Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Χιούμορ μωρά, χιούμορ! Μην χαλιέστε για το τίποτα θα γεράσετε νωρίς..

Πάλι καλά είναι εδώ .

Που να δεις σε άλλα ειδικά forum τι γίνεται.

Επικές μάχες ποιος έχει δίκιο και ποιανού είναι μεγαλύτερη.

Λογικό είναι μέχρι ενός σημείου όταν εγωιστικά θέλεις να περάσεις την γνώση σου ,αφού έχεις επενδύσει σε χρόνο και χρήμα ,πέρα από ότι αξίζει

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Ακριβώς ! Γενικότερα πολύ σωστό το μήνυμα σου.

Ετσι, πες τα ρε παλιοτεντιμπόη! ! το καλοκαίρι ειχα μπει μετα απο παρα πολυ καιρό εδω να ρίξω μια μάτια, έψαχνα έψαχνα το νήμα και δεν το έβρισκα με τιποτα, ηταν 20 σελίδες πίσω , είχε να γραφτεί μήνυμα εδώ 10 μέρες! Dead το νήμα !   Τοτε ήταν καλύτερα ? Δεν νομίζω!

Χιούμορ μωρά, χιούμορ! Μην χαλιέστε για το τίποτα θα γεράσετε νωρίς..

Οι θρυλικες εποχές καλοκαιρι του 2016 που καθε απογευμα διναμε επικές μάχες εδω και κανονιζαμε ραντεβού μάχης για .... 1000αρια και μετά φαγοποτι με σαρδελιτσα στα κάρβουνα μάλλον περάσανε :( :D

Επεξ/σία από Magic_Nature

11 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δεν εχει να λεει κατι αυτο Ευα. Αν καποιος σε κοροιδεψει για τα κιλα που κανεις τοτε εχει προβλημα. Καποιοι, πιο εμπειροι απλα μπορει να σου πουν οτι αντεχει το σωμα σου για παραπανω και οτι απλα ειναι στο μυαλο σου η φοβια. Θυμησου που σου ειχα πει για τα ποδια.. Το ιδιο και στο box Που παω με μια φιλη μου που της ελεγα εδω και καιρο οτι μπορει να κανει Χ κιλα στα καθισματα και οταν τελικα τα εκανε μετα απο καιρο της φανηκαν ευκολα και της ελεγα οτι της τα λεγα και δεν με ακουγε, απλα τοσο καιρο φοβοταν (δεν μιλαω για εξωπραγματικα νουμερα αλλα για νουμερα που οντως ειχε χωρις να ειναι υπερβολικα για το σωμα της.

Κοίτα, προσπαθώ να ανεβάζω σιγά σιγά τα κιλά και ξέρω ότι δεν είμαι στο τέρμα των δυνατοτήτων μου. Από την άλλη δεν θέλω να πιεστω πολύ, όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί έχω τόσο πολύ δουλειά που το να βγω off σωματικά έστω και μία μέρα είναι σχεδόν καταστροφικό. Ούτε να αρρωστήσω δεν μου επιτρέπω αυτή την στιγμή. Απλά έχω μια εντύπωση ότι όλοι υπερεκτιμουν τις δυνατότητες μου για κάποιο λόγο. 

Οι γυναίκες τείνουν να υποτιμούν τον εαυτό τους και οι άντρες να τον υπερτιμούν. ΤΟ πιθανότερο είναι να έχουν δίκιο οι υπόλοιποι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεωρω πολύ σπάνιο να μην εμφανισει κάποιος τραυματισμο οταν αθλειται , οσο και να προσέχει. Απλα ισως του βγει ελαφρυτερος. Προχθες εβλεπα ενα βιντεάκι για το τεννις elbow και ελεγε ο εκφωνητης οτι ειναι απο τις πιο συχνες και κοινές καταστασεις στη ζωη ενος αθλουμενου. Δεν ξέρεις αν στα 70 κιλά που εισαι πολυ άνετος με 10 επαναληψεις οταν επιχειρησεις να πας στα 75 (λογικά) πως θα αντιδράσει ο οργανισμος. Μπορει μια συσσωρευμενη κοπωση ειδικα αν κάνεις μεγαλα διαστηματα προοδευτική φορτωση να σου εμφανισει μια ψιλο τενοντιτιδουλα. Απλα αν τηρεις τα πρωτοκολλα με το ζεσταμα και την σωστη εκτέλεση , εκει που ειναι να μεινεις εκτος 2 μηνες θα μεινεις 1-2 εβδομάδες ή θα περάσει με λιγο πάγο και ενεργη αποκατασταση με σέτ πολυ ελαφρυτερων κιλών για να αιματώνεις το σημείο. Ουσιαστικα αυτο θέλουμε στο γυμναστηριο να τραυματιστουμε αλλα ελεγχομενα ετσι ωστε μετα με το καταλληλο φαγητο ο οργανισμος να κτισει νέα μυικά κύτταρα. Επιστημονας-γκουγκλολογος :D 

