Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Μια χαρά κομπλέ. Ευχαριστώ πολύ

Απλά είπα για τη διαφορά 55 ή 60 - που είναι πράγματι μικρή - γιατί τα 55 μου φάνηκαν too easy και το 80 αρχικά too hard (δηλαδή στην 1η επανάληψη μου φάνηκαν λίγο βουνό). Δηλαδή το φοβερό σκαλοπάτι που είχα σχεδιάσει μου φάνηκε λίγο αποτυχία :) Οπότε κατί σαν 20-20-40-60-80-80-75 θα είναι καλύτερο. Θα το δω στην πράξη.

Πάντως ως αρχάριος στο range 40-60 ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα. Στο range 40-80 είναι αισθητή η διαφορά. Τρομάζω τι γίνεται στα 150+

Για να αλλάζουμε κουβέντες με τους αμαρτωλούς εδώ μέσα, όταν ανεβαίνουν τα κιλά θέλει εθελοντικά να υποβάλλεις τον εαυτό σου στο έργο που έχεις να κάνεις. Το συνηθέστερο στα γυμναστήρια, είναι να φτάνουν στα ζόρια οι περισσότεροι και να βρίσκει το μυαλό τους ένα κάρο δικαιολογίες να αποφύγουν τα δύσκολα. 

Και όπως λέω για τα καθίσματα, αργά ή γρήγορα θα γίνει το πιο δύσκολο πράγμα που θα κάνεις στη ζωή σου. Στα μεγάλα βάρη δεν είναι λίγες οι φορές που ανακατευομαι πριν μπω κάτω από τη μπάρα ειδικά αν μιλάμε για βαριές τριπλές ή διπλές. 

Και αν σήκωσες δύσκολα τα 100 σε περιμένουν τα 105. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Χθες ενώ ο κορμός/πόδια τραβούσαν, το grip στο deadlift με άφησε. Πέρα απο straps (τα οποία είχα ξεχάσει) και μαγνησία, υπάρχει κανένα άλλο pro-tip που ξεχνώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιλέξει να κάτσει στα 90 και απο εκει που έκανε 6 επαναληψεις να επιχειρησει για 9 καλές επαναληψεις αντι να μπει στα 105 για 3 πειράζει; :) 

Το δικο μου PR στο πάγκο ειναι στα 77 κιλά για 3 επαναληψεις. Αλλα τις τελευταιες 2 εβδομάδες έχω αράξει στα 70 και επιδιώκω να κλεισω πληρη σετ των 10 επαναληψεων. Τωρα ειμαι στις 8 επαναληψεις στα 70 (xθεσινή προπονηση) και επιδιώκω να φτάσω τις 10. 

DL δοκιμασα 80 για 2 επαναληψεις. Και μετά κατεβηκα στα 70 κιλά κάνοντας 3 σετάκια των 10 επαναληψεων. 

Εννοειται ολη αυτη τη περιοδο τρώω γυρω στις 3200 -3300 θερμιδες την ημέρα. Το φιτνεσ παλ ειχε δωσει 2800 θερμιδες για ογκο. 

Αλλα νταξ οσο δεν πετάω εμφανη κοιλιά δινω πονο στη μάσα. Τωρα για τους κοιλιακους ποιος χέστηκε ! 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν δούλευε έτσι όλοι θα κάθονταν στα 100 και θα ανεβαζανε επαναλήψεις   . Δεν πάει έτσι. 

Γιατι; Νομιζω progressive overload δεν ειναι μονο ως προς την ένταση (περισσοτερα κιλά) αλλα υπάρχει και ως προς τον ογκο προπονησης (δηλαδη περισσοτερες επαναληψεις). Αν εσυ εχεις μεγιστο τα 120 κιλά σε πάγκο αλλα με 5 επαναληψεις στα 115 κιλά νομιζεις δεν θα γινεις δυνατοτετος αν παραμεινεις στα 115 και επιχειρησεις να βγαζεις 8 επαναληψεις; :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είναι αυτό που θα σε πάει από τις πέντε επαναλήψεις στις έξι? 

Μικρότερο διάλειμμα? Περισσότερα σετ? 

