Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε Μόνο αυτό είναι δηλαδή? Δεν υπάρχει καμία πιο παθολογική αιτία? Το μηχανισμό θες?
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θέλω τον μηχανισμό της ατροφίας γενικά, απλά νόμιζα ότι συμβαίνει κάτι άλλο και ατροφούν οι μύες λόγω του τραυματισμού και όχι επειδή απλά το κινείς λιγότερο. Πχ μου είχε πει ο φυσικοθεραπευτής για έναν κοινό γνωστό μας που του έσπασε ο μηνίσκος και μέσα σε μόλις 2 - 4 μέρες είχε πολύ μεγάλη ατροφία των μυών. (και έπαιξε και ρόλο το ότι ήταν ήταν ήδη αγύμναστος) Τώρα αν είναι μούφα η ιστορία δεν ξέρω Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από cthulhucarbide
mic2mic Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Πχ μου είχε πει ο φυσικοθεραπευτής για έναν κοινό γνωστό μας που του έσπασε ο μηνίσκος και μέσα σε μόλις 2 - 4 μέρες είχε πολύ μεγάλη ατροφία των μυών. Σε 2-4 μέρες αδύνατον. Μάλλον 2-4 μήνες. 1
wizzy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μούφα σου είπε ο φυσιοθεραπευτής. Βασικά, από (δυστυχή) προσωπική εμπειρία, ισχύει αυτό που έγραψε ο @Dakonblackblade. Χτυπάς/ραγίζεις/σπάει το κόκκαλο της άρθρωσης, ακινητοποιείς την άρθρωση για να "δέσει" το κόκκαλο, άρα ακινητοποιείς και τον μυ που την κινεί, άρα ατροφεί ο μυς. Απλό. Κι όχι σε 2-3 ημέρες, έλεος. 2
OneWaySystem Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Smartwatch, smart scale, παπαριές μετρήσεις κάνουν, να χέσω την ηλίθια εξυπνάδα τους. Δίνουν κάτι νούμερα για να χουμε να ασχολούμαστε αλλά από αξιοπιστία μηδεν. Ζυγαριά, μεζούρα και αίσθηση ευεξίας λοιπόν. Back to basics. Για να μην λες όλα αυτά και κουράζεσαι μπορείς να τα χαρακτηρίσεις άνετα με τρία αρχικά, ΓΤΠ είναι όλα! Φάση έχει η συζήτηση σας χαίρομαι τον Ντάκον κ τις ατάκες του, γενικότερα είναι ωραία όταν δεν υπάρχει πέσιμο όσο διαφορετικές απόψεις κι αν συγκρούονται! Ο ντιντις όσο κ να μην συμφωνούν κάποιοι με τις απόψεις του τις εκφράζει νωρίς να προσβάλει κανέναν, έχει χιούμορ, ανεβάζει κ τις φώτο του, πιστεύω πως μια χαρά συμμετέχει στο νήμα, τώρα λάθος ή σωστά είναι αυτά που λέει αυτός,εγώ, ο καθένας, οκ μην τρελαινόμαστε προέχει πιστεύω η καλή παρέα εδώ κ ο χαβαλές, να γράφουμε δηλαδή δυο κουβέντες κ να περνάει όμορφα η ώρα μας! Η συμμετοχή μου στο θέμα είναι η εξής, όσο κ να προσέχεις, όσο σωστά και να εκτελείς την άσκηση, όσο και να δέσεις τους αγκώνες και τα γόνατα σου, ότι και αν κάνεις όταν πας τον εαυτό σου στα κόκκινα τότε μελλοντικά, μακροπρόθεσμα θα 'βγάλεις πρόβλημα '' που έλεγε κ ο φίλος μου ο Ολλανδός που έγινε ιπτάμενος 😂 θα πονάνε τα γόνατα, θα πονάνε οι αρθρώσεις, θα πονάει η μέση τα πάντα όλα! Και προσοχή, μιλάω για προπόνηση έτσι όχι για κοροϊδία! Μιλάω για όσους για χρόνια παλεύουν με τα pr τους μιλάω για μονές επαναλήψεις με βοήθεια σε κιλά που δεν έχουμε για να βγουν κάποτε χωρίς βοήθεια κτλ παθών εδώ! Μην ψάχνετε το πως και το γιατί, αυτός είναι νόμος της φύσης και δεν αλλάζει εις τους αιώνες των αιώνων! Αμήν.. 6
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε Για να μην λες όλα αυτά και κουράζεσαι μπορείς να τα χαρακτηρίσεις άνετα με τρία αρχικά, ΓΤΠ είναι όλα! Φάση έχει η συζήτηση σας χαίρομαι τον Ντάκον κ τις ατάκες του, γενικότερα είναι ωραία όταν δεν υπάρχει πέσιμο όσο διαφορετικές απόψεις κι αν συγκρούονται! Ο ντιντις όσο κ να μην συμφωνούν κάποιοι με τις απόψεις του τις εκφράζει νωρίς να προσβάλει κανέναν, έχει χιούμορ, ανεβάζει κ τις φώτο του, πιστεύω πως μια χαρά συμμετέχει στο νήμα, τώρα λάθος ή σωστά είναι αυτά που λέει αυτός,εγώ, ο καθένας, οκ μην τρελαινόμαστε προέχει πιστεύω η καλή παρέα εδώ κ ο χαβαλές, να γράφουμε δηλαδή δυο κουβέντες κ να περνάει όμορφα η ώρα μας! Η συμμετοχή μου στο θέμα είναι η εξής, όσο κ να προσέχεις, όσο σωστά και να εκτελείς την άσκηση, όσο και να δέσεις τους αγκώνες και τα γόνατα σου, ότι και αν κάνεις όταν πας τον εαυτό σου στα κόκκινα τότε μελλοντικά, μακροπρόθεσμα θα 'βγάλεις πρόβλημα '' που έλεγε κ ο φίλος μου ο Ολλανδός που έγινε ιπτάμενος 😂 θα πονάνε τα γόνατα, θα πονάνε οι αρθρώσεις, θα πονάει η μέση τα πάντα όλα! Και προσοχή, μιλάω για προπόνηση έτσι όχι για κοροϊδία! Μιλάω για όσους για χρόνια παλεύουν με τα pr τους μιλάω για μονές επαναλήψεις με βοήθεια σε κιλά που δεν έχουμε για να βγουν κάποτε χωρίς βοήθεια κτλ παθών εδώ! Μην ψάχνετε το πως και το γιατί, αυτός είναι νόμος της φύσης και δεν αλλάζει εις τους αιώνες των αιώνων! Αμήν.. Το κλειδι σε αυτο που λες και με το οποιο συμφωνω απολυτα ειναι το μακροπροθεσμα . Σε βαθος χρονου λοιπον θα βγαλεις προβλημα ."Ναι αλλα φιλε εγω δεν εχω παθει τιποτα" λεει ο αντιλογος .Η απαντηση ειναι και εγω στα 5 χρονια της ενασχολησης με βαρη και συγκεκριμενα με πολλα βαρη δεν ειχα βγαλει τιποτα ... Ελα σε 15 χρονια κρατωντας αυτον τον ρυθμο να μιλησουμε .Με λιγα λογια στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι η κλασικη συγχυση του μαραθωνιου με το σπριντ .Η οποια εχει αναλυθει πολλες φορες και βαριεμαι να επαναλαμβανω . Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Fotis13 5 2
wizzy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ναι, είναι φυσικό κι επόμενο όλοι μας να αντιμετωπίσουμε μυοσκελετικά προβλήματα όσο μεγαλώνουμε - είναι η φυσική φθορά του οργανισμού μας. Θέλω να πιστεύω ότι με τη γυμναστική διατηρούμε τον οργανισμό μας σε μια κατάσταση που τα εν λόγω προβλήματα, όταν παρουσιαστούν (γιατί θα παρουσιαστούν), θα έχουν μικρότερη ένταση, θα προκαλέσουν λιγότερη δυσφορία, συνεπώς δεν θα μειώσουν την ποιότητα της ζωής μας σε βαθμό που να δυσκολευόμαστε και να δυσκολεύουμε τους γύρω μας. Θέλω να το πιστεύω αυτό, διότι σε αντίθετη περίπτωση, τα χλμ που "καταπίνω" τόσα χρόνια θα πάνε στο βρόντο! Αν είναι έτσι, σταματάω το ποδήλατο και θα πάω για ψάρεμα!😂
TEOKOS Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Είναι και τα γεννητικά του καθενός. Άλλη η πορεία αυτουνού που από πιτσιρικάς είχε σβερκάδα όσο και η κεφάλα του και καρπούς παλαμάρια και άλλη αυτουνού που γεννήθηκε με κοκαλάκια σπίρτα. 2
Mighty-apple Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Θελω να κανω μια ερωτηση! Κανω minigroup προπονησεις κανα εξαμηνο περιπου, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα αποτελεσματα και συμπαθω τον προπονητη. Αλλα νιωθω οτι υπαρχει ενας παγος μεταξυ των συναθλητων και ειμαι λιγο μπερδεμενος στο τι κανω. Απο τη μια δεν ειναι το κλασικο γυνναστηριο με τα βαρη, νιωθω καπω σαν αθλητης, απο την αλλη δεν ειναι αθλημα (αν και ετσι το νιωθω). Στο ιδιο γυμναστηριο εχει και μποξ. Δεν μπορω να αποφασισω αν αξιζει η μεταβαση. Δεν με νοιαζει να μαθω να βαραω, πιστευω ομως οτι θα ειναι καλυτερη εκτονωση, θα εχει ενδιαφερον να εχει αντιπαλο και ενδεχομενως να εκανα καμια γνωριμια; Να κανω φιλους/ παρεα εννοω. Στην αλλη προπονηση εκτος απο εναν που εχει βγαλει ψαροντουφεκο για τις κοπελες μουγκα γενικα. Εχω εναν φοβο ομως για τραυματισμους και αν σαν γυμναστικη αξιζει (αν θα ειναι υποδεεστερη του μινι γκρουπ)
Magic_Nature Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, OneWaySystem είπε Για να μην λες όλα αυτά και κουράζεσαι μπορείς να τα χαρακτηρίσεις άνετα με τρία αρχικά, ΓΤΠ είναι όλα! Φάση έχει η συζήτηση σας χαίρομαι τον Ντάκον κ τις ατάκες του, γενικότερα είναι ωραία όταν δεν υπάρχει πέσιμο όσο διαφορετικές απόψεις κι αν συγκρούονται! Ο ντιντις όσο κ να μην συμφωνούν κάποιοι με τις απόψεις του τις εκφράζει νωρίς να προσβάλει κανέναν, έχει χιούμορ, ανεβάζει κ τις φώτο του, πιστεύω πως μια χαρά συμμετέχει στο νήμα, τώρα λάθος ή σωστά είναι αυτά που λέει αυτός,εγώ, ο καθένας, οκ μην τρελαινόμαστε προέχει πιστεύω η καλή παρέα εδώ κ ο χαβαλές, να γράφουμε δηλαδή δυο κουβέντες κ να περνάει όμορφα η ώρα μας! Η συμμετοχή μου στο θέμα είναι η εξής, όσο κ να προσέχεις, όσο σωστά και να εκτελείς την άσκηση, όσο και να δέσεις τους αγκώνες και τα γόνατα σου, ότι και αν κάνεις όταν πας τον εαυτό σου στα κόκκινα τότε μελλοντικά, μακροπρόθεσμα θα 'βγάλεις πρόβλημα '' που έλεγε κ ο φίλος μου ο Ολλανδός που έγινε ιπτάμενος 😂 θα πονάνε τα γόνατα, θα πονάνε οι αρθρώσεις, θα πονάει η μέση τα πάντα όλα! Και προσοχή, μιλάω για προπόνηση έτσι όχι για κοροϊδία! Μιλάω για όσους για χρόνια παλεύουν με τα pr τους μιλάω για μονές επαναλήψεις με βοήθεια σε κιλά που δεν έχουμε για να βγουν κάποτε χωρίς βοήθεια κτλ παθών εδώ! Μην ψάχνετε το πως και το γιατί, αυτός είναι νόμος της φύσης και δεν αλλάζει εις τους αιώνες των αιώνων! Αμήν.. Eγω το μονο που έχω παθει απο χθές ειναι να βλέπω εφιάλτες με τη θρυλική γιαγια που σηκώνει 100 κιλα στα deadlifts χθες χαράματα κατα τις 3 σηκώθηκα ιδρωμένος μετά απο εντονο εφιάλτη οταν στο ονειρο μου βρισκομουν στο γυμναστηριο και διπλα μου ηταν αυτό το τέρας. Άρχισε να με πλησιάζει γελώντας σαρδονια και κρατούσε μια μπάρα! Ευτυχως ξύπνησα έγκαιρα.
Musclemar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Mighty-apple είπε Θελω να κανω μια ερωτηση! Κανω minigroup προπονησεις κανα εξαμηνο περιπου, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα αποτελεσματα και συμπαθω τον προπονητη. Αλλα νιωθω οτι υπαρχει ενας παγος μεταξυ των συναθλητων και ειμαι λιγο μπερδεμενος στο τι κανω. Απο τη μια δεν ειναι το κλασικο γυνναστηριο με τα βαρη, νιωθω καπω σαν αθλητης, απο την αλλη δεν ειναι αθλημα (αν και ετσι το νιωθω). Στο ιδιο γυμναστηριο εχει και μποξ. Δεν μπορω να αποφασισω αν αξιζει η μεταβαση. Δεν με νοιαζει να μαθω να βαραω, πιστευω ομως οτι θα ειναι καλυτερη εκτονωση, θα εχει ενδιαφερον να εχει αντιπαλο και ενδεχομενως να εκανα καμια γνωριμια; Να κανω φιλους/ παρεα εννοω. Στην αλλη προπονηση εκτος απο εναν που εχει βγαλει ψαροντουφεκο για τις κοπελες μουγκα γενικα. Εχω εναν φοβο ομως για τραυματισμους και αν σαν γυμναστικη αξιζει (αν θα ειναι υποδεεστερη του μινι γκρουπ) Όταν λες μποξ εννοείς κανονική πυγμαχία με τεχνική κλπ ή κάποιο group αεροβικής πάλι; Δοκίμασε το πάντως, δε χάνεις τίποτα, ίσα ίσα που είναι πολύ καλή γυμναστική, υπο την προυπόθεση πάντα οτι θα σου δείξει κάποιος τι να κάνεις με σωστό τρόπο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Musclemar
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 7 hours ago, yannis27gr said: Smartwatch, smart scale, παπαριές μετρήσεις κάνουν, να χέσω την ηλίθια εξυπνάδα τους. Δίνουν κάτι νούμερα για να χουμε να ασχολούμαστε αλλά από αξιοπιστία μηδεν. Ζυγαριά, μεζούρα και αίσθηση ευεξίας λοιπόν. Back to basics. οτι δεν αρεσει η τεχνολογια σε καποιον δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστα ουτε για πεταμα ουτε δεν ξερω τι. δεν σημαινει οτι θα παρεις ενα smartwatch για να κανεις αναλυση τα παντα με μεγιστη ακριβεια. ουτε θα αντικαταστησεις μηχανηματα επαγγελματικα που κανουν 4ψηφια και 5ψηφια νουμερα.ειναι βοηθητικα και επισης χρησιμοποιωντας την ιδια συσκευη εχεις ενα reference.επισης δεν τους νοιαζει ολους η μεζουρα και το ποσοστο λιπους.καποιος που τρεχει θελει να ξερει ποσο τρεχει χρονο ανα km κτλ.καποιος κανει κολυμπι το ιδιο.smartwatch με παλμικο οξυμετρο βοηθανε για τα ψηλα βουνα.δεν σε νοιαζει αν θα βγεις 78 η 80 στα χ μετρα.αλλα εχεις ενα reference για να τσεκαρεις και να βλεπεις τι βοηθαει ή οχι.το ιδιο για τα scales κτλ. δεν τους νοιαζει ολους αν ειναι 15 18 η 20 λιπος.τους νοιαζουν ομως τα συνολικα data που μαζευεις. η τεχνολογια προχωραει .οποιος θελει ακολουθει.οποιος θελει δεν ακολουθει:). ειμαι fan της τεχνολογιας δεν ειμαι φαν του καταναλωτισμου χωρις λογο. μπορω να φερω απειρα παραδειγματα που τετοια gadgets εχουν κανει την ζωη μας ευκολη ασχετα που θα ακουσεις πολλους να επιμενουν στον old way.και να επιμενουν με μηδεν επιχειρηματα. 4
margaritagr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Εγώ ειμαι Κ φαν της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού 😛 επισης αν μου περίσσευαν θα έπαιρνα κι εγώ fenix άσχετα που δεν το χρειάζομαι 😛 2
