Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Πάντως όλο και εξαφανίζονται τα σιδεράδικα. Όχι ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει δουλειά και σε πιο high-end βέβαια, αλλά βλέπω μια τάση να αυξάνονται οι μοκέτες και να μειώνονται τα όργανα. Την αρχή έκαναν τα κυριλέ γυμναστήρια  όπου το personal training είναι σχεδόν υποχρεωτικό και όπου παρολίγο να βάζανε πόρτα και face control για να μπεις μέσα. Ύστερα είχαμε την μόδα των γυμναστηρίων μόνο για γυναίκες (δεν ξέρω αν επιζούν ακόμα).  Ακολούθησαν τα κροσφιτάδικα που σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτι σαν την αίθουσα αερόμπικ ενός μεγάλου γυμναστηρίου. Μετά έχουμε τα διάφορα Yoga και Pilates (ή Πιπίλες, όπως τα λέω εγώ). Και τέλος είναι και ένα σωρό τύποι που μαζεύουν κόσμο μέσω fb και τους πάνε για training camp σε λιβάδια και αλάνες. O tempora, o mores!

Θεωρώ ότι Yoga και Pilates είναι πολύ χρήσιμα για το mobility, μακάρι να μην βαριόμουν να ασχοληθώ.!

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JcD είπε

Θεωρώ ότι Yoga και Pilates είναι πολύ χρήσιμα για το mobility, μακάρι να μην βαριόμουν να ασχοληθώ.!

H yoga είναι κατά βάση bodyweight training. Το μόνο που διαφέρει ουσιαστικά είναι οι τεχνικές αναπνοής (σε όσα στυλ δίνουν σημασία). Κατά τα άλλα μοιάζει πολύ με ασκήσεις εδάφους γυμναστών. Για Pilates δεν έχω την καλύτερη εντύπωση αλλά βαριέμαι να το αναλύσω τώρα. Καλύτερα να βάλω ένα βιντεάκι yoga:

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JcD είπε

Εμενα  μου αρεσει πολυ οι γυναικες  που με αφορουν η' σχετιζομαι   να κανουν yoga  αρκει να μην με ζαλιζουν με την αμπελοφιλοσοφια  που κατα την γνωμη μου  την συνοδευει .Εναλλακτικα και με χορο αν ασχολουνται η'  ρυθμικη ειναι πολυ σημαντικο προσον παντα στα αθλητικα πλαισια .

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis13 είπε

Εμενα  μου αρεσει πολυ οι γυναικες  που με αφορουν η' σχετιζομαι   να κανουν yoga  αρκει να μην με ζαλιζουν με την αμπελοφιλοσοφια  που κατα την γνωμη μου  την συνοδευει .Εναλλακτικα και με χορο αν ασχολουνται η'  ρυθμικη ειναι πολυ σημαντικο προσον παντα στα αθλητικα πλαισια .

Καλά για εμένα yoga είναι το stretching μέρος, δεν μιλάμε τώρα για τις περίεργες εκνευριστικές μουσικές και τις πνευματικές αμπελοφιλοσοφίες κοριτσιών με ψυχολογικά!😂 Ευτυχώς η δικιά μου αρέσκεται σε squats πάγκους κλπ! 😋

11 λεπτά πριν, mic2mic είπε

H yoga είναι κατά βάση bodyweight training. Το μόνο που διαφέρει ουσιαστικά είναι οι τεχνικές αναπνοής (σε όσα στυλ δίνουν σημασία). Κατά τα άλλα μοιάζει πολύ με ασκήσεις εδάφους γυμναστών. Για Pilates δεν έχω την καλύτερη εντύπωση αλλά βαριέμαι να το αναλύσω τώρα. Καλύτερα να βάλω ένα βιντεάκι yoga:

Η φαντασία μου καλπάζει αυτή τη στιγμή 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Conan2046 είπε

. Υπάρχει και το 7-7-7 

Ενημερωμένος, μπράβο! Γενικά πολλά μπορείς να κάνεις με τις μισές, το 7/7/7 είναι όντως κάτι σαν πρωτόκολλο!

