Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, evabb είπε

Πριν κατι μερες μου ειπατε για body recomposition. Τι ειναι και πως επιτυγχανεται;

Ουσιαστικα κρατας σταθερο βαρος και αλλαζεις τα ποσοστα λιπους/μυικου ιστου. Καθαρη διατροφη, με εμφαση στην πρωτεινη, και προπονηση με βαρη

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Ουσιαστικα κρατας σταθερο βαρος και αλλαζεις τα ποσοστα λιπους/μυικου ιστου. Καθαρη διατροφη, με εμφαση στην πρωτεινη, και προπονηση με βαρη

οταν λεμε καθαρη διατροφη τι εννοουμε συγκεκριμενα; Επισης απο θεμα θερμιδων πρεπει να εχουμε ελλειμα ή θερμιδες για διατηρηση; Διαβασα σε καποια sites οτι λειτουργει για υπερβαρα ατομα ή skinny fats ή ατομα μετα απο τραυματισμους ή απλα γι αυτους που πινουν το μαγικο ζωμο. Δεν ανηκω σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες. Ειναι χαμενος χρονος;

Δημοσ.
2 hours ago, evabb said:

οταν λεμε καθαρη διατροφη τι εννοουμε συγκεκριμενα; Επισης απο θεμα θερμιδων πρεπει να εχουμε ελλειμα ή θερμιδες για διατηρηση; Διαβασα σε καποια sites οτι λειτουργει για υπερβαρα ατομα ή skinny fats ή ατομα μετα απο τραυματισμους ή απλα γι αυτους που πινουν το μαγικο ζωμο. Δεν ανηκω σε καμια απο αυτες τις κατηγοριες. Ειναι χαμενος χρονος;

Το body recomp παίρνει χρόνια. Προσπάθησα (ανεπιτυχώς κυρίως λόγω υποχρεώσεων/διατροφής) πριν κάποια χρόνια και ξεκίνησα κάτι παρόμοιο καμιά 2ετία τώρα. 

Γενικά αυτό που είπε ο spect, κρατάς σταθερό το βάρος σου και αλλάζεις το % λίπους και μυικής μάζας. Εαν είσαι σαν στέκα δεν έχει κανένα νόημα. Στοχεύεις είτε ισοθερμιδικά κάθε μέρα είτε ελαφρώς υπόθερμιδικά τις μέρες όφφ (200-400kcal - μεγάλη γενίκευση) και τις μέρες που κάνεις βάρη αναπληρώνεις με +200-400. 

Εαν μιλάμε θεωρητικά, θέλεις καθαρή διατροφή που σημαίνει μακρυά απο ζάχαρη, επεξεργασμένα κλπ. Και ναι, η "στρατιωτική" προσέγγιση στη διατροφή έχει διαφορά βραχυ και μακροπρόθεσμα. Πρακτικά εαν μπορείς να το κάνεις αυτό δεν ξέρω, το βασικό (για εμένα) είναι να μετράς kcal αρχικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, evabb είπε

Τι θέλεις να κάνεις ακριβως με το σώμα σου; ειναι βασικο να ορισεις τον στοχο πρωτα.

28 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Το body recomp παίρνει χρόνια. Προσπάθησα (ανεπιτυχώς κυρίως λόγω υποχρεώσεων/διατροφής) πριν κάποια χρόνια και ξεκίνησα κάτι παρόμοιο καμιά 2ετία τώρα. 

Γενικά αυτό που είπε ο spect, κρατάς σταθερό το βάρος σου και αλλάζεις το % λίπους και μυικής μάζας. Εαν είσαι σαν στέκα δεν έχει κανένα νόημα. Στοχεύεις είτε ισοθερμιδικά κάθε μέρα είτε ελαφρώς υπόθερμιδικά τις μέρες όφφ (200-400kcal - μεγάλη γενίκευση) και τις μέρες που κάνεις βάρη αναπληρώνεις με +200-400. 

Εαν μιλάμε θεωρητικά, θέλεις καθαρή διατροφή που σημαίνει μακρυά απο ζάχαρη, επεξεργασμένα κλπ. Και ναι, η "στρατιωτική" προσέγγιση στη διατροφή έχει διαφορά βραχυ και μακροπρόθεσμα. Πρακτικά εαν μπορείς να το κάνεις αυτό δεν ξέρω, το βασικό (για εμένα) είναι να μετράς kcal αρχικά 

Αν θέλεις να βάλεις κιλά ΟΛΕΣ τις ημέρες ακολουθεις το υπερθερμιδικο πλάνο. 

Ακομα και βράδυ τρώς για να αναπληρώσεις τις θερμιδες που πρέπει. Στον ογκο δεν έχει σημασια ποτε θα φάς αλλα ποσο και τί. 

Απο youtubers πιο πολυ συγκλινω και εγω με την αποψη του Κωστα (Kostas Empeiros) που εχει κατεβει και σε αγωνες , αν θελω να βαλω παιζω πανω απο τη συντηρηση αν θέλω να χάσω κάτω και αν θέλω να μεινω σταθερος στην συντηρηση. Πιστευω ειναι σπαζοκεφαλιές τωρα αυτες οχι σημερα έφαγες 70% υδατανθρακα επειδη εκανες προπονηση ενω αυριο θα φάς 30% επειδη δεν θα κανεις. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Magic_Nature said:

Τι θέλεις να κάνεις ακριβως με το σώμα σου; ειναι βασικο να ορισεις τον στοχο πρωτα.

Αν θέλεις να βάλεις κιλά ΟΛΕΣ τις ημέρες ακολουθεις το υπερθερμιδικο πλάνο

Ακομα και βράδυ τρώς για να αναπληρώσεις τις θερμιδες που πρέπει. Στον ογκο δεν έχει σημασια ποτε θα φάς αλλα ποσο και τί. 

Απο youtubers πιο πολυ συγκλινω και εγω με την αποψη του Κωστα (Kostas Empeiros) που εχει κατεβει και σε αγωνες , αν θελω να βαλω παιζω πανω απο τη συντηρηση αν θέλω να χάσω κάτω και αν θέλω να μεινω σταθερος στην συντηρηση. Πιστευω ειναι σπαζοκεφαλιές τωρα αυτες οχι σημερα έφαγες 70% υδατανθρακα επειδη εκανες προπονηση ενω αυριο θα φάς 30% επειδη δεν θα κανεις. 

Ναι, προφανώς εαν αυτός είναι ο στόχος σου τότε τρώς και στοχεύεις υπερθερμιδικά. 

Εαν ο στόχος σου είναι το body recomposition που συζητάει η eva και έχει ως βάση το οτι παραμένεις σε σταθερό βάρος και προσπαθείς να αλλάξεις τις αναλογίες όπως είπα παραπάνω, το να είσαι υπερθερμιδικά κάθε μέρα είναι λάθος. Το recomp (χωρίς ματζούνια) θέλει υπομονή, τεράστια υπομονή και επιμονή

Επεξ/σία από j0hnn1e
Δημοσ.

Ειναι δυσκολο να παραμείνεις σε σταθερό βάρος αν πριν έτρωγε σ πολλή σαβουρα. Εγώ χωρίς δίαιτα αλλα με καθαρή διατροφή, ειχα χάσει και κανα δικιλο και σε λίγους μήνες στα ίδια κιλά με πριν ειχα σημαντική διαφορά εικόνας με χαμηλότερο bf

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Ναι, προφανώς εαν αυτός είναι ο στόχος σου τότε τρώς και στοχεύεις υπερθερμιδικά. 

Εαν ο στόχος σου είναι το body recomposition που συζητάει η eva και έχει ως βάση το οτι παραμένεις σε σταθερό βάρος και προσπαθείς να αλλάξεις τις αναλογίες όπως είπα παραπάνω, το να είσαι υπερθερμιδικά κάθε μέρα είναι λάθος. Το recomp (χωρίς ματζούνια) θέλει υπομονή, τεράστια υπομονή και επιμονή

Λάθος για το πλάνο που συζητάτε (το οποιο δεν το ξέρω μια και δεν το έχω εφαρμοσει στη πράξη ποτέ) ή γενικά λάθος; γιατι γενικά λάθος μην περιμενεις να ειναι. Τα φαγητα μιας καθαρης διατροφης ειναι απο τη φυση τους πολυ ελαφρυά και δεν προσθέτουν ευκολα κιλά , ποσο μάλλον αν δεν ακολουθεις το προγραμμα καθημερινα. Πιστευω στη φαση του ογκου ο αθλουμενος πρεπει να αποδαιμονοποιησει το λίπος και να επικεντρωθει στη μάσα. Ξεκινησα με 2500 συντηρηση λένε +400 θερμιδες το πολύ, χρειάστηκε να ανέβω στις 500 και τις 600 για να αρπάξω 3.5 κιλά σε 4 μήνες. Η κοιλια παρέμεινε η ιδια με την μεζουρα αντε μισο εκατοστο αύξηση. Κάποιες φορές ειχα φτάσει και τις +700 θερμιδες την ημέρα. Επισης απο 4 προπονησεις που ειχα υπολογισει στις 2800 θερμιδες έπεσα στις 3 και πάλι χρειαστηκε να ειμαι απο 2900-3200 για να πάρω κιλά.

Ολα αυτα ειναι δικιά μου καταγεγραμμένη εμπειρια ενος κυκλου 4 μηνών, δεν ειναι αναπραγωγη άρθρου απο το ιντερνετ του στυλ "Μην φας κακο υδατανθρακα το βράδυ θα σου γινει λιπος"

και 11 το βράδυ ετρωγα 100-150γρ ρυζι ή μακαρονια + πρωτεινη. Δεν θα έβαζα κιλα διαφορετικά. Απλό.

Δημοσ.
1 minute ago, Magic_Nature said:

Λάθος για το πλάνο που συζητάτε (το οποιο δεν το ξέρω μια και δεν το έχω εφαρμοσει στη πράξη ποτέ) ή γενικά λάθος; γιατι γενικά λάθος μην περιμενεις να ειναι. Τα φαγητα μιας καθαρης διατροφης ειναι απο τη φυση τους πολυ ελαφρυά και δεν προσθέτουν ευκολα κιλά , ποσο μάλλον αν δεν ακολουθεις το προγραμμα καθημερινα. 

Για τρίτη φορά, επειδή νομίζω υπάρχει παρερμήνευση αυτών που γράφω. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τώρα...

Εαν ο στόχος σου είναι να βάλεις κιλά, τότε: Ναι, προφανώς εαν αυτός είναι ο στόχος σου τότε τρώς και στοχεύεις υπερθερμιδικά. 

27 minutes ago, j0hnn1e said:

Όσο για τα φαγήτά μιας "καθαρής διατροφής", μια χαρά προσθέτουν κιλά εαν ξέρεις πως να ρυθμίζεις αναλογίες πρωτεΐνών, υδατάνθρακα και λιπαρών και να είσαι σε πλεόνασμα. Εαν τρως με το "ματι" υγιεινά, τότε ναι θα χάσεις. Εαν ζυγίζεις αυτά που τρώς και, όπως είπα πιο πάνω, μετράς kcal δεν θα χάσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Για τρίτη φορά, επειδή νομίζω υπάρχει παρερμήνευση αυτών που γράφω. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τώρα...

Εαν ο στόχος σου είναι να βάλεις κιλά, τότε: Ναι, προφανώς εαν αυτός είναι ο στόχος σου τότε τρώς και στοχεύεις υπερθερμιδικά. 

Όσο για τα φαγήτά μιας "καθαρής διατροφής", μια χαρά προσθέτουν κιλά εαν ξέρεις πως να ρυθμίζεις αναλογίες πρωτεΐνών, υδατάνθρακα και λιπαρών και να είσαι σε πλεόνασμα. Εαν τρως με το "ματι" υγιεινά, τότε ναι θα χάσεις. Εαν ζυγίζεις αυτά που τρώς και, όπως είπα πιο πάνω, μετράς kcal δεν θα χάσεις.

Παντως το 40/40/20 που λενε δεν το χω κανει ποτε αν εννοεις αυτο , εγω απλα παρατηρησα τις θερμιδες συντηρησης μου για 1 μηνα και μετα μπηκα και myfitnesspal το οποιο για 1 κιλο το μηνα εδινε 2850 θερμιδες 120γρ πρωτεινη 320 γρ υδατανθρακα και 100 λιπος με 4 προπονησεις της 1 ωρας την εβδομάδα.

Για να καταληξουμε στις 3000-3100 θερμιδες την ημέρα  , 120-130γρ πρωτεινη 350-360γρ υδατανθρακα και 90-110γρ λιπος. Τα εχω ολα σημειωμένα :D μαζι με τις επιδοσεις και την προοδευτικη επιβαρυνση στο γυμναστηριο. Ο λογος που αύξησα θερμιδες απο μονος μου ηταν οτι έβλεπα στη ζυγαρια κάθε 3-4 μέρες οτι ειμαι οριακά σταθερος με μια μικρη ροπη προς τα πάνω οποτε αποφάσισα να τα δώσω ολα και να προσθέσω και άλλο φαγητο. Πχ εκει που ετρωγα 100γρ κουακερ δωσε 150γρ , δώσε + 1 μπάρα με φυστικοβουτυρο (300θερμιδες) δώσε περισσοτερο ρυζι ή μακαρονια. Για αυτο έβλεπα τον υδατανθρακα κάτι μέρες ειχε φτάσει 370-390γρ λεω καλα νταξ θα γινω μπαλονι στο τέλος. Αλλα δεν μεγαλωσε η κοιλιά. 

Η φαση του ογκου δεν ειναι ευκολη. Απλα τρως συνέχεια και γυμνάζεσαι κάθε φορά λιγο πιο έντονα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα το θεμα μου ειναι πρωτιστως να χασω το γαμημενο λιπος της πλατης (δειτε τις φωτογραφιες)

bsnebE.jpg

7NWRNq.jpg

FZP6Pt.jpg

Τι πρεπει να κανω; Διαιτα; Recomposision; push-ups? pull-ups? Τι σκατα; Εχω βαρεθει να αλλαζω νουμερο στα ρουχα αλλα να συνεχιζω να βλεπω αυτα τα ψωμακια πλατης.

Μολις πεταξα στα σκουπιδια ενα σουτιεν και μια μπλουζα απο τα νευρα μου και η μπλουζα παιζει να αγοραστηκε πριν 3 εβδομαδες.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, evabb είπε

Εμενα το θεμα μου ειναι πρωτιστως να χασω το γαμημενο λιπος της πλατης (δειτε τις φωτογραφιες)

Τι πρεπει να κανω; Διαιτα; Recomposision; push-ups? pull-ups? Τι σκατα; Εχω βαρεθει να αλλαζω νουμερο στα ρουχα αλλα να συνεχιζω να βλεπω αυτα τα ψωμακια πλατης.

Μολις πεταξα στα σκουπιδια ενα σουτιεν και μια μπλουζα απο τα νευρα μου και η μπλουζα παιζει να αγοραστηκε πριν 3 εβδομαδες.

Βγαλε μια φωτο με τη πλάτη σου γιατι δεν έχω καταλαβει. Γενικος κανονας ειναι να χάσεις λιπος με μια υποθερμιδικη διατροφη να κάτσεις 1-2 μηνες συντηρηση (να συνηθισει και το στομάχι) και μετά μπαινεις να τα πάρεις σωστά αυτα που έχασες.

Αυτος ειναι ο γενικος μπουσουλας τον υπολογιζω περιπου στο 8μηνο τουλάχιστον. Με πολλή πειθαρχια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Βγαλε μια φωτο με τη πλάτη σου γιατι δεν έχω καταλαβει. 

συμπληρωσα τις φωτογραφιες στο παραπανω ποστ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, evabb είπε

συμπληρωσα τις φωτογραφιες στο παραπανω ποστ

Αν εννοεις την σελιδα 311 με τις φωτο σου εκει , μια χαρα εισαι. Η πλάτη σου έχει άνοιγμα καλό. Εννοεις ψωμάκια αυτα που φαινονται ακριβως πάνω απο το σουτιέν δεξιά και αριστερα εγω δεν θα τα έλεγα ψωμάκια. Για αυτο αν δεν σου ειναι δυσκολο βγαλε και μια φωτο με το πισω μερος της πλάτης απο τη μέση και πάνω για να μην παρεξηγηθω :P 

Ειναι και με τι προτυπο θέλεις να συγκριθεις. Η αληθεια ειναι πως οση καλη διατροφη και να εχει κανει καποιος ολοκληρη την σεζον ας πουμε 8-9 μήνες οτι ξεκινησε απο Σεπτεμβριο και ενταξει ειχε και πιο πριν μια στοιχειωδη σχεση με τον αθλητισμο απλα δεν ηταν τοσο στρατιώτης στη διατροφη του, δεν θα μπορει να πιάσει κάποιον που ειναι του σπορ καμια 5ετια. Σιγα-σιγα και με προγραμμα καλυτερα να ανταγωνιζομαστε τν εαυτο μας μερα με τη μερα παρα τους αλλους.:) 

• Like 1
Δημοσ.

Εύα κατα τη δίκη μου γνώμη επειδή είσαι και 25% σε λίπος θα ηταν καλο να εφαρμόσεις υποθερμιδικη διατροφή με φουλ πρωτεΐνη και με παράλληλη εμφαση στα βαρη. Ο μόνος τρόπος να κάψεις τοπικό λίπος (αν μπορούμε να το πουμε αυτο) ειναι με τις ασκήσεις που εστιάζουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Δηλαδή με την ανάπτυξη μυϊκού ιστού έναντι του λιπώδους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εύα κατα τη δίκη μου γνώμη επειδή είσαι και 25% σε λίπος θα ηταν καλο να εφαρμόσεις υποθερμιδικη διατροφή με φουλ πρωτεΐνη και με παράλληλη εμφαση στα βαρη. Ο μόνος τρόπος να κάψεις τοπικό λίπος (αν μπορούμε να το πουμε αυτο) ειναι με τις ασκήσεις που εστιάζουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Δηλαδή με την ανάπτυξη μυϊκού ιστού έναντι του λιπώδους

Αυτο σκεφτομουν κι εγω, οτι δλδ πρεπει να χασω κανα 3αρι κιλα ακομα να πεσω σε λιπος ενω συνεχιζω τα βαρη. Το θεμα ειναι τι ασκησεις στοχευουν αυτο το σημειο; Νιωθω οτι τα ποδια μου ειναι παρατερα γυμνασμενα σε σχεση με τα χερια και την πλατη μου (προφανως οι απειρες ωρες ελλειπτικο εκαναν τρομερη δουλεια στα ποδια). Θα πρεπει να βαλω μια μερα την εβδομαδα μονο χερια/πλατη μαλλον αλλα δεν ξερω τι; Τι να ζητησω απο τον γυμναστη στο γυμναστηριο;

19 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Αν εννοεις την σελιδα 311 με τις φωτο σου εκει , μια χαρα εισαι. Η πλάτη σου έχει άνοιγμα καλό. Εννοεις ψωμάκια αυτα που φαινονται ακριβως πάνω απο το σουτιέν δεξιά και αριστερα εγω δεν θα τα έλεγα ψωμάκια. Για αυτο αν δεν σου ειναι δυσκολο βγαλε και μια φωτο με το πισω μερος της πλάτης απο τη μέση και πάνω για να μην παρεξηγηθω :P 

Ειναι και με τι προτυπο θέλεις να συγκριθεις. Η αληθεια ειναι πως οση καλη διατροφη και να εχει κανει καποιος ολοκληρη την σεζον ας πουμε 8-9 μήνες οτι ξεκινησε απο Σεπτεμβριο και ενταξει ειχε και πιο πριν μια στοιχειωδη σχεση με τον αθλητισμο απλα δεν ηταν τοσο στρατιώτης στη διατροφη του, δεν θα μπορει να πιάσει κάποιον που ειναι του σπορ καμια 5ετια. Σιγα-σιγα και με προγραμμα καλυτερα να ανταγωνιζομαστε τν εαυτο μας μερα με τη μερα παρα τους αλλους.:) 

Εννοω τα ψωμακια πανω απο το σουτιεν το οποιο ειναι αθλητικο και ειναι αρκετα σφιχτο αλλα ετσι πρεπει να ειναι. Ιδου και η πλατη χωρις ρουχα, χωρις τιποτα. Οι φωτογραφιες ειναι ασφαλεις για δουλεια 😋

xwMpaj.jpg

VZj1D4.jpg

Επεξ/σία από evabb
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...