Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Και ο πάγκος απλη άσκηση φαινεται απλά ξαπλώνεις πιάνεις τη μπάρα και σπρώχνεις αλλα οι μισοι τη κάνουνε λάθος σηκώνουν τα κιλά με τους δελτοειδεις - με τους τρικεφαλους κτλπ διοτι ποτε δεν παραδέχθηκαν οτι ειναι άσχετοι και πρέπει να κάτσουν να τη μάθουν. Εγω με το προηγουμενο ποστ απλα παραδεχθηκα οτι ειμαι άσχετος με τις βυθισεις. Ξεκινάω σαν άσχετος για να γινω σχετικος κάποια στιγμή. Απλό; απλο :D 

Όλα καλά, ομως γιατί χαρακτηριζεις γενικώς και αορίστως τους υπόλοιπους, χωρίς να ξέρεις τι επιζητά ο καθένας; Δεν έχουμε όλοι τα ίδια πρότυπα, ξέρεις.

Όσο για το πώς πρέπει να γίνεται μια άσκηση, εσύ άκου όπου νομίζεις και δικαίωμα σου φυσικά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ο μόνος σωστός τρόπος η ότι έγινες και ειδικός επειδή ασχολείσαι χψ χρόνια( το ίδιο ισχύει και για εμένα).

Αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου βελτιώνονται συνεχώς, με 20 χρόνια εμπειρίας, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ( και προσωπικά θα ακούσω αυτούς και άλλους αγωνιζόμενους για να μάθω και να βελτιωθώ, αν έχω την επιλογή) .

Επεξ/σία από kogba
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καμια άσκηση δεν ειναι απλή οταν δεν την έχεις δουλέψει συστηματικά και δεν γνωριζεις τα σημεία της. 

Ολες θέλουν πολυ καλή προθέρμανση, άψογη εκτέλεση και να μη φορτώσεις κιλά που δεν τα έχεις. Αλλιώς "αααχ εχω ενα τσιμπημα εδώ..."

"αχ εχω ενα τσιμπημα εκει..."

ναι γιατι εεισαι κάγκουρας. Οχι εσυ , γενικά το λέω. 

Οποτε προτιμω απο το να ειμαι κάγκουρας να πώ ναι δεν ξέρω την άσκηση θέλω κάποιος να μου την δειξει σωστά και σοβαρά και οχι να εδω ειναι ενα διζυγο τράβα και σηκωσου και μετά βυθισου μονος σου Απλό; απλο :) 

Προχθες ρώτησα το γυμναστη να μου δειξει κάποιες διατάσεις, ασχολουμαι συστηματικα με τις γυμναστικες απο το 2014 εδω και 6 χρονια αλλα οχι πάντοτε με διατροφες κτλπ , κάποιος θα αναρωτιοταν οτι "καλα δεν ξέρεις να κάνεις διατασεις" ναι μπορει να μη κανω τις καταλληλες διατάσεις. Δεν ειναι κακο να ρωτάς κακο ειναι να κάνεις ανοησιες και να νομιζεις οτι ξέρεις τι κάνεις. Οταν πάμε να κάνουμε προπονηση ο εγωισμος μένει εκτος γυμναστηριου. Πάμε να κάνουμε δουλειά και οχι πχ να ειρωνευτει ο ενας τον άλλον. 

Και ο πάγκος απλη άσκηση φαινεται απλά ξαπλώνεις πιάνεις τη μπάρα και σπρώχνεις αλλα οι μισοι τη κάνουνε λάθος σηκώνουν τα κιλά με τους δελτοειδεις - με τους τρικεφαλους κτλπ διοτι ποτε δεν παραδέχθηκαν οτι ειναι άσχετοι και πρέπει να κάτσουν να τη μάθουν. Εγω με το προηγουμενο ποστ απλα παραδεχθηκα οτι ειμαι άσχετος με τις βυθισεις. Ξεκινάω σαν άσχετος για να γινω σχετικος κάποια στιγμή. Απλό; απλο :D 

Βασικά με τρικέφαλους και δελτοειδεις σπρώχνεις θες δε θες. Δε σε ρωτάει η άρθρωση. Ο εκτεινοντας τού αγκώνα είναι , μαζί με άλλους, ο τρικέφαλος. 

