Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, lactate είπε

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά.
Αφετέρου θα ήθελα να κάνω μια ερωτησούλα: συμπιεστηκα ρούχα όπως αυτά https://www.fitshop.gr/venum-underground-king-rashguard-long-sleeves-black-sand-el.html?fbclid=IwAR1t-E72CEWpVVhvBOTiwUI44Sh52EHB5Mv7Cqq69ScY139QKQvEmVEB0ho

βοηθάνε στις προπονήσεις του crossfit; Πχ δεν μαρέσει στο σορτσάκι που σε καποιες ασκήσεις νιώθω θα φανεί το μποξεράκι μου, ούτε να φαίνεται η κοιλίτσα (ή κοιλούμπα) όταν κάνω διατάσεις ή έλξεις. Επίσης νομίζω θα έιναι ωραία αίσθηση να με κρατάει σφικτό όταν κάνω σκοινάκι. Παίζει να βοηθάει έστω και ελάχιστα σε σύσφιξη; Γιατί μια χαλάρωση υπάρχει στην κοιλιά.

δεν προκειται να σφιξεις περισσοτερο επειδη το ρουχο πιεζει. Απλα αν οντως κουνιουνται πολλα πετσια σιγουρα θα εισαι πιο ανετα στις ασκησεις. Ειναι το ιδιο πραμα με τα αθλητικα σουτιεν για τις γυναικες,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

16 λεπτά πριν, evabb είπε

δεν προκειται να σφιξεις περισσοτερο επειδη το ρουχο πιεζει. Απλα αν οντως κουνιουνται πολλα πετσια σιγουρα θα εισαι πιο ανετα στις ασκησεις. Ειναι το ιδιο πραμα με τα αθλητικα σουτιεν για τις γυναικες,

Το παράδειγμα με το σουτιέν βοήθησε χαχα
Βασικά η κοιλιά πάει πάνω κάτω γκλουκου γκλουκου. Το μόνο κακό μην τρελαθώ από τη ζέστη. Επίσης ιδρώνω άπειρα δεν ξέρω αν είναι αυτό πρόβλημα. Ερώτηση σημαντική.. για το σορτσάκι σαν κολαν που ειναι, βάζουμε και εσώρουχο;

7 λεπτά πριν, lactate είπε

Το παράδειγμα με το σουτιέν βοήθησε χαχα
Βασικά η κοιλιά πάει πάνω κάτω γκλουκου γκλουκου. Το μόνο κακό μην τρελαθώ από τη ζέστη. Επίσης ιδρώνω άπειρα δεν ξέρω αν είναι αυτό πρόβλημα. Ερώτηση σημαντική.. για το σορτσάκι σαν κολαν που ειναι, βάζουμε και εσώρουχο;

καταλαβαινω το θεμα με την κοιλια. Σιγουρα θα βοηθησει ενα ρουχο που θα την κραταει υπο ελεγχο. Δεν προκεται να πεθανεις απο την ζεστη παντως. Φορα κοντομανικη μπλουζα. Και ναι φορας βρακι οχι ομως μποξερακι αλλιως μπορεις να μην φορεσεις βρακι και να βαλεις ενα δευτερο σορτσακι απο πανω.

1 λεπτό πριν, evabb είπε

καταλαβαινω το θεμα με την κοιλια. Σιγουρα θα βοηθησει ενα ρουχο που θα την κραταει υπο ελεγχο. Δεν προκεται να πεθανεις απο την ζεστη παντως. Φορα κοντομανικη μπλουζα. Και ναι φορας βρακι οχι ομως μποξερακι αλλιως μπορεις να μην φορεσεις βρακι και να βαλεις ενα δευτερο σορτσακι απο πανω.

ναι αυτο ελεγα κολαν-σορτσακι οχι εσωρουχο (ελπιζω να ναι οκ). Ιδρωνω υπερβολικα μου το χει πει και ογυμναστης (οχι οτι δεν το ξερα). Η μπλουζα ισως με κανει να νιωθω και λιγο πιο σφικτης αν με κραταει σφικτο :P

21 hours ago, OneWaySystem said:

Τσιμπήστε ένα ελεύθερο καθισματακι με 250κ!