OneWaySystem Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, wizzy είπε Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ναι, είναι φυσικό κι επόμενο όλοι μας να αντιμετωπίσουμε μυοσκελετικά προβλήματα όσο μεγαλώνουμε - είναι η φυσική φθορά του οργανισμού μας. Θέλω να πιστεύω ότι με τη γυμναστική διατηρούμε τον οργανισμό μας σε μια κατάσταση που τα εν λόγω προβλήματα, όταν παρουσιαστούν (γιατί θα παρουσιαστούν), θα έχουν μικρότερη ένταση, θα προκαλέσουν λιγότερη δυσφορία, συνεπώς δεν θα μειώσουν την ποιότητα της ζωής μας σε βαθμό που να δυσκολευόμαστε και να δυσκολεύουμε τους γύρω μας. Θέλω να το πιστεύω αυτό, διότι σε αντίθετη περίπτωση, τα χλμ που "καταπίνω" τόσα χρόνια θα πάνε στο βρόντο! Αν είναι έτσι, σταματάω το ποδήλατο και θα πάω για ψάρεμα!😂 Γιώργη μια χαρά σεβαστή και σωστή η άποψη σου όμως ίσως δεν κατάλαβες ότι δεν μιλάω για την φυσιολογική φθορά του χρόνου, αυτήν μόνο ο δράκουλας μπορεί να την αποφύγει, μιλάω για την τα προβλήματα που θα βγάλουν σίγουρα όσοι πάνε στα όρια για χρόνια την προπόνηση τους! Επίσης μιλάω για αναερόβιες προπονήσεις με πολύ βαριές αντιστάσεις και όχι για αερόβια προπόνηση με ποδήλατο, που και το ποδήλατο βέβαια καταπονεί τα γόνατα αλλά οκ .. 1 ώρα πριν, poulinos είπε οτι δεν αρεσει η τεχνολογια σε καποιον δεν σημαινει οτι ειναι αχρηστα ουτε για πεταμα ουτε δεν ξερω τι. δεν σημαινει οτι θα παρεις ενα smartwatch για να κανεις αναλυση τα παντα με μεγιστη ακριβεια. ουτε θα αντικαταστησεις μηχανηματα επαγγελματικα που κανουν 4ψηφια και 5ψηφια νουμερα.ειναι βοηθητικα και επισης χρησιμοποιωντας την ιδια συσκευη εχεις ενα reference.επισης δεν τους νοιαζει ολους η μεζουρα και το ποσοστο λιπους.καποιος που τρεχει θελει να ξερει ποσο τρεχει χρονο ανα km κτλ.καποιος κανει κολυμπι το ιδιο.smartwatch με παλμικο οξυμετρο βοηθανε για τα ψηλα βουνα.δεν σε νοιαζει αν θα βγεις 78 η 80 στα χ μετρα.αλλα εχεις ενα reference για να τσεκαρεις και να βλεπεις τι βοηθαει ή οχι.το ιδιο για τα scales κτλ. δεν τους νοιαζει ολους αν ειναι 15 18 η 20 λιπος.τους νοιαζουν ομως τα συνολικα data που μαζευεις. η τεχνολογια προχωραει .οποιος θελει ακολουθει.οποιος θελει δεν ακολουθει:). ειμαι fan της τεχνολογιας δεν ειμαι φαν του καταναλωτισμου χωρις λογο. μπορω να φερω απειρα παραδειγματα που τετοια gadgets εχουν κανει την ζωη μας ευκολη ασχετα που θα ακουσεις πολλους να επιμενουν στον old way.και να επιμενουν με μηδεν επιχειρηματα. Βρε για να σου πούνε ποσο ψηλά στο βουνό ανέβηκες, με πόση ταχύτητα τρέχεις, ποση απόσταση κάλυψες κ πόσο βαθιά στο νερό βούτηξες μια χαρα ειναι τα ρολόγια ζητω η τεχνολογία, όμως αν περιμένεις απο τα ρολόγια να σου πούνε πόσο ποσοστό λίπους έχεις, τι πρέπει να φας για να κάψεις, αν κοιμάσαι καλά και εάν δουλεύει καλά η καρδιά σου τότε σίγουρα ξανα σκεψου το. 59 λεπτά πριν, margaritagr είπε Εγώ ειμαι Κ φαν της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού 😛 Μαργαρίτα χαιρομαι που δεν είμαι το αγόρι σου χχχχχΧχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧχαχαχ πλάκα κάνω ε 😄 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, margaritagr είπε Εγώ ειμαι Κ φαν της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού 😛 επισης αν μου περίσσευαν θα έπαιρνα κι εγώ fenix άσχετα που δεν το χρειάζομαι 😛 Αν σταματήσεις τα unboxing και τα αλλα ρολογια θα παρεις και το fenix! @OneWaySystem Αυτοί που ξέρουν, και που έχει νόημα η χρηση ρολογιού για τέτοιες μετρήσεις, ξέρουν σε τι θα δώσουν σημασία και τι θα αγνοήσουν. Αυτό έλεγα χτες σε 2 φίλους που πηραν garmin, του λεω δείτε παλμούς αλλα μην δίνετε σημασία σε θερμίδες, deep sleep κλπ. Εγω τόσα χρόνια μόνο παλμούς κοιτάω και μετρήσεις σε τρέξιμο (απόσταση, ταχυτητα, υψόμετρικα κλπ) τα υπόλοιπα για χαβαλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις