Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, poulinos είπε

ακομα ομως και η ζυγαρια οου μετραει λιπος κτλ κτλ παροτι.μπορει να μην δειχνει τα σωστα νουμερα και να υπαρχει μια αποκλιση παλι μπορεις να το εχεις σαν ενα reference. δεν φτιαχτηκαν ολα αυτα για να δινουν μετρησεις ακριβειας αλλο τοσο οταν υπολογιζουν καποια πραγματα με μια δυο παραμετρους που μπορουν να παρουν.το θεμα ειναι οτι ο κοσμος περιμενει πολλα παραπανω απο μια συσκευη το οποιο δεν γινεται. παραδειγμα apple watch με ecg.θα το κανει με βαση τους σενσορες που εχει πχ 1 -2 και οχι με τους 10 που θα γινει σε ενα νοσοκομειο.και αυτο ισχυει για ολα.φτιαχτηκαν για να βοηθησουν και οχι για να αντικαταστησουν.ακομα και η ζυγαρια.σου λεει εισαι 60 κιλα.μπορει να εισαι 60 και χοντρος μπορει 60 και με μυς.μπορει να πας 62 να ειναι 2 κιλα μυς μπορει 2 κιλα λιπος.η απλη ζυγαρια δεντ το ξερει αυτο.αλλα εχεις ενα reference.

Τι reference ρε συ. Κ εγώ νόμιζα, ότι θα έχω έναν μπούσουλα τουλάχιστον (δεν περίμενα μετρήσεις ακρίβειας) αλλά τα discrepancies είναι στο θεό. Η ζυγαριά μπορεί να με δείξει 10% λίπος τη μια μέρα και 15% την άλλη ενώ αντίστοιχα το ρολόι deep sleep 30' τη μια μέρα και 2 1/2 ώρες την άλλη.

Θα μου πεις ότι υπάρχει ο μέσος όρος αλλά αν οι μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες, ούτε ο μέσος όρος θα είναι.

Όπως λέει κι ο Στέφανος, καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε μόνο γι αυτά που μπορούν να κάνουν με αρκετή ακρίβεια, όπως η μέτρηση βημάτων και παλμών (εκεί έχω σταθερά νούμερα και όποτε αλλάζουν αντικατοπτρίζουν κάτι που πραγματικά άλλαξε την τάδε μέρα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 hours ago, yannis27gr said:

Τι reference ρε συ. Κ εγώ νόμιζα, ότι θα έχω έναν μπούσουλα τουλάχιστον (δεν περίμενα μετρήσεις ακρίβειας) αλλά τα discrepancies είναι στο θεό. Η ζυγαριά μπορεί να με δείξει 10% λίπος τη μια μέρα και 15% την άλλη ενώ αντίστοιχα το ρολόι deep sleep 30' τη μια μέρα και 2 1/2 ώρες την άλλη.

Θα μου πεις ότι υπάρχει ο μέσος όρος αλλά αν οι μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες, ούτε ο μέσος όρος θα είναι.

Όπως λέει κι ο Στέφανος, καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε μόνο γι αυτά που μπορούν να κάνουν με αρκετή ακρίβεια, όπως η μέτρηση βημάτων και παλμών (εκεί έχω σταθερά νούμερα και όποτε αλλάζουν αντικατοπτρίζουν κάτι που πραγματικά άλλαξε την τάδε μέρα).

επειδη εχω παραξενο υπνο γενικα εχει τυχει για χαβαλε να χρησιμοποιησω smart watch για deep sleep για αρκετα μεγαλο διαστημαα.καθε μερα εχω πανω κατω τα ιδιο ποσοστο σε deep sleep.αμα αλλαξει κατι να εχω παραπανω θα το εχω καταλαβει απο τον τροπο που κοιμηθηκα. βεβαια και το deep sleep ειναι μια παραμετρο μονο απο το συνολικο υπνο οποτε ενα νουμερο ειναι και αυτο.σε smart ζυγαρια εχω ζυγιστει λιγες φορες αλλα παλι πανω κατω επαιρνα τα ιδια.βεβαια το να μετρησεις ποσοστο λιπους κτλ απο 2 επαφες στις πατουσες καταλαβαινεις  οτι δεν ειναι οτι πιο ευκολο.ακομα και το να μην πατησει καλα το ποδι η αλλα πραγματα(βρεγμενο ποδι κτλ) μπορουν να επηρεασουν τις μετρησεις. γενικως το θεμα μετρησης λιπους ειναι μια κατηγορια μονο του και ειναι δυσκολο αλλα σκεψου ποσα αλλα πραγματα μπορεις να κανεις με smart συσκευες με μεγαλυτερο ποσοστο επιτυχιας.οτι βγαινει καλοδεχουμενο ειναι.σιγουρα και η τεχνολογια προχωραει και βγαζει καλυτερα πραγματα.επισης δυστυχως που θα το 0ω αλλα αν καποιος παρει ζυγαρια με πεντε ευρω απο το ebay δεν θα ειναι με το να παρει μια των 100.τα νουμερα τυχαια.υπαρχουν παντου και προιοντα καψε με.ακομα.και στα παλμιμα οξυμετρα υπαρχει με 15 και με 115 ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή γενικοτερα αλλα γέρνει πολύ  στο ανέβασμα. 

Εγω έκανα χθές στα 65 κιλά 7 επαναληψεις και πιάστηκε λιγο η μέση μου (σημερα ειμαι καλά) οποτε θα μεινω λιγο να δουλέψω σε αυτα τα κιλά. Ειναι καμπανάκι. Ενιωσα ενα τραβηγματακι στον δεξιο χαμηλά ραχιαιο. Την ασκηση δε τη δουλευω πολύ καιρο εχω ξεκινησει απο Σεπτεμβριο να την κάνω. 

Πάγκος σταθερα στα 75 κιλά 2 σέτ των 5 επαναληψεων. Ξεκινησα με 30 κιλά 10 επαναληψεις , 50 κιλά 10 επαναληψεις , 70 κιλά με 7 επαναληψεις.

Μονοζυγος 3 σετ των 7 επαναληψεων 

Μετά εκανα και κάμψεις 3 σετ των 30. Παλια εκανα των 20 τωρα εχω ανεβει νιώθω. 

Συνέχεια με Εκτασεις τρικεφάλων, Τραπεζοειδη με μπάρα (45 κιλά) μαζι με τη μπάρα 20 κιλά 

Τροχαλια Pull downs κ τελος. 

Περιττο να πω βεβαια πως ενα 20λεπτο της προπονησης έφυγε στο ζέσταμα :D 

Ωμοι - δικεφαλοι - καρποι - αγκωνες - μεση - κοιλιακοι - γονατα. Αλλα τουλάχιστον δεν νιώθω ενοχλησεις πουθενα ουτε στο χέρι που συνηθως νιώθω την επομενη ημέρα. 

Kαι μετά τη προπονησουλα άφθονο φαγητο , κινοα - κοτοπουλο σαλάτες και χαλαρωση σπιτι ακουγοντας best 92.6 

https://imgur.com/a/bnglh0E

πιο βραδάκι κατεβηκα στη πολη να κανω μια μινι μπαροτσαρκα να δω τι παιζει. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

6 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Που πάτε και τις βρίσκετε? Η τύπισσα είναι στο όριο του άσχετου. Αυτό που βλέπω είναι λάθος.

Άμα πιανόσουν στους τρικέφαλους όμως θα γούσταρες λίγο. Τώρα που αιματώθηκαν λίγο τα erectors σου πήγε νααααα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Που πάτε και τις βρίσκετε? Η τύπισσα είναι στο όριο του άσχετου. Αυτό που βλέπω είναι λάθος.

Άμα πιανόσουν στους τρικέφαλους όμως θα γούσταρες λίγο. Τώρα που αιματώθηκαν λίγο τα erectors σου πήγε νααααα

16 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αμα διορθωσει το ανεβασμα και δεν καμπουριάζει τη μέση στο κατέβασμα την κάνει οκ. Απλα κάνει μια υπερέκταση της μέσης στο ανεβασμα και στο κατεβασμα βλεπω λιγο πισω στους γοφους ξεφευγει η μέση και κάνει ενα μικρο rounding. Αυτο συμβαινει διοτι κατεβαινει πολύ κάτω απο τα γονατα οποτε τραβάει και τη μέση και εκει μπορει να εκτεθει. Ενω πρέπει μολις φτάσεις το γονατο το χέρι σου ανεβαινεις.

