Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να παρέμβω, λίγο, κι εγώ, χωρίς να έχω καμιά διάθεση να κριτικάρω τα κιλά που σηκώνεις ή να σε υποτιμήσω.

Απλώς δεν είναι φυσιολογικό να σηκώνεις 70 κιλά στον πάγκο και 50 στις άρσεις, δεν γίνεται. Είμαι βέβαιος χωρίς να έχω παρακολουθήσει όλες σου τις δημοσιεύσεις ότι μπορείς να σηκώσεις 100 κιλά, απλώς δεν θέλεις να το κάνεις.

Ποιο πρόβλημα εντοπίζω εγώ; Ότι προπονείσαι για καιρό σε πολύ χαμηλή ένταση, άρα δεν βλέπεις βελτίωση, όσο το σώμα δεν ζορίζεται δεν βελτιώνεται. Ο κανόνας είναι λίγα κιλά (ως προς το μέγιστο) πολλές επαναλήψεις, πολλά κιλά λίγες επαναλήψεις, με 5-6 επαναλήψεις σε λίγα κιλά me λίγες επαναλήψεις πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Τεχνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή άσκηση για να χρειάζεται τόσο καιρό να την τελειοποιήσεις.

Το άλλο που έχω να προσθέσω ότι οι άρσεις θανάτου σε θέμα επικινδυνότητας να σε τραυματίσουν πραγματικά δεν είναι υψηλά στην λίστα. Περισσότερο πιθανό είναι να τραυματιστείς στον πάγκο, στις πιέσεις ώμων, σε κάτι ψηλές κωπηλατικές, ασκήσεις για τρικέφαλα, προβολές, καθίσματα, για να πω μόνο τις ασκήσεις με βάρη και πολύ χαμηλότερα οι άρσεις, εξαιρούνται όσοι κυνηγάνε μονές και διπλές και είναι συνέχεια στα όρια τους. ίσα, ίσα που ενδυναμώνουν τον κορμό και βοηθάνε στην πρόληψη άλλων τραυματισμών, με θυμάμαι να έχω τραυματιστεί λόγω πάγκου, σε ασκήσεις ενόργανης, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρό, να με πονάνε τα γόνατα μου όταν νόμιζα ότι είχα μάθει να κάνω καθίσματα, ποτέ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα οι άρσεις.

Επεξ/σία από Conan2046
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως 70 πάγκο δεν έχω 

αλλά εχω κανα 150άρι DL

τώρα σοβαρά κανεις DL 65 κιλά; μας δουλευεις αλλα έχεις 65 πάγκο.

στα DL μέχρι ένα σημείο το progression είναι εύκολο.

ο πάγκος ειναι δυσκολος. + θέλει και πλάτη. και φουλ επίπονος η επικύνδηνος. 

Επεξ/σία από γροσερισοπ
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Nice.

Γράψε αν θες και αν δεν σου είναι κόπος φυσικά πιο συγκεκριμένα τι ζέσταμα κάνεις, ιδιαίτερα στο dead lift.

Επίσης εκτασεις ποδιων πλαγια πώς τις κάνεις;

Απόκρυψη περιεχομένων

1. Επικλινης πάγκος 

1 σετ στα 30 κιλά 12 επαναληψεις

(μαζι με τη μπάρα)

1 σετ στα 40 κιλά 12 επαναληψεις

60 κιλά 7 επαναληψεις

65 κιλά 7 επαναληψεις

65 κιλά 6 επαναληψεις

Πας 12x30, 12x40, 7x60, 7x65, 6x65;  όταν πας στο πρώτο 7x60 νιώθεις πάντα ζεστός; Με 5 τέτοια σετ πόσες προπονήσεις κάνεις την εβδομάδα ;

Εγώ πάω: 10x άδεια μπάρα αργά, 10x άδεια μπάρα γρήγορα, 10x40 10x50 και μετά στοχεύω 3 σετ 8-10 repsx60 (που δεν βγαίνουν, χοντρικά είμαι στο 6-7 επαναλήψεις) αλλά μερικές φορές νιώθω ότι φτάνω «κρύος» στο 60-65+.

Φιλε μου στις αρσεις κανω το εξης ζεσταμα ->

- Βαζω ενα μποξ κ ανεβοκατεβαινω 15 στεπς με το αριστερο ποδι και 15 με το δεξι ανεβασμα αυτο επι  φορες. Για καθε ποδι. 

