OneWaySystem Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, evabb είπε Ζητησα απο τον γυμναστη να μου φτιαξει ενα μικρο προγραμμα μονο για χερια/πλατη/στηθος. Το εφτιαξε μου το εδειξε κι εγω ειχα την φαïνη ιδεα να το κανω αφου ειχα κανει 45 λεπτα ελλειπτικο κομματια. Πονανε μυες που δεν ηξερα οτι υπηρχαν μεσα μου. Νιωθω εντελως λαπας απο την μεση και πανω. Θα είχες το ίδιο ακριβώς θέμα με τους μύες σου ακόμη και εάν το έκανες χωρίς να είχες κάνει 45 λεπτά ελλειπτικό πριν ! Δεν είναι καθόλου κακό που πιάστηκες, αντιθέτως σημαίνει οτι σε έπιασε η προπόνηση που σου έδωσε ο γυμναστής σου, πιάστηκες γιατί την έκανες πρώτη φορά και είσαι απροπόνητη από την μέση και πάνω, συνέχισε την .. ------- Ντιντι αν έχετε μηχάνημα κροσοβερ στο γυμναστήριο να πας στον γυμναστή σου κ να του πεις να σου δείξει πως γυμνάζεις το στήθος εκει ! μετα πες του να σου δείξει πως κάνουμε δικέφαλους επίσης στο ιδιο μηχάνημα κ τελος πως κάνουμε σωστά βυθίσεις στο δίζυγο! Αφού τα μάθεις σωστά κανε τον συνδυασμό ασκήσεων που σου ειπα χωρις ξεκούραση, αυτο λέγεται τρισετ, γενικότερα σούπερ σετς, δισετ, τρισετ κτλ λέμε τις ασκήσεις που γυμνάζουμε χωρίς ξεκούραση περισσότερες από μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ μυικές ομάδες, και πίστεψε με δουλεύουν πολυ ! Μπορούμε να γυμνάσουμε όποιες μυϊκές ομάδες θέλουμε δεν υπάρχει περιορισμός , αν είμαστε ανώμαλοι μπορουμε να κάνουμε σουπερ σετ στήθος / γάμπες ομως τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε όταν οι μυικές ομάδες που γυμναζουμε ειναι κοντά γιατι γίνεται πιο εύκολα η αιμάτωση, το πρήξιμο δλδ ιδανικά σουπερ σετ είναι ώμοι/στήθος, δικέφαλα/ τρικέφαλα κτλ Βάλε στο πρόγραμμα τέτοιες ασκήσεις με καλή εκτέλεση όπως πάντα παιχταρά μου. 2
Musclemar Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mic2mic είπε Τις ίδιες θερμίδες και τις ίδιες τροφές που θα έτρωγα και σε 3 ή 6 γεύματα. Βέβαια είναι περισσότερο 4-5 ώρες φαγητού οπότε δεν είναι ακριβώς σαν "ένα γεύμα". Συνήθως τρώω όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές, με την εξαίρεση της σκόνης πρωτεΐνης που μπορεί να πάρω αν οι υπόλοιπες τροφές δεν δίνουν τουλάχιστον 100γρ πρωτεΐνης. Από κρέας συνήθως κοτόπουλο και λιγότερο ψάρι. Πολύ σπανιότερα τα υπόλοιπα κρέατα. Πολλά όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Αρκετές από τις θερμίδες μου από ξηρούς καρπούς. Φυσικά παίζει ρόλο και το ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πεπτικό μου και δεν με ενοχλούν όσες θερμίδες και να φάω, όσο σύντομα και να τις φάω. Αν κάποιος έχει πχ ευερέθιστο έντερο ή νόσο του Κρον ή απλά βαρυστομαχιάζει εύκολα, προφανώς δεν μπορεί να τρώει έτσι. Επίσης κάποιοι μπορεί να είναι μια χαρά αν τρώνε μόνο το πρωί ή μόνο το μεσημέρι αλλά να επηρεάζεται ο ύπνος τους αν τρώνε μόνο βράδυ. Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα. Με καφέδες ή αναψυκτικά είχα όντως ένα πρόβλημα υπερκατανάλωσης αλλά ήταν εντελώς άσχετο με το intermittent fasting (το είχα και όταν δεν το εφάρμοζα, απλά ήθελα να πίνω κάτι συνέχεια). Τώρα το έχω παρακάμψει το πρόβλημα επειδή ναι μεν πάλι θέλω να πίνω κάτι συνέχεια, αλλά τώρα το έχω γυρίσει σε άσπρο/πράσινο τσάι, rooibos και διάφορα άλλα αφεψήματα (χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά). Δεν ξέρω πόσο ετών είσαι αλλά και εγώ στα 20 μου ας πούμε μπορούσα να φάω τα τριπλάσια στην καθίσια μου σε σύγκριση με τώρα. Οι γνώμες για το αν ο καφές, το τσάι και γενικά τέτοιου είδους ροφήματα εκτός του νερού σπάνε το fast, διίστανται.
Magic_Nature Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Eγω σημερα σκιστηκα στο φαγητο 1ο γευμα 100γρ κουάκερ , 25γρ μελι , 200γρ γιαουρτι , 1 μπαρα 100γρ με φυστικοβουτυρο 2ο γευμα 1 τοστ με 50γρ ψωμι (μεγαλες φέτες) 50γρ μιλνερ 3ο γευμα 4 αυγα και 120γρ μακαρονια με 15μλ λάδι 4ο γευμα 2 φέτες ψωμι ολικης και 200γρ κοτοπουλο 5ο γευμα 1 μπαρα 100γρ με φυστικοβουτυρο κάπου 3400 θερμιδες σημερα 320γρ υδατανθρακα 140γρ πρωτεινη και 90γρ λιπαρά. Προπονηση απο Παρασκευη πάλι μέχρι τοτε τιποτα - ξεκουραση και πάγο οποτε νιωθω ενοχλησεις.
mic2mic Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Musclemar είπε Δεν ξέρω πόσο ετών είσαι αλλά και εγώ στα 20 μου ας πούμε μπορούσα να φάω τα τριπλάσια στην καθίσια μου σε σύγκριση με τώρα. Οι γνώμες για το αν ο καφές, το τσάι και γενικά τέτοιου είδους ροφήματα εκτός του νερού σπάνε το fast, διίστανται. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για ένα γεύμα τη μέρα, ίσως και για ακόμα αραιότερα γεύματα. Επί πολλές χιλιάδες χρόνια έτσι έτρωγε επειδή η διαθεσιμότητα της τροφής ήταν πολύ περιστασιακή. Ακόμα και μέχρι πολύ πρόσφατα, κάποιες φυλές στην Αφρική ή στον Αμαζόνιο έτρωγαν ακριβώς έτσι. Από μόνο του βέβαια αυτό δεν είναι επιχείρημα για την ανωτερότητα των λίγων γευμάτων, μια που ο άνθρωπος που τρεφόταν έτσι ζούσε και πολύ λιγότερα χρόνια, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα γινόταν αν ζούσε περισσότερα. Αλλά ισχύουν τα ακόλουθα: 1) Η αύξηση του μέσου όρου ζωής οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της στην χρήση των αντιβιοτικών, των χειρουργικών τεχνικών και -το σπουδαιότερο απ'όλα- σε εφαρμογή υγειονομικών κανόνων στην παραγωγή και διαχείριση του φαγητού. Καμμία σχέση με συχνότητα γευμάτων. 2) Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η μετάβαση στα "πολλά συχνά γεύματα" ξεκίνησε ως μαρκετίστικο κόλπο των βιομηχανιών τροφίμων κάπου στη δεκαετία του '50, και μετά σιγά-σιγά πέρασε και ως mainstream ιδέα στις σχολές διατροφολογίας και στις Αμερικανικές κυβερνητικές συστάσεις. Αν κάποιος θέλει να δει περισσότερα σχετικά με το πώς και το γιατί, ας παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ του BBC The Century of the Self. Μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανακάμπτει η σύγχρονη διατροφολογία από την ιδέα των "πολλών, μικρών γευμάτων". Στην Αμερική ακόμα και σήμερα η βιομηχανία τροφίμων επηρεάζει κυβερνητικές οδηγίες και συστάσεις με άπλετες χορηγίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η τεράστια τάση των τελευταίων δεκαετιών να δοθεί η ιδέα ότι για την παχυσαρκία φταίει πρωτίστως η έλλειψη άσκησης και όχι η διατροφή - βλέπε πχ την καμπάνια "Let's Move" της Michelle Obama). 3) Έχουμε όμως και διάφορες άλλες ενδείξεις σχετικά με το ότι οι ανθρώπινοι οργανισμοί ΔΕΝ είναι φτιαγμένοι για "πολλά, μικρά γεύματα". Κάποιες απ'αυτές αναλύει ο dr Jason Fung στις διαλέξεις του περί παχυσαρκίας και διαβήτη για τις οποίες μίλησα παραπάνω. Πχ έχουμε ένα δεκαπλασιασμό των περιστατικών διαβήτη τα τελευταία 60 χρόνια στην Αμερική (πάνω-κάτω από τότε που ξεκίνησαν οι τηλεοπτικές καμπάνιες για τα σνακς). Ένα άλλο στοιχείο είναι οι μάλλον εκπληκτικές διαπιστώσεις ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν καλύτερη οδοντική υγεία από τους σημερινούς, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει γενετική εξήγηση, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται στην αύξηση των υδατανθράκων και του αριθμού των γευμάτων σήμερα. Όσο για την ηλικία μου, είμαι μάλλον μεγαλύτερος από σένα αλλά δεν το διατυμπανίζω επειδή έχει πλάκα να μου λένε άτομα με τα μισά μου χρόνια και το ένα τέταρτο της εμπειρίας μου σε γυμναστήρια - για να μην πούμε για το διάβασμα που έχω ρίξει- ότι θα τραυματιστώ / θα καταστρέψω το στομάχι μου / δεν θα πετύχω τους στόχους μου Η γενική παραδοχή είναι ότι για να υπάρξει fast breaking πρέπει να περάσεις τις 50 kcal. Αν πίνεις όλη μέρα καφέδες ή κάποια light αναψυκτικά ίσως να φτάσεις κοντά στις 50 kcal. Με τσάι και αφεψήματα είναι πρακτικά αδύνατον. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από mic2mic 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, mic2mic είπε Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για ένα γεύμα τη μέρα, ίσως και για ακόμα αραιότερα γεύματα. Επί πολλές χιλιάδες χρόνια έτσι έτρωγε επειδή η διαθεσιμότητα της τροφής ήταν πολύ περιστασιακή. Ακόμα και μέχρι πολύ πρόσφατα, κάποιες φυλές στην Αφρική ή στον Αμαζόνιο έτρωγαν ακριβώς έτσι. Από μόνο του βέβαια αυτό δεν είναι επιχείρημα για την ανωτερότητα των λίγων γευμάτων, μια που ο άνθρωπος που τρεφόταν έτσι ζούσε και πολύ λιγότερα χρόνια, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα γινόταν αν ζούσε περισσότερα. Αλλά ισχύουν τα ακόλουθα: 1) Η αύξηση του μέσου όρου ζωής οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της στην χρήση των αντιβιοτικών, των χειρουργικών τεχνικών και -το σπουδαιότερο απ'όλα- σε εφαρμογή υγειονομικών κανόνων στην παραγωγή και διαχείριση του φαγητού. Καμμία σχέση με συχνότητα γευμάτων. 2) Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η μετάβαση στα "πολλά συχνά γεύματα" ξεκίνησε ως μαρκετίστικο κόλπο των βιομηχανιών τροφίμων κάπου στη δεκαετία του '50, και μετά σιγά-σιγά πέρασε και ως mainstream ιδέα στις σχολές διατροφολογίας και στις Αμερικανικές κυβερνητικές συστάσεις. Αν κάποιος θέλει να δει περισσότερα σχετικά με το πώς και το γιατί, ας δει το ντοκιμαντέρ του BBC The Century of the Self. Μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανακάμπτει η σύγχρονη διατροφολογία από την ιδέα των "πολλών, μικρών γευμάτων". Και στην Αμερική ακόμα η βιομηχανία τροφίμων επηρεάζει κυβερνητικές οδηγίες και συστάσεις με άπλετες χορηγίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η τεράστια τάση των τελευταίων δεκαετιών να δοθεί η ιδέα ότι για την παχυσαρκία οφείλεται πρωτίστως η έλλειψη άσκησης και όχι η διατροφή (βλέπε πχ την καμπάνια "Let's Move" της Michelle Obama). 3) Έχουμε όμως διάφορες άλλες ενδείξεις σχετικά με το ότι οι ανθρώπινοι οργανισμοί ΔΕΝ είναι φτιαγμένοι για "πολλά, μικρά γεύματα". Κάποια απ'αυτά αναλύει ο dr Jason Fung στις διαλέξεις του περί παχυσαρκίας και διαβήτη για τις οποίες μίλησα παραπάνω. Πχ έχουμε ένα δεκαπλασιασμό των περιστατικών διαβήτη τα τελευταία 60 χρόνια στην Αμερική (πάνω-κάτω από τότε που ξεκίνησαν οι τηλεοπτικές καμπάνιες για τα σνακς). Ένα άλλο στοιχείο είναι οι μάλλον εκπληκτικές διαπιστώσεις ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν καλύτερη οδοντική υγεία από τους σημερινούς, γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει γενετική εξήγηση, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται στην αύξηση των υδατανθράκων και του αριθμού των γευμάτων σήμερα. Όσο για την ηλικία μου, είμαι μάλλον μεγαλύτερος από σένα αλλά δεν το διατυμπανίζω επειδή έχει πλάκα να μου λένε άτομα με τα μισά μου χρόνια και το ένα τέταρτο της εμπειρίας μου σε γυμναστήρια - για να μην πούμε για το διάβασμα που έχω ρίξει- ότι θα τραυματιστώ / θα καταστρέψω το στομάχι μου / δεν θα πετύχω τους στόχους μου Η γενική παραδοχή είναι ότι για να υπάρξει fast breaking πρέπει να περάσεις τις 50 kcal. Αν πίνεις όλη μέρα καφέδες ή κάποια light αναψυκτικά ίσως να φτάσεις κοντά στις 50 kcal. Με τσάι και αφεψήματα είναι πρακτικά αδύνατον. Ο άνθρωπος επίσης είναι φτιαγμένος για να περπατάει/τρέχει για ώρες και αυτό έκανε τη διαφορά με τα υπόλοιπα ζώα στο κυνήγι δε σε βλέπω όμως να πηγαίνεις παντού με τα πόδια και αν όχι και τα δυο εχεις τουλάχιστον μηχανή ή αμάξι.. Το point ειναι οτι δεν εχουμε καμία σχέση με τον άνθρωπο τότε και τώρα.. Επίσης πιστεύεις οτι αν τότε ειχαν αφθονία φαγητού δεν θα έτρωγαν; απλα δεν ειχαν να φάνε.. 3
mic2mic Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ο άνθρωπος επίσης είναι φτιαγμένος για να περπατάει/τρέχει για ώρες και αυτό έκανε τη διαφορά με τα υπόλοιπα ζώα στο κυνήγι δε σε βλέπω όμως να πηγαίνεις παντού με τα πόδια και αν όχι και τα δυο εχεις τουλάχιστον μηχανή ή αμάξι.. Το point ειναι οτι δεν εχουμε καμία σχέση με τον άνθρωπο τότε και τώρα.. Επίσης πιστεύεις οτι αν τότε ειχαν αφθονία φαγητού δεν θα έτρωγαν; απλα δεν ειχαν να φάνε.. 1) Αυτό για το ότι ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερη ικανότητα από τα θηράματά του στους δρόμους αντοχής είναι ένας μύθος ο οποίος έχει καταρριφθεί και πειραματικά (θα βρω τα σχετικά άρθρα αν θέλεις). Ο αρχαίος κυνηγός βασικά κυνηγούσε με ενέδρες και όχι με δρόμους αντοχής. 2) Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος κινείται λιγότερο από όσο κινούνταν παλιότερα και αυτό επηρεάζει και την υγεία του. Το ότι δεν μπορούμε λόγω συνθηκών ζωής να κάνουμε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε, δεν λέει τίποτα για την εξελικτική φυσιολογία του ανθρώπου. 3) Φυσικά και θα έτρωγαν όσο έβρισκαν. Αλλά δεν έβρισκαν. Και δεν εξελίχθηκε ο άνθρωπος με βάση το ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά θα υπήρχαν τα supermarkets. Εξελίχθηκε με βάση την επί πολλές χιλιετίες περιορισμένη διαθεσιμότητα της τροφής. 4) Δεν είπε κανείς ότι θα έπρεπε να ζούμε όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι. Αλλά και οι τεράστιες διαφορές στις διατροφικές συνήθειες από την δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, μόνο σε επιστημονικά στοιχεία δεν βασίστηκαν. Μάλλον στην διείσδυση της τηλεόρασης και στην εφευρετικότητα των διαφημιστών - για να μη μιλήσουμε για το lobbying. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από mic2mic
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, mic2mic είπε 1) Αυτό για το ότι ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερη ικανότητα από τα θηράματά του στους δρόμους αντοχής είναι ένας μύθος ο οποίος έχει καταρριφθεί και πειραματικά (θα βρω τα σχετικά άρθρα αν θέλεις). Ο αρχαίος κυνηγός βασικά κυνηγούσε με ενέδρες και όχι με δρόμους αντοχής. 2) Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος άνθρωπος κινείται λιγότερο από όσο κινούνταν παλιότερα και αυτό επηρεάζει και την υγεία του. Το ότι δεν μπορούμε λόγω συνθηκών ζωής να κάνουμε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε, δεν λέει τίποτα για την εξελικτική φυσιολογία του ανθρώπου. 3) Φυσικά και θα έτρωγαν όσο έβρισκαν. Αλλά δεν έβρισκαν. Και δεν εξελίχθηκε ο άνθρωπος με βάση το ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά θα υπήρχαν τα supermarkets. Εξελίχθηκε με βάση την επί πολλές χιλιετίες περιορισμένη διαθεσιμότητα της τροφής. 4) Δεν είπε κανείς ότι θα έπρεπε να ζούμε όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι. Αλλά και οι τεράστιες διαφορές στις διατροφικές συνήθειες από την δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, μόνο σε επιστημονικά στοιχεία δεν βασίστηκαν. Μάλλον στην διείσδυση της τηλεόρασης και στην εφευρετικότητα των διαφημιστών - για να μη μιλήσουμε για το lobbying. Ναι γιατι εινα λογικό εσυ να μοιράζεσαι τα ίδια γονίδια με κάποιον μερικές εκατονταδες χιλιάδες χρόνια πριν και οχι με αυτόν 2-3 δεκαετίες πίσω.. Δεν ειμαι υπέρ των πολλών ή κατα των λίγων γευμάτων απλα το να τρως μια φορα τη μερα ας πουμε οτι το καταπίνεις αλλα και πιο "αραιά" ε νταξει.. Εγω πάντως ξανα λέω οποιος λέει για 1-2 γεύματα και προπόνηση νηστικός μετα απο 13-14 ωρες ας ερθει να κανει κανα δυο βδομαδες μαζι μου να δουμε αν θα αρχισει να τρωει και τα τραπεζομαντηλα.. Μιλάμε για προπονηση ομως οχι να την πεφτουμε στη γκομενα και επειδη μας αντιστέκεται να λέμε οτι κάνουμε προπόνηση με αντιστάσεις.. ΥΓ: εννοειται οτι εχει πέσει τρελή προπαγάνδα απο τα μεγάλα κεφάλια σχετικά με την αναγκαίοτητα κάποιων τροφων (βλέπε γαλακτοκομικα), την σημασία της πρωτεινης, το "ακακο" μπεικον κλπ. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από Spect~ 4
