Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Το έχουμε ξαναγράψει ειδικά για τους μοναχικούς καβαλάρηδες που εμφανίζονται ανα διαστήματα μαζί με τα ποστ σας ανεβάστε και καμία φωτογραφία σας να ξέρουμε οτι αυτο που κάνετε/λέτε δουλεύει γιατι το να δίνεις συμβουλές και να σαι σαν κουράδα ε όσο να ναι είναι κάπως.. 

Για μένα δεν έχει νόημα η φωτογραφία. Από την άποψη ότι αν κάποιος δίνει συμβουλές χωρίς να ξέρει για τί πράγμα μιλάει, μπορεί κάλλιστα να ανεβάσει και μια fake φωτογραφία. Δηλαδή αν θέλει ο άλλος να φτιάξει μια φανταστική περσόνα, θα την φτιάξει. Και μάλιστα όσο περισσότερο ασχολείται και όσο περισσότερο φαίνεται να δίνει σημασία στο image του σε μια διαδικτυακή παρέα αγνώστων, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανεβάσει και ψεύτικη φωτό. 

Εγώ σε ένα άλλο φόρουμ, εντελώς άσχετο με γυμναστική/διατροφή, έχω αυτό το άβαταρ. Εϊμαι εγώ; Δεν είμαι εγώ; Είμαι εγώ πριν 30 χρόνια; Είναι ο αδερφός μου; Κανείς δεν ξέρει.

Το έχω πει και παλιότερα, αλίμονο αν κάποιος θέλει να δει φωτογραφία για να αξιολογήσει αυτά που διαβάζει. Οκ, αν ο άλλος σου λέει ότι κέρδισε αγώνα της NABBA ή το Πανελλήνιο της άρσης βαρών, δικαιούσαι να ζητήσεις φωτό και βίντεο. Αλλά αυτό είναι άσχετο με τις απόψεις του περί γυμναστικής και διατροφής. Και αν κάποιος αντιγράφει τις απόψεις ενός εξπέρ είναι λιγότερο σωστός επειδή δεν είναι ο ίδιος εξπέρ;

Οι φωτογραφίες έχουν περισσότερο νόημα μεταξύ φίλων για να δεις πώς πάει ο άλλος, για ενθάρρυνση, για ένα update στην κατάστασή του αν έχεις να τον δεις καιρό κτλ. Και αν ο άλλος δηλαδή είναι powerlifter ή ποδηλάτης ή χορευτής ή προπονητής και δεν έχει γραμμωμένο μποντιμπιλντεράδικο σώμα; Τί έγινε;

Τώρα όσο για τον φόβο ότι θα κλειδώσει το θέμα, δυστυχώς έτσι είναι φτιαγμένο αυτό το φόρουμ. Είμαι υπέρ του heavy moderation αλλά εδώ δεν φαίνεται να δίνουν και πολύ σημασία στο αν θα μείνει ένα thread ανοιχτό. Φαίνεται ότι ένα και μόνο άτομο αρκεί για να κλειδωθεί ένα θέμα. Πχ κάπου είχα διαβάσει ότι παλιότερα είχε κλειδωθεί το thread επειδή έγινε κάποια συζήτηση για φάρμακα; Αν όντως έτσι έγινε, γιατί να κλειδωθεί ολόκληρο thread επειδή 2-3 άτομα συζήτησαν για κάτι που το απαγορεύει το φόρουμ; Γιατί να μη γίνει suspension σ'αυτά τα άτομα ή και ban αν συνεχίζουν; Αλλά έτσι είναι η πολιτική αυτού του φόρουμ και το έχω δει και σε άλλα threads: Δεν παίζει ρόλο ποιός φταίει, δεν το πολυεξετάζουμε κιόλας. Και ένα άτομο φτάνει και μπορεί αν θέλει να κλειδώσει ένα thread με την συμπεριφορά του. Οπότε το θεωρώ δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα το thread θα κλειδωθεί. Είναι ανέφικτο να περιμένεις από ΟΛΟΥΣ να παραμένουν συνεχώς μέσα στα όρια που θέτει το φόρουμ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
2 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Για μένα δεν έχει νόημα η φωτογραφία. Από την άποψη ότι αν κάποιος δίνει συμβουλές χωρίς να ξέρει για τί πράγμα μιλάει, μπορεί κάλλιστα να ανεβάσει και μια fake φωτογραφία. Δηλαδή αν θέλει ο άλλος να φτιάξει μια φανταστική περσόνα, θα την φτιάξει. Και μάλιστα όσο περισσότερο ασχολείται και όσο περισσότερο φαίνεται να δίνει σημασία στο image του σε μια διαδικτυακή παρέα αγνώστων, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανεβάσει και ψεύτικη φωτό. 