- Πεφτω στο στρωμα και κανω κοιλιακους κ μετα καθομαι πλαγιαστα κ ανεβαζω το ποδι σαν ψαλιδάκι σε πλαγιαστη θέση. Tsekare στο 1¨15'

- Μετά γονατιστά δεξι γονατο στο στρωμα αριστερό χέρι ευθεια μπροστα σε ισια γραμμη ο κορμος και το αριστερο ποδι ευθεια τεντωμενο προς τα πισω. Για 30 δευτερα και αλλαζω χερι και ποδι μετά. Oti kanei ο Τζερεμι απο κάτω στο 00΄40'

Τωρα πριν ξεκινησεις πάγκο θα σε συμβουλευα να κάνεις 10λεπτα ζέσταμα στην καλυτερη. 

Ολες οι ασκησεις βρισκονται εδώ :

Οι παραπάνω ασκησεις ειναι για ώμους αλλα για να ξεκινησεις καλά στο πάγκο πρέπει να εχεις ζεστανει καλα και τους αγκώνες 

http://vasileiadismicrohandsurgery.gr/index.php/97-ασκήσεις/161-5-ασκήσεις-για-την-έξω-επικονδυλίτιδα-του-αγκώνα

οι παραπανω ειναι προληπτικά για την επικονδυλιτιδα. 

Οποτε για καλυτερο πάγκο θέλεις ->

1. Δυνατα χέρια 

2. Πολυ καλο ζέσταμα σε ολες τις αρθρώσεις που συμμετέχουν

3. Σωστη εκτέλεση (ωμοι πισω και κάτω - αγκωνες μέσα)

4. Καλο φαγητο πριν το γυμναστηριο. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, OneWaySystem είπε

Κάνουμε ένα μικρο διάλειμμα στην θεωρία και περνάμε στην πράξη με μια σούπερ άσκηση για καλό τουμπάνιασμα στήθους και ώμων  που δεν θα σας την δείξει κανείς στο γυμναστήριο.

Στήθος - ωμοι μαζί , δυο ασκήσεις σε μια !

Ξαπλώστε σε έναν επικλινή πάγκο σε αυτή την κλίση περίπου, πάρτε τους αλτήρες και κάντε εκτάσεις για ώμους

db-incline-flyes.jpg.48e4b5a6b4be17e0e549951284a8b51a.jpg

όταν τα χερια σας βρίσκονται  ψηλά όπως τοτε  φέρτε τα πίσω απο το κεφάλι σας χωρίς να σταματήσετε και κάντε pullover
85055233_.jpg.0a14d76a72ad5622f377ec1232fc6aee.jpg

οταν τα χερια σας βρεθούν οπως την φώτο Α , ουσιαστικά είστε όπως  και στην φώτο πιο πανω στις εκτάσεις, με την μονη διαφορά οτι αντι για εναν αλτήρα κρατάτε δυο ! ανοίχτε λοιπόν  τα χέρια  χωρίς να σταματήσετε  και κάντε ξανά εκτάσεις ώμων !
Μια εκτάσεις - μια πουλ οβερ δηλαδή, σταθερά χωρίς ξεκούραση .  λιγα κιλα απο 8  επαναλήψεις !

Σίγουρα αυτές τις ασκήσεις τις έχετε κάνει μόνες τους,μαζί όμως σούπερ σετ ποτέ! Δοκιμάστε  την κ βάλτε την στο πρόγραμμα σας όταν έχετε στήθος, καλο είναι να την βάλετε τελευταία άσκηση στήθους και πρώτη άσκηση ώμων!

Αντε και  καλά τουμπανιάσματα !

Αυτη ειναι ψαγμενη ασκηση,   την εκανα πιο παλια ,πρηζει καλα .Αλλα πρεπει να εισαι focus   100  %.Και να εχεις μια στοιχειωδη μυικη υποδομη  δεν ειναι για οποιον ξεκιναει τωρα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

• Moderators
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Ωραια. ΕΞΗΓΗΣΕ μου γιατι ειναι πιο "επικινδυνο". Εχω δει καποιον να κανει 0 κιλα σε άρσεις γιατι πολυ απλα δεν κάνουν άρσεις ολοι. Ο κινδυνος που βρισκεται;

Αν και στο εχω εξηγησει ηδη 2 φορες αλλα δεν το καταλαβαινεις.. Ας πουμε οτι ο παγκος ειανι γυαλι και τα deadlift μασιφ ξυλο.. Το ενα Αντεχει βαρος πριν σπασει 80 κιλα ενω το αλλο 130 κιλα..

