Shine_In_The_Night Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Αντι να τσακωνεστε και να μιλατε για διατροφες, κοιλιακους κτλ δεν ριχνετε καμια ασκηση για την οπισθια μοιρα του δελτοειδους. Η καθιστη κωπηλατικη οταν τραβαω ψηλα (κοντα στο λαιμο) νιωθω οτι τους πιανει λιγο. Γενικα δεν υπαρχουν πολλες ασκησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Κάνε άρσεις θανάτου, οτι βλέπεις πισω στη πλάτη σου το πιάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mclein² Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, mic2mic είπε Δεν ξέρω "τί φάση" είναι αυτό που πετάμε ένα λινκ για να το υποστηρίξουμε, αλλά είναι πολύ καλύτερη φάση από το να λες "έχω δίκιο" χωρίς καν να πετάς ούτε ένα λινκ. Γιατί δηλαδή ρε μεγάλε να πιστέψουμε ΕΣΕΝΑ σε σχέση με την συχνότητα των γευμάτων; Είσαι πιο σπουδαγμένος από τον διατροφολόγο που έβαλα λινκ; Έχεις καλύτερο σώμα; Είσαι πιο όμορφος; Είσαι πιο μάγκας; Γράφεις πιο ωραίες εκθέσεις; ΓΙΑΤΙ να πιστέψουμε εσένα δηλαδή; Και στο κάτω-κάτω εγώ έγραψα και ένα "σεβαστή η διαφωνία". Εσύ ρε μεγάλε ΠΟΥ την βρήκες τόση αυτοπεποίθηση και είσαι τόσο σίγουρος ότι όσοι κάνουν 1 ή 2 γεύματα κάνουν "κακό στον εαυτό τους; Μάθετε να μιλάτε σαν άνθρωποι και όχι σαν οργκ. εγω παντως στο εγραψα με προσωπικη εμπειρια, με πολλους διατροφολογους, γαστρεντερολογους & αλλους επαγγελματιες να με παρακαλανε να μιλησω μαζι τους. καποτε σπανια περιπτωση - τωρα το προβλημα μου το εχει 1 στους 20. φυσικα αθλουμαι (κολυμβηση αρχικα & συνδιασμος με γυμναστηριο απο τα 9) απο τα 4 μου χρονια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. σου εγραψα οτι εισαι θεωρητικος γιατι πολυ απλα εχω πονεσει πολυ γι'αυτο που λεει ο κοσμος διατροφη. εσυ απλα μου πεταξες λινκ & διαφορες θεωρητικες ιστοριες που δεν εχουν εφαρμογη σε ολους ενω εγω θα μπορουσα να σου γραψω δεκαδες ονοματεπωνυμα καθημερινων ανθρωπων & επαγγελματιων που καναμε τη διατροφη επιστημη για να επιβιωσουμε αρχικα & ακολουθως για να διατηρησουμε μυικη δυναμη ανεξαρτητα απο το ποσο αδυνατοι ή χοντροι ειμαστε. ουσιαστικα ειμαστε ο οδηγος διατροφης απο την παιδικη ηλικια, την εφηβεια & την ενηλικιωση. εγω και αλλοι πονεμενοι και μη αυτου του κοσμου ! εχω περασει απο μηδενικη προσληψη τροφης μεχρι φαγητο ως το θανατο & επαναλαμβανω, ειμαι μελος σε πολυ "διασημες" ομαδες εκατονταδων ανθρωπων με χιλιαδες μετρημενες ωρες & θερμιδες (καταγεγραμενα στατιστικα) που αποδεικνυουν οτι τα πολλα σοβαρα γευματα ειναι το Α & το Ω ενος υγιους ατομου. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από mclein² 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 https://imgur.com/a/ixcm1i7 χθεσινο πιατάκι. κοτοπουλάκι 100γρ , 150γρ σπανακοπιτάκια της μαμας - σπιτικά χωρις φέτα. Και 1 φέτα μιλνερ τυράκι. Ειχε και αλλα 2 το πιάτο αλλα τα έφαγα πριν προλάβω να βγαλω φωτο ααα και λαδάκι 15μλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mclein² είπε εγω παντως στο εγραψα με προσωπικη εμπειρια, με πολλους διατροφολογους, με πολλους γαστρεντερολογους & αλλους επαγγελματιες να με παρακαλανε να μιλησω μαζι τους. καποτε σπανια περιπτωση - τωρα το προβλημα μου το εχει 1 στους 20. φυσικα αθλουμαι απο τα 4 μου χρονια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. σου εγραψα οτι εισαι θεωρητικος γιατι πολυ απλα εχω πονεσει πολυ γι'αυτο πο εσυ απλα μου πεταξες λινκ & διαφορες θεωρητικες ιστοριες που δεν εχουν εφαρμογη σε ολουςενω εγω θα μπορουσα να σου γραψω ονοματεπωνυμα καθημερινων ανθρωπων & επαγγελματιων που καναμε τη διατροφη επιστημη για να επιβιωσουμε αρχικα & ακολουθως για να διατηρησουμε μυικη δυναμη ανεξαρτητα απο το ποσο αδυνατοι ή χοντροι ειμαστε. εχω περασει απο μηδενικη προσληψη τροφης μεχρι φαγητο ως το θανατο & επαναλαμβανω, ειμαι μελος σε πολυ "διασημες" ομαδες εκατονταδων ανθρωπων με χιλιαδες μετρημενες ωρες & θερμιδες που αποδεικνυουν οτι τα πολλα σοβαρα γευματα ειναι Α & το Ω ενος υγιους ατομου. Αν έχεις σχέση με έρευνα τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι οι προσωπικές ιστορίες ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Βέβαια το λινκ του διατροφολόγου που σου έδωσα έχει ΚΑΙ προσωπικές ιστορίες ανθρώπων στους οποίους εφάρμοσε διαλειμματική νηστεία. Έχω κι εγώ προσωπικές εμπειρίες, που φυσικά ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ. Αν αλλάζαμε γνώμη με βάση τις προσωπικές ιστορίες που γράφει ο καθένας στο ίντερνετ, θα έπρεπε να αλλάζουμε γνώμη κάθε 5 λεπτά. Με συγχωρείς λοιπόν αν ζητάω ένα συγκερασμό αξιόπιστων μελετών και αρκετές απόψεις ειδικών επιστημόνων για να αλλάξω γνώμη. Μια γνώμη που δεν την σχημάτισα "αέρα", αλλά ασχολούμενος κι εγώ μ'αυτό το ζήτημα πάνω από 20 χρόνια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Και ίσως να μην υπάρχει δίαιτα που δεν την έχω δοκιμάσει πάνω μου κατά καιρούς. Οι προσωπικές μου εμπειρίες σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη; Όχι; Μπράβο, πολύ καλά κάνεις. Θα πρέπει να έχεις πολύ περισσότερες αποδείξεις για να αλλάξεις γνώμη. Το ίδιο κι εγώ. ΕΤΑ: Θα ήθελα να δω αυτά τα στατιστικά των εκατοντάδων ανθρώπων. Πού μπορώ να τα βρω; 16 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε Βασικά ουγκ ειναι η δικιά σου απάντηση και ταιριάζει γάντι μετά αβαταρ σου παιχτουρα μου! Μιλάμε για επιχειρήματα, όχι μαλακίες. Άσε με να μαντέψω.... έχεις τελειώσει Φιλοσοφική; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από mic2mic 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneWaySystem Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Γιατί ρε maus επικλινή και όχι ίσιο? Θόδωρε επειδή μ αρέσει να μιλάω με πράξεις κ οχι με άμπελοφιλοσοφίες αυτό που σου κύκλωσα το έφτιαξα αποκλειστικά και μόνο με επικλινή ☺️ 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Mια και βάζουμε φωτογραφιες ας βάλω και εγω αλλη μία Mετα απο ενα χαλαρωτικο μπανάκι σε μια ξενοδοχειάρα λιγο έξω απο την Αθήνα Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φωτο μετά την.... προπονηση 😎😂 Ανεβηκε λεβελ το θρεντ Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από margaritagr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε 1. Επικλινης στα 60 κιλα (δεν το ζορισα πολύ) 2. Ανοιγματα με 9 και 12κιλους αλτηρες 3. Στρατιωτικες πιέσεις (40 κιλά) 4. Κωπηλατικη (μηχανημα) 45 κιλά 5. Καμψεις δικεφαλων με στραβομπαρα 20 κιλά χωρις το βάρος της μπάρας. Μετά την επική φωτογραφία στο ξενοδοχείο ας πως και εγώ πάνω στο θέμα της συγκεκριμμένης προπόνησης αφού αναφέρω 1-2 πραγματάκια για τη διατροφή . Δεν την ακουμπάω ούτε για πλάκα. Είναι τόσο πολύπλοκο θέμα που πραγματικά πέραν το θέμα των θερμίδων και της πρωτείνης , μπορούμε να καθόμαστε να τσακωνόμαστε αιώνες. Ας διαλέξει ο καθένας το δρόμο του. Εξαρτάται και πάρα πολύ από τα γούστα του καθενός. Λίγα γεύματα, πολλά γεύματα, υδατάνθρακες, βετζαν, σαρκοφαγική κλπ. κλπ. Τα βασικά πάντως ισχύουν για όλα,. Ακόμα και το fasting χάνει το νόημα του σοκ όταν είναι σταθερό.Τεσπα , δεν ασχολούμαι περαιτέρω , φάτε τη μπριζολίτσα και τα αυγουλάκια και οι χορτοφάγοι το ψαράκι και το αυγουλάκι. Για τους βετζαν δεν υπάρχει ελπίδα. Επίσης σταματήστε με τη κόντρα. Έλεος Για την παραπάνω προπόνηση λοιπόν. Δε μου αρέσει. Επικλινής , πολύ καλή επιλογή. Τον κρατάμε. Ανοίγματα με αλτήρες. Χάλια. Μεταβαλλόμενη ένταση, ασταθής θέση ώμων, μεγάλα ρίσκα για λίγα οφέλη. Βάλε crossover ή ακόμα και πεγκ ντεκ Στρατιωτικές πιέσεις στο σμιθ (δεν είχες φρι μπάρα νομίζω). Χάλια. Αντικαθέστησε με αλτήρες, ανώτερη άσκηση από το σμιθ. Κωπηλατική στο μηχάνημα. Καλή αλλά λίγη. Εφόσον βάζεις μια κωπηλατικη, βάλε μια ελεύθερη, με μπάρα ή αλτήρες. Λίγος όγκος για πλάτη άρα και πηγή ανισορροπίας. Κωπηλατική με αλτήρες και lat pull down θα έβαζα με 1-2 σετ παραπάνω για έχω τον ίδιο όγκο προπόνησης με τις πιέσεις . Κάμψεις δικεφάλων με στραβόμπαρα . Μια χαρούλα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneWaySystem Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 45 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Mια και βάζουμε φωτογραφιες ας βάλω και εγω αλλη μία Mετα απο ενα χαλαρωτικο μπανάκι σε μια ξενοδοχειάρα λιγο έξω απο την Αθήνα Πολυ δυνατος dd, ωραίος !! Εχει κάνει δουλειά ο παγκος και η σωστη εκτέλεση φαίνεται απο τους ωμους σχηματίζονται πολυ καλα ! Το βαρος στον επικλινή τώρα γιατί οπως βλέπεις ενω υπάρχει πολυ όμορφο σχήμα και κόψιμο στο στηθος λείπει λίγο κρέας απο τον άνω θωρακικό, φόρτωσε τον και εισαι κομπλέ ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Musclemar Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε δεν ριχνετε καμια ασκηση για την οπισθια μοιρα του δελτοειδους. Η καθιστη κωπηλατικη οταν τραβαω ψηλα (κοντα στο λαιμο) νιωθω οτι τους πιανει λιγο. Γενικα δεν υπαρχουν πολλες ασκησεις Δοκίμασε αυτή εδώ, θα σου αρέσει πολύ - αρκεί το γυμναστήριο σου να έχει κατάλληλη τροχαλία - αλλιώς, με λάστιχο: https://www.youtube.com/watch?v=WtEr5_xEdTc&t=224s 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntgrx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Στις 18/12/2019 στις 11:18 ΜΜ, evabb είπε Σε τι είδους γιατρό απευθύνεσαι για τέτοιου είδους μετρήσεις; Σε πνευμονολόγο, κατά κύριο λόγο. Υπάρχουν και καρδιολόγοι που ασχολούνται. Μπορείς να κάνεις έρευνα αγοράς και σε διαγνωστικά κέντρα. 13 ώρες πριν, JcD είπε Ναι είναι γνώση σε όσους δουλεύουν σκαπετη σκαλιδα και γυμνες μπάρες, ο οργανισμός δημιουργεί φολιδες εξωτερικού δερματος για να προστατέψει το σημείο που ταλαιπωρεις περισσότερο. Το χρησιμοποιείς, αμα σταματήσεις να σηκώνεσαι από το κρεβάτι θα πάθεις ατροφία, θα μείνεις ο μισός. Δεν βγαίνει νόημα από τα λεγόμενα. ...και πέρα από το failure δουλεύουν οι περισσότεροι αθλητές που θέλουν σοβαρά αποτελέσματα και ιδιαίτερα οι bodybuilders με ή ΧΩΡΙΣ φάρμακο. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με σοβαρούς αθλητές του ειδους στη ζωή τους το ξέρουν αυτό, αν είσαι σοβαρός αθλητης του είδους σε αγωνιστική κατάσταση είτε εχεις κάποιες διακρίσεις να δεχθούμε την άποψη σου για το ότι είναι βλήματα, ειδάλλως αλλος είναι το βλημα. Πρωσοπικα έχω διακρίσεις στο σπορ που ασχοληθηκα και έγιναν με προπονήσεις πολυ πέραν του failure και διχως χημειες. Αμα δεν βαρεθώ να διαβάσω και το υπόλοιπο σεντόνι θα σχολιασω περαιτέρω. Δεν ισχύει φίλε μου. Είναι αποξηραμένος νεκρός ιστός επιδερμίδας ο οποίος έχει πιεσθεί προς τα έξω από το νέο ιστό που έχει δημιουργηθεί. Αν τον αποξέσεις με νυστέρι (νεαροποίηση) θα διαπιστώσεις ότι ο νέος ιστός είναι πανομοιότυπος σε έκταση, πτύχωση και σύσταση με τον προηγούμενο, πριν αυτός νεκρωθεί. Αν ίσχυε αυτό που γράφεις, δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις μοναδικές πτυχώσεις της επιδερμίδας ως βιομετρική μέθοδο, μοναδική για τον κάθε άνθρωπο. Αναπλάθεται ακριβώς ο ιστός, εκτός και αν υπάρχει καταστροφική λύση της συνέχειας σε βάθος πολλών επιπέδων ιστού και δημιουργηθεί ουλή, όπως λ.χ. όταν γίνεται συρραφή ενός τραύματος ή κάταγμα σε κάποιο οστό ή βαθιά θλάση σε κάποιο μυ. Σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται επιπλέον ή πιο δυνατός ιστός. Για το δεύτερο σημείο, η παρατεταμένη κατάκλιση είναι ιδιαίτερη περίπτωση, ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον οργανισμό. Πιάστηκες όμως από τη φράση και δεν αντιλήφθηκες το νόημα που ήθελα να περάσω. Εγώ αναφέρομαι στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο και στις βλάβες χρήσης. Το πρώτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Κάθε κύτταρο του οργανισμού έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Κάποια κύτταρα τα κουβαλάμε ως έχουν από την κύηση (λ.χ. τα καρδιακά), άλλα τα έχουμε αλλάξει χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Υπάρχει και το φιλοσοφικό ερώτημα αν όντως είμαστε οι ίδιοι ή μια σειρά αντιγράφων, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Το θέμα είναι ότι κάθε στιγμή κύτταρα πεθαίνουν και νέα δημιουργούνται προς αντικατάστασή τους. Αυτό απαιτεί πόρους και ενέργεια. Οι ιστοί βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση βλάβης και επιδιόρθωσης. Την ίδια στιγμή, κύτταρα που δεν είναι προγραμματισμένα να πεθάνουν, καταστρέφονται από τυχαίες συνθήκες. Παντού και πάντα. Όταν κοιμόμαστε, όταν περπατάμε, όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, όταν δένουμε τα κορδόνια μας. Είτε λόγω τοπικής υποξίας, είτε λόγω του ανοσοποιητικού που τα πήρε σβάρνα, είτε γιατί κάποια ενζυματική αλυσίδα πρόσκαιρα είχε χαμηλή απόδοση. Για ένα εκατομμύριο λόγους. Σε κάθε περίπτωση, οι βλάβες επιδιορθώνονται και επανέρχεται η κατάσταση ακριβώς ως είχε. Η βλάβη δεν συμμετέχει ως αναπτυξιολογικό σήμα για τη δημιουργία ή την υπερπλασία ιστού. Είναι μια αδρή ανάλυση αυτά. Η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη γιατί ειδικά για τους σκελετικούς μυς θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα μυοϊνίδια από το σαρκόπλασμα και τα περιφερικά κύτταρα, με το καθένα να θέλει από μια μονογραφία των 300 σελίδων για να δούμε τί παίζει. Για την τρίτη παρατήρηση, το πήρες προσωπικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Πρώτα από όλα, τί ορίζεται ως failure; Δεν υπάρχει σαφής ορισμός, είναι εύρος καταστάσεων το οποίο επηρεάζεται από ένα διαφορετικό εύρος συνθηκών. Ο @mic2mic το προσέγγισε κάπως καλύτερα, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για υποσύνολο των δυνατών καταστάσεων που οδηγούν στο πραγματικό failure. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθμιστεί αυτό στον πληθυσμό και να προκύψουν αντικειμενικά κριτήρια ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα μέτρο αξιολόγησης των δεδομένων. Η μια ερευνητική ομάδα βάζει κάποιους στο εργόμετρο μέχρι να κλατάρουν, η άλλη να πιέσουν δυναμόμετρα χειρός, η τρίτη να πιάσουν μια μπάλα που εκτοξεύεται με ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες. Αυτό που έγραψα είναι ότι οι όποιες μελέτες έχουν ασχοληθεί με το τί συμβαίνει όταν φτάνουμε τον οργανισμό να αποδίδει έργο στις ακραίες αυτές καταστάσεις, διαπιστώνουν ότι δεν προσφέρουν απτό πλεονέκτημα βραχυπρόθεσμα όσον αφορά την υπερτροφία των σκελετικών μυών. Μακροπρόθεσμα, δε, στατιστικά είναι εμφανές ότι δεν είναι η βέλτιστη προσέγγιση. Χειρότερα τα πράγματα όταν δουλεύεις συχνά στο όριο και πάνω, λίγο καλύτερα αν δεν γίνεται με μεγάλη συχνότητα. Δεν σχολίασα τί συμβαίνει με τη δύναμη ή την αντοχή, διότι περιορίστηκα μόνο στην υπερτροφία. Επειδή έχω υπάρξει αθλητής στα νιάτα μου (έκανα πρωταθλητισμό στην ποδηλασία με αρκετές διακρίσεις και αρκετούς, όμως, τραυματισμούς) και επειδή είχα την τύχη να δουλέψω με παγκόσμια κλάσης κωπηλάτες και τις προπονητικές τους ομάδες (προπονητές, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους, ψυχολόγους κ.α.) όταν έκανα την ειδικότητα και το διδακτορικό μου στις ΗΠΑ, έχω βιώσει την αλλαγή στη νοοτροπία και την εφαρμογή του sport science από ημιεμπειρική, βασιζόμενη σε ανέκδοτα περιστατικά, παραδόσεις και λοιπές στρεβλώσεις (και την κακοποίηση των αθλουμένων ως αποτέλεσμα των παραπάνω), σε σύγχρονη, evidence based επιστήμη όπου τα δεδομένα προσαρμόζονται δυναμικά και στοχευμένα. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, εξαιρετική βελτίωση των επιδόσεων και συνεχής αρνητική τάση όσο αφορά τους τραυματισμούς. Ο μέσος αθλητής, πλέον, ξεκινάει από καλύτερο επίπεδο και έχει περισσότερα παραγωγικά χρόνια. Αυτά όσον αφορά τους αθλητές. Υπάρχει trickling down και στο γενικό πληθυσμό και με καθυστέρηση κάποιων ετών, οι νεότερες τεχνικές και αντιμετωπίσεις έχουν γίνει προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Το consensus είναι ότι το training to failure, αν και παρουσιάζει, όντως, πρόσκαιρες βελτιώσεις στις επιδόσεις, είναι αντιπαραγωγική τακτική μακροπρόθεσμα. Έχει τη θέση της, σε ειδικές περιπτώσει και για εξαιρετικά περιορισμένο διάστημα, ως εξειδικευμένη εφαρμογή και όχι ως γενική τακτική προπόνησης. Για το γενικό πληθυσμό, καλύτερα να αποφεύγεται. Μπορείς να πετύχεις ανάλογα αποτελέσματα δουλεύοντας submaximal (όλο το εύρος 50-95%) σε βάθος χρόνου. 13 ώρες πριν, Spect~ είπε @gntgrx Διαβασα το μεγαλύτερο μέρος. Δεν εχω σχέση με το αντικείμενο αλλα εμπειρικά απο όλα αυτα τ χρόνια εγω εχω καταλήξει στο εξής (το οποίο το λέω καιρό τώρα) Το τι θα κάνεις στην προπόνηση σου max rep, max kg κλπ εχει να κάνει καθαρά με το τι θες να βελτιώσεις την δύναμη ή την αντοχή στην δύναμη και τίποτα άλλο. Το αν και πόσο θα μεγαλώσεις εχει να κάνει καθαρά με το τι και πόσο θα φας καθως και με την γενετική προδιάθεση σου, πχ μυοστατίνη η οποία διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο και για αυτο βλέπουμε κάποιους να "μεγαλωνουν" πιο εύκολα απο κάποιυς άλλους (δεν μιλαω για φάρμακα). Τέλος, ρόλο παίζει και το background του καθένος γιατι αλλιως θα είναι ενα σώμα που είναι στον αθλητισμό απο παιδί και αλλιώς κάποιος που ξεκινάει στα 30.. Διαφωνέις/συμφωνείς; Συμφωνώ. Είναι θέμα κοινής λογικής και αντίληψης. Είναι εκατοντάδες οι μεταβλητές και πολλές χιλιάδες οι αλληλοσυσχετίσεις μεταξύ αυτών. Μπορείς όμως να πιάσεις τον οποιοδήποτε και να τον βελτιώσεις σε μεγάλο βαθμό. Η πιο σημαντική μεταβλητή είναι ο χρόνος. Η βιασύνη είναι που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα. Το δος ημίν σήμερον. Σε κάποιους το τραβάει ο οργανισμός τους να δουλεύουν στο failure ή και ακόμα πιο πέρα και να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και να μην τραυματίζονται ποτέ. Τί σημαίνει αυτό; Είναι λογική να προτείνουμε στον καθένα να το κάνει αυτό; Οι outliers πάντα θα υπάρχουν στις καμπύλες του πληθυσμού, δεν είναι όμως παραδείγματα προς μίμηση γιατί είναι οι πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Αυτή η εσφαλμένη τακτική έχει χαντακώσει πολύ κόσμο. Λέει ο παλιός στο γυμναστήριο κάνε αυτό ή στο περιοδικό ο bodybuilder προτείνει αυτήν την προπόνηση. Δεν είναι όλα για όλους. Κάποιοι δεν είναι για να τρέχουν ή να σηκώνουν βάρη, όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταγράψουν πρόοδο αν ασχοληθούν σοβαρά. Μην τρέφουν όμως αυταπάτες ότι θα φτάσουν κάποιο από τα πρότυπά τους χωρίς εξαιρετικά μεγάλες θυσίες. 7 ώρες πριν, mic2mic είπε Καλά, τώρα θες να αναλύσουμε τί διαφορές έχουν τα ζώα από τους ανθρώπους; Επειδή αν είναι να πάρουμε παραδείγματα από τα ζώα, κάνουμε πάρα πολλά πράγματα εντελώς διαφορετικά Δεν είναι θέμα υγείας, όπως και πολλά από αυτά που κάνουμε εδώ ΔΕΝ είναι θέμα υγείας. Η μυική ανάπτυξη από ένα σημείο και πέρα δεν προάγει την υγεία. Τα πολλά γεύματα τη μέρα δεν προάγουν την υγεία. Το να είσαι υπερθερμιδικός για να πάρεις βάρος δεν προάγει την υγεία. Η υπερβολική πρωτεΐνη δεν προάγει την υγεία. Το έχω γράψει ήδη αρκετές φορές: Η επιτάχυνση της ανάπτυξης οδηγεί στην επιτάχυνση της εκφύλισης. Διότι όπως έλεγε και ο Χορν... "έτσι είναι η κλίμαξ : νέος, μεσόκοπος, γέρος, τέζα". Μυική ανάπτυξη = ενεργοποίηση του mTOR = επιτάχυνση της γήρανσης. Αν ο σκοπός μας ήταν αποκλειστικά η υγεία θα έπρεπε να γυμναζόμαστε συντηρητικά, να μην επιδιώκαμε την συνεχή αύξηση δύναμης, καθόλου την αύξηση όγκου, να φλερτάρουμε με το calorie restriction και να αφήνουμε στην άκρη οποιοδήποτε εγωισμό έχει να κάνει με κιλά που σηκώνουμε ή με το πώς φαινόμαστε. Εγώ δεν αναφέρθηκα καθόλου μα καθόλου σε θέματα υγείας στο συγκεκριμένο ποστ. Απλά έθεσα το ερώτημα του πώς θα καταφέρει κάποιος να είναι motivated όταν αναπόφευκτα θα αρχίσει να βλέπει τις επιδόσεις του να πέφτουν χρόνο με τον χρόνο και να μην μπορεί πλέον να βάλει μυική μάζα αλλά να παλεύει για να διατηρήσει αυτήν που έχει. Και έθεσα το χαμηλό ποσοστό λίπους ως ένα στόχο που πιθανόν να καλύψει κάποιους ΑΝ και ΟΤΑΝ φτάσουν σ'αυτήν την φάση. Αν τώρα κάποιος μπορεί να γυμνάζεται με το ίδιο σθένος όταν πατήσει τα 60 του χωρίς να πτοείται από πεσμένες επιδόσεις ή πιθανούς τραυματισμούς ή ψυχολογική κόπωση ή τις αλλαγές που θα βλέπει στο σώμα του καθώς θα αρχίζει να κρεμάει το δέρμα.... τότε φυσικά δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Eίναι πολυσύνθετο το ζήτημα. Όπως σωστά έγραψε ο dakon, η σαρκοπενία είναι το μεγαλύτερο θέμα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής στις μεγάλες ηλικίες. Δεν αφορά μόνο τους σκελετικούς μύες, αφορά την καρδιά, όπου ατροφεί το μυοκάρδιο, αφορά το διάφραγμα, όπου πέφτει η απόδοση της αναπνευστικής λειτουργίας, αφορά τη γλώσσα όπου ατονεί η αίσθηση της γεύσης, του κινητήριους μύες των ματιών και τα βλέφαρα όπου επηρεάζεται η αντίληψη στο χώρο και πάρα πολλά άλλα. Το βλέπω στην καθημερινότητα από τους ασθενείς μου αλλά και γενικότερα. Το πιο συχνό παράπονο είναι η αδυναμία, η έλλειψη ενέργειας, οι πόνοι, η γενικότερη έκπτωση στην ποιότητα ζωής. Δεν μου έχει πει κανένας ότι θέλει να ζήσει πολλά χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες. Ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Θα επιλέξει να ζήσει περισσότερο, υποκύπτοντας όμως σε μια σειρά από εκφυλιστικές παθήσεις ή ενδεχομένως θα κόψει χρόνια από τη ζωή του (το πόσα και εαν είναι ακόμα υπό διερεύνηση) προσδοκώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα ύστερά του χρόνια; Ναι, υπάρχουν ενδείξεις ότι όποιος κάνει αυτά που γράφεις, ίσως, ζήσει περισσότερο, με ποιο όμως κόστος; Προσωπικά, χωρίς να παροτρύνω κανένα να ακολουθήσει το παράδειγμά μου, έχω αποφασίσει να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και να φτάσω τον εαυτό μου εκεί που μπορεί. Αν το να έχω ένα ιδανικό ποσοστό λίπους 13-18%, να ασχολούμαι με το stength training, να τρώω ό,τι θέλω και όσο θέλω μου στερήσουν ενδεχομένως κάποια λίγα χρόνια (μπορεί και καθόλου, αν υπήρχαν ενδείξεις ότι σου κόβει μια 15ετία θα είχε γίνει βούκινο αυτό), so be it. Γνωρίζω ότι θα