Το rounding the back ειναι ενα συχνα καταστροφικο λάθος για την μέση ειτε εκτελεις αρσεις νεκρου σημειου ειτε εκτελεις κωπηλατική με μπάρα barbell row. Στις αρσεις θανατου γινεται ειτε κάνοντας αυτο που έκανε η τυπισα πιο πάνω δηλαδη κατεβάζεις πολυ κάτω..... ή δεν έχεις τη μπάρα να "γλειφει" που λενε πάνω σου. Την έχεις δηλαδη πιο μακρυα απο το κορμο. Αυτο μπορει ο καθενας να το δει εκτελώντας την άσκηση σε εναν καθρέφτη με άδεια τη μπάρα. 

Καταλαβες τωρα γιατι δεν πρέπει κάποιος να βιαστει να βάλει κιλά σε αυτη την άσκηση; αμα δε λιώσει πρωτα ενα ζευγάρι παπουτσια στις μικρές κατηγοριες κιλών πχ μέχρι 60-70 κιλά χωρις καν να προσεγγισει την 100αρα να τραβηξει βιντεο τον εαυτο του να δει που κάνει λάθος ή οχι.

Εγω με τραβηξα βιντεο εδω στο σιδεραδικο που ειμαι και οταν κατεβηκα Αθηνα πηγα και την εδειξα στο γυμναστη του γυμναστηριου που πάω εκει. Και μου ειπε την κάνεις οκ αλλα συμμετεχουν και οι τετρακεφαλοι. Του λεω δεν με πειράζει αυτο. 

Σου ειπα και τις προαλλες δεν ανεβάζεις κιλά σε μια άσκηση αν δεν την ξέρεις. Γιατι ειναι θεμιτο να κάνεις λάθος στα 30 , 40 ή και 50 κιλά. Στα 100 ΔΕΝ θα ειναι. Θα σου τραβηξει τη μέση και θα σακατευτεις μια και έξω. Και η μέση ειναι δυσκολο σημειο δεν ειναι αγκωνας πάς κανεις ενα χειρουργειο 30 λεπτά σου φτιάχνει τον τένοντα και γειά σας. Και χθες διάβασα και ενα ποστ ενος ανθρωπου απο ενα αλλο φορουμ που ελεγε οτι αν κάνεις πολλα κιλα σε αυτη την ασκηση και για πολλα χρονια ουσιαστικα μπορει να φθειρεις το σκελετο σου δηλαδη εντάξει ναι ειναι ωραια ασκηση ναι ειναι ωραιο να σφιγγεσαι αλλα θελει και ενα μέτρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Αμα διορθωσει το ανεβασμα και δεν καμπουριάζει τη μέση στο ανέβασμα την κάνει οκ. Απλα κάνει μια υπερέκταση της μέσης στο ανεβασμα και στο κατεβασμα βλεπω λιγο πισω στους γοφους ξεφευγει η μέση και κάνει ενα μικρο rounding. 

Καταλαβες τωρα γιατι δεν πρέπει κάποιος να βιαστει να βάλει κιλά σε αυτη την άσκηση; αμα δε λιώσει πρωτα ενα ζευγάρι παπουτσια στις μικρές κατηγοριες κιλών πχ μέχρι 60-70 κιλά χωρις καν να προσεγγισει την 100αρα να τραβηξει βιντεο τον εαυτο του να δει που κάνει λάθος ή οχι.

Εγω με τραβηξα βιντεο εδω στο σιδεραδικο που ειμαι και οταν κατεβηκα Αθηνα πηγα και την εδειξα στο γυμναστη του γυμναστηριου που πάω εκει. Και μου ειπε την κάνεις οκ αλλα συμμετεχουν και οι τετρακεφαλοι. Του λεω δεν με πειράζει αυτο. 

Σου ειπα και τις προαλλες δεν ανεβάζεις κιλά σε μια άσκηση αν δεν την ξέρεις. Γιατι ειναι θεμιτο να κάνεις λάθος στα 50 κιλά. Στα 100 ΔΕΝ θα ειναι. Θα σου τραβηξει τη μέση και θα σακατευτεις μια και έξω. Και η μέση ειναι δυσκολο σημειο δεν ειναι αγκωνας πάς κανεις ενα χειρουργειο 30 λεπτά σου φτιάχνει τον τένοντα και γειά σας. Και χθες διάβασα και ενα ποστ ενος ανθρωπου απο ενα αλλο φορουμ που ελεγε οτι αν κάνεις πολλα κιλα σε αυτη την ασκηση και για πολλα χρονια ουσιαστικα μπορει να φθειρεις το σκελετο σου δηλαδη εντάξει ναι ειναι ωραια ασκηση ναι ειναι ωραιο να σφιγγεσαι αλλα θελει και ενα μέτρο. 

