Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Spect~ είπε

Καλως η κακως η μια φορα τη βδομαδα δεν ειναι αρκετη για τιποτα. Αν ηταν ετσι ολοι θα πληρωναν με τη φορα αντι για μηνιαια συνδρομη, θα ειχαν άπλετο ελευθερο χρονο και θα ταν ολοι φέτες. Εκτός απο το τι και πως το κανεις παιζει ρόλο και η συχνότητα.. Η μια φορα τη βδομαδα ειναι για να πεις οτι κατι κανεις και τιποτα παραπανω.

Στειλε βιντεο σε μηνυμα να σου πω αν και το πιο πιθανο να ειναι στο μυαλο σου. Επισης και γω μια φορα ειχα φαει τη 10κιλη 3 φορες στα μουτρα ενα workout :P δεν εισαι μονη μην αγχωνεσαι!! Αλλα γενικα ενα tip για να ξεκουραζεις τα χερια ειναι οταν πετας τη μπαλα να κανεις ενα γρηγορο κυκλο τα χερια σου ωστε δίνεις χρονο στους ωμους να ξεκουράζονται. Αυτο που κανουν πολλοι που πετανε τη μπαλα και περιμενουν με τα χερια ψηλα να την πιασουν ειναι αντιπαραγωγικο γιατι κρατανε τους ωμους under tension χωρις λογο με αποτελεσμα να καίγονται γρηγορα.

Νομιζω ειναι καλυτερα να διαβαζεις το θρεντ χωρις να συμμετέχεις για συμβουλες. Ανεβαζε καμια φωτογραφια, το προγραμμα σου , καμια απορια αλλα μεχρι εκει.. Το οτι θεωρεις τα wall ball προχωρημενη ασκηση που κυριολεκτικα απλα κανεις καθισμα και πετας τη μπαλα ενω πχ τις αρσεις οχι με ξεπερνάει. Επισης ολες οι ασκησεις περιεχουν ενα απο τα τρια σπρωχνω - σηκωνω - τραβαω οποτε δεν εχει λογικη αυτο που λες.. Το χρονο σου τον χανεις οταν δεν εχεις στοχους, προγραμμα και συχνοτητα.. 

ΥΓ: πως το επαθες το θεμα με τον αγκωνα και ποσο καιρο το εχεις;

ΥΓ2: απο οτι διαβαζω αυτο αν στο 6μηνο δεν περασει πας για επεμβαση οποτε κατι κανεις λαθος αν το εχεις 1 χρονο τωρα.

Οπως βλέπεις με 1-2 φορές την εβδομάδα και οχι με φορτωμενο προγραμμα έχω φτιαξει ενα καλο αποτέλεσμα οπως εκρινε και ο OneWaySystem. Με βάση αυτο το αποτελεσμα σε συνδυασμο με τη διατροφη μπορω φυσικά να συμμετέχω και για συμβουλές. Αρα καλο ειναι να μην ειμαστε απόλυτοι. Τωρα εντάξει ο καθενας αν δεν θέλει δεν ακουει, εγω πχ ακουσα τη συμβουλη του OneWay για τον επικλινη. Τωρα αν εσυ ή κάποιος αλλος δεν θέλεις να ακουσεις για το ζέσταμα εντάξει δεν θα σε κάνω με το ζορι. Ουτε θα σου αλλάξω τη γνώμη αν νομιζεις οτι δεν τα κάνω καλά. Ο καθε ενας εχει μια γνωμη και τις περισσοτερες φορές δεν αλλάζει κιολας. 

Πριν κάνεις κάθισμα με μπάλα των 10 κιλών θα πρέπει να εχεις δυναμώσει κοιλιακους - χέρια - μέση - και να ξέρεις την τέλεια εκτελεση των καθισματων. Δεν ειναι απλή ασκηση διοτι ανεβαίνει το λέβελ των καθισμάτων λογω της μπάλας που πρέπει να κρατησεις. Η Ευα απο οσο καταλαβαινω πιάνεται με το ένα μετά το αφηνει και πάει σε κάτι άλλο. Ολα αυτα επειδη εχει μπει εδω και μας έχει ρωτησει φυσικά.  