έχω καλύτερη ποιότητα ζωής και θα έχω ευχαριστηθεί πολλά περισσότερα πράγματα. Για το άλλο ζήτημα που είχες θέσει, τί γίνεται αν φτάσεις στα όριά σου στη δύναμη, στον όγκο, στο χρόνο, σε ό,τι έχει στο νου του ως στόχο ο καθένας. Εδώ είναι θέμα χαρακτήρα και ενδεχομένως ψυχοπαθολογίας. Αν τον τρέφει ο εγωισμός, η ματαιοδοξία, η μανία, η υπερβολική προσήλωση, τότε θα έχει πρόβλημα. Προσωπικά, μόλις φτάσω στα όριά μου (έχω ψωμιά ακόμα) θα κάνω κάτι άλλο. Σκέφτομαι κωπηλασία, πάλη ή και bjj που πρότεινε ο dakon. Θα μπω σε ένα νέο χώρο και θα μάθω την τεχνική. Σίγουρα θα βελτιωθώ και θα φτάσω σε ένα σημείο. Όταν γίνει και αυτό, θα ασχοληθώ με κάτι άλλο ή ακόμα και θα γυρίσω και στα παλιά, αν διαπιστώσω ότι μπορώ υπό τις τότε συνθήκες να πετύχω κάτι το διαφορετικό, χωρίς να υπερβάλλω και να τρέφω αυταπάτες. Ι'm in for the ride, όχι τόσο πολύ το στόχο. Οι επιδόσεις είναι μια από τις μετρικές απόδοσης, τίποτα περισσότερο για μένα. Γουστάρω να καταγράφω τα πάντα, να κάνω την υπερανάλυσή μου και να πορεύομαι βάσει των δικών μου συμπερασμάτων. Τη βρίσκω έτσι. 3 ώρες πριν, OneWaySystem είπε Πολύ δυνατή ατάκα αυτή φίλε ! θεϊκή !!! Πάμε να λύσουμε το πρόβλημα σου τώρα.. Το λοιπόν.. βραδινό 11 η ώρα μια πίτσα γίγας domino's 4 τυριά συν λουκάνικο, μπέικον και πεπερόνι! Μετά από κάνα μισάωρο γλυκάκι, 4 μελομακάρονα σιροπιαστά από αυτά με την σοκολάτα! Επαναλαμβάνουμε για μια βδομάδα ~ problem solving ! Βέβαια μετά από μια βδομάδα θα έρθεις να γράψεις εδώ 'θέλω να χάσω 5 κιλά λίπους, τι να κάνω' θα το δούμε τότε αυτό, θα χρειαστείς σίγουρα την υπέρπροπόνηση πάντως 😂😁 ------- Ενας επαγγελματίας αθλητής σαν και τον Κώστα πχ Που το λίπος του είναι κάτω από 7%, που έχει 02.28 μαραθώνιο, που κάνει 4ωρες καθημερινές προπονήσεις αερόβιας και αναερόβιας άσκησης, που μπορεί να χάνει μέχρι κ τρία κιλά σε κάθε 30αρια χλμ που βαράει μέρα παρά μέρα, ακόμη και αυτός δεν ''πρέπει'' να πάρει ενάμιση κιλό λίπος !! όμως εν πάση περιπτώσει και να 'έπρεπε' να πάρει θα τα έπαιρνε ακόμη και αυτός πανεύκολα με τον τρόπο που σας είπα! --------- DD μην κάνεις άρσεις για να γυμνάσεις τα ποδιά σου, άρσεις θα κάνεις για να γυμνάσεις την πλάτη σου, καθίσματα για να γυμνάσεις τα πόδια σου και πάγκο για να γυμνάσεις το στήθος σου ! Αυτές είναι οι βαριές βασικές ασκήσεις κάθε μυικής ομάδας .. Επίσης δώσε πολύ περισσότερο βάση στον επικλινή , κανε λιγότερο ίσιο πάγκο κ πολύ περισσότερο επικλινή και θα με θυμηθείς .. ----------------------------- Αυτό που πολλοί λετε 'δίκιο έχω' και πετάτε και ένα λινκ να το υποστηρίξετε τι φάση ?!!! Δεν μπορεί ο άλλος να σας πετάξει άλλα 10 λινκ που να λένε το αντίθετο ?!! Εγω στο ίντερνετ μπορώ να σου βρω άρθρο που να λέει οτι το κάπνισμα κάνει καλό!! Πολύ αχταρμάς το διαδίκτυο φίλοι μου κ σε πολλές περιπτώσεις χανόσαστε! Χίλιες φορες να σπάσεις λοιπόν τις ημερήσιες θερμίδες σου σε 4 η σε 5 γεύματα παρά σε 1 η 2 ! όσοι λένε το αντίθετο απλά άστε τους να λένε, να ανεβάζουν λινκ και εάν θέλουν να το εφαρμόζουν και άλας , κακό στον εαυτό τους θα κάνουν .. Σε έχω προλάβει ήδη. Τα παιδιά πήραν ελέγχους την Τετάρτη και επειδή τα πήγαν εξαιρετικά, ξηγήθηκα πίτσα το βράδυ. Έφαγα δυο calzone και 6 μελομακάρονα και στάνιαρα. Χθες είχε, λέει, τελικό gntm. Μου λέει η γυναίκα μου θα παραγγείλω σκεπαστές. Να πάρετε, λέω, αλλά αφήστε μου και μένα τίποτα όταν θα γυρίσω σπίτι (12 παρά τελείωσα με το ιατρείο). Έμεινε 1 και 1/4 σκεπαστή και έφαγα άλλα 5 μελομακάρονα. 9037 kcal σε 48 ώρες. Σήμερα το πρωί ζυγίζομαι και έχω πάρει μόνο 350 γρ. Στις γιορτές που θα έχω deloading και τον Γενάρη και 10 μέρες τελείως off από την προπόνηση, θα τσιμπίσω κιλά, δεν με φοβάμαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, gntgrx είπε Eίναι πολυσύνθετο το ζήτημα. Όπως σωστά έγραψε ο dakon, η σαρκοπενία είναι το μεγαλύτερο θέμα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής στις μεγάλες ηλικίες. Δεν αφορά μόνο τους σκελετικούς μύες, αφορά την καρδιά, όπου ατροφεί το μυοκάρδιο, αφορά το διάφραγμα, όπου πέφτει η απόδοση της αναπνευστικής λειτουργίας, αφορά τη γλώσσα όπου ατονεί η αίσθηση της γεύσης, του κινητήριους μύες των ματιών και τα βλέφαρα όπου επηρεάζεται η αντίληψη στο χώρο και πάρα πολλά άλλα. Το βλέπω στην καθημερινότητα από τους ασθενείς μου αλλά και γενικότερα. Το πιο συχνό παράπονο είναι η αδυναμία, η έλλειψη ενέργειας, οι πόνοι, η γενικότερη έκπτωση στην ποιότητα ζωής. Δεν μου έχει πει κανένας ότι θέλει να ζήσει πολλά χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες. Ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Θα επιλέξει να ζήσει περισσότερο, υποκύπτοντας όμως σε μια σειρά από εκφυλιστικές παθήσεις ή ενδεχομένως θα κόψει χρόνια από τη ζωή του (το πόσα και εαν είναι ακόμα υπό διερεύνηση) προσδοκώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα ύστερά του χρόνια; Ναι, υπάρχουν ενδείξεις ότι όποιος κάνει αυτά που γράφεις, ίσως, ζήσει περισσότερο, με ποιο όμως κόστος; Προσωπικά, χωρίς να παροτρύνω κανένα να ακολουθήσει το παράδειγμά μου, έχω αποφασίσει να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου και να φτάσω τον εαυτό μου εκεί που μπορεί. Αν το να έχω ένα ιδανικό ποσοστό λίπους 13-18%, να ασχολούμαι με το stength training, να τρώω ό,τι θέλω και όσο θέλω μου στερήσουν ενδεχομένως κάποια λίγα χρόνια (μπορεί και καθόλου, αν υπήρχαν ενδείξεις ότι σου κόβει μια 15ετία θα είχε γίνει βούκινο αυτό), so be it. Γνωρίζω ότι θα έχω καλύτερη ποιότητα ζωής και θα έχω ευχαριστηθεί πολλά περισσότερα πράγματα. Δεν το λέω καν από άποψη μακροβιότητας. Για μένα πχ το intermittent fasting δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής ΤΩΡΑ. Βλέπω τη διαφορά στην κάθε μέρα και στην κάθε ώρα. Η πείνα είναι μια εκπληκτική κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις πιο "ζωντανός", αν μπορώ να το πω έτσι. Και σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Η πείνα κινητοποιούσε τον κυνηγό να βγει να βρει θήραμα και όξυνε τις αισθήσεις και την επινοητικότητά του στο μέγιστο ώστε να πετύχει τον στόχο του. Και βέβαια υπάρχει πάντα το bonus του να τρως όλες τις θερμίδες της μέρας μέσα σε λίγες ώρες, που είναι κάτι σαν καθημερινό πάρτυ. Ο περισσότερος κόσμος φοβάται την πείνα σαν την πανούκλα, ενώ πιστεύω ότι είναι από τα πιο ωραία αισθήματα. Δεν προτείνω λοιπόν σε καμμία περίπτωση να θυσιάσει κάποιος χαρές και να ζήσει ασκητικά προκειμένου να κερδίσει 10-15 χρόνια (που φυσικά κι αυτά δεν ξέρουμε αν στατιστικά τα κερδίζει με οποιοδήποτε τρόπο). Απεναντίας, πιστεύω ότι η καλύτερη κατάσταση ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ είναι αυτή του ανθρώπου που έχει μια καλή μυικότητα και μια επαρκή δύναμη. Από κει και πέρα, παλεύεις για diminishing returns. Αλλά πολύ diminishing όμως. Αν πχ σηκώνεις 1-1.5 φορά το βάρος σου στον πάγκο, το να προσπαθήσεις να πάρεις πολύ μυικό όγκο και να κάνεις εξαντλητικές προπονήσεις δύναμης ώστε να το πας στο 2 φορές το βάρος σου, θα σου προσφέρει από ελάχιστα έως τίποτα. Αν σε γεμίζει η διαδικασία, τότε εντάξει. Αλλά πάντως κάποιος που γυμνάζεται τακτικά με βάρη για όλη του τη ζωή, δεν έχει να φοβάται σαρκοπενίες και αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να κυνηγάει συνέχεια το κάτι παραπάνω. Ούτε να κυνηγάει συνέχεια την επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης και τις τρίωρες προπονήσεις. Έτσι λοιπόν δεν μίλησα για περισσότερα χρόνια ζωής. Μίλησα για καλύτερα χρόνια ζωής. Τώρα αν με την ίδια μεθοδολογία βγούν και περισσότερα, αυτό είναι added bonus. Και κατά την άποψή μου ο μέσος αθλούμενος με βάρη δεν γυμνάζεται με τρόπο που να στοχεύει στην μακροπρόθεσμη ευεξία. Αυτό που σχολίασες με το failure, το κάνει σε μεγαλύτερη κλίμακα. Γυμνάζεται για 2-3 δεκαετίες δίνοντάς τα όλα, κάνοντας ένα μίνι "πρωταθλητισμό", και μετά κλατάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, mic2mic είπε Δεν το λέω καν από άποψη μακροβιότητας. Για μένα πχ το intermittent fasting δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής ΤΩΡΑ. Βλέπω τη διαφορά στην κάθε μέρα και στην κάθε ώρα. Η πείνα είναι μια εκπληκτική κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις πιο "ζωντανός", αν μπορώ να το πω έτσι. Και σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Η πείνα κινητοποιούσε τον κυνηγό να βγει να βρει θήραμα και όξυνε τις αισθήσεις και την επινοητικότητά του στο μέγιστο ώστε να πετύχει τον στόχο του. Και βέβαια υπάρχει πάντα το bonus του να τρως όλες τις θερμίδες της μέρας μέσα σε λίγες ώρες, που είναι κάτι σαν καθημερινό πάρτυ. Ο περισσότερος κόσμος φοβάται την πείνα σαν την πανούκλα, ενώ πιστεύω ότι είναι από τα πιο ωραία αισθήματα. Δεν προτείνω λοιπόν σε καμμία περίπτωση να θυσιάσει κάποιος χαρές και να ζήσει ασκητικά προκειμένου να κερδίσει 10-15 χρόνια (που φυσικά κι αυτά δεν ξέρουμε αν στατιστικά τα κερδίζει με οποιοδήποτε τρόπο). Απεναντίας, πιστεύω ότι η καλύτερη κατάσταση ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ είναι αυτή του ανθρώπου που έχει μια καλή μυικότητα και μια επαρκή δύναμη. Από κει και πέρα, παλεύεις για diminishing returns. Αλλά πολύ diminishing όμως. Αν πχ σηκώνεις 1-1.5 φορά το βάρος σου στον πάγκο, το να προσπαθήσεις να πάρεις πολύ μυικό όγκο και να κάνεις εξαντλητικές προπονήσεις δύναμης ώστε να το πας στο 2 φορές το βάρος σου, θα σου προσφέρει από ελάχιστα έως τίποτα. Αν σε γεμίζει η διαδικασία, τότε εντάξει. Αλλά πάντως κάποιος που γυμνάζεται τακτικά με βάρη για όλη του τη ζωή, δεν έχει να φοβάται σαρκοπενίες και αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να κυνηγάει συνέχεια το κάτι παραπάνω. Ούτε να κυνηγάει συνέχεια την επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης και τις τρίωρες προπονήσεις. Έτσι λοιπόν δεν μίλησα για περισσότερα χρόνια ζωής. Μίλησα για καλύτερα χρόνια ζωής. Τώρα αν με την ίδια μεθοδολογία βγούν και περισσότερα, αυτό είναι added bonus. Και κατά την άποψή μου ο μέσος αθλούμενος με βάρη δεν γυμνάζεται με τρόπο που να στοχεύει στην μακροπρόθεσμη ευεξία. Αυτό που σχολίασες με το failure, το κάνει σε μεγαλύτερη κλίμακα. Γυμνάζεται για 2-3 δεκαετίες δίνοντάς τα όλα, κάνοντας ένα μίνι "πρωταθλητισμό", και μετά κλατάρει. Intermittent fasting ή αλλιώς skipping breakfast. Είναι καλή φάση και εφόσον το γουστάρεις εννοείται να το κάνεις. Δεν υπάρχει πάντως κάποιο συμπέρασμα για το αν είναι ανώτερο. Όμως σε απελευθερώνει από την ανάγκη να ικανοποιείς κάθε φορά το αίσθημα της πείνας που από μόνο του αυτό είναι θετικό. Θα το έκανα στη θέση σου, πειραματικά, ακόμα πιο τυχαίο για το σώμα μου. Δηλαδή να μεταβάλλονται οι ώρες, οι μέρες κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, gntgrx είπε ε κάθε περίπτωση, οι βλάβες επιδιορθώνονται και επανέρχεται η κατάσταση ακριβώς ως είχε. Η βλάβη δεν συμμετέχει ως αναπτυξιολογικό σήμα για τη δημιουργία ή την υπερπλασία ιστού. Είναι μια αδρή ανάλυση αυτά. Η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη γιατί ειδικά για τους σκελετικούς μυς θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα μυοϊνίδια από το σαρκόπλασμα και τα περιφερικά κύτταρα, με το καθένα να θέλει από μια μονογραφία των 300 σελίδων για να δούμε τί παίζει. Η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη, χρειάζονται 300 σελίδες αλλά η βλάβη δεν συμμετέχει ως αναπτυξιολογικο σήμα και η κατάσταση επανέρχεται ακριβώς ως είχε.! Η ως είχε κατάσταση εξαρτάται από την δραστηριότητα, η δραστηριότητα καταστρέφει κύτταρα, τα κύτταρα επανέρχονται στην πρωτερα κατάσταση. Νέος ιστός δημιουργείται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τελικά ή είναι γενετικά προκαθορισμένος ο αριθμός? Ειλικρινής ερώτηση, άσε την υπερπλασία. 6 ώρες πριν, gntgrx είπε Πρώτα από όλα, τί ορίζεται ως failure; Δεν υπάρχει σαφής ορισμός, είναι εύρος καταστάσεων το οποίο επηρεάζεται από ένα διαφορετικό εύρος συνθηκών Εσύ το απλοποιησες με λάθος τρόπο και την έβγαλες βληματικου τύπου προπόνηση, εξ ου και η αντίδραση. Το failure απλα απλα είναι το σημείο που το σωμα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της υπερτροφίας, η και το νευρικό σύστημα, δεν μπορεί να συνεχίσει, αυτό είναι το failure στην μυϊκή υπερτροφία και το σταθμιζει καθε αθλητής μόνος του, δεν χρειάζεται ανάλυση του μέσου πληθυσμού ουτε ιδιαίτερη επιστημονική ανάλυση, έχει δε αποδειχθεί εμπειρικά χρόνια τωρα ότι δουλεύει, γι'αυτό υπάρχουν τα σούπερ σετς οι πυραμίδες και πάει λέγοντας, πρώτοι θα σου το πουν οι επιστημονικά καταρτισμένοι προπονητές bodybuilders στην Αμερική που μας αναφέρεις. Και πριν μου πείτε για επαγγελματίες πάλι, ότι δουλεύει σε αυτους δουλεύει και στους άλλους σε μικρότερη κλίμακα. Αν ο επαγγελματίας μπορεί να δουλεύει στο failure καθε μέρα ο αρχάριος μπορεί 2 φορες τη βδομάδα και πάει λέγοντας. Σοβαρά αποτελέσματα δίχως failure δεν παίζουν σε οποιοδήποτε σπορ, πρέπει να περασεις τα όρια σου για να ανέβεις επίπεδο ειτε επιδόσεων, ειτε μεγέθους για την περίπτωση που συζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις