Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Στο the Body του Bill Bryson αναφέρει ότι μια αγγειογραφία κοστίζει κάπου 900+$ στο Αμέρικα και γύρω στα 40+$ (δε θυμάμαι ακριβή νούμερα) στον Καναδά. Την αλόγιστη σπατάλη στο σύστημα υγείας οι Αμερικάνοι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Σε ένα ξένο φόρουμ μίλαγα με κάποιον Αμερικάνο που δουλεύει στο Medicaid και ασχολείται με το να ελέγχει δαπάνες και αποζημιώσεις. Και έλεγε λοιπόν ότι το Αμερικάνικο σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, και όσοι το κρίνουν ως αναποτελεσματικό απλά δεν έχουν καταλάβει τον σκοπό του. Ο σκοπός του λοιπόν δεν είναι να "παρέχει υγεία", αλλά να διακινεί τεράστια ποσά χρημάτων κάνοντας κάποιους πολύ πλούσιους, ακόμα πλουσιότερους. Και σε αυτήν την διακίνηση χρημάτων έχει μια αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο :D

Πάντως βλέπω ότι κι εδώ υπάρχουν πολλοί που ζηλεύουν το Αμερικάνικο σύστημα και προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πάνε προς τα εκεί.

• Sad 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, JcD είπε

Δοκίμασα σήμερα την H10 Polar, ότι ρολόι παλμομετρητη έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα δεν τα έλεγε καλά, η ζώνη φαίνεται να κάνει δουλειά και δεν καταλαβα ότι την φορούσα δεν με ενόχλησε, 12 τρίλεπτα σάκο...

Screenshot_20200211-094337_Cardio Training.jpg

Όπως έγραψε κι ο @Spect~οι αισθητήρες παλμών καρπού είναι υποδεέστεροι αυτών της ζώνης στήθους.

Για σκοπούς αναφοράς, παλμούς ηρεμίας είμαι στους 60. Υπό normal συνθήκες προπόνησης, κυμαίνονται από 128 σε 165, αναλόγως του interval. Υπο συνθήκες sprint ή πολύ απαιτητικού interval, έχω "πιάσει" maximum τους 178.

4 ώρες πριν, evabb είπε

Thanks για τις απαντήσεις. Βρήκα το site τους. Το σκέφτομαι εδώ και καιρό να αγοράσω κάτι για να μετράει τους παλμούς πιο πολύ για να ξέρω που φτάνουν σε γενικές γραμμές. Το πιεσόμετρο του σπιτιού είναι λίγο δύσκολο να το κουβαλησω στο γυμναστήριο 😅

Εύα, μια συμβουλή: μην περιορίσεις την αναζήτησή σου στο Polar.

ΟΚ, "καλό και χρυσό" το επώνυμο (π.χ. Garmin, Polar κτλ), όμως, στην περίπτωσή σου, θα πρέπει να δεις ποιες δυνατότητες διασύνδεσης (πρωτόκολλα) προσφέρει ο "δέκτης" - η ζώνη στήθους είναι ο πομπός. Στο ebay έχει δεκάδες ζώνες στήθους. Συνεπώς, εάν βρεις ζώνη στήθους με πρωτόκολλο σύνδεσης ΑΝΤ+ κι ο δέκτης (π.χ. smart phone, διάδρομος κτλ) δεν προσφέρει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θα πρέπει είτε να βρεις άλλο πομπό (π.χ. με σύνδεση Bluetooth) είτε να βρεις τρόπο να "αποκτήσει" το πρωτόκολλο ο δέκτης.

Στην περίπτωση του Bluetooth, μιας κι όλες οι φορητές συσκευές έχουν Bluetooth, τα πράγματα είναι εύκολα. Αγοράζεις τον πομπό, κατεβάζεις μια σχετική εφαρμογή στη φορητή συσκευή, κάνεις pair τα δύο και τέλος. Εάν επιλέξεις το ΑΝΤ+, τότε σε tablets/smart phones χρειάζεσαι ένα καλώδιο (υπάρχουν και για iPhone/iPad)/adaptor USB OTG κι ένα ANT+ USB dongle, μπαίνεις στο store της συσκευής σου, εγκαθιστάς τις λειτουργίες ΑΝΤ+ κι είσαι κομπλέ. Συνήθως, οι πομποί που προσφέρουν διπλά πρωτόκολλα σύνδεσης (π.χ. Bluetooth και ΑΝΤ+) είναι ακριβότεροι αυτών που προσφέρουν ένα πρωτόκολλο.

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 1
Δημοσ.

Αναφορικά δε με τις κάμψεις με βάρη, πολύ καλύτερη επιλογή είναι οι κάμψεις σε ολυμπιακούς κρίκους, το απόλυτο must εργαλείο (μαζί με μπάρα για έλξεις) για όποιον ασχολείται με καλισθενικη γυμναστική.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, alex_000 είπε

Δεν υπάρχει πιο απαιτητική γυμναστική από heavy bag. Σε τρίλεπτα στον σάκο, στο τελευταίο λεπτό αν χτυπάς με max ένταση οι παλμοί τερματίζουν στους κόφτες, και πάνε όσο ψηλά μπορούνε να πάνε με οποιαδήποτε άλλη άσκηση, οπότε δεν ισχύει αυτό που λες (αν έχει στο σάκο 175 στο σπριντ έχει 200)

Έτσι πιστεύω κι εγώ, κάνα 184 μάξιμουμ να έχω το πολύ, θα το τσεκάρω την επόμενη βδομάδα διότι ειμαι ακόμα σε recovery από την γρίπη, έκανα 5-6 μέρες πυρετους κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Αναφορικά δε με τις κάμψεις με βάρη, πολύ καλύτερη επιλογή είναι οι κάμψεις σε ολυμπιακούς κρίκους, το απόλυτο must εργαλείο (μαζί με μπάρα για έλξεις) για όποιον ασχολείται με καλισθενικη γυμναστική.

Η παίρνεις 2 ζευγάρια TRX και έχεις μυριάδες εναλλακτικές των κλασικών ασκήσεων

4 ώρες πριν, JcD είπε

Έτσι πιστεύω κι εγώ, κάνα 184 μάξιμουμ να έχω το πολύ, θα το τσεκάρω την επόμενη βδομάδα διότι ειμαι ακόμα σε recovery από την γρίπη, έκανα 5-6 μέρες πυρετους κλπ.

Σάκο προσωπικά τώρα ποια ,μόνο χαλαρά 

Δεν έχω μετρηθεί αλλά τελευταία φορά ζάλη, ταχυκαρδία του κερατά και τάση για έμετο

γεράσαμε :(

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex_000 είπε

Δεν υπάρχει πιο απαιτητική γυμναστική από heavy bag. Σε τρίλεπτα στον σάκο, στο τελευταίο λεπτό αν χτυπάς με max ένταση οι παλμοί τερματίζουν στους κόφτες, και πάνε όσο ψηλά μπορούνε να πάνε με οποιαδήποτε άλλη άσκηση, οπότε δεν ισχύει αυτό που λες (αν έχει στο σάκο 175 στο σπριντ έχει 200)

Ισχυει ,αυτο ειναι ασκηση υψηλης εντασης .Και εγω  οσες φορες δοκιμασα ,εξαντληθηκα πολυ γρηγορα .

Βεβαια οπως σε ολα τα πραγματα και τις δραστηριοτητες  παιζει πολυ μεγαλο ρολο  η προπονηση που κανεις στο συγκεκριμενο ειδος και η εξασκηση .

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, wizzy είπε

Όπως έγραψε κι ο @Spect~οι αισθητήρες παλμών καρπού είναι υποδεέστεροι αυτών της ζώνης στήθους.

