Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κρίμα γι αυτόν που σκοτώθηκε λοιπόν !

Το ντοκιμαντέρ όσοι δεν το έχετε δει δείτε το, κυλάει η ώρα νεράκι δεν το βαριέσαι καθόλου ! 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ πάντως που το ξεκίνησα το έκλεισα στο πεντάλεπτο διότι ήταν απλά κάποιος που έδινε συνέντευξη τύπου or something. Υπερβολικά μη κινηματογραφικό για τα γούστα μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, katman2000 είπε

το πλιγουρι πως μπορεις και το τρως εισαι ηρωας 😁 πλακα πλακα πρεπει να χει καλα μακρος ε? 

Στη διατροφη αν χρειαστει ειμαι πολύ σκληρος. Εγραψα και χθές πιτσα έχω να βάλω στο στομα μου μηνες. Δεν το κανω επειδη θέλω να κατεβω σε αγώνες αλλα εντάξει 

οταν κάνω ατασθαλιες συνηθως ειναι μια σοκολατα 150γρ - 3-4 παστάκια - 1-2 μπάλες παγωτο και ως εκει. Δηλαδη δεν θα κάτσω να φάω μια οικογενειακη μετα 2 πιτογυρα και 1 τουρτα σοκολατα. Σαν τα 10.000 calories challenge που κάνουνε.

Ο λογος ειναι οτι μετά θα θέλω να κάνω εμετό και άρα θα χαλάσει το αισθημα ευφοριας που θα νιωθω οτι έφαγα κάτι που μου έλειψε. Τωρα τις γιορτες θα κάνω και 1-2 αλμυρες ατασθαλιες. ;) 

Τωρα σχετικά με το πλιγουρι εχει τα ιδια μάκρος πάνω κάτω με τα ζυμαρικά ολικής ή και λευκά αν εξαιρεσεις 30 θερμιδες λιγοτερες. Ιδιο περιπου σε υδατανθρακες κτλπ αλλά 

κάποιος θα πει οτι οποιος τρωει μακαρονια λευκά και γενικά αλευρα και ψωμι ακομη ολικης τρωει σαβούρα. Συγκεκριμενα αυτα λέει o Phil Strife εδω

ο οποιος κράζει και το ψωμι ολικής και τα μακαρονια. Προσωπικά δεν ειχα προβλημα στον ογκο με το τοστάκι ολικής που αυτος κράζει. Αλλα εντάξει θα σου πει εγω φιλε έχω φλέβα εσυ δεν έχεις. Γιατι εσυ τρως ψωμι ολικής ενω εγω δεν τρωω. Κατι μπορει να  βρει για να "μειωσει" ας το πουμε το επιχειρημα σου , παρα το οτι το σώμα του μπορει να ειναι σε κάποια σημεια καλυτερο απο το δικο σου και απο άλλους ασταθμητους παράγοντες οπως ειναι τα χρονια γυμναστικής - τα γενετικά και τα "δυνατα" σημεια του καθενος. 

Σε αντιθετη κατευθυνση κινειται ο Sharo o οποιος έχει μυικοτητα 

Προσωπικά δική μου αποψη εφοσον δεν κατεβαινεις σε αγώνες , μπορεις να βάλει και ψωμι ολικης και μακαρονια σε μια διατροφη ογκου. Ακριβως οπως ισχυριστηκε και ο OneWaySystem στο πιατο με τα αυγά και τα μακαρονια.

Εμενα δεν με ζημιωσαν στη διατροφη μου γιατι ειχα γρηγορα πολλες θερμιδες (ετρωγα 4 φέτες) δηλαδη 280 θερμιδες και άλλες 300 τα 50γρ φυστικοβουτυρο και άλλες 300 τα καρυδια και μέλι αλλες 50 οποτε κάναμε ενα δεκατιανο γυρω στις 930 θερμιδες! Και περιπου 60 υδατανθρακες και αν εβαζες και μια μπανανα 150γρ τοτε πηγαινες στα 100γρ υδατανθρακα εγω την μέρα έπαιρνα 320-360γρ υδατανθρακα. Η μπανανα επισης θα ανεβαζε τις θερμιδες στις 1050 περιπου. 

Τωρα αν νομιζει κάποιος οτι τον ζημιώνουν εννοειται σκληραινει ακομη περισσοτερο την διατροφη του και για υδατανθρακα εξαφανιζει ψωμιά και αλευρα και πεφτει στην κινοα στο πλιγουρι στο ρυζι και στην γλυκοπατατα-πατατα. 

Ειναι αποψεις που διιστανται. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, evabb είπε

Θα ξεράσω. Πώς τρως άψητο πελτε; 

A! Πολύ ευχάριστα! 

Με λαδάκι - αλατάκι και ανακάτεμα στα μακαρονια ειδικα με τονο ειναι μούρλια. Ισως βάζουνε και λιγο ζάχαρη μέσα χωρις να την αναγράφει στα συστατικα αλλα τι να κάνουμε. Δεν έγινε κάτι. Αλλωστε και το μέλι που βάζω το πρωι στο κουάκερ για να σπάσει η σποριλα , ισως έχει ζάχαρη μέσα (φυσικη έχει σιγουρα).

Αλλα οπως ξαναειπα δεν πάμε για αγώνες. Δεν θα πειράξουν αυτες οι μικρές λεπτομέρειες. Τωρα αν πηγαινεις για αγώνες και εξαρτάται το επαγγελμα σου απο αυτο ναι οι συμβουλες μου ειναι ακατάλληλες. Γιατι δεν κάνει να τρως ΟΥΤΕ μέλι. Αλλα για ολους τους υπολοιπους που θέλουν απλα μια καλή φυσική κατασταση μια χαρα ειναι. Αν κάνεις ολα τα υπολοιπα σωστά το καλοκαιρι θα εισαι πολυ πάνω απο το μέσο ορο. ;) 

Βεβαια δεν συγκρινεται με μια σαλτσα που θα έφτιαχνες με σκορδάκι - κρεμυδάκι - μυρωδικα και πιπεριες αλλα οκ .... η ώρα έχει πάει 4 και μιση το απογευμα , εχω γυρισει απο τη δουλειά ισα που προλαβαινω να βράσω μακαρονια ειμαι αρκετα κουρασμένος και πεινασμένος , εχω και κοτοπουλο απο χθές στο ψυγειο ή τονο βάζω και λιγο πελτέ βάζω και λιγη ετοιμη σαλατα κομενη απο σκλαβενιτη και εχω μέσα σε 20λεπτά ενα γεύμα γιατι μετά πρέπει να κοιμηθω , να σηκωθω και να πάω γυμναστηριο ! Και χρονος για πολυτέλειες δεν υπάρχει. 

Η κοπελα μου δυστυχως δεν ειναι συνεχεια εδώ , γιατι οποτε ειναι με περιμενει έτοιμο φαγητο σπιτι :)  αλλα δε γμιεται θα προσαρμοστουμε. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Έχω κολησει με αυτο https://www.epiros.gr/product/alifoti/ . Μπορω να φάω ενα κεσεδάκι σε μια μερα αλλα κρατιέμαι. Και το τρώω σε 2 😂

Μου ρθε να το πω επειδή ανεβάζετε φαγητά 😛

Ωραίο φαίνεται, αρκετή πρωτεϊνη αλλα και κάργα αλάτι! 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

A! Πολύ ευχάριστα! 

Με λαδάκι - αλατάκι και ανακάτεμα στα μακαρονια ειδικα με τονο ειναι μούρλια. Ισως βάζουνε και λιγο ζάχαρη μέσα χωρις να την αναγράφει στα συστατικα αλλα τι να κάνουμε. Δεν έγινε κάτι. Αλλωστε και το μέλι που βάζω το πρωι στο κουάκερ για να σπάσει η σποριλα , ισως έχει ζάχαρη μέσα (φυσικη έχει σιγουρα).

Αλλα οπως ξαναειπα δεν πάμε για αγώνες. Δεν θα πειράξουν αυτες οι μικρές λεπτομέρειες. Τωρα αν πηγαινεις για αγώνες και εξαρτάται το επαγγελμα σου απο αυτο ναι οι συμβουλες μου ειναι ακατάλληλες. Γιατι δεν κάνει να τρως ΟΥΤΕ μέλι. Αλλα για ολους τους υπολοιπους που θέλουν απλα μια καλή φυσική κατασταση μια χαρα ειναι. Αν κάνεις ολα τα υπολοιπα σωστά το καλοκαιρι θα εισαι πολυ πάνω απο το μέσο ορο. ;) 

Βεβαια δεν συγκρινεται με μια σαλτσα που θα έφτιαχνες με σκορδάκι - κρεμυδάκι - μυρωδικα και πιπεριες αλλα οκ .... η ώρα έχει πάει 4 και μιση το απογευμα , εχω γυρισει απο τη δουλειά ισα που προλαβαινω να βράσω μακαρονια ειμαι αρκετα κουρασμένος και πεινασμένος , εχω και κοτοπουλο απο χθές στο ψυγειο ή τονο βάζω και λιγο πελτέ βάζω και λιγη ετοιμη σαλατα κομενη απο σκλαβενιτη και εχω μέσα σε 20λεπτά ενα γεύμα γιατι μετά πρέπει να κοιμηθω , να σηκωθω και να πάω γυμναστηριο ! Και χρονος για πολυτέλειες δεν υπάρχει. 

Η κοπελα μου δυστυχως δεν ειναι συνεχεια εδώ , γιατι οποτε ειναι με περιμενει έτοιμο φαγητο σπιτι :)  αλλα δε γμιεται θα προσαρμοστουμε. 

"Το μέλι ίσως έχει ζάχαρη; "Το μέλι είναι καθαρή ζάχαρη και φρουκτόζη ανακατεμενες σε ελάχιστο νερό. Προφανώς έχει και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (το αληθινό μέλι) αλλά δεν είναι αυτά ο κύριος όγκος του μελιού. 

Δημοσ.

Να διευκρυνίσω ότ

1 ώρα πριν, evabb είπε

"Το μέλι ίσως έχει ζάχαρη; "Το μέλι είναι καθαρή ζάχαρη και φρουκτόζη ανακατεμενες σε ελάχιστο νερό. Προφανώς έχει και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (το αληθινό μέλι) αλλά δεν είναι αυτά ο κύριος όγκος του μελιού. 

Μάλλον κάποιο λάθος στην μετάφραση. 

Αν εννοούμε ως ζάχαρη την ζάχαρη που παίρνουμε από το μαγαζί της γειτονιάς μας το μέλι δεν έχει καθόλου τέτοια ζάχαρη. Έχει διάφορα σάκχαρα (αυτό εννοεί ως ζάχαρη μάλλον) με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι η γλυκόζη με την φρουκτόζη.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

Και η μπανάνα καθαρή ζάχαρη έχει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Musclemar είπε

Ωραίο φαίνεται, αρκετή πρωτεϊνη αλλα και κάργα αλάτι! 

Είναι το πρώτο που κοιτάω όποτε βλέπω διατροφικές πληροφορίες. Σαν κάτι άλλα προϊόντα (όχι γαλακτοκομικά, γενικά μιλάω) που λένε "χωρίς συντηρητικά" κι είναι τίγκα στο αλάτι.

Πάντως για γαλακτοκομικό προϊόν είναι λογική η ποσότητα αλατιού. Και πρέπει να είναι αρκετά γευστικό.

Επεξ/σία από yannis27gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον 1ο γεύμα πριν απο κανα 2ωρο 

https://imgur.com/a/lVaovQf

250γρ γιαουρτι , 150γρ μπανάνα , 10-15γρ μέλι , κακάο , 

ΘΕΡΜΙΔΕΣ                   720

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ        120

ΠΡΩΤΕΙΝΗ                    33 

ΛΙΠΑΡΑ                         12 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Και η μπανάνα καθαρή ζάχαρη έχει. 

Όχι, δεν έχει μόνο ζάχαρη. Έχει άμυλο, έχει ίνες κτλ. Το μέλι είναι 100% διάλυμα ζαχαρων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, evabb είπε

Όχι, δεν έχει μόνο ζάχαρη. Έχει άμυλο, έχει ίνες κτλ. Το μέλι είναι 100% διάλυμα ζαχαρων. 

ΚΑΙ που ειναι το προβλημα; εδω καθε μέρα τρωνε ένα κάρο σαχλαμαρες το μέλι στο γιαουρτι πιστευεις θα τους πειραξει αν κάνουν ολα τα άλλα σωστα; δεν ειναι το μέλι το προβλημα που δεν μπορει να δει κάποιος προοδο στο σώμα του. Πιστεψε με. Το προβλημα ειναι η έλλειψη πειθαρχιας και μεθοδικοτητας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Να διευκρυνίσω ότ

Μάλλον κάποιο λάθος στην μετάφραση. 

Αν εννοούμε ως ζάχαρη την ζάχαρη που παίρνουμε από το μαγαζί της γειτονιάς μας το μέλι δεν έχει καθόλου τέτοια ζάχαρη. Έχει διάφορα σάκχαρα (αυτό εννοεί ως ζάχαρη μάλλον) με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι η γλυκόζη με την φρουκτόζη.

Η ζάχαρη είναι γλυκόζη και φρουκτόζη ενωμένες. Άρα αυτή την ίδια ζάχαρη έχει το μέλι https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sucrose

Μόλις τώρα, Magic_Nature είπε

ΚΑΙ που ειναι το προβλημα; 

Προφανώς δεν είναι το ίδιο να φας μια μπανάνα και το να φας 5 κουταλάκια μέλι! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...