Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στο thread. Το δικο μου progress απο το μειον (ουτε καν μηδεν :P) 

ΥΓ1 : Μονο πρωτεινη απο συμπληρωματα

ΥΓ2 : Με ενα τεραστιο διαλειμμα το καλοκαιρι περιπου 3 μηνες λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων οπου χαθηκαν πολλα...

progress.png

• Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 ώρες πριν, Spect~ είπε

Εγω τις προαλλες που λες αφου εκανα λιγο αστειο ζεσταμα με την υπόλοιπη τάξη (τυπου περιστροφες χεριων για ζεσταμα ωμων, λιγο για τη μεση στροφές, λιγο πανω κατω για τη μεση επισης, λιγο deep squat σταση με ανοιγμα τον γονατων κλπ) μπηκα για αρσεις και πηγε καπως ετσι

6χ40

5χ60

3χ80

3χ100

2χ140

1χ160

1χ180

1χ190

1χ200

1χ210

Την επομενη ηταν σαν  να μην εκανα ποτε προπονηση :)

Αυτό ακριβώς θα έκανα και εγώ. Πάλι όμως, ίσως μερικούς να μην τους ενοχλεί που δεν κάνουν ζέσταμα, σεβαστό και αυτό.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της σταδιακής υπερφόρτωσης έως ότου έρθει κάποιος στο επιθυμητό βάρος που στοχεύει: αν είναι περισσότερο κουρασμένος από ότι νομίζει ή/και κάτι τον ενοχλεί (μυς, άρθρωση) καθώς υπερφορτώνει και πάει για βαριά σετ ή/και PR , έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει εγκαίρως και να σταματήσει, πριν βγει κανένας τραυματισμός ή πριν επιδεινωθεί υπάρχων/παλαιός τραυματισμός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, JimasGR είπε

ΥΓ2 : Με ενα τεραστιο διαλειμμα το καλοκαιρι περιπου 3 μηνες λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων οπου χαθηκαν πολλα...

progress.png

Ε ρε τα νιάτα. 

Αφού πιάσαμε τα ζεστάματα και τους τραυματισμούς, ας τοποθετηθώ , τι πιστεύω εγώ πως προκαλεί τους περισσότερους τραυματισμούς στο γυμναστήριο εξαιρώντας το ίδιο το γυμναστήριο, κακή φόρμα , εξοπλισμός κλπ. 

Καθημερινή στάση σώματος ή φόρτος εργασίας. Πχ. πολλοί προγραμματιστές μπορεί να έρχονται και να γυμνάζουν πήχεις , υπερφορτώνοντας την περιοχή και δημιουργόντας φλεγμονές. 

Διαρκές στρες

Ελλιπής ύπνος.

Υποθερμιδική διατροφή. ¨Οταν τρως για να αδυνατίσεις, το σώμα δεν προλαβαίνει να σε ''ξαναφτιάξει'', δεν έχει τους πόρους

Ελλιπής ποσότητα πρωτείνης . Από τους πιο ύπουλους παράγοντες. Μπορεί να τρως αρκετές θερμίδες, αλλά χωρίς πρωτείνη γίνονται ''εκπτώσεις''

Αν ενοχλεί ΔΕΣΕ ΤΟ. Παιδιά μη το σκέφτεστε καν. Αν ενοχλεί ο καρπός , δέστον. Αν ενοχλεί η μέση, πάρε ζώνη. 

ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ. Κλαίω κάθε φορά που βλέπω καθίσματα σε Nike Zoom Airfly 3 ή Kayano Gel 28

Failure. Προσωπικά το θεωρώ παράγοντα τραυματισμού. Ποτέ δε φτάνω στην αποτυχία.

Πάμε τώρα και στο ζέσταμα που έκανα σήμερα στην προπόνηση. Οι παρενθέσεις είναι ζέσταμα

Lat Pulldowns: (8x45,8x59,8x73,3x100 ζέσταμα)

Overhead Press: (20x20, 5x40, 5x50, 5x60 , ) 3x65, 3x75, 6x80, 5x60, 5x60, 6x60

Bench Press: (20x20, 5x40, 5x50, 5x70) 5x8x85

Dumbell Row: 5x8x35

lat pulldown: 8x81, 4x7x81  super set me 

Face pulls: 15x30, 14x30,12x30, 2x10x30

Κανένα set σε failure (παράγοντας τραυματισμού κατά τη γνώμη μου), 1-2 επαναλήψεις πριν αποτύχω σε όλες τις ασκήσεις.