Well done. Η ερώτηση μου είναι: σε αυτά τα κιλά (πέρα απο το ιδανικό που είναι να έχεις έναν δεξιά και έναν αριστερά) δεν είναι καλύτερο να προσπαθήσει ο άλλος να κάνει support τον κορμό εαν γίνει τίποτα; Οχι οτι στα 250 θα κάνει διαφορά βέβαια το που κρατάει ο άλλος 😂

In other news, προπόνηση μετά απο 1 βδομάδα off και τώρα περπατάω σαν καλικάτζαρος μετά απο παιδικά squat. Χαλάλι όμως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, j0hnn1e είπε

Well done. Η ερώτηση μου είναι: σε αυτά τα κιλά (πέρα απο το ιδανικό που είναι να έχεις έναν δεξιά και έναν αριστερά) δεν είναι καλύτερο να προσπαθήσει ο άλλος να κάνει support τον κορμό εαν γίνει τίποτα; Οχι οτι στα 250 θα κάνει διαφορά βέβαια το που κρατάει ο άλλος 😂

In other news, προπόνηση μετά απο 1 βδομάδα off και τώρα περπατάω σαν καλικάτζαρος μετά απο παιδικά squat. Χαλάλι όμως 

Σωστός, ο λόγος που ανέβασα το βίντεο είναι κυρίως αυτος που παει να βοηθήσει.

Οταν βοηθάμε στα καθίσματα πιάνουμε μονο από την μέση του και από πουθενά αλλού και κατεβαίνουμε και μεις από πίσω του κάνοντας και μεις κάθισμα μαζί με αυτόν που βοηθάμε..

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή χρονιά σε όλους! Υγεία και ευδαιμονία να έχουμε.

Μπράβο στο παιδί που έκανε το κάθισμα. Πολύ δυνατός και το πήγε καλά, χωρίς εκπτώσεις στην τεχνική. Ο spotter, όλα λάθος. Αν γινόταν η στραβή, θα χτυπούσαν και οι δύο.

@yannis27gr Γιάννη, όταν έγραφα ότι το δεύτερο πιο εύκολο πράγμα είναι η διατροφή (πρώτο είναι ο ύπνος), δεν το έγραφα τυχαία. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι απείχα από την αντιπαράθεση σχετικά με τις διατροφές.

Ισχύει αυτό που είχα γράψει πριν κάνα μήνα:

Αναφορά σε κείμενο

Θαρρείτε ότι ο οργανισμός καταλαβαίνει αν τρως φιλέτο, πατσά, γίγαντες, παγωτό, τσικουδιά; Το μόνο που γνωρίζει είναι αμινοξέα, μονοσαχκαρίτες, λιπαρά οξέα, ίνες (διαλυτές και μη), υγρασία, τέφρα, αλκοόλες, κάποιες γλυκερόλες, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, κάποιες οργανικές ενώσεις και τοξίνες.

Επίσης, έχει τεκμηριωθεί ότι δεν υπάρχει καλύτερη διατροφή. Υπάρχουν μόνο προσαρμοσμένες στις ανάγκες και βελτιστοποιημένες για δραστηριότητες διατροφές. Παραδείγματα πάρα πολλά, λ.χ. η μέτα-ανάλυση των Tobias, Chen, Manson et al που δημοσιεύτηκε στο Lancet το 2015. Κοινή λογική και να μην το ξεσκίζουμε είναι ο χρυσός κανόνας. Να μην υπάρχει, όμως, ενοχική σχέση με το φαγητό. Η στέρηση είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε καταστάσεις μη βιώσιμες.

Ο σκοπός είναι να ευχαριστιόμαστε και λίγο τη ζωή και να μην βρίσκουμε ευκαιρίες να τιμωρούμε τον εαυτό μας, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

H DXA δεν έχει ιδιαίτερη ακτινοβολία, ακόμα και στη full body composition απεικόνιση. Εγώ κάνω μια φορά το τετράμηνο και τους υπόλοιπους μήνες βάζω τη γυναίκα μου να μετρήσει σε διάφορα σημεία το πάχος του υποδόριου λίπους. Είναι μια μέθοδος η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια από τη δερματοπτυχομετρία (τσιμπίδα) αλλά χρειάζεται πολύπλοκους υπολογισμούς για βγει το αποτέλεσμα, το οποίο και αυτό με τη σειρά του δεν μπορεί να συγκριθεί με την ακρίβεια που προσφέρει η DXA. Είναι μια σχετικά ακριβής προσέγγιση, ως εκεί.

Μιας και αναφέραμε την ακτινοβολία, δεν είναι τόσο μη μου άπτου το ανθρώπινο σώμα. Αντέχει αρκετά στην ακτινοβολία, σε λογικά πλαίσια, πάντα. Το αναφέρω διότι αρκετοί φοβούνται να κάνουν λ.χ. μια αξονική τομογραφία ενώ είναι απαραίτητη, έχοντας την έννοια της υψηλής δόσης ακτινοβολίας. Η γυναίκα μου με τόση ακτινοβολία που έχει φάει στα επεμβατικά περιστατικά, αντί για παιδάκια θα έπρεπε να έχει κάνει ροφάκια. 😁

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 1

Στις 31/12/2019 στις 9:35 ΜΜ, OneWaySystem είπε

Τσιμπήστε ένα ελεύθερο καθισματακι με 250κ!

5 ώρες πριν, j0hnn1e είπε

Well done.

Eντάξει σιγά... εγώ τα'χω για κολατσιό αυτά

😂😂😂

Καλησπέρα, μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό γυμναστήριο για personal training κοντά μαρούσι-ψυχικό-ηράκλειο και πιο μακριά δεν υπάρχει θέμα.  New year new me και τα κλασσικά :P

11 ώρες πριν, gntgrx είπε

Καλή χρονιά σε όλους! Υγεία και ευδαιμονία να έχουμε.

Μπράβο στο παιδί που έκανε το κάθισμα. Πολύ δυνατός και το πήγε καλά, χωρίς εκπτώσεις στην τεχνική. Ο spotter, όλα λάθος. Αν γινόταν η στραβή, θα χτυπούσαν και οι δύο.

@yannis27gr Γιάννη, όταν έγραφα ότι το δεύτερο πιο εύκολο πράγμα είναι η διατροφή (πρώτο είναι ο ύπνος), δεν το έγραφα τυχαία. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι απείχα από την αντιπαράθεση σχετικά με τις διατροφές.

Ισχύει αυτό που είχα γράψει πριν κάνα μήνα:

Επίσης, έχει τεκμηριωθεί ότι δεν υπάρχει καλύτερη διατροφή. Υπάρχουν μόνο προσαρμοσμένες στις ανάγκες και βελτιστοποιημένες για δραστηριότητες διατροφές. Παραδείγματα πάρα πολλά, λ.χ. η μέτα-ανάλυση των Tobias, Chen, Manson et al που δημοσιεύτηκε στο Lancet το 2015. Κοινή λογική και να μην το ξεσκίζουμε είναι ο χρυσός κανόνας. Να μην υπάρχει, όμως, ενοχική σχέση με το φαγητό. Η στέρηση είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε καταστάσεις μη βιώσιμες.

Ο σκοπός είναι να ευχαριστιόμαστε και λίγο τη ζωή και να μην βρίσκουμε ευκαιρίες να τιμωρούμε τον εαυτό μας, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

H DXA δεν έχει ιδιαίτερη ακτινοβολία, ακόμα και στη full body composition απεικόνιση. Εγώ κάνω μια φορά το τετράμηνο και τους υπόλοιπους μήνες βάζω τη γυναίκα μου να μετρήσει σε διάφορα σημεία το πάχος του υποδόριου λίπους. Είναι μια μέθοδος η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια από τη δερματοπτυχομετρία (τσιμπίδα) αλλά χρειάζεται πολύπλοκους υπολογισμούς για βγει το αποτέλεσμα, το οποίο και αυτό με τη σειρά του δεν μπορεί να συγκριθεί με την ακρίβεια που προσφέρει η DXA. Είναι μια σχετικά ακριβής προσέγγιση, ως εκεί.

Μιας και αναφέραμε την ακτινοβολία, δεν είναι τόσο μη μου άπτου το ανθρώπινο σώμα. Αντέχει αρκετά στην ακτινοβολία, σε λογικά πλαίσια, πάντα. Το αναφέρω διότι αρκετοί φοβούνται να κάνουν λ.χ. μια αξονική τομογραφία ενώ είναι απαραίτητη, έχοντας την έννοια της υψηλής δόσης ακτινοβολίας. Η γυναίκα μου με τόση ακτινοβολία που έχει φάει στα επεμβατικά περιστατικά, αντί για παιδάκια θα έπρεπε να έχει κάνει ροφάκια. 😁

Έκανα μια πρόχειρη αναζήτηση και βρήκα κάποια αθλητικά labs που κάνουν DXA. 

Σε γενικές γραμμές, απλά πας και το κάνεις; θέλει κάποια προετοιμασία; μετά τι γίνεται; 

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, υγεία και καλές νέες συνήθειες εύχομαι.

Διατροφικά δε σας λέω τίποτα από τις 25 και μετά απλά γίνονται πράγματα που με κάνουν και ξυπνάω ιδρωμενος τα βράδια. Εννοείται έχω στομαχικές ενοχλήσεις. 

Προπονητικά δέκα μέρες οφ, ξεκινάμε σήμερα. 

• Like 2

18 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Διατροφικά δε σας λέω τίποτα από τις 25 και μετά απλά γίνονται πράγματα που με κάνουν και ξυπνάω ιδρωμενος τα βράδια. Εννοείται έχω στομαχικές ενοχλήσεις. 

Κι εγώ μια από τα ίδια. Έχω πάρει κοντά δύο κιλά. Με το ζόρι χωράω στα κολάν μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Επειδή σε ξέρω, σίγουρα δεν είναι οι τύψεις!

1 ώρα πριν, evabb είπε

Σε γενικές γραμμές, απλά πας και το κάνεις; θέλει κάποια προετοιμασία; μετά τι γίνεται; 

Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία. Ξαπλώνεις και σε 5-15 λεπτά (εξαρτάται από το μηχάνημα) έχεις τελειώσει.

Μετά παίρνεις τα αποτελέσματα και είτε τα κορνιζάρεις για να τα θαυμάζεις, είτε σκαρφαλώνεις στο Amon Amarth και τα ρίχνεις στους Sammath Naur, ώστε να εξαφανιστούν από το χωροχρόνο αλλά όχι από τη μνήμη σου.

Επεξ/σία από gntgrx

Έκανα ξανά προπόνηση μετά από 1,5 βδομάδα (στην ουσία δεν πήγα σε 6 προπονήσεις). Πιασμένος δε νιώθω, αλλά ειδικά στην αρχή δεν τράβαγα καθόλου. Και λέω μα καλά δεν έλλειψα και δυο μήνες. Αλλά το ότι δεν πιάστηκα κατευθείαν είναι παρήγορο. Θέλω να προσθέσω ότι μετά την προπόνηση θέλω να κοιμηθώ άμεσα σε μόνιμη βάση και ότι νιώθω πως έχω πυρετό για αρκετή ώρα. Δεν θα κουραστώ ποτέ να λεω πως αλλάζει την όρεξη μου η γυμναστική. Δεν με κάνει να πεινάω πιο πολύ, μπορεί και το αντίθετο. Είναι απείρως πιο εύκολο να μη φάω γλυκό. Γενικά το comfort food που ειναι η μεγαλη μου πληγη, εξαφανίζεται με τη γυμναστική (ή τουλάχιστον ελαττώνεται σημαντικά).

• Like 1

Καλή Χρονιά με υγεία!! 

9 ώρες πριν, evabb είπε

Έκανα μια πρόχειρη αναζήτηση και βρήκα κάποια αθλητικά labs που κάνουν DXA. 

Ξαπλώνεις, σου λένε να μη κουνιέσαι, και το μηχάνημα περνάει από πάνω σου. Σου δίνουν 3-4 φύλλα με όλα τα νούμερα και τις απεικονήσεις του σώματος.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα μετράει και την οστική πυκνότητα που είναι πολύ σημαντική στις γυναίκες, αλλά θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις αν θυμάμαι καλά. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...