ο τύπος δειχνει 2 πολυ καλές ασκησεις για να εκγυμνάσεις σημεια που κάποιοι σνομπάρουν επειδη δεν .... φαινονται στην παραλια. Πχ καρποι - αντιβράχιο. Μαζι με τις ασκησεις του Jeremy Ethier για το στροφικο πέταλο και τα γονατα αποτελουν μια ξεχωριστη προπονηση μιας ημέρας αποφορτισης με χαμηλά βάρη στο γυμναστηριο.

Το προηγουμενο βιντεο που έβαλα ουσιαστικα αν καταλαβα καλά (με τον τυπα που έτρωγε μακαρονάδα) μαζι με αυτο έχουν μια κεντρική ιδέα , την μυική ανισσοροπια ! Εδω ο τυπος μας λέει οτι το προβλημα δεν ειναι οι αγκώνες μας. Και ας εμφανιζεται το προβλημα εκει. Αλλα οι τενοντες στο αντιβράχιο κτλπ που τελικά θα σου βγάλουν το τραυματισμο στον αγκώνα. Οπως ελεγε και ο μακαρονάς. Και ολα αυτα μπορει να προκυψουν επειδη δεν έχουμε ποικιλια στις ασκήσεις. Ναι εντάξει οι συνθετες ασκησεις ειναι τοπ επιλογές για να "μεγαλώσεις" αλλα δεν ειναι για συνέχεια.

• Like 1

7 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Οι γυναίκες τείνουν να υποτιμούν τον εαυτό τους και οι άντρες να τον υπερτιμούν. ΤΟ πιθανότερο είναι να έχουν δίκιο οι υπόλοιποι.

Πολύ πιθανό. Βέβαια υπάρχει και το άλλο. Γυναίκα θα δει γυναίκα να σηκώνει και το πρώτο πράγμα που θα πει είναι "δεν φοβάσαι ότι θα φουσκωσεις;" ααααχ το μάτι μου. 🤪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, evabb είπε

Πολύ πιθανό. Βέβαια υπάρχει και το άλλο. Γυναίκα θα δει γυναίκα να σηκώνει και το πρώτο πράγμα που θα πει είναι "δεν φοβάσαι ότι θα φουσκωσεις;" ααααχ το μάτι μου. 🤪

Δεν έχουν κι άδικο όμως, χρειάζεται και προσοχή. Πχ η κοπελιά πήγαινε για χρόνια σε aerobic classes και έκανε με δίκιλα βαράκια και ήταν σταθερά στα 50 κιλά. Αλλά μετά για μια βδομάδα δεν πρόσεξε και έκανε με υψηλή ένταση, και κοίτα τί έπαθε: 

a97013_g009_8-kim.jpg

Επεξ/σία από mic2mic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/2/2020 στις 11:37 ΜΜ, poulinos είπε

το σωμα κανει οτι του πει το μυαλο.night running στο δρομο .πολυ ωραια θερμοκρασια με καλοκαιρινο και σορτσακι.μακαρι να ηταν ετσι παντα

αν η θερμοκρασια πεσει και λιγο κατω απο το μηδεν θα ηταν καλυτερα.τωρα εχει 4.  

@Fotis13  θα ηταν ωραια τωρα σε καμια παρνηθα για night running....και διπλα χιονακι

IMG_20200207_231954.jpg

αν δεν σε νοιαζει να το πας στα ακρα δεν βρισκω λογο να μην ακουσεις το σωμα σου ειτε στην διατροφη ειτε γενικοτερα.με εμενα δουλευει λιγο φαγητο αρκετες φορες.εχω και κατι θεματακια οποτε τα μεγαλα γευματα δεν βοηθανε.οι ορμονες σας στην αδιαθεσια κανουν διαφορα οποτε δεν ειναι παραξενο που θες να φας τα παντα.ισως και λογω αδυναμιας εκεινες τις ημερες το παραπανω φαγητο να σε κανει να νιωθεις καλυτερα.το κρυο προκαλει.δυο τρια πραγματα

α.καις παραπανω θερμιδες αρα πεινας παραπανω.