Τον αγκώνα τον έπαθα μάλλον απο κακη εκτέλεση στον πάγκο πριν απο 2-3 χρονια , οταν σηκωσα στον πάγκο τα κιλά με ανοιχτους τους αγκώνες οποτε επιβαρυνθηκε ο τρικέφαλος. Αρχικα ειχε ελάχιστη ενοχληση αλλα οσο τον ζοριζω εμφανιζεται. Το λάθος που κάνω ειναι οτι δεν έχω ξεκινησει ακομη φυσικοθεραπειες. Απλα το καλοκαιρι έκατσα 1 μηνα και έφυγε και τωρα πριν κανα 2 μηνες ξαναρχισε την εμφανιση του. Το επηρεάζει και ο υπολογιστης βεβαια. Αλλα το επηρεάζουν και ΟΛΕΣ οι ασκησεις που απαιτουν απο το χέρι να κάνει έκταση δηλαδη πάγκος - καμψεις - στρατιωτικές πιέσεις κτλπ κτλπ 

Και να διευκρινισουμε και κάτι ... ο αγκώνας πάει για επεμβαση οχι αν δεν περάσει μετα το 6μηνο αλλα αν δεν οπεράσει μετα απο ολες τις συντηρητικές θεραπειες που προτεινουν οι γιατροι. Πχ φυσικοθεραπειες - ξεκουραση - διοχετευση με πλάσμα του ασθενους στο σημειο κτλπ κτλπ. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Οπως βλέπεις με 1-2 φορές την εβδομάδα και οχι με φορτωμενο προγραμμα έχω φτιαξει ενα καλο αποτέλεσμα οπως εκρινε και ο OneWaySystem. Με βάση αυτο το αποτελεσμα σε συνδυασμο με τη διατροφη μπορω φυσικά να συμμετέχω και για συμβουλές. Αρα καλο ειναι να μην ειμαστε απόλυτοι. 

Πριν κάνεις κάθισμα με μπάλα των 10 κιλών θα πρέπει να εχεις δυναμώσει κοιλιακους - και να ξέρεις την τέλεια εκτελεση των καθισματων. Δεν ειναι απλή ασκηση διοτι ανεβαίνει το λέβελ των καθισμάτων λογω της μπάλας. Η Ευα απο οσο καταλαβαινω πιάνεται με το ένα μετά το αφηνει και πάει σε κάτι άλλο. Ολα αυτα επειδη εχει μπει εδω και μας έχει ρωτησει φυσικά.  

Τον αγκώνα τον έπαθα μάλλον απο κακη εκτέλεση στον πάγκο πριν απο 2-3 χρονια , οταν σηκωσα στον πάγκο τα κιλά με ανοιχτους τους αγκώνες οποτε επιβαρυνθηκε ο τρικέφαλος. Αρχικα ειχε ελάχιστη ενοχληση αλλα οσο τον ζοριζω εμφανιζεται. Το λάθος που κάνω ειναι οτι δεν έχω ξεκινησει ακομη φυσικοθεραπειες. Απλα το καλοκαιρι έκατσα 1 μηνα και έφυγε και τωρα πριν κανα 2 μηνες ξαναρχισε την εμφανιση του. Το επηρεάζει και ο υπολογιστης βεβαια. 

Και να μην πηγαινεις καν γυμναστηριο και να τρως σωστα με λιγο περπατημα μια χαρα αποτελεσμα θα χεις για το μεσο ανρθωπο. 

Δηλαδη θεωρεις οτι το να κανεις front squat με 2 κιλα (τοσα ηταν η μπαλα της Ευας 10 χρησιμοποιω εγω και πιστεψε με οι περισσότεροι παιζουν με 9 και κατω) ειναι πιο δυσκολο/απαιτητικό απο οτ να κανεις front squat με τη μπαρα η οποια ειναι τουλαχιστον 8 κιλα αν παρεις την πολυ μικρη η 15 αν παρεις την ολυμπιακη.. Η μονη διαφορα σε αυτα τα 2 ειναι οτι στο τελος της μια ασκησης δουλευεις τους ωμους.

Το σωμα δυναμωνει οσο κανεις κατι για αυτο κιόλας μιλαμε για προοδευτικη αυξηση και δεν λεμε πχ ξεκινα να κανεις καθισματα με 80 κιλα αλλα πηγαινε σιγα σιγα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανεις καθισματα μεχρι να φτασεις μεσω αλλων ασκησεων να εχεις την απαραιτητη δυναμη για να τα κανεις.. 

Οσο η Ευα, και η καθε Ευα, δεν κανει ταρζανιες με τα κιλα τοτε δεν εχει τιποτα να φοβαται.. Μονο εσυ εχεις την φοβια αυτη στο κεφαλι σου και για την ειρωνια εισαι ο μονος εδω μεσα με τραυματισμο 3 χρονια που τον ταλαιπωρει ακομη , οποτε μηπως εσυ κανεις κατι λαθος;

ΥΓ: απο οτι εβλεπα ουσιαστικα ειναι φλεγμονη/τενοντίτιδα το οποιο σημαίνει οτι αν δεν το ξεκουρασεις οπως πρεπει δεν θα στρωσει ποτε, ειχα κασει 6μηνες εκτος τρεξιματος λόγω τενοντιτιδας στο γονατο αλλα μετα απο εκει δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Και να μην πηγαινεις καν γυμναστηριο και να τρως σωστα με λιγο περπατημα μια χαρα αποτελεσμα θα χεις για το μεσο ανρθωπο. 

Δηλαδη θεωρεις οτι το να κανεις front squat με 2 κιλα (τοσα ηταν η μπαλα της Ευας 10 χρησιμοποιω εγω και πιστεψε με οι περισσότεροι παιζουν με 9 και κατω) ειναι πιο δυσκολο/απαιτητικό απο οτ να κανεις front squat με τη μπαρα η οποια ειναι τουλαχιστον 8 κιλα αν παρεις την πολυ μικρη η 15 αν παρεις την ολυμπιακη.. Η μονη διαφορα σε αυτα τα 2 ειναι οτι στο τελος της μια ασκησης δουλευεις τους ωμους.

Το σωμα δυναμωνει οσο κανεις κατι για αυτο κιόλας μιλαμε για προοδευτικη αυξηση και δεν λεμε πχ ξεκινα να κανεις καθισματα με 80 κιλα αλλα πηγαινε σιγα σιγα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανεις καθισματα μεχρι να φτασεις μεσω αλλων ασκησεων να εχεις την απαραιτητη δυναμη για να τα κανεις.. 

Οσο η Ευα, και η καθε Ευα, δεν κανει ταρζανιες με τα κιλα τοτε δεν εχει τιποτα να φοβαται.. Μονο εσυ εχεις την φοβια αυτη στο κεφαλι σου και για την ειρωνια εισαι ο μονος εδω μεσα με τραυματισμο 3 χρονια που τον ταλαιπωρει ακομη , οποτε μηπως εσυ κανεις κατι λαθος;

ΥΓ: απο οτι εβλεπα ουσιαστικα ειναι φλεγμονη/τενοντίτιδα το οποιο σημαίνει οτι αν δεν το ξεκουρασεις οπως πρεπει δεν θα στρωσει ποτε, ειχα κασει 6μηνες εκτος τρεξιματος λόγω τενοντιτιδας στο γονατο αλλα μετα απο εκει δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα 

Δεν νομιζω κάποιος να φτιάξει τους ώμους και το στήθος του κάνοντας περπάτημα αλλα εντάξει. Ειναι η γνώμη σου. 

Κατα τα άλλα διαβαζεις τι σου γράφω; :D δοκιμασα να δω αν θα περάσει με τη γυμναστική και δεν εχω πάει ακομη σε γιατρο να κάνουμε σωστη αποκατασταση , το σημειο οταν αιματωνεται θεραπευεται και πιο γρηγορα , και ήμουν σε μια φάση "ογκου" εσυ θα έβγαζες φάση "ογκου" με τραυματισμο; προφανως για να τα καταφερα σημαινει οτι το χειριστηκα σωστά αλλο που δεν πέρασε αλλα δεν με άφησε οφφ απο το γυμναστηριο. Εκανα οτι λέει και ο Phil Strife στα βιντεο του. Ο οποιος αν και τον λενε κλαρινο γαμπρο ειναι απο τους πιο σοβαρους στις συμβουλες του. 

Ο μοναδικος ειμαι εδω με τραυματισμο; o 4saken ειχε περυσι επικονδυλιτιδα και εσυ χειρουργημενο ώμο και μια και μου τη λες και πάς να μου κουνησεις το δάχτυλο οτι εγω δεν ειμαι για να δινω συμβουλες και εισαι εσυ για πες μας εσυ πως κατέληξες στο χειρουργειο γιατι εγω ακομα σε χειρουργειο δεν εχω καταληξει. :) Συμβουλευτικά ρωτάω να ξέρω τι να αποφυγω γιατι εγω σε συνδυασμο με άλλους τη σωστη συμβουλη θα την ακουσω δεν θα κοιταξω απο οπου και αν προέρχεται ακομη και απο εναν γέρο με σαρκοπενια. 

Και μη πει κάποιος "σιγα ρε σκληροπυρηνικε πάς να κάνεις ογκο με 75 κιλά στο πάγκο' για την κατηγορια μου μια χαρά επήλθε αποτέλεσμα πάντως. Και χωρις βαρυά κιλά. Χωρις να κράζω αυτους που σηκωνουν φυσικά βαρυτερα κιλά. Μαγκιά τους. 

• Moderators
3 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δεν νομιζω κάποιος να φτιάξει τους ώμους και το στήθος του κάνοντας περπάτημα αλλα εντάξει. Ειναι η γνώμη σου. 

Κατα τα άλλα διαβαζεις τι σου γράφω; :D δοκιμασα να δω αν θα περάσει με τη γυμναστική και ήμουν σε μια φάση "ογκου" εσυ θα έβγαζες φάση "ογκου" με τραυματισμο; προφανως για να τα καταφερα σημαινει οτι το χειριστηκα σωστά αλλο που δεν πέρασε αλλα δεν με άφησε οφφ απο το γυμναστηριο. Εκανα οτι λέει και ο Phil Strife στα βιντεο του. 