Εσυ βαζεις πανω στο γυαλι 70κιλα και στο ξυλο βαζεις 65 γιατι φοβασαι μην σπασει... Βλεπεις που ειναι το λαθος ε; Ο κινδυνος βρισκεται στο οτι αναλογικα πιεζεις πολυ περισσοτερο το στηθος σου στα κιλα που κανεις απο οτι θα πιεζεις το σωμα σου αν εκανες deadlift στα 90 ακομη και στα 100 κιλα..

Μια ζωη κεφτες θα σαι οπως και να χει οτι και να κανεις απλα σου λεω μπας και αλλαξεις προς κεμπαπ

• Like 1

36 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

εγώ πάντως 70 πάγκο δεν έχω 

αλλά εχω κανα 150άρι DL

τώρα σοβαρά κανεις DL 65 κιλά; μας δουλευεις αλλα έχεις 65 πάγκο.

στα DL μέχρι ένα σημείο το progression είναι εύκολο.

ο πάγκος ειναι δυσκολος. + θέλει και πλάτη. και φουλ επίπονος η επικύνδηνος. 

Ποιος σου ειπε οτι ειμαι φυγοπονος; ειναι φουλ επικινδυνος για οσους δεν ξέρουν να εκτελέσουν την άσκηση.  

τοσους μηνες που την κάνω σε κάθε προπονηση δεν έχω νιωσει σε ώμο ουτε τσιμπημα. 

Ειπαμε να κάνουμε 15λεπτο ζέσταμα σε ολες τις αρθρώσεις. Ειπαμε επισης οι αγκώνες μέσα και οι ώμοι πισω και κάτω. Ετσι καθομαστε στο πάγκο για να προστατέψουμε τον προσθιο δελτοειδη και να απομονώσουμε το στήθος και να μειώσουμε τα φορτια στους αγκώνες μας. Ειπαμε πριν την προπονηση να τρωμε φουλ ποιοτικό υδατανθρακα (ψωμι ολικης) μου ειπανε θα βάλω κωλο και κοιλιές, άλλοι κάνουν διπλα μου και 85-90 και 100 οποτε δεν κάνω το μάγκα. Αλλα δεν μ αρεσει να υπονοουν οτι μπήκα εδω μέσα να γράψω ψέμματα άνθρωποι οι οποιοι κάνουν απλα κακοπροαιρετη κριτική. 

Λοιπον στη επισυναπτόμενη φωτο βλέπουμε 62.5 κιλά πάνω στη μπαρα +10 =72.5 

Και μια φώτο επειδη ειπες οτι θέλει πλάτες η άσκηση. 

https://imgur.com/a/iF0LPeY

μπαρα.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Η μπαρα ειναι 20 κιλα

Κυριε έμπειρε. Η Ολυμπιακη ειναι 20. Αυτη πιο πάνω ειναι 10άρα. Με συγχωρειτε για τη διορθωση στην εξοχοτητα σας. Εγω ο ταπεινος κεφτές του γυμναστηριου χαχα :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμένα για κανονική μου φένεται δεν είναι έτσι η δεκάρες η τουλάχιστον δεν εχω συναντησει
δλδ 82.5 bench

και deadlift 60

μας τρολάρετε ρε;

χαχαχαχαχαχα

Επεξ/σία από γροσερισοπ

1 λεπτό πριν, γροσερισοπ είπε

δλδ 82.5 bench

και deadlift 60

μας τρολάρετε ρε;

χαχαχαχαχαχα

Σου φαινεται αυτη η λεπτή μπάρα για 20 κιλά; εγω τρολάρω μετά. 