mic2mic Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ναι γιατι εινα λογικό εσυ να μοιράζεσαι τα ίδια γονίδια με κάποιον μερικές εκατονταδες χιλιάδες χρόνια πριν και οχι με αυτόν 2-3 δεκαετίες πίσω.. Δεν ειμαι υπέρ των πολλών ή κατα των λίγων γευμάτων απλα το να τρως μια φορα τη μερα ας πουμε οτι το καταπίνεις αλλα και πιο "αραιά" ε νταξει.. Εγω πάντως ξανα λέω οποιος λέει για 1-2 γεύματα και προπόνηση νηστικός μετα απο 13-14 ωρες ας ερθει να κανει κανα δυο βδομαδες μαζι μου να δουμε αν θα αρχισει να τρωει και τα τραπεζομαντηλα.. Μιλάμε για προπονηση ομως οχι να την πεφτουμε στη γκομενα και επειδη μας αντιστέκεται να λέμε οτι κάνουμε προπόνηση με αντιστάσεις.. ΥΓ: εννοειται οτι εχει πέσει τρελή προπαγάνδα απο τα μεγάλα κεφάλια σχετικά με την αναγκαίοτητα κάποιων τροφων (βλέπε γαλακτοκομικα), την σημασία της πρωτεινης, το "ακακο" μπεικον κλπ. Είπα εγώ ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τους προϊστορικούς ανθρώπους απ'ότι με αυτούς πχ του 1950; Ίσα-ίσα, που είπα ότι υπάρχει τεράστια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες από το 1950 μέχρι σήμερα και σε αυτές τις αλλαγές οφείλεται κυρίως η τεράστια αύξηση στα ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη κτλ. Αλλά μην τα μπλέκεις: Η εξέλιξη δεν συμβαίνει σε μια ή δύο γενιές. Συμβαίνει σε βάθος ΧΙΛΙΑΔΩΝ γενιών. Αυτά που συνέβαιναν επί 200-300 χιλιάδες χρόνια διαμόρφωσαν αυτό που είμαστε σήμερα (όπου "σήμερα" = τα τελευταία πχ 10.000 χρόνια). Οι αλλαγές που έχουν συμβεί στις συνήθειές μας τα τελευταία 100 χρόνια δεν είναι ικανές να αλλάξουν σε παρατηρήσιμο βαθμό την φυσιολογία μας και τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό μας. Τώρα σχετικά με τις επιδόσεις που θα έχει κάποιος με προπόνηση νηστικός, και αν θα είναι χειρότερες με το αν είχε φάει πριν, και το ΠΟΣΟ χειρότερες θα είναι, και τί αξίζει περισσότερο να κοιτάξεις... αυτό είναι άλλο θέμα στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν. Όπως είπα όμως, υπάρχουν πολλοί bodybuilders που εφαρμόζουν IF. Μπορείς φαντάζομαι να ψάξεις και μόνος σου σχετικά με training in the fasted state και μετά το συζητάμε αν θες. Ένα σημείο εκκίνησης.
wizzy Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα. Ένα μικρό update από εμένα: Ολοκλήρωσα το Σάββατο τις προπονήσεις της φάσης "Build" (block 8 εβδομάδων προπονήσεων * 3 προπονήσεις/εβδομάδα). Στην πραγματικότητα - και λόγω ασταθούς προγράμματος, σε προσωπικό επίπεδο και διαφόρων ιδιάζουσων συνθηκών - αγωνίστηκα για να ολοκληρώσω το πρόγραμμα. Ο "κανόνας" των τριών προπονήσεων/εβδομάδα σπανίως τηρήθηκε. Υπήρξαν εβδομάδες που έκανα μία προπόνηση, εβδομάδες που έκανα τέσσερις, ημέρες που έκανα διπλή προπόνηση. Το θετικό είναι ότι κατάφερα κι ολοκλήρωσα το πρόγραμμα στην καταληκτική ημερομηνία (Σάββατο 21/12) κι είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχω προγραμματίσει να κάνω έξι προπονήσεις και στις 07/01/2020 θα ξεκινήσω την πρώτη specialty (ειδίκευση) περίοδο προπονήσεων. Οι προπονήσεις θα είναι συνδυασμός προπονήσεων υψηλής έντασης και αντοχής, αλλά πιο σύντομες από το συνηθισμένο - προσανατολίζομαι σε 2 προπονήσεις υψηλής έντασης των 45 λεπτών και 1 προπόνηση αντοχής ανά εβδομάδα. Οι προπονήσεις θα γίνουν καθαρά για σκοπούς "συντήρησης", έτσι ώστε να "μπω" στην specialty με "ζεστά πόδια" κι όχι μετά από απραξία δύο εβδομάδων. Τέλος, μια απορία για όσους μπορούν να απαντήσουν: Από την τελευταία φορά που ζυγίστηκα (πριν 8 εβδομάδες) μέχρι και χτες, δεν έχασα ούτε ένα γραμμάριο. ΟΚ, την μη απώλεια την καταλαβαίνω - ως ένα σημείο - διότι ήμουν επιρρεπής σε ατασθαλίες (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γιορτές φίλων/συγγενών κτλ). Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρόλο που δεν έχασα ούτε ένα γραμμάριο, είναι ότι άρχισα να "μπαίνω" σε ρούχα που πριν τον Αύγουστο που ξεκίνησα τις τακτικές προπονήσεις δεν έμπαινα ούτε στο όνειρό μου. Επίσης, η ζώνη στα jeans "κατέβηκε" 2 τρύπες. Δηλαδή, λεπταίνω χωρίς να χάνω κιλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, wizzy είπε Τέλος, μια απορία για όσους μπορούν να απαντήσουν: Από την τελευταία φορά που ζυγίστηκα (πριν 8 εβδομάδες) μέχρι και χτες, δεν έχασα ούτε ένα γραμμάριο. ΟΚ, την μη απώλεια την καταλαβαίνω - ως ένα σημείο - διότι ήμουν επιρρεπής σε ατασθαλίες (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γιορτές φίλων/συγγενών κτλ). Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρόλο που δεν έχασα ούτε ένα γραμμάριο, είναι ότι άρχισα να "μπαίνω" σε ρούχα που πριν τον Αύγουστο που ξεκίνησα τις τακτικές προπονήσεις δεν έμπαινα ούτε στο όνειρό μου. Επίσης, η ζώνη στα jeans "κατέβηκε" 2 τρύπες. Δηλαδή, λεπταίνω χωρίς να χάνω κιλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μείωση λίπους και αύξηση μυικής μάζας = ίδια κιλά λιγότερος όγκος. Δεν ξερω τι σου κανει εντύπωση 8 λεπτά πριν, mic2mic είπε Είπα εγώ ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τους προϊστορικούς ανθρώπους απ'ότι με αυτούς πχ του 1950; Ίσα-ίσα, που είπα ότι υπάρχει τεράστια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες από το 1950 μέχρι σήμερα και σε αυτές τις αλλαγές οφείλεται κυρίως η τεράστια αύξηση στα ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη κτλ. Αλλά μην τα μπλέκεις: Η εξέλιξη δεν συμβαίνει σε μια ή δύο γενιές. Συμβαίνει σε βάθος ΧΙΛΙΑΔΩΝ γενιών. Αυτά που συνέβαιναν επί 200-300 χιλιάδες χρόνια διαμόρφωσαν αυτό που είμαστε σήμερα (όπου "σήμερα" = τα τελευταία πχ 10.000 χρόνια). Οι αλλαγές που έχουν συμβεί στις συνήθειές μας τα τελευταία 100 χρόνια δεν είναι ικανές να αλλάξουν σε παρατηρήσιμο βαθμό την φυσιολογία μας και τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό μας. Τώρα σχετικά με τις επιδόσεις που θα έχει κάποιος με προπόνηση νηστικός, και αν θα είναι χειρότερες με το αν είχε φάει πριν, και το ΠΟΣΟ χειρότερες θα είναι, και τί αξίζει περισσότερο να κοιτάξεις... αυτό είναι άλλο θέμα στο οποίο δεν αναφέρθηκα καν. Όπως είπα όμως, υπάρχουν πολλοί bodybuilders που εφαρμόζουν IF. Μπορείς φαντάζομαι να ψάξεις και μόνος σου σχετικά με training in the fasted state και μετά το συζητάμε αν θες. Ένα σημείο εκκίνησης. Μα δεν ειπα πότε οχι στο IF, το εχω προτείνει και εγω σε πολλούς και γενικά είμαι απο αυτούς που λεω στον κόσμο οτι δεν ειναι απαραίτητα τα πολλά γεύματα. Εγω διαφώνησα μονο με το 1 ή και λιγότερο τη μερα
mic2mic Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Spect~ είπε Μα δεν ειπα πότε οχι στο IF, το εχω προτείνει και εγω σε πολλούς και γενικά είμαι απο αυτούς που λεω στον κόσμο οτι δεν ειναι απαραίτητα τα πολλά γεύματα. Εγω διαφώνησα μονο με το 1 ή και λιγότερο τη μερα Γιατί διαφώνησες; Μπορεί να μην δουλεύει σε σένα, αλλά σε μένα δουλεύει. Εγώ από την αρχή είπα ότι πιθανώς το IF να μην είναι για όλους (και 3 γεύματα την μέρα ΔΕΝ είναι IF, για να μιλήσουμε για IF πρέπει έχουμε τουλάχιστον 16 ώρες νηστείας). Αλλά από φυσιολογικής άποψης δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δουλεύει. Για παράδειγμα, με 2 μέρες πλήρους νηστείας ανεβάζεις ΠΟΛΥ περισσότερο την αυξητική ορμόνη απ'ότι με 16 ώρες. Αξίζει; Δεν αξίζει; Μήπως θα χάσεις περισσότερα απ'αυτά που θα κερδίσεις; Θέμα για άλλη, μεγάλη συζήτηση. Υπόψιν, το να μην μπορείς να βγάλεις τόσο αποδοτικά μια μεγάλη προπόνηση νηστικός, δεν σημαίνει ούτε ότι αυτή η προπόνηση είναι η βέλτιστη για μυικό όγκο, ούτε ότι είναι η βέλτιστη για δύναμη. Το είχα πει και πριν: Το ότι κάτι είναι πιο δύσκολο (και πιθανώς δεν μπορείς να το βγάλεις νηστικός) δεν σημαίνει ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Όπως έλεγε και ένα άρθρο σε σχέση με το fasted training: "Train harder. Lose Weight. Faster recovery. Decrease insulin and insulin resistance. Decrease sugars. All of these benefits are achieved without drugs, supplements or cost. Yes, like all the best things in life, it’s free. So why is everybody so against it?"
