Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυνατός ! Μηπως πριν τα σηκώσεις πρέπει να πετάξεις ligo  πιο έξω το στήθος; να ειναι δηλαδη ένα με δυο εκατοστα πιο πάνω η γραμμή της πλάτης. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σήμερα στην προπόνηση κάναμε μονόζυγο. Αυτή η άσκηση με ταπεινώνει επί σειρά μηνών. Τι χοντρό λάστιχο βάζω, τι στέκομαι πάνω σε κουτί και δίνω ώθηση τιποτααα απλα αρνείται το σώμα. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι και στο υποβοηθούμενο μονόζυγο στο παλιό γυμναστήριο που εσύ διάλεγες πόσα θα σηκώσεις ούτε 30 δεν μπορούσα. Βέβαια η πλάτη έχει δυναμώσει, οι κάμψεις βγαίνουν αισθητά πιο εύκολα, η πλάτη έχει ανοίξει/δυναμώσει αλλά γενικά δεν.

Επίσης κάναμε πάλι κατακόρυφο (εγώ μια πιο δειλή παραλλαγή που με τα πόδια σκαρφαλώνω στον τοίχο μέχρι να βρεθώ σχεδόν ανάποδα). Άντεξα 60 δεύτερα και μαρεσε πολυ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα μια μλκια στο πάγκο που την ειδα πριν λιγο (με ειχα τραβηξει βιντεο στη τελευταια προπονηση)

ο καρπος στο αριστερο χέρι έγερνε προς τα πισω. Αυτο ειναι τελειως λάθος γιατι οπως εχουμε ξαναπει θέλεις καρπο σε neutral position. Θα με κοπανησει καμια επικονδυλιτιδα στο αριστερο και θα κλαιγομαι μετά. 

Βοηθάνε πολυ τα βιντεάκια πάντως αν δεν εισαι σιγουρος για το πως εκτελεις την άσκηση πριν φορτώσεις κιλά πάρε τον εαυτο σου ενα βιντεο. 

1 ώρα πριν, lactate είπε

Σήμερα στην προπόνηση κάναμε μονόζυγο. Αυτή η άσκηση με ταπεινώνει επί σειρά μηνών. Τι χοντρό λάστιχο βάζω, τι στέκομαι πάνω σε κουτί και δίνω ώθηση τιποτααα απλα αρνείται το σώμα. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι και στο υποβοηθούμενο μονόζυγο στο παλιό γυμναστήριο που εσύ διάλεγες πόσα θα σηκώσεις ούτε 30 δεν μπορούσα. Βέβαια η πλάτη έχει δυναμώσει, οι κάμψεις βγαίνουν αισθητά πιο εύκολα, η πλάτη έχει ανοίξει/δυναμώσει αλλά γενικά δεν.

Επίσης κάναμε πάλι κατακόρυφο (εγώ μια πιο δειλή παραλλαγή που με τα πόδια σκαρφαλώνω στον τοίχο μέχρι να βρεθώ σχεδόν ανάποδα). Άντεξα 60 δεύτερα και μαρεσε πολυ 

Φιλε μου δυναμωσε πρωτα στις βασικές ασκησεις και άσε το κατακορυφο. Αλλα το κακο με τέτοια τμηματα ειναι οτι βάζουν ολους ανακατεμενους αρχαριους και μή. Αν δεν μπορεις να εκτελέσεις 15-20 κάμψεις χωρις να σταματησεις μην κάνεις ταρζανιες με κατακορυφα. Μια γνωστη πηγαινε σε τέτοια ομαδικα και καλα και την ενοχλουσε ο ωμος. Προφανως ειτε απο ελλειπές ζέσταμα ειτε απο κακή εκτέλεση. Της προτεινα να γυμνάζει κάθε μέρα με απλές ασκησεις το στροφικο πέταλο αλλα δεν άκουγε. Αφιέρωσες 10λεπτά το πρωι πριν τη δουλειά να γυμνάσεις τον ώμο σου με 2κιλά αλτηρες. Οχι δεν ... βαρεθηκα. Ε αμα βαρέθηκες μεινε με τους πονους. Ολοι θέλουμε να γινουμε Σβατζενέγκερ σε 3 μηνες που έρχεται καλοκαιρι και σνομπάρουμε τις απλές αυτες ασκησεις που ομως ειναι σωτηριες εγω τι κάνω κάθε μέρα πλέον. Αφιερωνω 15-20 λεπτά σημερα τις έκανα μετα τη δουλεια ενω ειχα το φαγητο στη φωτιά! :D 

Εμενα γιατι δεν με πονάει ο ώμος που κάνω πάγκο τοσο καιρο. Και το χέρι δεξιά απο μαλακια παλαιοτερη μου έγινε, όχι τωρα. Και πάλι ομως με το καταλληλο ζέσταμα μπορω και ανεβάζω κιλά και δεν εχω βγει οφφ απο το γυμναστηριο. Άλλος λέει δεν μπορει να κάνει ουτε χειραψια τον πονάει ο αγκώνας. Αν δεις οτι σε ζοριζει κατι δεν κανεις καλα , ρωτα το γυμναστη ή ψάξε στο ιντερνετ. Ειναι κριμα να ξεκινησεις με τραυματισμους. Καλυτερα να κάνεις 1 μηνα με ροζ βαράκια να προθερμάνεις το σώμα σου παρα να πλακωθεις με τη μια. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

36 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Εκανα μια μλκια στο πάγκο που την ειδα πριν λιγο (με ειχα τραβηξει βιντεο στη τελευταια προπονηση)

ο καρπος στο αριστερο χέρι έγερνε προς τα πισω. Αυτο ειναι τελειως λάθος γιατι οπως εχουμε ξαναπει θέλεις καρπο σε neutral position. Θα με κοπανησει καμια επικονδυλιτιδα στο αριστερο και θα κλαιγομαι μετά. 

Βοηθάνε πολυ τα βιντεάκια πάντως αν δεν εισαι σιγουρος για το πως εκτελεις την άσκηση πριν φορτώσεις κιλά πάρε τον εαυτο σου ενα βιντεο. 

Φιλε μου δυναμωσε πρωτα στις βασικές ασκησεις και άσε το κατακορυφο. Αλλα το κακο με τέτοια τμηματα ειναι οτι βάζουν ολους ανακατεμενους αρχαριους και μή. Αν δεν μπορεις να εκτελέσεις 15-20 κάμψεις χωρις να σταματησεις μην κάνεις ταρζανιες με κατακορυφα. Μια γνωστη πηγαινε σε τέτοια ομαδικα και καλα και την ενοχλουσε ο ωμος. Προφανως ειτε απο ελλειπές ζέσταμα ειτε απο κακή εκτέλεση. Της προτεινα να γυμνάζει κάθε μέρα με απλές ασκησεις το στροφικο πέταλο αλλα δεν άκουγε. Αφιέρωσες 10λεπτά το πρωι πριν τη δουλειά να γυμνάσεις τον ώμο σου με 2κιλά αλτηρες. Οχι δεν ... βαρεθηκα. Ε αμα βαρέθηκες μεινε με τους πονους. Ολοι θέλουμε να γινουμε Σβατζενέγκερ σε 3 μηνες που έρχεται καλοκαιρι :D 

Εμενα γιατι δεν με πονάει ο ώμος που κάνω πάγκο τοσο καιρο. Και το χέρι δεξιά απο μαλακια παλαιοτερη μου έγινε, όχι τωρα. Και πάλι ομως με το καταλληλο ζέσταμα μπορω και ανεβάζω κιλά και δεν εχω βγει οφφ απο το γυμναστηριο. Άλλος λέει δεν μπορει να κάνει ουτε χειραψια τον πονάει ο αγκώνας. Αν δεις οτι σε ζοριζει κατι δεν κανεις καλα , ρωτα το γυμναστη ή ψάξε στο ιντερνετ. Ειναι κριμα να ξεκινησεις με τραυματισμους. 

