Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2


poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομιζω να εχει ιδιαιτερη σημασια αν θα ειναι 55 ή 60 😅 καλα το πας. Το ολο νοημα του ζεσταματος ειναι να σε προετοιμασει για τα working set σου. Αν νιωθεις οτι μετα το ζεσταμα εχεις "κουραστει" να το πω; "ασκηθει" να το πω; σημαινει οτι δεν ηταν ζεσταμα αλλα actual working set εν τελη. Μετα το ζεσταμα πρεπει να εισαι "ζεστος" αλλα οχι να αισθανεσαι σαν να "εβγαλες σετακι"

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, afentiko είπε

Δεν νομιζω να εχει ιδιαιτερη σημασια αν θα ειναι 55 ή 60 😅 καλα το πας. Το ολο νοημα του ζεσταματος ειναι να σε προετοιμασει για τα working set σου. Αν νιωθεις οτι μετα το ζεσταμα εχεις "κουραστει" να το πω; "ασκηθει" να το πω; σημαινει οτι δεν ηταν ζεσταμα αλλα actual working set εν τελη. Μετα το ζεσταμα πρεπει να εισαι "ζεστος" αλλα οχι να αισθανεσαι σαν να "εβγαλες σετακι"

Μια χαρά κομπλέ. Ευχαριστώ πολύ

Απλά είπα για τη διαφορά 55 ή 60 - που είναι πράγματι μικρή - γιατί τα 55 μου φάνηκαν too easy και το 80 αρχικά too hard (δηλαδή στην 1η επανάληψη μου φάνηκαν λίγο βουνό). Δηλαδή το φοβερό σκαλοπάτι που είχα σχεδιάσει μου φάνηκε λίγο αποτυχία :) Οπότε κατί σαν 20-20-40-60-80-80-75 θα είναι καλύτερο. Θα το δω στην πράξη.

Πάντως ως αρχάριος στο range 40-60 ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα. Στο range 40-80 είναι αισθητή η διαφορά. Τρομάζω τι γίνεται στα 150+

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην κοιτας τα νουμερα που ακους ή βλεπεις στους αλλους. Μονο με τον εαυτο σου θα συγκρινεσαι. Στην αρχη ανεβαινεις γρηγορα, γιατι εχεις τα "προσοντα" που χρεαζονται να σηνωσεις τα Χ κιλα αλλα δεν εισαι μαθημενος να το κανεις. Οποτε σε αυτα τα Χ κιλα θα φτασεις σχετικα γρηγορα (2-3 μηνες αναλογως ποσο σοβαρη προπονηση κανεις). Μετα απο εκει αρχιζει το δυσκολο και το λεω με την αποψη της υπομονης. Θα σκεφτεσαι οτι πως γινεται να πηγα σε 2 μηνες απο τα 60 κιλα στα 120 και τωρα παιδευομαι 6 μηνες και με το ζορι μπορω 130; Και αυτο θα ειναι ακομα πιο εντονο οσο συνεχιζεις ανα τα χρονια. Αν δεν το παρατησεις δε θα σε παρατησει ουτε αυτο. Απλα αυτο που ειπα και στην αρχη, θα συγκρινεσαι μονο με τον εαυτο σου, πως ηταν και πως ειναι.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Που σαι Κώστα να με καμαρωσεις

Είναι πολύ ευχάριστο πρόγραμμα το 5|3|1.

Χθεσινή προπόνηση: 5|3|1 1ος κύκλος, 1η εβδομάδα, 4η προπόνηση (DL) 3x5@65-75-85% + Joker Sets@90-95-100% + WidowMaker (15-20 reps) @65%

DL (Main Lift):

  • 10x58kg (Warm up)
  • 5x73kg (Warm up)
  • 5x90kg (Warm up)
  • 3x98kg (Warm up)
  • 5x105kg (Main Set - 65%)
  • 5x123kg (Main Set - 75%)
  • 8x138kg (Main Set+ - 85%)
  • 5x145kg (Joker Set - 90%)
  • 15x105kg (Widowmaker - 65%)

SQ (Supplementary):

  • 10x63kg (Warm up)
  • 5x10x75kg (Main Set - 65%)

Assistance Work:

