mic2mic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, alex_000 είπε Πάντως μου έχει μείνει απορία, το romanian deadlift υποτίθεται κάνει isolate hamstrings, και ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερα να νιώσω κάποια πίεση στο πίσω μέρος του ποδιού.. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι την κάνω λάθος (που είμαι σίγουρος ότι δεν), είναι σαν να λέμε κάνω bicep curls και δεν νιώθω να δουλεύει ο δικέφαλος. Είναι πολύ περίεργο αυτό. Το μόνο που πιέζεται με αυτή την άσκηση σε εμένα είναι lower back. Hip extension άσκηση είναι, οπότε δουλεύουν βασικά οι γλουτιαίοι και οι οπίσθιοι μηριαίοι. Αλλά φυσικά οι ραχιαίοι δουλεύουν ισομετρικά, πώς αλλιώς θα κρατάς ίσια την πλάτη με τόσο βάρος; Αν νιώθεις περισσότερο τη μέση απ'ότι τους οπίσθιους μηριαίους σημαίνει πολύ απλά ότι οι ραχιαίοι είναι πιο αδύναμοι σχετικά. Αν δοκιμάσεις Straight Leg Deadlift είναι πολύ πιθανόν να σε πιάνουν πολύ περισσότερο στους οπίσθιους μηριαίους. 1
alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Ενδιαφέρουσα άποψη, και ναι ειναι πιθανό να είναι πιο αδύναμοι οι ραχιαίοι αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα. Εσείς δηλαδή οταν κάνετε Deadlift η Romanian deadlift δεν έχετε τόσο πολυ pump στους ραχιαίους?
mic2mic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Με κανονικές deadlifts συνήθως ναι, έχω πιάσιμο και στους ραχιαίους. Με Romanian δεν θυμάμαι, έχω καιρό να κάνω Αλλά οι Straight Leg που μου αρέσουν και κάνω συχνά, φέρνουν τoυς οπίσθιους μηριαίους σε μια πιο επιμηκυμένη θέση, οπότε το φορτίο τους πιάνει καλύτερα. Στις Romanian και στις κανονικές deadlifts, όπου λυγίζει ταυτόχρονα το γόνατο και ο γοφός, οι οπίσθιοι μηριαίοι "χαλαρώνουν" κατά κάποιον τρόπο και δεν είναι εύκολο να εστιάσει κάποιος σ'αυτούς. Είναι το λεγόμενο active insufficiency: "Think about when you flex your knee and then attempt to extend your hip. Since the hamstring muscles cross both the hip and the knee, when you try to get the leg further behind you (hip extension) with a bent knee (knee flexion), the hamstrings shorten to such a degree that they fail to contract anymore."
Conan2046 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Έρχεται και φεύγει; ποιες ασκησεις σου έχουν αποκλεισει ;;;; Όχι, ήρθε έμεινα για καιρό αλλά πλέον δεν έχω πρόβλημα. Με ενοχλούσαν οι περισσότερες ασκήσεις περισσότερο ή λιγότερο από ένα σημείο και μετά, έλξεις σε μονόζυγο, σε τροχαλία, πιέσεις ώμων με μπάρα ή αλτήρες, κωπηλατικές, κάμψεις. δικέφαλα, δίζυγο Ήταν ανάλογα και με την ένταση, παραδόξως οι πιέσεις πάγκου με ενοχλούσαν λιγότερο από όλες τις άλλες ασκήσεις και οι κάμψεις περισσότερο, εκεί μπόρεσα να καταλάβω και την σημασία της σωστής γωνίας που πρέπει να έχουν τα χέρια. Οπότε θα μου πεις τι γύμναζα στον άνω κορμό. Πιέσεις πάγκου, έλξεις σε τροχαλία, κωπηλατικές με χαμηλότερη ένταση και όγκο, πλάγιες εκτάσεις, γενικότερα υπάρχουν ασκήσεις, ενώ είχα αποκλείσει εντελώς κάμψεις, δίζυγο, ξεχωριστή εκγύμναση τρικεφάλων, δικεφάλων (αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα), έλξεις σε μονόζυγο. Στην ουσία έκανα μια συντήρηση. Ακόμα και τώρα μου έχει μείνει ο φόβος όταν κάνω κάμψεις και δεν ξεπερνώ τις 30, δεν χρειάζεται κιόλας.