Επεξ/σία από OneWaySystem
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JcD είπε

Η φαντασία μου καλπάζει αυτή τη στιγμή 😂

H συγκεκριμένη που έβαλα βίντεο δεν έχει σχέση με τις φιλοσοφίες, έχει κάνει μαζί της γνωστός μου και λέει ότι είναι φοβερό άτομο και καμμία σχέση με πνευματιστικά κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, JcD είπε

Εμ, όχι δεν μπορείς, δεν είναι το ίδιο και το ξέρουμε όλοι καλά, άλλη φάση η κουταλιά μερέντα ή το κομμάτι lacta από την νερουλή ξενέρωτη γεύση της πρωτεΐνης 😂

Έτσι !! Και όχι  πριν η μετά αλλά κατά την διάρκεια της προπονησης

Μερακλήδες που λέει και ο μαους :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mic2mic είπε

η τυπισα εχει μεγαλυτερη ευλυγισια και απο πρωταθλητρια ενοργανης/ρυθμικης.  Το να βαλεις το ποδι σου πισω απο το κεφαλι σου ειναι πολυ μεγαλο κατορθωμα. Σιγουρα εχει λιωσει για να φτασει σε αυτο το σημειο.

3 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Δε δουλεύει, θα πλακωνόμαστε για τις πλατφόρμες. 

Πχ. είμαι κατά της άρσης βαρών σε γυμναστήρια. Μεγάλη φθορά στον εξοπλισμό και μεγάλος κίνδυνος. Αλλά ρε πούστη μου,  δύο στρώματα κάτω για να ακουμπάνε τα βάρη και να μειώνεται ο θόρυβος , δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε ρε πούστη μου. Στο τέλος θα τα φέρω από το σπίτι μου και να πάνε να γαμηθούν. Γιατί όσο δε μας αφήνουν να τα βάζουμε , θα μας πρήζουν τα παπάρια με το δάπεδο. 

Και να πεις πως δεν τα προσέχω? Αλλά που να πάνε να την πούν? Στις κυρίες που κάνουν ''cross'' και πετάνε αλτήρες μπάρες και kettlebell στο δάπεδο, ή στον καθημερινό που αφήνει τις άρσεις με 200 κιλά ήρεμα στα στρώματα? 

Εννοείται στον τελευταίο , γιατί απλά αυτόν δεν τον θέλουμε.Πιάνει χώρο, έρχεται (είπαμε δε θέλουμε να έρχεται) και είναι λίγο επιθετική η εμφάνισή του και τριγκάρονται οι γριές.

οποτε δλδ δεν ειναι η μονη που θελω να καρυδωσω οσους πετανε τα βαρη κατω σαν σακια και το παιζουν ιστορια. Ειλικρινα αν δεν μπορεις να ελεγξεις το βαρος μεχρι τελους απλα παρατα το και πιασε λιγοτερα κιλα. Μου εχουν κοψει την χολη κατι τετοιοι μαλακες στο γυμναστηριο ουκ ολιγες φορες.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Caprice ή πρέζα.

Squat: 5x130, 3x150, 3x165, 3x5x120 

Deadlift: 7x3x145

Biceps superset με airbike (αερόβιο μπλιαχ)

Leg curls+leg Extensions 

Abs

Τελικά τα παντελόνια είναι για τα upper body lifts. Κολλάνε στα γόνατα και ξεβρακώνομαι. Είπαμε.

Εν τω μεταξύ στο γυμναστήριο μας λένε να βάζουμε στρώματα στις άρσεις, τώρα μας λένε να μη βάζουμε γιατί φθείρουμε τα στρώματα , και στο τέλος κάτι θα αποφασίσουν. Όταν λέμε δε μας θέλουν, δε μας θέλουν. 

Εσυ πας στο icon το οποίο ειναι της ίδιας που έχει τα Holmes. Η φιλοσοφία των Έν λόγω γυμναστηρίων ΔΕΝ ειναι για power lifters. Σ εμάς πχ στη Γλυφάδα ελάχιστοι κάνουν άρσεις να πετάνε κιλά κάτω και να χρειάζονται στρώματα. Έχω δει να τα χρησιμοποιούν κάποιοι , αλλα το βρίσκω λογικό να τους τη πουν αν τα γ@μανε 

• Like 1
Δημοσ.