Πλέον μπορώ να κάνω 15-20 κάμψεις χωρίς διάλειμμα. Και κατακόρυφο πρόσθεσε σχετικα πρόσφατα. Από ζέσταμα δεν έχω παράπονο φωτιά παίρνουμε :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lactate είπε

Πλέον μπορώ να κάνω 15-20 κάμψεις χωρίς διάλειμμα. Και κατακόρυφο πρόσθεσε σχετικα πρόσφατα. Από ζέσταμα δεν έχω παράπονο φωτιά παίρνουμε :P

Α ενταξει τοτε , μια χαρα εισαι. Οταν κάνεις κάμψεις οι αγκώνες μέσα. Κοντα στα πλευρά. Και στο πάγκο το ιδιο ισχυει. Αγκώνες μέσα ώμοι πισω και κάτω. Θα τα λέω μέχρι να τα μάθουμε ολοι απέξω :D :D 

Στο μονοζυγο μη προσπαθεις να ανεβάσεις το κεφάλι σου πάνω απο το σιδερο μολις φτάσεις στη μυτη κατεβα ξανα κάτω. Μικρο ευρος κινησης. Νομιζω. Αν κανω λάθος ας με διορθωσει κάποιος που τις ξέρει καλυτερα. 

Με την αντιστροφη λαβη (chin ups) δοκιμασες ; 

3 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Α ενταξει τοτε , μια χαρα εισαι. Οταν κάνεις κάμψεις οι αγκώνες μέσα. Κοντα στα πλευρά. Και στο πάγκο το ιδιο ισχυει. Αγκώνες μέσα ώμοι πισω και κάτω. Θα τα λέω μέχρι να τα μάθουμε ολοι απέξω :D :D 

Στο μονοζυγο μη προσπαθεις να ανεβάσεις το κεφάλι σου πάνω απο το σιδερο μολις φτάσεις στη μυτη κατεβα ξανα κάτω. Μικρο ευρος κινησης. Νομιζω. Αν κανω λάθος ας με διορθωσει κάποιος που τις ξέρει καλυτερα. 

Με την αντιστροφη λαβη (chin ups) δοκιμασες ; 

Ναι γενικά είναι λίγο ψυχάκιας ότι και να κάνεις λέει αγκώνες όχι έξω το στήθος στην ευθεία της παλάης... στο μονοζυγο γενικα δεν μπορώ να κάνω τίποτα :P
αντίστροφη λαβή εννόεις τη β λαβη που μας λέει; που οι παλάμες κοιτάνε προς τοπρόσωπο; αυτή βγαίνει πιοεύκολα για κάποιο λόγο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lactate είπε

Ναι γενικά είναι λίγο ψυχάκιας ότι και να κάνεις λέει αγκώνες όχι έξω το στήθος στην ευθεία της παλάης... στο μονοζυγο γενικα δεν μπορώ να κάνω τίποτα :P
αντίστροφη λαβή εννόεις τη β λαβη που μας λέει; που οι παλάμες κοιτάνε προς τοπρόσωπο; αυτή βγαίνει πιοεύκολα για κάποιο λόγο.

Ναι αυτην. 

Ειναι πιο βολική. Καλα κανει και ειναι ψυχάκιας. Σωστα λέει για τους αγκώνες. Not flaring the elbows!!! Και εγω αν ειχα γυμναστηριο θα φώναζα. Βασικα θα ειχα κολλησει οδηγιες πάνω απο τον πάγκο και μπροστα στο squat rack.  Γιατι οι αγκωνες μαζι με τους ωμους ειναι τα πιο SOS σημεια οταν γυμνάζεσαι με το πάνω μέρος. 

Αν θέλεις να μη πονάς αφιερωνε κάθε μέρα με πολυ ελαφρα κιλά να προθερμαινες ώμους και αγκώνες. Καθε μερα κ 2 φορες την εβδομαδα θα δινεις πονο στη κυρια προπονηση και τις υπολοιπε στο σπιτι ενα τεταρτακι.  Εγω το κανω καθε μερα κ εχω βελτιωσει τον αγκωνα μου. Πάρε 2 δισκους των 2 κιλών και κάνε μονος σου σπιτι. Θα δεις ποσο θα σε βοηθησει. 

1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Ναι αυτην. 

Ειναι πιο βολική. Καλα κανει και ειναι ψυχάκιας. Σωστα λέει για τους αγκώνες. Not flaring the elbows!!!  Γιατι οι αγκωνες μαζι με τους ωμους ειναι τα πιο SOS σημεια οταν γυμνάζεσαι με το πάνω μέρος. 

Αν θέλεις να μη πονάς αφιερωνε κάθε μέρα με πολυ ελαφρα κιλά να προθερμαινες ώμους και αγκώνες. Καθε μερα κ 2 φορες την εβδομαδα θα δινεις πονο.  Εγω το κανω καθε μερα κ εχω βελτιωσει τον αγκωνα μου. Πάρε 2 δισκους των 2 κιλών και κάνε μονος σου σπιτι. Θα δεις ποσο θα σε βοηθησει. 

Γενικά δεν έχω θέμα με πόνο. Μόνο στα οverhead πονάω. A και θέλω σύσφιξη στην κοιλιά γιατί έχω χαλάρωση και μξου κανει φουλ κοιλιακούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουτε εγω πονάω παρα μονο στο δεξι χέρι καμια φορα έχω κατι ενοχλησουλες. Αλλα τα κάνω προληπτικα και στα 2 χέρια. Τωρα μιλάς σαν τυπος της παραλιάς που λέει και ο One Way :D ασε τους κοιλιακους απλα κοιτα να μην έχεις μεγάλη κοιλια. Φτιαξε ώμους - πλάτη - χέρια κτλπ και μετά οι κοιλιακοι. Τελευταιοι. Βλεπεις μερικους ρε παιδι μου αμα χάσουν τους κοιλιακους θα αρρωστησουν ο άλλος ηταν 70 κιλά γραμμωμένος μεν αλλα πολύ αδυνατος ρε φιλε. Αμα έβαζε 5 κιλά θα γινοταν καλύτερος. Θα θολωνε λιγο βεβαια αλλα δε πειράζει. Τι τρέλα και αυτη με τους κοιλιακους να μενεις τσιρος μονο και μονο για να χεις κοιλιακους. 

ΑΑΑ κάτσε ωπα! Εδω υπάρχει μια παρεξηγηση. Δε νομιζω να τρως ενα μηλο και να πηγαινεις γυμναστηριο για να διώξεις και καλα το λιπος απο τη κοιλια. Πρέπει να φάς πριν πάς γυμναστηριο και καλά. Για να έχεις ενεργεια να κανεις προπονηση. Μηπως κανεις αυτο το λάθος και δεν ανεβαινεις στο μονοζυγο ; φιλε μου χωρις φαγητο. Δουλεια δε γινεται, ποιοτικο και αρκετο. :D 

1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Και το δεξί χέρι απο μαλακία παλαιότερη μου έγινε

Αλλαγή χεριού στα επόμενα σετ

αχχαχαχ πλάκα κάνω φίλος

9 ώρες πριν, lactate είπε

Οι υποβοηθούμενες έλξεις ειδικά με μηχάνημα ελάχιστα θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την δύναμη που χρειάζεσαι για να σηκωθείς.

Πάρε ένα μονόζυγο σπίτι σου και όποτε μπορείς θα κάνεις 2 πράγματα, με την βοήθεια μιας καρέκλας

Θα κρεμιέσαι στην ψηλό σημείο της άσκησης και θα προσπαθείς να μένεις εκεί για λίγο και μετά να κατεβαίνεις όσο πιο αργά μπορείς. Αυτό και με τις 2 λαβές. 

Θα κρεμιέσαι και θα προσπαθείς να ανέβεις για όσο εύρος κίνησης έχεις έστω και αν αυτό είναι ελάχιστο για όσες επαναλήψεις αντέχεις και με τις 2 λαβές κι αυτό. 

Και κάπου είδα ο γιάννης27 είχε προτείνει την κωπηλατική σε μονόζυγο, το δοκίμασες;

11 hours ago, lactate said:

συγνώμη και όλας ποιο κατακόρυφο.

χαχαχαχαχαχα

ξεκινήστε απο τα βασικά να δυναμώσετε.

σε κανα μηνα θα σας πάει και για free handstand ο μαν;

φαντάζομαι "κροσφιτάκι;"

• Moderators

Βασικά αυτο που κάνει ειναι απόλυτο φυσιολογικό.. Ειναι τα πρώτα βήματα για να δυναμώσεις και να μάθεις σιγα σιγα να κάνεις κατακόρυφο οποτε δεν κάνει κατι λάθος για να γελατε :)

12 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Ουτε εγω πονάω παρα μονο στο δεξι χέρι καμια φορα έχω κατι ενοχλησουλες. Αλλα τα κάνω προληπτικα και στα 2 χέρια. Τωρα μιλάς σαν τυπος της παραλιάς που λέει και ο One Way :D ασε τους κοιλιακους απλα κοιτα να μην έχεις μεγάλη κοιλια. Φτιαξε ώμους - πλάτη - χέρια κτλπ και μετά οι κοιλιακοι. Τελευταιοι. Βλεπεις μερικους ρε παιδι μου αμα χάσουν τους κοιλιακους θα αρρωστησουν ο άλλος ηταν 70 κιλά γραμμωμένος μεν αλλα πολύ αδυνατος ρε φιλε. Αμα έβαζε 5 κιλά θα γινοταν καλύτερος. Θα θολωνε λιγο βεβαια αλλα δε πειράζει. Τι τρέλα και αυτη με τους κοιλιακους να μενεις τσιρος μονο και μονο για να χεις κοιλιακους. 

ΑΑΑ κάτσε ωπα! Εδω υπάρχει μια παρεξηγηση. Δε νομιζω να τρως ενα μηλο και να πηγαινεις γυμναστηριο για να διώξεις και καλα το λιπος απο τη κοιλια. Πρέπει να φάς πριν πάς γυμναστηριο και καλά. Για να έχεις ενεργεια να κανεις προπονηση. Μηπως κανεις αυτο το λάθος και δεν ανεβαινεις στο μονοζυγο ; φιλε μου χωρις φαγητο. Δουλεια δε γινεται, ποιοτικο και αρκετο. :D 

γενικά τρώω καλά, μακάρι να μπορούσα να είμαι από αυτούς με το μήλο. Δεν κάνω πολύ κακή διατροφή (δεν πίνω, δεν τρώω burger και συναφή, ούτε τηγανητά ιδιαίτερα, αλλά τρώω αρκετά μακαρόνια. Για πρωίνο έχω βρώμη τελευταία που μαρέσει πολύ. Προσπαθώ να κόψω το χαζογλυκάκι του απογεύματος. Ίσως πίνω πολύ γάλα, 1-2 ποτήρια τη μέρα.

1 ώρα πριν, γροσερισοπ είπε

συγνώμη και όλας ποιο κατακόρυφο.

χαχαχαχαχαχα

ξεκινήστε απο τα βασικά να δυναμώσετε.

σε κανα μηνα θα σας πάει και για free handstand ο μαν;

φαντάζομαι "κροσφιτάκι;

functional μας το λέει. Και το όλο πακέτο ισομετρικές ασκήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...