Ο μοναδικος ειμαι εδω με τραυματισμο; o 4saken ειχε περυσι επικονδυλιτιδα και εσυ χειρουργημενο ώμο και μια και μου τη λες και πάς να μου κουνησεις το δάχτυλο οτι εγω δεν ειμαι για να δινω συμβουλες και εισαι εσυ για πες μας εσυ πως κατέληξες στο χειρουργειο γιατι εγω ακομα σε χειρουργειο δεν εχω καταληξει. :) Συμβουλευτικά ρωτάω να ξέρω τι να αποφυγω γιατι εγω σε συνδυασμο με άλλους τη σωστη συμβουλη θα την ακουσω δεν θα κοιταξω απο οπου και αν προέρχεται ακομη και απο εναν γέρο με σαρκοπενια. 

Last one γιατι δεν εχει νόημα,

αναφέρθηκα σε μια χαρα αποτέλεσμα για το μέσο ορο για να δειχνει νορμαλ, οτι και να λες με μια φορα τη βδομαδα ογκο (καλο μυικο) δεν φτιαχνεις και δεν εχει να κανει με το τι υποστηριζω εγω η εσυ.

Εγω σε φαση τραυματισμου δεν θα εκανα τίποτα οταν ειχα το γονατο δεν εκανα τρεξιμο -εκανα δυναμη πχ ισομετρικές- και ανω κορμο, οταν ειχα το χερι εκανα οτι μπορουσα με το αλλο πχ 1 hand deadlift δεν ημουν στη φαση οτι με ποναει το ποδι θα κανω τρεξιμο αλλα πιο λιγο.

Αφου το πε η τηλεπερσονα τοτε νταξει καλα εκανες.. Αν το ειχες χειριστεί σωστα θα ειχε περάσε!!

Εγραψα οτι εισαι ο μοναδικος που εισαι με τραυματισμο οχι οτι εισαι ο μοναδικος που τραυματιστηκε , αναφερομαι στην παρουσα κατασταση.. Οταν ασχολείσαι με οτιδηποτε ο τραυματισμος ειναι αναπόφευκτος οτι και να κανεις οτι και να λες.. Εκτος αν πας για παιχνιδι και παιζει με τα αλτηρακι τα ροζ που ειναι για τα κοριτσακια τοτε ισως να σπασεις κανα νυχι στη χειροτερη.

Δεν θυμαμαι να συμβούλεψα ποτε να κανει οτι κανω εγω ετσι και αλλιως. Στο γυμναστήριο εγω ειμαι αυτος που λεει σε πολλους να το δουν λιγο πιο χαλαρα για να μην σκοτωθουν γιατι δεν εχουν το απαραιτητο background για την ενταση/ογκο που προσπαθουν να βγαλουν.

Το πιο πιθανο, γιατι δεν ξερει κανεις πως την επαθα, ηταν απο τα 10 χρονια κρικετ που επαιζα και ειχαν πολλες ρίψεις. Παρολα αυτα 1 χρονο μετα το χειρουργειο ημουν σε 100% λειτουργικη κατάσταση.

Τελος παντων, εδω μεσα ολοι ξερουν τι και ποιος και ξερουν που θα δωσουν βαρύτητα  και που οχι. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Last one γιατι δεν εχει νόημα,

αναφέρθηκα σε μια χαρα αποτέλεσμα για το μέσο ορο για να δειχνει νορμαλ, οτι και να λες με μια φορα τη βδομαδα ογκο (καλο μυικο) δεν φτιαχνεις και δεν εχει να κανει με το τι υποστηριζω εγω η εσυ.

Εγω σε φαση τραυματισμου δεν θα εκανα τίποτα οταν ειχα το γονατο δεν εκανα τρεξιμο -εκανα δυναμη πχ ισομετρικές- και ανω κορμο, οταν ειχα το χερι εκανα οτι μπορουσα με το αλλο πχ 1 hand deadlift δεν ημουν στη φαση οτι με ποναει το ποδι θα κανω τρεξιμο αλλα πιο λιγο.

Αφου το πε η τηλεπερσονα τοτε νταξει καλα εκανες.. Αν το ειχες χειριστεί σωστα θα ειχε περάσε!!

Εγραψα οτι εισαι ο μοναδικος που εισαι με τραυματισμο οχι οτι εισαι ο μοναδικος που τραυματιστηκε , αναφερομαι στην παρουσα κατασταση.. Οταν ασχολείσαι με οτιδηποτε ο τραυματισμος ειναι αναπόφευκτος οτι και να κανεις οτι και να λες.. Εκτος αν πας για παιχνιδι και παιζει με τα αλτηρακι τα ροζ που ειναι για τα κοριτσακια τοτε ισως να σπασεις κανα νυχι στη χειροτερη.

