Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια που ήρθε από σπόντα το θέμα σε ταινίες που το bodybuilding παίζει κεντρικό ρόλο, αξίζει αυτή η μικρού μήκους Δανέζικη. Έχει βγει και συνέχεια που λέγεται Teddy Bear.

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Συμφωνώ και γω πως όταν έχεις κάποιο θέμα που μετά από ένα-δύο-τρεις μήνες δεν πέρασε τελείως τότε πας κατευθείαν για μαγνητική.

Οι 9 στους 10 γιατρούς δεν ξέρουν τι τους γίνεται οπότε εκτός και αν πας σε καναν κορυφαίο αθλίατρο (και πάλι όχι πάντα) τότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι έχεις.

Επίσης η εξέταση που κάνει ένας γιατρός είναι σαν να παίζει τυφλόμυγα σε σκοτεινό δωμάτιο σε σχέση με το δει την μαγνητική.

Εμένα η μέση μου ήταν διαλυμένη με τρεις κήλες + άλλες ζημιές και είχα πάει σε γιατρούς εκ των οποίων κάποιοι διεθνούς φήμης, και μου λέγανε "δεν έχεις τίποτα, κάνε καναν κοιλιακό" και τόσες άλλες παρόμοιες ιστορίες

Πως τις έπαθες τις κήλες; 

36 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Κοίτα προφανώς και δεν μπορώ να κάνω διάγνωση, γιατί ούτε γιατρός είμαι αλλά και να ήμουν δεν σε έχω δει καν. Απλώς μου φάνηκε παράξενο να λες ότι νομίζεις ότι έχεις έσω επικονδυλίτιδα όταν μάλλον δεν έχεις τα κλασικά συμπτώματα.  Γενικά όμως δεν είναι απαραίτητο να φτάσεις στο σημείο να μην μπορείς να γράψεις, σηκώσεις στιλό ή δεν ξέρω τι άλλο και να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο. Καλές οι διατάσεις και η προθέρμανση που λες αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η αποθεραπεία. Πάγος μετά την άσκηση, μαλάξεις, στήριξη με περιαγκωνίτιδα κατά την ξεκούραση, κάποιο συμπλήρωμα msm και αποφυγή των ασκήσεων που το επιβαρύνουν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. 

Ετσι πιστευα οτι έχω αλλα οταν σε πιέζει σε εξω επιφάνεια του αγκώνα και δεν πονάς τοτε μπερδεύεσαι. Θα δούμε στο μέλλον. Δεν θα το αφησω έτσι. 

Οσο και παλαιων αρχων να ειναι ενας γιατρος να πέσει τοσο έξω; ουτε χάπια δεν μου έγραψε. Το msm θα βοηθησει πιστευεις; οσο για τις ασκησεις παιδιά κακα τα ψέμματα για οποιαδηποτε τενοντιτιδα - θλαση στα χέρια κάμψεις και εκτάσεις του χεριου το επηρεάζουν δηλαδη το 70% των ωραιων ασκησεων. :) 

Πχ αμα μου λέγανε θα κοψεις τις γαλλικές πιέσεις ή τις εκτάσεις τρικεφαλων θα έλεγα εντάξει σιγα την απώλεια. 

10 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Μια που ήρθε από σπόντα το θέμα σε ταινίες που το bodybuilding παίζει κεντρικό ρόλο, αξίζει αυτή η μικρού μήκους Δανέζικη. Έχει βγει και συνέχεια που λέγεται Teddy Bear.

Πολυ εσωστρεφης και μαμακιας ο Ντένις. Τι να το κανεις το σωμα αμα δεν μπορεις να το χαρεις και με καμια πιτσιρικα. Εντάξει παν μέτρον άριστο. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Ήταν συνδυασμός παραγόντων. Κάποια ή κάποιες τις είχα από την παιδική ηλικία(προδιάθεση), μετά τα 18 ακολούθησε τραγική στάση σώματος στην καρέκλα μπροστά στον υπολογιστή για πολλές ώρες την μέρα επι κάμποσα χρόνια, και η φάση κάποια στιγμή αποτελείωσε όταν σήκωσα ένα βάρος (εκτός γυμναστηρίου) με κακή στάση σώματος και ένιωσα επιτόπου ένα *ποπ* από την μέση.