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, mic2mic είπε Γιατί διαφώνησες; Μπορεί να μην δουλεύει σε σένα, αλλά σε μένα δουλεύει. Εγώ από την αρχή είπα ότι πιθανώς το IF να μην είναι για όλους (και 3 γεύματα την μέρα ΔΕΝ είναι IF, για να μιλήσουμε για IF πρέπει έχουμε τουλάχιστον 16 ώρες νηστείας). Αλλά από φυσιολογικής άποψης δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δουλεύει. Για παράδειγμα, με 2 μέρες πλήρους νηστείας ανεβάζεις ΠΟΛΥ περισσότερο την αυξητική ορμόνη απ'ότι με 16 ώρες. Αξίζει; Δεν αξίζει; Μήπως θα χάσεις περισσότερα απ'αυτά που θα κερδίσεις; Θέμα για άλλη, μεγάλη συζήτηση. Υπόψιν, το να μην μπορείς να βγάλεις τόσο αποδοτικά μια μεγάλη προπόνηση νηστικός, δεν σημαίνει ούτε ότι αυτή η προπόνηση είναι η βέλτιστη για μυικό όγκο, ούτε ότι είναι η βέλτιστη για δύναμη. Το είχα πει και πριν: Το ότι κάτι είναι πιο δύσκολο (και πιθανώς δεν μπορείς να το βγάλεις νηστικός) δεν σημαίνει ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Όπως έλεγε και ένα άρθρο σε σχέση με το fasted training: "Train harder. Lose Weight. Faster recovery. Decrease insulin and insulin resistance. Decrease sugars. All of these benefits are achieved without drugs, supplements or cost. Yes, like all the best things in life, it’s free. So why is everybody so against it?" Το IF εχει να κάνει καθαρά με το παράθυρο που έχεις για να φας τωρα αν εσυ επιλέξεις σε 6 ωρες πχ να τρως μια φορα την ωρα ή να φας 3 φορες ανα δυο ωρες ειναι το ίδιο. Και τα βυζγια της απεναντι να ανεβαζεις δεν θα έχεις ενέργεια για να βγάλεις την προπόνηση. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι αποτελεσματικό ή οχι.. Αν ακολουθεις ενα πρόγραμμα προπονησεων, με συγκεκριμενο στοχο, προγραμματισμο κλπ, και εχεις να κανεις 10 πραγματα αν πας στην προπονηση νηστικός και ειτε βγαλεις τα 8 ειτε βγαλεις και τα 10 αλλα οχι οπως θα τα εβγαζες αν ειχες φάει πάλι χαμένος εισαι. Αφήνω την δύναμη και τον ογκο εκτός γιατι προπονηση δεν σημαίνει μονο αυτα τα δυο. Γενικά ολοι φτιάχνουν το IF με βαση την προπονηση τους, δηλαδη Τρωνε μικρο γευμα πριν την προπονηση, το μεγαλο γευματα μετα, αλλο ενα λιγο αργοτερα και μετα νηστεια μεχρι το επομενο πριν την προπονηση οποτε δεν πανε νηστικοι. 1
mic2mic Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Το IF εχει να κάνει καθαρά με το παράθυρο που έχεις για να φας τωρα αν εσυ επιλέξεις σε 6 ωρες πχ να τρως μια φορα την ωρα ή να φας 3 φορες ανα δυο ωρες ειναι το ίδιο. Και τα βυζγια της απεναντι να ανεβαζεις δεν θα έχεις ενέργεια για να βγάλεις την προπόνηση. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι αποτελεσματικό ή οχι.. Αν ακολουθεις ενα πρόγραμμα προπονησεων, με συγκεκριμενο στοχο, προγραμματισμο κλπ, και εχεις να κανεις 10 πραγματα αν πας στην προπονηση νηστικός και ειτε βγαλεις τα 8 ειτε βγαλεις και τα 10 αλλα οχι οπως θα τα εβγαζες αν ειχες φάει πάλι χαμένος εισαι. Αφήνω την δύναμη και τον ογκο εκτός γιατι προπονηση δεν σημαίνει μονο αυτα τα δυο. Γενικά ολοι φτιάχνουν το IF με βαση την προπονηση τους, δηλαδη Τρωνε μικρο γευμα πριν την προπονηση, το μεγαλο γευματα μετα, αλλο ενα λιγο αργοτερα και μετα νηστεια μεχρι το επομενο πριν την προπονηση οποτε δεν πανε νηστικοι. Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ: Ένα είναι το IF (το οποίο φυσικά και μπορείς να το δομήσεις γύρω από την προπόνηση) και ένα άλλο είναι το Training in the Fasted State στο οποίο φυσικά δεν έχεις κανένα γεύμα για πολλές ώρες πριν την προπόνηση. Τώρα σχετικά με το αν και πώς θα έβγαζες την προπόνηση, σου είπα και πριν την άποψή μου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις τέτοια προπόνηση που δεν βγαίνει όταν είσαι νηστικός ή να ανησυχείς για τις πιθανώς πεσμένες επιδόσεις σου όταν είσαι νηστικός. Απλά μειώνεις τον όγκο προπόνησης. Το να μου λες ότι έχεις ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό είναι σεβαστό, αλλά απλά εγώ κάνω τον προγραμματισμό μου με βάση τις επιδόσεις μου σε fasted state. Και μην θεωρήσεις δεδομένο ότι οι επιδόσεις μου αυτές είναι χειρότερες επειδή είμαι νηστικός: Σε κάποιους τομείς μπορεί να είναι χειρότερες, αλλά σε άλλους είναι καλύτερες. Μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι τα οφέλη στη σύσταση σώματος και την δύναμη θα είναι πολύ καλύτερα αν κάποιος εφαρμόζει IF και Fasted State Training. Για να το πάμε και σε πιο προσωπικό επίπεδο, έχω κάνει κάποια ρεκόρ χωρίς να έχω φάει τίποτα για 40 ώρες που δεν ξέρω αν θα τα είχα κάνει με κλασική διατροφή.
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Οταν προπονείσε για κάτι δεν μπορείς να ρίξεις τον όγκο. Είναι σαν να πεις σε ενα δρομέα που ετοιμάζεται για μαραθώνιο να ρίξει τα χιλιόμετρα επειδη δεν βγαίνει η προπόνηση λόγω νηστείας.. Αυτο ισχύει σε περιπτώσεις που κανεις προπόνηση για το ευ ζην χωρις ιδιαίτερους στόχους, και δεν θεωρω στόχο το να κανω πχ το 1 χλμ σε 5 λεπτα και να βαλω στοχο να το κάνω 4,59.. Και εγω τις προαλλες εκανα PR στις αρσεις χωρίς ζέσταμα αυτο δεν σημαινει οτι το να μην κανω ζέσταμα ειναι σωστό/καλό/βέλτιστο. Επίσης δεν ξέρεις κατα πόσο αυτο το ¨ρεκορ¨ δεν θα ηταν καλύτερο αν ειχες φαει πριν 4
Magic_Nature Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Spect~ είπε Οταν προπονείσε για κάτι δεν μπορείς να ρίξεις τον όγκο. Είναι σαν να πεις σε ενα δρομέα που ετοιμάζεται για μαραθώνιο να ρίξει τα χιλιόμετρα επειδη δεν βγαίνει η προπόνηση λόγω νηστείας.. Αυτο ισχύει σε περιπτώσεις που κανεις προπόνηση για το ευ ζην χωρις ιδιαίτερους στόχους, και δεν θεωρω στόχο το να κανω πχ το 1 χλμ σε 5 λεπτα και να βαλω στοχο να το κάνω 4,59.. +1 Οταν θες να πάρεις 2-3 κιλα μυικα και προσπαθεις να αυξησεις τις αντιστάσεις δεν υπάρχει "ριχνω τη προπονηση" εκτος και αν οπως λες και εσυ δεν εχει καποιος ιδιατερο στοχο. Εκει μπορεις να κανεις οτι πειραματισμους θέλεις , μπορεις να μεινεις και 1 βδομάδα χωρις φαγητο -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- παιδια οπως ειχα πει και στην Ευα αφηστε τα φλαστιν και τα body recomposition και απλά φάτε να δειτε προκοπη. Χωρις φαγητο προκοπη δεβλεπεις ακομη και λιπος να πάρεις θα το χάσεις πιο μετά , αυτο το λιπος και οχι να χάνεις αυτα που ηδη έχεις και να νομιζεις οτι γινεσαι ωραιοτερος επειδη αδυνατιζεις. Για να φτιαξεις τον ογκο πρέπει πρωτα να τον πάρεις. Το να δειχνεις κοιλιακους επειδη εισαι κοκαλιάρης εμενα δεν μου λέει κάτι. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις