Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Κατα τα αλλα το θρέντ θα γινει καλυτερο μολις φυγουν ολοι οσοι ψάχνονται για φασαρια και ειρωνευονται.

Αυτο που δεν αναφερεις βεβαια ειναι οτι για καποιους λογους ειχες φαει ΜΠΑΝ και εμφανιστηκες ξανα με αλλο account.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Φιλε πάλι καλα που εισαι και εσυ εδω και δεν σιωπάς οταν διαβάζεις τρελά πράγματα και γράφεις εστω μια αντικειμενικη εκδοχη της καταστασης. Μπραβο για τις αποψεις σου. Ειναι εξαιρετικες χωρις κοπλιμάν. Δε γινεται κάποιος να παιζει κρυφτο και ταυτοχρονα να ειρωνευεται κιολας. Δε γινεται να μπαινει κάποιος να γράφει μια αποψη και να δέχεται bullying επειδη λέει γράφει πολλα..... και μακροσκελη κειμενα. Το να κρινουμε κάποιον απο την ποσοτητα των κειμένων και οχι απο την ποιοτητα των γραφομενων ειναι παράδοξο και άτοπο.Αλλα εντάξει μια ζωή μπανανιά ειμασταν. παντου και στις δουλειες και στη οδηγηση - και στα γηπεδα και στα γυμναστηρια για αυτο και φάγαμε τα μνημονια με το κουτάλι. Ψαχνομαστε να τσακωθουμε μεταξυ μας και να ειρωνευτουμε τον άλλον. Ειναι τραγικο πραγματικά. 

Αυτα περι ρεζιλικιου δεν ισχυουν. Οποιοσδηποτε παιζει ακομη και με άδεια μπάρα αλλα εχει σωστη τεχνική ειναι άξιος σεβασμου στο γυμναστηριο. 

Επισης αξιος σεβασμου ειναι και οποιος προσέχει τις αρθρώσεις του - με καλο ζεσταμα - εχει την αρετη της υπομονης και δεν βιάζεται να φορτώσει εχει αυτοελεγχο και ειναι σοβαρος ασκουμενος. Δεν ειναι με λιγα λογια..... αθλητης της παραλιας οπως πολυ χαρακτηριστικα ειχε πει και ο OneWay ουτε βλέπει την μπάρα ως προέκταση του ..... μυαλου του. :) 

Αν έχεις τέτοιους στο γυμναστηριο που πιστευουν τέτοια , διεγραψε τους ολους και κοψε τους την καλημέρα. Φυρες ειναι. Αν σε κρινουν μονο απο τα κιλα που σηκώνεις. 

Ολοι αυτοι έχουν να σου δώσουν ενα καλο παράδειγμα. Το να σε πιέσει κάποιος που σηκώνει πολλά να τον ακολουθησεις εκτος απο επικινδυνο μπορει να ειναι και με δολο. Για να τραυματιστεις εσυ και μετα αυτος να γελάει και να νιώθει ακομα πιο δυνατος και καλα απο σένα. 

Το προβλημα ειναι οτι αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι ειναι καλη η θεωρια αλλα η πραγματικότητα ειναι διαφορετική. Κανεις ο οποιος ασχολειται χρονια δεν λεει σε αρχαριο πηγαινε χωρις ζεσταμα και βαλε κιλα που δεν αντεχεις τετοιες αποψεις συνηθως τις εχουν οι νεοι στον χωρο που νομιζουν οτι επειδη ειναι σε ηλικια που δεν καταλαβαινουν τιποτα ειναι αυθαρτοι.. 

Εσυ αυτη τη στιγμη θεωρεις οτι κανεις προπονηση αλλα ουσιαστικα κανεις τα βασικα για να πεις οτι δεν κανεις καθιστική ζωη. Δηλαδη εισαι απο αυτους που τους βλεπεις 5 χρονια μετα στο ιδιο γυμναστηριο και το σωμα τους δεν εχει την παραμικρη βελτιωση. Φοβασαι να βαλεις μια πλακα παρα πανω λες και θα παθεις κατι. Αν δεν φερεις ποτε το σωμα σου στα ορια του δεν θα τα μαθεις ποτε οποτε μεχρι τοτε δεν ξερεις τι μπορει και τι δεν μπορει να κανει ενα σωμα απλα υποθετεις τι θα παθεις αν κανεις κατι με βαση τις βλακεις και τις εμπεριες του καθε τυχαιου που απλα ετυχε να συμπαθεις γιατι λεει πραγματα που σου αρεσουν, ασχετα με το αν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα η οχι..

Επισης το προβλημα που εχουν ολοι μαζι σου ειναι οτι δεν δεχεσαι αποψεις απο πιο εμπειρους γιατι πολυ απλα δεν θες να κανεις συζητηση για να μαθεις αλλα προσπαθεις να πεισεις τον αλλον οτι εσυ εισαι σωστος ενω οι αλλοι οχι λες και εγω και ο καθε εγω εχει να κερδισει κατι αν εσυ κανει 50 κιλα παγκο η 150.. 

@OneWaySystem κανε παραθεση το ποστ μαι και ταγκ τον ντιντι να δει το ποστ γιατι με εχει κανει ιγκνορ 😛

Επεξ/σία από Spect~
  • Like 5
  • Thanks 2

DD μην μασάς ρεεε καλά τα πας...

Είναι λίγο κουραστικό βέβαια όλο αυτό το αυτοmotivation που κάνεις ,αλλά σιγά , ζωντάνεψε το νήμα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, evabb είπε

Καλύτερα να μην δεις πόσα κιλά βάζω εγώ... Το ρεζίλι του das fitness είμαι. 

Από ό,τι κατάλαβα η ένσταση του Dackon δεν είναι στα μικρά βάρη per se αλλά στη σχέση που έχουν οι αριθμοί μεταξύ τους.

Π.χ. κάνεις 60 κιλά curls επειδή είναι και καλά safe αλλά φοβάσαι τα 60 Kg dead lifts επειδή είναι επικίνδυνα.

Οπότε δεν νομίζω ότι μπαίνεις σε αυτήν την κατηγορία.

- edit -

Τα τελευταία responses στον Magic είναι τα περισσότερα επιθέσεις οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτοί είναι οι έμπειροι που θα τον συμβουλεύανε, τότε μάλλον καλά κάνει και δεν τους ακούει.

Το thread αυτό είναι σαν όλα τα άλλα, δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε και δεν ανήκει σε κανέναν.  Μην τσουβαλιάζετε τους αναγνώστες λοιπόν.

Επίσης για αυτούς που πραγματικά προσφέρουν στο thread, απαντήσεις του στηλ: σου απαντάω ότι βαριέμαι να σου απαντήσω δεν έχω ιδέα πώς αντιλαμβάνεστε ότι είναι χρήσιμες.

Αν έχετε χρόνο απαντήστε του τι νομίζετε (όπως κάνει ο spect στο τελευταίο post). Έτσι γίνεται και ξεκάθαρη η θέση σας και ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Αν όχι τότε απλά σπαμμάρετε με μηνύματα που και ο ίδιος δεν τα διαβάζει (καθώς σας έχει κάνει ignore) και για τους υπολοίπους είναι απλά άχρηστα.

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 4

1 ώρα πριν, GothicCrusader είπε

Από ό,τι κατάλαβα η ένσταση του Dackon δεν είναι στα μικρά βάρη per se αλλά στη σχέση που έχουν οι αριθμοί μεταξύ τους.

Π.χ. κάνεις 60 κιλά curls επειδή είναι και καλά safe αλλά φοβάσαι τα 60 Kg dead lifts επειδή είναι επικίνδυνα.

σε εμενα τα ολα τα κιλα ειναι μικρα. Επισης δεν αντεχουν ολοι οι μυες μου το ιδιο. Ριμαδια τρικεφαλα δεν θελουν να δυναμωσουν με τπτ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα η συσχέτιση των βαρών μεταξύ τους δείχνει και τη διαστρέβλωση κάποιων πραγμάτων . Είναι οι κλασικές ιδεοληψίες στο γυμναστήριο. Πιο πολύ τα γράφω για να μη συνεχίζονται και στο θρεντ τα ίδια πράγματα που δε μας αρέσουν και στους χώρους του γυμναστηρίου .

Δεν έχει νόημα να κοροϊδεύουμε, ούτως η άλλως χειρότερα πεισμωνει ο άλλος. Αλλά αν οι πιέσεις στη  τροχαλία είναι 80 κιλά και το κάθισμα μισό και στα 40 κιλά, ε ας το σκεφτεί από μόνος του αν κάτι πάει στραβά

Θυμάστε που τσακωνόμαστε για τα στρώματα στο γυμναστήριο? Τις προάλλες ένας τσιρος , γύρω 15 ετών 70 κιλά, δεν ξέρω που το είχε δεί αλλά είχε βάλει 140 κιλά στη μπάρα και πήγαινε να κάνειrack pulls αφήνοντας τη μπάρα να σκάει πάνω στα στηρίγματα. Αφενός θα έσπαγε στη μέση, μιλάμε για τσιροπουλι, αφετέρου ξέσκιζε τη μπάρα. Και τα μαλακισμένα, γιατί κοιμούνται και όρθια, του γυμναστηρίου τον άφηναν και να τραύματιστει και να χαλάει τον εξοπλισμό. Αλλά σε εμάς θα έρθουν να μας πουν την παπαρια. 

Επίσης τι σκατα έχουν στο κεφάλι τους που βάζουν 70 χρόνους σε bosu να κάνουν μισά καθίσματα, δεν το καταλαβαίνω. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3

• Moderators
15 λεπτά πριν, evabb είπε

σε εμενα τα ολα τα κιλα ειναι μικρα. Επισης δεν αντεχουν ολοι οι μυες μου το ιδιο. Ριμαδια τρικεφαλα δεν θελουν να δυναμωσουν με τπτ

Δεν εχει να λεει κατι αυτο Ευα. Αν καποιος σε κοροιδεψει για τα κιλα που κανεις τοτε εχει προβλημα. Καποιοι, πιο εμπειροι απλα μπορει να σου πουν οτι αντεχει το σωμα σου για παραπανω και οτι απλα ειναι στο μυαλο σου η φοβια. Θυμησου που σου ειχα πει για τα ποδια.. Το ιδιο και στο box Που παω με μια φιλη μου που της ελεγα εδω και καιρο οτι μπορει να κανει Χ κιλα στα καθισματα και οταν τελικα τα εκανε μετα απο καιρο της φανηκαν ευκολα και της ελεγα οτι της τα λεγα και δεν με ακουγε, απλα τοσο καιρο φοβοταν (δεν μιλαω για εξωπραγματικα νουμερα αλλα για νουμερα που οντως ειχε χωρις να ειναι υπερβολικα για το σωμα της.

• Like 3

Τζόνι, ακόμη υπάρχει η συμμορία, δεν έσπασε. Μίκρυνε λίγο με τις αποχωρήσεις καναδυο και κρατάει μια απόσταση ασφαλείας από την καφριλα του διαδικτύου αλλά είναι ακόμη εδώ ;)

Ένα μεγάλο μπράβο σε Στέφανο και Χρήστο που ακόμη ασχολούνται και ελπίζουν ότι τα λόγια θα πιάσουν τόπο. Ήρωες! :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Τζόνι, ακόμη υπάρχει η συμμορία, δεν έσπασε. Μίκρυνε λίγο με τις αποχωρήσεις καναδυο και κρατάει μια απόσταση ασφαλείας από την καφριλα του διαδικτύου αλλά είναι ακόμη εδώ ;)

Ένα μεγάλο μπράβο σε Στέφανο και Χρήστο που ακόμη ασχολούνται και ελπίζουν ότι τα λόγια θα πιάσουν τόπο. Ήρωες! :)

Δυστυχως αν τα λογια έπιαναν τοπο φιλε , δεν θα ασχολούνταν κάποιοι με συμμοριες και παρέες. Θα εξετάζανε ολες τις αποψεις το ιδιο και οποια ειχε δικιο θα έπαιρνε ενα κρέντιτ ανεξάρτητα αν την ειπε ο κολλητος ή ο τυπος με τον οποιο κάναμε μαζι γυμναστηριο. Αλλα οπως εγραψα και πριν στην Ελλαδα που ειμαστε.... μετράει να εισαι σε καλή παρέα. Για αυτο και βλέπεις μερικά ατομα και αποψη δικη τους δεν έχουνε. Απλά τα πραγματάκια. Γιατι θα χάσουν τα beneficial της παρέας. Λένε οτι λέει η παρεούλα τους, και στοχοποιούν επισης οποιον στοχοποιησε η παρεούλα τους. Αρχης γενομένης απο τον υπάλληλο του δήμου που θα φέρεις σε μια περιοχη και θα υποστηριξει τον ντόπιο και οχι το σωστό. Άσε τα ξέρουμε τα έχουμε δει.

3 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

- edit -

Τα τελευταία responses στον Magic είναι τα περισσότερα επιθέσεις οπότε αν υποθέσουμε ότι αυτοί είναι οι έμπειροι που θα τον συμβουλεύανε, τότε μάλλον καλά κάνει και δεν τους ακούει.

Το thread αυτό είναι σαν όλα τα άλλα, δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε και δεν ανήκει σε κανέναν.  Μην τσουβαλιάζετε τους αναγνώστες λοιπόν.

Επίσης για αυτούς που πραγματικά προσφέρουν στο thread, απαντήσεις του στηλ: σου απαντάω ότι βαριέμαι να σου απαντήσω δεν έχω ιδέα πώς αντιλαμβάνεστε ότι είναι χρήσιμες.

Αν έχετε χρόνο απαντήστε του τι νομίζετε (όπως κάνει ο spect στο τελευταίο post). Έτσι γίνεται και ξεκάθαρη η θέση σας και ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Αν όχι τότε απλά σπαμμάρετε με μηνύματα που και ο ίδιος δεν τα διαβάζει (καθώς σας έχει κάνει ignore) και για τους υπολοίπους είναι απλά άχρηστα.

+100000

Φιλε ευχαριστώ οχι γιατι υποστηριζεις εμένα αλλα γιατι προσπαθεις να εισαι δικαιος και αντικειμενικος.

Προσωπικά σκέφτομαι την προταση του Dakon να μην αυξησω άλλα κιλά στο πάγκο πριν αυξηθουν οι άρσεις. Για αυτο και χθες έπαιξα 3 σετ των 10 επαναληψεων στα 60 κιλάκια orizontio πάγκο με πολυ καλη τεχνική! Αγκώνες μέσα - ωμοι πισω και κάτω και κινηση αργη και ελεγχομενη χωρις τρεμάματα. Το τελευταιο δεν βγηκε η 10η τα παιξα στις 9. Για να μη γράφω και φουμαρα. :) Στο 2ο επισης σετ απο την 7η και μετά κουράστηκα α΄λλα πιεσα να βγούνε.

Ωστοσο εγω εκανα παλαιοτερα πολλες κάμψεις , μονοζυγο κτλπ. δεν ήμουν ενας τύπος που τωρα ξεκινησε να φορτωνει 60-75 κιλά πάνω στη μπάρα στο πάγκο.

Και επισης εκανα και παλαιοτερα πάγκο με μέγιστο τα 55 κιλά. Υπηρξε 20 κιλά αυξηση μέσα σε 5 μήνες. 4 κιλά ανα μήνα / 1 κιλο ανα βδομάδα. Αλλα έτρωγα και σαν πουστης και έβαζα κάθε μηνα 1 κιλο.  Καλοκαιρι ήμουν 77 τωρα ειμαι 83.

Οι άρσεις ηταν μέχρι τον σεπτέμβριο μια τελειως άγνωστη άσκηση για μενα και παρα το οτι σε οποιον γυμναστη δειχνω πως την κάνω και μου λεει οτι την εκτελεις άριστα.

Και πως φαινεται οτι την έχει το σώμα σου και σου ταιριάζει. Επελεξα να μην κάνω ταρζανιες διοτι δεν γνωριζω 100% την κατασταση των \

α) ραχιαιων

β) κοιλιακων

ειμαι 83 κιλά άνθρωπος δεν ειμαι 70 κιλα τσιροπουλι που λέει ο Dakon τα ποδια μου ειναι πολυ χοντρα, περισσοτερο απο το στήθος τη πλάτη και τα χέρια. Την εχω την υποδομη αλλα οι άρσεις εμπλέκουν παρα πολλες μυικες ομάδες για τις οποιες δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για την κατασταση τους ειδικα αν τοσα χρονια δεν τις γυμναζες.

Πάντως deadlift χθες ανεβασα 5 κιλά οποτε φτάσαμε τα 70 κιλά για 5 καλές επαναληψεις με Roumanian εκτελεση και αλλες 6 μεμονωμένες conventional. :)

2 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Για μένα η συσχέτιση των βαρών μεταξύ τους δείχνει και τη διαστρέβλωση κάποιων πραγμάτων . Είναι οι κλασικές ιδεοληψίες στο γυμναστήριο. Πιο πολύ τα γράφω για να μη συνεχίζονται και στο θρεντ τα ίδια πράγματα που δε μας αρέσουν και στους χώρους του γυμναστηρίου .

Δεν έχει νόημα να κοροϊδεύουμε, ούτως η άλλως χειρότερα πεισμωνει ο άλλος. Αλλά αν οι πιέσεις στη  τροχαλία είναι 80 κιλά και το κάθισμα μισό και στα 40 κιλά, ε ας το σκεφτεί από μόνος του αν κάτι πάει στραβά

Θυμάστε που τσακωνόμαστε για τα στρώματα στο γυμναστήριο? Τις προάλλες ένας τσιρος , γύρω 15 ετών 70 κιλά, δεν ξέρω που το είχε δεί αλλά είχε βάλει 140 κιλά στη μπάρα και πήγαινε να κάνειrack pulls αφήνοντας τη μπάρα να σκάει πάνω στα στηρίγματα. Αφενός θα έσπαγε στη μέση, μιλάμε για τσιροπουλι, αφετέρου ξέσκιζε τη μπάρα. Και τα μαλακισμένα, γιατί κοιμούνται και όρθια, του γυμναστηρίου τον άφηναν και να τραύματιστει και να χαλάει τον εξοπλισμό. Αλλά σε εμάς θα έρθουν να μας πουν την παπαρια. 

Επίσης τι σκατα έχουν στο κεφάλι τους που βάζουν 70 χρόνους σε bosu να κάνουν μισά καθίσματα, δεν το καταλαβαίνω. 

Γιατι να του μιλήσουν φιλε... αν ξέρει το γυμναστή ο τύπος ή ο μπαμπας του. Γιατι 15χρονος δεν πηγε μονος στο γυμναστηριο. Εσενα δεν θα σε ξέρουνε για αυτο δεν θα σε ακουσουν. Ετσι λειτουργουμε. Ακομα και στα σχολεια αφηνουν τα αλητοπαιδα να κάνουν μαγκιές επειδη οι γονεις τους ειναι προεδροι - προεστοι - παραγοντες και δεν ξερω και εγω τι άλλο στην περιοχη ή στο συμβουλιο γονενων και κηδεμόνων. Βλεπεις ποσο άσχημο ειναι....

Αν δεν αλλάξει η νοοτροπια μας σαν κράτος έτσι θα παιζει το συστημάτακι. Εγω ομως αν ειχα δικο μου γυμναστηριο θα εφαρμοζα μεσα τις δικές μου πολιτικές. Και οποιος ήθελε θα έρχοτανε. Παρεες και κλικες αλλού , θα υπηρχε σεβασμος εκει μέσα. Αυτοι που λές δεν εμπλεκονται γιατι δεν θέλουν να γινουν κακοι. Δημοσιες σχέσεις ολα.

Επεξ/σία από Magic_Nature

43 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Την επομενη προπονηση θα δοκιμασω λιγο κέτλεμπελ.

Τα ίδια περίπου γυμνάζει με τα deadlifts αλλά με περισσότερο ρίσκο .

Τα + στα kettle το flexibility τα + στα lifts η δύναμη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Τα ίδια περίπου γυμνάζει με τα deadlifts αλλά με περισσότερο ρίσκο .

Τα + στα kettle το flexibility τα + στα lifts η δύναμη.

Ισως μπορει να την επιλέξει κάποιος αν δει οτι τον ενοχλει το χέρι του πχ στις άρσεις.

Εμενα πχ οι στρατιωτικες πιέσεις μετα το πάγκο με πηδηξαν. Επιβαρυνα το χέρι και το καταλαβα την επομενη ημέρα. Οποτε αν δεν θέλεις να μεινεις εκτος για 2-3 μήνες τροποποιεις ένα διάστημα το προγραμμα και βάζεις ασκηση που δεν ερεθιζουν ας πουμε το προβλημα.

Αντι να κάνεις στρατιωτικές επιλέγεις έλξεις πχ ωμων σε τροχαλια χιαστι. Και αυτο ειναι πολυαρθρικη. Βάζεις και ενα πεκ-ντεκ ή ανοιγματα για στηθος ένα κετλεμπελ ή αρσεις και εναν τροχαλια με υπτια λαβή για πλάτη, και το αφηνεις 2 εβδομάδες να ηρεμησει, και απο παγκο και απο πιέσεις. Μιλάω για τενοντιτιδες στον αγκώνα. Που την ερεθιζει η κινηση της έκτασης. Και δεν μένεις και τελειως εκτός. Οποιον γυμναστη ρωτησα για τις ενοχλησουλες στον αγκώνα αυτα μου ειπε.

- Χαμηλώνεις λιγο ένταση. Δεν βάζεις τα μέγιστα φορτια.

- Τροποποιεις το προγραμμα με άλλο ασκησιολογιο.

Χθες δεν έβαλα τα μεγιστα στο πάγκο αλλα μπορεσα να κάνω προπονηση προοδου με χαμηλοτερα κιλα και περισσοτερα σετ. Δεν με ενοχλησε το χέρι. Απλα εκανα τη μαλακια μετά και εκανα μονοζυγο. Εκει με κοπάνησε λιγο. Απορω που την προτεινουν φυσικοθεραπευτες με υπτια λαβή. Ο πήχης προσπαθει να σταθεροποιηθει οποτε το σημειο του αγκώνα φορτίζεται.

Επεξ/σία από Magic_Nature

9 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Ακριβώς ! Γενικότερα πολύ σωστό το μήνυμα σου.

12 ώρες πριν, TEOKOS είπε

DD μην μασάς ρεεε καλά τα πας...

Είναι λίγο κουραστικό βέβαια όλο αυτό το αυτοmotivation που κάνεις ,αλλά σιγά , ζωντάνεψε το νήμα 

Ετσι, πες τα ρε παλιοτεντιμπόη! ! το καλοκαίρι ειχα μπει μετα απο παρα πολυ καιρό εδω να ρίξω μια μάτια, έψαχνα έψαχνα το νήμα και δεν το έβρισκα με τιποτα, ηταν 20 σελίδες πίσω , είχε να γραφτεί μήνυμα εδώ 10 μέρες! Dead το νήμα !   Τοτε ήταν καλύτερα ? Δεν νομίζω!

Χιούμορ μωρά, χιούμορ! Μην χαλιέστε για το τίποτα θα γεράσετε νωρίς..

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...