Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι ειναι τα γυμναστηρια. Ειμαστε μάχιμοι. Ειναι σαν να βρισκομαστε σε μια συνεχη αποστολη.  Δεν ειμαστε του καναπε , δεν ειμαστε του τζάνκ φουντ. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δραστηριοτητες με τα όπλα τις προάλλες έριξα σε ενα πεδιο βολης με MP5 υποπολυβολο και πιστολι USP αλλη φάση. Ειδικα το MP5. Εκπληκτικο εργαλειο. Ακομη και εκει αν εισαι αγυμναστος μπορει να κτυπήσεις. Θα δυσκολευεσαι να βάλεις την ασφάλεια στο οπλο, θα δυσκολευεσαι να αγκιστρώσεις τα κλειστρα, θα δυσκολευεσαι να πέσεις σε θέση γονατιστή να σε κρατησουν τα ποδια και η μέση σου ορθιο σταθερά καθως ριχνεις και άλλα πολλά επειδη εισαι κρυος και αγύμναστος. Τέλοςπαντων.

Μπορει να περάσεις και 6 μηνες χωρις να φάς σαβουρα. Προσωπικά έχω να φάω πιτσα - κρεπα και πιτογυρα απο τον περασμένο Απριλιο. Μονο κάτι κουβερτουρες(2) κατι παστακια (3-4) και μια σοκολατα 200γρ τις προαλλες. Εδω και 7 μηνες!!! Ενα ολοκληρο καλοκαιρι και ενα φθινοπωρο. 

Δεν εφαγα ουτε ενα παγωτο, μονο με ζελέδες γιώτης με στεβια την έβγαζα. Θα μου πει κάποιος εισαι τρελος , ενιοτε ειμαι! 

Ειμαστε στρατιώτες. Ο πονος θα υπάρχει αρκει να μην τον φοβάσαι. No pain no gain. Αρκει να κινεισαι έξυπνα , ζέσταμα και προσεκτικη εκτελεση των ασκήσεων.  Λογικο δεν ειναι να σε πονέσουν και λιγο τα χέρια σου; Απο 1/12 έως 7/12 έχω ορισει DELOAD WEEK. Ριχνουμε τα φορτια στο μισο. Και μπορει να μην κανω και καθολου μονο 5 κιλα αλτηρες ετσι για το ζέσταμα.

Το σωμα καταπονειται καθημερινα ακομα και απο το απλο τζοκιν στο πάρκο. Οποτε ας μην μετανιώνουμε που ασχολουμαστε με τα ελευθερα βάρη και κυριως να μην φοβομαστε. Βλέπω ανθρωπους να ακουνε άρσεις θανατου και να τρέχουν... γιατι ποτε κανεις δεν τους έπιασε σοβαρος να τους πεις 2-3 βασικά πράγματα και να απεμπολησουν την νοοτροπια του να φοβασαι να κάνεις πράγματα. 

Επομενως και κάτι να πάθω δεν θα το μετανιώσω. Απλα προσέχω οσο μπορω να μην πάθω. μΠΡΟς ΓΚΡΕμος και πισω ρέμα , αν δεν κανεις τιποτα μια μέρα θα πάς απο ... σκυψιμο! Θα πάθεις λουμπάγκο και θα μεινεις επιτοπου. Αν πάλι εισαι του σοφτ θα καταληξεις στο γυμναστηριο να κανεις προπονηση γιογκα στο τμημα με .... τις γριές. Οποτε ας έχουμε και λιγο ένταση και οτι θέλει ας γινει. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 ώρες πριν, margaritagr είπε

Για μένα τέτοιοι τραυματισμοί στο γόνατο πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θελουμε πόδια γερά και δυνατά, όχι μια έτσι μια γιουβέτσι. Όσους γνωστούς ειχα που πήγαν ν αποφύγουν το χειρουργειο έκαναν μια τρύπα στο νερό είτε με χιαστούς είτε με μηνίσκο. 

Φυσικα γιατρός δεν ειμαι, αλλα απο αυτά που γράφεις , εγώ αν ήμουν στη θέση σου αυτο θα εκανα. Σε παρόμοια φάση είχε βρεθεί ο θείος μου με τον Νικόλαου και μπήκε χειρουργειο και μάλιστα αυτος ηταν και σχεδόν 60χρονων τότε, όχι νέο παιδι. 