Για σκοπούς αναφοράς, παλμούς ηρεμίας είμαι στους 60. Υπό normal συνθήκες προπόνησης, κυμαίνονται από 128 σε 165, αναλόγως του interval. Υπο συνθήκες sprint ή πολύ απαιτητικού interval, έχω "πιάσει" maximum τους 178.

Εύα, μια συμβουλή: μην περιορίσεις την αναζήτησή σου στο Polar.

ΟΚ, "καλό και χρυσό" το επώνυμο (π.χ. Garmin, Polar κτλ), όμως, στην περίπτωσή σου, θα πρέπει να δεις ποιες δυνατότητες διασύνδεσης (πρωτόκολλα) προσφέρει ο "δέκτης" - η ζώνη στήθους είναι ο πομπός. Στο ebay έχει δεκάδες ζώνες στήθους. Συνεπώς, εάν βρεις ζώνη στήθους με πρωτόκολλο σύνδεσης ΑΝΤ+ κι ο δέκτης (π.χ. smart phone, διάδρομος κτλ) δεν προσφέρει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θα πρέπει είτε να βρεις άλλο πομπό (π.χ. με σύνδεση Bluetooth) είτε να βρεις τρόπο να "αποκτήσει" το πρωτόκολλο ο δέκτης.

Στην περίπτωση του Bluetooth, μιας κι όλες οι φορητές συσκευές έχουν Bluetooth, τα πράγματα είναι εύκολα. Αγοράζεις τον πομπό, κατεβάζεις μια σχετική εφαρμογή στη φορητή συσκευή, κάνεις pair τα δύο και τέλος. Εάν επιλέξεις το ΑΝΤ+, τότε σε tablets/smart phones χρειάζεσαι ένα καλώδιο (υπάρχουν και για iPhone/iPad)/adaptor USB OTG κι ένα ANT+ USB dongle, μπαίνεις στο store της συσκευής σου, εγκαθιστάς τις λειτουργίες ΑΝΤ+ κι είσαι κομπλέ. Συνήθως, οι πομποί που προσφέρουν διπλά πρωτόκολλα σύνδεσης (π.χ. Bluetooth και ΑΝΤ+) είναι ακριβότεροι αυτών που προσφέρουν ένα πρωτόκολλο.

Ωωω! Εξαιρετικά σημαντική παρατήρηση. Δεν το ήξερα αυτό. Ευχαριστώ για την πληροφορία, όντως αν είναι να θες καλώδιο δεν είναι η ίδια άνεση σε σχέση με το ασύρματο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, evabb είπε

Ωωω! Εξαιρετικά σημαντική παρατήρηση. Δεν το ήξερα αυτό. Ευχαριστώ για την πληροφορία, όντως αν είναι να θες καλώδιο δεν είναι η ίδια άνεση σε σχέση με το ασύρματο. 

Εξαρτάται από το πού γυμνάζεσαι και τι είδους γυμναστική κάνεις. Για παράδειγμα, στις προπονήσεις που κάνω στο σπίτι, έχω το tablet απέναντι μου, πάνω σε stand, με καλώδιο USB OTG και ANT+ USB dongle. Επομένως, εφόσον η οθόνη μένει ακίνητη, όπως κι εγώ απέναντί της και βλέπω ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα που θέλω, για μένα είναι ιδανικό.

Για κάποιον, σαν εσένα, που γυμνάζεται σε γυμναστήριο κι έχει το κινητό μαζί του, βολεύει περισσότερο το Bluetooth.

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alex_000 είπε

Ακριβώς !! Βέβαια αυτό είναι κάτι που μόνο όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο το γνωρίζουν γι αυτό λέω κ ξαναλέω πως η θεωρία από την πράξη απέχει αιώνες!