• Moderators
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Κυριε έμπειρε. Η Ολυμπιακη ειναι 20. Αυτη πιο πάνω ειναι 10άρα. Με συγχωρειτε για τη διορθωση στην εξοχοτητα σας. Εγω ο ταπεινος κεφτές του γυμναστηριου χαχα :D 

10αρα δεν εναι.. 15 ειναι οι γυναικειες και 20 οι αντρικες. Και αν θυμαμαι καλα 8 η 12 ειναι η στραβόμπαρα. Οι 10 κιλες οι μπαρες εχουν μικρότερη διαμετρο στα πλαγια που ειναι για τα κιλα. Επισης δεν εχω δει ποτε γυμναστηριο με 10κιλη μπαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Να παρέμβω, λίγο, κι εγώ, χωρίς να έχω καμιά διάθεση να κριτικάρω τα κιλά που σηκώνεις ή να σε υποτιμήσω.

Απλώς δεν είναι φυσιολογικό να σηκώνεις 70 κιλά στον πάγκο και 50 στις άρσεις, δεν γίνεται. Είμαι βέβαιος χωρίς να έχω παρακολουθήσει όλες σου τις δημοσιεύσεις ότι μπορείς να σηκώσεις 100 κιλά, απλώς δεν θέλεις να το κάνεις.

Ποιο πρόβλημα εντοπίζω εγώ; Ότι προπονείσαι για καιρό σε πολύ χαμηλή ένταση, άρα δεν βλέπεις βελτίωση, όσο το σώμα δεν ζορίζεται δεν βελτιώνεται. Ο κανόνας είναι λίγα κιλά (ως προς το μέγιστο) πολλές επαναλήψεις, πολλά κιλά λίγες επαναλήψεις, με 5-6 επαναλήψεις σε λίγα κιλά me λίγες επαναλήψεις πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Τεχνικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολή άσκηση για να χρειάζεται τόσο καιρό να την τελειοποιήσεις.

Το άλλο που έχω να προσθέσω ότι οι άρσεις θανάτου σε θέμα επικινδυνότητας να σε τραυματίσουν πραγματικά δεν είναι υψηλά στην λίστα. Περισσότερο πιθανό είναι να τραυματιστείς στον πάγκο, στις πιέσεις ώμων, σε κάτι ψηλές κωπηλατικές, ασκήσεις για τρικέφαλα, προβολές, καθίσματα, για να πω μόνο τις ασκήσεις με βάρη και πολύ χαμηλότερα οι άρσεις, εξαιρούνται όσοι κυνηγάνε μονές και διπλές και είναι συνέχεια στα όρια τους. ίσα, ίσα που ενδυναμώνουν τον κορμό και βοηθάνε στην πρόληψη άλλων τραυματισμών, με θυμάμαι να έχω τραυματιστεί λόγω πάγκου, σε ασκήσεις ενόργανης, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρό, να με πονάνε τα γόνατα μου όταν νόμιζα ότι είχα μάθει να κάνω καθίσματα, ποτέ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα οι άρσεις.

Φυσικά και θα μπορουσα να βάλω 100 κιλά αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακομη για το ποσο δυνατοι ειναι οι κοιλιακοι μου. Να ξέρεις οτι υπάρχει κινδυνος και κήλης στη κοιλιά. Και μετά πας απευθειας χειρουργειο εισαι οφφ 6 μηνες. Δε πειράζει επαιξα τροχαλια pull downs 70 kg. Επαιξα μονοζυγο σηκώνοντας το σώμα μου. Δεν έκανα μονο άρσεις για την πλ΄άτη έχω γραψει και άλλα. 

29 λεπτά πριν, Spect~ είπε

10αρα δεν εναι.. 15 ειναι οι γυναικειες και 20 οι αντρικες. Και αν θυμαμαι καλα 8 η 12 ειναι η στραβόμπαρα. Οι 10 κιλες οι μπαρες εχουν μικρότερη διαμετρο στα πλαγια που ειναι για τα κιλα. Επισης δεν εχω δει ποτε γυμναστηριο με 10κιλη μπαρα.