Όσων αφορά τους επαγγελματίες αθλητές, ο Νικολάου μου είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Όταν έχουν έναν τραυματισμό που με φυσικοθεραπείες είναι 50/50 να φτιάξει, απλά πάνε κατευθείαν χειρουργείο μόνο και μόνο για να γλυτώσουν χρόνο και να επανέλθουν στους αγώνες μιας και τρέχουν επαγγελματικά συμβόλαια από πίσω. Αυτός είναι ο λόγος και όχι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Για μένα τώρα, σίγουρα θα ήθελα να εφαρμοστεί πάνω μου η πιο αποτελεσματική λύση, και όχι η πιο εύκολη ή πιο φθηνή κλπ. Απλά δεν μου είπε ότι το χειρουργείο είναι καλύτερο. Είπε ότι με το χειρουργείο αφαιρούνται κομμάτια του μηνίσκου και θα προτιμούσε να μην αφαιρέσει κομμάτι από το εξωτερικό τμήμα του μηνίσκου για εμβιομηχανικούς λόγους όπως είπε.

Οπότε αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι με τις φυσικοθεραπείες θα είναι καλύτερα, αν μπορέσει να κολλήσει βέβαια.

Επίσης με την συντηρητική αντιμετώπιση και την ενδυνάμωση, προετοιμάζουμε το πόδι ώστε να υποδεχτεί και καλύτερα το χειρουργείο.

Άμα μου είχε πει ότι με τις φυσικοθεραπείες θα καταφέρω να περπατάω σαν γριά ενώ με το χειρουργείο θα κόβω δέντρα με κλωτσιές, θα το είχα κάνει χωρίς σκέψη αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο από την επίσκεψη

Για το θέμα του χειρουργείου θεωρώ ότι το νυστέρι πρέπει να είναι η τελευταία λύση για όσους δεν είναι επαγγελματίες αθλητές. Δεν είναι κάτι απλό, ακόμα και αν παρουσιάζεται σαν επέμβαση ρουτίνας (που είναι για τους γιατρούς και τις θέλουν γιατί είναι η δουλειά τους - τροφή για σκέψη....).

Εδώ από ένα απλό κομμάτι χαρτί κόβεις το δάκτυλό σου και κάνει 3-4 μέρες να περάσει ρε σεις. Χειρουργείο; να σε ανοίξουν; με ζημιά που μπορείς να την παλέψεις και συντηρητικά; δεν συμφωνώ. 

• Like 1
  • Thanks 1

Ενδιάμεσο FTP test, ελάχιστη άνοδος από τα 180W στα 184. Δεν ήμουν και στην καλύτερη κατάσταση (κουρασμένος, με λίγες ώρες ύπνου), αλλά ήταν στο πρόγραμμα κι έπρεπε να γίνει. Συνεχίζω κανονικά μέχρι το τέλος αυτού του block προπονήσεων και θα εξάγω συμπεράσματα στο τέλος.

• Like 2

13 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

DD Σπεσιαλ η μασα σου αλλα γιατι δυο αυγουλακια μονο ? Πως θα ταισουμε τους μυες μετα την προπονηση ? Ετσι θελω να δω το πιατο σου την επομενη φορα 😋

1687206962_IMG_1665(2).JPG.da9a71d9930dd975e29dd3eccfbdbecb.JPG

(Το αγαπημένο μου γεύμα ever)

Διαβάζω βιαστικά και αυτό μου ξέφυγε, σορυ !

Προσωπικά από τα 18 μέχρι κ τα 30 μου έκανα δυο ώρες εξουθενωτική προπόνηση την ήμερα, 6 φορές την βδομάδα, το τερμάτισα!  Πιστεύω μιάμιση με δυο ώρες max σκληρή προπόνηση με βάρη είναι αρκετή, ξεκούραση και πρωτεινουλα μετά κατεπειγόντως ..

Εγω  αποκλειστικα προπονηση με βαρη δεν ξεπερνω τα 45 λεπτα .Μαζι με κοιλιακους ,ραχιαiους και διαδρομο αντε να παω 1,5 ωρα οταν  ειμαι σε εντατικο προγραμμα ,τον υπολοιπο καιρο πανω απο 1 ωρα δεν καθομαι  gym .