Επίσης ίσως έγινε χειρότερο από το γεγονός ότι επί ενάμισο χρόνο μετά το ποπ δεν είχα λάβει την απαραίτητη φυσικοθεραπευτική και γυμναστική φροντίδα διότι είχα πάει σε γιατρούς και μου λέγανε ότι δεν έχω τίποτα οπότε προσπαθούσα και γω να συμπεριφέρομαι σαν να είμαι καλά και προφανώς έγινε ακόμα χειρότερα

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά όταν πήρα συμπλήρωμα msm είδα άμεση βελτίωση στα συμπτώματα που είχα, ξέρω ότι υπάρχει και το placebo φαινόμενο αλλά και πάλι. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει κάποια ιδιαίτερη παρενέργεια ενώ είναι μια ουσία που περιέχεται στο σώμα μας και στα τρόφιμα που τρώμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Ήταν συνδυασμός παραγόντων. Κάποια ή κάποιες τις είχα από την παιδική ηλικία(προδιάθεση), μετά τα 18 ακολούθησε τραγική στάση σώματος στην καρέκλα μπροστά στον υπολογιστή για πολλές ώρες την μέρα επι κάμποσα χρόνια, και η φάση κάποια στιγμή αποτελείωσε όταν σήκωσα ένα βάρος (εκτός γυμναστηρίου) με κακή στάση σώματος και ένιωσα επιτόπου ένα *ποπ* από την μέση.

Επίσης ίσως έγινε χειρότερο από το γεγονός ότι επί ενάμισο χρόνο μετά το ποπ δεν είχα λάβει την απαραίτητη φυσικοθεραπευτική και γυμναστική φροντίδα διότι είχα πάει σε γιατρούς και μου λέγανε ότι δεν έχω τίποτα οπότε προσπαθούσα και γω να συμπεριφέρομαι σαν να είμαι καλά και προφανώς έγινε ακόμα χειρότερα

περαστικα φιλε! Καλο ειναι να τα γράφουμε αυτα για να ξέρουμε τι να αποφεύγουμε. Εγω προτεινω προσοχη στο πάγκο και καλο ζέσταμα. Στρατιωτικες πιέσεις και πάγκο θέλει τους αγκώνες μέσα. 

Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Προσωπικά όταν πήρα συμπλήρωμα msm είδα άμεση βελτίωση στα συμπτώματα που είχα, ξέρω ότι υπάρχει και το placebo φαινόμενο αλλά και πάλι. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει κάποια ιδιαίτερη παρενέργεια ενώ είναι μια ουσία που περιέχεται στο σώμα μας και στα τρόφιμα που τρώμε.

Εσυ τι θεματακι ειχες ειπαμε; 

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Συμφωνώ και γω πως όταν έχεις κάποιο θέμα που μετά από ένα-δύο-τρεις μήνες δεν πέρασε τελείως τότε πας κατευθείαν για μαγνητική.

Οι 9 στους 10 γιατρούς δεν ξέρουν τι τους γίνεται οπότε εκτός και αν πας σε καναν κορυφαίο αθλίατρο (και πάλι όχι πάντα) τότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι έχεις.

Επίσης η εξέταση που κάνει ένας γιατρός είναι σαν να παίζει τυφλόμυγα σε σκοτεινό δωμάτιο σε σχέση με το δει την μαγνητική.

Εμένα η μέση μου ήταν διαλυμένη με τρεις κήλες + άλλες ζημιές και είχα πάει σε γιατρούς εκ των οποίων κάποιοι διεθνούς φήμης, και μου λέγανε "δεν έχεις τίποτα, κάνε καναν κοιλιακό" και τόσες άλλες παρόμοιες ιστορίες

1) χτυπάω τη μέση σε κάτι ταρζανιες που κάναμε σε βράχια στη θάλασσα, μαγνητική και πάω σε γιατρό εδώ και μου λέει δισκοπαθεια, δεν είπα τίποτα και έφυγα. Πάω σε άλλον στην Αθήνα και μου λέει να πω του προηγούμενου να αλλάξει δουλειά.. Θλάση ήταν

