Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Πωλητής καρπουζιών λέει... Καλό! :)

Αλλά καμία σχέση. Πρέπει να έρθεις στη λαϊκή μας να δεις πωλήτριες καρπουζιών για να χεις μέτρο σύγκρισης.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να χάσεις κιλά εκτός κι αν έχεις στόχο τα ανορεκτικά μοντέλα. Στη θέση σου θα έκανα recomp κι όχι διατροφή μείωσης βάρους.

(ακόμα γελάω με το πωλήτρια καρπουζιών, κυρίως γιατί μου έφερες μα συγκεκριμένη στο νου, ε ρε να φας σφαλιάρα απ' αυτήν :D )

το λεω γιατι τα χερια μου ειναι σαν να εχουν μονιμως απο κατω δυο καρπουζια. ειναι σαν να στεκονται στον αερα.

για να καταλαβεις τι εννοω κοιτα το χερι που ειναι κατω.

spacer.png

iFUVFD.jpg

25 λεπτά πριν, Spect~ είπε

ουυυ χοντρηηηηηη! Βγαλε ΤΩΡΑ τα κολαν!! :P σε πειραζω για την προηγουμενη συζητηση ε; μην το παρεις στραβα. Μια χαρα εισαι, παραμενουν οι μπουταρες, με την καλη εννοια.!!!

να ξερω, να τα καψω τα κολαν ή οχι; 😱

Επεξ/σία από evabb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, evabb είπε

το λεω γιατι τα χερια μου ειναι σαν να εχουν μονιμως απο κατω δυο καρπουζια. ειναι σαν να στεκονται στον αερα.

για να καταλαβεις τι εννοω κοιτα το χερι που ειναι κατω.

Το έχω και γω αυτό. Είναι άσχημο πράγμα και κάνει τα χέρια να δείχνουν άβολα.

Δεν ξέρω αν φταίει μια μικρή ποσότητα λίπους πάντως, μάλλον είναι θέμα κατασκευής πιστεύω :-(

2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το έχω και γω αυτό. Είναι άσχημο πράγμα και κάνει τα χέρια να δείχνουν άβολα.

Δεν ξέρω αν φταίει μια μικρή ποσότητα λίπους πάντως, μάλλον είναι θέμα κατασκευής πιστεύω :-(

οποτε ειμαστε καταδικασμενοι; δεν νιωθω παντως αβολα τα χερια μου ουτε εχω προβλημα κινητικοτητας και ουδεποτε ειχα τραυματισμο στους ωμους.

3 ώρες πριν, evabb είπε

Περιμενω την ετυμηγορια.  1,64 υψος, 58,5 κιλα και 25% BF

Λεω να χασω 3,5 κιλα ακομα μπας και πεσουν λιγο τα μπρατσα και δειχνω λιγοτερο σαν πωλητης καρπουζιων.

Απόκρυψη περιεχομένων

943P3z.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

k2Wt2L.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

YTh5ZU.jpg

Αυτοί οι τετρακέφαλοι πάνε χαμένοι αν το κάθισμα δεν είναι στα 80 κιλά. 

Μεσημεριανό και χτεσινή προπόνηση χωρίς τα ζεστάματα 

Χοιρινή μπριζόλα+ρύζι+λάχανοσαλάτα+φέτα + 3bit καραμέλα+καφές.

Squat: 5x125 , 3x140, 4x155, 3x5x125
Deadlift: 8x3x140
Leg curls+Leg extensions superset χωρίς διάλειμμα : 4x failure τυχαία κιλά για να κινούμαι στις 8-12 επαναλήψεις
Face pulls : 5x failure x 27 κιλά

Superset Rear Delt Flyes+laterall raises 3x6xfailure

Back extensions  bodyweight: 3xFailure

• Like 4

8 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

3bit καραμέλα

Αντιπαραθέτω, τριάδα από αυτές για μεσημεριανό και preworkout η συνταγή μου καφεΐνης - κρεατίνης και κάτι που δεν κάνει να πω 😁

22517_offer_alternative.jpg

Squat: 5 * 90, 5 * 120, 5 * 150, 8 * 110, 7 * 110  1:30 διάλειμμα

Squat: 10 * 90 * 10 set, 1:30 διάλειμμα

Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία, μόνο το squat μετράει! 😊

• Like 4

20 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αυτοί οι τετρακέφαλοι πάνε χαμένοι αν το κάθισμα δεν είναι στα 80 κιλά. 