• Like 3

4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Για μένα τώρα, σίγουρα θα ήθελα να εφαρμοστεί πάνω μου η πιο αποτελεσματική λύση, και όχι η πιο εύκολη ή πιο φθηνή κλπ. Απλά δεν μου είπε ότι το χειρουργείο είναι καλύτερο. Είπε ότι με το χειρουργείο αφαιρούνται κομμάτια του μηνίσκου και θα προτιμούσε να μην αφαιρέσει κομμάτι από το εξωτερικό τμήμα του μηνίσκου για εμβιομηχανικούς λόγους όπως είπε.

Οπότε αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι με τις φυσικοθεραπείες θα είναι καλύτερα, αν μπορέσει να κολλήσει βέβαια.

Ξέρεις σε ποιό σημείο είναι η ρήξη; Στην εξωτερική πλευρά του μηνίσκου ή και στην εσωτερική; 

8 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Μπορει να περάσεις και 6 μηνες χωρις να φάς σαβουρα. Προσωπικά έχω να φάω πιτσα - κρεπα και πιτογυρα απο τον περασμένο Απριλιο.

facepalm-transparent-team-fortress-2-spr

• Thanks 1

16 ώρες πριν, gntgrx είπε

Παιδιά, εδώ δεν ήρθα ούτε για να κάνω επίδειξη γνώσεων και να το παίξω κατεχάρης, ούτε να αλλάξω κανενός τα μυαλά, ούτε να πάρω κανένα στο λαιμό μου. Μπορεί κάποιοι να βοηθηθούν από όσα γράφω, όμως, ειδικά στην εκτέλεση των προγραμμάτων μου, δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση. Κάνω αυτό που δουλεύει για μένα, σύμφωνα με τα δεδομένα μου, το ιστορικό μου και την καθημερινότητά μου και όσο μου το επιτρέπει η αποκατάστασή μου.

Το πιο σημαντικό για σένα νομίζω είναι ότι αυτά που κάνεις πολύπλοκα ή όχι τα κάνεις γιατί σ' αρέσουν. Το να τα ψάχνεις, να τα αναλύεις και να εξειδικεύεις την προπόνηση σου και την αποκατάσταση σου, νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω την εχυαρίστηση που μπορείς να νοιώθεις από αυτά.  

Δεν νομίζω βέβαια ότι το αποτέλεσμα είναι ευθέως ανάλογο της πολυπλοκότητας, από  την άλλη έτσι πάει, από ένα σημείο και μετά το να ανέβεις λίγο είναι πολύ δυσκολότερο απ' ότι να ανέβεις πολύ αρχικά. Σημασία από μια ηλικία  και μετά είναι να μπορείς να ελαχιστοποιείς τους τραυματισμούς.

Και όχι δεν συμφωνώ ότι όσοι γυμναζόμαστε πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους πόνους. Το αντίθετο θα έπρεπε να είναι ο σκοπός η γυμναστική να μας προσφέρει ευεξία μακροχρόνια. 

Έχω πάθει διαστρέμματα, θλάσεις, τραυματίσει τους κοιλιακούς μου, έχω περάσει κι εγώ επικονδυλίτιδα (έσω), τενοντίτιδα στο γόνατο, τραυματισμό στον ώμο. Έχω προτιμήσει να περιορίσω ή και κατά διαστήματα να κόψω την γυμναστική τελείως και να έχω μια πλήρη αποκατάσταση παρά να δημιουργήσω χρόνια προβλήματα και να γυμνάζομαι με πόνους και ενοχλήσεις.

Η επικονδυλίτιδα ειδικά με περιόρισε πάνω από μισό χρόνο να κάνω βασικές ασκήσεις για τον πάνω κορμό. Περιόρισα τον όγκο, βρήκα εναλλακτικές, σε κάθε περίπτωση αν ένοιωθα ενόχληση σταματούσα..

Συμπληρώνω 4 μήνες όπου:

α) Κάνω "μόλις" 1 προπόνηση τη βδομάδα upper body και 1 lower. Τις ενδιάμεσες μέρες της βδομάδας combo κοιλιακοί/ευλυγισία/ραχιαίοι και το ΣΚ ξεκούραση.

β) Αυστηρή bodybuilderάδικη διατροφή, όπως την ανέλυσε πριν μερικα μνμ ο Τζον (με κάποιες μικρές παραλλαγές στον υδατάνθρακα).

γ) Επαρκής ύπνος και μάλιστα τις σωστές ώρες (11.00-11.30 μαξ έχω ήδη κοιμηθεί).

