Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το συμπέρασμα ότι απευθύνεται σε ντούκια επειδή έχει πάνω από 1 τόνο σε πλάκες είναι αυθαίρετο ντοκ. Επιπλέον, όπως οι ίδιοι λέτε, η συμπεριφορά των ιδιοκτητών απέναντί σας δείχνει ότι μάλλον δεν σας θέλουν, όχι γιατί έχουν προσωπικά μαζί σας αλλά με την προπόνηση που κάνετε. Αντιθέτως, τα σιδεράδικα υπάρχουν ακριβώς για αθλητές σαν και του λόγου σας.

Γιατί δεν ανοίγετε ευθεία συζήτηση μαζί τους; Μαλακία να πηγαίνεις για προπόνηση και να σου χαλάνε τη διάθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα πουσάψ μετά από καιρό και έκανα μάλλον πιο έντονα απόσο έπρεπε για αρχή και την άλλη μέρα με έπιασαν πολύ μεγάλα πιασίματα στα τρικέφαλα.

Μπήκα στο ντουζ, έριξα μπόλικο ζεστό νερό και πήγα να κάνω διάταση τρικεφάλου αλλά δεν μου φάνηκε να τεντώνει ιδιαίτερα κάτι και το πιάσιμο παραμένει :huh:

Ξέρουμε κάποια εναλλακτική διάταση που να πιάνει διαφορετικές μοίρες?

Προσπάθησα και με το foam roller αλλά πρώτον είναι άβολη η στάση και επίσης με το που το ακουμπάω πεθαίνω στον πόνο, δεν θα γίνει δουλειά έτσι, οπότε καλύτερα με καμιά διάταση

Επεξ/σία από cthulhucarbide

2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ξεκίνησα πουσάψ μετά από καιρό και έκανα μάλλον πιο έντονα απόσο έπρεπε για αρχή και την άλλη μέρα με έπιασαν πολύ μεγάλα πιασίματα στα τρικέφαλα.

Μπήκα στο ντουζ, έριξα μπόλικο ζεστό νερό και πήγα να κάνω διάταση τρικεφάλου αλλά δεν μου φάνηκε να τεντώνει ιδιαίτερα κάτι και το πιάσιμο παραμένει :huh:

Ξέρουμε κάποια εναλλακτική διάταση που να πιάνει διαφορετικές μοίρες?

Προσπάθησα και με το foam roller αλλά πρώτον είναι άβολη η στάση και επίσης με το που το ακουμπάω πεθαίνω στον πόνο, δεν θα γίνει δουλειά έτσι, οπότε καλύτερα με καμιά διάταση

Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια άσκηση κρατώντας κι έναν αλτήρα, θα είναι πιο αποτελεσματικό.

Επίσης δοκίμασε κι αυτό, τραβώντας από το κάτω χέρι μπορεί να πετυχαίνεις καλύτερο τέντωμα.

Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν οι διατάσεις στο DOMS. Κάποιους τους βοηθάνε, άλλους όχι. Επίσης μπορεί να βοηθά σε μια μυική ομάδα αλλά όχι σε άλλη.

Υπάρχουν πάντως κι άλλοι τρόποι ανακούφισης αν και προσωπικά δεν με ενοχλεί ποτέ ιδιαίτερα η DOMS, ίσα-ίσα που γουστάρω κιόλας.

• Like 1

5 ώρες πριν, gntgrx είπε

Γιάννη, εγώ βασικά θέλω να μην μου σπάνε τα ούμπαλα, ένα παραπάνω διότι δεν δίνω αφορμές.

Ξεκίνησα από σιδεράδικο σε υπόγα και έκανα τις καλύτερες προπονήσεις. Ναι, μπορεί να κυκλοφορούσαν λιβελούλες και καβρομαμούνες αλλά για να σου βάλουν χέρι θα έπρεπε όντως να κάνεις κάποια χοντρή μαλακία.

Τώρα πάω στο γυμναστήριο της γειτονιάς μου, το οποίο απευθύνεται σε σχετικά ευρύ φάσμα ασκούμενων. Όταν έχει 10 racks, 10 μπάρες, πάνω από 1 τόνο σε πλάκες, προφανώς απευθύνεται και σε αυτούς που κάνουν strength training. Δεν στοχεύει σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ολυμπιακές άρσεις ή πολεμικές τέχνες λ.χ.

