Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 minutes ago, OneWaySystem said:

Το είδα με το που βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ, πρόσφατα σκοτώθηκε κάποιος αναρριχητης και νόμιζα οτι ήταν ο πρωταγωνιστής !

----------------

ντιντι η κήλη ειναι ενας ακόμη καλος λόγος να κόψεις τις τελείως τις άρσεις!

---------------------

Πρωινό / 3 μπανάνες στο μπλέντερ με γάλα, μέλι, λιναρόσπορο, βρώμη, καρύδια, σαν πούπουλο βγήκαν τα 120 στον επικλινή!

Τώρα που είπα για μπανάνες θυμήθηκα έναν γραφικό που είχαμε κάποτε εδώ και έλεγε μην τρώτε μπανάνες, φάτε μόνο αυτές με τα κουκούτσια χαχααχαχ μοναδικές οι γραφικότητες που μπορείς να διαβάσεις στα φορουμ, αυτόν τον στείλανε για τσάι με συνοπτικές διαδικασίες βέβαια.

επέστρεψε ο ντίντις;

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mic2mic είπε

Α ναι, το θυμήθηκα τώρα. Και δεν είχες καμμία ενόχληση πριν; "Κλείδωμα" του γονάτου, κάποιο μικρό πόνο, κάποιο χτύπημα; Ή γονείς που να το είχαν πάθει;

Λίγες εβδομάδες πριν σπάσει ένοιωθα ελαφριά ενόχληση από τον μηνίσκο όταν έκανα διατάσεις και πίεζα το πόδι σε συγκεκριμένη γωνία αλλά δεν είχα δώσει βάση γιατί νόμιζα ήταν κάτι μυικό, και εννοείται δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είναι από τον μηνίσκο.

Πέρα από αυτό τίποτα, χοροπήδαγα κανονικά. Χωρίς υπερβολές βέβαια γιατί είχα και την χονδροπάθεια. Να κλειδώσει το γόνατο όχι, ποτέ. Στην οικογένειά μου δεν είχε ποτέ κανείς μηνίσκο. Χτύπημα δεν θυμάμαι κάτι, εκτός αν ήταν τόσο μικρό που να μην είχα δώσει καν σημασία

Δημοσ.
19 minutes ago, Spect~ said:

ο Magic_Nature

2 χρόνια δηλαδή και εχει ακομα αυτο το σώμμα ε δλδ δεν αλλαξε και τπτ και συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. μόνο ότι πλέον εχει και τραυματισμους χαχαχαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Το είδα με το που βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ, πρόσφατα σκοτώθηκε κάποιος αναρριχητης και νόμιζα οτι ήταν ο πρωταγωνιστής !

----------------

ντιντι η κήλη ειναι ενας ακόμη καλος λόγος να κόψεις τις τελείως τις άρσεις!

---------------------

Πρωινό / 3 μπανάνες στο μπλέντερ με γάλα, μέλι, λιναρόσπορο, βρώμη, καρύδια, σαν πούπουλο βγήκαν τα 120 στον επικλινή!

Τώρα που είπα για μπανάνες θυμήθηκα έναν γραφικό που είχαμε κάποτε εδώ και έλεγε μην τρώτε μπανάνες, φάτε μόνο αυτές με τα κουκούτσια χαχααχαχ μοναδικές οι γραφικότητες που μπορείς να διαβάσεις στα φορουμ, αυτόν τον στείλανε για τσάι με συνοπτικές διαδικασίες βέβαια.

Το πρωι ειχα κάνει και εγω το ρεκορ μου στο πάγκο (75 κιλά)

τα απογευματα ειμαι εκει γυρω στα 70-72 μετα απο υπνο κιολας με 6 πληρεις επαναληψεις χωρις κλέψιμο.

Ωραιος ! Δυναμη 120 στον επικληνη. Για να μην έχεις τραυματισμο σε αυτη την ηλικια μετα απο τοσα χρονια προπονησης και να σου επιτρεπει να σηκώνεις τοσα σημαινει πως εκανες πολλή καλή δουλειά.

