Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Γιατί δεν είναι το ίδιο. :P

ΤΟ HIIT θα σου φτιάξει αντοχή αλλα πήγαινε απο τα 15 λεπτά HIIT να τρέξεις σε ημιμαραθωνιο ή για 1 - 1.30 ωρα σερι να δεις πως δεν θα την παλεψεις

προφανως... ατομα που συμμετεχουν για συγκεκριμενο λογο σε δραστηριοτητες μεγαλης αντοχης και θελουν να προετοιμαστουν για αυτες, φυσικα δεν θα τους καλυψει ενα 15λεπτο HIIT και θα πρεπει να κανουν κατι παραπανω.. αλλα σε γενικες γραμμες αυτοι που απλα θελουν να "γινουν/μεινουν fit" και δεν θελουν να προετοιμαστουν για κατι συγκεκριμενο δεν χρειαζεται να σπαταλανε χρονο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ζήτησα από τον πιο 'έμπιστο', για μένα,  γυμναστή του γυμναστηρίου να μου δείξει squats και deadlifts. Σαν αρχάριος πιστεύετε πρέπει να φοράω ζώνη για προστασία της μέσης ή από την αρχή πρέπει να κάνω χωρίς ώστε να την δυναμώσω και να μην έχω θέμα αργότερα; Επίσης σκέφτηκα να δώσω έμφαση στα rack pulls (rack deadlift) για να δυναμώσει η πλάτη μου χωρίς να κουράζω τα πόδια μου. Φυσικά αυτά θα τα πω και στον γυμναστή αύριο που είναι το μάθημα απλώς θέλω και μια γνώμη από τους βετεράνους του φόρουμ. 

4 λεπτά πριν, frozex είπε

Ζήτησα από τον πιο 'έμπιστο', για μένα,  γυμναστή του γυμναστηρίου να μου δείξει squats και deadlifts. Σαν αρχάριος πιστεύετε πρέπει να φοράω ζώνη για προστασία της μέσης ή από την αρχή πρέπει να κάνω χωρίς ώστε να την δυναμώσω και να μην έχω θέμα αργότερα; Επίσης σκέφτηκα να δώσω έμφαση στα rack pulls (rack deadlift) για να δυναμώσει η πλάτη μου χωρίς να κουράζω τα πόδια μου. Φυσικά αυτά θα τα πω και στον γυμναστή αύριο που είναι το μάθημα απλώς θέλω και μια γνώμη από τους βετεράνους του φόρουμ. 

Η ζωνη σου επιτρεπει να δουλεψεις παραπανω, ΔΕΝ κανει την δουλεια για σενα! Σου προσφερει μια αντισταση για να σπρωξεις προς τα εξω με τους μυς της κοιλιας/μεσης. Για αυτο το λογο δεν δυναμωνεις παραπανω χωρις ζωνη, το αντιθετο ισχυει. Ομως, σαν τερμα αρχαριος δεν πιστευω πως εχει τεραστια διαφορα εαν φορας η οχι ζωνη πολυ αρχικα, γιατι τα βαρη ειναι αρκετα χαμηλα ετσι κι αλλιως. 

Σαν αρχαριος θα πρεπει να μαθεις ολο το ευρος κινησης του deadlift, μην κανεις μισες δουλειες (rack pulls). Με αυτον τον τροπο θα παραμεινεις σχετικα αδυναμος στο πρωτο μισο της κινησης. Τα Rack pulls μπορουν να προσφερουν καποια πλεονεκτηματα σε πιο προχωρημενους, αλλα για την ωρα καλυτερα να τα αφησεις.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, frozex είπε

Συμφωνω και εγω για την ζωνη  ,βαλτην  ωστε να σου γινει συνηθεια απο την αρχη .

1 ώρα πριν, frozex είπε

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπιτελους τελειωσε το ετησιο μαρτυριο μου  με την διατροφη ,ηρθες η  ωρα να γινω χοντρος!  Κατι που μου ειναι εξαιρετικα ευκολο .Φετος απο 82.5 που ειμαι τωρα θα παω 87 -88  οπως περσι .

Απλα θα προσπαθησω  να τα παρω  αργα  τα κιλα  για να μην το ξεφτιλισω.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Eπιτελους τελειωσε το ετησιο μαρτυριο μου  με την διατροφη ,ηρθες η  ωρα να γινω χοντρος!  Κατι που μου ειναι εξαιρετικα ευκολο .Φετος απο 82.5 που ειμαι τωρα θα παω 87 -88  οπως περσι .

