Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Δεν μπορω να καταλαβω αυτο το "βαρος ηταν παραπανω απο οσο έπρεπε"

Όντως δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Δεν είχα σηκώσει κανένα βάρος που να μην μπορούσα σχετικά άνετα με τους μύες.

19 ώρες πριν, katman2000 είπε

τι ασκησεις κανεις για ενδυναμωση στροφεων?

Αρχικά σηκώνω τα χέρια τεντωμένα 90 μοίρες προς τα μπροστά και τα τραβάω με δύναμη προς τα πίσω και κάτω και μένω εκεί για κάποια δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθάω να δυναμώσουν κάποιοι μύες τις πλάτης που κρατούν την ωμοπλάτη κάτω και πίσω ώστε να μην υπάρχει πολύ πρόσκρουση.

Μετά κάνω αυτό

shoulder-internal-rotation.jpg.1e85338b5c53618fdc246b40dd63510a.jpg

έχοντας βάλει μαξιλαράκι στην μασχάλη και κρατώντας την ωμοπλάτη πίσω και κάτω καθόλη την διάρκεια της άσκησης. Και έσω και έξω στροφή. Επειδή πλέον την έχω κάνει πολύ αυτή την άσκηση και σε αυτήν την γωνία το χέρι δεν με ενοχλεί την κάνω με μαλακό λάστιχο κυρίως για ζέσταμα.

Μετά κάνω αυτήν σε έσω και έξω στροφή (πάλι κρατώντας συνεχώς τους ώμους πίσω και κάτω):

images.jpg.578e668a61481dda80f35efd7f5d3fa7.jpg

Αλλά όχι στις 90 μοίρες γιατί με πονάει άσχημα. Προσπαθώ σιγά σιγά να ανεβάζω την γωνία ώστε να δυναμώνει το χέρι και θεωρητικά με την ενδυνάμωση θα φτάσω αυτές τις μοίρες και θα φύγει ο πόνος. Το έχω φτάσει περίπου λίγο πιο κάτω αλλά περαιτέρω βελτίωση δεν βλέπω εύκολα.

Επίσης έχω άσχημα πιασίματα στον δεξή υπακάνθιο ο οποίος όταν υπάρχει πιάσιμο αντανακλά πάνω στον ώμο, και πιάσιμο και στους τραπεζοειδείς. Παρότι κάνω πάντα διατάσεις. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ιστορία αλλά προς το παρών τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε με την αποκατάσταση.

Τον τελευταίο καιρό είχα ξεκινήσει να κάνω και δελτοειδείς έτσι:

db-lateral-raise.jpg.454e33c4f9bc4cf63af8c313f0176895.jpg

αλλά παρότι είχα μόνο ένα κιλό σε κάθε χέρι με είχε πιάσει ένα γαμημένο πιάσιμο στον δεξή δελτοειδή άλλο πράγμα και τα σταμάτησα. Μήπως θέλει ακόμα πιο σταδιακά? Τι να πω δεν ξέρω

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Όντως δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Δεν είχα σηκώσει κανένα βάρος που να μην μπορούσα σχετικά άνετα με τους μύες.

Αρχικά σηκώνω τα χέρια τεντωμένα 90 μοίρες προς τα μπροστά και τα τραβάω με δύναμη προς τα πίσω και κάτω και μένω εκεί για κάποια δευτερόλεπτα. Αυτό βοηθάω να δυναμώσουν κάποιοι μύες τις πλάτης που κρατούν την ωμοπλάτη κάτω και πίσω ώστε να μην υπάρχει πολύ πρόσκρουση.

Μετά κάνω αυτό

έχοντας βάλει μαξιλαράκι στην μασχάλη και κρατώντας την ωμοπλάτη πίσω και κάτω καθόλη την διάρκεια της άσκησης. Και έσω και έξω στροφή. Επειδή πλέον την έχω κάνει πολύ αυτή την άσκηση και σε αυτήν την γωνία το χέρι δεν με ενοχλεί την κάνω με μαλακό λάστιχο κυρίως για ζέσταμα.

Μετά κάνω αυτήν σε έσω και έξω στροφή (πάλι κρατώντας συνεχώς τους ώμους πίσω και κάτω):

Αλλά όχι στις 90 μοίρες γιατί με πονάει άσχημα. Προσπαθώ σιγά σιγά να ανεβάζω την γωνία ώστε να δυναμώνει το χέρι και θεωρητικά με την ενδυνάμωση θα φτάσω αυτές τις μοίρες και θα φύγει ο πόνος. Το έχω φτάσει περίπου λίγο πιο κάτω αλλά περαιτέρω βελτίωση δεν βλέπω εύκολα.

Επίσης έχω άσχημα πιασίματα στον δεξή υπακάνθιο ο οποίος όταν υπάρχει πιάσιμο αντανακλά πάνω στον ώμο, και πιάσιμο και στους τραπεζοειδείς. Παρότι κάνω πάντα διατάσεις. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ιστορία αλλά προς το παρών τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε με την αποκατάσταση.

αλλά παρότι είχα μόνο ένα κιλό σε κάθε χέρι με είχε πιάσει ένα γαμημένο πιάσιμο στον δεξή δελτοειδή άλλο πράγμα και τα σταμάτησα. Μήπως θέλει ακόμα πιο σταδιακά? Τι να πω δεν ξέρω

θενκς, παντως ισως σε βοηθουσαν και τα facepulls

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Μετά κάνω αυτό

Το πιο ανησυχητικο απο ολα ειναι οτι δεν ξέρεις τι ακριβως σου προκάλεσε την ρηξη. Πάντως ο Sharo λέει συχνά πυκνά οτι έχει κατεστραμενους ώμους αλλα την προπονησούλα του μια χαρα την βγάζει. 

εγω δοξα το θεο ειμαι μια χαρά στους ώμους μου. Χθές ανεβασα επαναληψεις στον πάγκο αλλα ειχα κάνει πιο πριν 15 λεπτά ζέσταμα. 

Στις στρατιωτικές πιέσεις ανεβασα κατα 2.5 κιλά. 

ΥΓ Α τωρα ειδα οτι έκανε χειρουργειο οπως λέει :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι το παρακανετε με τους μπροστά δελτοειδεις αμελωντας την πλάτη. Μια καλή αναλογία στήθους πλάτης είναι το 1 προς 2 χωρίζοντας το σώμα σας σε μπροστά πίσω. 

Επίσης πρέπει να βγάλετε όρθια κωπηλατική και οπισθολαιμιες από το πρόγραμμα.

Ένα άλλο βήμα είναι οι κλειστοί αγκώνες σε πιέσεις οποιουδήποτε είδους και push ups. 

Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο καγκουρες είστε στο γυμναστήριο οι περισσότεροι. 

• Like 3
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, Toxo <3 lover είπε

Λιβανίζουμε λίγο την Εύα, αλλά ρε Εύα μου, πόσο καιρό έχεις που το κάνεις αυτό και σε πιάνει τέτοιος πανικός και πετάς ρούχα ρε κορίτσι μου; Και πόσο καιρό πριν ξεκινήσεις δεν έκανες τίποτα; Σκέψου λίγο. Ακόμη και πλαστική να κάνεις, θέλει κανέναν χρόνο να πάνε όλα στη θέση τους. Μην τρελαίνεσαι από τώρα, δεν είναι ρεαλιστικό να τα εξαφανίσεις όλα σε έξι μήνες. Και θα δεις ότι αλλού θα δυναμώνεις πιο γρήγορα, αλλού πιο αργά, φυσιολογικά είναι όλα. Κάνε εσύ την προσπάθειά σου με συνέπεια και θα έρθει και το αποτέλεσμα που θέλεις. 

τα ρουχα τα πεταξα γιατι δεν εφαρμοζαν σωστα, σακουλιαζαν. Ηταν ενα σουτιεν το οποιο το ειχα αγορασει οταν ημουν +10 κιλα οποτε πολυ λογικο να μην μου κανει. Η μπλουζα ηταν που μου εσπασε τα νευρα. Υποτιθεται οτι ηταν XS και κολυμπαγα μεσα της (μπορει και να εκανα λαθος και να ηταν εν τελει S το νουμερο και να ειχε μεινει απο παλια). Τον τελευταιο καιρο εχω πεσει κοντα δυο νουμερα ενω εχω χασει το πολυ 3 κιλα. Ισως ηταν και ορμονικο το προχθεσινο ξεσπασμα αν καταλαβαινεις τι εννοω.

1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι το παρακανετε με τους μπροστά δελτοειδεις αμελωντας την πλάτη. Μια καλή αναλογία στήθους πλάτης είναι το 1 προς 2 χωρίζοντας το σώμα σας σε μπροστά πίσω. 

Επίσης πρέπει να βγάλετε όρθια κωπηλατική και οπισθολαιμιες από το πρόγραμμα.

Ένα άλλο βήμα είναι οι κλειστοί αγκώνες σε πιέσεις οποιουδήποτε είδους και push ups. 

Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο καγκουρες είστε στο γυμναστήριο οι περισσότεροι. 

Η Ορθια κωπηλατικη με κλειστή λαβη ειναι πραγματικα οτι χειροτερο για τους ώμους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγινα ΝτιΝτις 2 αυγουλακια μόνο 😅

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 2

13 ώρες πριν, wizzy είπε

Α, ΟΚ. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Για το VO2max υπάρχει άλλος τρόπος υπολογισμού πέραν της εργοσπιρομετρίας; Κάποια εξίσωση που να βάζεις π.χ. μέση καρδιακή συχνότητα σε άσκηση, Watt/kg κι-εγώ-δεν-ξέρω-τι-άλλο (μπορεί να γράφω και μαλακίες τώρα, ε!) και να σου δίνει ένα αποτέλεσμα, έστω και κατά προσέγγιση;

Υπάρχουν και οnline estimators και έτοιμες λύσεις από την firstbeat, αλλά είναι μέτριες προσεγγίσεις.

Πχ εμένα το Garmin μου βγάζει VO2max μεταξύ 46 και 48 mL/kg/min τον τελευταίο χρόνο. Έχω κάνει δύο εργοσπιρομετρίες με αποτελέσματα 50,3 και 51,5 mL/kg/min, αντίστοιχα.

Για το βάρος μου, η διαφορά είναι πάνω από 400mL το λεπτό. Είναι σημαντικό το σφάλμα.

Η εργοσπιρομετρία είναι εξαιρετικά χρήσιμη εξέταση για όποιον ασχολείται σοβαρά με αθλήματα αντοχής (και όχι μόνο).

Εκτός από το VO2max, καταγράφονται και άλλες λειτουργικές παράμετροι όπως (τις βλέπω από τις δικές μου εξετάσεις):

• η συνολική κατανάλωση οξυγόνου (VO2)
  • ο αναερόβιος ουδός (ΑΤ)
  • η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα (VCO2)
  • ο αναπνευστική εφεδρεία (BR%)
  • η καρδιακή εφεδρεία (HRR%)
  • ο όγκος παλμού (O2 pulse)
  • ο αερισμός νεκρού χώρου (Vd/Vt)
  • ο τελοεκπνευστικός όγκος πνευμόνων(EELV)
  • το αναπνευστικό πηλίκο (RER)

Εγώ, παράλληλα, μέτρησα και τα αέρια αίματος και το γαλακτικό οξύ, όπως και την καμπύλη ροής-όγκου, διαδοχικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα τελευταία δεν περιλαμάνονται στην εργοσπιρομετρία, αλλά μπορεί κανείς να τα ζητήσει προαιρετικά.

Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Κάνε μια έρευνα αγοράς σε πνευμονολόγους και διαγνωστικά.

12 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Παιδες, εχετε να προτεινετε καμια ζωνη για deaflift και squat?

Σε λίγο πιο υψηλό budget, την Pioneer Cut. Δοκιμασμένη.

Υπάρχουν και πιο προσιτές λύσεις από strengthshop, 9for9 και αλλού.

10 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Εν τω μεταξύ ο αγλέωρας της Εύας παίζει να ναι το δεκατιανό του Dakon... :P

Ποιο δεκατιανό; Το απεριτίφ και βγάλε. 😄

3 ώρες πριν, JcD είπε

Άμα έχεις ξεχάσει να πιεις κρεατινη και έχεις όρεξη για μια κούπα κρασί....

20191210_201201_resize_91.jpg

Ιντάνε τούτονά το ζουμί, μπαρή; Σα νερωμένο πετμέζι μοιάζει. 😛

• Like 1

7 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Τα οφέλη από το ασπράδι δεν είναι μόνο η πρωτεΐνη (Για να μην μπερδεύεστε με 100 γρ κτλ υπολογίστε γύρω στα 4,5γρ πρωτεΐνης από κάθε ασπράδι) είναι το 0 λίπος / 0 υδατάνθρακας! 

Μόνο την καλύτερη, την πιο καθαρή και την  πιο αφομοιώσιμη πρωτεΐνη παίρνεις από το ασπράδι κ τίποτα άλλο!

Ένα ασπράδι δεν έχει σε καμία περίπτωση τόση πρωτεϊνη, το ΠΟΛΥ 3γρ και πρέπει να είναι γίγας. 

Γι'αυτό έγραψα συγκεκριμένα για 11γρ πρωτεϊνης ανα 100γρ, που έχει και μεγαλύτερη ακρίβεια μέτρησης. 

3 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Αυτό είναι πολύ σωστό που λες. Πρέπει όλοι να δίνουμε έμφαση στην πίσω μοίρα του δελτοειδή, όχι μόνο για την υγεία των ώμων και την αποφυγή/διόρθωση του shoulder rounding αλλά και για την αισθητική εικόνα - για όσους ενδιαφέρονται σοβαρά για σωματική διάπλαση. Σωστά ανεπτυγμένοι πίσω δελτοειδείς δίνουν άλλο σχήμα στους ώμους, πολύ πιο στρογγυλό και ανεπτυγμένο, ειδικά από το πλάι και πίσω. 

• Like 1

On 11/12/2019 at 01:05, Musclemar said:

Ένα ασπράδι δεν έχει σε καμία περίπτωση τόση πρωτεϊνη, το ΠΟΛΥ 3γρ και πρέπει να είναι γίγας. 

1020305382_Screenshot_2019-12-11.png.2cae073afbd3b6107731ed6c4049cf28.png

Οι πρωτεΐνες που περιέχει το ασπράδι του αυγού, αναφέρονται ως «οι καλύτερες» για «χτίσιμο» μυών
Το ασπράδι  ενός αυγού μέσου μεγέθους, περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεϊνών υψηλής  βιολογικής αξίας, που συμβάλλουν στην δημιουργία μυών. Είναι γνωστό, ότι οι  πρωτεΐνες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των δομικών στοιχείων της άπαχης μυϊκής μάζας.

-----------

Τα ασπράδια των αυγών συχνά αναφέρονται ως η τέλεια πρωτεΐνη. Ένα ολόκληρο αυγό περιέχει κατά μέσο όρο περίπου 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους, περίπου 200 μιλι-γραμμάρια χοληστερόλης και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Το ασπράδι του αυγού περιέχει περίπου 17 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και καθόλου υδατάνθρακες, λίπος ή χοληστερόλη.

-------

Αυγά
  • Πρωτεΐνη σε 100γρ: 13γρ
  • 1 ασπράδι αυγού (33γρ): 4γρ
  • Πρωτεΐνη σε αναλογία θερμίδων 1 γρ πρωτεΐνης ανά 4,4 θερμίδες

-----------------------------------------------

4 γρ το λιγότερο θα πω εγώ ..

Οταν λετε οτι ενα ασπράδι εχει το πολυ 3 γρ και αυτό μονο αν ειναι γίγας τοτε εννοείτε οτι τα κανονικα ασπράδια εχουν πόσο ? 1 η 2 γρ σωστά ? θα σας ακούσει κανείς και θα νομίζει οτι για να παρει 30- 35 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ενα γευμα θα πρεπει να φαει 20 ασπράδια.

Μια χαρα τα λεει ο Musclemar και ειναι πολυ ακριβης. 100gr ασπραδι εχει 11gr πρωτεινη.

Τωρα αν το πας ανα αυγο το μονο σιγουρο ειναι πως δεν εχεις ακριβεια και υπολογιζεις στο περιπου...

• Like 1

διάβασε λοιπόν ακομη και εδω  στα παστεριωμένα ασπράδια που λέει αυτο που ισχυρίζεστε  10 γρ στα 100

http://aspradiavgou.gr/

πόσα γρ λεει οτι εχει το καθε ασπράδι ?

''Το ασπράδι ενός μεσαίου σε βάρος αυγού περιέχει 6γρ. πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. '''

Φιλε μου θες να φας περίπου 30 γρ καθαρης πρωτεΐνης σε ενα γευμα >?? κοπάνα 7 ασπραδακια 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...