Magic_Nature Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον σημερινη προπονηση ποδιών. 2 ασκήσεις ολες και ολες Ζέσταμα σε γονατα - ισχιο - μέση - ώμους - αγκώνες και τραπεζοειδη (20 λεπτά) 1. Καθισματα 1 σετ 10 επαναληψεις στα 40 κιλά. 1 σετ 10 επαναληψεις στα 50 κιλά. 1 σετ 8 επαναληψεις στα 70 κιλά. και τέλος 1 σέτ 7 επαναληψεις στα 80 κιλά. 2. Αρσεις γαμπων 4 σετ των 30 με 40 κιλά βάρος στους ώμους. 3. Κοιλιακοι 4 * 25 ροκανισματα και 3 * 15 πλαγιοι με αλτηρες των 15 κιλών. 20 λεπτά η κυρια προπονηση 20 λεπτά το ζέσταμα. 4. Ραχιαιοι Στρώμα 4 * 10 -Διατάσεις. Με τα καθισματα "κτυπησαμε" τετρακεφαλους και μπροστινη μοιρα ποδιού , με τις αρσεις θανατου προχθές κτυπήσαμε πισω δικεφαλους μηριαιους. Οποτε σημερα δεν χρειαζοτανε κάτι παραπανω. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Θεωρώ πως το μεγάλο εύρος κίνησης και οι μαζεμένες φλεγμονές κάνουν το πράγμα χειρότερο. Το ζεσταμα μου είναιexercise specific. Οι ίδιες κινήσεις με λίγα κιλά και προοδευτικό ανέβασμα στα ίδια τέμπο με τα βαριά. Δουλεύεις και τεχνική 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Θεωρώ πως το μεγάλο εύρος κίνησης και οι μαζεμένες φλεγμονές κάνουν το πράγμα χειρότερο. Το ζεσταμα μου είναιexercise specific. Οι ίδιες κινήσεις με λίγα κιλά και προοδευτικό ανέβασμα στα ίδια τέμπο με τα βαριά. Δουλεύεις και τεχνική Αν σου ξεφυγει λιγο η εκτέλεση με τα πολλά κιλά και εμπλακει μύς που δεν πρέπει τοτε δεν ειναι προτιμοτερο να έχεις κανει προθερμανση στην γυρω περιοχη για να καλυψεις και αυτο το ενδεχομενο απο πριν ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Όλοι οι μυς που εμπλέκονται στα μεγάλα κιλά, εμπλέκονται και στα μεσαία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Ούτε γω κάνω ζεσταμα. Ποτέ όμως, το βαριέμαι. Δεν είχα ποτέ κανένα τραυματισμό. Όμως έχω mind-body connection στη διάρκεια της άσκησης και απόλυτο focus στο να εκτελώ σωστά τεχνικά την άσκηση. Τέλος, ενώ έχω εμμονή με το progression overload και προσπαθώ να αυξάνω κάθε βδομάδα και παράλληλα κάθε άσκηση είναι μέχρι failure, ταυτόχρονα ακούω το σώμα μου και ξέρω πότε να σταματήσω αν κάτι κάνω λάθος. Και προφανώς είμαι κι αρκετά τυχερός αλλά είμαι της πεποίθησης ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Και τέλος, υπάρχει και η ηλικία και η σύνεση/ωριμότητα που συνήθως συνοδεύει την είσοδο στην τέταρτη δεκαετία. Τουλάχιστον ξεκίνησα stretching μετά το πέρας της προπόνησης (ούτε απ' αυτό έκανα) και μείωσα αισθητά τα doms. ΥΓ. Προφανώς δεν προτείνω σε κανένα να προπονείται χωρίς ζεσταμα, απλά λέω τι κάνω εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneWaySystem Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε Μια φορά ειχα δειξει τις άρσεις θανατου σε εναν που δεν τις ειχε ξανακανει αλλα ηταν 80 κιλά. Λέει θα βάλω 40 κιλά. Του λεω βγαλε τα 2 20κιλα και βάλε 2 10κιλά και μηπως ειναι και πολλά. Με κοιταξε και άρχισε να γελάει. Του λεω κανε οτι σου λεω γιατι δεν θα στην δειξω. Ξέρω τι σου λεω. Τελικα το έκανε την έκανε και την άλλη μερα μου ειπε οτι τον έκαιγε η μέση του και φοβοταν μηπως έπαθε κάτι. Είσαι σίγουρος ότι δεν τον σακάτεψες εσύ τον άμοιρο έτσι όπως του την έδειξες? 😂😁😂😀😂 Πλάκα κάνω DD καλά τα λες ζέσταμα μέχρι θανάτου θέλει δεν είναι αστείο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε Όλοι οι μυς που εμπλέκονται στα μεγάλα κιλά, εμπλέκονται και στα μεσαία Υπο κανονικές συνθηκες ο ώμος δεν εμπλέκεται πολύ στις πιέσεις πάγκου. Δεν σπρώχνεις με τον δελτοειδη αλλα θες να απομονώσεις το στηθος. Αν ομως κάτι πάει στραβα και σου ξεφυγει ή την στιγμη που κλειδώνεις την μπάρα στις ασφάλειες έχεις πάει λιγο πιο κάτω απο το κανονικο και αυτη η υπερ-εκταση σε τσιμπήσει στον ώμο , μάντεψε τι ειναι καλυτερο να έχεις αιματώσει καλα απο πριν ολες αυτες τις περιοχές ή να εισαι ελλειπώς ζεσταμένος; προσωπικά προτιμώ το 1ο. Υπάρχει λογος που κάνουμε τοση ώρα ζέσταμα και ας τρώει χρονο. Επισης αν στα καθισματα σου ξεφυγει για λιγο ο καρπος και λυγισει προς τα πισω (φυσιολογικο ειναι) εκτος του οτι δεν θα το καταλαβεις παρα μονο την ωρα που θα τοποθετησεις τη μπάρα στις ασφάλειες μπορει και να τραυματιστεις ενω αν πιο πριν ειχες κανει ζέσταμα ΚΑΙ εκει τουλαχιστον εκει που ηταν να πάθεις μια σοβαρη τενοντιτιδα θα φάς ενα τσιμπημα για 2-3 μέρες θα εχεις το νου μετά να το προσέχεις. Τελοςπαντων δικο σας θεμα τι κανετε στις προπονησεις σας παιδια. Το οτι κατι δεν σε ενοχλει τωρα δεν σημαινει οτι γινεται και σωστά. Οπως δεν πηδάς απο το αεροπλανο χωρις εφεδρικο αλεξιπτωτο οσο καλος αλεξιπτωτιστης και αν εισαι το ιδιο κάνεις και στο γυμναστηριο. Οσο καλος λιφτερ και αν εισαι δεν πρέπει να ξεκινάς χωρις ζέσταμα. 35 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε Είσαι σίγουρος ότι δεν τον σακάτεψες εσύ τον άμοιρο έτσι όπως του την έδειξες? 😂😁😂😀😂 Πλάκα κάνω DD καλά τα λες ζέσταμα μέχρι θανάτου θέλει δεν είναι αστείο! Το πιο βολικο που εχω δει σε αυτη την ασκηση ειναι τυπάς να σκάει με 2 5κιλους δισκους μεγαλους και να τους βάζει πρώτους πολυ πριν φορτωσει με κιλά ο λογος που το έκανε αυτο ηταν διοτι αυτοι οι δισκοι σηκώνανε την μπάρα ψηλά και άρα δεν έσκυβε πολύ κάτω τους γοφους του πριν την σηκώσει. Γιατι αν δεν εχεις μεγάλα χέρια οι μικροι δισκοι που έχουνε στα γυμναστηρια δεν βολευουνε. Πρέπει να σκυψεις και χαλάς τη στάση σου. Ειδικα στις άρσεις θανατου στις οποιες η στάση πρέπει να τηρειται με θρησκευτική ευλάβεια. Αν ειχα γυμναστηριο θα έβαζα σε πολλα σημεια του γυμναστηριου τους 3 βασικους κανονες τους οποιους πρέπει ολοι να ακολουθουν. 1. ΖΕΣΤΑΜΑ ( οχι < 10 minutes) 2. ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΡΩΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ) - ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ 3. ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΜΗΜΕΝΑ ΚΙΛΑ Γενικα θα τριγυριζα στο γυμναστηριο και θα ζάλιζα κοσμο. Θα κυνηγουσα πολύ τους γυμναστές... αυτον εκει γιατι δεν τον βλέπεις; θέλεις να σου τραυματιστει και να μην μας ξαναέρθει στο γυμναστηριο; πηγαινε δειξτου σωστά την άσκηση. Ένα γυμναστηριο με μια τελειως διαφορετική πολιτική. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Υπο κανονικές συνθηκες ο ώμος δεν εμπλέκεται πολύ στις πιέσεις πάγκου. Δεν σπρώχνεις με τον δελτοειδη αλλα θες να απομονώσεις το στηθος. Αν ομως κάτι πάει στραβα και σου ξεφυγει ή την στιγμη που κλειδώνεις την μπάρα στις ασφάλειες έχεις πάει λιγο πιο κάτω απο το κανονικο και αυτη η υπερ-εκταση σε τσιμπήσει στον ώμο , μάντεψε τι ειναι καλυτερο να έχεις αιματώσει καλα απο πριν ολες αυτες τις περιοχές ή να εισαι ελλειπώς ζεσταμένος; προσωπικά προτιμώ το 1ο. Υπάρχει λογος που κάνουμε τοση ώρα ζέσταμα και ας τρώει χρονο. Επισης αν στα καθισματα σου ξεφυγει για λιγο ο καρπος και λυγισει προς τα πισω (φυσιολογικο ειναι) εκτος του οτι δεν θα το καταλαβεις παρα μονο την ωρα που θα τοποθετησεις τη μπάρα στις ασφάλειες μπορει και να τραυματιστεις ενω αν πιο πριν ειχες κανει ζέσταμα ΚΑΙ εκει τουλαχιστον εκει που ηταν να πάθεις μια σοβαρη τενοντιτιδα θα φάς ενα τσιμπημα για 2-3 μέρες θα εχεις το νου μετά να το προσέχεις. Τελοςπαντων δικο σας θεμα τι κανετε στις προπονησεις σας παιδια. Το οτι κατι δεν σε ενοχλει τωρα δεν σημαινει οτι γινεται και σωστά. Οπως δεν πηδάς απο το αεροπλανο χωρις εφεδρικο αλεξιπτωτο οσο καλος αλεξιπτωτιστης και αν εισαι το ιδιο κάνεις και στο γυμναστηριο. Οσο καλος λιφτερ και αν εισαι δεν πρέπει να ξεκινάς χωρις ζέσταμα. Το πιο βολικο που εχω δει σε αυτη την ασκηση ειναι τυπάς να σκάει με 2 5κιλους δισκους μεγαλους και να τους βάζει πρώτους πολυ πριν φορτωσει με κιλά ο λογος που το έκανε αυτο ηταν διοτι αυτοι οι δισκοι σηκώνανε την μπάρα ψηλά και άρα δεν έσκυβε πολύ κάτω τους γοφους του πριν την σηκώσει. Γιατι αν δεν εχεις μεγάλα χέρια οι μικροι δισκοι που έχουνε στα γυμναστηρια δεν βολευουνε. Πρέπει να σκυψεις και χαλάς τη στάση σου. Ειδικα στις άρσεις θανατου στις οποιες η στάση πρέπει να τηρειται με θρησκευτική ευλάβεια. Αν ειχα γυμναστηριο θα έβαζα σε πολλα σημεια του γυμναστηριου τους 3 βασικους κανονες τους οποιους πρέπει ολοι να ακολουθουν. 1. ΖΕΣΤΑΜΑ ( οχι < 10 minutes) 2. ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΡΩΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ) - ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ 3. ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΜΗΜΕΝΑ ΚΙΛΑ Γενικα θα τριγυριζα στο γυμναστηριο και θα ζάλιζα κοσμο. Θα κυνηγουσα πολύ τους γυμναστές... αυτον εκει γιατι δεν τον βλέπεις; θέλεις να σου τραυματιστει και να μην μας ξαναέρθει στο γυμναστηριο; πηγαινε δειξτου σωστά την άσκηση. Ένα γυμναστηριο με μια τελειως διαφορετική πολιτική. Σήμερα η προπόνηση περιλάμβανε Deadlifts 5x130, 5x150, 6x170 και squats 5χ5χ115 Το ζέσταμα για Deadlifts ήταν , χωρίς να ακουμπήσω οτιδήποτε άλλο 2χ5χ70, 1χ5χ100, αν δεν βιαζόμουν, θα έκανα lat pulldowns στην αρχή. Για τα καθίσματα ήταν 5χ20, 5χ50, 5χ70, 5χ100. Λίγο κούνημα τους ώμους και τη μέση. Δεν έχω κανένα θέμα με ένα παρατεταμένο ζέσταμα, έχω αποδεχτεί εδώ και καιρό πως αν κάτι δουλεύει για κάποιον , δεν έχει θέμα να το αλλάξει , πέραν των βασικών. Form+Consistency+Small Progression. Θα σου έλεγα όμως να παρατήσεις τα παρατεταμένα ζεστάματα χωρίς σκοπό και να τα κάνεις παρατεταμένα ζεστάματα με σκοπό. Αν έχεις στο πρόγραμμά σου 4σετ πάγκου με 80 κιλά σε 8-12 επαναλήψεις, άσε τα πολλά λάστιχα και κάνε το παρακάτω με την ίδια φόρμα που θα κάνεις τον πάγκο 20χ άδεια μπάρα, 8χ30, 8χ40, 8χ50, 5χ60, 5χ70 (θα μπορούσες να εισάγεις και 1χ90 για λίγο CNS overload αλλά δε βλέπω το λόγο σε 8-12 επαναλήψεις , τα κιλά ήδη είναι σχετικά ελαφριά) και μετά μπες στα σετ σου . Όσο ανεβαίνουν τα κιλά πέφτουν οι επαναλήψεις. Θέλουμε να ζεσταθούμε , όχι να καούμε. Είναι καλύτερο να κάνεις 5 σετ εμπρός δελτοειδείς μελάστιχα, 5 σετ στροφικά πέταλα, 5 σετ τρικέφαλους, 5 σετ θωρακικούς, 5 σετ πλατύ ραχιαίο για να είσαι ζεστός για τον πάγκο ή απλά 5 σετ πάγκου με προοδευτική επιβάρυνση? Θα έχεις κάνει ήδη ένα καλό ζέσταμα για τον πάγκο αλλά και πάρα πολλές επαναλήψεις με άρτια τεχνική. Μετά δε θα έκανα stretching (εννοείται ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια) αλλά θα έκανα το διπλάσιο όγκο κωπηλατικής , πχ. κωπηλατική με μπάρα , ίδιο ζέσταμα ίδια κιλά , ίδιο άνοιγμα λαβής και μερικά σετ κωπηλατική με αλτήρα. Σίγουρα, αν έχεις τενοντίτιδα , θα αγόραζα στη θέση σου περιαγκωνίδες (αναρωτιέμαι γιατί δεν πάτε αμέσως να αγοράσετε) Επειδή στο ζέσταμα , δεν μπορούμε να απομονώσουμε όλους τους μυς που συμμετέχουν στην πολυαρθρική άσκηση, η time efficient λογική είναι να κάνουμε την πολυαρθρική άσκηση αρκετές φορές και με αρκετή ένταση. Οι προβολές δεν είναι ζέσταμα για το κάθισμα. Το ελαφρύ κάθισμα είναι ζέσταμα για το κάθισμα . Η προοδευτικότητα του ζεστάματος ξυπνάει το σώμα μας. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Dakonblackblade 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε Σήμερα η προπόνηση περιλάμβανε Deadlifts 5x130, 5x150, 6x170 και squats 5χ5χ115 Το ζέσταμα για Deadlifts ήταν , χωρίς να ακουμπήσω οτιδήποτε άλλο 2χ5χ70, 1χ5χ100, αν δεν βιαζόμουν, θα έκανα lat pulldowns στην αρχή. Για τα καθίσματα ήταν 5χ20, 5χ50, 5χ70, 5χ100. Λίγο κούνημα τους ώμους και τη μέση. Δεν έχω κανένα θέμα με ένα παρατεταμένο ζέσταμα, έχω αποδεχτεί εδώ και καιρό πως αν κάτι δουλεύει για κάποιον , δεν έχει θέμα να το αλλάξει , πέραν των βασικών. Form+Consistency+Small Progression. Θα σου έλεγα όμως να παρατήσεις τα παρατεταμένα ζεστάματα χωρίς σκοπό και να τα κάνεις παρατεταμένα ζεστάματα με σκοπό. Αν έχεις στο πρόγραμμά σου 4σετ πάγκου με 80 κιλά σε 8-12 επαναλήψεις, άσε τα πολλά λάστιχα και κάνε το παρακάτω με την ίδια φόρμα που θα κάνεις τον πάγκο 20χ άδεια μπάρα, 8χ30, 8χ40, 8χ50, 5χ60, 5χ70 (θα μπορούσες να εισάγεις και 1χ90 για λίγο CNS overload αλλά δε βλέπω το λόγο σε 8-12 επαναλήψεις , τα κιλά ήδη είναι σχετικά ελαφριά) και μετά μπες στα σετ σου . Όσο ανεβαίνουν τα κιλά πέφτουν οι επαναλήψεις. Θέλουμε να ζεσταθούμε , όχι να καούμε. Είναι καλύτερο να κάνεις 5 σετ εμπρός δελτοειδείς μελάστιχα, 5 σετ στροφικά πέταλα, 5 σετ τρικέφαλους, 5 σετ θωρακικούς, 5 σετ πλατύ ραχιαίο για να είσαι ζεστός για τον πάγκο ή απλά 5 σετ πάγκου με προοδευτική επιβάρυνση? Θα έχεις κάνει ήδη ένα καλό ζέσταμα για τον πάγκο αλλά και πάρα πολλές επαναλήψεις με άρτια τεχνική. Μετά δε θα έκανα stretching (εννοείται ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια) αλλά θα έκανα το διπλάσιο όγκο κωπηλατικής , πχ. κωπηλατική με μπάρα , ίδιο ζέσταμα ίδια κιλά , ίδιο άνοιγμα λαβής και μερικά σετ κωπηλατική με αλτήρα. Σίγουρα, αν έχεις τενοντίτιδα , θα αγόραζα στη θέση σου περιαγκωνίδες (αναρωτιέμαι γιατί δεν πάτε αμέσως να αγοράσετε) Επειδή στο ζέσταμα , δεν μπορούμε να απομονώσουμε όλους τους μυς που συμμετέχουν στην πολυαρθρική άσκηση, η time efficient λογική είναι να κάνουμε την πολυαρθρική άσκηση αρκετές φορές και με αρκετή ένταση. Οι προβολές δεν είναι ζέσταμα για το κάθισμα. Το ελαφρύ κάθισμα είναι ζέσταμα για το κάθισμα . Η προοδευτικότητα του ζεστάματος ξυπνάει το