Πόσες επαναλήψεις σε πάγκο έχω κάνει παραπάνω , με τέλεια τεχνική σε χαμηλά κιλά? Αυτό το πράγμα βιδώνει στο μυαλό σου.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 2
  • Thanks 2

Στα όσα αναφέρει ο Daconblackblade παραπάνω: Δυστυχώς για εμένα, το διαρκές στρες και ο ελλιπής ύπνος με ακολουθεί πάρα πολλά χρόνια τώρα, λόγω δουλειάς. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι είναι θαύμα που ακόμη έχω το κουράγιο να πιέζω τον εαυτό μου με όλη την καθημερινή ταλαιπωρία. Το ίδιο και για την στάση του σώματος, λόγω συνθηκών, άλλο μεγάλο μείον(πολλοί υποφέρουμε στα ίδια σημεία: ώμους, μέση και γόνατα, πότε σε αφήνει το ένα σε πιάνει το άλλο) .

Για την πρωτεϊνη: η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιρνα πάντοτε όση θεωρείται ""επαρκής¨ για τα κιλά μου, μάλλον ήμουν κοντύτερα στα κιλά του σωματικού μου βάρους(κατά μέσο όρο μιλάω, δεν εννοώ να ξεφύγω στο φαί μερικές φορές) . Φέτος την αύξησα αρκετά, και υποψιάζομαι ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με ένα αρκετά πιεστικό και εντατικό πρόγραμμα που δεν είχα κάνει για χρόνια(πήγαινα αρκετά ηπιότερα), έδωσαν την ώθηση στον εαυτό μου να κάνει ένα ικανοποιητικό άλμα στις επιδόσεις, που μόνο σε αρχάριους δικαιολογείται(και επίσης ίσως όχι σε ανθρώπους που έχουν τα χρονάκια τους) .

Για τις περιαγκωνίδες που σχολιάστηκε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις: καλό είναι να τις βάζουμε όταν υπάρχει έντονη ενόχληση/ευπάθεια. Ναι, υπάρχει το ειδικό περιβράχιο για τενοντίτιδες και επικονδυλίτιδες(τα ξέρω, είμαι επίσης παθών) , αλλά η περιαγκωνίδα προσφέρει επιπλέον στήριξη,  ανακουφιστική πίεση και θέρμανση(δεν αφήνει την θερμοκρασία να κατεβαίνει πολύ στα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ) σε ΟΛΗ την άρθρωση. Πολύ πιθανόν επίσης να δείτε και μια μικρή αύξηση των επιδόσεών σας στις πιέσεις, ας πούμε +5 κιλά, γενικά. Δεν απασχολεί αυτό, ξέρεις τι πήρες και τι θα χάσεις σε επιδόσεις.

• Like 1

• Moderators

Επίσης το οτι ο κόσμος δεν μπορει αν καταλαβει το οτι μυικα μπορει να αντεχει κατι δεν σημαινει οτι μπορει το ΚΝΣ/τενοντες κλπ

• Like 5
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kogba είπε

Αυτό ακριβώς θα έκανα και εγώ. Πάλι όμως, ίσως μερικούς να μην τους ενοχλεί που δεν κάνουν ζέσταμα, σεβαστό και αυτό.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της σταδιακής υπερφόρτωσης έως ότου έρθει κάποιος στο επιθυμητό βάρος που στοχεύει: αν είναι περισσότερο κουρασμένος από ότι νομίζει ή/και κάτι τον ενοχλεί (μυς, άρθρωση) καθώς υπερφορτώνει και πάει για βαριά σετ ή/και PR , έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει εγκαίρως και να σταματήσει, πριν βγει κανένας τραυματισμός ή πριν επιδεινωθεί υπάρχων/παλαιός τραυματισμός. 

Απο μενα δεν ειναι καθολου σεβαστο. Μη γράψω ψέμματα. Νομιζω ο παραλληλισμος με το προφυλακτικο ειναι πολύ ταιριαστος. Ουτε εκει σε ενοχλει. Μια φορα θα την πάθεις και απο τοτε θα τρεχεις για μια ζωή. Προφανως εγω ειμαι υπερβολικος με το ζέσταμα. Μην κανεις 15 λεπτά. Αλλα 5 λεπτά ειναι mandatory. Και μην επηρεάζεστε επειδη κάποιοι με φωτογραφιες εντυπωσιακες το έχουν γραψει σε ενα "επισημο" σαιτ επειδη ειδα ενα φορουμ πριν που κάποιος ποσταρε οχι ελληνικο. Το γεγονος αυτο δεν αναιρει οτι ειναι βλάκες στο συγκεκριμενο σημείο κατα την άποψη μου. Και ας έχουν και ολοκληρο το γυμναστηριο να τους σιγοντάρει επειδη τους ξέρουν ως παρεάκι. Μολις γινει η στραβή οι πρωτοι που θα τους κράξουν ειναι. Επισης δεν τους ξέρεις , δεν ξέρεις το ιστορικο τους , δεν ξέρεις τι χειρουργεια έχουν κανει και τι τραυματισμους έχουν για να συνεχιζουν - απο καθαρο εγωισμο- και μονο να λένε εγω ειμαι μάγκας δεν χρειάζομαι ζέσταμα. 

Σήμερα στην προπονηση ένιωσα στον αριστερο αντιβραχιονα μια ενοχληση. Λογικο. Δεν τον έχω φροντισει ποτε μικροσκοπικά. Το μονο που κάνω ειναι κάμψεις δικεφάλων. Ε προφανως αυτο δεν αρκει. Πρέπει να εστιασω και άλλο. Οπως και στους ωμους προφανως δεν αρκει να κάνεις μονο κλασσικες ασκησεις πρέπει να εστιάσεις και μικροσκοπικα. Αν δεν θές να τρως 15 λεπτά σε ζέσταμα πηγαινε μια άλλη μέρα χαλαρα και κάνε μονο ασκησεις για το στροφικο πέταλο. Αυτες τις ασκησεις δεν υπάρχει καμια περιπτωση να τις αναπληρώσει ο πάγκος - οι στρατιωτικές πιέσεις - οι οπισθολαιμιες κοκ. 

** Ρεκορ στον πάγκο σημερα (ανεβασα κατα 2 κιλά) 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, katman2000 είπε

γιατι εχετε σκαλωσει τελευταια ολοι με το ζεσταμα? 🤣

Πλεον δεν το βλέπω σα ζέσταμα αλλα σαν προπαρασκευαστικο ασκησιολογιο ωστε να φροντισεις οσο καλυτερα γινεται τους μυς που θα ταλαιπωρηθουν την επομενη μέρα. Ισως ειναι το καλυτερο υποστρωμα για να προλάβεις τραυματισμους. 

Ανεβάζω κιλά και το χέρι με ενοχλει λιγο. Εδω και 4 μέρες με έχει ενοχλησει ενα 20%. Σημερα έπαιξα πάγκο στα 75 κιλά για 8 επαναληψεις, ο πάγκος θεωρειται απο τις πιο επιπονες ασκησεις για την τενοντιτιδα. Ζέσταμα - Προπαρασκευαστικό ασκησιολογιο For Ever. 

Νέα εποχή στο γυμναστηριο :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1

• Moderators
21 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Περικάρπια 6 ευρώ, τουμπανειρο. Να πάτε να τα πάρετε

https://www.xtr.gr/el/wrist-protector-45cm-x-fit.html

ενω εγω εδωσα 15 και πηρα της rogue αφου ειχα δωσει αλλα 15 και ειχα παρει της gear (τα δωσα σε φιλη)

7 ώρες πριν, JimasGR είπε

progress.png

Μπράβο σου, εξαιρετική πρόοδος!!

• Thanks 1

7 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Πάμε τώρα και στο ζέσταμα που έκανα σήμερα στην προπόνηση. Οι παρενθέσεις είναι ζέσταμα

Lat Pulldowns: (8x45,8x59,8x73,3x100 ζέσταμα)

Overhead Press: (20x20, 5x40, 5x50, 5x60 , ) 3x65, 3x75, 6x80, 5x60, 5x60, 6x60

Bench Press: (20x20, 5x40, 5x50, 5x70) 5x8x85

Dumbell Row: 5x8x35

lat pulldown: 8x81, 4x7x81  super set me 

Face pulls: 15x30, 14x30,12x30, 2x10x30

Κανένα set σε failure (παράγοντας τραυματισμού κατά τη γνώμη μου), 1-2 επαναλήψεις πριν αποτύχω σε όλες τις ασκήσεις.

Πόσες επαναλήψεις σε πάγκο έχω κάνει παραπάνω , με τέλεια τεχνική σε χαμηλά κιλά? Αυτό το πράγμα βιδώνει στο μυαλό σου.

Ξεχνάς και κάτι καθίσματα στα 115kg, χωρίς ζέσταμα! Όνειδος!

• Moderators
5 ώρες πριν, j0hnn1e είπε

Μετά απο αρκετά χρόνια δοκίμασα straps στα deadlifts. Κλαίω για όσα χρόνια έχασα χωρίς να χρησιμοποιώ.....

Γενικά να προτιμάς χωρίς όσο μπορείς για το γκριπ σου

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...