Εγώ σε ένα άλλο φόρουμ, εντελώς άσχετο με γυμναστική/διατροφή, έχω αυτό το άβαταρ. Εϊμαι εγώ; Δεν είμαι εγώ; Είμαι εγώ πριν 30 χρόνια; Είναι ο αδερφός μου; Κανείς δεν ξέρει.

Το έχω πει και παλιότερα, αλίμονο αν κάποιος θέλει να δει φωτογραφία για να αξιολογήσει αυτά που διαβάζει. Οκ, αν ο άλλος σου λέει ότι κέρδισε αγώνα της NABBA ή το Πανελλήνιο της άρσης βαρών, δικαιούσαι να ζητήσεις φωτό και βίντεο. Αλλά αυτό είναι άσχετο με τις απόψεις του περί γυμναστικής και διατροφής. Και αν κάποιος αντιγράφει τις απόψεις ενός εξπέρ είναι λιγότερο σωστός επειδή δεν είναι ο ίδιος εξπέρ;

Οι φωτογραφίες έχουν περισσότερο νόημα μεταξύ φίλων για να δεις πώς πάει ο άλλος, για ενθάρρυνση, για ένα update στην κατάστασή του αν έχεις να τον δεις καιρό κτλ. Και αν ο άλλος δηλαδή είναι powerlifter ή ποδηλάτης ή χορευτής ή προπονητής και δεν έχει γραμμωμένο μποντιμπιλντεράδικο σώμα; Τί έγινε;

Τώρα όσο για τον φόβο ότι θα κλειδώσει το θέμα, δυστυχώς έτσι είναι φτιαγμένο αυτό το φόρουμ. Είμαι υπέρ του heavy moderation αλλά εδώ δεν φαίνεται να δίνουν και πολύ σημασία στο αν θα μείνει ένα thread ανοιχτό. Φαίνεται ότι ένα και μόνο άτομο αρκεί για να κλειδωθεί ένα θέμα. Πχ κάπου είχα διαβάσει ότι παλιότερα είχε κλειδωθεί το thread επειδή έγινε κάποια συζήτηση για φάρμακα; Αν όντως έτσι έγινε, γιατί να κλειδωθεί ολόκληρο thread επειδή 2-3 άτομα συζήτησαν για κάτι που το απαγορεύει το φόρουμ; Γιατί να μη γίνει suspension σ'αυτά τα άτομα ή και ban αν συνεχίζουν; Αλλά έτσι είναι η πολιτική αυτού του φόρουμ και το έχω δει και σε άλλα threads: Δεν παίζει ρόλο ποιός φταίει, δεν το πολυεξετάζουμε κιόλας. Και ένα άτομο φτάνει και μπορεί αν θέλει να κλειδώσει ένα thread με την συμπεριφορά του. Οπότε το θεωρώ δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα το thread θα κλειδωθεί. Είναι ανέφικτο να περιμένεις από ΟΛΟΥΣ να παραμένουν συνεχώς μέσα στα όρια που θέτει το φόρουμ.

Λίγο πολύ μπορείς να καταλάβεις αν η φωτογραφία κάποιου είναι δική του ή όχι. Το έγραψα και εγω πριν οτι οι κοιλιακοι δεν σημαίνουν και γνώση ή το ανάποδο απλα ας πούμε είναι καλο να υπάρχει για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε. 

Γενικά αυτοι που διαβάζουν συστηματικά το θρεντ έχουν αξιολογήσει αυτους που γράφουν και δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα τους

• Like 1

Κάποιοι ωστόσο δεν θέλουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες μας ή να δίνουμε στοιχεία για την προσωπική μας ζωή, έστω και αν σε ένα βαθμό συμβαίνει προφανώς με αυτά που γράφουμε. Ούτε θα αλλάξει η γνώμη μου για κάποιον επειδή θα δω μια φωτογραφία τού ή ένα βίντεο να κάνει πάγκο με 200 κιλά. (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μην παρεξηγηθώ), νομίζω σε βάθος χρόνου κάποιος που παρακολουθεί το θέμα μπορεί να αξιολογήσει τον άλλο από αυτά που γράφει και να αποφασίσει κατά πόσο θα τον πάρει σοβαρά ή όχι. Αν τώρα αυτά που γράφω δεν παίρνονται σοβαρά επειδή δεν έχω φωτογραφίες ή δεν ανεβάζω logs από την γυμναστική μου τι να γίνει, συνεχίζουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγα μην ειναι ψευτικη η φωτο μου με το μπουρνουζι που ανέβηκε τις προάλλες 😁

36 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Κάποιοι ωστόσο δεν θέλουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες μας ή να δίνουμε στοιχεία για την προσωπική μας ζωή, έστω και αν σε ένα βαθμό συμβαίνει προφανώς με αυτά που γράφουμε. Ούτε θα αλλάξει η γνώμη μου για κάποιον επειδή θα δω μια φωτογραφία τού ή ένα βίντεο να κάνει πάγκο με 200 κιλά. (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μην παρεξηγηθώ), νομίζω σε βάθος χρόνου κάποιος που παρακολουθεί το θέμα μπορεί να αξιολογήσει τον άλλο από αυτά που γράφει και να αποφασίσει κατά πόσο θα τον πάρει σοβαρά ή όχι. Αν τώρα αυτά που γράφω δεν παίρνονται σοβαρά επειδή δεν έχω φωτογραφίες ή δεν ανεβάζω logs από την γυμναστική μου τι να γίνει, συνεχίζουμε.

Ιπταμενε Ολλανδε πες μας συγκεκριμενα που ειναι το λάθος γιατι απο τα πολλα που έγραψες εγω ζαλιστηκα πάντως. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Σιγα μην ειναι ψευτικη η φωτο μου με το μπουρνουζι που ανέβηκε τις προάλλες 😁

Ιπταμενε Ολλανδε πες μας συγκεκριμενα που ειναι το λάθος γιατι απο τα πολλα που έγραψες εγω ζαλιστηκα πάντως. 

Το λαθος ειναι οτι σαν ανθρωποι μενουμε πισω... τοσο η διατροφη οσο και η προπονηση εξελισονται δεν μπορει να μενουμε κολλημενοι στα ιδια και τα ιδια πχ (5-6 γευματα για τον μεταβολισμο η clean eating και να φοβομαστε να φαμε διαφορετικες τροφες... μπορεις να τρως σχεδον ολες τις τροφες και να εχεις το αποτελεσμα που θελεις αυτο που χρειαζεται οπως ειπα πιο πισω ειναι θερμιδικο ελλειμα η θερμιδικο πλεονασμα βλεπε για παραδειγμα flexible eating). Το οτι υπαρχουν πολλων ειδων διατροφες δεν σημαινει πως μονο μια ειναι η σωστη η η καλη ειναι αναλογα τι δουλευει στον καθενα μας καλυτερα. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, δεν ειμαστε μηχανες ο καθενας μας αντιδραει διαφορετικα σε διαφορα ερεθισματα τοσο διατροφικα οσο και προπονητικα. Και τελος δεν χρειαζεται να περναμε 3-4 ωρες σε ενα γυμναστηριο η να χτυπιομαστε πανω σε εναν διαδρομο για να δουμε τα κιλα μας να πεφτουν μεγαλη σημασια παιζει η διατροφη μας οταν τρωμε λιγοτερο απο οσο χρειαζομαστε τοτε θα χασουμε κιλα, ολα ειναι πολυ απλα αλλα ολα επισης τα κανουμε να φαινονται δυσκολα... 

• Like 1

Πόσες φορές έχει γίνει αυτή η συζήτηση στις 4000 σελίδες του das fitness thread ;

Δεν έχει να συζητηθεί τίποτις πια. Έχουν ειπωθεί τα πάντα.

Καλό είναι να υπάρχει για motivation και παρέα  γιατί το fitness και τα βάρη είναι  πολύ μοναχικό “σπορ”

• Like 1

Χωρίς το παραμικρό ίχνος αντιπαράθεσης και μέσα στα πλαίσια μια όμορφης κ πολιτισμένης συζήτησης, επειδή όλα όσα αναφέρεις είναι λάθος (Πχ το θερμιδικό έλλειμμα /πλεόνασμα που λες κ ξαναλές οκ φυσικά και έναν πάρουμε περισσότερες θερμίδες θα βάλουμε βάρος και με λιγότερες θα χάσουμε όπως λέτε λες και ανακαλύψετε την Αμερική όμως επειδή το βάρος δεν είναι απλά ένα αριθμός ας πάρουμε και δυο μας καθημερινά από χίλιες θερμίδες πλεόνασμα εσύ από δυο σοκολάτες και εγώ από ρύζια κ κοτόπουλο κ να δούμε μετά τι βάρος θα έχεις βάλει εσύ κ τι εγώ!  Το βάρος δεν είναι μόνο θερμίδες είναι πολλά περισσότερα κ το κλείνω εδώ, δεν είναι αυτός ο λόγος που έγραψα, αλλά επειδή κάπου είπες μην γράφετε αν δεν έχετε σπουδάσει κτλ και επειδή το πρώτο σου μήνυμα έχει τουλάχιστον 100 ορθογραφικά λάθη και μόνο σε άνθρωπο με σπουδές δεν παραπέμπει,, εγώ είμαι στην διάθεση σου εάν το θέλεις να ανεβάσουμε εδώ τα πτυχία μας (με σβησμένο το όνομα μας εννοείται) ! Εγώ αυτό που γράφω το έχω σπουδάσει με άριστα κ το εξασκώ 35 χρόνια! Και εννοείται όχι σε σχολή που πληρώνεις παίρνεις ένα χαρτί και μετά πας και δουλεύεις (τον κόσμο)

Βλέπετε με πόση αγάπη μιλάω, χωρίς καμιά διάθεση να κλειδωθεί η να χαλάσει το νήμα!  Αν θέλεις φίλε μου καλέ εδώ είμαι!  Καλές γιορτές σε όλους παλιότεντημποηδες !

*25 όχι 35

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, OneWaySystem είπε

Χωρίς το παραμικρό ίχνος αντιπαράθεσης και μέσα στα πλαίσια μια όμορφης κ πολιτισμένης συζήτησης, επειδή όλα όσα αναφέρεις είναι λάθος (Πχ το θερμιδικό έλλειμμα /πλεόνασμα που λες κ ξαναλές οκ φυσικά και έναν πάρουμε περισσότερες θερμίδες θα βάλουμε βάρος και με λιγότερες θα χάσουμε όπως λέτε λες και ανακαλύψετε την Αμερική όμως επειδή το βάρος δεν είναι απλά ένα αριθμός ας πάρουμε και δυο μας καθημερινά από χίλιες θερμίδες πλεόνασμα εσύ από δυο σοκολάτες και εγώ από ρύζια κ κοτόπουλο κ να δούμε μετά τι βάρος θα έχεις βάλει εσύ κ τι εγώ!  Το βάρος δεν είναι μόνο θερμίδες είναι πολλά περισσότερα κ το κλείνω εδώ, δεν είναι αυτός ο λόγος που έγραψα, αλλά επειδή κάπου είπες μην γράφετε αν δεν έχετε σπουδάσει κτλ και επειδή το πρώτο σου μήνυμα έχει τουλάχιστον 100 ορθογραφικά λάθη και μόνο σε άνθρωπο με σπουδές δεν παραπέμπει,, εγώ είμαι στην διάθεση σου εάν το θέλεις να ανεβάσουμε εδώ τα πτυχία μας (με σβησμένο το όνομα μας εννοείται) ! Εγώ αυτό που γράφω το έχω σπουδάσει με άριστα κ το εξασκώ 35 χρόνια! Και εννοείται όχι σε σχολή που πληρώνεις παίρνεις ένα χαρτί και μετά πας και δουλεύεις (τον κόσμο)

Βλέπετε με πόση αγάπη μιλάω, χωρίς καμιά διάθεση να κλειδωθεί η να χαλάσει το νήμα!  Αν θέλεις φίλε μου καλέ εδώ είμαι!  Καλές γιορτές σε όλους παλιότεντημποηδες !