Επεξ/σία από Dakonblackblade

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Τι είναι αυτό που θα σε πάει από τις πέντε επαναλήψεις στις έξι? 

Μικρότερο διάλειμμα? Περισσότερα σετ? 

Περισσότερο φαγητο - αύξηση κιλών - deload week - 1 βδομάδα ρεπο απο το γυμναστηριο κτλπ.

με την ιδια λογική τι θα σε πάει απο τα 110 στα 115 κιλά; 

Σιγουρα το φαγητο παιζει τεράστιο ρολο , τωρα δεν μπορει να μου λέει ο άλλος οτι "αλλοι βάζουνε 200 κιλά στα καθισματα" και εγω τι φταιω που έπαθα κηλη στα 150.

Ναι αλλοι ειναι και 90-100 κιλα άνθρωποι ομως δεν ειναι 70-80 να πασχιζουν να μην χαθει ο σεξι κοιλιακος απο τη παραλια. Οποτε λογικο να σηκώσουν περισσοτερα. Κάποιος που ειναι πχ 90 κιλά γενικά εχει πιο σκληρους μυς και κρέας που αντέχει την καταπονηση. Εγω που ειμαι 83 μπορω να πάω να κάνω καθισμα 150 κιλα; ακομη και αν τα ποδια μου αντέχουν ο τραπεοζειδης θα διαλυθει με τέτοιο βάρος. Δηλαδη ντάξει λιγο λογική σε κάποιους. 

Αυτο το λέω τωρα επειδη καμια φορά ακουμε ανθρωπους να το παιζουν θυματα αλλα έπρεπε να ειχαν ξεκολησει απο τις ιδεοληψιες τους (πχ να μη χαθει ο κοιλιακος) να φορτωνανε το πιατάκι τους με φαγητο και μετά να φορτωνανε και τη μπαρα στο γυμναστηριο. Οπως ο άλλος έφαγε τη μπάρα στο λαιμο στα 100 κιλα πάγκο για 3 επαναληψεις.

Ηθελε καθε μερα ρυζι κοτοπουλο μαρουλι να μη χαθει ο κοιλιακος. Ηθελε ταυτοχρονα να ανεβει και στη δυναμη ακυρωνε διατροφολογους και κοροιδευε ολους τους υπόλοιπους οτι δηθεν ειναι ασχετοι που προτεινουν τοστάκι με φυστικοβουτυρο και να ακουσουμε αυτον αν θέλουμε να πετάγεται η φλεβα στο μπράτσο. Γινονται αυτα; φαε και λιγο βρωμικα φιλε (μελι-ψωμι κτλπ) να κρατηθεις εντάξει θα θολωσει λιγο ο κοιλιακος και τι έγινε. Ηρθε το τέλος του κοσμου να πουμε. 

Αλλιως θα φάς τη μπάρα στη μούρη ! Διάλεξε ή το ψωμάκι κι τοστάκι ή την μπαρα :D 

Ειδάλλως μεινε στα χαμηλοτερα , και πες εγω θέλω κοιλιακους. Δεν ειναι κακο. Ο καθενας κανει τις επιλογές του. Άλλος παραμενει 70 κιλα γιατι ετσι τον βοηθάει να ειναι πιο ευλυγιστος καρατέκας πχ. Αλλα μη παιρνουν κοσμο στο λαιμο τους. Εκεινος που σηκώνει πρέπει και να τρώει. Να τρώει σοβαρά και ποσοτητες ειδάλλως θα τραυματιστει ή δεν θα αναρρώσει. Του αφησα και κομεντ αλλα δεν απαντησε ποτέ. Τι να απαντησει. 

Εμενα ο δασκαλος του κραβ μαγκά που έκανα θεωρουσε τα βάρη μαλακιες. Ενταξει τι να κάνουμε τωρα. 

Κοίτα, το πρώτο πράγμα είναι η τεχνική. Άλλο να αιματωσω τον θωρακικό άλλο να εκτελέσω περισσότερες επαναλήψεις. 

Φαγητό κλπ είναι παράγοντες εκτός γυμναστηρίου. Επίσης αν με την ξεκούραση σηκώναμε περισσότερα, θα ξεκουραζόμαστε όλοι. 

Μια λύση είναι να αυξήσω τον όγκο προπόνησης, να κάνω δηλαδή περισσότερα σετ. 

Εν τέλει όμως για να δω αν όντως δυναμωσα πρέπει να σηκώσω τα κιλά που λέω ότι θεωρητικά σηκώνω. 

Μόλις τα σηκώσω λοιπόν, γίνεται κάτι μαγικό στο σώμα και ανοίγουν κάποια διακοπτακια και βάζοντας τα λιγότερα κιλά που έκανα πριν για επαναλήψεις, μου φαίνονται πούπουλο. Κάπως έτσι πάει βασικά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Κοίτα, το πρώτο πράγμα είναι η τεχνική. Άλλο να αιματωσω τον θωρακικό άλλο να εκτελέσω περισσότερες επαναλήψεις. 

Φαγητό κλπ είναι παράγοντες εκτός γυμναστηρίου. Επίσης αν με την ξεκούραση σηκώναμε περισσότερα, θα ξεκουραζόμαστε όλοι. 

Μια λύση είναι να αυξήσω τον όγκο προπόνησης, να κάνω δηλαδή περισσότερα σετ. 

Εν τέλει όμως για να δω αν όντως δυναμωσα πρέπει να σηκώσω τα κιλά που λέω ότι θεωρητικά σηκώνω. 

Μόλις τα σηκώσω λοιπόν, γίνεται κάτι μαγικό στο σώμα και ανοίγουν κάποια διακοπτακια και βάζοντας τα λιγότερα κιλά που έκανα πριν για επαναλήψεις, μου φαίνονται πούπουλο. Κάπως έτσι πάει βασικά

Αυτο λέω. Οταν εισαι στο μέγιστο με 3 επαναληψεις πχ 100 κιλά και πριν απο αυτο ησουν 90 κιλά 5 επαναληψεις.

Δοκιμασε να κάνεις μια ημέρα 90 κιλά 7 επαναληψεις και μετα πές μου αν σου βγηκανε και οι 3 στα 100 κιλά. Γιατι δεν τους βλέπω να μένουν πολυ σε κάποιο ενδιάμεσο σέτ. :) 

90 κιλα με 5 επαναληψεις = 450 + 3 * 100 = 300 συνολο 750

90 κιλά επι 7 επαναληψεις = 630 και καπακι 2ο σετ στα ιδια με 5 επαναληψεις = 1080 αθροισε λιγο τα κιλά να δεις πως βγαινει περισσοτερο. Και αυτο προοδευτικη επιβαρυνση ειναι. 

τωρα το τι κάνουν ολοι ασε να εχω επιφυλάξεις. Γιατι ακουγα και κάτι περιεργα για να τρως τη μια μέρα υδατανθρακα και οχι την άλλη επειδη δε πας και καλα γυμναστηριο και ενα καρο άλλες τέτοιες σπαζοκεφαλιές. Οπως ειχε πει και ο Κωστας Εμπειρος οχι παιδια αν θέλω να πάρω τρωω αν θέλω να χάσω κοβω. Απλά τα πράγματα. Επισης ποσοι πάνε μερα παρα μέρα σχεδον και πιο συχνα γυμναστηριο. 

Τωρα εσυ βεβαια ξέρεις τι γράφεις γιατι τα δοκιμάζεις αυτα οπως και εγώ δοκιμαζω τα άλλα τωρα ειναι και κάτι άλλοι που λεει ο One που απλά λένε οτι λέει το γκούκλ. Αντι να δοκιμάσουν να προσπαθησουν σε κάτι. Οποτε θα σνομπάρουν ακομη και την ξεκουραση. Που ομως η ξεκουραση εμενα με βοηθάει να επανέλθω στο γυμναστηριο μετά απο 2-3 μέρες και να ολοκληρωσω το προγραμμα μου. Και επισης ο κακος υδατανθρακας με βοηθάει να μη πονάω πχ μισο λιτρο χυμο πορτοκάλι 11 η ωρα το βράδυ. 

