Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ήσουν χοντρή παλιά Εύα, πια δεν είσαι. Μια χαρά σώμα έχεις και προφανώς θα το κάνεις ομορφότερο όσο γυμνάζεσαι και αυξάνεις τη μυικότητα σου.

Επίσης, μην πιέζεις το σύντροφο σου να γυμναστεί αν δε θέλει. Με το ζόρι αυτά δε γίνονται. Σε βεβαιώνω όμως ότι αν εσύ δε σταματήσεις, κάποια στιγμή θα σε ακολουθήσει και στις προπονήσεις και στη διατροφή.

• Like 3
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βρέθηκε ο στόχος για την επόμενη χρονιά.

Three peaks challenge 

Αν θυμάμαι καλά, έχω "κατακτήσει" τη μία από τις τρεις κορυφές (Παπούτσα), αλλά και τις τρεις στην ίδια διαδρομή, 130χλμ με 2900 μέτρα συνολική ανάβαση... Bring it on, babe! Το link είναι από τη διαδρομή που έγινε φέτος, στην οποία δεν ήμουν έτοιμος (σωματικά και ψυχολογικά) για να συμμετάσχω. Του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, θα πάω. Προς το παρόν, το κεφάλι κάτω και συνεχίζω τις προπονήσεις.

Δύο εβδομάδες έμειναν για την ολοκλήρωση της φάσης "Base" του προγράμματος - αυτή που διανύουμε που έχει προπονήσεις-θάνατος κι η επόμενη που είναι recovery προπονήσεις. Ακολούθως θα επιλέξω προπονητικό πρόγραμμα εξειδίκευσης και βουρ...!

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Δεν ξέρω αν ήσουν χοντρή παλιά Εύα, πια δεν είσαι. Μια χαρά σώμα έχεις και προφανώς θα το κάνεις ομορφότερο όσο γυμνάζεσαι και αυξάνεις τη μυικότητα σου.

Επίσης, μην πιέζεις το σύντροφο σου να γυμναστεί αν δε θέλει. Με το ζόρι αυτά δε γίνονται. Σε βεβαιώνω όμως ότι αν εσύ δε σταματήσεις, κάποια στιγμή θα σε ακολουθήσει και στις προπονήσεις και στη διατροφή.

Αυτό ελπίζω κι εγώ. Ότι κάποια στιγμή θα ακολουθήσει το παράδειγμά μου. 

Δημοσ.

Ντοκ, μια ερώτηση. Τι συμβαίνει στο σώμα σε physiological level όταν κάνοντας μια άσκηση φτάνουμε στα όρια μας κι ενώ το σώμα σου λέει να σταματήσεις εσύ συνεχίζεις; Πως λειτουργεί αυτή η αντίφαση σε εγκεφαλικό επίπεδο; Είναι διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου που ασχολούνται με την κάθε κατάσταση, για αυτό είναι εφικτή η αντίφαση;

Αν ξέρεις κάποιο paper, δώσε λινκ.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε

Ντοκ, μια ερώτηση. Τι συμβαίνει στο σώμα σε physiological level όταν κάνοντας μια άσκηση φτάνουμε στα όρια μας κι ενώ το σώμα σου λέει να σταματήσεις εσύ συνεχίζεις; Πως λειτουργεί αυτή η αντίφαση σε εγκεφαλικό επίπεδο; Είναι διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου που ασχολούνται με την κάθε κατάσταση, για αυτό είναι εφικτή η αντίφαση;

Δεν ξερω λεπτομερειες αλλα πρωτα σε αφηνει το μυαλο και μετα το σωμα οποτε απλα πρεπει να go through this shit.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/12/2019 στις 1:38 ΜΜ, Magic_Nature είπε

Κατεβασε κιλά. Ζητα απο κάποιον που ξέρει να σου δειξει την άσκηση που θέλεις να κάνεις. Μαλλον την εκτελεις λάθος και κατα μεγαλο ποσοστο μπλέκονται μυες που δεν θα έπρεπε. 