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν η διατροφή σου ήταν εξαιρετικά αυστηρή και πραγματικά πείνασες για αρκετούς μήνες, είναι να ανεβάσεις πολύ απότομα τους υδατάνθρακες και τα καλά λιπαρά σου. 2,5 φορές την ποσότητα των υδατανθράκων (απ' τη συνηθισμένη ποσότητα που λάμβανες στην καθημερινή δίαιτά σου) και 1,5 φορά τα λιπαρά σου είναι μια καλή αρχή για τις πρώτες δύο εβδομάδες.. Την τρίτη εβδομάδα αύξησε σε 3,5 φορές τον υδατάνθρακα και 2,5 φορές τα λιπαρά για ακόμα 2 εβδομάδες...από εκεί και πέρα, μπαίνεις σε κανονική φάση ανάπτυξης όπως τα έχεις υπολογισμένα εσύ. Η ποσότητα πρωτεΐνης παραμένει η ίδια και μη σου πω πως μπορείς να τη μειώσεις κατά 10 - 20% με ασφαλή αποτελέσματα. Η προπόνησή σου, θα πρέπει να είναι περίπου αυτή του superman (που έτσι κι αλλιώς έτσι θα νιώθεις μέσα σε 2 - 3 μέρες απ' την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων η οποία θα πηγαίνει και σε καλή μεριά).

Μία μικρή και σύντομη εξήγηση γιατί σίγουρα θα απορείς, αφού έχεις κι εσύ την παραπληροφόρηση (όπως και οι περισσότεροι) πως πρέπει να αυξήσεις αργά τα κιλά "για να μην παχύνεις απότομα".

Ο μεταβολισμός σου μετά από αυστηρή δίαιτα 2 - 3 - 4 ή και παραπάνω μηνών είναι σε φάση, μου γ...σες τα μάτια, έχω πέσει στα τάρταρα. Δίνοντάς του τροφή, παραπάνω απ' όση λάμβανες καθημερινά τον κάνεις να ανεβάσει ταχύτητα. Τρως και καίγονται όλα, γίνονται αέρας. Οι αρθρώσεις σου λιπαίνονται, έχεις πολύ ενέργεια και η δύναμή σου ανεβαίνει κατακόρυφα φτάνοντας στην κορύφωση ή και ξεπερνώντας τη εύκολα πολλές φορές μέσα σε ένα μήνα. Όλα τα διατροφικά στοιχεία (όχι τα σκουπιδοσκούπιδα) που δίνεις στο σώμα σου, πηγαίνουν εκεί ακριβώς που πρέπει...στους μυς σου. Η ευαισθησία σου στην ινσουλίνη, την πιο αναβολική ορμόνη στο σώμα είναι τερματισμένη, όλη η ποσότητα υδατανθράκων γίνεται γλυκογόνο.  Οι ορμόνες σου, με τα επιπλέον καλά λιπαρά που θα λαμβάνεις, θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗΣ προπόνησης και διατροφής όπως η παραπάνω που ανέφερα, μπορεί να είναι της τάξης των 2 - 3 - 4 (ΚΑΘΑΡΩΝ)  μυϊκών κιλών (η αύξηση του βάρους μαζί με την κατακράτηση υγρών, μπορεί να είναι της τάξης των 10 κιλών, μην μπερδεύεσαι όμως με την αύξηση λίπους...γιατί δεν πρόκειται να πάρεις...γραμμάριο...αν ακολουθήσεις ακριβώς τα παραπάνω). Η πιο αναβολική περίοδος για το σώμα, είναι ακριβώς αυτή, αμέσως μετά από αυστηρή δίαιτα...σχεδόν ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα από πολλά στεροειδή (εκτός αν έχεις φτάσει πλέον στο τέρμα της φυσικής ανάπτυξης των μυών σου). Και φυσικά, αυτό που δεν κάνουν οι περισσότεροι αθλητές, διότι μετά από δίαιτα, το μόνο που σκέφτονται είναι οι βάφλες και τα παγωτά. "Σιγά μην κάτσω να τρώω πατάτες κοτόπουλα και ρύζια και μετά τη δίαιτα"...γι' αυτό και μαζεύουν καμιά δεκαπενταριά κιλά σε ένα μήνα και πασχίζουν να τα εξαφανίσουν στην πορεία του χρόνου.

Trust me...δοκιμασμένο...κάθε χρόνο.

ΥΓ: Αν έχεις απορίες, στείλε μου ένα μήνυμα.