Για να το σχολιάζουμε, σημαίνει ότι μας έχει ενοχλήσει. Ο Χρήστος, που σηκώνει πιο πολλά κιλά, είναι Κύριος στη συμπεριφορά του. Να φανταστείτε ότι πολλές φορές τον έχω πετύχει να μαζεύει τις πλάκες που έχουν βάλει άλλοι όπου να'ναι και να τις τοποθετεί ομαδοποιημένα, οι 25αρες με τις 25άρες, οι 20αρες με τις 20αρες κοκ.

Άλλους που κρεμιούνται από τις μπάρες σαν τα πιθηκοειδή ή έχουν κάνει κώλο με τις μαγνησίες πλάκες και μπάρες και τις αφήνουν ως έχουν, δεν τους πρήζουν.

Φιλε μου η συζητηση με τον γυμναστη-ιδιοκτητη ειναι η καλυτερη λύση. Σε ηρεμο τονο. Αυτα λύνονται.

4 ώρες πριν, mic2mic είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια άσκηση κρατώντας κι έναν αλτήρα, θα είναι πιο αποτελεσματικό.

Επίσης δοκίμασε κι αυτό, τραβώντας από το κάτω χέρι μπορεί να πετυχαίνεις καλύτερο τέντωμα.

Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν οι διατάσεις στο DOMS. Κάποιους τους βοηθάνε, άλλους όχι. Επίσης μπορεί να βοηθά σε μια μυική ομάδα αλλά όχι σε άλλη.

Υπάρχουν πάντως κι άλλοι τρόποι ανακούφισης αν και προσωπικά δεν με ενοχλεί ποτέ ιδιαίτερα η DOMS, ίσα-ίσα που γουστάρω κιόλας.

Χμμ άμα δεν βοηθάνε στα ντομς οι διατάσεις, που βοηθάνε? Μόνο αν τις κάνεις αμέσως μετά την άσκηση για να μην σε πιάσουν?

Ναι, οι διατάσεις αμέσως μετά την άσκηση βοήθησαν κι εμένα να μειωθούν -σχεδόν να εξαφανιστούν- τα DOMS. Αλλά δε νομίζω να κάνουν κάτι μια μέρα μετά. Μόνο μασάζ μπορεί να σε βοηθήσει τώρα.

• Like 1

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Χμμ άμα δεν βοηθάνε στα ντομς οι διατάσεις, που βοηθάνε? Μόνο αν τις κάνεις αμέσως μετά την άσκηση για να μην σε πιάσουν?

Ανάλογα τις διατάσεις. Στο bodybuilding μιλάμε συνήθως για παθητικές (στατικές), αλλά υπάρχουν και οι δυναμικές, οι βαλλιστικές, οι ιδιοδεκτικές και υποκατηγορίες αυτών. Σε γενικές γραμμές βοηθάνε κυρίως στην αύξηση του εύρους κίνησης μιας άρθρωσης. Καλύτερα ανοίγματα δηλαδή. Ο ρόλος τους στην βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση (πέρα από την αύξηση της ROM) είναι αμφιλεγόμενος και όσο για τις επιδόσεις, εκεί μπορεί να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα. Τώρα βέβαια κάποιοι bodybuilders λένε ότι διάταση του μυ ακόμα και μετά από κάθε σετ βοηθάει να μεγιστοποιηθεί το προπονητικό αποτέλεσμα. Εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι απαραίτητες παρά μόνο για όσους θέλουν να αυξήσουν το εύρος κίνησης μιας άρθρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, διατάσεις πάντα στο τέλος της άσκησης και ποτέ στην αρχή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα ορθοπεδικο σημερα. Αθλιατρος δεν ειναι αλλα με εξετασε. Μου ειπε οτι συμφωνα με τη κλινικη εξέταση δεν έχω επικονδυλιτιδα. Με ρωτησε τι συμπτωματα εχω του ειπα καποιες ενοχλησεις δεξιά στο δικεφαλο , την εσω πλευρα του αγκωνα κ καψιματακι καμια φορα στον αγκωνα. Μετά μου επιασε το χέρι κρατωντας αντισταση μου ζητησε να το στριψω , δεν πονουσα. Με πιεζε στον επικονδυλο και σε ολο τον αγκωνα απο την εξω μεριά παλι δεν πονουσα. Οποτε κατεληξε στο οτι έχω μια ελαφρυα θλάση δικεφαλου , μου ειπε οτι η ενοχληση στην εσω πλευρά του αγκωνα δικαιολογειται απο το οτι ο δικεφαλος έχει 2 μοιρες η μια περνάει απο εκει. Στο τελειωμα οπως μου ειπε. Κατα τα αλλα 10 μερες ξεκουραση μου ειπε κ ξαναμπαινω σιγα σιγα. Τον ρωτησα για μαγνητική μου ειπε δεν υπαρχει καμια τέτοια ανάγκη. 