Δεν θυμαμαι να συμβούλεψα ποτε να κανει οτι κανω εγω ετσι και αλλιως. Στο γυμναστήριο εγω ειμαι αυτος που λεει σε πολλους να το δουν λιγο πιο χαλαρα για να μην σκοτωθουν γιατι δεν εχουν το απαραιτητο background για την ενταση/ογκο που προσπαθουν να βγαλουν.

Το πιο πιθανο, γιατι δεν ξερει κανεις πως την επαθα, ηταν απο τα 10 χρονια κρικετ που επαιζα και ειχαν πολλες ρίψεις. Παρολα αυτα 1 χρονο μετα το χειρουργειο ημουν σε 100% λειτουργικη κατάσταση.

Τελος παντων, εδω μεσα ολοι ξερουν τι και ποιος και ξερουν που θα δωσουν βαρύτητα  και που οχι. 

Η τηλεπερσονα φιλε μου αυτα που λέει ειναι σωστά αρα δεν θα κοιτάξω αν ειναι τηλεπερσονα ή αν τον ξέρω και ειμαστε γνωστοι και ειναι φιλος μου , και εχθρος να ηταν απο τη στιγμη που λέει κάτι σωστο έχει εναν ποντο! Ειναι πολυ σοβαρος και στην αναλυση των βασικών ασκησεων αλλα και στη νοοτροπια περι προθερμανσης. Εχει και αυτος τενοντιτιδες στους πηχεις (δηλαδη και επικονδυλιτιδες) και σου λεει πως αν δεν φροντισεις σωστα τους εκτεινοντες του καρπου θα ξανα-εμφανιστει. Απο τη στιγμη που παθαινεις επικονδυλιτιδα εισαι επιρρεπης μπορει να εμφανιστει ξανα οπως μου εμφανιστηκε και μενα μετά το καλοκαιρι. :) Αφου ειχα ξεκουρασει για 1 μηνα και 10 μέρες + παγο. 

Ο χειρισμος ενος τραυματισμου δεν ειναι μονο η αποχη ειναι καταρχην να δεις τι κάνεις λαθος.

Μηπως εκτελεις λάθος την άσκηση;

Mήπως μπαινεις χωρις σωστο ζέσταμα;

Μήπως πρέπει να τροποποιησεις το προγραμμα στο γυμναστηριο και να μη κανεις ασκησεις που σε ενοχλουν;

Μήπως ο ιμάντας - δέστρα αποσυμπιεσης κάνει δουλεια; 

εφοσον δεν εισαι στην οξεια φάση που δεν μπορεις να σηκώσεις μια σακουλα σουπερ μάρκετ ή να κάνεις μια απλή χειραψία τοτε μπορεις να πειραματιστεις λιγο στο γυμναστηριο και ειδικα αν δεν φοβασαι υπερβολικά μηπως πάθεις κάτι χειροτερο οπως εγώ πχ. εχω κανει και με τσιμπηματα προπονησεις. 

Εφοσον λοιπον αυτα δεν δουλεψαν τοτε σκέφτεσαι να απέχεις. Κατα τη γνωμη μου. Μπορει να ειναι και λάθος δεν λέω σε κάποιον να την ακολουθησει. Πχ τωρα γραφω με μανια στο πληκτρολογιο και δεν με ενοχλει το χέρι μου. Δεν με ενοχλει συνέχεια έρχεται και φευγει. 

Οσο για τον ογκο επειδη μάλλον δεν γινομαι πολυ πιστευτος πιο μετά θα ανεβάσω φωτο με το πως ήμουν το καλοκαιρι (κυριολεκτικά μπακαλιάρος) επειδη ειχα χάσει κάποια κιλά πέρυσι και πως ειμαι τώρα. Με 1-2 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο με βάρη και καθημερινη υπερ-θερμιδικη διατροφη 3000-3200 θερμιδες. 

50 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Τον αγκώνα τον έπαθα μάλλον απο κακη εκτέλεση στον πάγκο πριν απο 2-3 χρονια , οταν σηκωσα στον πάγκο τα κιλά με ανοιχτους τους αγκώνες οποτε επιβαρυνθηκε ο τρικέφαλος. Αρχικα ειχε ελάχιστη ενοχληση αλλα οσο τον ζοριζω εμφανιζεται. Το λάθος που κάνω ειναι οτι δεν έχω ξεκινησει ακομη φυσικοθεραπειες. Απλα το καλοκαιρι έκατσα 1 μηνα και έφυγε και τωρα πριν κανα 2 μηνες ξαναρχισε την εμφανιση του. Το επηρεάζει και ο υπολογιστης βεβαια. Αλλα το επηρεάζουν και ΟΛΕΣ οι ασκησεις που απαιτουν απο το χέρι να κάνει έκταση δηλαδη πάγκος - καμψεις - στρατιωτικές πιέσεις κτλπ κτλπ 

Πάντως, σχετικά με τον αγκώνα, ο υπολογιστής ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες κάθε μέρα παίζει να παρατείνει το πρόβλημα περισσότερο από την επιβάρυνση που έχεις από τον πάγκο ...

Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις μερικές αλλαγές:

α) keyboard χωρίς numpad 

β) ποντίκι στην αριστερή μεριά αντί για τη δεξιά  μεριά για 2-3 μήνες τουλάχιστο ή αν δεν σε νοιάζουν τα ΑΡΜ και μόνιμα. Αν έχεις touchpad χρησιμοποίησε το αριστερό αντί για το δεξί

Εμένα με είχε πιάσει παλιά και νόμιζα ότι ήταν από τον αθλητισμό. Γιατροί, φυσικοθεραπείες, βελονισμοί, χειρομαντείες ταρώ, φραπελιές κλπ.

Τελικά, άλλαξα το setup του υπολογιστή και έφυγε (στον αγύριστο) πολύ γρήγορα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Πάντως, σχετικά με τον αγκώνα, ο υπολογιστής ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες κάθε μέρα παίζει να παρατείνει το πρόβλημα περισσότερο από την επιβάρυνση που έχεις από τον πάγκο ...

Ίσως αξίζει να δοκιμάσεις μερικές αλλαγές:

α) keyboard χωρίς numpad 

β) ποντίκι στην αριστερή μεριά αντί για τη δεξιά  μεριά για 2-3 μήνες τουλάχιστο ή αν δεν σε νοιάζουν τα ΑΡΜ και μόνιμα. Αν έχεις touchpad χρησιμοποίησε το αριστερό αντί για το δεξί

Εμένα με είχε πιάσει παλιά και νόμιζα ότι ήταν από τον αθλητισμό. Γιατροί, φυσικοθεραπείες, βελονισμοί, χειρομαντείες ταρώ, φραπελιές κλπ.

Τελικά, άλλαξα το setup του υπολογιστή και έφυγε (στον αγύριστο) πολύ γρήγορα.

Πολύ σώστος! Ακριβως το ποντικι και το πληκτρολογιο το γ***ει :) 

αν και για να ειμαι ειλικρινης το ένιωσα λιγο χθές στον επικλινη και τις στρατιωτικες πιέσεις ειδικα! Στην κωπηλατικη με μπάρα οχι τοσο ουτε και στα chin ups 

και στις αρσεις θανατου επιβαρυνεται αν και δεν μετεχει ο τρικεφαλος ΑΛΛΑ ειναι λογω λαβης επειδη σηκωνεις και κρατάς την μπάρα. Ισως εδω βοηθησουν τα φατ γκριπς.

ο πάγκος ειναι η αγαπημενη μου άσκηση :( :( :( 

κατα τα αλλα αυτο που ειπα πριν με τη τροποποιηση του προγραμματος το ενοχλει και η έκταση του τρικεφαλου. Οποτε μπορεις να τροποποιησεις με ανοιγματα - πεκ - ντεκ και chin ups με την αντιστροφη λαβή δηλαδη. :) 

2 ώρες πριν, evabb είπε

Το μονόζυγο είναι απλή άσκηση και η μπαλίτσα που πετάς στον τοίχο σαν να παίζεις μπάσκετ δύσκολη; νομίζω ότι κάτι έχεις μπερδέψει μου φαίνεται. Επίσης παίζει να έχω κάνει πιο πολύ γυμναστική από πολλούς εδώ μέσα. Δεν ξεκίνησα πριν δύο μήνες. 

Η μπαλιτσα αν ζυγιζει 10 κιλά δεν ειναι; :P 

δεν σε ειπα αγυμναστη , και εγω με βασικες ασκησεις παιζω. 

• Moderators
12 ώρες πριν, evabb είπε

Στις λίγες φορές που πήγα να βάλω 2 κιλά μπάλα για wall ball κόντεψα να την φάω στα μούτρα 9 στις 10 επανάληψεις. Τι σκατα κάνω λάθος; 

9 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Η μπαλιτσα αν ζυγιζει 10 κιλά δεν ειναι; :P 

• Like 1

Οπα παρεξηγηση τοτε. Δικο μου λάθος. 

Ε και η Ευα βάζει μια δοση υπερβολης στα γραφομενα της και μπερδευεται ο κοσμος :P 

νομιζεις οτι κάνει με 10-20 κιλά μου ηρθε στο μυαλο η χοντρη μπάλα! 