  • KB Swing: 4x16x24kg
  • Weighted Step-up: 4x12x48kg (2x24)
  • GHD Back Extension: 2x12x25kg
  • Hyper W/Y Extension: 2x12x10kg (2x5) Σε superset με το παραπάνω
  • Straight Arm Pulldown: 4x10x64kg
  • Face Pull with External Rotation: 4x16x32kg
  • Loaded Carry: 4x1' (2' Farmer Walks @2x40kg, 1' Suitcase Carry @40kg, 1' Plate Pinch Carry @20kg)

Moυ πήρε 1 ώρα και 3 τέταρτα και ήταν η πιο δύσκολη της εβδομάδος λόγω των DL.

Eίχε προηγηθεί προπόνηση ζεστάματος, κινητοποίησης, προσαρμογής με λάστιχα, inverted rows, neutral grip pullups, hanging leg raises, box step-ups, sequential box jumps, barbell side walks, nordic hamstring curls, side-lying hip adduction/abduction, άλλα τρία τέταρτα στο σύνολο. 10 λεπτά στο airbike πριν κάνω το οτιδήποτε.

 

Πώς γίνεται η αποκατάσταση τώρα.

Την προηγουμένη, είπα στη γυναίκα μου: «Αγάπη μου, δεν θα μαγειρέψεις το σ/κ, έχω κανονίσει να φάμε έξω. Επίσης έχω κλείσει και massage για τα δυο μας το Σάββατο το πρωί.»

Νομίζει ότι με έπιασε η ρομαντική διάθεση και δεν την παραξένεψε το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια τη βγάζει με μερικά κιλά σοκολάτες.

Εγώ είχα αμαρτωλά σχέδια. Μια porterhouse 1,380, φιλετάκια wagyu και κάτι άλλα μπινελίκια στου Δρακούλη. Αύριο, συνέχεια στου Kozi's.

O πατέρας μου μου έστειλε μισό τόνο ξύλα και 3 κιλά στάκα. Θα είναι το side dish μου μαζί με 5-6 αυγά μέσα το επόμενο διάστημα.

Tα ξύλα θα τα κόψω παρέα με τα παιδιά μου, θα είναι ωραία προπονησούλα.

Στα καλά νέα της εβδομάδος είναι ότι ξανάρχισα το conditioning με το tank, μιας και πάει να φτιάξει ο καιρός. Την περασμένη Τετάρτη 15 λεπτά Push-Pull με 225 κιλά συνολικό φορτίο, max HR 192, avg HR 172.

 

 

 

 

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε αθεοφοβε ασχολείσαι με τα 1,5 κιλά στα low body lifts? 

Εν τω μεταξύ, βλέπουμε τη δουλειά και νιώθουμε τεμπέληδες. 

Αυτά να τα βλέπουν μερικοί μερικοί

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Αύριο, συνέχεια στου Kozi's.

O πατέρας μου μου έστειλε μισό τόνο ξύλα και 3 κιλά στάκα. Θα είναι το side dish μου μαζί με 5-6 αυγά μέσα το επόμενο διάστημα.

Αυγά με στάκα και Sasi's είναι διατροφικά staples, δεν το συζητάμε!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@mic2mic Tις προάλλες είχες ανεβάσει ένα λαπά, δεν ξέρω αν τρώγεται, όπου είχες ρίξει μέσα sriracha. Bonus πόντους μόνο και μόνο για αυτό.

Ποιο χρησιμοποιείς; Το Huy Fong ή κάποιο άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gntgrx είπε

@mic2mic Tις προάλλες είχες ανεβάσει ένα λαπά, δεν ξέρω αν τρώγεται, όπου είχες ρίξει μέσα sriracha. Bonus πόντους μόνο και μόνο για αυτό.

Ποιο χρησιμοποιείς; Το Huy Fong ή κάποιο άλλο.

Tabasco Sriracha ήταν, ήθελα Huy Fong αλλά δεν έβρισκα. Τέλειο ήταν, θα το ξαναφτιάξω με ακόμα περισσότερους βολβούς και αυτή τη φορά μάλλον στην γάστρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, afentiko είπε

παιδια ξερετε αν το ολο brexit πραγμα επηρεαζει και τις αγορες απο myprotein? δηλαδη θα περνανε τελωνειο; Αν κανεις καμια παραγγελια 100 ευρω θα σου ριξουν κανα 50αρι φεσι

Απ'οσο γνωρίζω η MyProtein έχει εγκαταστάσεις και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οπότε ΑΝ μπουν τελωνιακά από Αγγλία οι παραγγελίες θα έρχονται από αλλού. Το έχουν προβλέψει εδώ και πολύ καιρό. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Huy Fong στην Ελλάδα βρίσκεις μόνο σε κάποια μαγαζιά που προμηθεύουν εστιατόρια. Βρίσκεις, όμως, στα διάφορα ευρωπαϊκά Amazon σε ψιλό normal τιμές, για τα δεδομένα.

H αδερφή μου μένει στην Καλιφόρνια και μου φέρνει πάντα 1-2 μεγάλα μπουκάλια όταν έρχεται. Εκεί κοστίζει λίγα δολάρια.

Sriracha παίζει στα περισσότερα φαγητά. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο ένα φαγητό με προσθήκη sriracha, μόνο καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, στο ίδιο επίπεδο βάζω και την κορεάτικη Gochujang, με λίγο πιο γλυκιά γεύση.

Στις καυτές σάλτσες, πλέον, υπάρχει τεράστια ποικιλία. Για καθημερινή χρήση πολύ καλές είναι οι El Yucateco, Valentina και Secret Aardvark.

Για μαζοχιστές, υπάρχουν και απίστευτα καυτερές με χαρακτηριστικά ονόματα όπως Colon Cleaner, Satan's Blood, Da Bomb, Mad Dog, Pain is Good και κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάτι ακόμα πιο καυτερό με ακόμα πιο κουφό όνομα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, gntgrx είπε

Huy Fong στην Ελλάδα βρίσκεις μόνο σε κάποια μαγαζιά που προμηθεύουν εστιατόρια. Βρίσκεις, όμως, στα διάφορα ευρωπαϊκά Amazon σε ψιλό normal τιμές, για τα δεδομένα.

H αδερφή μου μένει στην Καλιφόρνια και μου φέρνει πάντα 1-2 μεγάλα μπουκάλια όταν έρχεται. Εκεί κοστίζει λίγα δολάρια.

Sriracha παίζει στα περισσότερα φαγητά. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο ένα φαγητό με προσθήκη sriracha, μόνο καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, στο ίδιο επίπεδο βάζω και την κορεάτικη Gochujang, με λίγο πιο γλυκιά γεύση.

Στις καυτές σάλτσες, πλέον, υπάρχει τεράστια ποικιλία. Για καθημερινή χρήση πολύ καλές είναι οι El Yucateco, Valentina και Secret Aardvark.

Για μαζοχιστές, υπάρχουν και απίστευτα καυτερές με χαρακτηριστικά ονόματα όπως Colon Cleaner, Satan's Blood, Da Bomb, Mad Dog, Pain is Good και κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάτι ακόμα πιο καυτερό με ακόμα πιο κουφό όνομα.

Κάπου είχα δει Huy Fong  σε ένα  Ασιατικό μπακαλικάκι στους Αμπελοκήπους, από αυτά που έχουν 3 εκατομμύρια είδη μέσα σε 10 τετραγωνικά. Αλλά το Amazon βολεύει όντως. Θα το προσθέσω σε μια food wishlist που έχω με διάφορα κουφά διεθνή φαγητά που παίρνω κατά καιρούς ή θέλω να πάρω στο μέλλον (Surströmming, Ackee, Mopane worms, biltong, κτλ). Θα δοκιμάσω και την Gochujang που δεν την ήξερα παρά τις 200 κορεάτικες ταινίες που έχω δει :D

Πάντως η κορυφαία πικάντικη σάλτσα για μένα παραμένει η Peri peri, εξ'ού και το Sasi's. Στη Νότια Αφρική έχουν κάτι φανταστικές, αλλά και οι διάφορες Nando's που βρίσκεις παντού είναι πολύ καλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H γυναίκα μου έχει μεγαλώσει στη Ν. Αφρική. Με τα παιδιά στο Kozi's και Sasi's (είναι αδέρφια και στην ουσία πρόκειται για την ίδια επιχείρηση) έχουν μεγαλώσει μαζί και είναι οικογενειακοί φίλοι.