Για αυτο λέμε δοκιμασε πρωτα και μετά κραξε! Ο άλλος έκραζε το ψωμάκι με το μέλι και το φυστικοβουτυρο. Νομιζει αυτος θα σηκωσει 200 κιλά με ρυζι και μαρούλι. Ετσι του ειπανε οτι θα αναρρώσει το σώμα απο την βαριά προπονηση. 

Η ξεκούραση και το φαγητό είναι το 70% στο γυμναστήριο! Το άλλο 30 είναι η προπόνηση.

• Like 1
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Αυτο λέω. Οταν εισαι στο μέγιστο με 3 επαναληψεις πχ 100 κιλά και πριν απο αυτο ησουν 90 κιλά 5 επαναληψεις.

Δοκιμασε να κάνεις μια ημέρα 90 κιλά 7 επαναληψεις και μετα πές μου αν σου βγηκανε και οι 3 στα 100 κιλά. Γιατι δεν τους βλέπω να μένουν πολυ σε κάποιο ενδιάμεσο σέτ. :) 

90 κιλα με 5 επαναληψεις = 450 + 3 * 100 = 300 συνολο 750

90 κιλά επι 7 επαναληψεις = 630 και καπακι 2ο σετ στα ιδια με 5 επαναληψεις = 1080 αθροισε λιγο τα κιλά να δεις πως βγαινει περισσοτερο. Και αυτο προοδευτικη επιβαρυνση ειναι. 

τωρα το τι κάνουν ολοι ασε να εχω επιφυλάξεις. Γιατι ακουγα και κάτι περιεργα για να τρως τη μια μέρα υδατανθρακα και οχι την άλλη επειδη δε πας και καλα γυμναστηριο και ενα καρο άλλες τέτοιες σπαζοκεφαλιές. Οπως ειχε πει και ο Κωστας Εμπειρος οχι παιδια αν θέλω να πάρω τρωω αν θέλω να χάσω κοβω. Απλά τα πράγματα. Επισης ποσοι πάνε μερα παρα μέρα σχεδον και πιο συχνα γυμναστηριο. 

Τωρα εσυ βεβαια ξέρεις τι γράφεις γιατι τα δοκιμάζεις αυτα οπως και εγώ δοκιμαζω τα άλλα τωρα ειναι και κάτι άλλοι που λεει ο One που απλά λένε οτι λέει το γκούκλ. Αντι να δοκιμάσουν να προσπαθησουν σε κάτι. Οποτε θα σνομπάρουν ακομη και την ξεκουραση. Που ομως η ξεκουραση εμενα με βοηθάει να επανέλθω στο γυμναστηριο μετά απο 2-3 μέρες και να ολοκληρωσω το προγραμμα μου. Και επισης ο κακος υδατανθρακας με βοηθάει να μη πονάω πχ μισο λιτρο χυμο πορτοκάλι 11 η ωρα το βράδυ. 

Για αυτο λέμε δοκιμασε πρωτα και μετά κραξε! Ο άλλος έκραζε το ψωμάκι με το μέλι και το φυστικοβουτυρο. Νομιζει αυτος θα σηκωσει 200 κιλά με ρυζι και μαρούλι. Ετσι του ειπανε οτι θα αναρρώσει το σώμα απο την βαριά προπονηση. 

Αν έπαιζε ρόλο μόνο ο όγκος προπόνησης θα μπορούσαμε να κάνουμε 1000 επαναλήψεις στα 10 κιλά και να φτάναμε σε μεγαλύτερα βάρη. Όταν οι επαναλήψεις ξεπερνάνε κάποια όρια, όπως ας πούμε τις 20 , δε θεωρούνται όλες το ίδιο. Οι πρώτες 10 περισσότερο επιφέρουν μια αιμάτωση παρά συνεισφέρουν στο σώμα να κάνει μια πρόοδο.

Αν μείνεις δηλαδή στα 90 όπως στο παράδειγμά σου, μέχρι να βγάλεις 15 και δεν ανεβάσεις την ένταση(βάρος)  από ένα σημείο και μετά οι επιπλέον επαναλήψεις δε συνεισφέρουν ούτως ώστε το σώμα να γίνει δυνατότερο.

Αν δεις λίγο τα τελευταία ποστ εμένα και του @gntgrx που θέλουμε να δυναμώσουμε σε κάποιες ασκήσεις , θα παρατηρήσεις πως ο κύριος όγκος προπόνησης για την άσκηση έρχετε ΜΕΤΑ το peak set, εκεί που τα δίνουμε όλα. Και πως τα βάρη των βοηθητικών είναι πάνω από κάποια όρια .

Τα γράφω πολύ απλά , για να τα διαβάζουν και οι υπόλοιποι. 

Από ένα σημείο και μετά , πρέπει να αυξήσεις την ένταση, καθώς οι περισσότερες επαναλήψεις δε συνεισφέρουν στην αλλαγή του σώματος.

• Moderators
4 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν έπαιζε ρόλο μόνο ο όγκος προπόνησης θα μπορούσαμε να κάνουμε 1000 επαναλήψεις στα 10 κιλά και να φτάναμε σε μεγαλύτερα βάρη. Όταν οι επαναλήψεις ξεπερνάνε κάποια όρια, όπως ας πούμε τις 20 , δε θεωρούνται όλες το ίδιο. Οι πρώτες 10 περισσότερο επιφέρουν μια αιμάτωση παρά συνεισφέρουν στο σώμα να κάνει μια πρόοδο.

Αν μείνεις δηλαδή στα 90 όπως στο παράδειγμά σου, μέχρι να βγάλεις 15 και δεν ανεβάσεις την ένταση(βάρος)  από ένα σημείο και μετά οι επιπλέον επαναλήψεις δε συνεισφέρουν ούτως ώστε το σώμα να γίνει δυνατότερο.

Αν δεις λίγο τα τελευταία ποστ εμένα και του @gntgrx που θέλουμε να δυναμώσουμε σε κάποιες ασκήσεις , θα παρατηρήσεις πως ο κύριος όγκος προπόνησης για την άσκηση έρχετε ΜΕΤΑ το peak set, εκεί που τα δίνουμε όλα. Και πως τα βάρη των βοηθητικών είναι πάνω από κάποια όρια .

Τα γράφω πολύ απλά , για να τα διαβάζουν και οι υπόλοιποι. 

Από ένα σημείο και μετά , πρέπει να αυξήσεις την ένταση, καθώς οι περισσότερες επαναλήψεις δε συνεισφέρουν στην αλλαγή του σώματος.

Απλα στο λεω οτι τσαμπα χρονο χανεις.. Δεν ενδιαφέρεται να μαθει.. Οτι και να πεις πιστευει οτι αν βαλεις κιλα θα σπασει το σωμα στη μεση..

• Like 1
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι 10 προτεινα οχι μέχρι 15. Για να έχεις καλυτερο έλεγχο των κιλών και να τα αφομοιώσει το κορμι σου πριν πάς στο επομενο βήμα. Πάνω κάτω τα ιδια λέμε αλλα ειναι θέμα πως το βλέπει ο καθενας. Αυτο εχω παρατηρησει πχ κάποιοι κάνουν λάθος την τεχνιική στις άρσεις θανατου συγκεκριμενα κάνουν hitching και γέρνουν τη μέση πισω πριν κλειδώσουν πραγμα που εγω προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ γιατι το θεωρώ λάθος. Και ομως αυτοι το κάνουν γιατι "πρεπει να σηκώσουν περισσοτερα κιλά οπως και δήποτε". Κακώς πάνε παραπανω ενω δεν εχει αφομοιώσει το κορμι τους πρωτα σωστά τις προηγουμενες. Βεβαια σιγα μην ακουσουν εμενα αλλα λέμε τώρα.... 

Μια χαρούλα θα πετυχεις ανάπτυξη και αν πάς απο τις 8 στις 10 επαναληψεις στο πάγκο πχ στα 80 κιλά. Οπως επισης και αν κάνεις σωστά την άσκηση και την κάνεις με 60 κιλά ενω ο άλλος την κάνει με 80 και λάθος. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...