σώμα μας. Ποιες περιαγκωνιδες να αγοράσω αυτες που έχω ήδη; https://imgur.com/a/g3OL36G Τα σέτ με προοδευτικη επιβάρυνση γινονται έτσι και αλλιώς. Απλα διαφωνω μαζι σου γιατι νομιζω πως δεν θερμαινεις τους μυς που χρειάζεται και το ζέσταμα σου ειναι λιγο προχειρο. Επισης δεν απαντάς στις ερωτησεις μου , πχ δεν εδωσες καμια απάντηση στο παράδειγμα με τους καρπους. Απλα αναφέρεις οτι κάνω ζέσταμα χωρις σκοπο επειδη εσυ εισαι επικεντρωμενος στη δική σου προπονηση. Το γεγονος οτι κάνω αυτη τη προπονηση ειναι αυτο που με κρατάει ακομα και δεν έχω δηλώσει αποχή απο το γυμναστηριο. Οποιος δεν κάνει καλο ζέσταμα πολυ συντομα θα έχει προβληματα με τους ώμους του και θα οδηγηθει στους ορθοπεδικους. Αυτη ειναι η δική μου θέση. Το οτι κάποιος κάνει 200 κιλά δεν μου λέει κάτι οταν τα κάνει με λάθος τεχνική. Και εγω μπορω να φορτώσω στη μπάρα 150 κιλά και να τρέμω συγκορμος , σηκωνοντας με τους ώμους - με τους τρικέφαλους με τις φτέρνες και με πολλους άλλους συνδέσμους επειδη απλά ο μυς που θα έπρεπε να συμμετέχει δεν ειναι τοσο δυνατος ωστε να σηκωσει τα κιλα μονος του χωρις να κ΄λέψει. Πριν λιγο ειδα ενα παιδάκι να σηκώνει 80 κιλά καθισμα. Και τι έγινε. Μην ακολουθεις το δικο μου ζέσταμα αλλα μην γράφουμε και πράγματα που δεν ειναι αλήθεια. Το συγκεκριμενο ζέσταμα έχει σαν σκοπο να γλιτωσει κοσμο απο τους ορθοπεδικούς. Θές το δέχεσαι δεν θές συνεχιζεις με τα δικά σου. Η δική μου προπονηση πάντως δεν ειναι χωρις σκοπο. Δεν εχω δει ποτέ κανεναν φυσικοθεραπευτη να σου λέει ξέρεις πηγαινε κάνε ασκησεις προοδευτικης επιβάρυνσης με μπάρα. Ολοι προτεινουν την προπαρασκευαστική τυπολογια που εφαρμοζω και εγω στο ζέσταμα μου και που προτεινει και ο Jeremy Ethier για τους Cuff Rotators ουσιαστικα ειναι ασκησεις τις οποιες κανεις δεν κάνει , παραμελει βασικους συνδέσμους του ώμου και απλά μετά καταληγουν στον φυσικοθεραπευτη που τους δειχνει και αυτες τις ασκήσεις. Επειδη κανεις δεν τις κάνει και νομιζει πως με τις "βασικές" ειναι οκ. Δεν ειναι οκ. Γιατι οι βασικές δεν τον πιάνουν εκει. Απλά τα πράγματα. Εγω αντι να καταληξεις στον φυσικοθεραπευτη να στις δειξει στις δειχνω πρώτος. Το θεωρω αδιανοητο κάποιος να κάνει βάρη και να μην γνωριζει αυτες τις ασκήσεις. Δεν ειναι κυριες ειναι δευτερευουσες αλλα ειναι σημαντικες. Στον πάγκο ποτέ δεν γυμνάζεις τον υποπλάτιο ή στις πιέσεις με αλτήρες. Θα ατροφησει και κάποια μέρα θα σου δημιουργησει προβλημα στην άρθρωση. Θα στα εξηγησει και ο φυσικοθεραπευτης καλυτερα απο μένα. Αν δεν πιστευεις εμενα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Ποιες περιαγκωνιδες να αγοράσω αυτες που έχω ήδη; https://imgur.com/a/g3OL36G Τα σέτ με προοδευτικη επιβάρυνση γινονται έτσι και αλλιώς. Απλα διαφωνω μαζι σου γιατι νομιζω πως δεν θερμαινεις τους μυς που χρειάζεται και το ζέσταμα σου ειναι λιγο προχειρο. Επισης δεν απαντάς στις ερωτησεις μου , πχ δεν εδωσες καμια απάντηση στο παράδειγμα με τους καρπους. Απλα αναφέρεις οτι κάνω ζέσταμα χωρις σκοπο επειδη εσυ εισαι επικεντρωμενος στη δική σου προπονηση. Το γεγονος οτι κάνω αυτη τη προπονηση ειναι αυτο που με κρατάει ακομα και δεν έχω δηλώσει αποχή απο το γυμναστηριο. Οποιος δεν κάνει καλο ζέσταμα πολυ συντομα θα έχει προβληματα με τους ώμους του και θα οδηγηθει στους ορθοπεδικους. Αυτη ειναι η δική μου θέση. Το οτι κάποιος κάνει 200 κιλά δεν μου λέει κάτι οταν τα κάνει με λάθος τεχνική. Και εγω μπορω να φορτώσω στη μπάρα 150 κιλά και να τρέμω συγκορμος , σηκωνοντας με τους ώμους - με τους τρικέφαλους με τις φτέρνες και με πολλους άλλους συνδέσμους επειδη απλά ο μυς που θα έπρεπε να συμμετέχει δεν ειναι τοσο δυνατος ωστε να σηκωσει τα κιλα μονος του χωρις να κ΄λέψει. Πριν λιγο ειδα ενα παιδάκι να σηκώνει 80 κιλά καθισμα. Και τι έγινε. Μην ακολουθεις το δικο μου ζέσταμα αλλα μην γράφουμε και πράγματα που δεν ειναι αλήθεια. Το συγκεκριμενο ζέσταμα έχει σαν σκοπο να γλιτωσει κοσμο απο τους ορθοπεδικούς. Θές το δέχεσαι δεν θές συνεχιζεις με τα δικά σου. Η δική μου προπονηση πάντως δεν ειναι χωρις σκοπο. Δεν εχω δει ποτέ κανεναν φυσικοθεραπευτη να σου λέει ξέρεις πηγαινε κάνε ασκησεις προοδευτικης επιβάρυνσης με μπάρα. Ολοι προτεινουν την προπαρασκευαστική τυπολογια που εφαρμοζω και εγω στο ζέσταμα μου και που προτεινει και ο Jeremy Ethier για τους Cuff Rotators ουσιαστικα ειναι ασκησεις τις οποιες κανεις δεν κάνει , παραμελει βασικους