Αποτέλεσμα: +1εκ γάμπα, +3 τετρακέφαλος, +5 στήθος, +4 δικέφαλος.

Απλά πράγματα. Κι ας έκλεισα τα 46 πριν μερικές βδομάδες :)

• Like 6

1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε

Συμπληρώνω 4 μήνες όπου:

α) Κάνω "μόλις" 1 προπόνηση τη βδομάδα upper body και 1 lower. Τις ενδιάμεσες μέρες της βδομάδας combo κοιλιακοί/ευλυγισία/ραχιαίοι και το ΣΚ ξεκούραση.

Αυτό κάνω κι εγώ όλος τυχαίος καμπόσους μήνες τώρα, μόνο ελαφρά απώλεια δύναμης παρατήρησα σε βάθος χρόνου, τις ενδιάμεσες έχω καρδιαγγειακή προπόνηση μίας ώρας στην οποία είδα βελτίωση αντίστοιχα, 40 χρονών. Πόσα σετ κάνεις σύνολο στην upper προπόνηση? Έτσι από περιέργεια ρωτάω.

• Like 1

52 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Συμπληρώνω 4 μήνες όπου:

β) Αυστηρή bodybuilderάδικη διατροφή, όπως την ανέλυσε πριν μερικα μνμ ο Τζον (με κάποιες μικρές παραλλαγές στον υδατάνθρακα).

γ) Επαρκής ύπνος και μάλιστα τις σωστές ώρες (11.00-11.30 μαξ έχω ήδη κοιμηθεί).

Αποτέλεσμα: +1εκ γάμπα, +3 τετρακέφαλος, +5 στήθος, +4 δικέφαλος.

Απλά πράγματα. Κι ας έκλεισα τα 46 πριν μερικές βδομάδες :)

Τα έλεγε ο Mike Mentzer αλλά κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε. Τώρα, θα τον πιστέψουν και τα ζώα!

1 ώρα πριν, JcD είπε

Αυτό κάνω κι εγώ όλος τυχαίος καμπόσους μήνες τώρα, μόνο ελαφρά απώλεια δύναμης παρατήρησα σε βάθος χρόνου, τις ενδιάμεσες έχω καρδιαγγειακή προπόνηση μίας ώρας στην οποία είδα βελτίωση αντίστοιχα, 40 χρονών. Πόσα σετ κάνεις σύνολο στην upper προπόνηση? Έτσι από περιέργεια ρωτάω.

Ώμους 4 σετ, στήθος 9, πλάτη 6. Κάθε σετ μέχρι εξάντλησης.

Βέβαια κάνω καλισθενικές, πολυαρθρικές ασκήσεις οπότε ο διαχωρισμός ανάμεσα στις μυικές ομάδες δεν είναι τόσο ξεκάθαρος.

Επίσης κάποια σετ έχουν έκρηξη (π.χ. κάμψεις όπου στο ανέβασμα πρέπει να τινάξω τον εαυτό μου προς τα πάνω και να προσγειώσω τα χέρια σε βάσεις 20εκ άνωθεν του εδάφους).

Cardio δεν κάνω καθόλου, δεν το χρειάζομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Ώμους 4 σετ, στήθος 9, πλάτη 6. Κάθε σετ μέχρι εξάντλησης.

Βέβαια κάνω καλισθενικές, πολυαρθρικές ασκήσεις οπότε ο διαχωρισμός ανάμεσα στις μυικές ομάδες δεν είναι τόσο ξεκάθαρος.

Επίσης κάποια σετ έχουν έκρηξη (π.χ. κάμψεις όπου στο ανέβασμα πρέπει να τινάξω τον εαυτό μου προς τα πάνω και να προσγειώσω τα χέρια σε βάσεις 20εκ άνωθεν του εδάφους).

Εγώ έχω από 8 σετ σε στήθος και πλάτη, 6 σετ στους ώμους τα 3 εκρηκτικά και από 3 σε δικέφαλα τρικέφαλα. Μου αρέσει το προγραμμα σου, εκρηκτικές κάμψεις βάζω που και που στο πρόγραμμα, τινάζω το σώμα και παίζω παλαμάκια με χέρια και πόδια, αυτό το στυλ.

• Like 1

11 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Tυχερεεεεε, εγω παλι αυτη την περιοδο κανω για να εξισορροπησω λιγο  την διατροφικη  κραιπαλη ...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...