Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, JcD είπε

Η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη, χρειάζονται 300 σελίδες αλλά η βλάβη δεν συμμετέχει ως αναπτυξιολογικο σήμα και η κατάσταση επανέρχεται ακριβώς ως είχε.! Η ως είχε κατάσταση εξαρτάται από την δραστηριότητα, η δραστηριότητα καταστρέφει κύτταρα, τα κύτταρα επανέρχονται στην πρωτερα κατάσταση. Νέος ιστός δημιουργείται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τελικά ή είναι γενετικά προκαθορισμένος ο αριθμός? Ειλικρινής ερώτηση, άσε την υπερπλασία. 

Εσύ το απλοποιησες με λάθος τρόπο και την έβγαλες βληματικου τύπου προπόνηση, εξ ου και η αντίδραση. Το failure απλα απλα είναι το σημείο που το σωμα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της υπερτροφίας, η και το νευρικό σύστημα, δεν μπορεί να συνεχίσει, αυτό είναι το failure στην μυϊκή υπερτροφία και το σταθμιζει καθε αθλητής μόνος του, δεν χρειάζεται ανάλυση του μέσου πληθυσμού ουτε ιδιαίτερη επιστημονική ανάλυση, έχει δε αποδειχθεί εμπειρικά χρόνια τωρα ότι δουλεύει, γι'αυτό υπάρχουν τα σούπερ σετς οι πυραμίδες και πάει λέγοντας, πρώτοι θα σου το πουν οι επιστημονικά καταρτισμένοι προπονητές bodybuilders στην Αμερική που μας αναφέρεις. Και πριν μου πείτε για επαγγελματίες πάλι, ότι δουλεύει σε αυτους δουλεύει και στους άλλους σε μικρότερη κλίμακα. Αν ο επαγγελματίας μπορεί να δουλεύει στο failure καθε μέρα ο αρχάριος μπορεί 2 φορες τη βδομάδα και πάει λέγοντας. Σοβαρά αποτελέσματα δίχως failure δεν παίζουν σε οποιοδήποτε σπορ, πρέπει να περασεις τα όρια σου για να ανέβεις επίπεδο ειτε επιδόσεων, ειτε μεγέθους για την περίπτωση που συζητάμε.

Δε θα συμφωνούσα.Η μάλλον, μπορείς να φτάνεις σε failure και να έχεις φοβερά αποτελέσματα αλλά ο βαθμός συσχέτισης είναι πολύ μικρός ή ίσως και να μην υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

24 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Δε θα συμφωνούσα.Η μάλλον, μπορείς να φτάνεις σε failure και να έχεις φοβερά αποτελέσματα αλλά ο βαθμός συσχέτισης είναι πολύ μικρός ή ίσως και να μην υπάρχει.

Γιατί το λες αυτό, στο powerlifting που ασχολείσαι τωρα τα ποιο βασικά προγράμματα δουλεύουν στο failure του νευρικού συστήματος, δες το Texas method και τις παραλλαγές του, καθε βδομάδα πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Υπάρχει πρόγραμμα που να μην απαιτεί να δώσεις το 110% για να ανέβεις σε δύναμη?

• Moderators

In other news, χτες ηθελα να κάνω ενα video για κάτι αγώνες αλλα λόγω κούρασης δεν έβγαιναν τα squat snatch.. Σπιτι λιγη ξεκούραση και πηγα ξανά και έκανα το εξης WOD for time (19,03 μου πήρε)

• 35 dl @ 50 Kg
  • 15 box jump
  • 30 dl @ 75 Kg
  • 15 box jump
  • 25 dl @ 95 Kg
  • 15 box jump
  • 20 dl @ 112,5 Kg (ξέχασα να βάλω τον ενα δίσκο στη μια πλευρά :P )
  • 15 box jump
  • 15 dl @ 140 Kg
  • 15 box jump
  • 10 dl @ 160 Kg
  • 15 box jump

1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Intermittent fasting ή αλλιώς skipping breakfast. 

Είναι καλή φάση και εφόσον το γουστάρεις εννοείται να το κάνεις. Δεν υπάρχει πάντως κάποιο συμπέρασμα για το αν είναι ανώτερο. 

Όμως σε απελευθερώνει από την ανάγκη να ικανοποιείς κάθε φορά το αίσθημα της πείνας που από μόνο του αυτό είναι θετικό. Θα το έκανα στη θέση σου, πειραματικά, ακόμα πιο τυχαίο για το σώμα μου. Δηλαδή να μεταβάλλονται οι ώρες, οι μέρες κλπ.

Όχι απλά skipping breakfast, αλλά και lunch. Η "αγαπημένη" μου εφαρμογή είναι 0 θερμίδες μέχρι τις 8 το βράδυ. Όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί έτσι το γουστάρω περισσότερο. Άλλοι που το εφαρμόζουν τρώνε μόνο πρωί ή μόνο μεσημέρι. Ή, όπως είπες, απλά δεν τρώνε καθόλου πρωινό.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και διάφορα άλλα setups. Φέτος για 4-5 μήνες έτρωγα μόνο μέσα σε ένα 6ωρο παράθυρο μέρα παρά μέρα. Δηλαδή μέρα παρά μέρα έπαιρνα 0 θερμίδες. Γυμναζόμουν και δούλευα κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Φοβερό για απώλεια λίπους, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει κάποιος στο 10%.

Αυτό που λες για τις μεταβαλλόμενες μέρες και ώρες είναι σωστό, αλλά βασικά έχει εφαρμογή για όσους θέλουν να κάνουν intermittent fasting κατά προτεραιότητα για λόγους υγείας ή για να χάσουν λίπος. Το προτείνει πχ ο dr. Jason Fung (έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το IF και θεωρείται αυθεντία στο θέμα). Για όσους θέλουν να το ψάξουν παραπάνω, εδώ είναι μια σειρά από διαλέξεις του πάνω στο θέμα της παχυσαρκίας όπου μιλάει πολύ και για το IF.

Εγώ όμως όπως είπα δεν το κάνω με μακροπρόθεσμο στόχο να ζήσω περισσότερο, ούτε καν για να είμαι πιο υγιής όσο ζήσω. Το να τρώω όλες τις θερμίδες της μέρας μέσα σε ένα 2ωρο ως 6ωρο, μου αρέσει πολύ και με έχει βολέψει και τα πιθανά οφέλη υγείας είναι απλώς ευπρόσδεκτα. Και όπως έλεγε και το λίνκ που έβαλα παραπάνω, είναι απόλυτα συμβατό και με την μυική ανάπτυξη, τουλάχιστον για όσους δεν είναι επαγγελματίες. Υπάρχουν πολλοί bodybuilders που το εφαρμόζουν και μάλιστα πιθανόν να έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα για την μυική υπερτροφία σε σχέση με μεγαλύτερη συχνότητα γευμάτων (θέμα για άλλη συζήτηση).

Το να τυχαιοποιήσω μέρες και ώρες νηστείας, το έχω κάνει κι αυτό καθαρά πειραματικά αλλά μετά πρέπει να προσαρμόσει κανείς ανάλογα και την προπόνηση και όπως καταλαβαίνεις το τυχαιοποιημένο σύστημα δεν βολεύει καθόλου και από κοινωνικής / οικογενειακής άποψης. 

• Moderators
1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Όχι απλά skipping breakfast, αλλά και lunch. Η "αγαπημένη" μου εφαρμογή είναι 0 θερμίδες μέχρι τις 8 το βράδυ. Όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί έτσι το γουστάρω περισσότερο. Άλλοι που το εφαρμόζουν τρώνε μόνο πρωί ή μόνο μεσημέρι. Ή, όπως είπες, απλά δεν τρώνε καθόλου πρωινό.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και διάφορα άλλα setups. Φέτος για 4-5 μήνες έτρωγα μόνο μέσα σε ένα 6ωρο παράθυρο μέρα παρά μέρα. Δηλαδή μέρα παρά μέρα έπαιρνα 0 θερμίδες. Γυμναζόμουν και δούλευα κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Φοβερό για απώλεια λίπους, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει κάποιος στο 10%.

Αυτό που λες για τις μεταβαλλόμενες μέρες και ώρες είναι σωστό, αλλά βασικά έχει εφαρμογή για όσους θέλουν να κάνουν intermittent fasting κατά προτεραιότητα για λόγους υγείας ή για να χάσουν λίπος. Το προτείνει πχ ο dr. Jason Fung (έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το IF και θεωρείται αυθεντία στο θέμα). Για όσους θέλουν να το ψάξουν παραπάνω, εδώ είναι μια σειρά από διαλέξεις του πάνω στο θέμα της παχυσαρκίας όπου μιλάει πολύ και για το IF.

Εγώ όμως όπως είπα δεν το κάνω με μακροπρόθεσμο στόχο να ζήσω περισσότερο, ούτε καν για να είμαι πιο υγιής όσο ζήσω. Το να τρώω όλες τις θερμίδες της μέρας μέσα σε ένα 2ωρο ως 6ωρο, μου αρέσει πολύ και με έχει βολέψει και τα πιθανά οφέλη υγείας είναι απλώς ευπρόσδεκτα. Και όπως έλεγε και το λίνκ που έβαλα παραπάνω, είναι απόλυτα συμβατό και με την μυική ανάπτυξη, τουλάχιστον για όσους δεν είναι επαγγελματίες. Υπάρχουν πολλοί bodybuilders που το εφαρμόζουν και μάλιστα πιθανόν να έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα για την μυική υπερτροφία σε σχέση με μεγαλύτερη συχνότητα γευμάτων (θέμα για άλλη συζήτηση).

Το να τυχαιοποιήσω μέρες και ώρες νηστείας, το έχω κάνει κι αυτό καθαρά πειραματικά αλλά μετά πρέπει να προσαρμόσει κανείς ανάλογα και την προπόνηση και όπως καταλαβαίνεις το τυχαιοποιημένο σύστημα δεν βολεύει καθόλου και από κοινωνικής / οικογενειακής άποψης. 

Τρως 8 με 12 το βραδυ; τι ωρα πας προπονηση; και τι στατιστικα εχεις; Υψος, βαρος, backsqaut, deadlift Κλπ

οταν εφαρμοσα IF ετρωγα 2-10, δεν μπορεσα να μειωσω το παραθυρο σε 6 ή 4 ωρες και ειχα προβλημα διοτι μετα το πρωινο γυμναστηριο οπου ειχα τρομερη εξαντληση ηθελα να φαω ολο τον κοσμο, ενω τις ημερες που δε γυμναζομουν με ενα καφε ξεγελουσα την πεινα. ισως ηθελε περισσοτερο χρονο.

8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Τρως 8 με 12 το βραδυ; τι ωρα πας προπονηση; και τι στατιστικα εχεις; Υψος, βαρος, backsqaut, deadlift Κλπ

1.74 -  79kg. Squat και deadlift έχω να κάνω καιρό με μπάρα. Ειδικά deadlift  με μπάρα μπορεί και χρόνια. Είχα κάνει μέχρι 200 x 2 χωρίς straps. Squat μέχρι 120 x 4-5. Πάγκο 120 x 4-5.

Από deadlifts και squats αυτήν την περίοδο κάνω συνήθως Straight Leg DL με αλτήρες (60+60 kg) και Pistol Squats με έξτρα βάρος.

Γυμναστήριο πήγαινα συνήθως μεσημέρι και ακόμα και τώρα όταν πηγαίνω πάω αυτήν την ώρα. Αλλά τώρα έχω σχεδόν συνεχή πρόσβαση είτε σε πάγκο με αλτήρες (ως 60kg) είτε σε κρίκους/pullup bar/spinning bike κτλ, οπότε μπορεί να κάνω διάφορα σετάκια καθ'όλη την διάρκεια της μέρας και να μην πάω gym για 2-3 βδομάδες. Βέβαια σε κάνα μήνα μπορεί να αλλάξει αυτό και να πηγαίνω gym 2 φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Το έχω κάνει κι αυτό.

Φυσικά το ίδιο έκανα και όταν δεν έτρωγα τίποτα για 42 ώρες. Κανένα πρόβλημα.

• Like 1

• Moderators

Για αυτο δεν εχεις τοσο θεμα με το να τρως τοσο αργα για πρωτη φορα. Γενικα είμαι υπερ του IF απλα να ειναι σωστα δομημένο ως προς τις ωρες προπονησης

12 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για αυτο δεν εχεις τοσο θεμα με το να τρως τοσο αργα για πρωτη φορα. Γενικα είμαι υπερ του IF απλα να ειναι σωστα δομημένο ως προς τις ωρες προπονησης

Νομίζω ότι έχει δοθεί υπερβολική σημασία και στις ώρες προπόνησης και στο περίφημο "window of opportunity". Όγκος και ένταση προπόνησης και συνολική κατανάλωση μακροθρεπτικών μέσα στη μέρα, αυτά παίζουν ρόλο μακροπρόθεσμα. 

22 λεπτά πριν, bjj-p είπε

οταν εφαρμοσα IF ετρωγα 2-10, δεν μπορεσα να μειωσω το παραθυρο σε 6 ή 4 ωρες και ειχα προβλημα διοτι μετα το πρωινο γυμναστηριο οπου ειχα τρομερη εξαντληση ηθελα να φαω ολο τον κοσμο, ενω τις ημερες που δε γυμναζομουν με ενα καφε ξεγελουσα την πεινα. ισως ηθελε περισσοτερο χρονο.

Για να περάσω από φάση 3-6 γευμάτων σε φάση 1 γεύμα τη μέρα, προσωπικά μου παίρνει 2 μέρες για να εξαλειφθούν τα hunger panics. Από κει και πέρα είναι smooth sailing.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, margaritagr είπε

Φωτο μετά την.... προπονηση 😎😂

Ανεβηκε λεβελ το θρεντ 

😂 ειχε ωραιο φωτισμο για αυτο ειπα να την βάλω :D 

η τηλεοραση επαιζε ταινιες εκπαιδευτικου περιεχομενου αλλα ειπα να τις καλυψω και αυτές για λογους σεμνότητας :D  

13 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Πολυ δυνατος dd, ωραίος !! Εχει κάνει δουλειά ο παγκος και η σωστη εκτέλεση φαίνεται απο τους ωμους σχηματίζονται πολυ καλα ! Το βαρος στον επικλινή τώρα γιατί οπως βλέπεις ενω υπάρχει πολυ όμορφο σχήμα και κόψιμο στο στηθος λείπει λίγο κρέας απο τον άνω θωρακικό,  φόρτωσε τον  και εισαι κομπλέ !

E υχαριστώ φιλε μου!  Απο την αρχή ειχα γράψει οτι προσέχω την εκτέλεση των ασκησεων. Με βγαζω και βιντεο επισης για να δω μετά πως τις κάνω. Ετσι και αλλιως ειχα βάλει στοχο να πάρω κάποια κιλά και δουλεψα συγκεκριμενα για αυτο. Ειναι πολυ καλο που πέτυχα αυτο τον στοχο. Θέλω αλλους 2 μήνες ογκο αλλα 2 κιλά τα θέλω οπωσδηποτε αλλα θα δουμε τωρα αναλογα πως θα πάει και με το χέρι. 

13 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Μετά την επική φωτογραφία στο ξενοδοχείο ας πως και εγώ πάνω στο θέμα της συγκεκριμμένης προπόνησης αφού αναφέρω 1-2 πραγματάκια για τη διατροφή .

Δεν την ακουμπάω ούτε για πλάκα. Είναι τόσο πολύπλοκο θέμα που πραγματικά πέραν το θέμα των θερμίδων και της πρωτείνης , μπορούμε να καθόμαστε να τσακωνόμαστε αιώνες. Ας διαλέξει ο καθένας το δρόμο του. Εξαρτάται και πάρα πολύ από τα γούστα του καθενός. Λίγα γεύματα, πολλά γεύματα, υδατάνθρακες, βετζαν, σαρκοφαγική κλπ. κλπ. Τα βασικά πάντως ισχύουν για όλα,. Ακόμα και το fasting χάνει το νόημα του σοκ όταν είναι σταθερό.Τεσπα , δεν ασχολούμαι περαιτέρω , φάτε τη μπριζολίτσα και τα αυγουλάκια και οι χορτοφάγοι το ψαράκι και το αυγουλάκι. Για τους βετζαν δεν υπάρχει ελπίδα.

Επίσης σταματήστε με τη κόντρα. Έλεος

Για την παραπάνω προπόνηση λοιπόν. Δε μου αρέσει.

Επικλινής , πολύ καλή επιλογή. Τον κρατάμε.

Ανοίγματα με αλτήρες. Χάλια. Μεταβαλλόμενη ένταση, ασταθής θέση ώμων, μεγάλα ρίσκα για λίγα οφέλη. Βάλε crossover ή ακόμα και πεγκ ντεκ

Στρατιωτικές πιέσεις στο σμιθ (δεν είχες φρι μπάρα νομίζω). Χάλια. Αντικαθέστησε με αλτήρες, ανώτερη άσκηση από το σμιθ.

Κωπηλατική στο μηχάνημα. Καλή αλλά λίγη. Εφόσον βάζεις μια κωπηλατικη, βάλε μια ελεύθερη, με μπάρα ή αλτήρες. 

Λίγος όγκος για πλάτη άρα και πηγή ανισορροπίας. Κωπηλατική με αλτήρες και lat pull down θα έβαζα με 1-2 σετ παραπάνω για έχω τον ίδιο όγκο προπόνησης με τις πιέσεις .

Κάμψεις δικεφάλων με στραβόμπαρα . Μια χαρούλα.

Θές να σου πω τη γνώμη μου; Το πεκ-ντεκ και ολα αυτα ειναι δευτερευουσες ασκησεις. Ο βασιλιας ειναι ο πάγκος ! Οριζοντιος-επικλινης και δεν θές τιποτε άλλο. Απλα ειπα να τη δοκιμάσω να δω αν με τραβάει στο χέρι. Επειδη στον επικλινη πριν ξεκλειδωσω απο τις ασφαλειες με τσιμπησε λιγο ο τενοντας. Μονο τοτε ομως. Το θεωρω μεγάλη αδικια να σου κοψει ο γιατρος τις ασκησεις με τις εκτάσεις των χεριών οπως ειναι και ο πάγκος  και να σου πει ξέρεις βολεψου τωρα εσυ με .... πεκ ντεκ. Ποιο πεκ-ντεκ; εγω θέλω να κανω κάμψεις και πάγκο. 

Μετά εχεις δικιο για το σμιθ. Δεν εκανα εκει πιέσεις , εκανα σε μηχάνημα. Και μετά απλα έβαλα στη μικρη την μπαρα (μολις τελειωσα τις πιεσεις ωμων σε μηχανημα) μερικά κιλά - εννοειται οχι πολλά και την ακουμπησα πάνω στο μηχανημα που κάθεσαι ορθιος για να κανεις κοιλιακους , βασικα πανω στο διζυγο και την επαιρνα απο εκει. Εντάξει δεν βολευει χωρις SQUAT RACK δυστυχως. Αλλα τι να κανεις το συγκεκριμενο γυμναστηριο ειναι πολυ καλο ο ιδιοκτητης περναει και σε βλεπει και σε διορθώνει βεβαια αυτο γινεται και πιο πολυ με μενα που τον ξέρω και μιλάμε και κάνουμε και πλακιτσα. Αλλα γενικα ειναι ωραιος τύπος. Εντάξει δεν ειναι σιδεράδικο εκει μεσα. Αν ειχε ρακς θα ηταν μοναδικο. 

Τις προαλλες με διορθωσε στα καθισματα γιατι ειχα ξεχαστει. Σιγουρα θα κάνεις κάποιο λαθος ειναι καλο να σε βλέπει κάποιος στο σημειο που θα .... ξεφυγεις :) αυτα στα γιάβα , μαβα και πρασινα αλογα δεν υπάρχουνε επ ουδενι. Εισαι απλα μονος σου. Εσυ και το πετσετάκι σου. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

3 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Θές να σου πω τη γνώμη μου; Το πεκ-ντεκ και ολα αυτα ειναι δευτερευουσες ασκησεις. Ο βασιλιας ειναι ο πάγκος ! Οριζοντιος-επικλινης και δεν θές τιποτε άλλο. Απλα ειπα να τη δοκιμάσω να δω αν με τραβάει στο χέρι. Επειδη στον επικλινη πριν ξεκλειδωσω απο τις ασφαλειες με τσιμπησε λιγο ο τενοντας.

Α εδω θα διαφωνήσουμε φιλαράκι !! Βασιλιάς μπορει να ειναι ο πάγκος για το στήθος μην λέμε τα αυτονόητα, όμως και οι περιφερειακές ασκήσεις χρειάζονται, καλά σου λεει ο ντακον οι εκτάσεις με αλτήρες αν δεν γίνονται με βαριά κιλά και με τέλεια εκτέλεση δεν έχουν κανένα νόημα όποτε ειναι προτιμότερο να βαλεις στην θέση τους αν οχι πεκντεκ τοτε σίγουρα κροσοβερ ! Και μιας και μιλαμε για κροσοβερ και είναι και γιορτές και θα χρειαστεί να κάψουμε τις πίτσες γιατρέ,  τσιμπήστε ενα ωραίο τρισετακι που κάνει τούμπανο στήθος ωμούς χέρια !!

Λοιπόν πάμε στε αυτό το μηχάνημα που κάνουμε crossover

chest-exercises-cable-crossovers.gif
και βαζουμε τοσα κιλα ωστε να μπορουμε να κανουμε καμμια 10ρια επαναληψεις !
οταν τα φτύσουμε φέρνουμε τα χερια μας ψηλά χωρις να ξεκουραστουμε καθολου και κανουμε δικεφαλα οπως κανω εγω στην φωτο οσες επαναληψεις μπορουμε !
555180826_(03)-001.jpg.ad17f04d6b08b7055dd7000986ca80ef.jpg
οταν τα παιξουμε παμε χωρις ξεκουραση στο διζυγο
medium_MH1011_BPSTR_13_0.jpg

και κανουμε οσες επαναληψεις μπορουμε με το βαρος μας !

Επειδή ειναι κοντινές μυικές ομάδες η αιμάτωση γίνεται εύκολα και τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα,  3/4 δυνατα σετακια και εχουμε στηθος ωμους δικεφαλα τουμπανο !  (Γινεται και ανάποδα η άσκηση , δλδ πρώτα δίζυγο μετά κροσοβερ κ δικεφαλα αλλα αν την κενετε εσεις εδω ετσι το πιο πιθανο ειναι να σας τραβηξει ολη την δυναμη το διζυγο και να μην μπορεσετε να την ολοκληρωσετε σωστα)

• Like 2
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Α εδω θα διαφωνήσουμε φιλαράκι !! Βασιλιάς μπορει να ειναι ο πάγκος για το στήθος μην λέμε τα αυτονόητα, όμως και οι περιφερειακές ασκήσεις χρειάζονται, καλά σου λεει ο ντακον οι εκτάσεις με αλτήρες αν δεν γίνονται με βαριά κιλά και με τέλεια εκτέλεση δεν έχουν κανένα νόημα όποτε ειναι προτιμότερο να βαλεις στην θέση τους αν οχι πεκντεκ τοτε σίγουρα κροσοβερ ! Και μιας και μιλαμε για κροσοβερ και είναι και γιορτές και θα χρειαστεί να κάψουμε τις πίτσες γιατρέ,  τσιμπήστε ενα ωραίο τρισετακι που κάνει τούμπανο στήθος ωμούς χέρια !!

Λοιπόν πάμε στε αυτό το μηχάνημα που κάνουμε crossover

chest-exercises-cable-crossovers.gif
και βαζουμε τοσα κιλα ωστε να μπορουμε να κανουμε καμμια 10ρια επαναληψεις !
οταν τα φτύσουμε φέρνουμε τα χερια μας ψηλά χωρις να ξεκουραστουμε καθολου και κανουμε δικεφαλα οπως κανω εγω στην φωτο οσες επαναληψεις μπορουμε !
555180826_(03)-001.jpg.ad17f04d6b08b7055dd7000986ca80ef.jpg
οταν τα παιξουμε παμε χωρις ξεκουραση στο διζυγο
medium_MH1011_BPSTR_13_0.jpg

και κανουμε οσες επαναληψεις μπορουμε με το βαρος μας !

Επειδή ειναι κοντινές μυικές ομάδες η αιμάτωση γίνεται εύκολα και τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα,  3/4 δυνατα σετακια και εχουμε στηθος ωμους δικεφαλα τουμπανο !  (Γινεται και ανάποδα η άσκηση , δλδ πρώτα δίζυγο μετά κροσοβερ κ δικεφαλα αλλα αν την κενετε εσεις εδω ετσι το πιο πιθανο ειναι να σας τραβηξει ολη την δυναμη το διζυγο και να μην μπορεσετε να την ολοκληρωσετε σωστα)

Εντάξει αλλα τωρα με βάζεις να κάτσω να ψάξω κανα μισάωρο να διαβασω αυτες τις ασκησεις γιατι χωρις να ξέρω πως γινονται (το διζυγο το εκανα παλαιοτερα αλλα δεν το θυμαμαι πια) ειναι δωρον άδωρον. Και δεν θέλω να χάνω το χρονο μου στα γυμναστηρια. Αν δεν σου ειναι κοπος δωσε σε παρακαλω μια αναλυση για το τι πρέπει να προσεξουμε για καθεμια απο αυτες. 