Καλό είναι να ρωτάς, ακόμα καλύτερα να ρωτάς αυτούς που είναι στον ίδιο χώρο με εσένα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Βασικά με τρικέφαλους και δελτοειδεις σπρώχνεις θες δε θες. Δε σε ρωτάει η άρθρωση. Ο εκτεινοντας τού αγκώνα είναι , μαζί με άλλους, ο τρικέφαλος. 

Καλό είναι να ρωτάς, ακόμα καλύτερα να ρωτάς αυτούς που είναι στον ίδιο χώρο με εσένα.

Ναι σπρώχνεις και με αυτους αλλα οταν την κάνεις σωστά την άσκηση απομονώνεις το στήθος και ο προσθιος δελτοειδης δεν πάει σαν τραμπάλα πέρα δώθεε πράγμα που θα τον άφηνε εκτεθειμενο και βεβαια δεν θα έκανε καμια δουλεια στο στηθος που θα θέλαμε να γυμνάσουμε. Επισης αν δεν κλειδώνεις την άρθρωση στο ανέβασμα ο τρικεφαλος δουλευει ελάχιστα και ουσιαστικά σπρώχνεις μονο με το στήθος. Ο φιλος τα εξηγει παρα πολυ καλα απο το 9:50 και μετά 

Αρα δεν ειναι "ελα μωρε μια απλη ασκηση ειναι τι ρωτας" οπως θα μας ειρωνευτουν κάποιοι. Ειναι μια ακομα άσκηση που θέλει προσοχη και σοβαροτητα στη προσεγγιση για να δώσει αποτελεσμα και οχι τραυματισμους. 

5 ώρες πριν, kogba είπε

Όλα καλά, ομως γιατί χαρακτηριζεις γενικώς και αορίστως τους υπόλοιπους, χωρίς να ξέρεις τι επιζητά ο καθένας; Δεν έχουμε όλοι τα ίδια πρότυπα, ξέρεις.

Όσο για το πώς πρέπει να γίνεται μια άσκηση, εσύ άκου όπου νομίζεις και δικαίωμα σου φυσικά, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ο μόνος σωστός τρόπος η ότι έγινες και ειδικός επειδή ασχολείσαι χψ χρόνια( το ίδιο ισχύει και για εμένα).

Αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου βελτιώνονται συνεχώς, με 20 χρόνια εμπειρίας, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ( και προσωπικά θα ακούσω αυτούς και άλλους αγωνιζόμενους για να μάθω και να βελτιωθώ, αν έχω την επιλογή) .

οπως έγραψα και πριν τον εγωισμο πρέπει να τον αφηνουμε εκτος γυμναστηριου. Μας ενδιαφέρει μονο να κάνουμε σοβαρη δουλειά οποτε αν αυτο απαιτειται για να το κάνουμε ναι θα χρειαστει να πουμε οτι σε μια άσκηση ειμαστε τελειως άσχετοι. Οπως εγραψα εγω πριν για τον εαυτο μου. Και ρώτησα τον One να μου την αναλυσει. Δεν το ξεκινησα εγώ άλλοι ειρωνευτηκαν ενω θα μπορουσαν πολύ απλά εφοσον δεν τους αρέσει η δική μου προσεγγιση απλα να αγνοησουν την ερωτηση και να πάνε παρακατω αφου ετσι και αλλιως δεν εχουν και σκοπο να βοηθησουν. Βλέπεις πως δημιουργουνται οι παρεξηγησεις απο το πουθενά. Αν και δεν μπηκα στο τρυπάκι να απαντήσω για να γινει φασαρια. Αλλος μπορει και να το έκανε. Οποτε μη λές σε μενα οτι χαρακτηριζω. Ξεκινα απο την αρχή και διαβασε τι έγινε. 