συνδέσμους του ώμου και απλά μετά καταληγουν στον φυσικοθεραπευτη που τους δειχνει και αυτες τις ασκήσεις. Επειδη κανεις δεν τις κάνει και νομιζει πως με τις "βασικές" ειναι οκ. Δεν ειναι οκ. Γιατι οι βασικές δεν τον πιάνουν εκει. Απλά τα πράγματα. Εγω αντι να καταληξεις στον φυσικοθεραπευτη να στις δειξει στις δειχνω πρώτος. Το θεωρω αδιανοητο κάποιος να κάνει βάρη και να μην γνωριζει αυτες τις ασκήσεις. Δεν ειναι κυριες ειναι δευτερευουσες αλλα ειναι σημαντικες. Στον πάγκο ποτέ δεν γυμνάζεις τον υποπλάτιο ή στις πιέσεις με αλτήρες. Θα ατροφησει και κάποια μέρα θα σου δημιουργησει προβλημα στην άρθρωση. Θα στα εξηγησει και ο φυσικοθεραπευτης καλυτερα απο μένα. Αν δεν πιστευεις εμενα. Τα παρακάτω είναι περιαγκωνίδες, καλύπτουν τον αγκώνα πλήρως. Αυτό που πόσταρες κάνει κάτι μεν, αλλά δεν είναι γύρω από τον αγκώνα δε. https://www.skroutz.gr/s/15837513/Rehband-RX-Elbow-Support-Camo-5mm.html#reviews Δεν υπάρχει κλέψιμο στην άσκηση . Υπάρχει τεχνική. Άλλη τεχνική για να αιματώσεις τους θωρακικούς στον πάγκο, άλλο να ανεβάσεις τον πάγκο. Επίσης άλλο να κρατάς 130 κιλά στον πάγκο , άλλο να κρατάς 80. Το βάρος δεν είναι απλά ένα νούμερο, κρύβει και μια εμπειρία από πίσω. Για μια γυναίκα τα 80 κιλά κάθισμα είναι τόσο δύσκολα όσο για εμένα τα 180 και όσο για το Βουνό τα 400. Εγώ θα το γυρίσω από την ανάποδη. Πόσοι γυμναστηριακοί , πριν πάνε σε φυσικοθεραπευτή, έχουν προσλάβει γυμναστή (άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό) αλλά και πόσοι φυσικοθεραπευτές έχουν γυμνάσει ανθρώπους πάνω από τα ασφαλή όρια του μπλέ λάστιχου και του σηκώματος από την καρέκλα ή τα superman. Πόσο το ζέσταμα για τα στροφικά πέταλα θα με προστατεύσει από λάθος τεχνική στα 150 κιλά? Είναι θέμα ζεστάματος της περιοχής? Εκτός και αν μιλάμε για αιώνια χρήση υπομέγιστων κιλών για 10-15 επανήψεις , ίσα ίσα να επιτύχουμε το πολυπόθητο ''πρήξιμο΄΄ Αποτελεί και απάντηση για τον καρπό στο κάθισμα. Δηλαδή θα κάνεις ζέσταμα στον καρπό για το κάθισμα ? Ζέσταμα ώμων, κοιλιακών, ραχιαίων, πλάτης, κάτω πλάτης, ισχύου, τετρακεφάλων, γάμπες , κνήμες, αστραγάλους, δικέφαλους μηριαίους και μετά θα μπεις? Ή θα κάνεις και μερικά καθίσματα πιο πριν? Τώρα, τι προτείνει καθένας, πάλι γυρνάμε στο αν του κάνει του καθενός . Αλλά ας μη γελιόμαστε , το ζέσταμα με τα λάστιχα και η ενδυνάμωση στροφικών πετάλων με το μπλέ λαστιχάκι , βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμών σε σοβαρά κιλά , κατά τη γνώμη μου, πολύ λιγότερο από το προοδευτικό ζέσταμα στην άσκηση που θα πας να κάνεις. Στο θέμα με τον υποπλάτιο, πως θα ατροφήσει αν κινεί την άρθρωση? Δηλαδή, εγώ με έναν αγύμναστο, αν κάνω μόνο πάγκο, θα έχουμε τον ίδιο υποπλάτιο? Αν ο πάγκος μου είναι 150 και εσύ κάνεις με το λαστιχάκι στροφικά πέταλα, θα έχεις πιο δυνατό υποπλάτιο? Είναι αρκετό ερέθισμα αυτό για να δυναμώσει ο υποπλάτιος και να με προστατεύσει επί της ουσίας από τραυματισμό σε , κοντά στο μέγιστο , κιλά? Ή είναι απλά ένα Placebo? Και για να προλάβω και αυτούς που θα κοντράρουν τη έννοια της ''μονής επανάληψης'' , πόσο πιστεύετε πως η άσκηση με το λάστιχο, θα σας προστατεύσει όταν θα κάνετε μια βαριά 8άρα επανάληψη με αλτήρες? Συγκρίνονται οι εντάσεις? Θα κάνω και μια άλλη ερώτηση σε όσους έχουν προσλάβει Personal trainer , πόσοι από εσάς, μετά από αυτή την εμπειρία , και 3-4 μήνες , είσαστε , κατά τη γνώμη σας ικανοί να γυμνάσετε τους εαυτούς σας. Πόσοι έχουν παει σε φυσικοθεραπευτή και μετά από τη θεραπεία , είσαστε ικανοί να γυμνάσετε τους εαυτούς σας. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Dakonblackblade 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogba Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Να προσθέσω και εγώ κάτι ακόμη: ο καθένας γυμνάζεται για Χ/Ψ λόγους. Δεν γράφω το παρακάτω για να παρεξηγηθεί κανείς και να αρχισει τα μα και μου, απλά τι κάνω εγώ αναφέρω. Προσωπικά, δεν με ενδιέφερε ποτέ/ενδιαφέρει το "δειξιμο" σε τρίτους, από έφηβος, δεν γυμνάζομαι για τους άλλους, για κάποιον άλλον όμως είναι ο σκοπός που γυμναζεται εξαρχής. Δεν εννοώ ότι δεν θέλω να έχω κάποια στοιχειώδη εμφάνιση, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσω της γυμναστικής θα υπάρξει βελτίωση, έτσι και αλλιώς. Από το δικό μου μυαλό έχει φύγει ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ bodybuilding εδώ και πολλά χρόνια, μπορεί να είμαι ένας χομπίστας απλά, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι σαν "αθλητής" πλέον. Ξέρω ποιοι μύες χρησιμοποιούνται για κάτι, περισσότερο η λιγότερο, ομως... Δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο αν και πόσο % απομονώνεται ο Χ,ψ μυς, στην προπόνηση. Με ενδιαφέρει πως θα πάρω το μέγιστο στην κάθε άσκηση χρησιμοποιώντας τα πάντα από το καθετί, και το δεξί kojones αν είναι δυνατόν. Έτσι κάνει ο αρσιβαρίστας, παλαιστής, πυγμαχος, ποδοσφαιριστής, strongman, κ.λ.π. Είμαι επαγγελματίας αθλητής; Όχι, αλλά αυτή η νοοτροπία με εμπνέει πλέον, όχι η αισθητική πλευρά απλά, όπως είπα, έρχεται ΚΑΙ ΑΥΤΗ σαν " υποπροϊόν", δευτερεύον . Τα αρχικά, πρώιμα χρόνια του θαυμασμού BB, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για εμένα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Τα παρακάτω είναι περιαγκωνίδες, καλύπτουν τον αγκώνα πλήρως. Αυτό που πόσταρες κάνει κάτι μεν, αλλά δεν είναι γύρω από τον αγκώνα δε. https://www.skroutz.gr/s/15837513/Rehband-RX-Elbow-Support-Camo-5mm.html#reviews Δεν υπάρχει κλέψιμο στην άσκηση . Υπάρχει τεχνική. Άλλη τεχνική για να αιματώσεις τους θωρακικούς στον πάγκο, άλλο να ανεβάσεις τον πάγκο. Επίσης άλλο να κρατάς 130 κιλά στον πάγκο , άλλο να κρατάς 80. Το βάρος δεν είναι απλά ένα νούμερο, κρύβει και μια εμπειρία από πίσω. Για μια γυναίκα τα 80 κιλά κάθισμα είναι τόσο δύσκολα όσο για εμένα τα 180 και όσο για το Βουνό τα 400. Εγώ θα το γυρίσω από την ανάποδη. Πόσοι γυμναστηριακοί , πριν πάνε σε φυσικοθεραπευτή, έχουν προσλάβει γυμναστή (άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό) αλλά και πόσοι φυσικοθεραπευτές έχουν γυμνάσει ανθρώπους πάνω από τα ασφαλή όρια του μπλέ λάστιχου και του σηκώματος από την καρέκλα ή τα superman. Πόσο το ζέσταμα για τα στροφικά πέταλα θα με προστατεύσει από λάθος τεχνική στα 150 κιλά? Είναι θέμα ζεστάματος της περιοχής? Εκτός και αν μιλάμε για αιώνια χρήση υπομέγιστων κιλών για 10-15 επανήψεις , ίσα ίσα να επιτύχουμε το πολυπόθητο ''πρήξιμο΄΄ Αποτελεί και απάντηση για τον καρπό στο κάθισμα. Δηλαδή θα κάνεις ζέσταμα στον καρπό για το κάθισμα ? Ζέσταμα ώμων, κοιλιακών, ραχιαίων, πλάτης, κάτω πλάτης, ισχύου, τετρακεφάλων, γάμπες , κνήμες, αστραγάλους, δικέφαλους μηριαίους και μετά θα μπεις? Ή θα κάνεις και μερικά καθίσματα πιο πριν? Τώρα, τι προτείνει καθένας, πάλι γυρνάμε στο αν του κάνει του καθενός . Αλλά ας μη γελιόμαστε , το ζέσταμα με τα λάστιχα και η ενδυνάμωση στροφικών πετάλων με το μπλέ λαστιχάκι , βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμών σε σοβαρά κιλά , κατά τη γνώμη μου, πολύ λιγότερο από το προοδευτικό ζέσταμα στην άσκηση που θα πας να κάνεις. Στο θέμα με τον υποπλάτιο, πως θα ατροφήσει αν κινεί την άρθρωση? Δηλαδή, εγώ με έναν αγύμναστο, αν κάνω μόνο πάγκο, θα έχουμε τον ίδιο υποπλάτιο? Αν ο πάγκος μου είναι 150 και εσύ κάνεις με το λαστιχάκι στροφικά πέταλα, θα έχεις πιο δυνατό υποπλάτιο? Είναι αρκετό ερέθισμα αυτό για να δυναμώσει ο υποπλάτιος και να με προστατεύσει επί της ουσίας από τραυματισμό σε , κοντά στο μέγιστο , κιλά? Ή είναι απλά ένα Placebo? Και για να προλάβω και αυτούς που θα κοντράρουν τη έννοια της ''μονής επανάληψης'' , πόσο πιστεύετε πως η άσκηση με το λάστιχο, θα σας προστατεύσει όταν θα κάνετε μια βαριά 8άρα επανάληψη με αλτήρες? Συγκρίνονται οι εντάσεις? Θα κάνω και μια άλλη ερώτηση σε όσους έχουν προσλάβει Personal trainer , πόσοι από εσάς, μετά από αυτή την εμπειρία , και 3-4 μήνες , είσαστε , κατά τη γνώμη σας ικανοί να γυμνάσετε τους εαυτούς σας. Πόσοι έχουν παει σε φυσικοθεραπευτή και μετά από τη θεραπεία , είσαστε ικανοί να γυμνάσετε τους εαυτούς σας. 1. Υπάρχει μια διαφορα εδω , οτι αυτο που βάζω εγω στον αγκώνα με σφιγγει και μου κρατάει το σημειο που θέλω. Ένα σημειο ειναι που κάνει την "ζημια" αν και εδω και 3 μερες δεν με εχει ενοχλησει. Επικονδυλιτιδα -> κονδυλος. Η περιαγκωνιδα που προτεινεις δεν ξέρω κατα ποσο σφιγγει το σημειο. 2. Ναι πριν μπω σε καθισματα έκανα προθερμανση σε ΟΛΟ το ποδι. Με steps. Ζέστανα και τον ωμο γιατι έτσι ενιωσα. Η μπάρα κάθεται πάνω στον ωμο. Δεν νοειται να μην έχεις κανει ζέσταμα πιο πριν. 3. Απο τη στιγμή που ολοι λένε 9σοβαροι youtubers και οχι μονο οτι εφοσον σε πονάει ο ώμος θέλει προπαρασκευαστικές ασκησεις για το στροφικο πέταλο , ισως κάτι ξέρουν. Ετσι ξεπέρασα ενοχλησεις στους ώμους που αρχισαν να εμφανιζονται στον πάγκο. Μπορει να εχεις διαφορετική άποψη δεν πειράζει , αν ποτε το χρειαστεις απλα δοκιμασε το, δεν θα διαφωνησουμε άλλο για αυτό. Δεν εχει νοημα. 