Επεξ/σία από deker
  • Like 4

• Moderators

@deker Δεν νομίζω οτι χρειάζεται βοήθεια ο Φώτης σε αυτό, το κάνει χρόνια και ξέρει καλύτερα πως δουλεύει το σώμα του!

ΥΓ: δεν διάβασα αυτά που έγραψες - και ουτε και ο Φώτης θα το κάνει :P - απλά κάνω μια παρατήρηση, για κάποιον άλλο θα είναι  χρήσιμο, για το Φώτη οχι!

ΥΓ2: δεν το λέω με κακία ή να το παίξω κάποιος οπότε μην το πάρεις στραβά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

@deker Δεν νομίζω οτι χρειάζεται βοήθεια ο Φώτης σε αυτό, το κάνει χρόνια και ξέρει καλύτερα πως δουλεύει το σώμα του!

ΥΓ: δεν διάβασα αυτά που έγραψες - και ουτε και ο Φώτης θα το κάνει :P - απλά κάνω μια παρατήρηση, για κάποιον άλλο θα είναι  χρήσιμο, για το Φώτη οχι!

ΥΓ2: δεν το λέω με κακία ή να το παίξω κάποιος οπότε μην το πάρεις στραβά

Όχι κανένα πρόβλημα...αλλά βοήθεια χρειάζεται :) :)  . Χωρίς παρεξήγηση πάντα!!!

ΥΓ: Μπορεί (σίγουρα) θα ήταν χρήσιμο να το διάβαζες κι εσύ... αυτά από έναν πιο έμπειρο αθλητή/προπονητή/αναλυτή/αθλητικό διατροφολόγο που το κάνει ίδια ή και περισσότερα χρόνια :) :) .

ΥΓ2: Το να λες σε κάποιον πως δεν διάβασες ένα post ενός συνομιλητή και ούτε κάποιος άλλος θα το κάνει, ενώ είσαι μέλος σε αυτή την κοινότητα και υποτίθεται πως εδώ εκφράζεις απόψεις που θες να διαβαστούν (λογικά μιλώντας), είναι σαν να λες πως είσαι ο πάπας και φυσικά άκρως αντίθετο με ό,τι προσπαθείς να καταφέρεις βοηθώντας κόσμο. Για ξανασκέψου τι έγραψες σε παρακαλώ.

Επεξ/σία από deker
  • Like 1

• Moderators
6 λεπτά πριν, deker είπε

Όχι κανένα πρόβλημα...αλλά βοήθεια χρειάζεται :) :)  . Χωρίς παρεξήγηση πάντα!!!

ΥΓ: Μπορεί (σίγουρα) θα ήταν χρήσιμο να το διάβαζες κι εσύ... αυτά από έναν πιο έμπειρο αθλητή/προπονητή/αναλυτή/αθλητικό διατροφολόγο που το κάνει ίδια ή και περισσότερα χρόνια :) :) .

ΥΓ2: Το να λες σε κάποιον πως δεν διάβασες ένα post ενός συνομιλητή και ούτε κάποιος άλλος θα το κάνει, ενώ είσαι μέλος σε αυτή την κοινότητα και υποτίθεται πως εδώ εκφράζεις απόψεις που θες να διαβαστούν (λογικά μιλώντας), είναι σαν να λες πως είσαι ο πάπας και φυσικά άκρως αντίθετο με ό,τι προσπαθείς να καταφέρεις βοηθώντας κόσμο. Για ξανασκέψου τι έγραψες σε παρακαλώ.

Ξέρω το Φώτη για αυτό λέω οτι δεν θα το διαβάσει :P. Εγω δυστυχώς και να το διαβάσω τώρα δεν θα κερδίσω κάτι διότι λόγω κούρασης δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, για αυτό και δεν το διάβασα.

8 ώρες πριν, Fotis13 είπε

15 Ιουλίου 80 κιλά - σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 86,5.

Ο ώμος πολύ καλύτερα, δειλά~δειλά ελαφριά βάρη του στυλ 20 επαναλήψεις και λάστιχα. Πολύς υδατάνθρακας και όχι χορτάρια της πείνας.

Ο Θόδωρας στην τοποθεσία γυμναστήριο νοιώθει ευτυχισμένος :)

• Like 3

Μια από τα ίδια με τον Φώτη. Τέλος το μαρτύριο, με τα μούτρα στο φαι και στη σκληρή γυμναστική (αμέσως το σώμα τσίμπησε).

Deker, ο Φώτης δε θα το διαβάσει αλλά θα το διαβάσουν αλλοι, μην ανησυχείς. Εσύ γράφε αυτά που πρέπει και χαμένα δεν πάνε ;)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...