1. Κάνει Romanian Deadlift. Δεν είναι τα Deadlift που λέμε εδώ μέσα. Τα κάνει λάθος, το κακό ξεκινάει από το άνοιγμα των ποδιών και συνεχίζει. Δεν μπαίνω σε ανάλυση , δεν είναι καν Deadlifts αλλά μια παραλαγή και μάλιστα από τις δευτερεύουσες.

2. Εσύ δεν έχεις καταλάβει την αρχή της προοδευτικότητας και πως αν κάνεις με ορθή φόρμα τα 40 κιλά, τα 45 δεν σε τραυματίζουν, κάνεις σωστά τα 45 , τα 50 δεν σε τραυματίζουν κλπ. κλπ. Δεν πάμε από τα 50 στα 100 , κάτι που ξεχνάς.

3. Μπορεί να μιλάγατε για το Romanian Deadlift (RDL) , ο τύπος είναι άσχετος, σε όλες τις ασκήσεις που γίνεται έκταση γονάτου (τεντώνει ) συμμετέχει ο τετρακέφαλος, είτε το θες είτε όχι. Είναι ο κύριος εκτείνοντας του γόνατου (τον βλέπω σαν ένα μυ εδώ)

4. Ο άνθρωπος είναι άσχετος, αντίθετα το Deadlift συμβάλει στα μέγιστα στην αύξηση της οστικής πυκνότητας, του αποδίδουν πως φθείρει το gel στους κατώτερους σπονδύλους, αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνεις το gel πάει άπατο και πως η καθιστική ζωή έχει χειρότερα αποτελέσματα. Όποιος είχε παρακολουθήσει και την ομάδα εδώ μέσα για τους σπονδύλους, κανένας δεν πήγαινε γυμναστήριο, οι περισσότεροι το είχαν ήδη και το να πιάσουν τα παπούτσια πχ. ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ήδη γεμάτο ποτήρι.

Ειδικά το γυμναστήριο είναι η πιο ακίνδυνη σωματική δραστηριότητα στον πλανήτη μακράν. Το μπασκετάκι και το ποδόσφαιρο , είναι ΜΑΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ πιο επικίνδυνα από το Deadlifting

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 5

18 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

σαν αποτυχημένες ρουμανικές μοιάζει 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

1. Κάνει Romanian Deadlift. Δεν είναι τα Deadlift που λέμε εδώ μέσα. Τα κάνει λάθος, το κακό ξεκινάει από το άνοιγμα των ποδιών και συνεχίζει. Δεν μπαίνω σε ανάλυση , δεν είναι καν Deadlifts αλλά μια παραλαγή και μάλιστα από τις δευτερεύουσες.

2. Εσύ δεν έχεις καταλάβει την αρχή της προοδευτικότητας και πως αν κάνεις με ορθή φόρμα τα 40 κιλά, τα 45 δεν σε τραυματίζουν, κάνεις σωστά τα 45 , τα 50 δεν σε τραυματίζουν κλπ. κλπ. Δεν πάμε από τα 50 στα 100 , κάτι που ξεχνάς.

3. Μπορεί να μιλάγατε για το Romanian Deadlift (RDL) , ο τύπος είναι άσχετος, σε όλες τις ασκήσεις που γίνεται έκταση γονάτου (τεντώνει ) συμμετέχει ο τετρακέφαλος, είτε το θες είτε όχι. Είναι ο κύριος εκτείνοντας του γόνατου (τον βλέπω σαν ένα μυ εδώ)

4. Ο άνθρωπος είναι άσχετος, αντίθετα το Deadlift συμβάλει στα μέγιστα στην αύξηση της οστικής πυκνότητας, του αποδίδουν πως φθείρει το gel στους κατώτερους σπονδύλους, αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνεις το gel πάει άπατο και πως η καθιστική ζωή έχει χειρότερα αποτελέσματα. Όποιος είχε παρακολουθήσει και την ομάδα εδώ μέσα για τους σπονδύλους, κανένας δεν πήγαινε γυμναστήριο, οι περισσότεροι το είχαν ήδη και το να πιάσουν τα παπούτσια πχ. ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ήδη γεμάτο ποτήρι.

Μου ειπε οτι ειναι πολυαρθρικη έτσι και αλλιως αλλα μου έδειξε και μια εκτέλεση που δεν συμμετέχει τοσο το γονατο, το έχεις ελαφρως λυγισμενο και κουνάς μονο τη μέση. Εν παση περιπτωση δεν μ αρεσε αυτη η εκτέλεση. 

Εννοειται οτι ειναι καλυτερο να κανεις αρσεις απο το να καθεσαι στο καναπε , αλλα δεν ξερω απο ενα σημειο και μετά οταν τα κιλά ανεβαινουν με τερατώδη νουμερο αν τελικά η φθορα ειναι μεγαλυτερη απο τα τελικά gains. Ενα ρητο λέει σταματα οταν πιάσεις το στοχο σου και εισαι νικητης μην πας παραπέρα και δημιουργησεις περισσοτερους εχθρους απο αυτους που έκανες νικώντας. Και ο Colleman εβαζε 1 τονο στη πρέσα και κάτι αλλα χαοτικά νουμερα και τωρα περπατάει με Π. 

Εδω τις προάλλες μου λέει ενας ... γιατι μου λεει να κανεις αρσεις για τη μέση και τη πλάτη κανε μου λεει μονοζυγο και κάνε ραχιαιους. Φιλε μου λεει προσεξε με αυτη την άσκηση. Και δεν ειναι κανας ζελές. Εκανε κικ μποξιν και βάρη πολλά χρονια. Εντάξει εγω βεβαια θα την έχω στο προγραμμα μου γιατι μ αρεσει αλλα δε νομιζω να βαλω ποτέ πάνω απο 120 κιλά. Μια μιση φορά το βάρος μου οσο και να προχωρησω. 

Γνωμη μου βεβαια. Γιατι να παιδευτω.... ποδια ειμαι γενετικά καλος, θα φτιαξω και λιγο τη μέση και ολα καλά. Πιστευω ειναι αξιοπρεπές κάποιος να σηκωνει 100 κιλα στις άρσεις. Αξιοπρεπέστατο θα έλεγα. Τωρα απο 150 και πάνω ουσιαστικα εισαι θηριο και παιρνεις και το ρισκο σου. Δε θέλω να σου χαιδεψω τα αυτιά. 

19 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

.

Ειδικά το γυμναστήριο είναι η πιο ακίνδυνη σωματική δραστηριότητα στον πλανήτη μακράν. Το μπασκετάκι και το ποδόσφαιρο , είναι ΜΑΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ πιο επικίνδυνα από το Deadlifting

Ναι ειναι ακινδυνο οταν παιζεις πάγκο 50 κιλάκια , αρσεις 50 κιλάκια και καθισματα κανα 70αρι και κανεις κ μερικά μονοζυγα :D 

Εμεις ομΩς ΔΕΝ μένουμε σε αυτα τα νουμερα. Το λεω για να μη κλαιγομαστε μετά οτι παθαινουμε τενοντιτιδες 

ετσι και ακουσει ο πατερας μου οτι βάζω 75 κιλά στο πάγκο θα μου πει "ρε συ τρελος εισαι... τι ειναι αυτα που κάνεις" αααχαχαχα 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Μου ειπε οτι ειναι πολυαρθρικη έτσι και αλλιως αλλα μου έδειξε και μια εκτέλεση που δεν συμμετέχει τοσο το γονατο, το έχεις ελαφρως λυγισμενο και κουνάς μονο τη μέση. Εν παση περιπτωση δεν μ αρεσε αυτη η εκτέλεση. 

Εννοειται οτι ειναι καλυτερο να κανεις αρσεις απο το να καθεσαι στο καναπε , αλλα δεν ξερω απο ενα σημειο και μετά οταν τα κιλά ανεβαινουν με τερατώδη νουμερο αν τελικά η φθορα ειναι μεγαλυτερη απο τα τελικά gains. Ενα ρητο λέει σταματα οταν πιάσεις το στοχο σου και εισαι νικητης μην πας παραπέρα και δημιουργησεις περισσοτερους εχθρους απο αυτους που έκανες νικώντας. Και ο Colleman εβαζε 1 τονο στη πρέσα και κάτι αλλα χαοτικά νουμερα και τωρα περπατάει με Π. 