Καλως ή κακως η δικια μου προσεγγιση στο γυμναστηριο αυτη ειναι , πολύ ζέσταμα και προσοχη και αναλυση σε βασικές ασκησεις. Οποιος νομιζει οτι αυτο δεν του κάνει και ειναι ηλιθιοτητα δεν πειράζει. No stress , no panic πάει παρακάτω. Ακομα και οι καμψεις δικεφαλων με μπαρα εχουν μυστικα που καποιοι δεν προσέχουν. Το πρωτο και κυριοτερο οι αγκωνες που φευγουν εκτος σωματος και συμμετεχουν στη κινηση. Αλλα εντάξει.... ειναι απλη ασκηση και αυτη :D πάμε να φορτωσουμε κιλα. Αδερφές ειμαστε να παιζουμε με 10 κιλα σε κάθε πλευρά; η με 5; :D 

επισης άλλοι δεν ακουνε τους γιατρους που τους λένε οτι με τα αναβολικά θα πεθάνουν θα ακουσουν εμενα που λέω για παρατεταμενο ζέσταμα και προσοχη στις ασκησεις. Δε νομιζω. Μου τα ειπε και ο γυμναστης προχθές εχω διωξει λεει κοσμο απο το γυμναστηριο γιατι πολυ απλα δεν έκαναν ερχοντουσαν εδω πηγαν να σπάσουν το δάπεδο , βάζανε στο πάγκο 160 κιλά τους περιμαναν , ηταν επιθετικοι επειδη επαιρναν και φ΄΄αρμακα κτλπ κτλπ. ο καθενας επιλέγει τη μοιρα του. Αρκει να μην ειρωνευεται άλλους αυτο δεν δεχομαστε. Ας κάνουν οτι θέλουν. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Ναι σπρώχνεις και με αυτους αλλα οταν την κάνεις σωστά την άσκηση απομονώνεις το στήθος και ο προσθιος δελτοειδης δεν πάει σαν τραμπάλα πέρα δώθεε πράγμα που θα τον άφηνε εκτεθειμενο και βεβαια δεν θα έκανε καμια δουλεια στο στηθος που θα θέλαμε να γυμνάσουμε. Επισης αν δεν κλειδώνεις την άρθρωση στο ανέβασμα ο τρικεφαλος δουλευει ελάχιστα και ουσιαστικά σπρώχνεις μονο με το στήθος. Ο φιλος τα εξηγει παρα πολυ καλα απο το 9:50 και μετά 

Το υπογραμμισμένο είναι λάθος. Γενικότερα υπάρχει η κλασική υπερανάλυση από τον καιρό των περιοδικών weider που έχει ελάχιστη σημασία. 

Τεσπα, παιδική ασθένεια είναι αυτή, πρέπει να κάνει τον κύκλο της. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Το υπογραμμισμένο είναι λάθος. Γενικότερα υπάρχει η κλασική υπερανάλυση από τον καιρό των περιοδικών weider που έχει ελάχιστη σημασία. 

Τεσπα, παιδική ασθένεια είναι αυτή, πρέπει να κάνει τον κύκλο της. 

Απο το να έχω την παιδική ασθένεια να με ενδιαφέρει μονο το βάρος να σηκωθει οπως οπως ή να θέλω συνεχως να μεγαλωνω με οποιοδηποτε κοστος και σκευάσματα. προτιμω να ειμαι λιγο πιο αναλυτικος στις ασκησεις. Οπως ειπες και ο φιλος μου ο γυμναστης.... οσο εισαι νεος εισαι οκ μετα απο κάποια χρονια περνάς ταμειο και μερικά λάθη πληρώνονται. Ολα αυτα δε τα γραφω για κάποιον συγκεκριμενο απο εδώ. Αλλα γενικά παιζουν στα γυμναστηρια. 

Δεν ειναι λαθος το υπογραμισμενο. Το ιδιο ισχυει και στο μονοζυγο , αν κατεβεις πολυ κάτω δουλευουν αχρειαστα τα χέρια ενω εσυ θές να γυμνάσεις πλάτη. Υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορει να αλλάξουν ολοκληρη την άσκηση. Αυτο με το τρικεφαλο δεν το λέω μονο εγω το λέει και ο τυπάς που ανέβασα αλλα και αυτος εδω

επισης τελειως συμπτωματικά , παρουσιάζει και το προγραμμα προθέρμανσης που προτεινω και εγω για τους ώμους και οχι μονο την προοδευτική επιβάρυνση. 