β.παραπανω κατουρημα.

Παρνηθα πουλινε εχω  αφησει τα κοκκαλα μου εκει πανω και συγκεκριμενα στα σκαλακια .Μιλαμε για αεροβια οχι αηδιες  .Ουτε ζωγραφιστη δεν θελω να την βλεπω πλεον  αφηνω ενα χρονικο διαστημα να ξεπερασω το σοκ χαχαχα .

20 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Τις προάλλες ένας τσιρος , γύρω 15 ετών 70 κιλά,

Αυτη ειναι η πιο αστεια κατηγορια στο gym  με διαφορα απο ολες τις υπολοιπες νομιζω.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

10 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Αυτη ειναι η πιο αστεια κατηγορια στο gym  με διαφορα απο ολες τις υπολοιπες νομιζω.

Δεν έχεις δει πακιστανό να προσπαθεί να τρέξει στο διάδρομο με αλτήρες στα χέρια και να τρώει τα μούτρα του μάλλον.! Η ποιο αστεία κατηγόρια μακράν είναι οι μετανάστες που δεν έχουν ξαναδεί κάποια όργανα και τα χρησιμοποιούν όπως να'νε, πχ το μοχλικό σύστημα του μηχανήματος για τους τρικέφαλους που έχει σχεδιαστή για να σου δίνει τις λαβές στα χέρια σε χρήση για πιέσεις ποδιών! 😂 Είναι δε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, JcD είπε

Δεν έχεις δει πακιστανό να προσπαθεί να τρέξει στο διάδρομο με αλτήρες στα χέρια και να τρώει τα μούτρα του μάλλον.! Η ποιο αστεία κατηγόρια μακράν είναι οι μετανάστες που δεν έχουν ξαναδεί κάποια όργανα και τα χρησιμοποιούν όπως να'νε, πχ το μοχλικό σύστημα του μηχανήματος για τους τρικέφαλους που έχει σχεδιαστή για να σου δίνει τις λαβές στα χέρια σε χρήση για πιέσεις ποδιών! 😂 Είναι δε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως!

Σοβαρα τώρα; αφησαν άτομο να ανεβει με αλτηρες στο διαδρομο; ηθελα να ξερα τι άλλο πρέπει να κάνουν μερικοι "γυμναστες" για να καταλαβει το αφεντικο οτι απλα δεν κάνουν για ενα γυμναστηριο. Κουτσοι-στραβοι ολοι στα γιαβα με 40 ευρω το χρονο. Ο άλλος πάει με την μπιχλο μπλουζα 100 φορές ιδρωμενος και στεγνωμενος χωρις πετσέτα. Μου λεγε ενας φιλος να πάμε εκει να κάνουμε προπονηση αλλα προτιμησα το οικογενειακο γυμναστηριο της γειτονιάς μου δε λεει να κατσεις στο πάγκο και μετα να βγαλεις κρατηρες στη πλάτη. Τουλαχιστον ειναι λιγο μικροτερο αλλα φιλτραρει ο ιδιοκτητης τι μπαινει εκει μεσα. Ειναι πιο σοβαρος και υπευθυνος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και εγώ εν ολίγοις την εμπειρία μου.

Πατήσαμε αισίως τα 44. Τον Φεβρουάριο του 18 επειδή η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο, αποφασίστηκε ΚΑΙ από γιατρό, ότι πρέπει να αρχίζει ο οργανισμός να γυμνάζεται. Είχα πέσει σε μια κατάσταση όπου το βαρέλι δεν είχε πάτο. Δεν μπορούσα να σηκώσω καν ένα πιάτο στο ντουλάπι. Ένιωθα τους ώμους μου να καταρρέουν. Πόδια να σέρνονται. Ύπνος ανύπαρκτος. Νυστα όλη μέρα. Κακοκεφία κλπ. Να μην αναφέρω τα αμιγώς ιατρικά θέματα, όπως πόνος στο στομάχι και γενικώς γαστρεντερικά θέματα. Δεν μπορούσα να φάω. Αμέσως πόνος. 2 γστροσκοπησεις κολονοσκοπησεις. Τίποτα. Πόνος στον προστάτη-περινεο. Υπάρχουν ανατομικά θεματικά εκεί αλλά το να ζεις 24 ώρες με πόνο για πολλά χρόνια εκεί, είναι ανυπόφορο. Έλλειψη συγκεντρωσης. Εδώ έχει βάλει το χέρι του σε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ η ενασχόληση με τον υπολογιστή. Όλα αυτά μαζί σε ωθούν, δικαιολογημένα, σε ατελείωτες επισκέψεις σε ιατρούς χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σαφώς και βγήκαν στην επιφάνεια και χρόνια μυοσκελετικά θέματα. Επί τρία χρόνια, 2 φορές το χρόνο, σε φυσιοθεραπευτές για τενοντίτιδα (αγκώνα), κήλες στον αυχένα κλπ.