Εδω τις προάλλες μου λέει ενας ... γιατι μου λεει να κανεις αρσεις για τη μέση και τη πλάτη κανε μου λεει μονοζυγο και κάνε ραχιαιους. Φιλε μου λεει προσεξε με αυτη την άσκηση. Και δεν ειναι κανας ζελές. Εκανε κικ μποξιν και βάρη πολλά χρονια. Εντάξει εγω βεβαια θα την έχω στο προγραμμα μου γιατι μ αρεσει αλλα δε νομιζω να βαλω ποτέ πάνω απο 120 κιλά. Μια μιση φορά το βάρος μου οσο και να προχωρησω. 

Γνωμη μου βεβαια. Γιατι να παιδευτω.... ποδια ειμαι γενετικά καλος, θα φτιαξω και λιγο τη μέση και ολα καλά. Πιστευω ειναι αξιοπρεπές κάποιος να σηκωνει 100 κιλα στις άρσεις. Αξιοπρεπέστατο θα έλεγα. Τωρα απο 150 και πάνω ουσιαστικα εισαι θηριο και παιρνεις και το ρισκο σου. Δε θέλω να σου χαιδεψω τα αυτιά. 

Ναι αλλά τον Colleman θα τον θυμούνται μετά από 200 χρόνια στην ιστορία του αθλήματος. Το ίδιο και τον Ayrton Sena. Δε μιλάμε για πρωταθλητισμό. 

Είναι θέμα στόχων. Αν αυτό θες για σένα , καλά κάνεις .  Δεν υπάρχει ''απαραίτητη'' άσκηση. Αλλά δεν είναι και το ίδιο. Το πεγκ ντεκ+ εκτάσεις τρικεφάλων, δεν είναι πάγκος. Άρσεις κάνεις για να έχεις πχ. ένα μέτρο της δύναμής σου.  Και είναι από τα λίγα σωματικά και ασφαλή πράγματα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Δεν σου κάνει λίγο ουάου για την πάρτη σου να φτάσεις τα 150 κιλά (σχετικά εύκολη επίδοση για άντρες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Ναι αλλά τον Colleman θα τον θυμούνται μετά από 200 χρόνια στην ιστορία του αθλήματος. Το ίδιο και τον Ayrton Sena. Δε μιλάμε για πρωταθλητισμό. 

Είναι θέμα στόχων. Αν αυτό θες για σένα , καλά κάνεις .  Δεν υπάρχει ''απαραίτητη'' άσκηση. Αλλά δεν είναι και το ίδιο. Το πεγκ ντεκ+ εκτάσεις τρικεφάλων, δεν είναι πάγκος. Άρσεις κάνεις για να έχεις πχ. ένα μέτρο της δύναμής σου.  Και είναι από τα λίγα σωματικά και ασφαλή πράγματα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Δεν σου κάνει λίγο ουάου για την πάρτη σου να φτάσεις τα 150 κιλά (σχετικά εύκολη επίδοση για άντρες)

Αξιζει να σακατευτεις για να σε θυμούνται ; ειναι πλέον τι θεωρει ο καθενας valuable. 

Σιγουρα το πεκ ντεκ δεν ειναι πάγκος. Ο Παγκος ειναι ο βασιλιας των ασκησεων. Θα εφτανα τα 150 κιλά αν τα ένιωθα οτι μπορω να τα σηκωσω χωρις να μου πέσει το νεφρο. Αν δω οτι θα ζοριστω αρκετά για να τα καταφέρω δεν θα το κανω. Για τις άρσεις. Στο πάγκο ισως και να το κάνω. Αν συνεχιζουν οι ώμοι μου να με υποστηριζουν ως τωρα και να μην έχω ουτε ενα τσιμπημα. Ναι αμέ. 9Δεν μιλαμε για 150κιλά αλλα για λιγο πάνω απο τα 100. 

• Moderators
10 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Αξιζει να σακατευτεις για να σε θυμούνται ; ειναι πλέον τι θεωρει ο καθενας valuable. 

Σιγουρα το πεκ ντεκ δεν ειναι πάγκος. Ο Παγκος ειναι ο βασιλιας των ασκησεων. Θα εφτανα τα 150 κιλά αν τα ένιωθα οτι μπορω να τα σηκωσω χωρις να μου πέσει το νεφρο. Αν δω οτι θα ζοριστω αρκετά για να τα καταφέρω δεν θα το κανω. Για τις άρσεις. Στο πάγκο ισως και να το κάνω. Αν συνεχιζουν οι ώμοι μου να με υποστηριζουν ως τωρα και να μην έχω ουτε ενα τσιμπημα. Ναι αμέ. 9Δεν μιλαμε για 150κιλά αλλα για λιγο πάνω απο τα 100. 

Αυτο που λεει ο Ντακον ειναι οτι οσο μενεις στα "γυναικεια" κιλα και πας με τη λογικη οτι αν αυξησεις το φορτίο θα μεινεις αναπηρος δεν θα φτασεις ποτε στο σημειο να μπορεις να σηκωσεις κιλα χωρις να σου "πεσει το νεφρο". Εγω τις προάλλες τα 140 τα εκανα για 10 επαναληψεις ενω ειχα κανει ηδη πριν αλλες ποσες επαναληψεις και δεν επαθα τιποτα ξερεις γιατι; γιατι πολυ απλα ολο αυτο το καιρο εκανα προοδευτικη αυξηση ωστε να δυναμωσω και να φτασω στο σημειο αυτα τα κιλα να μου ειναι ευκολα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σου έλεγα πως αν αύξανες το κάθισμα και τις άρσεις, θα ανέβαινε και ο πάγκος σου 100%, θα το έβλεπες κάπως διαφορετικά το πράγμα?

Αντικειμενικά το κάθισμα είναι ο βασιλιάς των ασκήσεων . ΚΑι το Deadlift το πιο εντυπωσιακό από τα αργά lifts.

9 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αυτο που λεει ο Ντακον ειναι οτι οσο μενεις στα "γυναικεια" κιλα και πας με τη λογικη οτι αν αυξησεις το φορτίο θα μεινεις αναπηρος δεν θα φτασεις ποτε στο σημειο να μπορεις να σηκωσεις κιλα χωρις να σου "πεσει το νεφρο". Εγω τις προάλλες τα 140 τα εκανα για 10 επαναληψεις ενω ειχα κανει ηδη πριν αλλες ποσες επαναληψεις και δεν επαθα τιποτα ξερεις γιατι; γιατι πολυ απλα ολο αυτο το καιρο εκανα προοδευτικη αυξηση ωστε να δυναμωσω και να φτασω στο σημειο αυτα τα κιλα να μου ειναι ευκολα

Κατάλαβα. Πως νιώθεις οταν κάνεις 140 κιλά; δηλαδη ρε παιδι μου τα σηκώνεις και απλά νιώθεις οτι εντάξει σηκωνεις ενα βαρος ή τα σηκώνεις και νιωθεις πχ οτι θα σου φυγει η ψυχή; ζοριζεσαι αρκετά ας πούμε ή το σωμα εχει συνηθισει και σου έρχονται κανονικά ας πουμε τα 140 ; 

6 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν σου έλεγα πως αν αύξανες το κάθισμα και τις άρσεις, θα ανέβαινε και ο πάγκος σου 100%, θα το έβλεπες κάπως διαφορετικά το πράγμα?

Πως σχετιζεται ο πάγκος με τις άρσεις και τα καθισματα; 

• Moderators
2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Κατάλαβα. Πως νιώθεις οταν κάνεις 140 κιλά; δηλαδη ρε παιδι μου τα σηκώνεις και απλά νιώθεις οτι εντάξει σηκωνεις ενα βαρος ή τα σηκώνεις και νιωθεις πχ οτι θα σου φυγει η ψυχή; ζοριζεσαι αρκετά ας πούμε ή το σωμα εχει συνηθισει και σου έρχονται κανονικά ας πουμε τα 140 ; 

Πως σχετιζεται ο πάγκος με τις άρσεις και τα καθισματα; 

Για να τα κάνω 10ν επαναλήψεις προφανώς δεν μου φαίνονται βαριά. Ακόμη και στα 210 δεν μπορώ να πω ότι πέθανα, σχετικά εύκολα είχαν βγει.  Θα ανεβάσω βίντεο αύριο να δεις 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...