Έχω μείνει μήνες στη Ν. Αφρική και μπορώ να σου πω ότι τα κρέατα είναι κορυφαία ποιότητας και αρκετά υποτιμημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα από Αργεντινή, Αυστραλία και αλλού. To biltong, που αναφέρεις, είναι ολόκληρη οικογένεια παρασκευασμάτων, αναλόγως το κρέας και τα μπαχαρικά. Συνήθως, είναι από μοσχάρι αλλά το καλύτερο είναι από springbok (η ντόπια αντιλόπη). Όποτε πάει ο πεθερός μου φέρνει πολλά κιλά κρέας, biltong και droewors.

Η Peri-peri είναι όντως ωραία αλλά αν θες να καταλάβεις ακριβώς το βάθος της γεύσης πρέπει να δοκιμάσεις στη Μοζαμβίκη, όπου οι πιπεριές είναι ανώτερες ποιοτικά σε σχέση με τη Ν. Αφρική.

Τα Nando's είναι αλυσίδα fast food-κοτοπουλάδικα, αλλά οι σάλτσες που πουλάνε είναι πραγματικά τίμιες. Στα παιδιά μου αρέσει πάρα πολύ η lemon & herb, όπου τη ρίχνουν στις μακαρονάδες. Εγώ προτιμώ την garlic peri-peri και την extra extra hot.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, gntgrx είπε

H γυναίκα μου έχει μεγαλώσει στη Ν. Αφρική. Με τα παιδιά στο Kozi's και Sasi's (είναι αδέρφια και στην ουσία πρόκειται για την ίδια επιχείρηση) έχουν μεγαλώσει μαζί και είναι οικογενειακοί φίλοι.

Έχω μείνει μήνες στη Ν. Αφρική και μπορώ να σου πω ότι τα κρέατα είναι κορυφαία ποιότητας και αρκετά υποτιμημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα από Αργεντινή, Αυστραλία και αλλού. To biltong, που αναφέρεις, είναι ολόκληρη οικογένεια παρασκευασμάτων, αναλόγως το κρέας και τα μπαχαρικά. Συνήθως, είναι από μοσχάρι αλλά το καλύτερο είναι από springbok (η ντόπια αντιλόπη). Όποτε πάει ο πεθερός μου φέρνει πολλά κιλά κρέας, biltong και droewors.

Η Peri-peri είναι όντως ωραία αλλά αν θες να καταλάβεις ακριβώς το βάθος της γεύσης πρέπει να δοκιμάσεις στη Μοζαμβίκη, όπου οι πιπεριές είναι ανώτερες ποιοτικά σε σχέση με τη Ν. Αφρική.

Τα Nando's είναι αλυσίδα fast food-κοτοπουλάδικα, αλλά οι σάλτσες που πουλάνε είναι πραγματικά τίμιες. Στα παιδιά μου αρέσει πάρα πολύ η lemon & herb, όπου τη ρίχνουν στις μακαρονάδες. Εγώ προτιμώ την garlic peri-peri και την extra extra hot.

Πανέμορφη χώρα η Ν. Αφρική, και φοβερή κουζίνα με επιρροές από όλον τον κόσμο. Και επίσης πολύ καλά κρασιά. Εγώ έχω μείνει κάνα μήνα εκεί. Δοκίμασα ένα σωρό biltong και μετά έχω πάρει κι άλλα μέσω ίντερνετ. Το αγαπημένο μου είναι το kudu.

Υπάρχει και το sastore.gr που φέρνει διάφορα.

Ναι, το ξέρω ότι είναι αδέρφια οι Kozi's και Sasi's αλλά μόνο το Sasi's έχει το αγαπημένο μου Woza Shaka.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά! Δοκιμάστε να φάτε σουβλάκι απο την Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ απο αράβικο μαγαζι με 2-3 μονο σάλτσες μέσα και μετά ελατε να συζητησουμε περι καυτερών νομιζα οτι ηταν κέτσαπ και μουσταρδα και του λεγα βάλε :D Μια φορα το τολμησα στη ζωη μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...