4 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Πολύ σώστος! Ακριβως το ποντικι και το πληκτρολογιο το γ***ει :) 

αν και για να ειμαι ειλικρινης το ένιωσα λιγο χθές στον επικλινη και τις στρατιωτικες πιέσεις ειδικα! Στην κωπηλατικη με μπάρα οχι τοσο ουτε και στα chin ups 

ο πάγκος ειναι η αγαπημενη μου άσκηση :( :( :( 

κατα τα αλλα αυτο που ειπα πριν με τη τροποποιηση του προγραμματος το ενοχλει και η έκταση του τρικεφαλου. Οποτε μπορεις να τροποποιησεις με ανοιγματα - πεκ - ντεκ και chin ups με την αντιστροφη λαβή δηλαδη. :) 

Ναι, RSI είναι, οπότε θέλει χρόνο. Τώρα είναι από τα βάρη, είναι από τον υπολογιστή είναι ένα θέμα.

Εμένα με ενοχλούσε στον οριζόντιο και είχα αντίστοιχη φάση. Νόμιζα ότι έφταιγε ο πάγκος. Το θέμα είναι ότι όταν το ξεκούραζα έφευγε, μόλις το κούραζα ξαναρχόταν. Και αυτή η ιστορία κράτησε για μήνες, σχεδόν χρόνο.

Στον υπολογιστή για εμένα πάντως έκανε μεγάλη διαφορά να μην κάνω έξω στροφή του αγκώνα όταν χρησιμοποιώ το ποντίκι (ειδικά αν έχεις μεγάλο πληκτρολόγιο που βγάζει τους αγκώνες εκτός φυσιολογικής θέσης). Αλλαζοντας σε μικρό πληκτρολόγιο οι αγκώνες έρχονται σε πιο φυσιολογική θέση.

Τώρα φαίνεται επειδή κάθομαι στον υπολογιστή πολλές ώρες η καταπόνηση αυτή το έφερνε στο αμήν. Μετά όταν διόρθωσα αυτό έφυγε και από τον πάγκο.

Δεν ξέρω, μπορεί να σε βοηθήσει ίσως.

• Thanks 1

• Moderators
Μόλις τώρα, Magic_Nature είπε

Οπα παρεξηγηση τοτε. Δικο μου λάθος. 

Ε και η Ευα βάζει μια δοση υπερβολης στα γραφομενα της και μπερδευεται ο κοσμος :P 

νομιζεις οτι κάνει με 10-20 κιλά μου ηρθε στο μυαλο η χοντρη μπάλα! 

Μεγαλη ειναι η μπαλα απλα ελαφρια. με 10 κιλα κανω εγω και εκει το μπερδεψες 😜

10 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Ναι, RSI είναι, οπότε θέλει χρόνο. Τώρα είναι από τα βάρη, είναι από τον υπολογιστή είναι ένα θέμα.

Εμένα με ενοχλούσε στον οριζόντιο και είχα αντίστοιχη φάση. Νόμιζα ότι έφταιγε ο πάγκος. Το θέμα είναι ότι όταν το ξεκούραζα έφευγε, μόλις το κούραζα ξαναρχόταν. Και αυτή η ιστορία κράτησε για μήνες, σχεδόν χρόνο.

Στον υπολογιστή για εμένα πάντως έκανε μεγάλη διαφορά να μην κάνω έξω στροφή του αγκώνα όταν χρησιμοποιώ το ποντίκι (ειδικά αν έχεις μεγάλο πληκτρολόγιο που βγάζει τους αγκώνες εκτός φυσιολογικής θέσης). Αλλαζοντας σε μικρό πληκτρολόγιο οι αγκώνες έρχονται σε πιο φυσιολογική θέση.

Τώρα φαίνεται επειδή κάθομαι στον υπολογιστή πολλές ώρες η καταπόνηση αυτή το έφερνε στο αμήν. Μετά όταν διόρθωσα αυτό έφυγε και από τον πάγκο.

Δεν ξέρω, μπορεί να σε βοηθήσει ίσως.

Δε ξερω ρε φιλε σημερα ειμαι περδικι 0 ενοχληση. Χθες ειχα κατι ενοχλησεις και έβαλα πάγο. Και μενα αυτη η ιστορια ειναι ξεκουραση-κουραση και ξαναρχεται. Άντε ρε! Πρέπει να προσέχεις τους αγκώνες και οταν γράφεις στο πληκτρολογιο δεν το ξερα... πρέπει δηλαδη οι αγκωνες να ειναι μέσα;;; ευχαριστώ πάντως δεν το ειχα σκεφτει. 

20 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δε ξερω ρε φιλε σημερα ειμαι περδικι 0 ενοχληση. Χθες ειχα κατι ενοχλησεις και έβαλα πάγο. Και μενα αυτη η ιστορια ειναι ξεκουραση-κουραση και ξαναρχεται. Άντε ρε! Πρέπει να προσέχεις τους αγκώνες και οταν γράφεις στο πληκτρολογιο δεν το ξερα... πρέπει δηλαδη οι αγκωνες να ειναι μέσα;;; ευχαριστώ πάντως δεν το ειχα σκεφτει. 