Μεσημεριανό και χτεσινή προπόνηση χωρίς τα ζεστάματα 

Χοιρινή μπριζόλα+ρύζι+λάχανοσαλάτα+φέτα + 3bit καραμέλα+καφές.

Squat: 5x125 , 3x140, 4x155, 3x5x125
Deadlift: 8x3x140
Leg curls+Leg extensions superset χωρίς διάλειμμα : 4x failure τυχαία κιλά για να κινούμαι στις 8-12 επαναλήψεις
Face pulls : 5x failure x 27 κιλά

Superset Rear Delt Flyes+laterall raises 3x6xfailure

Back extensions  bodyweight: 3xFailure

Έχω φτάσει μέχρι 38 κιλά στο Smith machine αλλά σας άκουσα και άρχισα να κάνω κανονικά squats με ελεύθερη μπάρα σε κλουβί. Προς το παρόν μαθαίνω την τεχνική και είμαι στα 22 κιλά. 

• Like 2

30 λεπτά πριν, evabb είπε

Έχω φτάσει μέχρι 38 κιλά στο Smith machine αλλά σας άκουσα και άρχισα να κάνω κανονικά squats με ελεύθερη μπάρα σε κλουβί. Προς το παρόν μαθαίνω την τεχνική και είμαι στα 22 κιλά. 

Καλά κάνεις. Μάθε τελεια την τεχνική και μην βιαστεις να ανεβάσεις κιλά. 

• Like 2

Κάτι όσων αφορά τα squat και την δύναμη στα πόδια, κάνοντας πρέσα με τα μέγιστα κιλά για 5 επαναλήψεις και 5 σετ μετά τα squats μου είχα αισθητά περισσότερη δύναμη στο squat με την μέγιστη μου να είναι 15 κιλά παραπάνω απ'ότι είναι τώρα που έκοψα την πρέσα. Την έκοψα διότι τα 5 σετ με μέγιστα κιλά έκαναν τα γόνατα μου ταραμά και δεν μπορούσα να κάνω τις υπόλοιπες αγαπημένες μου προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Το ζουμί της αναρτήσεως μου αυτής είναι ότι η βαριά πρέσα βοηθάει στην αύξηση της δύναμης στα squat. (no shit sherlock αλλά τέλος πάντων!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πολυαρθρικες ασκησεις φερειπειν τα σκουοτ πιστευω οτι έχουν ενα πλεονεκτημα το οποιο ειναι ταυτοχρονα και μειονέκτημα. 

Γυμναζουν ταυτοχρονα πολλες ομάδες απο μυς-αρθρωσεις και αν εισαι κάπου δυνατος κάπου αλλου μπορει να εισαι αδυνατος. Η ασκηση ομως θα σε κτυπησει και εκει. 

Για παράδειγμα μπορει να έχεις δυνατά ποδια αλλα οχι ακομα δυνατούς ραχιαιους και μέση. Μπορει να έχεις δυνατη μέση αλλα οχι δυνατά πέλματα.

Τα πέλματα μαζι με το ισχιο ειναι η κινητηρια δυναμη στα squat. Εάν το πέλμα δεν πατησει ολοκληρο στο έδαφος αλλα πατάνε μονο οι μυτες στο ανέβασμα το σώμα φευγει μπροστά σε προβολή και η επιβάρυνση πέφτει πλέον στα γονατα και τις αρθρώσεις. Ειναι σημεια που μας ξεφευγουν και μετά λέμε αααχ εχω εναν πονο εδώ.... ναι γιατι δεν εκανες σωστά την άσκηση ή ξέρεις να την κάνεις αλλα έβαλες περισσοτερα κιλά απο αυτα που μπορεις να διαχειριστεις και ετσι το βάρος για να κρατηθεις ορθιος έπεσε πανω στους τενοντες και τις αρθρώσεις. 

Θα τον πάρεις τον ογκο μην ανησυχεις αν τωρα κάνεις 100 κιλά μη βάλεις 120 βάλε 102 βάλε 105. Και αυτο προοδευτικη επιβάρυνση ειναι. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1

33 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Οι πολυαρθρικες ασκησεις φερειπειν τα σκουοτ πιστευω οτι έχουν ενα πλεονεκτημα το οποιο ειναι ταυτοχρονα και μειονέκτημα. 