*25 όχι 35

Φιλε μου το οτι εχεις τελειωσει τεφαα η το χαροκοπειο πανεπιστημιο  δεν σε κανει να εισαι καλυτερος απο καποιον που εχει παει σε ιδιωτικη σχολη και εχει παρει πιστοποιηση personal trainer, πρεπει να καταλαβετε εσεις των τεφαα πως οσοι εχετε επιλεξει την ειδικοτητα του γυμναστηριου εχετε διδαχτει τα ιδια με εμας στο τελευταιο σας εξαμηνο (εχω γνωστους που εχουν τελειωσει τεφαα και λενε ακριβως το ιδιο με αυτο που σου ειπα τωρα) οποτε το οτι εκανες 4 χρονια σχολη  δεν σημαινει οτι εκανες 4 χρονια σπουδες για το γυμναστηριο εννοειται πως εχεις περισσοτερες γνωσεις απο εμενα οσον αφορα τον αθλητισμο καθως εκανες καθε αθλημα ξεχωριστα και εμαθες περισσοτερα, αν και μονο αν εχεις την πιστοποιηση του τελευταιου χρονου που αφορα το weightlifting τοτε και μονο τοτε μπορεις να πεις πως ξερεις περισσοτερα απο καποιον που εχει τελειωσει μια ιδιωτικη σχολη.

Και τελος φαινεται πως επελεξες τα κομματια που σε ενδιεφεραν για να μου απαντησεις καθως οταν εκανα αναφορα στο flexible diet πουθενα δεν ειπα πως ειναι το ιδιο να φας 2000 θερμιδες απο μπεργκερ σουβλακια σοκολατες κλπ απο το να φας κοτοπουλο ρυζι μπροκολο μακαρονια κλπ αυτο που ειπα ειναι οτι δεν χρειαζεται να φοβαται καποιος να φαει και λιγο διαφορετικα το να φαει τις 1800 απο τις 2000 θερμιδες με ποιοτικες τροφες και με τις 200 απλα να φαει ενα γλυκο δεν θα τον καταστρεψει ουτε σωματικα αλλα ουτε και εσωτερικα οποτε καλο θα ηταν να απανταμε στα πραγματα που λεει ο αλλος και οχι να απανταμε οπως και σε οτι θελουμε :D Επισης το οτι εχουμε πτυχια δεν μας κανει και επαγγελματιες θα επρεπε να το ξερεις αυτο εφοσον εξασεις το επαγγελμα αυτο 35 ολοκληρα χρονια καθως θα εχεις γνωρισει πολλους ''επαγγελματιες'' των τεφαα η απο το χαροκοπειο πανεπιστημιο διατροφολογιας που δεν ξερουν να κανους την δουλεια τους!!

Δεν εχω κανενα προβλημα να κανω κουβεντα εννοειται αυτο και φυσικα μιλαω στα πλαισια μιας σοβαρης συζητησης αλλα σε παρακαλω οταν γραφεις την απαντηση σου μην αλλαζεις αυτα που λεω γιατι πουθενα δεν ειπα οτι μια σοκολατα ειναι ιδια με ενα στηθος κοτοπουλο, οσο για τα ορθρογραφικα μου λαθη με συγχωρεις που τα εκανα (αλλα μια φορα ακομα κρινεις κατι χωρις να γνωριζεις αν υπαρχει καποιο προβλημα απο πισω βλεπε δυσλεξια) οποτε αλλη μια βιαστικη πραξη που δεν σε δειχνει και τοσο επαγγελματια τελικα (και αυτο με αγαπη για να μην βγαζεις γρηγορα συμπερασματα για τον αλλο ❤️ )

Επεξ/σία από iptamenos_ollandos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω αν εχεις παρατηρησει ολλανδέ εγραψα τις προαλλες πολυ συγκεκριμενα πράγματα. 