Λοιπόν από τον Φεβρουάριο του 2018, το 90% των παραπάνω έχει εξαφανιστεί ή περιοριστεί ως προς την ένταση.

Με την γυμναστική ο οργανισμός παράγει ΟΡΜΟΝΕΣ, οι οποίες όταν κάθεσαι επί 20 χρόνια , είναι εξαφανισμένες. Άμυνα Μηδέν. Και όχι μόνο στο σωματικό κομμάτι. Το χειρότερο είναι το ψυχολογικό. Και ακολουθεί ένας φαύλος κύκλος.π

Γυμναστική για μένα είναι 3 το πολύ 4, επισκέψεις σε Γυμναστήριο. Και αν απέχεις χρόνια από το αντικείμενο καλύτερα να έχεις και κάποιον από κοντά σου μέχρι να μάθεις να αποφεύγεις καθημερινούς κινδύνους.  Γυμναστική στο σπίτι είναι ένα ημίμετρο με το οποίο συνήθως παραμυθιάζεις τον εαυτό σου. Χρειάζεται τρελή πειθαρχεία για δεις αποτέλεσμα με σπιτική γυμναστική. Και αποτέλεσμα δεν εννοώ να φουσκώσεις για να φοράς κολλητά μπλουζακια ένα νούμερο μικρότερα, αλλά να ξυπνήσει για τα καλά ο οργανισμός σου.

Και δυστυχώς, σε φορούμς σαν αυτό υπάρχουν πολλοί, νεαροί κυρίως, που δεν γυμνάζονται καθόλου. Δεν θα πω λόγω δουλειάς. Μεγάλο παραμύθι που οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε γιατί έτσι μας αρέσει. Ένας gamer πχ, δεν έχει χρόνο να χάσει σε γυμναστική. Θα χάσει χρόνο από το leveling. Θα χάσει το νέο x game, θα χάσει χρόνο από το benchmarking, θα χάσει χρόνο από το αχανές youtubing κλπ.

Και όταν δεν είναι στο pc, θα είναι στον κινητό. Ο αυχένας καταπόνηση στο full.

Τραυματισμοί υπήρχαν και υπάρχουν. Είμαι πχ με πόνο στον αγκώνα εδώ και 4 μήνες. Φεύγει και έρχεται. Πιο πολύ ζορίζεται με ασκήσεις για δικέφαλο και πλάτη. Οπότε μόνο λάστιχα, και περισσότερες επαναλήψεις για καλή αιμάτωση όπως αναφέρθηκε από φίλο πιο πάνω. Η γυμναστική δεν σταματάει επειδή πονάς. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι το κανάλι athlean x που αναφέρθηκε πιο πάνω με έσωσε πολλές φορές από περαιτέρω τραυματισμούς. Πρώτο λόγο βέβαια έχει ένας live φυσιοθεραπευτής ή ορθοπαιδικός αλλά σαν μια συμβουλή κινησειλογιας, σε κατατοπίζει μια χαρά.

Συμπληρώματα: Αν και έχω μια ηλικία, αν και η διατροφή μου περιλαμβάνει καθημερινά γιαούρτι και αυγά, λόγω γούστου πιο πολύ και όχι λόγω ανάγκης, μπήκα στον πειρασμό, και μετά από θετική εισήγηση φίλου που ασχολείται με διατροφή εδώ και χρόνια και τον οποίο εμπιστεύομαι, να δοκιμάσω έναν απλό όρο γάλακτος. Μας αρέσει δεν μας αρέσει βλέπεις διαφορά. Παρενέργειες μηδέν. Αλλά πολύ χαλαρή κατανάλωση. Δηλαδή από Αύγουστο που αγόρασα το 1kg με πήγε μέχρι τον Δεκέμβριο. Όπως είπα είναι συμπλήρωμα. Και δεν επερνα προφανώς κάθε μέρα προπόνησης. Άλλα διαφορά υπήρχε. Για την ιστορία προτίμησα ορό γάλακτος Ελληνικής παραγωγής από καθαρά αιγοπρόβειο γάλα. Ούτε γλυκαντικά ούτε χρώματα και γεύσεις σοκολατοφραουλομπιστοτο κλπ.  Πάρε την πρωτεϊνη και πρόσθεσε ότι θες μετά.