Γυμναζουν ταυτοχρονα πολλες ομάδες απο μυς-αρθρωσεις και αν εισαι κάπου δυνατος κάπου αλλου μπορει να εισαι αδυνατος. Η ασκηση ομως θα σε κτυπησει και εκει. 

Για παράδειγμα μπορει να έχεις δυνατά ποδια αλλα οχι ακομα δυνατούς ραχιαιους και μέση. Μπορει να έχεις δυνατη μέση αλλα οχι δυνατά πέλματα.

Τα πέλματα μαζι με το ισχιο ειναι η κινητηρια δυναμη στα squat. Εάν το πέλμα δεν πατησει ολοκληρο στο έδαφος αλλα πατάνε μονο οι μυτες στο ανέβασμα το σώμα φευγει μπροστά σε προβολή και η επιβάρυνση πέφτει πλέον στα γονατα και τις αρθρώσεις. Ειναι σημεια που μας ξεφευγουν και μετά λέμε αααχ εχω εναν πονο εδώ.... ναι γιατι δεν εκανες σωστά την άσκηση ή ξέρεις να την κάνεις αλλα έβαλες περισσοτερα κιλά απο αυτα που μπορεις να διαχειριστεις και ετσι το βάρος για να κρατηθεις ορθιος έπεσε πανω στους τενοντες και τις αρθρώσεις. 

Θα τον πάρεις τον ογκο μην ανησυχεις αν τωρα κάνεις 100 κιλά μη βάλεις 120 βάλε 102 βάλε 105. Και αυτο προοδευτικη επιβάρυνση ειναι. 

γι αυτο κι εγω ανεβαζω κιλα εξωφρενικα αργα, φοβαμαι μην μου μεινει η μεση στο χερι και τρεχω. Ετσι κι αλλιως τι θα κερδισω αν σηκωσω χ κιλα; θα αλλαξει κατι στην ζωη μου;

7 λεπτά πριν, evabb είπε

γι αυτο κι εγω ανεβαζω κιλα εξωφρενικα αργα, φοβαμαι μην μου μεινει η μεση στο χερι και τρεχω. Ετσι κι αλλιως τι θα κερδισω αν σηκωσω χ κιλα; θα αλλαξει κατι στην ζωη μου;

Η μέση δεν θα μεινει στο χέρι αν εκτελεις σωστά την άσκηση και έχεις κάνει πιο πριν ζέσταμα. Οι βασικοι κανονες ασφαλειας του γυμναστηριου ειναι 

α) ζέσταμα (αναλογα το σημειο σε άνω ή κατω κορμο)

β) σωστη εκτέλεση

γ) οχι κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις. 

Πάν μέτρον άριστον μην ειμαστε ουτε καουμπόυδες αλλα ουτε και υπερβολικά φοβιτσιάρηδες. Βλέπεις οτι μια μέρα έχεις φάει καλα , εισαι ξεκουραστος και έχεις την άσκηση, εκει που εισαι στα 100 κιλά βάζεις 105. Αν δεις οτι και στα 105 εισαι σχετικά οκ. Βάζεις 108 ή 110. Έτσι ανεβάζουν κιλά οι σοβαροι άνθρωποι. Και βεβαια το γυμναστηριο δεν ειναι μήνες ή χρονο ειναι χρονια. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Η μέση δεν θα μεινει στο χέρι αν εκτελεις σωστά την άσκηση και έχεις κάνει πιο πριν ζέσταμα. Οι βασικοι κανονες ασφαλειας του γυμναστηριου ειναι 

α) ζέσταμα (αναλογα το σημειο σε άνω ή κατω κορμο)

β) σωστη εκτέλεση

γ) οχι κιλά που δεν μπορεις να ελέγξεις. 

Πάν μέτρον άριστον μην ειμαστε ουτε καουμπόυδες αλλα ουτε και υπερβολικά φοβιτσιάρηδες. Βλέπεις οτι μια μέρα έχεις φάει καλα , εισαι ξεκουραστος και έχεις την άσκηση, εκει που εισαι στα 100 κιλά βάζεις 105. Αν δεις οτι και στα 105 εισαι σχετικά οκ. Βάζεις 108 ή 110. Έτσι ανεβάζουν κιλά οι σοβαροι άνθρωποι. Και βεβαια το γυμναστηριο δεν ειναι μήνες ή χρονο ειναι χρονια. 

και πως κανεις ζεσταμα για τα squats?

8 ώρες πριν, evabb είπε

Ρε παιδιά, άμα βγάλω φωτογραφία στο γυμναστήριο (που έχει καλούς καθρέφτες) θα με πουν ψωναρα; 

Δεν φταίνε οι καθρέφτες αγάπη μου εσυ έγινες κορμάρα ☺️

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Θα ξεκινήσω με τη σημερινή προπόνηση, η οποία βγήκε πολύ καλά:

• 5,5 km @ 225W Airbike
  • 35' mobility και warmup με λάστιχα και 5x5 Βodyweight Pullups
  • 4x1'@80kg (2x40) Farmer's Walk
  • 4x8@79kg Straight Arm Pulldown
  • 1x16@64kg Straight Arm Pulldown (AMRAP)
  • 1x10@110kg Deadlift (Warmup)
  • 1x8@130kg Deadlift (Warmup)
  • 7x3@140, 155, 155, 155, 165, 165, 165kg Deadlift 
  • 1x12@120kg Deadlift (AMRAP)
  • 2x5@88kg Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps (Warmup)
  • 7x4@93, 93, 93, 98, 98, 103, 103kg Zercher Squat
  • 1x12@80kg Zercher Squat (AMRAP)
  • 1x10@80kg Reverse-grip Barbell Row (Warmup)
  • 7x4@90, 90, 90, 90, 100, 100, 100kg Reverse-grip Barbell Row
  • 2x4@100kg Dead Row
  • 1x12@75kg Bent Over Row (AMRAP)
  • 5x6@73kg Barbell Chinese Pull (Clean Pull)
  • 1x10@75kg Barbell Bench Press (Warmup)
  • 7x4@80, 85, 90, 90, 95, 100, 103kg Barbell Bench Press
  • 1x16@73kg Barbell Bench Press (AMRAP)
  • 4x8@10kg (2x5) Hyper W/Y Extensions στο GHD
  • 4x8@75kg Wide-Grip Seated Cable Row
  • 4x10@20kg (2x10) Dumbbell Lateral Raise with 3'' Static Hold
  • 4x12@45kg Face Pull with External Rotation

Βγήκε πολύ καλά η προπόνηση και ανέβηκα 3-5 κιλά στα περισσότερα sets. Εγκαινίασα και το καινούργιο μου λάστιχο (Gearup 65 lbs-μπλε) στο mobility.

Tα καλά νέα είναι ότι δυναμώνω και πάω, η προπόνηση βγαίνει κουραστικά μεν αλλά χωρίς απρόοπτα. Ρίχνω πολλή δουλειά και αυτό έχει αντίκρυσμα. Το καλό ζέσταμα συντελεί στο να μην παίρνω στο χέρι τις αρθρώσεις, σε συνδυασμό με την όσο γίνεται πιο σωστή φόρμα κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. Κακά τα ψέμματα, η κούραση είναι η νούμερο ένα αιτία που χαλάει η φόρμα, όταν τα κιλά δεν είναι υπερβολικά. Εδώ είναι που ο σωστός εξοπλισμός (παπούτσια, ζώνη, περιγονατίδες, περικάρπια κτλ) θα αποτρέψει ένα μεγάλο εύρος πιθανών τραυματισμών.

Όπως και να έχει, περπάτησα ένα τέταρτο μέχρι το σπίτι μου, ήπια την μπύρα μου και το μαγνήσιό μου. Έκανα το foam rolling μου και τις διατάσεις μου και έφαγα τα εξής για μεσημεριανό:

lunch.png

Η γυναίκα μου είχε κέφια και έφτιαξε και φασολάδα και κοτόπιτα. Έγινε σφαγή, όπως βλέπετε. Χωνεύω μια χαρά, περίμενα να ήθελα και δεύτερη μπύρα (περιμένω βαρελάκι Leffe).

Για το φαγητό τώρα.

Έχει πλάκα να το γράφω εγώ αυτό, αλλά τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Το φαγητό είναι το δεύτερο πιο εύκολο πράγμα, μετά τον ύπνο.

Θαρρείτε ότι ο οργανισμός καταλαβαίνει αν τρως φιλέτο, πατσά, γίγαντες, παγωτό, τσικουδιά; Το μόνο που γνωρίζει είναι αμινοξέα, μονοσαχκαρίτες, λιπαρά οξέα, ίνες (διαλυτές και μη), υγρασία, τέφρα, αλκοόλες, κάποιες γλυκερόλες, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, κάποιες οργανικές ενώσεις και τοξίνες.

Δεν έχει σημασία το τί τρως, αρκεί τα επιμέρους στοιχεία να καλύπτουν τους όποιους στόχους. Mπορούμε να ζήσουμε τρώγοντας κάθε μέρα Soylent Green. 'Η και 5 διαφορετικές πίτσες.

Προφανώς, η απορρόφηση και η αξιοποίηση της ενέργειας είναι που δυσκολεύει την κατάσταση. Εδώ παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες με μπαλαντέρι το μικροβίωμα που είναι ικανό να σε ανεβάσει ή να σε χαντακώσει. Η γενική κατάσταση του πεπτικού σωλήνα, η επάρκεια ενζύμων, ορμονικά ερεθίσματα, οι ίνες και το νερό και πολλά άλλα είναι που ρυθμίζουν το ρυθμό απορρόφησης από τις εντερικές λάχνες. Γενικά, τίποτα δεν πάει χαμένο. Η επιφάνεια του εντέρου είναι αρκετά μεγάλη για να απορροφήσει κιλά φαγητού. Συνήθως η έλλειψη ενζύμων και οι βλάβες στο σωλήνα σε συνδυασμό με κακής ποιότητα μικροβίωμα είναι που δεν το επιτρέπουν και έχουμε φαινόμενα dumping. Ένα αστείο φαινόμενο είναι και οι τύψεις, αν σκέφτομαι ότι έφαγα πολύ και στρεσαριστώ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κορτιζόλη και να έχουμε suboptimal απορρόφηση. Να τρώτε χωρίς τύψεις, λοιπόν!

Έχει υπολογιστεί ένας μέσος ρυθμός απορρόφησης για κάθε στοιχείο από τα παραπάνω που αναφέρω, όμως η κατάσταση περιπλέκεται εξαιρετικά όταν συνδυάζονται όλα μεταξύ τους. Τρέχα γύρευε.

Από εκεί και πέρα, προσλαμβάνουμε συνολική ενέργεια (περισσότερη ή λιγότερη σε σχέση με τις ανάγκες του 24ώρου) αναλόγως τη δραστηριότητα που έχουμε. Πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις. Δάχτυλο βάζεις, δάχτυλο θα πάρεις όπως λένε και οι παπατζήδες.

Είμαι σύντομος σήμερα γιατί πρέπει να πάω τα παιδιά παιδικό θέατρο.

@evabbΈχεις καλή σωματοδωμή. Δούλεψε αρκετά με strength training και mobility και θα με θυμηθείς σε 33 χρόνια. Eπένδυσε στο μέλλον σου!

À tout à l'heure.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, evabb είπε

και πως κανεις ζεσταμα για τα squats?

Ισχιο - μέση 

Γονατα 

Διάλεξα μια άσκηση απο κάθε βιντεο και επισης κάνω και σκαλοπατάκια 15 για κάθε ποδι επι 4 σέτ. (Έχω βρει ενα ξυλινο κουτι στο γυμναστηριο και ανεβοκατεβαινω εκει) 

αρα πριν ξεκινησεις οποιαδηποτε άσκηση καθισματων ή και άρσεων θανατου θέλεις 10 λεπτά ζέσταμα το λιγοτερο. 

Aρα καλύπτουμε τον 1ο κανονα ασφαλειας που λέει για το ζέσταμα. 

Εκτελούμε σωστά την άσκηση και άρα καλύπτουμε και τον 2ο κανόνα ασφάλειας για την σωστή εκτέλεση 

ο 3ος κανονας λέει να μην βάζουμε κιλά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε που ειναι και ο τελευταιος κανονας του ανωτερω βίντεο. Το οποιο δειχνει την άψογη εκτελεση ενος καθισματος. 

Με αυτους τους 3 κανονες ασφαλειας θα κάνεις καθισματα μέχρι να φτάσεις 90 χρονων και δεν θα έχεις ποτε προβλημα. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...