4. Προσωπικα ναι θεωρω ικανο τον εαυτο μου να τον γυμνασω διοτι α) έχω δει κάποια προοδο τον τελευταιο καιρο - σημαντικά αξιοσημειωτη σε συγκριση με το παρελθον , β) γνωριζω τις ασκήσεις που κάνω δηλαδη αν με ρωτησεις ξέρω να σου αναλύσω , γ) δεν εχω τραυματιστει προς το παρον σοβαρά. Ξέρω 6-7 ασκησεις πολυαρθρικες και κάνω μονο αυτές. Δεν κάνω πραγματα που δεν ξέρω. Κρατάω το προγραμμα μου απλό και σταθερό. Αν κάνεις τη μαλακια στα 150 κιλα οχι δεν θα σε σώσει το στροφικο πέταλο αλλα ισως πέσεις στα πιο μαλακά. Ειπαμε υπάρχουν κανονες, κανεις ζεσταμα προσέχεις την εκτελεση και ΔΕΝ φορτωνεις κιλά που δεν ελέγχεις. Θα τα σηκώσεις σε 5-6...12 μήνες. Τωρα δεν ειναι για σένα. Απλό. Ειναι σαν τους κανονες ασφαλειας των οπλων. Αν τους παραβεις μπορει να συμβει το μοιραιο. Ετσι και στο γυμναστηριο, μια λάθος κινηση στην εκτέλεση μια κακη νοοτροπια , μια υπερεκτιμηση των δυνατοτητων μπορει να σε σακατέψει. Με τα βάρη δεν παιζουμε - με τα οπλα δεν παιζουμε. Και άσε το διπλανο να γελάει επειδη εσυ κάνεις 70 κιλά καθισμα και αυτος 150. Οπως ειχε πει και ο Kostas Empeiros "σιγα σκληροπυρηνικε μας το παιζεις μάγκας με 100 κιιλα κάθισμα εμεις κάνουμε 150+)" ναι κάνω 100 κιλά αλλα τα κάνω σωστά και σταθερά. Στο 5¨07 τα λέει Τα γόνατα δεν τρέμουν , η μέση δεν σπάει , τα πέλματα δεν ξεκολάνε απο το έδαφος και ο κώλος πάει μέχρι κάτω. Υπο αυτη την έννοια ας κάνω 70-100 κιλα κάθισμα δεν με απασχολει. Το κάνω σωστα αρα με πιάνει. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε 1. Υπάρχει μια διαφορα εδω , οτι αυτο που βάζω εγω στον αγκώνα με σφιγγει και μου κρατάει το σημειο που θέλω. Ένα σημειο ειναι που κάνει την "ζημια" αν και εδω και 3 μερες δεν με εχει ενοχλησει. Επικονδυλιτιδα -> κονδυλος. Η περιαγκωνιδα που προτεινεις δεν ξέρω κατα ποσο σφιγγει το σημειο. Δοκίμασέ τες, όλοι αυτοί που βλέπεις τις χρησιμοποιούν , τουλάχιστον προληπτικά. 2. Ναι πριν μπω σε καθισματα έκανα προθερμανση σε ΟΛΟ το ποδι. Με steps. Ζέστανα και τον ωμο γιατι έτσι ενιωσα. Η μπάρα κάθεται πάνω στον ωμο. Δεν νοειται να μην έχεις κανει ζέσταμα πιο πριν. Έκανες όμως και ζέσταμα με καθίσματα πριν τα καθίσματα, για να ζεσταθείς για τα καθίσματα. Thats my point 3. Απο τη στιγμή που ολοι λένε 9σοβαροι youtubers και οχι μονο οτι εφοσον σε πονάει ο ώμος θέλει προπαρασκευαστικές ασκησεις για το στροφικο πέταλο , ισως κάτι ξέρουν. Ετσι ξεπέρασα ενοχλησεις στους ώμους που αρχισαν να εμφανιζονται στον πάγκο. Μπορει να εχεις διαφορετική άποψη δεν πειράζει , αν ποτε το χρειαστεις απλα δοκιμασε το, δεν θα διαφωνησουμε άλλο για αυτό. Δεν εχει νοημα. Δε διαφωνώ , αν δουλεύει για σένα , συνέχισε να το κάνεις. Αυτό είναι το παν 4. Προσωπικα ναι θεωρω ικανο τον εαυτο μου να τον γυμνασω διοτι α) έχω δει κάποια προοδο τον τελευταιο καιρο - σημαντικά αξιοσημειωτη σε συγκριση με το παρελθον , β) γνωριζω τις ασκήσεις που κάνω δηλαδη αν με ρωτησεις ξέρω να σου αναλύσω , γ) δεν εχω τραυματιστει προς το παρον σοβαρά. Ξέρω 6-7 ασκησεις πολυαρθρικες και κάνω μονο αυτές. Δεν κάνω πραγματα που δεν ξέρω. Κρατάω το προγραμμα μου απλό και σταθερό. Αν κάνεις τη μαλακια στα 150 κιλα οχι δεν θα σε σώσει το στροφικο πέταλο αλλα ισως πέσεις στα πιο μαλακά. Ειπαμε υπάρχουν κανονες, κανεις ζεσταμα προσέχεις την εκτελεση και ΔΕΝ φορτωνεις κιλά που δεν ελέγχεις. Θα τα σηκώσεις σε 5-6...12 μήνες. Τωρα δεν ειναι για σένα. Απλό. Ειναι σαν τους κανονες ασφαλειας των οπλων. Αν τους παραβεις μπορει να συμβει το μοιραιο. Ετσι και στο γυμναστηριο, μια λάθος κινηση στην εκτέλεση μια κακη νοοτροπια , μια υπερεκτιμηση των δυνατοτητων μπορει να σε σακατέψει. Με τα βάρη δεν παιζουμε - με τα οπλα δεν παιζουμε. Και άσε το διπλανο να γελάει επειδη εσυ κάνεις 70 κιλά καθισμα και αυτος 150. Οπως ειχε πει και ο Kostas Empeiros "σιγα σκληροπυρηνικε μας το παιζεις μάγκας με 100 κιιλα κάθισμα εμεις κάνουμε 150+)" ναι κάνω 100 κιλά αλλα τα κάνω σωστά και σταθερά. Στο 5¨07 τα λέει Το υπογραμμισμένο είναι η κλασική @@ρια που ακούμε χρόνια για την πιο υγιή και ασφαλή δραστηριότητα στον πλανήτη. ΤΟ μηχανάκι και το μπασκετάκι είναι πιο επικίνδυνα. Ξεκολλήστε. Τα γόνατα δεν τρέμουν , η μέση δεν σπάει , τα πέλματα δεν ξεκολάνε απο το έδαφος και ο κώλος πάει μέχρι κάτω. Υπο αυτη την έννοια ας κάνω 70-100 κιλα κάθισμα δεν με απασχολει. Το κάνω σωστα αρα με πιάνει. Στα εύκολα όλοι έχουμε τέλεια τεχνική Συμφωνώ σε αρκετά πράγματα, η διαφορά μας είναι πως εσύ τα βάρη τα βλέπεις σαν άσκηση και εγώ σαν προπόνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και στα δυσκολα έχει κάποιος καλη τεχνική. Αρκει να ειναι προπονημένος και να μην πάει με τη μια να σηκώσει κιλα που δεν μπορει. Ειναι διαφορετικο να σηκώσει τα 100 κιλα στο πάγκο κάποιος που έχει χοντρο χέρι απο τα 3-4 χρονια προϋπηρεσια στο γυμναστηριο και άλλο ο νουμπάς του 1ου έτους. Αυτο θέλω να σου πω κάποιοι βιάζονται επειδη "αν σηκωνουν λιγοτερα κιλά απο τον διπλανο ειναι λιγοτερο άντρες" αυτο θα πρέπει να αποβάλουμε να σταματησουμε να ασχολουμαστε με το διπλανο και να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμεις στο γυμναστηριο και τι στοχο έχουμε. Οταν τα μέγιστα σου ειναι τα 70 κιλά , στα 72 δεν θα χαλάσει η τεχνική σου στα 80+ μπορει να χαλάσει. 2 κιλά το μήνα πρέπει να ειναι η αύξηση. Οχι 10+ που κάνουν κάποιοι. Για αυτο μιλαμε μονο γενικά , οι κανονες ειναι καλοι οταν σε βοηθάνε να εισαι σοβαρος και ασφαλης στο γυμναστηριο. Εγω εχω αυτους τους 3 που ανέφερα. Με ενδιαφέρει η τεχνική οποτε δεν ανεβάζω αποτομα τα κιλά. Θα δοκιμασω και τις περιαγκωνιδες που λές στο μέλλον. ΥΓ Δεν εκανα καθισμα για ζέσταμα πριν το ΄ζέσταμα, θα μπορουσα να ξεκινησω απευθειας με 40-50 κιλά, έκανα ζέσταμα στο ισχιο καθισμενος πλαγια σε ενα στρωμα και σηκωνοντας πλάγια το ποδι , μετά εκανα steps σε ενα κουτάκι και τέλος ραχιαιους. Το ζέσταμα στους ώμους μπορει να γινεται και ημέρες που δεν έχεις προπονηση ωμων-στηθους , χαλαρώνεις την περιοχή με ελαφρά κιλά και την προετοιμαζεις για την επομενη προπονηση. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Magic_Nature είπε 1. Υπάρχει μια διαφορα εδω , οτι αυτο που βάζω εγω στον αγκώνα με σφιγγει και μου κρατάει το σημειο που θέλω. Ένα σημειο ειναι που κάνει την "ζημια" αν και εδω και 3 μερες δεν με εχει ενοχλησει. Επικονδυλιτιδα -> κονδυλος. Η περιαγκωνιδα που προτεινεις δεν ξέρω κατα ποσο σφιγγει το σημειο. 2. Ναι πριν μπω σε καθισματα έκανα προθερμανση σε ΟΛΟ το ποδι. Με steps. Ζέστανα και τον ωμο γιατι έτσι ενιωσα. Η μπάρα κάθεται πάνω στον ωμο. Δεν νοειται να μην έχεις κανει ζέσταμα πιο πριν. 3. Απο τη στιγμή που ολοι λένε 9σοβαροι youtubers και οχι μονο οτι εφοσον σε πονάει ο ώμος θέλει προπαρασκευαστικές ασκησεις για το στροφικο πέταλο , ισως κάτι ξέρουν. Ετσι ξεπέρασα ενοχλησεις στους ώμους που αρχισαν να εμφανιζονται στον πάγκο. Μπορει να εχεις διαφορετική άποψη δεν πειράζει , αν ποτε το χρειαστεις απλα δοκιμασε το, δεν θα διαφωνησουμε άλλο για αυτό. Δεν εχει νοημα. 4. Προσωπικα ναι θεωρω ικανο τον εαυτο μου να τον γυμνασω διοτι α) έχω δει κάποια προοδο τον τελευταιο καιρο - σημαντικά αξιοσημειωτη σε συγκριση με το παρελθον , β) γνωριζω τις ασκήσεις που κάνω δηλαδη αν με ρωτησεις ξέρω να σου αναλύσω , γ) δεν εχω τραυματιστει προς το παρον σοβαρά. Ξέρω 6-7 ασκησεις πολυαρθρικες και κάνω μονο αυτές. Δεν κάνω πραγματα που δεν ξέρω. Κρατάω το προγραμμα μου απλό και σταθερό. Αν κάνεις τη μαλακια στα 150 κιλα οχι δεν θα σε σώσει το στροφικο πέταλο αλλα ισως πέσεις στα πιο μαλακά. Ειπαμε υπάρχουν κανονες, κανεις ζεσταμα προσέχεις την εκτελεση και ΔΕΝ φορτωνεις κιλά που δεν ελέγχεις. Θα τα σηκώσεις σε 5-6...12 μήνες. Τωρα δεν ειναι για σένα. Απλό. Ειναι σαν τους κανονες ασφαλειας των οπλων. Αν τους παραβεις μπορει να συμβει το μοιραιο. Ετσι και στο γυμναστηριο, μια λάθος κινηση στην εκτέλεση μια κακη νοοτροπια , μια υπερεκτιμηση των δυνατοτητων μπορει να σε σακατέψει. Με τα βάρη δεν παιζουμε - με τα οπλα δεν παιζουμε. Και άσε το διπλανο να γελάει επειδη εσυ κάνεις 70 κιλά καθισμα και αυτος 150. Οπως ειχε πει και ο Kostas Empeiros "σιγα σκληροπυρηνικε μας το παιζεις μάγκας με 100 κιιλα κάθισμα εμεις κάνουμε 150+)" ναι κάνω 100 κιλά αλλα τα κάνω σωστά και σταθερά. Στο 5¨07 τα λέει Τα γόνατα δεν τρέμουν , η μέση δεν σπάει , τα πέλματα δεν ξεκολάνε απο το έδαφος και ο κώλος πάει μέχρι κάτω. Υπο αυτη την έννοια ας κάνω 70-100 κιλα κάθισμα δεν με απασχολει. Το κάνω σωστα αρα με πιάνει. Ωραιος τυπος ρε μάγκα...στο βίντεο 😀 Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από JcD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις