Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Magic_Nature Πως πήγες από τα 5 pushups που ανέφερα εγώ και κάποια βασικά νούμερα σε Lifts στα 200 και στα 150 πάλι, είναι απορίας άξιο.

Επίσης εμένα , δε με νοιάζει καν πως φαίνεσαι.Έτυχε να είσαι αδύνατος-μεσαίου βάρους όταν ξεκίνησες να γυμνάζεσαι. Δε με ενδιαφέρει καν η φωτογραφία , η αισθητική ούτως ή άλλως είναι υποκειμενική. Πέρα από την περιφέρεια της κοιλιάς τα υπόλοιπα είναι παράγοντας  πολλών πραγμάτων και γενικά αδιάφορα.

@OneWaySystem δεν είμαι κατά της αισθητικής. Αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Όπως ανέφερα πιο πάνω, η περιφέρεια της κοιλιάς είναι το μόνο αισθητικό κομμάτι που κοιτάζω που έχει και επιπτώσεις στην υγεία. 
Για τα βάρη, ναι, έχω κάποια standard , όπως 60 πάγκο, 80 κάθισμα, 100 άρσεις για ενήλικους άντρες , με σωστή φόρμα, 5 έλξεις και 10 Pushups . Αν κάποιος μετά από 1-2 χρόνια δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, τότε το πρόγραμμα γυμναστηρίου του πάσχει. Δε θα κάτσω να κοιτάξω περιφέρειες, αναλογίες και το τι τρώει. 

Από εκεί και πέρα, είναι προσωπικό θέμα που θέλει να κινηθεί κανείς, αλλά δε θα προσποιούμαι πως κάποιος γυμνάζεται σωστα όταν δεν μπορεί να κάνει κάποια βασικά πραγματάκια. 

Το φαγητό ειδικά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας ενώ το γυμναστήριο το πιο εύκολο. Οι περισσότεροι που δεν έχουν θέμα με το φαγητό , δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με το φαγητό. Το βλέπουν καθαρά σαν πηγή ενέργειας και θα μπορούσαν να τρέφονται με κοτόπουλο και ρύζι για μια ζωή.

Και επειδή διατροφικά , δε θα σώσουμε και πολλούς, προτιμώ να δίνω συμβουλές για το γυμναστήριο , το οποίο θα δρα ως ''χάπι'' για ανθρώπους που έχουν και κινησιακά και διατροφικά θέματα  , είναι υπέρβαροι ή λιπόσαρκοι.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Το φαγητό ειδικά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης διαδικασίας ενώ το γυμναστήριο το πιο εύκολο. Οι περισσότεροι που δεν έχουν θέμα με το φαγητό , δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με το φαγητό

Η πρωτη προταση ειναι αξιωμα  δεν επιδεχεται συζητησης .

Η δευτερη προταση ισχυει για την συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων δλδ οποιος λεει δεν καταβαλω προσπαθεια με την διατροφη  ειναι by default λιτοδιαιτος( ταιριαζουν και αλλα επιθετα εδω αλλα δεν  ειναι της παρουσης ) και  ηταν παντα ετσι.Ολοι οι υπολοιποι πρεπει να καταβαλουμε τεραστια προσπαθεια προκειμενου να μπορεσουμε να κανουμε την διατροφη που απαιτειται  για το αισθητικο κομματι   το οποιο ειναι ξεκαθαρα αντικειμενικο  και καθοριζεται απο συγκεκριμενους παραγοντες,   αναλογα την εποχη  που διανυουμε .

Φυσικα ειναι απολυτα σεβαστο  καποιον να μην τον απασχολει το αισθητικο κομματι, αν  και απο την εμπειρια  μου  ελαχιστες φορες ειναι ειλικρινες αυτο .Στην  επισης συντριπτικη πλειοψηφια υποδηλωνει αδυναμια η' ελλειψη διαθεσης  να ακολουθησει αυτα που πρεπει ωστε να το επιτυχει .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 6

• Moderators
11 λεπτά πριν, JcD είπε

Καλημέρες, πρωινό σαρανταλεπτο σχοινακι με τρέλα και Judas priest 😃

Screenshot_20200217-094506_Polar Beat.jpg

Double unders κανεις; δεν θα εκανα 40 λεπτα σκοινακι για κανενα λογο

18 λεπτά πριν, JcD είπε

Καλημέρες, πρωινό σαρανταλεπτο σχοινακι με τρέλα και Judas priest 😃

Screenshot_20200217-094506_Polar Beat.jpg

174 στον σάκο, 182 στο σχοινάκι... δηλαδή στο sprint πόσο θα φτάσεις; 

Ή το μηχάνημά σου είναι χαλασμένο ή είσαι θαύμα της φύσης :D

10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Double unders κανεις; δεν θα εκανα 40 λεπτα σκοινακι για κανενα λογο

Έχει και double unders, ότι μου κατέβει κάνω, και γενικότερα δλδ επειδή λες δεν θα έκανες τόσο σχοινακι κλπ, περίοδοι είναι, σε κάμποσους μήνες παίζει να κάνω βαριά καθίσματα πάλι, ότι του'ρθει του λωλοστεφανη είναι η δουλειά, ότι με ευχαριστεί κάνω πλέον. 😄

• Moderators
10 λεπτά πριν, mic2mic είπε

174 στον σάκο, 182 στο σχοινάκι... δηλαδή στο sprint πόσο θα φτάσεις; 

Ή το μηχάνημά σου είναι χαλασμένο ή είσαι θαύμα της φύσης :D

Θαυμα εισαι οταν κανεις κατι τετοια και κρατας χαμηλους παλμους, το να ανεβασεις ειναι ευκολο. 

9 λεπτά πριν, JcD είπε

Έχει και double unders, ότι μου κατέβει κάνω, και γενικότερα δλδ επειδή λες δεν θα έκανες τόσο σχοινακι κλπ, περίοδοι είναι, σε κάμποσους μήνες παίζει να κάνω βαριά καθίσματα πάλι, ότι του'ρθει του λωλοστεφανη είναι η δουλειά, ότι με ευχαριστεί κάνω πλέον. 😄

Τα double unders ειναι ενα απο τα σκιλς που δεν εχω κανει μαστερ ακομη. Μπορω να βγαλω καμποσα αλλα σε WOD και ειδικα under fatigue δεν βγαινουν.. Θυμαμαι πριν παμε στους αγωνες στην Πατρα εκανα κανονικα DU ακομη και το πρωι πριν παμε γηπεδο. Παμε γηπεδο και ηταν λες και ειχα ξεχασει να κανω :p

• Like 1

1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Για τα βάρη, ναι, έχω κάποια standard , όπως 60 πάγκο, 80 κάθισμα, 100 άρσεις για ενήλικους άντρες , με σωστή φόρμα, 5 έλξεις και 10 Pushups . Αν κάποιος μετά από 1-2 χρόνια δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, τότε το πρόγραμμα γυμναστηρίου του πάσχει. Δε θα κάτσω να κοιτάξω περιφέρειες, αναλογίες και το τι τρώει. 

Στην πραγματικότητα νομίζω ότι είναι θέμα μερικών μηνών αυτά τα νούμερα αν κάποιος είναι τελείως αγύμναστός εκτός τις έλξεις που είναι και θέμα πόσο βαρύς είναι κάποιος.

Να συνεισφέρω ίσως λίγο στην συζήτηση για το πως ανεβάζει κάποιος επαναλήψεις κιλά κλπ γιατί βλέπω ότι διαφωνούσατε. 

Αν δεν είσαι κοντά στα όρια σου απλώς γίνεται. Το να κάνεις σήμερα 5 επαναλήψεις στα 100 κιλά στο κάθισμα απλώς φτάνει για να κάνεις στην επόμενη προπόνηση 105 κιλά ή 8 επαναλήψεις. Όσο υπάρχει ένας ελάχιστος όγκος, διατροφή και ανάρρωση οι επιδόσεις απλώς ανεβαίνουν.

Όσο όμως φτάνεις στα όρια σου εκεί είναι το δύσκολο να ανέβεις ή και να διατηρήσεις την απόδοση σου. Οπότε είναι λογικό εσύ να αναρωτιέσαι καλά πως θα ανέβουν τα κιλά ενώ ο magic να το θεωρεί φυσιολογικό. Απλώς είστε σε διαφορετικό στάδιο ο καθένας.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Θαυμα εισαι οταν κανεις κατι τετοια και κρατας χαμηλους παλμους, το να ανεβασεις ειναι ευκολο. 

Το να κρατάς χαμηλούς παλμούς σε ηρεμία και σε άσκηση είναι ένδειξη καλής φυσικής κατάστασης, αλλά το πραγματικό θαύμα είναι να ανεβάζεις αρκετά παραπάνω απ'όσο προβλέπει η ηλικία σου. Επειδή αυτό δεν προπονείται καν. Δεν πάει να πει ότι αν ξεσκιστείς στην προπόνηση ή αν είσαι επαγγελματίας αθλητής 40 ετών θα φτάσεις τους 200. Με πολύ προπόνηση θα ρίξεις τους παλμούς ηρεμίας, αλλά δεν θα ανεβάσεις σημαντικά (ή και καθόλου) τους μέγιστους.

Η διαφορά MHR - RHR είναι και το πραγματικά σημαντικό, το λεγόμενο heart rate reserve.

Θυμήθηκα τώρα που φίλος καρδιολόγος μου έλεγε για ένα τεστ κόπωσης που έκαναν σε 30άρη σπρίντερ (μαύρο). Ο άνθρωπος δεν ανέβαζε παλμούς με τίποτα! Δηλαδή τελείωσε το πρωτόκολο Bruce και αυτός ήταν ακόμα σε ένα εξωπραγματικά χαμηλό νούμερο παλμών (το οποίο δεν θυμάμαι τώρα, αλλά πάντως ήταν απίστευτο). Και μετά του έκαναν και κάτι άλλα εργομετρικά και έπιασε 210 παλμούς μέγιστο. Αυτά είναι τα θαύματα.

• Moderators
8 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Το να κρατάς χαμηλούς παλμούς σε ηρεμία και σε άσκηση είναι ένδειξη καλής φυσικής κατάστασης, αλλά το πραγματικό θαύμα είναι να ανεβάζεις αρκετά παραπάνω απ'όσο προβλέπει η ηλικία σου. Επειδή αυτό δεν προπονείται καν. Δεν πάει να πει ότι αν ξεσκιστείς στην προπόνηση ή αν είσαι επαγγελματίας αθλητής 40 ετών θα φτάσεις τους 200. Με πολύ προπόνηση θα ρίξεις τους παλμούς ηρεμίας, αλλά δεν θα ανεβάσεις σημαντικά (ή και καθόλου) τους μέγιστους.

Η διαφορά MHR - RHR είναι και το πραγματικά σημαντικό, το λεγόμενο heart rate reserve.

Θυμήθηκα τώρα που φίλος καρδιολόγος μου έλεγε για ένα τεστ κόπωσης που έκαναν σε 30άρη σπρίντερ (μαύρο). Ο άνθρωπος δεν ανέβαζε παλμούς με τίποτα! Δηλαδή τελείωσε το πρωτόκολο Bruce και αυτός ήταν ακόμα σε ένα εξωπραγματικά χαμηλό νούμερο παλμών (το οποίο δεν θυμάμαι τώρα, αλλά πάντως ήταν απίστευτο). Και μετά του έκαναν και κάτι άλλα εργομετρικά και έπιασε 210 παλμούς μέγιστο. Αυτά είναι τα θαύματα.

Μα δεν προβλεπει τιποτα η ηλικια σου το 220 - Ηλικία ειναι ενας μποσουλας πολυ γενικος, κατι αντιστοιχο με το ΔΜΣ. Λογικο να μην ανεβαζει παλμους αν αυτο που εκανε εκεινη τη στιγμη δεν ηταν challenging, εγω οταν ετρεχα ειχα κανει 4 καρδιογραφηματα γιατι δεν πιστευαν οτι ειχα μεταξυ 38-42 παλμους σε ηρεμια και μετα με ειχε βαλει να κανω κοιλιακους για να ανεβασω παλμους χωρις μεγαλη επιτυχια. Οπως επισης ειχα μπει χειρουργειο με 38 παλμους. Η καρδια γυμναζεται οπως τα υπολοιπα οργανα

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει 210 είναι απίστευτο σε τριανταρη, όπως και τα 38-42 που λέει ο φιλος, πολύ καλά νούμερα!

Α ήθελα εν το μεταξύ να πω για το intermittent fasting που ακολουθώ τελευταία ότι οι πρωινές προπονήσεις με άδειο στομάχι είναι πολύ βολικές τελικά 🙂

Επεξ/σία από JcD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

38-42 παλμοί ηρεμίας εκτός παθολογικών περιπτώσεων είναι όχι απλά καλά, είναι επιδόσεις που έχουν άτομα εξαιρετικά γυμνασμένα.

Το να μην ανεβαίνουν οι παλμοί με τον διάδρομο στα διάφορα τεστ κοπώσεων είναι συχνό φαινόμενο σε γυμνασμένα άτομα.

Υ.Γ. Άσχετο αλλά αληθινό. ερχόταν όταν ήμουν μικρός ο παππούς μου στο σπίτι, 80κάτι χρονών και με έβαζε να του μετράω την πίεση για να είνσι ήσυχος, πάντα είχε κάτω από 60 παλμούς και για την ηλικία του χαμηλή πίεση χωρίς να πίνει φάρμακο. Αν καμιά φορά ήταν ανεβασμένη, όχι τίποτα σοβαρό κανά 14 π.χ. δεν του έλεγα την αλήθεια για να μην τον...ανησυχήσω και ανεβεί η πίεση του. Ήσυχος πλέον ο παππούς μου έβαζε την μάνα μου και του έβαζε 1-2 ρακές. Του είχα μετρήσει και την πίεση και κανά δυο φορές μετά τις ρακές (από επιστημονική περιέργεια), και οι παλμοί φυσιολογικά είχαν ανέβει όπως και η πίεση, αλλά εντάξει πήγαινε ξάπλωνε και όλα μια χαρά.

Επεξ/σία από Conan2046

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Μα δεν προβλεπει τιποτα η ηλικια σου το 220 - Ηλικία ειναι ενας μποσουλας πολυ γενικος, κατι αντιστοιχο με το ΔΜΣ. Λογικο να μην ανεβαζει παλμους αν αυτο που εκανε εκεινη τη στιγμη δεν ηταν challenging, εγω οταν ετρεχα ειχα κανει 4 καρδιογραφηματα γιατι δεν πιστευαν οτι ειχα μεταξυ 38-42 παλμους σε ηρεμια και μετα με ειχε βαλει να κανω κοιλιακους για να ανεβασω παλμους χωρις μεγαλη επιτυχια. Οπως επισης ειχα μπει χειρουργειο με 38 παλμους. Η καρδια γυμναζεται οπως τα υπολοιπα οργανα

Ναι, γενικός μπούσουλας είναι, το οποίο σημαίνει ότι στους περισσότερους όντως ισχύει ή τα νούμερα είναι κάπου εκεί κοντά. Δηλαδή είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις τέτοιους μέγιστους παλμούς σε μη παθολογική περίπτωση τέτοιας ηλικίας. Και αν το συνδυάσουμε με τους παλμούς ηρεμίας του που πολύ πιθανόν να ήταν κοντά στους δικούς σου, τότε θα έχουμε ένα HRR 170 παλμών. Ξέρεις αρκετούς με τέτοιο HRR;

Επεξ/σία από mic2mic

28 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Μερικές μετρήσεις από το ρόλοι.

https://www.dropbox.com/s/x57ab3qxytecevx/Screenshot_20200217-111958_Connect.jpg?dl=0

39 average είναι απίστευτο, μπράβο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...