Καμία άλλη άσκηση και κανένα άλλο είδος γυμναστικής από όσες έχω κάνει δεν πλησιάζει καν τον σάκο σε απαιτήσεις, και δόξα τον θεό έχω ασχοληθεί με πολλα ..

jcd αλήθεια μπράβο, Αλεξ εσυ ασχολείσαι ακόμη?  Εγω επιφυλάσσομαι να ανεβάσω βιντεακι να δείτε πως κλάνω μέντες στο λεπτό όχι στο 3λεπτο Θεόδωρε που σε νιώθω.

• Like 4
Δημοσ.

Για να σας την σπάσω, δε θεωρώ άσκηση που δεν μπορείς να την μετρήσεις, υψηλής έντασης. 

Αν κάνω 100άρι στα 20 δευτερα, την επόμενη φορά που θα τα δώσω όλα , αν κατεβάσω το χρόνο, ήταν η υψηλότερη ένταση έως τότε. 

Αν σηκώνω 100 κιλά 2 επαναλήψεις και δεν μπορώ να σηκώσω 102,5  σημαίνει πως είμαι στην υψηλότερη ένταση.

Τώρα σε ότι αφορά την έκκριση αδρεναλίνης, προφανώς όσοι έχουν κάνει sparring ή αγώνα, βιώνουν ένα άλλο επίπεδο έντασης.

Αλλά σάκο? Πως να το μετρήσεις? Το bias του σώματος είναι να κρατήσει και μερικές εφεδρείες. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dakonblackblade είπε

Για να σας την σπάσω, δε θεωρώ άσκηση που δεν μπορείς να την μετρήσεις, υψηλής έντασης. 

Παντα πνευμα αντιλογιας ησουν απο μικρος σε θυμαμαι ,ολοι οι καθηγητες  το ελεγαν αχχαχα.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν κάνω 100άρι στα 20 δευτερα, την επόμενη φορά που θα τα δώσω όλα , αν κατεβάσω το χρόνο, ήταν η υψηλότερη ένταση έως τότε. 

Αν σηκώνω 100 κιλά 2 επαναλήψεις και δεν μπορώ να σηκώσω 102,5  σημαίνει πως είμαι στην υψηλότερη ένταση.

Τώρα σε ότι αφορά την έκκριση αδρεναλίνης, προφανώς όσοι έχουν κάνει sparring ή αγώνα, βιώνουν ένα άλλο επίπεδο έντασης.

Αλλά σάκο? Πως να το μετρήσεις? Το bias του σώματος είναι να κρατήσει και μερικές εφεδρείες. 

μπορεις να μετρησεις ποσες φαπες εριξες στο σακο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Οι ασκήσεις μέγιστης έντασης και μέγιστων καρδιακών παλμών είναι δύο: Το spinning bike και τα sprints. Και είναι αυτές οι δύο επειδή: 1) στρεσάρουν τις μεγαλύτερες μυικές ομάδες, δηλαδή τα πόδια 2) μπορείς να κρατήσεις την υψηλή ένταση χωρίς διαλείμματα και 3) έχουν ελάχιστη τεχνική το οποίο και πάλι βοηθά στο να μπορείς να διατηρήσεις την μέγιστη ένταση μέχρι να τα φτύσεις.

ΕΤΑ: Τώρα αν κάποιος μπορεί να ανεβάσει περισσότερους παλμούς με σάκο απ'ότι με τρέξιμο... οκ. Αυτά. No comment.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Spect~ είπε

μπορεις να μετρησεις ποσες φαπες εριξες στο σακο

Μεγάλη μαγκιά πλέον οι αισθητήρες που μπαίνουν με τη μορφή γαντιου κάτω από το γάντι και μετρανε όλες τις παραμέτρους, ταχύτητα,  ποσότητα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε.

Μετριέται. Αριθμός επαναλήψεων στα rounds ανά 3λεπτο και χρόνος ξεκούρασης.

Υποκειμενικό είναι πόσο δυνατά χτυπάς αλλά στο δείχνει και ο σάκος αυτό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...