Για κάποιους οργανισμους η αυξηση της δυναμης δεν πρέπει να γινεται με μεγάλο ρυθμο. Χθες εκανα πάγκο. Σημερα νιώθω ένα ελαφρυ χαϊδεμα-ενοχλησουλα στον αριστερο ωμο (ελασσων στρογγυλο) και στον υπακανθιο (το νιωθω κανα μηνα αυτο) σαν πιάσιμο σαν κουραση. Το κολπο ειναι απλο δεν θα ανεβασω αλλα κιλά. Προς το παρον. 

Αφου εκανα ζεσταμα και εκτελεσα σωστα την ασκηση ο επομενος κανονας ειναι δεν σηκωνεις κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις. οι 3 κανονες

1. Ζεσταμα

2. Σωστη εκτέλεση

3. Οχι κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις.

Απλό. 

https://imgur.com/a/g3OL36G

Πηρα και μια δεστρα για επικονδυλιτιδα , με κράτησε άψογα. 10ΕΥΡΏ.

Για τον υπακάνθιο που έγραψα νομιζω κιολας γιατι η ενοχληση ειναι σχεδον κάτω απο τον αυχένα, διπλα βασικά. 

Χμ κατά 99% όλα σωστά τα κάνω.

Την ενδυνάμωση την έχω πάει πάρα πολύ προοδευτικά, ενώ η μέγιστη αντίσταση που βάζω (με λάστιχα) είναι κάτι που μυικά μπορώ να το βγάλω άνετα.

Σαν ζέσταμα κάνω στροφείς πάλι μερικά σετ,  αλλά με μαλακό λάστιχο και σε χαμηλή γωνία που η αντίσταση είναι πολύ μικρή.

Την τεχνική την προσέχω και μου την έχει δείξει φυσικοθεραπευτής.

Αυτό που ίσως παίζει ρόλο είναι ότι ο δεξής ώμος προέρχεται από ρήξη υπερακάνθιου τένοντα (γιαυτό κάνω στροφείς άλλωστε) η οποία ρήξη έδεσε με ενέσεις prp. Και ένας τραυματισμός είναι εύκολο να τριγκάρει πιασίματα που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Και όντως, στο αριστερό χέρι δεν πιάνομαι τόσο πολύ.

Βέβαια το πιάσιμο του υποακάνθιου ακόμα και με διατάσεις είναι αρκετά έντονο και με εμποδίζει από το να προοδεύσω στην ενδυνάμωση. Άμα σε μερικές εβδομάδες ακόμα δεν αρχίσει να στρώνει λογικά θα ξαναπάω σε γιατρό μπας και χρειαστεί άλλη προσέγγιση

Δημοσ.
1 hour ago, yannis27gr said:

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Από τη στιγμή που πιέζεσαι και σωματικά μπορείς να ανταπεξέλθεις σε οτιδήποτε, είτε αυτό είναι άλλη μια επανάληψη είτε ένα σετ, σημαίνει ότι ο μυς δεν έχει φτάσει σε σημείο κόπωσης για να κλατάρει, άρα είσαι στο <100% 
Από την άλλη όσο προσηλωμένος και να είσαι πνευματικά στο να δώσεις το 101% και να βγάλεις άλλη μια επανάληψη, εάν σωματικά έχεις φτάσει στο όριο σου δεν πρόκειται να γίνει αυτό. 

μιλαμε για άκρα και στις δυο καταστάσεις έτσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κουράζεσαι νιώθεις την ανάγκη να σταματήσεις. Αυτή την εντολή τη δίνει ο εγκέφαλος.

Ταυτόχρονα θες να κάνεις μια ακόμα επανάληψη οπότε ο εγκέφαλος δίνει εντολή να συνεχίσεις.

Επομένως το ίδιο κέντρο ελέγχου δίνει εντολή να σταματήσεις και να συνεχίσεις. Θέλω περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς γίνεται εκείνη τη στιγμή.

Επειδή κάθε προπόνηση την πάω σε failure και νιώθω συνέχεια αυτή την αντίφαση (να θέλω ταυτόχρονα να συνεχίσω και να σταματήσω), πάντα το είχα απορία. Προφανώς είναι διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου, το ένα που λαμβάνει σήματα από το σώμα και στέλνει εντολή να σταματήσουμε για να μην τραυματιστούμε και το άλλο που έχει σχέση με τις επιθυμίες και στέλνει εντολή να συνεχίσουμε.

Έχουμε μελετήσει κάπως τον εγκέφαλο στη σχολή αλλά αυτό δεν το είδαμε.

Επεξ/σία από yannis27gr
Δημοσ.

Δεν υφίσταται αυτό που περιγράφεις από άποψη φυσιολογίας. Οι σκελετικοί μυς είναι κατά βάση γραμμωτοί, που σημαίνει ότι υπόκεινται σε κινήσεις κατά βούληση, οταν δίνει εντολή ο εγκέφαλος.
Το ότι αισθάνεσαι κόπωση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο εγκέφαλος να στείλει νευρικό ερέθισμα/μήνυμα στις μυϊκές ομάδες να δουλέψουν. 

Το ότι ενώ είσαι κουρασμένος (αίσθηση κόπωσης) το νευρικο σύστημα δίνει εντολή για άλλη μια επανάληψη έχει να κάνει με την αυθυποβολή και ποσό μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να συνεχίσεις ενώ αισθάνεσαι κουρασμένος. Εάν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να επεξεργαστεί την εντολή, κάτι πάει λάθος. Εάν οι μύες δεν μπορούν να επεξεργαστούν την εντολή μάλλον έχεις φτάσει σε υπερκόπωση. 

εαν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος γνωστής 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Χμ κατά 99% όλα σωστά τα κάνω.

Την ενδυνάμωση την έχω πάει πάρα πολύ προοδευτικά, ενώ η μέγιστη αντίσταση που βάζω (με λάστιχα) είναι κάτι που μυικά μπορώ να το βγάλω άνετα.

Σαν ζέσταμα κάνω στροφείς πάλι μερικά σετ,  αλλά με μαλακό λάστιχο και σε χαμηλή γωνία που η αντίσταση είναι πολύ μικρή.

Την τεχνική την προσέχω και μου την έχει δείξει φυσικοθεραπευτής.

Αυτό που ίσως παίζει ρόλο είναι ότι ο δεξής ώμος προέρχεται από ρήξη υπερακάνθιου τένοντα (γιαυτό κάνω στροφείς άλλωστε) η οποία ρήξη έδεσε με ενέσεις prp. Και ένας τραυματισμός είναι εύκολο να τριγκάρει πιασίματα που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Και όντως, στο αριστερό χέρι δεν πιάνομαι τόσο πολύ.

Βέβαια το πιάσιμο του υποακάνθιου ακόμα και με διατάσεις είναι αρκετά έντονο και με εμποδίζει από το να προοδεύσω στην ενδυνάμωση. Άμα σε μερικές εβδομάδες ακόμα δεν αρχίσει να στρώνει λογικά θα ξαναπάω σε γιατρό μπας και χρειαστεί άλλη προσέγγιση

Θέλουν τεράστια προσοχη οι ώμοι. Πώς την έπαθες ρε φιλε; 

Δημοσ.

Έλα ντε. Ούτε που το κατάλαβα.

Η τενοντίτιδα (απότι έχω καταλάβει) από σύνδρομο πρόσκρουσης που είναι ψιλοσύνηθες γενικά. (αλλά έφτιαξε και εύκολα)

Η ρήξη δεν ξέρω, μάλλον έγινε κάποια απότομη κίνηση ή κάποιο βάρος ήταν μεγαλύτερο απόσο έπρεπε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έγινε δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα.

Ο πόνος ήρθε αργά και προοδευτικά σε βάθος μηνών. Δηλαδή ένιωσα μια πολύ μικρή ενόχληση αλλά προφανώς δεν έδωσα σημασία, μετά από ένα μήνα έγινε λίγο μεγαλύτερη, αλλά ακόμα όχι αρκετή για να πω ότι κάτι τρέχει, και πάει λέγοντας. Παίζει να πέρασαν 6-7 μήνες μέχρι να καταλάβω ότι όντως κάτι τρέχει και να πάω να το κοιτάξω.

Το αν στο ενδιάμεσο η ρήξη μεγάλωνε ή αν το σκίσιμο έγινε μια και έξω στην αρχή δεν έχω ιδέα.

Από την άλλη ξεκινώντας ενδυνάμωση στροφέων, ο πόνος μειώθηκε κατά 50%, και όταν δεν πέρασε τελείως τότε πήγα για υπέρηχο και φάνηκε η ρήξη

Δημοσ.

Κι άλλος με θέματα στον ώμο :P Εγω επιστρέφω αύριο γυμναστήριο μετά από διάλειμμα 2 εβδομάδων και τη θεραπεία που ακολούθησα. Για να δούμε πως θα πάει... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Η τενοντίτιδα (απότι έχω καταλάβει) από σύνδρομο πρόσκρουσης που είναι ψιλοσύνηθες γενικά. (αλλά έφτιαξε και εύκολα)

Η ρήξη δεν ξέρω, μάλλον έγινε κάποια απότομη κίνηση ή κάποιο βάρος ήταν μεγαλύτερο απόσο έπρεπε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έγινε δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα.

Ο πόνος ήρθε αργά και προοδευτικά σε βάθος μηνών. Δηλαδή ένιωσα μια πολύ μικρή ενόχληση αλλά προφανώς δεν έδωσα σημασία, μετά από ένα μήνα έγινε λίγο μεγαλύτερη, αλλά ακόμα όχι αρκετή για να πω ότι κάτι τρέχει, και πάει λέγοντας. Παίζει να πέρασαν 6-7 μήνες μέχρι να καταλάβω ότι όντως κάτι τρέχει και να πάω να το κοιτάξω.

Το αν στο ενδιάμεσο η ρήξη μεγάλωνε ή αν το σκίσιμο έγινε μια και έξω στην αρχή δεν έχω ιδέα.

Από την άλλη ξεκινώντας ενδυνάμωση στροφέων, ο πόνος μειώθηκε κατά 50%, και όταν δεν πέρασε τελείως τότε πήγα για υπέρηχο και φάνηκε η ρήξη

τι ασκησεις κανεις για ενδυναμωση στροφεων?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν μπορω να καταλαβω αυτο το "βαρος ηταν παραπανω απο οσο έπρεπε" ποιος θα μας το ορισει τελικά. Γιατι να κανεις βάρη με 20κιλα στο πάγκο δεν έχει νοημα. 20 κιλα πάγκος και αλλα 20 η μπάρα 40. Νιώθω και εγω ενα πιάσιμο (οχι πονο) αριστερά απο τον αυχένα ελπιζω να μην ειναι κανας υπερακάνθιος. Πάνω ψηλά. 

10 λεπτά πριν, katman2000 είπε

τι ασκησεις κανεις για ενδυναμωση στροφεων?

https://www.youtube.com/watch?v=-NA8lUy5_Qc&feature=emb_title

σήμερα έπαιξα πάγκο αλλα πριν το κάνω αυτο έκανα ζέσταμα με ολες τις ασκησεις που περιγράφει ο τυπάς.  

Εγω δεν παιζω πολλά κιλά στον πάγκο. Στα 70 ειμαι περιπου. Πολλά ειναι; και γυμναζομαι απο το 2013 (χωρις να ειμαι παντα συνεπης στη διατροφη μου)  εντάξει τωρα αμα δεν νιώθεις κια μια δυσκολια πιστευω δεν εχει νοημα. Στα 70 κιλά εκανα άνετα 8 επαναληψεις χωρις βοηθεια απο πισω. Ημουν ακριβως 2 επαναληψεις πριν την μυικη αποτυχια. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...