Magic_Nature Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Conan2046 είπε Όχι, ήρθε έμεινα για καιρό αλλά πλέον δεν έχω πρόβλημα. Με ενοχλούσαν οι περισσότερες ασκήσεις περισσότερο ή λιγότερο από ένα σημείο και μετά, έλξεις σε μονόζυγο, σε τροχαλία, πιέσεις ώμων με μπάρα ή αλτήρες, κωπηλατικές, κάμψεις. δικέφαλα, δίζυγο Ήταν ανάλογα και με την ένταση, παραδόξως οι πιέσεις πάγκου με ενοχλούσαν λιγότερο από όλες τις άλλες ασκήσεις και οι κάμψεις περισσότερο, εκεί μπόρεσα να καταλάβω και την σημασία της σωστής γωνίας που πρέπει να έχουν τα χέρια. Οπότε θα μου πεις τι γύμναζα στον άνω κορμό. Πιέσεις πάγκου, έλξεις σε τροχαλία, κωπηλατικές με χαμηλότερη ένταση και όγκο, πλάγιες εκτάσεις, γενικότερα υπάρχουν ασκήσεις, ενώ είχα αποκλείσει εντελώς κάμψεις, δίζυγο, ξεχωριστή εκγύμναση τρικεφάλων, δικεφάλων (αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα), έλξεις σε μονόζυγο. Στην ουσία έκανα μια συντήρηση. Ακόμα και τώρα μου έχει μείνει ο φόβος όταν κάνω κάμψεις και δεν ξεπερνώ τις 30, δεν χρειάζεται κιόλας. Καλα οι πιέσεις ώμων με αλτήρα ή μπάρα ειναι γάμησετα αν εχεις επικονδυλιτιδα , καλυτερα κάνε πάγκο και εγω έχω να κανω στρατιωτικές πιεσεις πολυ καιρο. Ειδικα την ιδια μέρα με το πάγκο (επειδη στο πάγκο εβαζα κιλά) ηταν επιβαρυντικές. Ειχα φτάσει 50 κιλά στις στρατιωτικές. Δεν εχω προβλημα να τις βγάλω απο το προγραμμα μου, ο πάγκος αλλωστε ειναι παντοδυναμος και για τους ώμους αυτο κατάλαβα. Ασκήσεις υπάρχουνε, αλλα χάνεις σε συμμετοχη μυών. Δηλαδη κακα τα ψέμματα οι στρατιωτικες ειναι μια πολυ καλη πολυαρθρικη άσκηση, οι εκτάσεις ειναι μονοαρθρικη. Εσενα δεν σε ενοχλουν γιατι δεν κάνεις κάμψη-εκταση του αγκώνα. Ο πάγκος δεν σε ενοχλει τοσο γιατι ειναι απο τις λιγες ασκησεις που κάνεις έκταση ενω αν εκανες και ολες τις υπολοιπες θα πηγαινε αθροιστικά. Τι γινεται ομως αν αρχισεις και βάζεις κιλά..... εγω πχ σταματησα στα 75 αλλα θέλω να επανέλθω. Ειχα και έχω στοχο τα 100 κιλά για 4 επαναληψεις. Τουλάχιστον μπορεις να κάνεις άρσεις θανάτου. Θεωρητικά αφου δεν κάνεις έκταση δεν επηρεάζεται με την επιφυλαξη στα πολλά κιλά μην πιαστει το χέρι σου αν κανεις πολλές επαναληψεις. Οι πολυαρθρικες ασκησεις φιλε μου δυστυχως ειναι δυναμη και λέω δυστυχως γιατι ο γιατρος αν έχεις τέτοιες τενοντιτιδες μπορει να στις αποκλεισει. Εγω σε εναν αρχάριο που θέλει να βάλει μάζες αυτα θα προτεινα Καλη διατροφη και καταλληλη προπονηση Τι σημαινει ομως κατάλληλη προπονηση και καλή διατροφη .... ποιες ασκησεις ... ποτε ... πώς .... τι φαγητο πποτε .... πως : -Πολυαρθρικες - Θερμιδες πάνω απο τη συντηρηση - Ανάρρωση + πρωτεινη φουλ μετά την προπονηση. (2 φορές την εβδομάδα κτυπάς τον ιδιο μύ) πχ πάγκο θα έκανες Δευτερα και μετά Παρασκευη στο ενδιάμεσο ενα αεροβιο και εισαι τζέτ. Αντε και αλλη μια προπονηση τα ποδια αλλα ειναι περιττο οταν κάνεις αρσεις θανατου και βάζεις να δουλευουν και οι τετρακεφαλοι. - Προοδευτικη Επιβαρυνση Aυτα Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από Magic_Nature
4saken Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Φιλε πως παει?Ακομα περιμενω απαντηση για τα 6 κιλα στους 5.5 μηνες. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, alex_000 είπε Ξαναγύρισα στο παλιό μου γυμναστήριο και έχει πάρα πολύ χώρο, και ειδικό μέρος για walking lunges. Είπα να δοκιμάσω την άσκηση με kettlebels και το pump ήταν φοβερό, δεν ενόχλησε καθόλου σε γόνατα, και το πιο περίεργο ήταν ότι έπιανε πάρα πολύ τα hamstring muscles (οι πίσω μυες του ποδιού). Μου έκανε τόσο εντύπωση η δυσκολία και το Pump που αποφάσισα να την κάνω 3 φορές την εβδομάδα. Έχει ένα μήνα που ξανάρχισα romanian deadlifts επίσης. Την προτείνω σαν "μέση λύση" σαν άσκηση ασφαλέστερη από το deadlift που έχει τα ίδια οφέλη σε lower kai upper back, αλλά σίγουρα όχι σε πόδια και γενικά στο ΚΝΣ. Έφτασα ήδη 100x12 reps που νομίζω ήταν το περισσότερο που είχα κάνει παλιά, αλλά με αρκετό αέρα οπότε θα φτάσω 110x12 σύντομα και μετά θα αρχίσει να δυσκολεύει. Εγώ το κάνω για δυνατότερο core Πάντως μου έχει μείνει απορία, το romanian deadlift υποτίθεται κάνει isolate hamstrings, και ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερα να νιώσω κάποια πίεση στο πίσω μέρος του ποδιού.. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι την κάνω λάθος (που είμαι σίγουρος ότι δεν), είναι σαν να λέμε κάνω bicep curls και δεν νιώθω να δουλεύει ο δικέφαλος. Είναι πολύ περίεργο αυτό. Το μόνο που πιέζεται με αυτή την άσκηση σε εμένα είναι lower back. Δε θα θεωρούσα ασφαλέστερα τα Romanian Deadlifts από τα Deadlifts. Η αλλαγή κατεύθυνσης , από eccentric σε co eccentric φόρτιση , είναι πάντα κίνδυνος τραυματισμού. Θα τα χρησιμοποιούσα μόνο σαν άσκηση ''αιμάτωσης'' της περιοχής, 3η ή 4η στη σειρά και θα δούλευα περισσότερο τα Stiff legged Deadlifts αλλά να ξεκινάνε πάντα από το έδαφος για να δουλέψω Hamstring και να χρησιμοποιώ χαμηλότερα κιλά (εκ φύσης του lift). Επίσης , πέραν των βαριών Deadlifts σε ότι αφορά την πλάτη, δε θα θεωρούσα οτιδήποτε υπομέγιστο άσκηση για πλάτη. Μιλάμε για ισομετρική φόρτιση επί της ουσίας εφόσον το ισχύο κάνει όλη τη δουλειά και τα γόνατα. Το μεγάλο βάρος που ασκείται ισομετρικά στα Deadlifts δίνει το έξτρα ερέθισμα αλλά στα Romanian ούτε αυτό υπάρχει Αν όμως βάζεις 100 κιλά στα Romanian και η κωπηλατική με μπάρα είναι στα 80 πχ. τότε είναι πολύ καλύτερη η κωπηλατική για πλάτη. Γενικότερα για εμένα πάντα , η άσκηση είναι λίγο μούφα, καλυτερα kettlebell swings βαριά, για αιμάτωμα και αερόβιο. 1
alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Δε θα θεωρούσα ασφαλέστερα τα Romanian Deadlifts από τα Deadlifts. Η αλλαγή κατεύθυνσης , από eccentric σε co eccentric φόρτιση , είναι πάντα κίνδυνος τραυματισμού. Θα τα χρησιμοποιούσα μόνο σαν άσκηση ''αιμάτωσης'' της περιοχής, 3η ή 4η στη σειρά και θα δούλευα περισσότερο τα Stiff legged Deadlifts αλλά να ξεκινάνε πάντα από το έδαφος για να δουλέψω Hamstring και να χρησιμοποιώ χαμηλότερα κιλά (εκ φύσης του lift). Επίσης , πέραν των βαριών Deadlifts σε ότι αφορά την πλάτη, δε θα θεωρούσα οτιδήποτε υπομέγιστο άσκηση για πλάτη. Μιλάμε για ισομετρική φόρτιση επί της ουσίας εφόσον το ισχύο κάνει όλη τη δουλειά και τα γόνατα. Το μεγάλο βάρος που ασκείται ισομετρικά στα Deadlifts δίνει το έξτρα ερέθισμα αλλά στα Romanian ούτε αυτό υπάρχει Αν όμως βάζεις 100 κιλά στα Romanian και η κωπηλατική με μπάρα είναι στα 80 πχ. τότε είναι πολύ καλύτερη η κωπηλατική για πλάτη. Γενικότερα για εμένα πάντα , η άσκηση είναι λίγο μούφα, καλυτερα kettlebell swings βαριά, για αιμάτωμα και αερόβιο. Δεν διαφωνώ όσον αγορά την πλατη, αλλα δεν τα κάνω για πανω πλάτη τα κανω 100% για lower back. Οντως δεν νομίζω οτι προσφέρουν τίποτα όσον αφορά την πάνω πλάτη και σίγουρα κοπηλατικη είναι πολύ καλύτερη άσκηση για αυτό το σκοπό. Το "πιάσιμο" όμως που έχω στην μέση (lower back) από αυτή την άσκηση δεν το έχω απο καμία άσκηση (εκτός του Deadlift). Οι λογοι πού τη θεωρώ ασφαλεστερη απο το deadlift ειναι γιατί (1) η lower back ειναι σε μόνιμη σύσφιξη ισομέρικα και μη. Στο deadlift η πιθανότητα ζημιάς πιστεύω ότι αυξάνεται γιατι μια χαλαρώνεις (οταν το βαρος ειναι στο πατωμα) και μια σφίγγεις το σύστημα, οπότε ο τραύματισμος απο το απλό τράβηγμα μέχρι κατι πιο σοβαρό ειναι πιο πιθανός (2) στο deadlift ολο και κάποια φορά μας ξεφεύγει και κάνουμε καραγκιοζιλικια και καμπουριαζουμε στα τελευταία reps γιατί το βάρος πρέπει να σηκωθεί απο πολύ χαμηλότερα, ο δεύτερος λόγος που μπορεί να γίνει σοβαρή ζημιά. Στο Romanian πρέπει να είσαι πολυ τραγικός τεχνικά για να καμπουριαζεις μέσες καθώς δεν χρειάζεται. Προφανώς το deadlift προσφέρει πιο πολλά σαν άσκηση σε όποιον γουστάρει να το κάνει, ειδικά σε δύναμη / ΚΝΣ, αλλά εχει και τα ρίσκα του ---- Kettlebel swings κανω με το βαρύτερο που εχει (32), αλλα την κανω σαν drop set μετά απο overhead press για ώμους. Πιάνει και λίγο lower back sure, αλλά καμία σχεση με το romanian. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από alex_000 1
Dakonblackblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δεν ξέρω γιατί κάνεις kettlebel swings για ώμους, φαντάζομαι το πας μέχρι πάνω. Αυτός ο τρόπος εκτέλεσης είναι crosffitadikos για να μετράνε τα ρεπς, τα σωστά swings είναι ελεύθερο όπου πάει το kettlebell και αν είσαι μάγκας ενεργοποιείς τα lats στο πάνω μέρος της ταλάντωσης σφίγγοντας τις μασχάλες για να ενεργοποιηθεί ο πλατύς ραχιαίος. Στις πολλές επαναλήψεις , το αίμα στην κάτω πλάτη ρέει άφθονο. Τα Deadlift , όταν ξεκινάς από το πάτωμα χωρίς bounce είναι σούπερ ασφαλή ειδικά αν είσαι πάνω από 5-6 επαναλήψεις και γενικά αν δεν τεστάρεις τα όρια του σώματός σου Πχ. αν έμενα στα 160 κιλά που τα έχω με τέλεια τεχνική θα ήμουν αρκετά δυνατός αλλά και σούπερ ασφαλής (βέβαια τα 160 είναι σούπερ τεχνικά γιατί μπορώ να σηκώσω 200, κάτι που πολλοί ξεχνούν). Τώρα θέλω να πιάσω νούμερα άνω των 200 οπότε είμαι στα όρια του σώματός μου. Επιτέλους κουβέντες για ασκήσεις. 2
alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι το kettlebel το πάω μέχρι το μέτωπο για να δουλέψουν οι ώμοι. Μπορεί να είναι και "λαθος" εκτέλεση, αλλα την νιώθω καλα και τα γουστάρω γιατι ζεστενει ολο το σώμα. Σίγουρα οποιος κάνει deadlift πολύ μετρημένα και ακολουθώντας πρωτοκολλα για το πότε και πόσο να ανεβάζει βάρος προσέχοντας πολυ την τεχνική του δεν έχει τόσο μεγαλο κίνδυνο. Εσύ είσαι παρα πολύ πειθαρχημενος και ακολούθησες πρωτοκολλα (5Χ5 κτλ) ευλαβικά χωρις να κάνεις καγκουριες και μπράβο σου, και πιο πιθανό ειναι να μην πάθεις ποτέ τίποτα.. Πόσοι είναι αυτοί που γυμνάζονται έτσι όμως? Εγώ σίγουρα την ταρζανια μου θα την κάνω και αν όχι τώρα που κοντεύω 40 στα 25 την έκανα 1000% και οχι μια και δυο, αλλα συνεχως.. Οπότε η άσκηση είναι για όσους έχουν την πειθαρχία να την κάνουν σωστά. Στα Romanian και ταρζανια να πας να κάνεις η τεχνική δεν χαλάει τοσο λόγω μικρού εύρους κίνησης. Επίσης το romanian δεν ειναι για 3-5 reps, δεν είναι για να χτίζει ΚΝΣ, είναι για 8+ οπότε το βάρος δεν ξεφεύγει τόσο. Το deadlift (για εμένα) δεν είναι για 8 επαναλήψεις. Πρώτων η άσκηση είναι ξενερωτη με τόσο πολλά reps καθώς χάνει το νόημα και δεύτερον μετά την 6η ειναι δύσκολο η τεχνική να μην γίνει λιγο κωλος. Στα 1-5 ρεπς που λέει η άσκηση το βάρος είναι πολυ περισσότερο. Όλα αυτά σαν σύνολο είναι ο λόγος που προτιμώ να την αποφεύγω και προτείνω και άλλους να την υποκαθιστούν με Romanian η stiff leg. Όλοι όσοι ξεκινάνε τα βάρη νέοι (εγω 16 ξεκινησα) σας το υπογραφω στα 40 θα κουβαλάτε τραυματισμούς απο τις καγκουριες όπως κουβαλάω και εγώ, γιατί κανενός που την βρίσκει με τα βάρη το μυαλό στα 20 δεν εχει πήξει. Καλύτερα προβληματικος ώμος, αγώνας η γόνατο παρά δισκοκηλες. Μακάρι να ξεκινουσαμε στα 20 με τα μυαλά που έχουμε στα 40, μόνο deadlift θα κάναμε. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από alex_000 2
Dakonblackblade Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μπααα, απλά δεν μπορώ να κάνω σπηλαιοκατάδυση σαν τον @Fotis13 και τώρα σπρώχνω λίγο παραπάνω στα βάρη. Θέλει και λίγο ταρζανιά το πράγμα
Magic_Nature Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex_000 είπε Ναι το kettlebel το πάω μέχρι το μέτωπο για να δουλέψουν οι ώμοι. Μπορεί να είναι και "λαθος" εκτέλεση, αλλα την νιώθω καλα και τα γουστάρω γιατι ζεστενει ολο το σώμα. Σίγουρα οποιος κάνει deadlift πολύ μετρημένα και ακολουθώντας πρωτοκολλα για το πότε και πόσο να ανεβάζει βάρος προσέχοντας πολυ την τεχνική του δεν έχει τόσο μεγαλο κίνδυνο. Εσύ είσαι παρα πολύ πειθαρχημενος και ακολούθησες πρωτοκολλα (5Χ5 κτλ) ευλαβικά χωρις να κάνεις καγκουριες και μπράβο σου, και πιο πιθανό ειναι να μην πάθεις ποτέ τίποτα.. Πόσοι είναι αυτοί που γυμνάζονται έτσι όμως? Εγώ σίγουρα την ταρζανια μου θα την κάνω και αν όχι τώρα που κοντεύω 40 στα 25 την έκανα 1000% και οχι μια και δυο, αλλα συνεχως.. Οπότε η άσκηση είναι για όσους έχουν την πειθαρχία να την κάνουν σωστά. Στα Romanian και ταρζανια να πας να κάνεις η τεχνική δεν χαλάει τοσο λόγω μικρού εύρους κίνησης. Επίσης το romanian δεν ειναι για 3-5 reps, δεν είναι για να χτίζει ΚΝΣ, είναι για 8+ οπότε το βάρος δεν ξεφεύγει τόσο. Το deadlift (για εμένα) δεν είναι για 8 επαναλήψεις. Πρώτων η άσκηση είναι ξενερωτη με τόσο πολλά reps καθώς χάνει το νόημα και δεύτερον μετά την 6η ειναι δύσκολο η τεχνική να μην γίνει λιγο κωλος. Στα 1-5 ρεπς που λέει η άσκηση το βάρος είναι πολυ περισσότερο. Όλα αυτά σαν σύνολο είναι ο λόγος που προτιμώ να την αποφεύγω και προτείνω και άλλους να την υποκαθιστούν με Romanian η stiff leg. Όλοι όσοι ξεκινάνε τα βάρη νέοι (εγω 16 ξεκινησα) σας το υπογραφω στα 40 θα κουβαλάτε τραυματισμούς απο τις καγκουριες όπως κουβαλάω και εγώ, γιατί κανενός που την βρίσκει με τα βάρη το μυαλό στα 20 δεν εχει πήξει. Καλύτερα προβληματικος ώμος, αγώνας η γόνατο παρά δισκοκηλες. Μακάρι να ξεκινουσαμε στα 20 με τα μυαλά που έχουμε στα 40, μόνο deadlift θα κάναμε. Μπα μη το λές. Γιατι και με αυτά δεν μπορεις να κάνεις άσκηση για το πάνω μέρος. 