Στις αρσεις καποιοι λενε οτι η ασκηση ειναι παρεξηγημενη. Εγω την εκτελω με σχεδον άριστη τεχνική. Νιώθω οτι ειναι πολυ δυνατη άσκηση. Και δυσκολα θα την αντικαταστησει κάποια άλλη. Μπορεις επισης να γυμνασεις τα χερια χωρις να εκτελεις έκταση. Τωρα οσο για τις κηλες προφανως μιλάω για αυτες στην κοιλιά και οχι για τις δισκο-κηλες. Θεωρεις οτι υπάρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα κάποιος να αποκτησει μια κήλη με αυτην την άσκηση;

ο γυμναστης που εχω στην Αθηνα ο οποιος ειναι ενα θηριο 120 κιλών μου ειπε οτι με αυτη την ασκηση έφτιαξε τη μέση του. Αρκει να μη βιάζεσαι να ανεβεις κιλά. Ειναι αυτο που μου ειπες εσυ .... σετάκια... 10-12. Εχω μεινει στα 60 κιλά και εκτελω 12 επαναληψεις με άριστη τεχνική. Μετα απο 2-3 μήνες θα ανεβάσω 10 κιλά. Με αυτη την ασκηση ειναι εκπληκτικο το pump που νιώθεις μετά , και γυμναζεις ταυτοχρονα μέση - πλατη - hamstrings , glutes , τραπεζοειδη , δικεφαλους. Δεν ξερω γιατι έχεις τοσο κακή άποψη για αυτη την άσκηση. :(

Θεωρητικα μπορεις να πάθεις κηλη και στον πάγκο και μάλιστα αυχενική. Οπως και στις στρατιωτικές πιέσεις ή στα καθισματα κάθε άσκηση κρυβει κινδυνους αν δεν ακολουθεις ενα right mentality. Δεν εχω σκοπο να σε αμφισβητησω αλλα αν θέλεις ανέλυσε λιγο τη σκέψη σου.

Εγω την κηλη που λεω την ειχα πάθει το 2007 μετα απο ενα ... φτέρνισμα. Δεν γυμναζομουν τοτε. Δεν ειναι τραυματισμος που έχει προκυψει απο την προπονηση.

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Moderators
Δημοσ.

Αφηνω αυτο εδω,

μια κοπελίτσα 16 χρονων στο κροσφιτ στα deadlift νομιζω εχει αν οχι 100+ σε 1rm τοτε καπου στα 90

• Thanks 1
Δημοσ.
30 minutes ago, Magic_Nature said:

τα απογευματα ειμαι εκει γυρω στα 70-72 μετα απο υπνο κιολας με 6 πληρεις επαναληψεις χωρις κλέψιμο.

Ωραιος ! Δυναμη 120 στον επικληνη. Για να μην έχεις τραυματισμο σε αυτη την ηλικια μετα απο τοσα χρονια προπονησης και να σου επιτρεπει να σηκώνεις τοσα σημαινει πως εκανες πολλή καλή δουλειά.

Στις αρσεις καποιοι λενε οτι η ασκηση ειναι παρεξηγημενη. Εγω την εκτελω με σχεδον άριστη τεχνική. Νιώθω οτι ειναι πολυ δυνατη άσκηση. Και δυσκολα θα την αντικαταστησει κάποια άλλη. Μπορεις επισης να γυμνασεις τα χερια χωρις να εκτελεις έκταση. Τωρα οσο για τις κηλες προφανως μιλάω για αυτες στην κοιλιά και οχι για τις δισκο-κηλες. Θεωρεις οτι υπάρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα κάποιος να αποκτησει μια κήλη με αυτην την άσκηση;

ο γυμναστης που εχω στην Αθηνα ο οποιος ειναι ενα θηριο 120 κιλών μου ειπε οτι με αυτη την ασκηση έφτιαξε τη μέση του. Αρκει να μη βιάζεσαι να ανεβεις κιλά. Ειναι αυτο που μου ειπες εσυ .... σετάκια... 10-12. Εχω μεινει στα 60 κιλά και εκτελω 12 επαναληψεις με άριστη τεχνική. Μετα απο 2-3 μήνες θα ανεβάσω 10 κιλά. Με αυτη την ασκηση ειναι εκπληκτικο το pump που νιώθεις μετά , και γυμναζεις ταυτοχρονα μέση - πλατη - hamstrings , glutes , τραπεζοειδη , δικεφαλους. Δεν ξερω γιατι έχεις τοσο κακή άποψη για αυτη την άσκηση. :(

Θεωρητικα μπορεις να πάθεις κηλη και στον πάγκο και μάλιστα αυχενική. Οπως και στις στρατιωτικές πιέσεις ή στα καθισματα κάθε άσκηση κρυβει κινδυνους αν δεν ακολουθεις ενα right mentality. Δεν εχω σκοπο να σε αμφισβητησω αλλα αν θέλεις ανέλυσε λιγο τη σκέψη σου.

Εγω την κηλη που λεω την ειχα πάθει το 2007 μετα απο ενα ... φτέρνισμα. Δεν γυμναζομουν τοτε. Δεν ειναι τραυματισμος που έχει προκυψει απο την προπονηση.

ντίντι τρως ακόμα σαρδέλα με φάβα μετά το παμπ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Λίγες εβδομάδες πριν σπάσει ένοιωθα ελαφριά ενόχληση από τον μηνίσκο όταν έκανα διατάσεις και πίεζα το πόδι σε συγκεκριμένη γωνία αλλά δεν είχα δώσει βάση γιατί νόμιζα ήταν κάτι μυικό, και εννοείται δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είναι από τον μηνίσκο.

Πέρα από αυτό τίποτα, χοροπήδαγα κανονικά. Χωρίς υπερβολές βέβαια γιατί είχα και την χονδροπάθεια. Να κλειδώσει το γόνατο όχι, ποτέ. Στην οικογένειά μου δεν είχε ποτέ κανείς μηνίσκο. Χτύπημα δεν θυμάμαι κάτι, εκτός αν ήταν τόσο μικρό που να μην είχα δώσει καν σημασία

Απο τετρακεφαλους πως πάς; εμενα οι μεγαλοι τετρακεφαλοι με έχουν σωσει απο τραυματισμους στα ποδια. Προστατευουν τα γονατα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αφηνω αυτο εδω,

μια κοπελίτσα 16 χρονων στο κροσφιτ στα deadlift νομιζω εχει αν οχι 100+ σε 1rm τοτε καπου στα 90

ΚΝΣ που λέγαμε.

Τόσα έχει και η κόρη μου (105 kg)αλλά για 5 επαναλήψεις  

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Προφανώς κ ξέρω ότι μιλάς για βουβωνοκηλη και όχι για κήλη μέσοσπονδυλιου δίσκου και εννοείται ότι είσαι επιρρεπής να την πάθεις κ από τις άρσεις! 

Καθόλου κακή άποψη δεν έχω για την άσκηση, αντιθέτως είναι από τις πιο βασικές ασκήσεις στα βάρη, κακή πολύ κακή άποψη έχω γι αυτούς που βάζουν πολλά κιλά χωρίς να ξέρουν πως να την κάνουν! Είναι άσκηση που μπορεί να σακάτεψει την μέση σου που μπορεί να σου κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά! 

Επίσης είναι άσκηση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να την μάθεις μέσα από φόρουμ και από βίντεο αλλά πρέπει υποχρεωτικά κάποιος γυμναστής να στην δείχνει βάζοντας το σώμα σου στην σωστή θέση σε όλο το εύρος της κίνησης! 

Δεν μιλάν για σένα, εσύ κ δεν φορτώνεις πολλά κιλά κ στην έχει δείξει ο γυμναστής σου, εδώ όμως Κάποτε γράφανε μην φοβάστε  βάλτε τέρμα κιλά στην μπάρα,  σκυφτε πιάστε την, πόδια στους ώμους, στήθος έξω και σηκώστε! Χώστε κιλά κ σηκώστε!  Αυτό είναι το ίδιο ακριβώς σαν γράψω εγώ σε έναν που ασχολείται με το μπάσκετ, θες να μην ξανά χάσεις τρίποντο? Οκ προσποίηση στον αντίπαλο, πήδημα, χέρια πάνω από το κεφάλι, σπάσιμο καρπού και έγραψε! Δες κ μια ώρα την ημέρα βίντεακια του συχωρεμένου του κομπι κ έγινες Γκάλης !