2) μαγνητική στον ώμο τη βλέπει γιατρός εδώ μου λέει θέλει χειρουργείο. Πάω βλέπω γιατρό, μέσω γνωστού, στην Αθήνα, που ειδικεύεται σε ώμους και καλά, βλέπει τη μαγνητική και μου λέει ότι θέλει άλλη μαγνητική που σου βάζουν και ένα υγρό στην άρθρωση για να διασταλεί και να φαίνεται καλύτερα. Την κάνω και του αφήνω σίντι με γκρίνια.. Μετά από ένα μήνα με καλεί η γραμματέας του για να μου πει απλά ότι θελει χειρουργείο, το οποίο ήξερα εξαρχής, και επειδή τότε είχα πάει καρφωτος θα πρέπει τώρα να κάνω όση χάρτουρα δεν είχα κάνει τότε.. Ο συγκεκριμένος με έστειλε σε δική του για να μου κάνει την εξέταση που έκανε 350 αλλά πήγα αλλού για έλειπε αυτή. 

Επίσης μέχρι να πάρει μπροστά αυτός και να απάντησει είχα ήδη πάει Γιάννενα, με είχε δει γιατρός, μου είχε πει ότι ήταν περιττή η δεύτερη μαγνητική και είχα κλείσει ραντεβού 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Spect~ είπε

1) χτυπάω τη μέση σε κάτι ταρζανιες που κάναμε σε βράχια στη θάλασσα, μαγνητική και πάω σε γιατρό εδώ και μου λέει δισκοπαθεια, δεν είπα τίποτα και έφυγα. Πάω σε άλλον στην Αθήνα και μου λέει να πω του προηγούμενου να αλλάξει δουλειά.. Θλάση ήταν

2) μαγνητική στον ώμο τη βλέπει γιατρός εδώ μου λέει θέλει χειρουργείο. Πάω βλέπω γιατρό, μέσω γνωστού, στην Αθήνα, που ειδικεύεται σε ώμους και καλά, βλέπει τη μαγνητική και μου λέει ότι θέλει άλλη μαγνητική που σου βάζουν και ένα υγρό στην άρθρωση για να διασταλεί και να φαίνεται καλύτερα. Την κάνω και του αφήνω σίντι με γκρίνια.. Μετά από ένα μήνα με καλεί η γραμματέας του για να μου πει απλά ότι θελει χειρουργείο, το οποίο ήξερα εξαρχής, και επειδή τότε είχα πάει καρφωτος θα πρέπει τώρα να κάνω όση χάρτουρα δεν είχα κάνει τότε.. Ο συγκεκριμένος με έστειλε σε δική του για να μου κάνει την εξέταση που έκανε 350 αλλά πήγα αλλού για έλειπε αυτή. 

Επίσης μέχρι να πάρει μπροστά αυτός και να απάντησει είχα ήδη πάει Γιάννενα, με είχε δει γιατρός, μου είχε πει ότι ήταν περιττή η δεύτερη μαγνητική και είχα κλείσει ραντεβού 

Από το 1 βλέπω να συμφωνείς ότι πολλοί γιατροί είναι γτπ. Με το 2 δεν βλέπω το πρόβλημα πέρα από το ότι ο 2ος γιατρός καθυστέρησε να απαντήσει, όλοι το ίδιο είπαν απότι κατάλαβα.

Στον ώμο τι ακριβώς είχες? Ρήξη τένοντα?

Επίσης ποιος ήταν ο γιατρός στα Γιάννενα και πως σου φάνηκε?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

τον λυπηθηκε η ψυχη μου απο την πρωτη στιγμη. Ειναι οντως σαν αρκουδακι (που μπορει να σε πλακωσει χωρις να το καταλαβει). Απο την αλλη καταλαβαινω απολυτα γιατι το εχει ριξει στο body building.

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Από το 1 βλέπω να συμφωνείς ότι πολλοί γιατροί είναι γτπ. Με το 2 δεν βλέπω το πρόβλημα πέρα από το ότι ο 2ος γιατρός καθυστέρησε να απαντήσει, όλοι το ίδιο είπαν απότι κατάλαβα.

Στον ώμο τι ακριβώς είχες? Ρήξη τένοντα?

Επίσης ποιος ήταν ο γιατρός στα Γιάννενα και πως σου φάνηκε?

Δεν κατάλαβες ο δεύτερος γιατρός με έστειλε για δεύτερη μαγνητική για να βγάλει πόρισμα η οποία μαγνητική ήταν περιττή.. 

Δεν θυμάμαι καθόλου το όνομα του αλλά μπορώ να το βρω αν θες.. Καλος γιατρός αλλά. Μαλακας γενικότερα.. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Με ωμέγα-3 δεν είδες διαφορά; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Spect~ είπε

Δεν κατάλαβες ο δεύτερος γιατρός με έστειλε για δεύτερη μαγνητική για να βγάλει πόρισμα η οποία μαγνητική ήταν περιττή.. 

Δεν θυμάμαι καθόλου το όνομα του αλλά μπορώ να το βρω αν θες.. Καλος γιατρός αλλά. Μαλακας γενικότερα.. 

Ok κατάλαβα, περιττή μαγνητική επειδή ήθελε σκιαγραφικό αυτός.

Αφού ήταν καλός πες μου το όνομά του κάποια στιγμή να το έχω υπόψην γιατί μπορεί να το χρειαστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναγύρισα στο παλιό μου γυμναστήριο και έχει πάρα πολύ χώρο, και ειδικό μέρος για walking lunges. Είπα να δοκιμάσω την άσκηση με kettlebels και το pump ήταν φοβερό, δεν ενόχλησε καθόλου σε γόνατα, και το πιο περίεργο ήταν ότι έπιανε πάρα πολύ τα hamstring muscles (οι πίσω μυες του ποδιού). Μου έκανε τόσο εντύπωση η δυσκολία και το Pump που αποφάσισα να την κάνω 3 φορές την εβδομάδα. 

Έχει ένα μήνα που ξανάρχισα romanian deadlifts επίσης. Την προτείνω σαν "μέση λύση" σαν άσκηση ασφαλέστερη από το deadlift που έχει τα ίδια οφέλη σε lower kai upper back, αλλά σίγουρα όχι σε πόδια και γενικά στο ΚΝΣ. Έφτασα ήδη 100x12 reps που νομίζω ήταν το περισσότερο που είχα κάνει παλιά, αλλά με αρκετό αέρα οπότε θα φτάσω 110x12 σύντομα και μετά θα αρχίσει να δυσκολεύει. Εγώ το κάνω για δυνατότερο core

Πάντως μου έχει μείνει απορία, το romanian deadlift υποτίθεται κάνει isolate hamstrings, και ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερα να νιώσω κάποια πίεση στο πίσω μέρος του ποδιού.. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι την κάνω λάθος (που είμαι σίγουρος ότι δεν), είναι σαν να λέμε κάνω bicep curls και δεν νιώθω να δουλεύει ο δικέφαλος. Είναι πολύ περίεργο αυτό. Το μόνο που πιέζεται με αυτή την άσκηση σε εμένα είναι lower back.  

Επεξ/σία από alex_000
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alex_000 είπε

Ξαναγύρισα στο παλιό μου γυμναστήριο και έχει πάρα πολύ χώρο, και ειδικό μέρος για walking lunges. Είπα να δοκιμάσω την άσκηση με kettlebels και το pump ήταν φοβερό, δεν ενόχλησε καθόλου σε γόνατα, και το πιο περίεργο ήταν ότι έπιανε πάρα πολύ τα hamstring muscles (οι πίσω μυες του ποδιού). Μου έκανε τόσο εντύπωση η δυσκολία και το Pump που αποφάσισα να την κάνω 3 φορές την εβδομάδα. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχει ένα μήνα που ξανάρχισα romanian deadlifts επίσης. Την προτείνω σαν "μέση λύση" σαν άσκηση ασφαλέστερη από το deadlift που έχει τα ίδια οφέλη σε lower kai upper back, αλλά σίγουρα όχι σε πόδια και γενικά στο ΚΝΣ. Έφτασα ήδη 100x12 reps που νομίζω ήταν το περισσότερο που είχα κάνει παλιά, αλλά με αρκετό αέρα οπότε θα φτάσω 110x12 σύντομα και μετά θα αρχίσει να δυσκολεύει. Εγώ το κάνω για δυνατότερο core. 

Γεια σου  Alex!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...