Τα στρώματα δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μιλάμε για πλάκες με λάστιχο και σύνολο ανά πλευρά 100 κιλά. Ένας άνθρωπος που το πατάει και τρίβεται πάνω τους τα φθείρει απείρως περισσότερο.

Προστατεύεις δάπεδο μπάρες και πλάκες σε κάτι που κάνει πέντε ευρώ και θεωρείται αναλώσιμο στην τελική. 

Ας κόψουν τα παλιότερα στη μέση για να τα έχουμε για τίς μπάρες. Τόσο εύκολο. 

Αλλά είπαμε, όσο καθόμαστε τόσο δε μας θέλουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Τα στρώματα δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μιλάμε για πλάκες με λάστιχο και σύνολο ανά πλευρά 100 κιλά. Ένας άνθρωπος που το πατάει και τρίβεται πάνω τους τα φθείρει απείρως περισσότερο.

Προστατεύεις δάπεδο μπάρες και πλάκες σε κάτι που κάνει πέντε ευρώ και θεωρείται αναλώσιμο στην τελική. 

Ας κόψουν τα παλιότερα στη μέση για να τα έχουμε για τίς μπάρες. Τόσο εύκολο. 

Αλλά είπαμε, όσο καθόμαστε τόσο δε μας θέλουν

Μη μασάς φιλε. Πάντα θα υπάρχει το αντιπαλο στρατοπεδο ... αυτοι που δεν θέλουν αυτους που σηκώνουν πολλά κιλά λογω ανασφάλειας επειδη δεν σηκωνουν και οι ιδιοι (να ψοφησει η κατσικα του γειτονα φάση) , αυτοι που δεν γουστάρουν τους πιο αδυνατους γυμνασμένους , αυτοι που δεν γουστάρουν τους πιο γεμάτους γυμνασμένους - αυτοι που δεν γουστάρουν οσους σηκωνουν 60 κιλά αρσεις και 75 πάγκο (χαχαχα πλάκα κάνω) :P  κοκ 

Σημερα πηρα hand grips! Moλις ένιωσα κάτι ενοχλησεις στα χέρια (τενοντιτιδες στους πηχεις) άρχισα να κάνω με αυτα και ένιωσα καλυτερα. 

Γενικά πάγος + hand grips ειναι καλές λύσεις. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
8 ώρες πριν, evabb είπε

Αν είναι να τρώω λακτα καλύτερα να μην ξαναφαω ποτέ γλυκό στην ζωή μου. Διαφορά δεν θα κάνει. 🤮

Στο Bέλγιο να τρώς Lacta και να πίνεις Amstel, όντως είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Για το θέμα που αναφέρει ο Χρήστος, δεν είμαστε οι γέροι του Muppet Show και γκρινιάζουμε για τα πάντα. Το ότι δεν μας θέλουν είναι το λιγότερο.

Αυτό που μου τη δώνει είναι ότι παρατηρήσεις κάνουν σε εμάς που είμαστε προσεκτικοί και σεβόμαστε το χώρο και τους υπολοίπους που κάνουν προπόνηση. Η εξήγηση είναι ότι λόγω της συνέπειάς μας και της πολύωρης παρουσίας μας, θεωρούν ότι μπορούν να μας πουν όποια μαλακία τους κατέβει διότι δεν θα στραβώσουμε. Ότι έχουμε ανάγκη το χώρο επειδή αξιοποιούμε όσα μπορεί να μας δώσει, λες και δεν πληρώνουμε και μας κάνουν χάρη.

Μου έχουν πει κατά καιρούς ότι δεν επιτρέπεται να κάνω block pulls διότι θα σπάσουν οι πλάκες, ότι δεν μπορώ να αλλάζω τα παπούτσια μου κατά τη διάρκεια της προπόνησης (μιλάμε για Metcon και Romaleos), ενώ πχ να κάνεις άρσεις με τις κάλτσες δεν τρέχει και τίποτα, να μην κάνω hip thrust με το χοντρό πράσινο λάστιχο γιατί θα κόψει, ενώ όταν τα πατάνε και τα τεντώνουν όσο δεν πάει ως υποβοήθηση στις έλξεις, πάλι δεν τρέχει τίποτα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι που μου είπαν ότι έστησα παραμάγαζο και έκανα personal training, με σαφή υπαινιγμό ότι υπάρχει θέμα quid pro quo, επειδή έδειξα στην κουνιάδα μου (που εγώ έπεισα να έρθει να γραφτεί στο γυμναστήριο, όπως και την πεθερά μου, τον μπατζανή μου και άλλους πολλούς) πως να κάνει ένα κάθισμα και μια άρση της προκοπής. Είναι και άλλα πολλά που μου έχουν μεταφέρει άλλα παιδιά.

Το βλέπω και από την περίπτωσή  μου, πως από «καλός κόσμος», επειδή είμαι γιατρός, με είχαν στα ώπα ώπα στην αρχή και όταν διαπίστωσαν ότι έχω χεσμένα τα ομαδικά και η προπόνησή μου έχει να κάνει με κατάληψη ενός rack (από τα πολλά που διαθέτει ο χώρος) για σοβαρό strength training, η αντιμετώπιση είναι αυτή της ανοχής.

Στο τέλος μας βλέπω να φτιάχνουμε σιδεράδικο για την πάρτη μας, να σηκώνουμε κορμούς και βράχια και να πετάμε τσεκούρια.

• Like 1
Δημοσ.

In the old days people used to exercise to get food. Now they exercise to get rid of food.

Για μένα "σιδεράδικο" ειναι το γυμναστηριο που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να βάλουν κιλά κι όχι όσοι εμπίπτουν στο άνωθεν ρητό (που είναι και η πλειοψηφία αλλωστε). Στην περιοχή μου έχει ένα τέτοιο που το προτιμούν οι "τούμπανοι" ενώ τα άλλα 3 είναι τα κλασσικά που κατακλύζονται από αυτούς που νομίζουν ότι με το διάδρομο θα αδυνατίσουν και κάνουν να χαμε να λέγαμε βάρη.

Βέβαια εγω δεν πάω σε κανένα αφού δουλεύω στο σπίτι αλλά αν πήγαινα στο σιδεράδικο θα πήγαινα.

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Ενημερωμένος, μπράβο! Γενικά πολλά μπορείς να κάνεις με τις μισές, το 7/7/7 είναι όντως κάτι σαν πρωτόκολλο!

Το 7-7-7 ειναι πχ τα 21's με στραβομπαρα για δικεφαλο?To καλυτερο φουσκωμα!

• Like 1
Δημοσ.

Γιάννη, εγώ βασικά θέλω να μην μου σπάνε τα ούμπαλα, ένα παραπάνω διότι δεν δίνω αφορμές.

Ξεκίνησα από σιδεράδικο σε υπόγα και έκανα τις καλύτερες προπονήσεις. Ναι, μπορεί να κυκλοφορούσαν λιβελούλες και καβρομαμούνες αλλά για να σου βάλουν χέρι θα έπρεπε όντως να κάνεις κάποια χοντρή μαλακία.

Τώρα πάω στο γυμναστήριο της γειτονιάς μου, το οποίο απευθύνεται σε σχετικά ευρύ φάσμα ασκούμενων. Όταν έχει 10 racks, 10 μπάρες, πάνω από 1 τόνο σε πλάκες, προφανώς απευθύνεται και σε αυτούς που κάνουν strength training. Δεν στοχεύει σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ολυμπιακές άρσεις ή πολεμικές τέχνες λ.χ.

Για να το σχολιάζουμε, σημαίνει ότι μας έχει ενοχλήσει. Ο Χρήστος, που σηκώνει πιο πολλά κιλά, είναι Κύριος στη συμπεριφορά του. Να φανταστείτε ότι πολλές φορές τον έχω πετύχει να μαζεύει τις πλάκες που έχουν βάλει άλλοι όπου να'ναι και να τις τοποθετεί ομαδοποιημένα, οι 25αρες με τις 25άρες, οι 20αρες με τις 20αρες κοκ.

Άλλους που κρεμιούνται από τις μπάρες σαν τα πιθηκοειδή ή έχουν κάνει κώλο με τις μαγνησίες πλάκες και μπάρες και τις αφήνουν ως έχουν, δεν τους πρήζουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...