Παίδες ξεκινήστε γυμναστική ΧΘΕΣ. Αύριο είναι αργά. Οι ασθένειες και οι δυσλειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού δεν παρουσιάζονται μόνο στους άλλους και μόνο στους "μεγάλους".

Συγχωρέστε το ενδεχομένως γρήγορο και "μπερδεμένο" ύφος των γραφώμενων μου. 

Επεξ/σία από snips
  • Like 11

Μπράβο σου που έκανες την αρχή. Για μένα βέβαια σημαντικότερο στην περίπτωση σου είναι να υπάρχει καθημερινή κίνηση, περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, να ανεβαίνεις στον όροφο απ' τις σκάλες, οτιδήποτε. Αυτή η μισή μια ώρα στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα να είναι το συμπλήρωμα και να μην αρκείσαι σ' αυτό.

Για την πρωτείνη ορού μπορώ να σε διαβεβαιώσω με 100% σιγουριά ότι αν σου πρόσφερε κάτι είναι placebo. Το να παίρνεις μερικά γραμμάρια πρωτεϊνης την μέρα δεν θα σου κάνει την παραμικρή διαφορά, θα μπορούσες άνετα να το αντικαταστήσεις με ένα ποτήρι γάλα.

• Like 5

Αμφιβάλλω για το γάλα. Ευτυχώς έχει τεθεί εκτός διατροφής μου εδώ και κάτι χρόνια. Καλύτερα γιαούρτι ή κεφίρ. Ούτε στα παιδιά μου δεν έδινα γάλα των super market μετά από κάποια ηλικία.

Χωρίς να διαφωνήσω μαζί σου για το θέμα placebo, εγώ είχα άλλη αίσθηση. Σαν να τραβούσε λιγο πιο καλά η προπόνηση πχ. Και δεν με ενδιαφέρει το "φουσκώμα" στα 45 μου φυσικά, ώστε να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου για την κατανάλωση πρωτεΐνης. 

• Like 1

4 minutes ago, Conan2046 said:

Για την πρωτείνη ορού μπορώ να σε διαβεβαιώσω με 100% σιγουριά ότι αν σου πρόσφερε κάτι είναι placebo. Το να παίρνεις μερικά γραμμάρια πρωτεϊνης την μέρα δεν θα σου κάνει την παραμικρή διαφορά, θα μπορούσες άνετα να το αντικαταστήσεις με ένα ποτήρι γάλα.

Θα συμφωνησω και εγω σε αυτο. τιποτα δεν ειναι καλυτερο απο την σωστη και καλη διατροφη.

5 minutes ago, snips said:

Χωρίς να διαφωνήσω μαζί σου για το θέμα placebo, εγώ είχα άλλη αίσθηση. Σαν να τραβούσε λιγο πιο καλά η προπόνηση πχ. Και δεν με ενδιαφέρει το "φουσκώμα" στα 45 μου φυσικά, ώστε να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου για την κατανάλωση πρωτεΐνης. 

Ειναι ο ορισμος του placebo,

Ο ορος γαλακτος δεν θα σου δωει περισσοτερη ενεργεια, θα βοηθησει μεταπροπονητκα σε γρηγοροτερη αποκατασταση. εννοειται πως η χρηση whey δεν ειναι απαγορευτικη. Απλα δεν προσφερει αυτα που υποστηριζει. Πχ αν δεν εχεις χρονο να ετοιμασεις ενα καλο μεταπροπονητικο γευμα ενα scoop ειναι οκ, το αναβολικο  παραθυρο που λενε οτι ανοιγει για 30' μετα την προπονηση μονο παραθυρο δεν ειναι παντως. προλαβαινεις να πας σπιτι να κανεις μπανιο και να φας σωστα ενα πληρες με την ησυχια σου. Δεν λεω οτι δεν βοηθαει σαν συμπληρωμα αλλα το hype που εχει δημιουργησει το marketing γυρω απο το προιον ειναι υπερβολικο. Προσωπικα επειδη στο παρελθον πιστευα και εγω σε αυτα που διαφημιζουν εκανα εκτεταμενη χρηση whey, τα αποτελεσματα που ειδα με σωστη διατροφη ειχαν τεραστια διαφορα.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...