Ω ναι φυσικά. Καρποί, αγκώνες, αυχένας και μέση είναι τα πιο συχνά που χτυπάει ο υπολογιστής ανελέητα, ειδικά (αλλά όχι μόνο) όταν ξεπεράσεις τα 35-40. 

Και εκεί είναι η παρανόηση του αρχαρίου (μιλάω για εμένα τώρα), όπου έλεγα ότι επειδή κάθομαι πολλές ώρες στον υπολογιστή θα το ισοσταθμίσω με αθλητισμό. Αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι γιατί και ο αθλητισμός καταπονεί το σώμα αλλά και ο υπολογιστής οπότε αν κάθεσαι πολλές ώρες ιδανικό είναι να βρεις μία μορφή αθλητισμού που να συμπληρώνει και όχι να επιβαρύνει περαιτέρω.

Σε τέτοιες παθήσεις συνήθως φταίνε πολλά πράγματα που συνδυάζονται και όχι μόνο ένα, για αυτό και μερικές φορές δεν είναι εύκολο να βρεις τι φταίει (συν του ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός). Π.χ. στο δικό μου παράδειγμα δεν ξέρω όντως αν έφταιγε μόνο το ποντίκι γιατί σίγουρα πάγκο δεν είχα και σωστή τεχνική. Ο συνδυασμός πολλών ωρών γρήγορης πληκτρολόγησης και μεγάλου ΑΡΜ μαζί με κακή τεχνική στον πάγκο μπορεί να το προκάλεσε. Οπότε αφαιρείς επιβάρυνση από όπου μπορείς.

Δυστυχώς όμως ξέρω ότι κανένας γιατρός δεν μου είπε αυτό το απλό πράγμα γιατί όταν τους έλεγα ότι με πονάει στον αθλητισμό κανένας δεν με ρώταγε αν κάθομαι πολλές ώρες στον υπολογιστή.

Δες και εδώ αν θες. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. 

• Like 1

Τουμπανιαρης ο ντιντις , επειδή θυμάμαι ειχε ανεβάσει κ παλιά μια δυο φωτογραφίες εχει κανει μεγαλη βελτίωση απο τοτε, εχει αρπάξει πολυ στο στήθος , εχουν κόψει πολυ όμορφα οι ώμοι εχει λεπτύνει η μεση , τα καλά να τα λεμε , μπράβο ντιντι πολυ καλη προσπάθεια και κυρίως χωρις βιασύνες !

Εχεις ενα μακροπρόθεσμο πλανο, ετσι οπως πρεπει να εχουμε όλοι, δίνεις βαση στην σωστή εκτέλεση , αποφεύγεις τους τραυματισμούς με λιγα λογια δεν εισαι ο αθλητής της παραλίας, μπράβο !

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Τουμπανιαρης ο ντιντις , επειδή θυμάμαι ειχε ανεβάσει κ παλιά μια δυο φωτογραφίες εχει κανει μεγαλη βελτίωση απο τοτε, εχει αρπάξει πολυ στο στήθος , εχουν κόψει πολυ όμορφα οι ώμοι εχει λεπτύνει η μεση , τα καλά να τα λεμε , μπράβο ντιντι πολυ καλη προσπάθεια και κυρίως χωρις βιασύνες !

Εχεις ενα μακροπρόθεσμο πλανο, ετσι οπως πρεπει να εχουμε όλοι, δίνεις βαση στην σωστή εκτέλεση , αποφεύγεις τους τραυματισμούς με λιγα λογια δεν εισαι ο αθλητής της παραλίας, μπράβο !

Φιλε μου ευχαριστώ για τα καλά σου λογια. Εννοειται οτι πχ εσυ εισαι σε πολυ μεγαλυτερο επιπεδο γιατι κανεις πολυ περισσοτερα χρονια και δεν εχει καν νοημα συγκρισης ή ανταγωνισμων ο καθενας ανταγωνιζεται τον ιδιο του τον εαυτο μέρα με την μέρα. Θα επανελθω πιο μετά για να πω 2-3 πράγματα τι ακριβως έχει γινει απο το 2017 μέχρι και σημερα με 2-3 φωτογραφιες χωρις να κουράσω με εκθεσεις γιατι θέλω να δειξω στον Σπεκτ οτι και με 2 φορές την εβδομάδα γινεται αρκει να εισαι στοχευμενος και να ξέρεις τι κάνεις.Μ αρεσει που υπηρξε αμφισβητηση διοτι με αυτη την αφορμή θα δειξω οτι οι 1-2 φορές την εβδομάδα εμένα προσωπικά με έκαναν να βελτιωθω περισσοτερο απο τις 3-4 την εβδομάδα που ομως δεν ειχαν σαφή στοχο. Καλη χρονιά σε ολους λοιπον με υγεια και ευχομαι σε ολους ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...