"Δεν κάνουμε πληρη έκταση τρικεφάλων για να έχουμε συνεχομενη τάση στο θώρακα" στο 1.20'' 

Στη δε 1η άσκηση οποιος ειναι παρατηρητικος μπορει να προσέξει οτι στο μηχάνημα ο Κωστης δεν τραβάει πισω την κινηση απο τον ώμο (κατι που πολλοι κάνουν στα γυμναστηρια) αυτη η υπερέκταση στον ώμο μπορει να του προκαλεσει τραυματισμο. 

Καθεται λοιπον στο μηχανημα (αφου εχει κανει προθέρμανση) και τραβάει μέχρι το σημειο του ώμου και οχι πισω απο αυτον. 

Αν κάποιος ρωτουσε αναλυση για τη συγκεκριμενη απλη φαινομενικα άσκηση (απλα καθεσαι σε ενα μηχανημα και πουσ-αρεις) θα ήταν παιδάκι;

θα έπρεπε να τραυματιστει πρωτα στον ώμο δηλαδη για να γινει άντρας ε; 

Απο ένα τέτοιο λάθος στο πάγκο ταλαιπωρουμαι με τενοντιτιδα στο δεξι χέρι καμια φορά , γιατι σηκωσα το βάρος με τον τρικέφαλο σαν κάγκουρας επειδη κανεις δεν μου ειπε η άσκηση αυτη εχει 1-2-3 μυστικα πρέπει να τα ακολουθησεις δεν ξαπλώνεις απλά και σπρώχνεις και τι αναλυση θέλεις. Αν περάσει με 1 μηνα ξεκουραση και πάγο και αντιφλεγμονώδη οκ. Αν δεν περάσει;πάμε στο 4μηνο; και αν ουτε τοτε... πάμε για επέμβαση ή θα πηγαινω απλα στο γυμναστηριο και θα βολευομαι με γιογκα;

Δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα. Να προσέχουμε ολοι με τα βάρη γιατι μπορει να σακατευτούμε. Και μετά πάπαλα και το γυμναστηριο πάπαλα και τα φορτια που ειχαμε στοχο να ανεβάσουμε. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Παιδια ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να παρουμε τα οφελη της κρεατινης αλλα χωρις αυξηση DHT (εμφανεστατα συμπτωματα οπως αραιωμα μαλλιων). Μονουδρικες με "πειραγμενο" PH για παραδειγμα θα εχουν καποια διαφορα; Ευχαριστω

Δημοσ.

Eγω δεν ξέρω μια και δεν έχω πάρει ουτε συμπληρωμα πρωτεινης. Ποτέ μου 😂 αλλα τωρα θα πεταχτω μέχρι σκλαβενιτη να πάρω 2 κουτια παστεριωμενο ασπραδι και τιποτα καρυδια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρεσαι στην παλιά μελέτη του 2009 από van der Merwe et al.

Η 5α-διυδροτεστοστερόνη είναι το ενεργό ανδρογόνο στον ανθρώπινο οργανισμό και προκύπτει από την αναγωγή της τεστοστερόνης μέσω τριών ενζύμων που ονομάζονται 5α-αναγωγάσες. Τα συγκεκριμένα ένζυμα συμμετέχουν και στην αναγωγή κι άλλων μορίων όπως η κορτιζόλη, η προγεστερόνη, η αλδοστερόνη κ.α.

Όσον αφορά τη δράση της κρεατίνης στο μηχανισμό των 5α-αναγωγάσων, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν έχει αποδειχθεί κάποια ισχυρή συσχέτιση από μεταγενέστερες μελέτες. Μην ασχολείσαι.

Επειδή η συγκεκριμένη οικογένεια ενζύμων συμμετέχει σε πληθώρα αναγωγών στο ανθρώπινο σώμα, τα επίπεδα επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί ότι συγκεκριμένοι μεταβολίτες επηρεάζουν με τη σειρά τους νευροχημικές ακολουθίες στον εγκέφαλο (μέσω της ανάσχεσης της δράσης της GABA), τα επίπεδα των αναγωγάσων μπορούν να επηρεαστούν από την ψυχολογική κατάσταση, τα επίπεδα stress, τη θερμική άνεση, τη σεξουαλική δραστηριότητα, τα επίπεδα λίπους και πολλά άλλα.

Αν ο φόβος της ανδρογενετικής αλωπεκίας σε απασχολεί τόσο πολύ, καλύτερα να εστιάσεις στους παράγοντες που προκαλούν σημαντική αύξηση στα επίπεδα της DHT (χαμηλό ποσοστό λίπους και κατά συνέπεια χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, αυξημένη δράση της IGF 1 στους θύλακες, αυξημένα επίπεδα προλακτίνης και άλλα πολλά που αφορούν το WNT pathway).

5-10 gr κρεατίνης την ημέρα δεν έκαναν κανέναν διάδοχο του Γκουσγκούνη.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Αναφέρεσαι στην παλιά μελέτη του 2009 από van der Merwe et al.

Η 5α-διυδροτεστοστερόνη είναι το ενεργό ανδρογόνο στον ανθρώπινο οργανισμό και προκύπτει από την αναγωγή της τεστοστερόνης μέσω τριών ενζύμων που ονομάζονται 5α-αναγωγάσες. Τα συγκεκριμένα ένζυμα συμμετέχουν και στην αναγωγή κι άλλων μορίων όπως η κορτιζόλη, η προγεστερόνη, η αλδοστερόνη κ.α.

Όσον αφορά τη δράση της κρεατίνης στο μηχανισμό των 5α-αναγωγάσων, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν έχει αποδειχθεί κάποια ισχυρή συσχέτιση από μεταγενέστερες μελέτες. Μην ασχολείσαι.

Επειδή η συγκεκριμένη οικογένεια ενζύμων συμμετέχει σε πληθώρα αναγωγών στο ανθρώπινο σώμα, τα επίπεδα επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί ότι συγκεκριμένοι μεταβολίτες επηρεάζουν με τη σειρά τους νευροχημικές ακολουθίες στον εγκέφαλο (μέσω της ανάσχεσης της δράσης της GABA), τα επίπεδα των αναγωγάσων μπορούν να επηρεαστούν από την ψυχολογική κατάσταση, τα επίπεδα stress, τη θερμική άνεση, τη σεξουαλική δραστηριότητα, τα επίπεδα λίπους και πολλά άλλα.

Αν ο φόβος της ανδρογενετικής αλωπεκίας σε απασχολεί τόσο πολύ, καλύτερα να εστιάσεις στους παράγοντες που προκαλούν σημαντική αύξηση στα επίπεδα της DHT (χαμηλό ποσοστό λίπους και κατά συνέπεια χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, αυξημένη δράση της IGF 1 στους θύλακες, αυξημένα επίπεδα προλακτίνης και άλλα πολλά που αφορούν το WNT pathway).

5-10 gr κρεατίνης την ημέρα δεν έκαναν κανέναν διάδοχο του Γκουσγκούνη.

Πανω απο 56% αυξηση εδειξε η ερευνα. Δεν ξερω αλλα εγω 2 φορες που δοκιμασα να την ξεκινησω συντομα παρατηρησα αραιωση και την σταματησα. Τωρα αν ηταν στο μυαλο μου ή αν εφταιξε κατι αλλο δεν το γνωριζω...  

Δημοσ.

Εμένα πάλι μου έχουν ήδη πέσει τα μαλλιά οπότε στα @@ μου η τυχόν αραίωση που προκαλεί η κρεατίνη.

Χα, να και τα οφέλη της φαλάκρας :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε πάλι.

Όσοι έχουμε ασχοληθεί με το κόλπο, τέτοιες έρευνες τις θεωρούμε ΓΤΠ.

