vasilissouvlaki Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, katman2000 είπε αα οκ οποτε δεν γυμναζεσαι, απλα θες να χασεις κιλα για το θεμα υγειας που εχεις, τι να σου πω ενας διατροφολος πιστευω θα σε βοηθουσε, anyways καλη προοδο απο μενα Ευχαριστώ να'σαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι γρηγορες μεταβολες ειτε συζηταμε για μειωση βαρους ειτε για αυξηση δεν ειναι ποτε σωστες. Αν θέλεις να χάσεις κιλά το μεγιστο που πρέπει να χάνεις ανα μηνα ειναι τα 2 κιλά. Αν και για μένα ειναι το συστημα 1-1 1 κιλο μειον ανα μήνα 1 κιλο plus ανα μήνα ειτε μιλάμε για γράμμωση ειτε για ογκο. Βεβαια και αυτο που λεω ειναι εν μέρει σωστο. Γιατι μπορεις να κάνεις γράμμωση στον ογκο. Βεβαια εντάξει εγω το λέω απο αποψη κατανομης μυων και λιπους. Τωρα αν καποιον δεν τον ενδιαφερει αυτο μπορει να χάσει και 5 κιλα σε ένα μήνα αλλα θα γινει σαν σαμπρέλα. Ένας γνωστος μου ειπε τις προαλλες οτι απλα πάει για περπάτημα και δεν τρώει το βράδυ. Αυτο ειναι το πλανο του. Ενταξει με αυτο απλα θα καταφερει να πεσει ενα νουμερο ισως στο παντελονι και στην ζυγαρια. Επι της ουσιας δεν θα αλλαξει κατι πολυ στο σωμα του. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Musclemar Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Μια χαρα ειναι και τα μακαρονια για διαιτα αρκει να φάς 100γρ (αβραστα) και οχι μισο πακέτο / μέρα. Αυτό ακριβώς. Δεν είναι τα μακαρόνια που παχαίνουν αλλά οι παραπανίσιες θερμίδες από σάλτσες, τυριά, η μισή φρατζόλα ψωμί για να καθαρίσεις το πιάτο κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Musclemar είπε Αυτό ακριβώς. Δεν είναι τα μακαρόνια που παχαίνουν αλλά οι παραπανίσιες θερμίδες από σάλτσες, τυριά, η μισή φρατζόλα ψωμί για να καθαρίσεις το πιάτο κλπ. Έτσι ειναι φιλε μου. Τρωω 1,5 πακετο μακαρονια την εβδομάδα και ψωμάκι ολικής (οχι στο ιδιο γευμα) και 1 κουταλια της σουπας λάδι σε κάθε γεύμα. Εχω πάρει 4 κιλα σε 4 μήνες και η κοιλια μου δεν εχει μεγαλωσει ουτε μισο ποντο. Ειμαι 30+ επισης για οσους "πάνω απο 30 αν θές να πάρεις μάζα πρέπει να πάρεις φάρμακο" γενικα ακους πολλες βλακειες δεξια και αριστερά απο ανθρωπους που δεν έχουν κάτσει να το δουλεψουν στην πράξη. Ο μονος ανασταλτικος παράγοντας ειναι οι τραυματισμοι και ΟΧΙ η ηλικια ΄ή το "σκαρι" που δεν παιρνει κιλά. https://imgur.com/a/A6fHybc https://imgur.com/a/IZ79zTz (81kg) https://imgur.com/a/rD1sMUP (79-80kg) στο 2ο λινκ έχω φάει και μισο πακετο μακαρονια περίπου (για βράδυ) ειμαι λιγο φουσκωμενος για αυτο φαινεται λιγο κοιλιτσα. Μα τι έκανεςςςςς θα σκεφτει κάποιος τα καταστρεψες ολα εφαγες μακαρονια 2 πιατα για βράδυ , ναι εφαγα μακαρονια γιατι τις 3000+ θερμιδες δεν θα τις φτάσεις ουτε με 1 κιλο κοτοπουλο και 1 κιλο μαρουλι Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Για μένα το χάσιμο βάρος δε χρειάζεται πολλές και μπερδεμένες συμβουλές. Μία μόνο αρκεί: Cook your food. Όποιος καταφέρει να το κάνει αυτό (να κόψει τα έτοιμα και οτιδήποτε τρώει -ακόμα και γλυκά- να είναι homemade) όχι μόνο θα φτιάξει το βάρος του και θα γίνει πιο υγιής αλλά το σημαντικότερο: θα καταφέρει να πετύχει μακροπρόθεσμα. Αυτή η διατροφή είναι που θα του δώσει επιπλέον ενέργεια και το σώμα του θα απαιτήσει γυμναστική (not the other way around). Όλα τα άλλα (δίαιτες, μέτρημα ποσοτήτων, επιλογές φαγητών, εξαναγκασμένη γυμναστική, κτλ) στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Κάτι άλλο: μέχρι τώρα ήξερα ότι το χτίσιμο μυων επιτυγχάνεται με την εξής διαδικασία: progressive overload προπονήσεις ώστε να επιτευχθούν microtears στους μυς, σωστή διατροφή + ξεκούραση (τουλάχιστον 48ωρη από προπόνηση σε προπόνηση της ίδιας μυικής ομάδας κι ενίοτε περισσότερο όταν υπερφορτώνετε το ΚΝΣ). Διαβάζοντας για τη μέθοδο του Eugene Sandows μου έκανε εντύπωση που προτείνει καθημερινή προπόνηση. Βέβαια η δική του προπόνηση δε είναι προπόνηση με αντίσταση (bodybuilding, calisthencs, κτλ) οπότε δεν υπάρχει progressive overload αλλά αντιθέτως αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί μικρά βάρη για να βοηθούν το στόχο του να σφίγγει τους μύες πολλές φορές (ο στόχος είναι 100 επαναλήψεις). Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς λειτουργεί σε επίπεδο φυσιολογίας αυτό. Ντοκ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Για μένα το χάσιμο βάρος δε χρειάζεται πολλές και μπερδεμένες συμβουλές. Μία μόνο αρκεί: Cook your food. Όποιος καταφέρει να το κάνει αυτό (να κόψει τα έτοιμα και οτιδήποτε τρώει -ακόμα και γλυκά- να είναι homemade) όχι μόνο θα φτιάξει το βάρος του και θα γίνει πιο υγιής αλλά το σημαντικότερο: θα καταφέρει να πετύχει μακροπρόθεσμα. Αυτή η διατροφή είναι που θα του δώσει επιπλέον ενέργεια και το σώμα του θα απαιτήσει γυμναστική (not the other way around). Όλα τα άλλα (δίαιτες, μέτρημα ποσοτήτων, επιλογές φαγητών, εξαναγκασμένη γυμναστική, κτλ) στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Κάτι άλλο: μέχρι τώρα ήξερα ότι το χτίσιμο μυων επιτυγχάνεται με την εξής διαδικασία: progressive overload προπονήσεις ώστε να επιτευχθούν microtears στους μυς, σωστή διατροφή + ξεκούραση (τουλάχιστον 48ωρη από προπόνηση σε προπόνηση της ίδιας μυικής ομάδας κι ενίοτε περισσότερο όταν υπερφορτώνετε το ΚΝΣ). Διαβάζοντας για τη μέθοδο του Eugene Sandows μου έκανε εντύπωση που προτείνει καθημερινή προπόνηση. Βέβαια η δική του προπόνηση δε είναι προπόνηση με αντίσταση (bodybuilding, calisthencs, κτλ) οπότε δεν υπάρχει progressive overload αλλά αντιθέτως αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί μικρά βάρη για να βοηθούν το στόχο του να σφίγγει τους μύες πολλές φορές (ο στόχος είναι 100 επαναλήψεις). Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς λειτουργεί σε επίπεδο φυσιολογίας αυτό. Ντοκ; δεν ξερω σε επιπεδο φυσιολογίας αλλα σίγουρα εχει να κάνει με το στόχο και τον τρόπο εκγύμνασης.. Τι εννοω: όταν κάνεις προπόνηση με βάρη και ανεβάζεις φορτίο το διάστημα που θέλει ο μυς για να επανέλθει ας πουμε στο 100% ειναι μεγάλο ενώ οταν κάνεις με χαμηλό φορτίο μπορείς να μπεις στο επόμενο σετ γρήγορα.. Εκει βασίζεται λογικά και αυτη η μέθοδος. Το πρόβλημα με αυτο όμως είναι οτι αν εσυ θες να πας να δυναμώσεις τοτε υποχρεωτικά θα πρέπει να αυξήγσεις τα κιλα και να μειώσεις τις επαναλήψεις οπότε και η μέθοδος αυτη παει περίπατο. Αν τώρα ο στόχος σου ειναι μια καλη φυσική κατάσταση με μέτρια δύναμη και καλή αντοχή στη δύναμή τότε αυτό σε καλύπτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 54 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Όλα τα άλλα (δίαιτες, μέτρημα ποσοτήτων, επιλογές φαγητών, εξαναγκασμένη γυμναστική, κτλ) στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία. Συμφωνω απολυτα με αυτο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Γπιτυγχάνεται με την εξής διαδικασία: progressive overload προπονήσεις ώστε να επιτευχθούν microtears στους μυς, σωστή διατροφή + ξεκούραση (τουλάχιστον 48ωρη από προπόνηση σε προπόνηση της ίδιας μυικής ομάδας κι ενίοτε περισσότερο όταν υπερφορτώνετε το ΚΝΣ). Διαβάζοντας για τη μέθοδο του Eugene Sandows μου έκανε εντύπωση που προτείνει καθημερινή προπόνηση. Βέβαια η δική του προπόνηση δε είναι προπόνηση με αντίσταση (bodybuilding, calisthencs, κτλ) οπότε δεν υπάρχει progressive overload αλλά αντιθέτως αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί μικρά βάρη για να βοηθούν το στόχο του να σφίγγει τους μύες πολλές φορές (ο στόχος είναι 100 επαναλήψεις). Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς λειτουργεί σε επίπεδο φυσιολογίας αυτό. Ντοκ; Δεν έχω διαβάσει για την μέθοδο του αλλά έχω μια αίσθηση ότι και οι αρσιβαρίστες ακολουθούν μεθόδους όπου γυμνάζονται καθημερινά στις ίδιες ασκήσεις. Λογικά έχει σχέση με τον όγκο και τα φορτία της κάθε προπόνησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, Spect~ είπε δεν ξερω σε επιπεδο φυσιολογίας αλλα σίγουρα εχει να κάνει με το στόχο και τον τρόπο εκγύμνασης.. Τι εννοω: όταν κάνεις προπόνηση με βάρη και ανεβάζεις φορτίο το διάστημα που θέλει ο μυς για να επανέλθει ας πουμε στο 100% ειναι μεγάλο ενώ οταν κάνεις με χαμηλό φορτίο μπορείς να μπεις στο επόμενο σετ γρήγορα.. Εκει βασίζεται λογικά και αυτη η μέθοδος. Το πρόβλημα με αυτο όμως είναι οτι αν εσυ θες να πας να δυναμώσεις τοτε υποχρεωτικά θα πρέπει να αυξήγσεις τα κιλα και να μειώσεις τις επαναλήψεις οπότε και η μέθοδος αυτη παει περίπατο. Αν τώρα ο στόχος σου ειναι μια καλη φυσική κατάσταση με μέτρια δύναμη και καλή αντοχή στη δύναμή τότε αυτό σε καλύπτει. Οπότε υπονοείς ότι η μεθοδολογία είναι η ίδια (microtears στους μυες) αλλά η ζημιά είναι τόσο μικρή που ελαχιστοποιεί το recovery time κι έτσι μπορεί και γυμνάζεται κάθε μέρα. Λογικό ακούγεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν έχω διαβάσει για την μέθοδο του αλλά έχω μια αίσθηση ότι και οι αρσιβαρίστες ακολουθούν μεθόδους όπου γυμνάζονται καθημερινά στις ίδιες ασκήσεις. Λογικά έχει σχέση με τον όγκο και τα φορτία της κάθε προπόνησης. και το επίπεδο.. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει το σώμα του να κάνει recover σε σύντομο χρονικό διάστημα, προφανώς μέχρι ενός σημείου και υπό προϋποθέσεις. Απλα ο κόσμος πρέπει να καταλάβει οτι τα μπράτσα μπορείς να τα κάνεις γρήγορα τα υπόλοιπα όμως (recovery, τενόντες κλπ) θέλουν χρόνο για να χτιστουν σωστά.. Το βλέπω και στο μποξ που πάω εγω που πολλοί λένε πως την παλεύεις καθε μέρα και κιλα κλπ, τους διαφεύγει όμως οτι 1) απο μικρή ηλικία πάντα κάτι έκανα σαν άθλημα και 2) τα τελευταια 14 χρονια περίπου τα έχω περάσει μεσα σε γυμναστήριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Natha Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πιο safe για αποφυγή τραυματισμού είναι πχ το δικεφαλος-πλάτη κλπ. μια μυική ομάδα τη βδομαδα άμα θέλεις τρεις προπονήσεις τη βδομαδα; Η' κυκλική; Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από Natha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Natha είπε Το πιο safe για αποφυγή τραυματισμού είναι πχ το δικεφαλος-πλάτη κλπ. μια μυική ομάδα τη βδομαδα άμα θέλεις τρεις προπονήσεις τη βδομαδα; Η' κυκλική; Φόρμα-ζέσταμα-πρωτεινούχο φαγητό-ύπνος. Αυτά που αναφέρεις δεν είναι παράγοντες τραυματισμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Natha Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Φόρμα-ζέσταμα-πρωτεινούχο φαγητό-ύπνος. Αυτά που αναφέρεις δεν είναι παράγοντες τραυματισμού. Όλα αυτά εντάξει. Εννοώ για το πρόγραμμα προπόνησης. Εάν πχ κάνω κάθε φορά που πάω και από 4 σετ δικέφαλους έχω μεγαλύτερη πιθανότητα να επιστρέψει η τεντοντίτιδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Αν πηγαίνεις στα κόκκινα ναι. Θα αρχίσεις να το νιώθεις σιγά σιγά. Ε σταμάτα νωρίς και κάνε αυτά που χρειάζεται να κάνεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Βασικά ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κανείς τον τραυματισμό είναι να μην κάνει μαλακίες. Ακούγεται απλό και είναι απλό: Μη βάζεις κιλά που δεν τα ξέρεις πριν φτάσεις σ'αυτό το επίπεδο. Όταν νιώθεις μια "αφύσικη" ενόχληση σταμάτα τουλάχιστον μέχρι να σου περάσει. Αν έχεις ήδη κάποιον τραυματισμό μην το πιέζεις. Αν μια μέρα δεν σου βγαίνει αυτό που σου βγήκε την προηγούμενη, άστο για την επόμενη. Είναι εντυπωσιακό το πόσοι τραυματισμοί θα αποφεύγονταν αν οι αθλούμενοι απλά έκοβαν τις μαλακίες χωρίς καν να προσέχουν διατροφή/ύπνο/ζέσταμα κτλ. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις