ να κάνω. Το θέμα είναι ότι τις accessories exercises τις ανακαλύπτω στην πορεία Δηλαδή δεν ξέρω τι θα μου προκύψει. Ας φέρω παράδειγμα τα hamstrings. Το ότι έχω ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ROM το ξέρω καιρό. Ε στην αρχή μου είχε δώσει ένας φυσικοθεραπευτής να κάνω διατάσεις κάθε μέρα. Ε έκανα κάθε μέρα διατάσεις. Άμεσο αποτέλεσμα: αρκετά καλό, μακρόχρονο αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ. Μόλις τις σταματούσα μέσα σε μερικές μερούλες ήμουν πάλι στο μηδέν. Πάω σε προπονητή που εξειδικεύεται στα μυοσκελετικά, αυτός μου λέει κάνε dead lifts. Ειλικρινά την πρώτη φορά που μου το είπε λέω αυτός είναι τρελός. Δεν μπορώ να σκύψω να δέσω τα κορδόνια μου θα πάω να κάνω dead lifts. Τέσπα κουτσού κούτσου φτάνω να κάνω dead lifts, ε είδα το φως το αληθινό Οπότε το έχω ζήσει ως λίγο αυγό-κότα κατάσταση όπου η άσκηση που δεν μπορείς αρχικά να κάνεις είναι αυτή που σε βοηθάει και περισσότερο μακρόχρονα. Αλλά δεν έχω τις γνώσεις ακόμα να διαλέγω σωστά τις accessories. Το ψάχνω στην πορεία. Τώρα σε προτεραιότητα είναι: υγεία να κάνω αρμονικά όλες τις σύνθετες ασκήσεις με άρτια τεχνική. Ακόμα η τεχνική μου όταν ανεβαίνω βάρος στις σύνθετες είναι inconsistent. να φτιάξουμε και λίγο μυ, δεν είναι κακό να βελτιώσω γενικά τη μυική αντοχή μου δύναμη Οπότε όταν κάνω πολλές επαναλήψεις στοχεύω στο 2ο (δεν ξέρω αν είμαι λάθος σε αυτό). Δηλαδή κάνω πολλές επαναλήψεις για να βελτιώνω το ποσοστό των επαναλήψεων που η τεχνική μου είναι άρτια. Ποντάρω δηλαδή ότι το μεγάλο πλήθος επαναλήψεων σε σύνθετη άσκηση είναι αντίστοιχο με το όπως ένας κιθαρίαστας παίζει το ίδιο σόλο ξανά και ξανά. Ε που θα πάει θα το μάθει ώστε να φτάσει σε ποσοστό επιτυχίας, ας πούμε, 100%.
lactate Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Έχω παρατηρήσει ότι στο τέλος της κυκλικής προπόνησης, αν η τελευταία άσκηση είναι κάτι αερόβιο με πιάνει και ζαλίζομαι.. και όταν σταματάω μετά από μερικά δευτερόλεπτα υποχωρεί αυτό το αίσθημα. Η απορία μου είναι ο λόγος.. πχ οι μύες χρησιμοποιούν πολύ αίμα και μειώνεται η παροχή σε εγκέφαλο και μάτια; Νομίζω ότι ο γυμναστής το ξέρει ότι το παθαίνουμε αυτό γιατί όλο λέει σήμερα θα την ακούσετε
4saken Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Εξετασεις αιματος, ολα τελεια, δεν εχω ελλειψη D3, Β12 καλες τιμες. Χοληστερινη 249, HDL 76!
bjj-p Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, 4saken είπε Εξετασεις αιματος, ολα τελεια, δεν εχω ελλειψη D3, Β12 καλες τιμες. Χοληστερινη 249, HDL 76! LDL?
bjj-p Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, 4saken είπε 163 ψηλα εισαι.Το εχεις κοιταξει; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από bjj-p
4saken Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Επειδη το χα ψαξει και πιο παλια σημαντικοτεροι δεικτες ειναι η HDL και ο αθηρωματικος δεικτης. ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ/HDL Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, στόχος μας πρέπει να είναι να διατηρούμε την αναλογία στο 5 προς 1 ή χαμηλότερα. Ιδανικά, ο αθηρωματικός δείκτης πρέπει να είναι 3,5 προς 1. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας. 1
bjj-p Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, 4saken είπε Επειδη το χα ψαξει και πιο παλια σημαντικοτεροι δεικτες ειναι η HDL και ο αθηρωματικος δεικτης. ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ/HDL Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, στόχος μας πρέπει να είναι να διατηρούμε την αναλογία στο 5 προς 1 ή χαμηλότερα. Ιδανικά, ο αθηρωματικός δείκτης πρέπει να είναι 3,5 προς 1. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας. Ειχα δοκιμασει μηπως με τα side effects που εχει η IF διορθωνει και την LDL, αλλα τζιφος.
mic2mic Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 30 λεπτά πριν, lactate είπε Έχω παρατηρήσει ότι στο τέλος της κυκλικής προπόνησης, αν η τελευταία άσκηση είναι κάτι αερόβιο με πιάνει και ζαλίζομαι.. και όταν σταματάω μετά από μερικά δευτερόλεπτα υποχωρεί αυτό το αίσθημα. Η απορία μου είναι ο λόγος.. Τζάμπα το nickname σου... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις