Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 μήνες μετά το σπάσιμο του μηνίσκου τα πράγματα πάνε λίγο περίεργα.

Δηλαδή: Μπορώ να κάνω κανονικά σχεδόν όλες τις ασκήσεις. Προβολές με μεγάλο βήμα. λάστιχα, καθίσματα, ποδήλατο, κλπ, αλλά το να ανεβαίνω στο σκαλοπάτι μερικές φορές πονάει, άλλες όχι. Κάνω δηλαδή 15 επαναλήψεις χωρίς πρόβλημα, και στο επόμενο σετ πιάνει και πονάει. Σταματάω, και μετά πηγαίνω σε άλλο σκαλοπάτι με διπλάσιο ύψος και δεν πονάει καθόλου. Κάνω 3 μέρες σερί γυμναστική χωρίς να πονέσει καθόλου, και την επόμενη βγαίνω από το αμάξι βιαστικά και όπως περπατάω πονάει. Ξαναπηγαίνω για γυμναστική, και στο ένα σετ πονάει, στο άλλο όχι.

Μερικές φορές μειώνονται οι πιθανότητες να πονέσει αν ανέβω αργά και με συγκέντρωση αλλά όχι πάντα. Έχω καταλήξει ότι είναι κυρίως θέμα τύχης το πότε θα πονέσει. Προχθές πχ πήγα βόλτα στο βουνό. Κανα μισάωρο ίσως και παραπάνω πεζοπορία θα την έκανα. Ανέβαινα σε βράχια για να πάω σε μια κορυφή, μεγάλα βήματα με το ένα πόδι, σαν σκαλοπάτια μισού μέτρου. Τα ανέβηκα κανονικά, δεν πόνεσα. Εχθές στο σκαλοπάτι 20 πόντων στο γυμναστήριο με κάθε επανάληψη ο πόνος γινόταν πολύ μεγάλος και το σταμάτησα. Τρέχα γύρευε.

Έχοντας στο μυαλό μου πλέον ότι κατά 99,9% χρειάζεται χειρουργείο πήγα σε έναν άλλο γιατρό που θεωρείται καλός, το Ριστάνη. Είναι και ο γιατρός του Πας Γιάννενα. Στην συζήτηση παρατήρησα κάποιες μικροαντιφάσεις σε σχέση με τον Νικολάου σε κάποια θέματα αλλά δεν θα μείνω εκεί. Τα κύρια πόιντς ήταν δύο.

1) Με την τόση γυμναστική που έχω κάνει και τα συμπτώματα που έχω πλέον, πρέπει κατά 99% να κάνω αρθροσκόπηση. Όλα καλά μέχρι εδώ γιατί το είχα καταλάβει.

2) Αν αφαιρεθεί όλος ή τμήμα του μηνίσκου, μετά από 2 μόλις βδομάδες πάω και παίζω μπάλα. Αυτό κάνουν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παίζουν Champions League. Αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνει αρθρίτιδα καθώς ακουμπάνε τα κόκκαλα μεταξύ τους και δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Αν γίνει συρραφή του μηνίσκου, μετά την επούλωση θα είναι σαν να έχω καινούριο μηνίσκο. Θα σηκώνω 200 κιλά στο κάθισμα, θα πάω για ορειβασία και γενικά όταν μπορεί να εφαρμοστεί είναι η βέλτιστη λύση μακροπρόθεσμα. Αλλά αυτό που δεν ήξερα είναι πως θα χρειαστεί να φοράω μπότα και πατερίτσες για ενάμισο μήνα, και μετά θα μπω στην καθημερινότητα και την γυμναστική πολύ σταδιακά.

Το αν πρέπει να γίνει εκτομή ή συρραφή του μηνίσκου (ή συνδυασμός) είναι κάτι που με βεβαιότητα το βλέπει ο γιατρός μόνο αφού βάλει την κάμερα στο γόνατο, δηλαδή την ίδια την ώρα του χειρουργείου. Εμένα μάλλον η περίπτωσή μου είναι για συρραφή.

Και αυτό θα ήθελα να κάνω ώστε να έχω το καλύτερο δυνατό γόνατο.

Αλλά το ότι θα πρέπει να είμαι ανάπηρος για ενάμισο μήνα χωρίς να μπορώ καν να οδηγήσω (αδιανόητο για μένα και για την καθημερινότητά μου) είναι η μεγαλύτερη ξενέρα που έχω φάει, ίσως μεγαλύτερη και από το ότι έσπασε εξαρχής. Ειδικά αυτήν την περίοδο που έχω υποχρεώσεις, προθεσμίες και σχέδια για τους επόμενους μήνες, που δεν θα μπορούν να γίνουν άλλη φορά.

Τεσπα, τέλος το δράμα για σήμερα, απλά ήθελα να το πω

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι ειναι αυτά φιλε μου. Και εγω εχω κάνει χειρουργειο για βουβωνοκηλη. 1 βδομάδα ημουν απλα σπιτι και δεν ανεβοκατεβαινα ουτε σκάλα. Στις 2 εβδομάδες μπορεσα να οδηγησω , στις 20 ημέρες να βηξω με άνεση και να πάω τουαλετα επισης με άνεση. Στις 20 μέρες μου έβγαλαν και τα ράμματα. Γυμναστικη ξεκινησα και εγω σταδιακα λιγο μετά το 2μηνο μέχρι τοτε ο γιατρος ειχε απαγορευσει να σηκωσω ακομη και σακουλα απο το σουπερ μάρκετ. Οταν άνοιξα τα μάτια μετα το χειρουργειο ένιωθα σφαγμενος κάτω δεξιά, ειχα και την παροχετευση μου δινανε ζελέ για να μπορω να πάω τουαλέτα..... άσε. 

Ετσι ειναι αυτα καθενας έχει  τις αδυναμιες του , αποψε στο γυμναστηριο ηρθε και ενας γνωστος .... 40 χρονων κοντά γεροδεμενος πάνω αλλα οχι γυμναστηριακος , έβαλε πάγκο 110 κιλά για 3 επαναληψεις ! Ελάχιστο ζέσταμα , ξεκινησε με 80 κιλά. Εγω αν το έκανα αυτο θα με ειχαν πάρει με φορειο , ριξη δικεφαλου , κλειδωμα αγκωνα κτλπ κτλπ. θα μενα επιτοπου απο αγκωνα. Εγω για να κάνω 70 κιλά 6 επαναληψεις , έκανα 15 λεπτά ζέσταμα. 

Ετσι ειναι αυτα. Ο καθενας αναλογα τις ευαισθησιες του. Εσενα σε κτυπησε στο γονατο εμενα με κτυπησε στον αγκώνα αυτον που λέω τον ενοχλει η μέση του κτλπ κτλπ. 

πάρε το αποφαση να ξεμπερδευεις μια και έξω. Μερικα χειρουργεια δεν ειναι τιποτα και διορθώνεις το προβλημα μια και καλή, ουτε 10 μηνες ξεκουραση ουτε να κάνεις γυμναστικη με το άχ και το βάχ ουτε τιποτα. Νεος εισαι ακομη αμαρτια να νιώθεις σαν γέρος. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Δυστυχώς έκανε μπαμ από όταν είχες ξαναγραψει ότι ήθελες χειρουργείο. Σε τέτοιο μηνισκο φυσιοθερ είναι για να τα κονομάνε τα κέντρα.

Για τη μέθοδο δεν μπορεί κανείς να σου πει τι να κάνεις. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου αλλά κ να δεις τι βάζεις σε προτεραιότητα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Πώς έσπασε;

Αν θές πές μας πως το έπαθες. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημερινη προπονηση 

1. Παγκος 

2. Αρσεις  ωμων ( στρατιωτικες πιέσεις)

3. Αρσεις θανατου (Ρουμανικες)

4. Κωπηλατικη με μπάρα

5. Μονοζυγο

Ουτε ενα μηχανημα δεν πλησιασα 😝:P

Με ενοχλησε και μενα λιγο το αριστερο γονατο , εκανα και τη Παρασκευη αρσεις θανατου εκανα και σημερα + κωπηλατικη με μπάρα. Οσο να ναι ζοριζονται τα γονατα σε τέτοιες ασκησεις. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mic2mic είπε

Πώς έσπασε;

https://www.insomnia.gr/forums/topic/678968-das-fitness-thread-2/?do=findComment&comment=57576879

2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Δυστυχώς έκανε μπαμ από όταν είχες ξαναγραψει ότι ήθελες χειρουργείο. Σε τέτοιο μηνισκο φυσιοθερ είναι για να τα κονομάνε τα κέντρα.

Για τη μέθοδο δεν μπορεί κανείς να σου πει τι να κάνεις. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου αλλά κ να δεις τι βάζεις σε προτεραιότητα

Και όμως, με τις φυσικοθεραπείες έγινε τρομερή βελτίωση. Το ότι χρειάζεται χειρουργείο κρίθηκε πολύ στις λεπτομέρειες τελικά.

Μέσα στα Χριστούγεννα ενώ πήγαινα θαυμάσια, είχα κάνει και μια μέρα με υπερβολική κούραση και την άλλη μέρα χειροτέρεψε από το πουθενά. Πιστεύω ότι ίσως έφταιξε και αυτό αν και κανείς δεν ξέρει σίγουρα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Α ναι, το θυμήθηκα τώρα. Και δεν είχες καμμία ενόχληση πριν; "Κλείδωμα" του γονάτου, κάποιο μικρό πόνο, κάποιο χτύπημα; Ή γονείς που να το είχαν πάθει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/678968-das-fitness-thread-2/?do=findComment&comment=57576879

Και όμως, με τις φυσικοθεραπείες έγινε τρομερή βελτίωση. Το ότι χρειάζεται χειρουργείο κρίθηκε πολύ στις λεπτομέρειες τελικά.

Μέσα στα Χριστούγεννα ενώ πήγαινα θαυμάσια, είχα κάνει και μια μέρα με υπερβολική κούραση και την άλλη μέρα χειροτέρεψε από το πουθενά. Πιστεύω ότι ίσως έφταιξε και αυτό αν και κανείς δεν ξέρει σίγουρα

Φιλε ο κομμενος μηνισκος ΔΕΝ φτιάχνει χωρις χειρουργειο. Στα ειπε και ο φυσικοθεραπευτης. Δεν φταις εσυ προέκυψε απο κατασκευη. Αλοιμονο αν κοβοταν μηνισκος επειδη απλα στηριξες μια τσαντα πάνω στο γονατο σου. Οπως επισης δεν έφταιξα εγω με την κηλη που μια μέρα μου πετάχτηκε ενω φτερνιστηκα........ το διανοεισαι;;; φτερνιστηκα. Ειναι δυνατον να φταιω εγω; το σημειο της κοιλιακης χωρας δεν ηταν ισχυρο , και απλά έσπασε. Οποτε έπρεπε να μου ανοιξουν το σημειο και να τοποθετήσουν πλέγμα. Απλά τα πράγματα. Ελπιζω τωρα με τα βάρη μη μου βγει και απο την άλλη μεριά ειδικα οταν κάνω άρρσεις θανατου γιατι για να βγει απο την ιδια ειναι μάλλον αδυνατο οπως ειπε και ο δικος σου γιατρος απο τη στιγμη που χειρουργησεις ενα σημειο και το φτιάξεις καλά μετά παιζεις ..... champions league χαριτολογώντας. Θα φροντισω να ενδυμωσω το κοιλιακο τοιχωμα με κοιλιακους μέρες που δεν κάνω "βαριές" προπονησεις. 

Δημοσ.

Ένα περίεργο πράγμα με τα wheel rollouts. Ενώ μπορώ να είμαι σε θέση handstand κατακόρυφα για πολύ ώρα χωρίς να νιώθω το αίμα να μαζεύεται στο κεφάλι μου, με τα wheel rollouts νιώθω μεγάλη πίεση στο κεφάλι μετά τις 15 επαναλήψεις, σε σημείο που σταματάω στις 23-25 λόγω αυτής της πίεσης ενώ θα μπορούσα να κάνω και περισσότερες χωρίς μυική κόπωση. Προφανώς η κίνηση σε συνδυασμό με την μεγάλη πίεση σε κοιλιακούς και ραχιαίους λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν "αντλία" που σπρώχνει το αίμα στο κεφάλι. 

Αν πάθω κάνα εγκεφαλικό θα είναι από αυτό :D

• Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Ένα περίεργο πράγμα με τα wheel rollouts. Ενώ μπορώ να είμαι σε θέση handstand κατακόρυφα για πολύ ώρα χωρίς να νιώθω το αίμα να μαζεύεται στο κεφάλι μου, με τα wheel rollouts νιώθω μεγάλη πίεση στο κεφάλι μετά τις 15 επαναλήψεις, σε σημείο που σταματάω στις 23-25 λόγω αυτής της πίεσης ενώ θα μπορούσα να κάνω και περισσότερες χωρίς μυική κόπωση. Προφανώς η κίνηση σε συνδυασμό με την μεγάλη πίεση σε κοιλιακούς και ραχιαίους λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν "αντλία" που σπρώχνει το αίμα στο κεφάλι. 

Αν πάθω κάνα εγκεφαλικό θα είναι από αυτό :D

στα γονατα τις κανεις ή οπως στο βιντεο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Spect~ είπε

Και κανεις 25+ επαναληψεις; ωραιος..

Στόχος είναι το one-arm wheel rollout, αν δεν πάθω εγκεφαλικό πρώτα θα το πετύχω :D

Δημοσ.
16 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης και το free solo(2018).αναρριχηση

Το είδα με το που βγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ, πρόσφατα σκοτώθηκε κάποιος αναρριχητης και νόμιζα οτι ήταν ο πρωταγωνιστής !

----------------

ντιντι η κήλη ειναι ενας ακόμη καλος λόγος να κόψεις τις τελείως τις άρσεις!

---------------------

Πρωινό / 3 μπανάνες στο μπλέντερ με γάλα, μέλι, λιναρόσπορο, βρώμη, καρύδια, σαν πούπουλο βγήκαν τα 120 στον επικλινή!

Τώρα που είπα για μπανάνες θυμήθηκα έναν γραφικό που είχαμε κάποτε εδώ και έλεγε μην τρώτε μπανάνες, φάτε μόνο αυτές με τα κουκούτσια χαχααχαχ μοναδικές οι γραφικότητες που μπορείς να διαβάσεις στα φορουμ, αυτόν τον στείλανε για τσάι με συνοπτικές διαδικασίες βέβαια.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...