Επισης μου ειπε οταν τον ρωτησα οτι στις άρσεις (θανατου) η επικονδυλιτιδα συνηθως δεν επιβαρυνεται διοτι δεν γινεται κάμψη ή εκταση του χεριου. Αυτα προς το παρον. Μου ειπε οτι ειναι πολυ σημαντικο που κάνω τοση ώρα ζέσταμα πριν ξεκινησω + την προοδευτικη επιβαρυνση στην άσκηση και αυτο με έσωσε γιατι θα έβγαινε κάτι πολυ βαρυτερο. Ετσι ειναι αυτα μου λεει οσο περισσοτερο φροντιζεις το σώμ σου και αφιερώνεις χρονο τοσο θα έχεις ελαφροτερες καταστασεις και φυσικά μου λεει δεν θα ζοριζεσαι παραπάνω απο τα ορια σου. Σιγα-σιγά. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Σε ποιες κινήσεις ή ασκήσεις νοιώθεις τις ενοχλήσεις;

Απο ασκήσεις σε καμια. Μονο στον επικλινη και καμια φορά στο πάγκο (οταν ηδη απο πριν πηγαινω με πιασμενο σχετικά χέρι) και φυσικα την επομενη ημέρα της προπονησης κάποιες φορες και στο πληκτρολογιο. Ειναι μερες που σηκωνομαι κ νιωθω περιεργα αλλα αποφασιζα να παω προπονηση για να "ζεστάνω" και να αιματωσω τη περιοχη αλλα δυστυχως παρασυρομουν και εβαζα κιλα στο πάγκο.Οποτε στην εκταση του χεριού με τσιμπουσε και ενιωθα ενα ελαφρυ κάψιμο. :( Δεν με εμποδιζε φυσικα απο το να σηκωσω κιλά. Αλλα ηξερα οτι την επομενη μέρα ή το βραδυ θα έχω κάποιες ενοχλησεις...οταν θα χω κρυώσει δηλαδη. 

Πραγματικα η αισθηση αφοτου εχεις κανει 10 λεπτά ζεσταμα εχεις παιξει 30-40 κιλά παγκο 2 σετ και μπαινεις στα επομενα πιο "βαρυά" κιλά.... δεν περιγράφεται. Νιωθω να καιω ολοκληρος και να θέλω να σηκωσω ολα τα μέγιστα κιλά. :) 

Βασικά αν βάλεις το δάκτυλο και πιέσεις την έσω μεριά του άγκωνα, ένα κλικ πιο κάτω από την άρθωση νοιώθεις πόνο η ενόχληση πέραν αυτού που θα έπρεπε βάση της πίεσης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Βασικά αν βάλεις το δάκτυλο και πιέσεις την έσω μεριά του άγκωνα, ένα κλικ πιο κάτω από την άρθωση νοιώθεις πόνο η ενόχληση πέραν αυτού που θα έπρεπε βάση της πίεσης;

στο σημειο που έχω βάλει τον στιλο; 

https://imgur.com/a/yvIhcFm

τι να σου πω δεν πεταγομαι και απο την ενοχληση. Μια ελαχιστη ενιωσα 1-2 φορες απο τις 10 που το πάτησα. Και μιλαμε για κλιμακα 1 στα 10 εντασης ενοχλησης. Τοσο που δεν ειμαι σιγουρος. 

Πες μου τη γνωμη σου παντως. Ειχα γραψει και τις προαλλες οτι τα αδυνατα μου σημεια τα δουλευω στη προπονηση. Με οσο γινεται αυστηρη τεχνική και μεγάλο ζέσταμα και ΟΧΙ φορτια που ΔΕΝ μπορω να ελέγξω. Ειναι οι 3 βασικοι κανονες ασφαλειας στο γυμναστηριο. Πχ τωρα που γράφω και το χω πατησει τοσες φορές δεν νιώθω ενοχληση στον αγκώνα. 

Ο Σαρο ειχε πει οτι ολες αυτες οι μαλακιες (επικονδυλιτιδες κτλπ) τις παθαινουμε οταν δεν έχουμε τοσο δυνατά χέρια. Μεσα σε μια προπονηση θα πρέπει να αρχιζουμε να δουλευουμε τα αδυνατα μας σημεία. Εγω εχω αρχισει και κάνω κάμψεις καρπων με μπάρα καθιστος. Για ολους τους τενοντες απο τον αγκώνα και μετά εως τον καρπο. Εχω πάρει και hand grip για να δυναμωσω τις λαβές μου. Χωρις δυνατη λαβη δεν πάς πουθενά. Ειναι ο αφανης ηρωας της προπονησης. Με τις άρσεις σιγα σιγα θα γιγαντώσω και την πλάτη μου. Μετα θα επανέλθω και στο πάγκο για να ανέβω πάνω απο τα 75 κιλά (του χρονου). Ειδωμεν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Για να μην κάθεσαι ακίνητος μπροστά στην τηλεόραση. Κάντες τότε να σαι καλυμένος και να κινείσαι κιόλας. Διατάσεις στο γυμναστήριο είναι λίγο χάσιμο χρόνου, είτε πριν είτε μετά. 

2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Πηγα ορθοπεδικο σημερα. Αθλιατρος δεν ειναι αλλα με εξετασε. Μου ειπε οτι συμφωνα με τη κλινικη εξέταση δεν έχω επικονδυλιτιδα. Με ρωτησε τι συμπτωματα εχω του ειπα καποιες ενοχλησεις δεξιά στο δικεφαλο , την εσω πλευρα του αγκωνα κ καψιματακι καμια φορα στον αγκωνα. Μετά μου επιασε το χέρι κρατωντας αντισταση μου ζητησε να το στριψω , δεν πονουσα. Με πιεζε στον επικονδυλο και σε ολο τον αγκωνα απο την εξω μεριά παλι δεν πονουσα. Οποτε κατεληξε στο οτι έχω μια ελαφρυα θλάση δικεφαλου , μου ειπε οτι η ενοχληση στην εσω πλευρά του αγκωνα δικαιολογειται απο το οτι ο δικεφαλος έχει 2 μοιρες η μια περνάει απο εκει. Στο τελειωμα οπως μου ειπε. Κατα τα αλλα 10 μερες ξεκουραση μου ειπε κ ξαναμπαινω σιγα σιγα. Τον ρωτησα για μαγνητική μου ειπε δεν υπαρχει καμια τέτοια ανάγκη. 

Επισης μου ειπε οταν τον ρωτησα οτι στις άρσεις (θανατου) η επικονδυλιτιδα συνηθως δεν επιβαρυνεται διοτι δεν γινεται κάμψη ή εκταση του χεριου. Αυτα προς το παρον. Μου ειπε οτι ειναι πολυ σημαντικο που κάνω τοση ώρα ζέσταμα πριν ξεκινησω + την προοδευτικη επιβαρυνση στην άσκηση και αυτο με έσωσε γιατι θα έβγαινε κάτι πολυ βαρυτερο. Ετσι ειναι αυτα μου λεει οσο περισσοτερο φροντιζεις το σώμ σου και αφιερώνεις χρονο τοσο θα έχεις ελαφροτερες καταστασεις και φυσικά μου λεει δεν θα ζοριζεσαι παραπάνω απο τα ορια σου. Σιγα-σιγά. 

@gntgrx άλλος ένας τεχνίτης.