7 ώρες πριν, alex_000 είπε Έχει ένα μήνα που ξανάρχισα romanian deadlifts επίσης. Την προτείνω σαν "μέση λύση" σαν άσκηση ασφαλέστερη από το deadlift που έχει τα ίδια οφέλη σε lower kai upper back, αλλά σίγουρα όχι σε πόδια και γενικά στο ΚΝΣ. Έφτασα ήδη 100x12 reps που νομίζω ήταν το περισσότερο που είχα κάνει παλιά, αλλά με αρκετό αέρα οπότε θα φτάσω 110x12 σύντομα και μετά θα αρχίσει να δυσκολεύει. Εγώ το κάνω για δυνατότερο core Πιάνει πλάτη αυτη η εκδοχη του deadlift;;; εγω οταν έδειξα την εκτελεση στο γυμναστη μου ειπε οτι πιο πολύ γυμναζω ποδια, επειδη δεν κατεβαινα πολύ χαμηλά ωστε η μπάρα να ακουμπάει πάτωμα μου ειπε οτι δεν ενεργοποιούνταν οι ραχιαιοι και ουσιαστικα δεν έπιανα μέση. Πλάτη ένιωθα να πιάνει πάντως. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
poulinos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 9 hours ago, Dakonblackblade said: Μπααα, απλά δεν μπορώ να κάνω σπηλαιοκατάδυση σαν τον @Fotis13 και τώρα σπρώχνω λίγο παραπάνω στα βάρη. Θέλει και λίγο ταρζανιά το πράγμα ολα γινονται αρκει το βασικο να μην εχεις κλειστοφοβια και να εχεις υπομονη και επιμονη για να φτασεις σε αυτο το επιπεδο.οπως και στο gym ετσι και στην καταδυση ξεκινας απο τα ευκολα να πας στα πιο δυσκολα. απλα η διαφορα ειναι οτι στην καταδυση αλλο τοσο σε cave diving εχεις να αντιμετωπισεις την αδρεναλινη,φοβιες να εισαι mentally prepared κτλ.και βεβαια να ξερεις τι πας να κανεις. και εννοειται οτι υπαρχουν ευκολα σχετικα σπηλαιοκαταδυσεις και σπηλαιοκαταδυσεις χωρις αυριο.και να εχεις δεχτει και αποδεχτει οτι κανεις ενα απο τα πιο extreme hobby που υπαρχουν.και βεβαια η ταρζανια εκει δεν σημαινει α οκ επαθα κατι σε ενα μηνα ειμαι οκ.μπορει να σημαινει α οκ θα μεινω εδω κατω μονιμα....... κλεινει το offf topic με την αγαπημενη μιυ φωτογραφια που περιγραφει πολλα 1
Conan2046 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε τα σωστά swings είναι ελεύθερο όπου πάει το kettlebell και αν είσαι μάγκας ενεργοποιείς τα lats στο πάνω μέρος της ταλάντωσης σφίγγοντας τις μασχάλες για να ενεργοποιηθεί ο πλατύς ραχιαίος. Στις πολλές επαναλήψεις , το αίμα στην κάτω πλάτη ρέει άφθονο. Δεν κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς. Ενώ ανεβαίνει το kettlebell προσπαθείς στην ουσία να επιβραδύνεις την κίνηση;
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Conan2046 είπε Δεν κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς. Ενώ ανεβαίνει το kettlebell προσπαθείς στην ουσία να επιβραδύνεις την κίνηση; Ναι, με τα lats.
Προτεινόμενες αναρτήσεις