1. Πολυαρθρικες ασκησεις 

2. Θερμιδικο πλεονασμα

3. Προοδευτικη επιβάρυνση στο γυμναστηριο.

Το 1. αναλυεται σε ΠΟΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ και ΠΩΣ θα εκτελεστούν.

το 2 αναλυεται σε ΠΟΙΟΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΕΙΝΗ  καθως και αναλογιες μακροσυστατικων πολυ σημαντικο επισης Ποιες οι θερμιδες συντηρησης του καθενος.

Το 3. θέλει log file οπως έχω ξαναπει. Σε λιγο θα γράψω τη δικη μου προπονηση σημερα. 

@iptamenos_ollandos: Μπήκες στο thread και στο πρώτο σου post (εκτός του ότι ήταν δυσανάγνωστο) έκραξες τους πάντες και τα πάντα.

Μην περιμένεις να σε λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη εάν δεν αποδείξεις τις γνώσεις σου στο thread - και ναι, κάποιοι το έχουν κάνει.

1 ώρα πριν, iptamenos_ollandos είπε

Φιλε μου το οτι εχεις τελειωσει τεφαα η το χαροκοπειο πανεπιστημιο  δεν σε κανει να εισαι καλυτερος απο καποιον που εχει παει σε ιδιωτικη σχολη και εχει παρει πιστοποιηση personal trainer, πρεπει να καταλαβετε εσεις των τεφαα πως οσοι εχετε επιλεξει την ειδικοτητα του γυμναστηριου εχετε διδαχτει τα ιδια με εμας στο τελευταιο σας εξαμηνο (εχω γνωστους που εχουν τελειωσει τεφαα και λενε ακριβως το ιδιο με αυτο που σου ειπα τωρα) οποτε το οτι εκανες 4 χρονια σχολη  δεν σημαινει οτι εκανες 4 χρονια σπουδες για το γυμναστηριο εννοειται πως εχεις περισσοτερες γνωσεις απο εμενα οσον αφορα τον αθλητισμο καθως εκανες καθε αθλημα ξεχωριστα και εμαθες περισσοτερα, αν και μονο αν εχεις την πιστοποιηση του τελευταιου χρονου που αφορα το weightlifting τοτε και μονο τοτε μπορεις να πεις πως ξερεις περισσοτερα απο καποιον που εχει τελειωσει μια ιδιωτικη σχολη.

Χωρίς να υποτιμάω τις ιδιωτικές σχολές και χωρίς ο ίδιος να έχω τελειώσει ούτε ΤΕΦΑΑ ούτε κάτι σε Personal Trainer αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ πως κάποιος με μια πιστοποίηση που την πήρε σε λίγο καιρό μπορεί να έχει μάθει ανατομία, εργοφυσιολογία, να ξέρει πως και γιατί δουλεύει κάθε μυς, να έχει μάθει σωστά να εκτελεί τις κινήσεις τη άρσης βαρών και χίλια δυο άλλα. Το πόσο θα ασχοληθεί κάποιος προφανώς δεν το λέει το πτυχίο που έχει απλώς με εκνευρίζει αυτή η υποτίμηση για σχολές γυμναστικής και διατροφολογίας που ασχολούνται σε βάθος με το αντικείμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, iptamenos_ollandos είπε