Τί λένε οι μάστορες: 20 πιτσιρικάδες έως 23 ετών, που παίζουν αφρικάνικο rugby, οι μισοί παίρνουν 25 gr κρεατίνης για μια εβδομάδα και 5 gr για δύο ακόμα, το σύνολο τρεις.

10 άτομα, νέοι λευκοί άντρες, που παίζουν ένα σπορ που βασίζεται αρκετά στη δύναμη φορτώνουν κρεατίνη και τη συντηρούν για ένα μικρό διάστημα. Την αγωνιστική περίοδο, όπου παίζει full προπόνηση.

Προκύπτει 56% αύξηση στα επίπεδα DHT την πρώτη εβδομάδα, η οποία παραμένει αυξημένη κατά 40% μετά από 14 μέρες. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν σημειώνουν αξιοσημείωτη μεταβολή.

Βig fucking deal. Μετά από 4 εβδομάδες η DHT θα ήταν λχ στο 35% πάνω, μετά από 6 στο 28% και στις 9 ½ εβδομάδες θα ήταν κοντά στα αρχικά επίπεδα ή και πιο κάτω. Κανείς δεν ξέρει, ας μετρούσανε. Και ας βρίσκανε άλλα 500 άτομα για να τους πάρουμε σοβαρά. Με 10 άτομα, για τρεις εβδομάδες, γελάνε και οι υαλοπίνακες.

Όταν είσαι 20 χρονών, ένας κώλος να περάσει από δίπλα σου, η DHT τραβάει την ανηφόρα.

Αυτά είναι τα κακά όταν διαβάζουμε τη σύνοψη του συμπεράσματος μιας μελέτης, δίχως να δώσουμε σημασία στη μεθοδολογία, να τη διαβάσουμε και να την κατανοήσουμε όλη, πολλά ζητάω.

Κρεατίνη λαμβάνουμε και από τη διατροφή μας, 1 με 2 gr. Mόνο οφέλη έχει για τον οργανισμό και ειδικά για τον εγκέφαλο.

Να γράψω και την αμαρτία μου, τα ίδια έχω κάνει και εγώ.

Όταν ήμουν στην αμερική και έκανα έρευνα για συγκεκριμένους αυξητικούς παράγοντες, είχαμε budget για 1050 άτομα + το control group. Πιτσιρικάς και αφελής που ήμουν τότε, πρότεινα στο συμβούλιο να βάλουμε κόσμο από σταθμισμένη κατανομή ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτική. Έπεσαν να με φάνε όλοι για τη μαλακία που ξεστόμισα. Το group  που επελέγη ήταν ο ορισμός του cherry picking, νέοι (εως 27 ετών) άντρες αθλητές υψηλού επιπέδου (κωπηλάτες κυρίως), 98% λευκοί και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Μιλάμε ότι είναι full αντιπροσωπευτική της κοινωνίας. Not.

Πριν από 2 μήνες μιλούσα με έναν παλιό συνάδελφό μου που παραμένει εκεί και έχει γίνει αναπληρωτής καθηγητής. Μου έλεγε για τη νέα έρευνα που πήραν grant από το NSF και πρέπει να βρουν 6600 άτομα, αλλά πρέπει το 50+% να είναι γυναίκες, να υπάρχουν οπωσδήποτε έγχρωμοι, ασιάτες, hispanics, ακόμα και ιθαγενείς σε ποσοστά αρκετά μεγαλύτερα από το μέσο όρο, αλλιώς δεν έχει λεφτά. Το clue είναι ότι πάλι θα επιλέξουν νέους αθλητές, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι η πιο πειθαρχημένη που μπορείς να βρεις για μελέτες. Μιλάμε ότι είναι εξαιρετικά αντιπροσωπευτικά τα δείγματα. Να τελειώσω, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής και η ομάδα του κάνει έρευνα σχετικά με τους PPAR υποδοχείς.

Το PC και το inclusivity έχει καταστρέψει τις έρευνες όσο και το cherry picking. Θα τα βρούμε μπροστά μας γιατί όσοι δεν τα τηρούν, είτε δεν μπορούν να κάνουν δημοσιεύσεις της προκοπής, είτε δεν τους αφήνουν αφού δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση.

