Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Δεν γίνεται. Δεν υπάρχει ούτε κάμψη, ούτε ισομετρικά ούτε εκκεντρικά γυμνάζεται. Είναι λίγο παρανόηση ότι οι άρσεις θανάτου γυμνάζουν άμεσα όλο το σώμα, δεν γυμνάζουν καν όλη την πλάτη ολοκληρωμένα. Αλλά γιατί τόσο θέμα; Δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να κάνει μόνο άρσεις θανάτου στην γυμναστική του. Αν κάνεις ασκήσεις που τραβάς ο δικέφαλος (σχεδόν) αναγκαστικά τραβάει. Αν κάνεις άρσεις θανάτου πιθανότατα τρως ικανοποιητικά, το σώμα είναι σε μεταβολική κατάσταση και ο συνδυασμός τους με άλλες ασκήσεις θα σε κάνει τελικά μεγαλύτερο.

Δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι εξαιρετική μορφή άσκησης. Αν δεν μιλάμε για επίπεδο πρωταθλητισμού η ενόργανη στα παιδιά πάει εξαιρετικά προοδευτικά.

Εγω οταν με απασχολουσε το θέμα με τον αγκωνα μου ρωτησα τον γυμναστη να μου πει ποιες ασκησεις ας πουμε πρέπει να αποφευγω για ενα διαστημα φυσικα μου ειπε ολες που εκτελουν έκταση του τρικεφάλου. Συμπεριλαμβανομενων των κάμψεων και των πιεσεων στο πάγκο. Και για να προλάβω κακοπροαιρετους, δεν ξέρω κανεναν στο γυμναστηριο που να μην αντιμετωπισε σε κάποια φάση της ζωης του τραυματισμο. Κάποιοι πολύ χειροτερους επειδη κανανε ταρζανιες με χειρουργεια και ιστοριες, ξαναλεω οι συγκεκριμενοι φταιγανε οι ιδιοι για τα χειρουργεια και οχι οπως ο φιλος χθες που έγραφε για το μηνισκο του που προέκυψε απο ατυχια. 

Ο γυμναστης λοιπον μου ειπε οτι ΚΑΙ οι αρσεις θανατου μπορει να επιβαρυνουν κάποιον που έχει θέμα στο χέρι του. Λεω μα δεν κάνει εκταση ή καμψη το χέρι δεν εχει σημασια ρε φιλε μου λεει τραβάς..... τραβάς με τα χέρια.... δουλευουν και αυτά. Επι λέξη. Τωρα αν έχει δικιο ή αδικο θα το δούμε και στην πράξη. Αν δηλαδη ενοχλησει συγκεκριμενα στον αγκώνα κάποιον. Τωρα οτι τα χέρια τραβανε και άρα ενεργοποιούνται και αυτά νομιζω ισχυει. 

ΥΓ Οποιος κουράζεται ... απο τα ποστ μου ας κάνει ιγκνορ. Οπως έχω κανει και εγω κάποιους απο εδω που συμφωνα με τη δικη μου κριση ψάχνονταν αναιτια για καυγά  (ειρωνευονται , πετάνε προσβλητικά πράγματα με τη συζητηση με σκοπο να δυναμητισουν το κλιμα κτλπ κτλπ) και δεν τα πολυσηκωνω αυτά οταν δεν έχω ενοχλησει τον άλλον. Το θεωρω ουσιαστικοτερο απο το να κάθομαι να τσακωνομαι με τον κάθε τυχαιο χρηστη στο νετ και να πιάνουν δουλειά και οι συντονιστες να καθαριζουν τα θρεντ και να τα κλειδώνουν. Ας απολαυσουμε τουλάχιστον τις δυνατοτητες που μας δινει το φορουμ για ιγκνορ και που σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορουμε εκτος Ιντερνετ και αναγκαζομαστε να τρώμε κάποιους στη μουρη που λέει. Αυτά. Καλημέρα. :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο, Άλλο το να δέχονται φορτία και τάσεις οι τένοντες ή οι μυς  και άλλο να γυμνάζονται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Άλλο το ένα άλλο το άλλο, Άλλο το να δέχονται φορτία και τάσεις οι τένοντες ή οι μυς  και άλλο να γυμνάζονται.

Δεκτό. Λογικο μου φαινεται. Εσενα οι αρσεις σε ενοχλουσαν στον αγκώνα; απλα σκεφτομουν μηπως μπορουμε να γυμνάσουμε τα χέρια με αυτο το τροπο χωρις να εκτελουμε κινησεις που ερεθιζουν συγκεκριμενα τον τένοντα πχ η έκταση. Εκει προσανατολιζεται η σκέψη μου. Τωρα αν τα λέω 100% με ακριβεια ή με τους ορους δεν με απασχολει αλλωστε γυμναστης δεν ειμαι. Δεν το έχω σπουδάσει. 

αΥΤΟ ΤΟ βιντεο το βρήκα χθές και καταρριπτει το μυθο οτι οποιος σηκώνει 200+ κιλά στις άρσεις ειναι σιγουρο οτι θα ειναι δυνατος και στο πάγκο. Ο φιλος στο βιντεο ο οποιος ειναι θηριο και μπράβο του σηκωνει 270 κιλά στις άρσεις αλλα στο πάγκο δε πηγε πάνω απο ..... 110 κιλά. Μιλάω για τον Έλληνα. Αυτο επειδη τις προάλλες γράφτηκαν κάποια πράγματα εδω μέσα σχετικά με την αντιστοιχια άρσεων και πάγκου. Η οποια οπως αποδεικνυεται δεν σχετιζεται σε καμια περιπτωση. Θα πρέπει πριν βιαστουμε να πάρουμε το μέρος μιας αποψης να το ψαχνουμε πρώτα αν θέλουμε να ειμαστε δικαιοι και αντικειμενικοι. Αν θέλουμε να ειμαστε απλα οπαδοι αλλάζει το πράγμα. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
16 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

ντίντι τρως ακόμα σαρδέλα με φάβα μετά το παμπ?

@γροσερισοπ μην περιμενεις απαντηση σε εχει μπλοκαρει και εσενα.Στο τελος θα βλεπει τα ποστ μονο του onewaysystem!😍

Tσαμπα ασχολουμαστε με ανθρωπο που πηρε 6 κιλα σε 5.5 μηνες και πιστευει οτι ειναι μυες.

Δημοσ.

Έχουμε έναν πολύ καλό επιστήμονα στον κλάδο της διατροφής, όσοι δεν βαριέστε δείτε το βίντεο, μιλάει περί μεταβολισμού αντιγήρανσης ακόμη και αυξητικής ορμόνης...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Δεκτό. Λογικο μου φαινεται. Εσενα οι αρσεις σε ενοχλουσαν στον αγκώνα; απλα σκεφτομουν μηπως μπορουμε να γυμνάσουμε τα χέρια με αυτο το τροπο χωρις να εκτελουμε κινησεις που ερεθιζουν συγκεκριμενα τον τένοντα πχ η έκταση. Εκει προσανατολιζεται η σκέψη μου. Τωρα αν τα λέω 100% με ακριβεια ή με τους ορους δεν με απασχολει αλλωστε γυμναστης δεν ειμαι. Δεν το έχω σπουδάσει. 

αΥΤΟ ΤΟ βιντεο το βρήκα χθές και καταρριπτει το μυθο οτι οποιος σηκώνει 200+ κιλά στις άρσεις ειναι σιγουρο οτι θα ειναι δυνατος και στο πάγκο. Ο φιλος στο βιντεο ο οποιος ειναι θηριο και μπράβο του σηκωνει 270 κιλά στις άρσεις αλλα στο πάγκο δε πηγε πάνω απο ..... 110 κιλά. Μιλάω για τον Έλληνα. Αυτο επειδη τις προάλλες γράφτηκαν κάποια πράγματα εδω μέσα σχετικά με την αντιστοιχια άρσεων και πάγκου. Η οποια οπως αποδεικνυεται δεν σχετιζεται σε καμια περιπτωση. Θα πρέπει πριν βιαστουμε να πάρουμε το μέρος μιας αποψης να το ψαχνουμε πρώτα αν θέλουμε να ειμαστε δικαιοι και αντικειμενικοι. Αν θέλουμε να ειμαστε απλα οπαδοι αλλάζει το πράγμα. 

Αν έχει να κάνει πάγκο 3-4 μήνες όπως λέει λογικό είναι να είναι πεσμένος. Αλλά έχει πολύ δυνατότερη βάση και θα φτάσει γρηγορότερα και ψηλότερα από ένα τύπο που απλά κάνει ΜΟΝΟ πάγκο.

Τα ίδια ισχύουν για τις κωπηλατικες και το μονόζυγο και όλα

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mic2mic είπε

Η ενόργανη (ασκήσεις εδάφους, μονόζυγο, δίζυγο, ίππος κτλ) δεν είναι παρά ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο και απαιτητικό από τις συνήθεις προπονήσεις με εξωτερικές αντιστάσεις. Για να μην αναφερθούμε καν στο κομμάτι των εντελώς άχρηστων από πλευράς υγείας "ακροβατικών" που περιλαμβάνει η ενόργανη και που ευθύνονται για πολύ περισσότερους τραυματισμούς απ'ότι οι κλασσικές ασκήσεις με βάρη.

το εχω ακουσει απο πολλους αυτο πως γινεται,να βλεπεις ατομα που σηκωνουν 100+βαρη και να μην μπορουν να σηκωσουν το σωματους?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JcD είπε

Έχουμε έναν πολύ καλό επιστήμονα στον κλάδο της διατροφής, όσοι δεν βαριέστε δείτε το βίντεο, μιλάει περί μεταβολισμού αντιγήρανσης ακόμη και αυξητικής ορμόνης...

Πολύ θετική η αναφορά σε διαλειμματική νηστεία σε σχέση με αποφυγή ασθενειών. Ας ελπίσουμε κάτι να αρχίζει να αλλάζει σιγά-σιγά. Τα περισσότερα από αυτά είναι δεδομένα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά οι περισσότεροι έχουν μείνει ακόμα στα "πολλά μικρά γεύματα" και στην αερόβια ως την προτιμητέα μορφή άσκησης.

Μια που μελετώ αυτό το αντικείμενο εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, είναι λογικό ότι έχω πάρα πολλές παρατηρήσεις σε πολλά από αυτά που λέει :D Επίσης δεν ασχολείται με το πάντρεμα της μυϊκής ανάπτυξης / ενδυνάμωσης με την διαλειμματική νηστεία (το οποίο είναι και ο τομέας που μας ενδιαφέρει περισσότερο). Αλλά πάντως και αυτό το βίντεο είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ειδικά για όσους ενδιαφέρονται για την άθληση και την διατροφή ως παράγοντες ενίσχυσης της μακροχρόνιας υγείας και όχι μόνο ως παραμέτρους για επίτευξη μυϊκής υπερτροφίας.

ΥΓ: Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν, τα ουσιαστικά ξεκινούν μετά τα πρώτα 40'.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Πολύ θετική η αναφορά σε διαλειμματική νηστεία σε σχέση με αποφυγή ασθενειών. Ας ελπίσουμε κάτι να αρχίζει να αλλάζει σιγά-σιγά. Τα περισσότερα από αυτά είναι δεδομένα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά οι περισσότεροι έχουν μείνει ακόμα στα "πολλά μικρά γεύματα" και στην αερόβια ως την προτιμητέα μορφή άσκησης.

Μια που μελετώ αυτό το αντικείμενο εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, είναι λογικό ότι έχω πάρα πολλές παρατηρήσεις σε πολλά από αυτά που λέει :D Επίσης δεν ασχολείται με το πάντρεμα της μυϊκής ανάπτυξης / ενδυνάμωσης με την διαλειμματική νηστεία (το οποίο είναι και ο τομέας που μας ενδιαφέρει περισσότερο). Αλλά πάντως και αυτό το βίντεο είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ειδικά για όσους ενδιαφέρονται για την άθληση και την διατροφή ως παράγοντες ενίσχυσης της μακροχρόνιας υγείας και όχι μόνο ως παραμέτρους για επίτευξη μυϊκής υπερτροφίας.

ΥΓ: Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν, τα ουσιαστικά ξεκινούν μετά τα πρώτα 40'.

....αυτό είναι και το ερώτημά μου, ακούγοντάς τον. Ως προς τη μυϊκή υπερτροφία, βοηθάει? Με άλλα λόγια, έχει κάποιο νόημα να "στριμώξω" 3500-4000 θερμίδες μέσα σε ένα οχταωρο? 

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Ωραία αφού έχεις ασχοληθεί ίσως θα μπορείς να με βοηθήσεις και να μου λύνεις κάποιες απορίες στην πορεία, εγώ μόλις ξεκίνησα πριν 17 μέρες, κάνω το 16/8 και με έχει βολέψει μία χαρά, κατάφερα και έβαλα τις περισσότερες χρήσιμες θερμίδες της προηγούμενης -πολλά μικρά γεύματα- διατροφής μέσα στο οκτάωρο σε τέσσερα γεύματα και τρεις δόσης whey στην προσπάθεια να μην χαθεί μυική μάζα και δύναμη, το καλό είναι ότι επί τόπου δεν μένει χώρος στα γεύματα για να φάει κανείς άχρηστα πράγματα! Άλλο καλό είναι η αίσθηση του να μην είναι γεμάτο συνέχεια το στομάχι, πρωί χωρίς πρωινό αισθάνομαι πολύ ανάλαφρος, πολύ καλά! Έχασα 1,7 μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζω τι κιλά είναι, θα δω στην πορεία, μία απορία μου είναι αν γνωρίζεις, μπορεί να είναι κάποιος μόνιμα στο 16/8 ή το 14/10 ή πρέπει να γυρίσω μετά από λίγο στα πολλά μικρά γεύματα, διότι κάτι τέτοιο λέει ο άνθρωπος αυτός!

Δημοσ.

Kανενα νοημα για τοσες πολλες θερμιδες, θα πρεπει να τρως 4 γευματα των 900 θερμιδων σε οχτω ωρες.Θα μπουχτισεις.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

....αυτό είναι και το ερώτημά μου, ακούγοντάς τον. Ως προς τη μυϊκή υπερτροφία, βοηθάει? Με άλλα λόγια, έχει κάποιο νόημα να "στριμώξω" 3500-4000 θερμίδες μέσα σε ένα οχταωρο? 

Από άποψη μυϊκής υπερτροφίας δεν θα δεις καμμία διαφορά στην μυική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα σε σχέση με τα πολλά μικρά γεύματα. Μπορείς ακόμα και να συνδυάσεις διαλειμματική νηστεία με τα συνηθισμένα προ-προνητικά και μετα-προπονητικά γεύματα, αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Π.χ φαγητό στις 16:00, προπόνηση στις 18:00, και μετά έχεις ακόμα 5-6 ώρες για μεταπροπονητικό. Έτσι κι αλλιώς η πρωτεϊνοσύνθεση κάνει peak στις πρώτες ώρες του ύπνου. Αν πάλι δεν κοιμάσαι καλά με γεμάτο στομάχι, μπορείς να σταματάς 2-3 ώρες πριν τον ύπνο. Εξαρτάται από το πώς δέχεται το σώμα σου τις πολλές θερμίδες. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα και αν ακόμα φάω 5-6000 kcal σε διάστημα μιας ώρας ακριβώς πριν τον ύπνο, αλλά φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Το IF το προσαρμόζεις στο προγραμμά της προπόνησης, αν κανεις πρωι προπονηση τοτε το παραθυρο που τρως ειναι το πρωι και νηστευεις βραδυ και το αναποδο αν κανεις προπονηση απογευμα/βραδυ. Ετσι εχεις την απαραιτητη ενεργεια για την προπονηση και οτι χρειαζεσαι για αποκατασταση κλπ οποτε μια χαρα νοημα εχει και μια χαρα μπορεις να βαλεις/χασεις ογκο. Οτι βολευει τον καθενα

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, JcD είπε

Ωραία αφού έχεις ασχοληθεί ίσως θα μπορείς να με βοηθήσεις και να μου λύνεις κάποιες απορίες στην πορεία, εγώ μόλις ξεκίνησα πριν 17 μέρες, κάνω το 16/8 και με έχει βολέψει μία χαρά, κατάφερα και έβαλα τις περισσότερες χρήσιμες θερμίδες της προηγούμενης -πολλά μικρά γεύματα- διατροφής μέσα στο οκτάωρο σε τέσσερα γεύματα και τρεις δόσης whey στην προσπάθεια να μην χαθεί μυική μάζα και δύναμη, το καλό είναι ότι επί τόπου δεν μένει χώρος στα γεύματα για να φάει κανείς άχρηστα πράγματα! Άλλο καλό είναι η αίσθηση του να μην είναι γεμάτο συνέχεια το στομάχι, πρωί χωρίς πρωινό αισθάνομαι πολύ ανάλαφρος, πολύ καλά! Έχασα 1,7 μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζω τι κιλά είναι, θα δω στην πορεία, μία απορία μου είναι αν γνωρίζεις, μπορεί να είναι κάποιος μόνιμα στο 16/8 ή το 14/10 ή πρέπει να γυρίσω μετά από λίγο στα πολλά μικρά γεύματα, διότι κάτι τέτοιο λέει ο άνθρωπος αυτός!

Για να καταλάβω, εκτός του 8ώρου έχεις μηδέν θερμίδες; Ή έχεις 3 δόσεις whey;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...