Και τελος φαινεται πως επελεξες τα κομματια που σε ενδιεφεραν για να μου απαντησεις καθως οταν εκανα αναφορα στο flexible diet πουθενα δεν ειπα πως ειναι το ιδιο να φας 2000 θερμιδες απο μπεργκερ σουβλακια σοκολατες κλπ απο το να φας κοτοπουλο ρυζι μπροκολο μακαρονια κλπ αυτο που ειπα ειναι οτι δεν χρειαζεται να φοβαται καποιος να φαει και λιγο διαφορετικα το να φαει τις 1800 απο τις 2000 θερμιδες με ποιοτικες τροφες και με τις 200 απλα να φαει ενα γλυκο δεν θα τον καταστρεψει ουτε σωματικα αλλα ουτε και εσωτερικα οποτε καλο θα ηταν να απανταμε στα πραγματα που λεει ο αλλος και οχι να απανταμε οπως και σε οτι θελουμε :D Επισης το οτι εχουμε πτυχια δεν μας κανει και επαγγελματιες θα επρεπε να το ξερεις αυτο εφοσον εξασεις το επαγγελμα αυτο 35 ολοκληρα χρονια καθως θα εχεις γνωρισει πολλους ''επαγγελματιες'' των τεφαα η απο το χαροκοπειο πανεπιστημιο διατροφολογιας που δεν ξερουν να κανους την δουλεια τους!!

Δεν εχω κανενα προβλημα να κανω κουβεντα εννοειται αυτο και φυσικα μιλαω στα πλαισια μιας σοβαρης συζητησης αλλα σε παρακαλω οταν γραφεις την απαντηση σου μην αλλαζεις αυτα που λεω γιατι πουθενα δεν ειπα οτι μια σοκολατα ειναι ιδια με ενα στηθος κοτοπουλο, οσο για τα ορθρογραφικα μου λαθη με συγχωρεις που τα εκανα (αλλα μια φορα ακομα κρινεις κατι χωρις να γνωριζεις αν υπαρχει καποιο προβλημα απο πισω βλεπε δυσλεξια) οποτε αλλη μια βιαστικη πραξη που δεν σε δειχνει και τοσο επαγγελματια τελικα (και αυτο με αγαπη για να μην βγαζεις γρηγορα συμπερασματα για τον αλλο ❤️ )

Φίλε μου χαίρομαι που μιλάς με αγάπη γιατί έτσι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε μια όμορφη πολιτισμένη συζήτηση χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στο νήμα,  πρόβλημα υπάρχει όταν γράφω πχ μην γράφετε ρε σεις 'έχω δίκιο'' και πετάτε και ένα λινκ ατό κάτω γιατί ο άλλος μπορεί να σας αντιπαραθέσει αλλά 10 λινκ που να λένε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέτε εσείς, ε  θίγονται οι ουγκ παθαίνουν παράκρουση κ αρχίζουν να βρίζουν, μόνο τότε υπάρχει πρόβλημα στο νήμα!

Με αγάπη λοιπόν ❤ σου λέω ότι δεν άλλαξα ούτε λέξη από όσα είπες,  έγραψες ότι όλα είναι θερμιδικό συν / πλην, και σου έδωσα το παράδειγμα της σοκολάτας!  Τι άλλο έγραψες κ το προσπέρασα? Κάτι πήρε το μάτι μου που είπες μας διαβάζουν και πιτσιρικάδες και είναι επικίνδυνο μπορεί να '' βγάλουν πρόβλημα'' με αυτά που γράφουμε εδώ, και αναφέρεσαι συνέχεια στα 4/5 γεύματα!  Με τι ακριβώς θα 'βγάλουν πρόβλημα''? Με το να σπάνε τις θερμίδες τους σε 4/5 γεύματα θα βγάλουν πρόβλημα  ενώ με το να μένουν 3 μέρες νηστικοί και να πηγαίνουν για ρεκόρ δεν ''θα βγάλουν πρόβλημα?'' λες? 

Αυτό γράφουμε εδώ, δεν νομίζω να γράφουμε κάτι άλλο!  Για την προπόνηση σχεδόν όλοι λέμε μπείτε προοδευτικά στα κιλά με μεγάλη προσοχή, εγώ έχω βαρεθεί να λέω ότι τα βάρη δεν είναι παιχνίδι, ο ντιντις έχει τρελαίνει να λέει για ζέσταμα κ σωστή εκτέλεση, τι ακριβώς λέμε και θα ''πάθει πρόβλημα'' αν τα εφαρμόσει κάνας πιτσιρικάς? 

Με χαρά να σε ακούσω, βλέπεις ότι όλοι εδώ είμαστε υπέρ τις πολιτισμένης συζήτησης φτάνει ο συνομιλητής μας να μην έχει το ύφος το δικό σου όταν έσκασες μύτη ~ κάτι που και συ ο ίδιος παραδέχεσαι~ και με έκανες να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα φίλε μου καλέ  🖤 

-----------------------------

80410218_745431632615317_6629446432724090880_n.jpg.9eed82dd1b51db9e23b064ab754faf65.jpg

Πάντως εγώ με τα μπιφτεκάκια μου τα μοσχαρίσια και τις πατάτες μου τις νερόβραστες αποκλείεται να βγάλω πρόβλημα 😄

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε σημερα ειδα ενα πιτσιρικα να σηκωνει 80 κιλα στο πάγκο με τα χέρια τέρμα ανοιχτά (αγκωνες) και το κορμο ευθεια στο πάγκο. Εχουμε πει 500 φορές στο πάγκο για να μη γαμησεις τους ώμους , ηθελε να δειξει μαγκας γιατι εγω εκανα 70. Η διαφορα ειναι οτι εγω την έκανα σωστά την άσκηση και αρα με επιασε περισσοτερο απο οτι επιασε αυτον διοτι χρησιμοποιησα πιο πολυ τον θωρακικο στα 70 κιλά απο οτι το δελτοειδη και τον τρικεφαλο. Επισης ειχα πιο ανεπτυγμενο στηθος απο αυτον. Γιατι άραγε; 

ΑΓΚΩΝΕΣ μέσα (μην τους σπάσω) :D ΚΑΙ ώμοι πισω και κάτω (η φυσικη τους θέση δηλαδη. Αυτος ειναι ο νουμερο ενας κανονας για τον πάγκο. Πάει αυτος τελειωσε. Ηδη καλυψαμε 2 ασκήσεις (οριζοντιος - επικλινης πάγκος). Περαν του οτι θα τραυματισεις τους ώμους σου δεν θα εχεις και τη δουλεια που θές για το στηθος. Bench press ειναι για το στήθος οχι για τους ωμους ΟΧΙ για τους τρικεφαλους. Αυτο το κανονα να διαβασει μονο κάποιος (που εμενα μου έφαγε μερικες μέρες να τον ψάξω να τον βρω) θα οφεληθει στο έπακρο. 

Υπάρχει και ενας ακομα χρυσος κανονας για τον αυχένα βεβαια αλλα σε τοσο λιγα κιλά δεν μας χρειάζεται. Ουσιαστικα ο αυχενας ειναι "κλειδωμενος" το πιγουνι μεσα για να μην κάνεις υπερέκταση του αυχένα. Και αυτο πολυ σημαντικο για αυχενικά ζητήματα. Αν βλεπεις οτι δεν εχεις την ασκηση στα 90 κιλα δεν πειράζει , δεν υπάρχει προβλημα αφαιρεις μερικά γμημένα κιλά :D και εκτελεις την άσκηση σωστά και με ασφάλεια αν εκτελέσεις την άσκηση σωστά και με ασφάλεια εκτος του οτι κάποια μέρα θα φτάσεις τα 90 κιλα γιατι θα εχεις ΣΥΝΕΧΗ παρουσια στο γυμναστηριο και οχι καποιον τραυματισμο που θα σε αναγκασει να κάνεις αποχη και μετά να αρχισεις απο 10-20 κιλά λιγοτερα , θα σε πιασει και περισσοτερο. Και μπορει να έχεις πολυ μεγαλυτερη ανάπτυξη αν απο το να έβαζες βαρυά κιλά πάνω και να την έκανες και λάθος. Τα χουμε αναλυσει πολλες φορές αυτά. Μαζ με τις άρσεις θανάτου τις στρατιωτικες πιεσεις τα καθισματα αλλα και ασκησεις - ζέσταμα για τους ώμους. 

Το παν στο γυμναστηριο ειναι η υπομονη και το mindset. Η Ρωμη δε κτιζεται σε μια ημέρα ουτε σε εναν χρονο. 

• Like 1

Η αλήθεια να λέγεται, εδώ μέσα δεν ακούγονται παπαριές. Μπορεί να διαφωνούμε ή να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση, αλλά οι υπερβολές λείπουν. 

Να μη μας ματιασω, όαση πολιτισμού είμαστε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...