• Confused 1

2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Εντάξει αλλα τωρα με βάζεις να κάτσω να ψάξω κανα μισάωρο να διαβασω αυτες τις ασκησεις γιατι χωρις να ξέρω πως γινονται (το διζυγο το εκανα παλαιοτερα αλλα δεν το θυμαμαι πια) ειναι δωρον άδωρον. Και δεν θέλω να χάνω το χρονο μου στα γυμναστηρια. Αν δεν σου ειναι κοπος δωσε σε παρακαλω μια αναλυση για το τι πρέπει να προσεξουμε για καθεμια απο αυτες. 

cable crossover/high-low fly, high cable curls και chest dips.

Τέρμα απλές ασκήσεις είναι τι ανάλυση περιμένεις να κάνει ο one. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Magic_Nature said:

Ότι κάποιος που έχει πάει γυμναστήριο και ξέρει τι είναι το δίζυγο και το έχει χρησιμοποιήσει, μετά από κάποιον καιρό δεν θυμάται και θέλει ανάλυση στο πως γίνεται. Οκ. Οκ.... 

Επεξ/σία από j0hnn1e

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, bilya είπε

cable crossover/high-low fly, high cable curls και chest dips.

Τέρμα απλές ασκήσεις είναι τι ανάλυση περιμένεις να κάνει ο one. 

Καμια άσκηση δεν ειναι απλή οταν δεν την έχεις δουλέψει συστηματικά και δεν γνωριζεις τα σημεία της. 

Ολες θέλουν πολυ καλή προθέρμανση, άψογη εκτέλεση και να μη φορτώσεις κιλά που δεν τα έχεις. Αλλιώς "αααχ εχω ενα τσιμπημα εδώ..."

"αχ εχω ενα τσιμπημα εκει..."

ναι γιατι εεισαι κάγκουρας. Οχι εσυ , γενικά το λέω. 

Οποτε προτιμω απο το να ειμαι κάγκουρας να πώ ναι δεν ξέρω την άσκηση θέλω κάποιος να μου την δειξει σωστά και σοβαρά και οχι να εδω ειναι ενα διζυγο τράβα και σηκωσου και μετά βυθισου μονος σου Απλό; απλο :) 

Προχθες ρώτησα το γυμναστη να μου δειξει κάποιες διατάσεις, ασχολουμαι συστηματικα με τις γυμναστικες απο το 2014 εδω και 6 χρονια αλλα οχι πάντοτε με διατροφες κτλπ , κάποιος θα αναρωτιοταν οτι "καλα δεν ξέρεις να κάνεις διατασεις" ναι μπορει να μη κανω τις καταλληλες διατάσεις. Δεν ειναι κακο να ρωτάς κακο ειναι να κάνεις ανοησιες και να νομιζεις οτι ξέρεις τι κάνεις. Οταν πάμε να κάνουμε προπονηση ο εγωισμος μένει εκτος γυμναστηριου. Πάμε να κάνουμε δουλειά και οχι πχ να ειρωνευτει ο ενας τον άλλον. 

Και ο πάγκος απλη άσκηση φαινεται απλά ξαπλώνεις πιάνεις τη μπάρα και σπρώχνεις αλλα οι μισοι τη κάνουνε λάθος σηκώνουν τα κιλά με τους δελτοειδεις - με τους τρικεφαλους κτλπ διοτι ποτε δεν παραδέχθηκαν οτι ειναι άσχετοι και πρέπει να κάτσουν να τη μάθουν. Εγω με το προηγουμενο ποστ απλα παραδεχθηκα οτι ειμαι άσχετος με τις βυθισεις. Ξεκινάω σαν άσχετος για να γινω σχετικος κάποια στιγμή. Απλό; απλο :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...