@Magic_Nature τράβα κάνε την μαγνητική αγόρι μου να τελειώνεις. Μην τους ακούς , αυτοί είναι τεχνίτες, φτιάχνουν κόκαλα . Ούτε την ξεκούραση ούτε το ξαναμπαίνω σιγά σιγά. ¨Οσο θα πηγαίνεις χωρίς μαγνητική, τα ίδια θα ακούς ανά 3μηνο.

Επεξ/σία από Dakonblackblade

9 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

στο σημειο που έχω βάλει τον στιλο; 

https://imgur.com/a/yvIhcFm

Όχι σ' αυτό το σημείο. η παλάμη να κοιτάει προς τα πάνω. στην άρθρωση του άγκωνα εκεί που τελειώνει από το πλάι και από κάτω πίεσε λίγο την περιοχή να δεις αν σε ενοχλεί κάποιο σημείο εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Για να μην κάθεσαι ακίνητος μπροστά στην τηλεόραση. Κάντες τότε να σαι καλυμένος και να κινείσαι κιόλας. Διατάσεις στο γυμναστήριο είναι λίγο χάσιμο χρόνου, είτε πριν είτε μετά. 

@gntgrx άλλος ένας τεχνίτης.

@Magic_Nature τράβα κάνε την μαγνητική αγόρι μου να τελειώνεις. Μην τους ακούς , αυτοί είναι τεχνίτες, φτιάχνουν κόκαλα . Ούτε την ξεκούραση ούτε το ξαναμπαίνω σιγά σιγά. ¨Οσο θα πηγαίνεις χωρίς μαγνητική, τα ίδια θα ακούς ανά 3μηνο.

Η αληθεια ειναι οτι προτεινα και εγω τη μαγνητική για να δουμε τι ακριβως συμβαινει μέσα στο χέρι μου. Μου ειπε οτι δεν υπάρχει ανάγκη αλλα ναι σε λιγο καιρο θα εξεταστει και αυτο το σενάριο ασχετα με την γνώμη του ιατρου. Σαν άνθρωπος έχω γενικά υπομονή. Θα παιξω μπάλα με ξεκουραση , σετάκια και λιγο πιο κάτω τα κιλά απο τα ορια μου πχ παγκο θα ριξω στα 60 με σετάκια των 12. Αρσεις θα δοκιμασω φυσικά να ανεβω γιατι οπως ειπατε ειμαι χαμηλά. Και βλέπουμε. Αν περάσει ετσι καλώς αν οχι προχωράμε με μαγνητική ή ακομη καλυτερα υπέρηχο για να μη φάω τσαμπα ακτινες χθές στο σιδεράδικο που πηγαινω (πηγα για κοιλιακους και αεροβιο) μου ειπε ενας φιλος να πάω σε εναν αθλιατρο 40ε επισκεψη αλλα θα δω τι παιζει με απευθειας υπερηχο. Η αλλη λυση ειναι να τροποποιησω το προγραμμα των ασκησεων ετσι ωστε να ΜΗΝ κάνω εκταση - καμψη των χεριών μέχρι να δούμε.

Το μειονεκτημα αυτης της λυσης ειναι οτι ειδικα στο στηθος καταργουμε τις βασικές πολυαρθρικές ασκησεις απο τις οποιες υπάρχει καλυτερη ορμονική αποκριση την ωρα της προπονησης και μπαινουμε σε μονοαρθρικες. Πχ Πεκ-Ντεκ - Ανοιγματα κτλπ κτλπ εκτος και αν εχετε να προτεινετε κάτι σε πολυαρθρικη χωρις εκταση των χριών ή καμψη. Δυστυχως οι επιλογες μειώνονται. Βγαινει ο πάγκος - βγαινει το διζυγο - βγαινει το μονοζυγο. Δεν ξέρω αν βγαινει και η κωπηλατική με μπάρα , μονο οι αρσεις μενουν (ας πουμε και αυτές). 

18 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Όχι σ' αυτό το σημείο. η παλάμη να κοιτάει προς τα πάνω. στην άρθρωση του άγκωνα εκεί που τελειώνει από το πλάι και από κάτω πίεσε λίγο την περιοχή να δεις αν σε ενοχλεί κάποιο σημείο εκεί.

https://imgur.com/a/bG0YTpc

εδω εννοεις (ενδειξη στιλο) ; 

στην αλλη μεριά το πιεσε ο γιατρος. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...