Όσο σωστά θα μάθεις να σουτάρεις μέσα από φορουμ τόσο σωστά θα μάθεις να κάνεις και άρσεις! Απλά στην πρώτη περίπτωση το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να γελάει το γήπεδο μαζί σου ενώ στην δεύτερη μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να βρεθείς στο νοσοκομείο!

~~~~~

Φίλε εσύ με τον μηνίσκο αφού έσψυψες πολύ ελαφρά με προσοχή να αφήσεις στον δρόμο απλά μια άδεια τσάντα κ έσπασε ο μηνίσκος σου αυτό σημαίνει ότι είχες γυάλινο γόνατο κ αργά ή γρήγορα θα το πάθαινες έτσι κ άλλος!  Κάνε χειρουργείο να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα ζεις μια ζωή με τον φόβο μην σου ξανά τύχει έτσι χωρίς λόγο κ πάλι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Προφανώς κ ξέρω ότι μιλάς για βουβωνοκηλη και όχι για κήλη μέσοσπονδυλιου δίσκου και εννοείται ότι είσαι επιρρεπής να την πάθεις κ από τις άρσεις! 

Καθόλου κακή άποψη δεν έχω για την άσκηση, αντιθέτως είναι από τις πιο βασικές ασκήσεις στα βάρη, κακή πολύ κακή άποψη έχω γι αυτούς που βάζουν πολλά κιλά χωρίς να ξέρουν πως να την κάνουν! Είναι άσκηση που μπορεί να σακάτεψει την μέση σου που μπορεί να σου κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά! 

Επίσης είναι άσκηση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να την μάθεις μέσα από φόρουμ και από βίντεο αλλά πρέπει υποχρεωτικά κάποιος γυμναστής να στην δείχνει βάζοντας το σώμα σου στην σωστή θέση σε όλο το εύρος της κίνησης! 

Δεν μιλάν για σένα, εσύ κ δεν φορτώνεις πολλά κιλά κ στην έχει δείξει ο γυμναστής σου, εδώ όμως Κάποτε γράφανε μην φοβάστε  βάλτε τέρμα κιλά στην μπάρα,  σκυφτε πιάστε την, πόδια στους ώμους, στήθος έξω και σηκώστε! Χώστε κιλά κ σηκώστε!  Αυτό είναι το ίδιο ακριβώς σαν γράψω εγώ σε έναν που ασχολείται με το μπάσκετ, θες να μην ξανά χάσεις τρίποντο? Οκ προσποίηση στον αντίπαλο, πήδημα, χέρια πάνω από το κεφάλι, σπάσιμο καρπού και έγραψε! Δες κ μια ώρα την ημέρα βίντεακια του συχωρεμένου του κομπι κ έγινες Γκάλης !

Όσο σωστά θα μάθεις να σουτάρεις μέσα από φορουμ τόσο σωστά θα μάθεις να κάνεις και άρσεις! Απλά στην πρώτη περίπτωση το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να γελάει το γήπεδο μαζί σου ενώ στην δεύτερη μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να βρεθείς στο νοσοκομείο!

~~~~~

Φίλε εσύ με τον μηνίσκο αφού έσψυψες πολύ ελαφρά με προσοχή να αφήσεις στον δρόμο απλά μια άδεια τσάντα κ έσπασε ο μηνίσκος σου αυτό σημαίνει ότι είχες γυάλινο γόνατο κ αργά ή γρήγορα θα το πάθαινες έτσι κ άλλος!  Κάνε χειρουργείο να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα ζεις μια ζωή με τον φόβο μην σου ξανά τύχει έτσι χωρίς λόγο κ πάλι. 

Ο σκοπος μου ειναι να δυναμωσω ωστε να μην πάθω. Τι συμβουλη μπορεις να μου δώσεις ωστε να μην την πάθω , χωρις να σταματησω την άσκηση;  Μονο σωστη τεχνική και οχι υπερβολικο φορτιο γρηγορα; έχεις κάτι αλλο; κάποια  συμπληρωματικη άσκηση πχ.

Οσο για αυτους που αναφέρεις που έλεγαν φορτωστε και φορτωστε δεν κάθομαι να ασχοληθω κάν και ακουω μονο σοβαρους ανθρώπους. Οι υπολοιποι ας κάνουνε την προπονησούλα τους και εφοσον δεν με ενοχλουν δεν θα τους ενοχλησω ουτε εγώ. Ας πάνε να σκοτωθουν και στο γυμναστηριο τι με ενδιαφερει εμενα;

εγω ειπα με το που μπηκα εδω πριν 2 μηνες

1. Καλο ζέσταμα

2. Οχι κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις

3. Σωστη τεχνική - να ξέρεις τι κανεις και τι προστατευεις.

Οποιος θέλει τα ακουει οποιος βλέπει υπεροπτικά τον άλλον και δεν τον υπολογιζει επειδη αυτος φορτώνει 200 κιλά πανω στη μπάρα και εμεις βάζουμε ταπεινά τα 60 κιλάκια μας... εντάξει δικο του προβλημα. Ας μην με παραθετει κιολας δεν με ενδιαφέρει. Μη φτάνουμε στα σημεια τωρα να βαράμε ιγκνορ. Μεγαλα παιδιά ειμαστε. Εφοσον δεν με ενοχλει κάποιος δεν έχω λογο να τον ενοχλησω αλλα αν με ενοχλησει θα έχουμε θέμα. Και ας σηκωνει και 500 κιλά στο κάθισμα !!! Απλά και ξηγημένα. Ευγένεια πάνω απο ολα και καλη διάθεση. Μερικοι κάνουνε λές και τους τρώμε τα μαρουλια ή τους παιρνουμε τους αλτηρες απο το γυμναστηριο. Κοιταξτε τη πάρτη σας ρε παιδια και μην ασχολειστε με τους άλλους. Τοσο δυσκολο σας ειναι;

εκτος και αν τους έχουμε αρπαξει καμια πιτσιρικα και δεν το χουμε καταλαβει και πάθανε κοκομπλοκο 🤣

Εγω εκανα την άσκηση , με τραβηξα βιντεο (με λιγα κιλα) και οταν πηγα στην Αθηνα την έδειξα στο γυμναστη (ο οποιος ασχολειται χρονια με τις πολεμικες τέχνες, την σωματοδομηση και τα βάρη  ειναι 120 κιλα και εχει χρονια γυμναστηριο) και φυσικα πετάει εξω με τις κλοτσιές τους φαρμακωμένους που πάνε εκει μέσα να ψήσουνε παιδιά ανασφαλη που επειδη κάνουν λιγοτερο κάθισμα απο το διπλανο τους κομπλεξαριζονται. Βασικο και αυτο να έχεις τέτοιες ευαισθησιες. 

Μου ειπε οτι η εκτελεση ειναι πολύ καλή απλα οτι χρησιμοποιώ αρκετα τα ποδια. Κάποιες φορές κάνω τις ρουμανικες. Εννοειται οτι μπορεις να πάθεις ανεπανορθωτη ζημιά. Οταν γυμνάζεσαι ειναι σαν να εισαι σε ενα πιλοτηριο. Εσυ εισαι ο πιλοτος. Αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Θα ριξεις το αεροπλάνο στα βράχια. Οι τραυματισμοι και οι πονοι ειναι κοκκινα αλαρμ στο πιλοτηριο ! Αν βάλεις εναν ηλιθιο για πιλοτο καταστράφηκες. Δεν θέλουμε ανοητους για πιλοτους θέλουμε άτομα να συνδυαζουν εκτος απο τη σωματικη δυναμη και την πνευματικη ισσοροπια ωστε να ξέρουν ποτε να σταματάνε.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

1. Καλο ζέσταμα

2. Οχι κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις

3. Σωστη τεχνική - να ξέρεις τι κανεις και τι προστατευεις.

4. Eat Clen

5. Tren Hard

6. An avar give up

/φιξντ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Τόσα έχει και η κόρη μου (105 kg)αλλά για 5 επαναλήψεις

Mιας και γω είμαι παντρεμένος και μου πέφτει και μικρή, να κάνουμε κάνα κονέ με το γιο μου;

Να δούμε εγγόνια με lifting παρακαταθήκη.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...