Βλέπεις φιλε μου οτι το προβλημα δεν ειναι πως ειμαι εγώ κεφτές. Αν και το παιρνω στη πλάκα και δεν θα παρεξηγηθω παρα το οτι δεν ειμαστε φιλοι εννοω δεν σε γνωριζω εκτος για να κάνουμε τέτοια πλακιτσα και άλλος μπορει να παρεξηγιοτανε... γιατι σε ρωτάει κάτι για να κάνετε ας πουμε μια κουβεντα και εσυ του γυριζεις κάτι τέτοιες ατάκες χωρις να τον ξέρεις, δεν εισαι σε θέση να γνωριζεις πάντοτε (οπως ουτε και εγω θα ήμουν) ολες τις λεπτομέρειες και συνθήκες πχ που ξέρεις εσυ αν ολες οι μπάρες σε ενα σιδεράδικο ειναι οντως 15 ή 20 κιλά κάποιες ειναι και αυτοσχέδιες. Τωρα αν η συγκεκριμενη μπάρα σου μοιάζει για 10κιλη τοτε τοσο το καλυτερο για μένα. Αντι για 72.5 ειμαι στα 82.5 :D Eσυ μου βάζεις περισσοτερα εγω θα σου πω οχι; :D κρινεις γενικά γρηγορα και βιαστικά αυτο έχω καταλαβει. 

• Like 2

O γυμναστής μου είπε ότι έχω κάνει τρομερή δουλειά, ότι το πάνω μέρος του κορμού έχει φτιάξει πολύ και πρέπει να κάνω διατροφή για να γίνει λίγο τριγωνικό (εμμέσως πλυν σαφώς είπε ότι ναι μεν το πάνω είναι ανοιχτό αλλά ανοίγει και η κοιλούμπα) και λέειμε λίγη προπσάθεια θα δω αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να είμαι και με κοιλιακούς (εδώ γελάμε). επίσης σε μια άσκηση για δικέφαλα μου είπε να πάρω λίγα κιλά όχι 10ρια για να σμιλεύσω λέει όχι για όγκο και μου φάνηκε λίγοπερίεργο έτσι όπως το είπε :P

• Like 1

1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Φυσικά και θα μπορουσα να βάλω 100 κιλά αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακομη για το ποσο δυνατοι ειναι οι κοιλιακοι μου. Να ξέρεις οτι υπάρχει κινδυνος και κήλης στη κοιλιά. Και μετά πας απευθειας χειρουργειο εισαι οφφ 6 μηνες. Δε πειράζει επαιξα τροχαλια pull downs 70 kg. Επαιξα μονοζυγο σηκώνοντας το σώμα μου. Δεν έκανα μονο άρσεις για την πλ΄άτη έχω γραψει και άλλα. 

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά να εξηγήσω θα προσπαθήσω.

Το σώμα σου είναι ΗΔΗ δυνατό για τα 100 κιλά που αναφέρεις. Απλά εσύ νομίζεις ότι δεν μπορείς ή απλά φοβάσαι ότι θα τραυματιστεί. Φυσικά, δεν σε υποχρεώνει κανένας να βάλεις 100 ή 20 κιλά, συζήτηση κάνουμε.

Σκέψου ότι τα πόδια σου σηκώνουν το βάρος που ζυγίζεις ο ίδιος + οτιδήποτε άλλο μπορεί να κουβαλάς(σακίδιο, καναπές/ψυγείο σε μετακόμιση, σακούλες λαϊκής) . Δηλαδή, τα πόδια σου σε συνδυασμό ΜΕ τον κορμό σου, είναι πολύ δυνατότερα από το άνω σώμα σου(και των ανθρώπων γενικά)  και ταυτόχρονα αντέχουν σημαντικά περισσότερο στην καταπόνηση. Μπορείς να διανοηθείς να περπατάς ανάποδα με τα χέρια, πόσο βάρος θα αντέξουν και για πόση ώρα; Καταλαβαίνεις προφανώς την δυσαναλογία άνω και κάτω σώματος, φαίνεται και οπτικά(μύες, σκελετός, αρθρώσεις) 

Καλή τεχνική ναι, δεν λέω το αντίθετο, αλλά όταν κάτι δεν πολυζορίζεται, δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Οι περισσότεροι τραυματίζονται μερικές φορές, λίγο ή πολύ, γιατί το παρακάνουν, φτάνουν στο όριο της μυοσκελετικής αντοχής για μεγάλα διαστήματα ή υπερβαίνουν το όριο κατά πολύ με εξωφρενικές προσπάθειες εγωϊσμού(νεαρός είχα κάνει και εγώ απίστευτες χαζομαρίτσες και ευτυχώς που δεν έπαθα κάτι σοβαρό, ήταν και νεαρό το σώμα μου) . 

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...