Άρα @JimasGR συμβαίνουν και τα δύο που γράφεις. Είναι και στο μυαλό σου (για την κρεατίνη) και κάτι άλλο συμβαίνει (αυτό μπορείς να το ψάξεις).

@yannis27gr Εσύ και ο Dakon είστε αρχόντοι. Ούτε μπαρμπέρηδες, ούτε χαμένος χρόνος να χτενίζεσαι, σας την πέφτουν και όλα τα γκομενάκια. Win-win-win.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Χα, να και τα οφέλη της φαλάκρας :D

Προπονείσαι/τρως/κοιμάσαι ήσυχος. Αντε και γω να καραφλιάσω να ησυχάσω

Δημοσ.

Ζητησα απο τον γυμναστη να μου φτιαξει ενα μικρο προγραμμα μονο για χερια/πλατη/στηθος. Το εφτιαξε μου το εδειξε κι εγω ειχα την φαïνη ιδεα να το κανω αφου ειχα κανει 45 λεπτα ελλειπτικο κομματια. Πονανε μυες που δεν ηξερα οτι υπηρχαν μεσα μου. Νιωθω εντελως λαπας απο την μεση και πανω.

Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 4:45 ΠΜ, mic2mic είπε

Για να περάσω από φάση 3-6 γευμάτων σε φάση 1 γεύμα τη μέρα, προσωπικά μου παίρνει 2 μέρες για να εξαλειφθούν τα hunger panics. Από κει και πέρα είναι smooth sailing.

Μπορείς αν θες να μας γράψεις πόσες θερμίδες τρως και τι τροφές σε αυτό το 1 γεύμα; Μέχρι να φας, ελπίζω να μη το ρίχνεις στους καφέδες! 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Μπορείς αν θες να μας γράψεις πόσες θερμίδες τρως και τι τροφές σε αυτό το 1 γεύμα; Μέχρι να φας, ελπίζω να μη το ρίχνεις στους καφέδες! 

Τις ίδιες θερμίδες και τις ίδιες τροφές που θα έτρωγα και σε 3 ή 6 γεύματα. Βέβαια είναι περισσότερο 4-5 ώρες φαγητού οπότε δεν είναι ακριβώς σαν "ένα γεύμα". Συνήθως τρώω όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες τροφές, με την εξαίρεση της σκόνης πρωτεΐνης που μπορεί να πάρω αν οι υπόλοιπες τροφές δεν δίνουν τουλάχιστον 100γρ πρωτεΐνης. Από κρέας συνήθως κοτόπουλο και λιγότερο ψάρι. Πολύ σπανιότερα τα υπόλοιπα κρέατα. Πολλά όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Αρκετές από τις θερμίδες μου από ξηρούς καρπούς.

Φυσικά παίζει ρόλο και το ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πεπτικό μου και δεν με ενοχλούν όσες θερμίδες και να φάω, όσο σύντομα και να τις φάω. Αν κάποιος έχει πχ ευερέθιστο έντερο ή νόσο του Κρον ή απλά βαρυστομαχιάζει εύκολα, προφανώς δεν μπορεί να τρώει έτσι. Επίσης κάποιοι μπορεί να είναι μια χαρά αν τρώνε μόνο το πρωί ή μόνο το μεσημέρι αλλά να επηρεάζεται ο ύπνος τους αν τρώνε μόνο βράδυ. Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα.

Με καφέδες ή αναψυκτικά είχα όντως ένα πρόβλημα υπερκατανάλωσης αλλά ήταν εντελώς άσχετο με το intermittent fasting (το είχα και όταν δεν το εφάρμοζα, απλά ήθελα να πίνω κάτι συνέχεια). Τώρα το έχω παρακάμψει το πρόβλημα επειδή ναι μεν πάλι θέλω να πίνω κάτι συνέχεια, αλλά τώρα το έχω γυρίσει σε άσπρο/πράσινο τσάι, rooibos και διάφορα άλλα αφεψήματα  (χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικά).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...