Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2


Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα συζητήσω με τον Φώτη αυτό γιατί χωρίς να ξέρω και  την ηλικία του  ,έχει γνώση για αυτό που κάνει και το έχει αποδεχθεί .

Θα το συζητήσω μαζί σου όμως γιατί με όλο αυτό που κάνεις προβλέπεις σε  ένα ποιοτικό μέλλον με καλή υγεία. Λάθος;

Με σένα λοιπόν ταυτίζομαι και ανταλάσσω απόψεις  γιατί για μένα να βάλω μυς είναι το κερασάκι στην τούρτα. Να εξακολουθήσω να έχω την ποιοτική ζωή  μου δίνει η fitness δραστηριότητα  είναι το ζητούμενο.

τέσπα 100 γραμμάρια κασέρι έχει 25 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά . Ένα κιλό καθαρές μοσχαρίσιες μπριζόλες μπορεί να έχουν λιγότερα.

 

 

  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει πχ να εισαι 87 κιλα με διατροφη για να χασεις λιπος και να πεφτεις σταθερα και μια μερα να πας σε μπουφε να φας πολυ ισως και 4000+ θερμιδες και την αλλη μερα να εισαι 88.5 και να σου παρει μια εβδομαδα να πεσεις παλι; αυτο ειναι υγρα; η και λιπος;

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Μπορει πχ να εισαι 87 κιλα με διατροφη για να χασεις λιπος και να πεφτεις σταθερα και μια μερα να πας σε μπουφε να φας πολυ ισως και 4000+ θερμιδες και την αλλη μερα να εισαι 88.5 και να σου παρει μια εβδομαδα να πεσεις παλι; αυτο ειναι υγρα; η και λιπος;

Spoiler

Υγρά είναι ρε συ που κρατά ο υδατάνθρακας.. γιατί εγώ σε κετο κάποιες φορές από 2400 έφτανα 3500αλλα δεν έβλεπα διάφορα στην ζυγαριά

 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, beatshooter είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Υγρά είναι ρε συ που κρατά ο υδατάνθρακας.. γιατί εγώ σε κετο κάποιες φορές από 2400 έφτανα 3500αλλα δεν έβλεπα διάφορα στην ζυγαριά

Παντως πηρε 1 εβδομαδα που επεσε ξαφνικα μετα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το ρόλο των κορεσμένων λιπαρων. Είχαν συνδεθεί, όπως και η χοληστερίνη, με τις καρδιακές παθήσεις αλλά πλέον τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα. Υπάρχουν μάλιστα φαινόμενα όπως το Γαλλικό παράδοξο όπου οι Γάλλοι ως λαός καταναλώνουν υψηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών αλλά είναι πολύ χαμηλά σε καρδιακές παθήσεις --> κι αυτό το αποδιδουν στην κατανάλωση κόκκινου κρασιού, τυριών, χαλαρού τρόπου ζωής, αποφυγή επεξεργασμένων τροφών.

Μη δαιμονοποιείς ένα μόνο συστατικό Θοδωρή. Τα κίτρινα τυριά έχουν κορεσμένα λιπαρά αλλά έχουν υψηλή ποσότητα και άριστης ποιότητας πρωτείνη, έχουν διάφορα μικροσυστατικά και ποικιλία -απόλυτα αναγκαίων για την εντερική πανίδα- μικροβίων. Είναι από τις καλύτερες τροφές, μαζί με τα αυγά. Μπορούν -και πρέπει- να ενταχθούν σε μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη διατροφή.

Σε αντίθεση φυσικά με την πρωτείνη σε σκόνη.

Υ.Γ. Σε άλλα νέα, 1 βδομάδα αύξηση θερμίδων και η ζυγαριά ήταν όλη τη βδομάδα κολλημένη στα ίδια και σήμερα έπεσε λιγάκι. Ο μεταβολικός ρυθμός που λέγαμε.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω με τον Γιαννη περι κορεσμενων λιπαρων, διεξαγονται ερευνες συνεχως και δεν δαιμονοποιουνται πια οπως παλια.

Επειδη τωρα κανω τη διπλωματικη μου στα προβιοτικα, και διαβαζω παρα πολυ, προτεινω την καταναλωση τους ειτε μεσω ζυμωμενων γαλακτοκομικων (κυριως γιαουρτι) ειτε ως συμπληρωμα διατροφης. Εκτος απο την αποκατασταση του εντερικου μικροβιωματος σε περιπτωσεις πχ αντιβιωσης, ερευνες δειχνουν θετικες επιδρασεις σε παθησεις του εντερου, καρδιαγγειακα, αντιμικροβιακες ιδιοτητες κλπ

Στις ερευνες λοιπον υπαρχει συσχετιση των προβιοτικων μικροοργανισμων με μειωση της LDL, βελτιωση της αναλογιας LDL/HDL, και αντιυπερτασικη δραση. Η οποια εξηγειται μεσω των βιοενεργων πεπτιδιων των οξυγαλακτικων βακτηριων (που χρρησιμοποιουνται στα τροφιμα που εχουν ζυμωθει) τα οποια πχ για την υπερταση, αναστελλουν τη δραση του ενζυμου ACE I. 

Τελοσπαντων το ρεζουμε ειναι πως τα ζυμωμενα γαλακτοκομικα προσφερουν πολλα στον οργανισμο και οι ερευνες μονιμως δειχνουν κι αλλες πιθανες θετικες επιδρασεις μεχρι αντικαρκινικες.

Συνεπως αν ο ανθρωπος ειναι υγιης επωφελειται πολυ. (Δε θα πω σε ανοσοκατασταλμενο να παει να παρει προβιοτικα)

 

 

Υγ: Γιαννο εντερικη "χλωριδα" ;)

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ολ'αυτά, απλως ενας ασθενής με υπέρταση δε θα βοηθηθεί μόνο με προβιοτικα ή με αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών. Αντιθετως  δρουν επικουρικα στην αγωγή. 

Επεξ/σία από xgol
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, xgol είπε

Καλά ολ'αυτά, απλως ενας ασθενής με υπέρταση δε θα βοηθηθεί μόνο με προβιοτικα ή με αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών. Αντιθετως  δρουν επικουρικα στην αγωγή. 

Ναι ρε συ θα πω εγω ποτε σε καποιον παρε προβιοτικα αντι lobivon πχ; παντα επικουρικα αναφερομαι 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
Δημοσ.

Δε τ γραφω για σενα, απλως πολλοι ασθενεις πιστεύουν πως η διατροφη αρκεί για να μειωθει ο κίνδυνος καρδιαγγειακου συμβαματος στην υπερταση.

  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, margaritagr είπε

Στις ερευνες λοιπον υπαρχει συσχετιση των προβιοτικων μικροοργανισμων με μειωση της LDL, βελτιωση της αναλογιας LDL/HDL, και αντιυπερτασικη δραση. Η οποια εξηγειται μεσω των βιοενεργων πεπτιδιων των οξυγαλακτικων βακτηριων (που χρρησιμοποιουνται στα τροφιμα που εχουν ζυμωθει) τα οποια πχ για την υπερταση, αναστελλουν τη δραση του ενζυμου ACE I

Αυτο δεν λεει τιποτα, στις διατροφικες ερευνες μπορεις να βρεις συσχετιση για τα παντα. Ακομα και αν εχεις βρει καποια πιθανη εξηγηση, αυτο δεν ειναι αποδειξη οτι η σχεση αυτη ειναι αιτιωδης!

 

8 ώρες πριν, margaritagr είπε

Τελοσπαντων το ρεζουμε ειναι πως τα ζυμωμενα γαλακτοκομικα προσφερουν πολλα στον οργανισμο και οι ερευνες μονιμως δειχνουν κι αλλες πιθανες θετικες επιδρασεις μεχρι αντικαρκινικες.

Συνεπως αν ο ανθρωπος ειναι υγιης επωφελειται πολυ. (Δε θα πω σε ανοσοκατασταλμενο να παει να παρει προβιοτικα) 

Δυστυχως αυτος ο τομεας δεν εχει προχωρησει ακομα τοσο ωστε να μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα στις περισσοτερες περιπτωσεις. Υπαρχει παντα μεροληψια (δες 1ο λινκ) στις ερευνες και ειναι μεγαλη η αναγκη για αναμορφωση. Εως τοτε οποιαδηποτε απαντηση που ειναι κατι παραπανω απο "δεν ξερω, αλλα πιθανον" ειναι λαθος!

Δημοσ.

Μαργαρίτα, εκτός από προβιοτικά, ασχολείσαι γενικότερα με την εντερική χλωρίδα; (όταν διάβασα τη διόρθωσή σου πήγα πίσω στο μνμ μου κι είδα ότι είχα γράψει πανίδα ο χάχας 😂) Για μένα το μέλλον της διατροφής βρίσκεται ακριβώς εκεί.

Ίσως να σε ενδιέφερε να διαβάσεις Tim Spector, ασχολείται ενδελεχώς με τα βακτήρια που προκύπτουν από τη ζύμωση των γαλακτοκομικών και πόσο ωφελούν τον άνθρωπο.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

τρεκαρτιτσα τι σκουατ και ντεντλιφτ εχεις; όχι PR μονή.

επίσης υψος κιλά;

squat 155x5, dead 162.5x5, 185cm/102kg

Στο squat εχω κολλησει καπως και γιαυτο ξεκινησα ενα HLM τις τελευταιες βδομαδες, ενω dead παει πολυ καλα και βλεπω PRs συντομα... 😁

Δημοσ.

Παιδια επιστρέφω μετα απο κάποιο καιρο που ειχα γραψει το τελευταιο ποστ. Το τρεξιμο παει καλυτερα. Ο αριθμος στις καμψεις ανεβαινει. Οι ελξεις ομως δεν προχωρανε καθολου. Δυστηχως ακομα δεν μπορω να βγαλω ελξη. Δωστε τα φωτα σας και βοηθηστε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...