Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Πήγα στον Νικολάου και μου είπε όσα δεν μου είχαν πει τόσοι γιατροί μέχρι τώρα. Τα ισχία μου έχουν μάλλον από κατασκευής μεγαλύτερη έξω από ότι έσω στροφή και σαν συνέπεια το πόδι δεν είναι "ίσιο" από μηχανικής απόψεως. Η επιγονατίδα φεύγει προς τα έξω, δεν ακουμπάει σωστά στην άρθρωση και εκεί που ακουμπάει τρίβεται ο χόνδρος και γιαυτό έχω χονδροπάθεια τόσο καιρό.

Το γόνατο προσπαθώντας ανέλπιστα να διορθώσει την στροφή της επιγονατίδας στρίβει την άρθρωση προς τα έξω και πέφτει όλο το βάρος στον έξω μηνίσκο, αυτός με τα χρόνια ζοριζόταν περισσότερο και έκανε ρωγμή μέχρι που κάποια στιγμή έσπασε μόνος του.

Τόσοι γιατροί που έχω πάει μαζί με παλιότερη μαγνητική δεν μου είχαν πει τίποτα, για ένα πράγμα που ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει, παρότι η απεικόνιση είχε ήδη δείξει μαι μικρή ρωγμή και τους είχα ρωτήσει τι είναι αυτό και είχαν πει δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω αν αξίζει να ξαναπάω επίσκεψη και να τους κατεβάσω κανα καντήλι.

Αυτές οι "γενετικές προδιαγραφές" είναι μεγάλο βάσανο. Ένας ξάδερφος έχει σπάσει και τους δύο Αχίλλειους σε χαζές κινήσεις. Δυο χειρουργεία και βλέπουμε. Και αυτός το ήξερε ήδη από τον πρώτο ότι έχει ευπάθεια και είχε κόψει τα επικίνδυνα, γυμναζόταν συντηρητικά κτλ. Αλλά παρόλα αυτά το έπαθε και στον δεύτερο. Μάλλον υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σωστός, Εγώ στο 30 λεπτά ζέσταμα αφιερώνω τα 10 στα στροφικά πέταλα. Πριν καν πιάσω το παραμικρό βάρος.

Πλήρης κινητοποίηση με λάστιχα, σε όλο το εύρος κίνησης και σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην εξωτερική στροφή.

• Like 4
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

DD Σπεσιαλ η μασα σου 

ρε μη τα λες έτσι αυτά :cry:

του ξέφυγε τίποτα για φάβα ή σαρδέλα?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, katman2000 είπε

ηταν ξεκαθαρα λαθος δικο μου γιατι ειμαι ηλιθιος και maxara στρατιωτικες και παγκο την ιδια βδομαδα

Δεν εχει σχέση αυτο φιλε! Και εγω χθές εκανα σε μια προπονηση παγκο-στρατιωτικές - αρσεις θανατου και καθισματα και σημερα τα γονατα μου ειναι σαν 18αρη! Γιατι εκανα σωστά τις ασκησεις. Το πάν ειναι η εκκτέλεση. Για πες μας τωρα πως κάθεσαι στον πάγκο , εχει σημασια η ερωτηση μη γελάσεις. Κάθεσαι με εναν συγκεκριμενο τροπο ή κανονικά ακουμπάει ολο το σωμα σου στο μαξιλάρι ;

5 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Σωστός, Εγώ στο 30 λεπτά ζέσταμα αφιερώνω τα 10 στα στροφικά πέταλα. Πριν καν πιάσω το παραμικρό βάρος.

Πλήρης κινητοποίηση με λάστιχα, σε όλο το εύρος κίνησης και σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην εξωτερική στροφή.

Ακριβως! Τα στροφικά πέταλα. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gntgrx είπε

@katman2000 Ισχύει ακριβώς ό,τι σου είπε ο @mic2mic. Είναι πιο πιθανό να πρόκειται για impingement. Μεγάλη προσοχή στον τρόπο εκτέλεσης των πιέσεων. Αν η ενόχληση επιμένει, καλό είναι να κάνεις κάποια απεικόνιση, να διαπιστώσεις και τί τύπου ακρώμιο έχεις. Αν έχεις αγκιστρωτό, καλύτερα να μην επιμένει πολύ στις πιέσεις, φλερτάρεις με βλάβες. Άν έχεις επίπεδο, τότε είναι δύσκολο να κάνεις προστριβή, πρέπει να ζορίσεις πάρα πολύ για να φτάσεις στη βλάβη. Στην ενδιάμεση περίπτωση που είναι κεκλιμένη η κάτω επιφάνεια του ακρωμίου, τότε πρέπει να δώσεις τη σχετική προσοχή. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως οι οστικές προεξοχές στο χείλος του ακρωμίου και άλλα.

Και γω έχω σύνδρομο πρόσκρουσης. Στον αριστερό ώμο είχε κάνει τενοντίτιδα που με καλή ενδυνάμωση στροφικού πέρασε.

Στον δεξή ώμο υπήρχε ρήξη στον υπερακάνθιο που δεν ξέρω αν έγινε με κάποιο βάρος ή απότομη κίνηση που δεν κατάλαβα ή "από μόνο του" . Έκανα τρεις ενέσεις prp το καλοκαίρι και η ρήξη φαίνεται να γέμισε. Η κινητοποίηση του ώμου βέβαια δεν έχει επανέλθει αλλά θέλω να του δώσω χρόνο πρώτα γιατί δεν είχα κάνει καλή αποκατάσταση με την ενδυνάμωση.

Αυτό για το ακρώμιο που λες φαίνεται με ακτινογραφία?

Δημοσ.

Nαι, η απλή ακτινογραφία αρκεί. Το 1986 έγινε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια κατηγοριοποίησης των τύπων του ακρωμίου και έγινε με απλές ακτινογραφίες. (Ρώτησα τη γυναίκα μου, δεν ξέρω και τοόσα πολλά για την ακτινολογία πια 😛)

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Ευτυχώς, η γυναίκα μου είναι ακτινολόγος, οπότε έχω απεριόριστη πρόσβαση με μηδενικό κόστος. Επίσης, ξεπληρώνω τα γραμμάτια του παρελθόντος. Όταν ξεκίνησε την ειδικότητα, με έβαζε κάτω και μου έκανε υπέρηχο με τις ώρες για να αποκτήσει άνεση και να γίνει πιο αποδοτική. Εθελοντής, δίχως να έχω άλλα επιλογή χαχα.

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση εύχομαι φίλε μου. Δυστυχώς, όπως το είπες και μόνος σου, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Θα πρέπει να προσέξεις ώστε να γλυτώσεις την οστεοαρθρίτιδα στο συγκεκριμένο γόνατο. Ακόμα και αν κάνεις αρθροσκόπηση, θα πρέπει μετά να δυναμώσεις αρκετά το γόνατο για να βελτιώσεις την ευστάθεια. Επίσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί η γενεσιουργός αιτία με ορθωτικούς πάτους. Υπομονή και επιμονή.

Γυμναστική έκανα και θέλω να συνεχίσω να κάνω! Και μάλιστα ο σκοπός μου ήταν (είναι) να δυναμώσω τα πόδια να γίνουν τούμπανα. Είχα υπομονή και καλή τεχνική. Το θέμα είναι βέβαια να ανταποκριθεί το πόδι διότι δυστυχώς το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και γίνεται μια απρόβλεπτη αλυσίδα από την οποία δεν ξεμπλέκεις εύκολα. Εχθές και προχθές πχ είχα ενοχλήσεις στον επιγονατιδικό τένοντα, κάτι ανάμεσα σε γαργαλητό και μούδιασμα που ο φυσικοθεραπευτής είπε ότι είναι σημάδι ότι πάει να γίνει φλεγμονή. Το πλάκωσα στον πάγο δυο μέρες και προς το παρών έστρωσε

2 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Nαι, η απλή ακτινογραφία αρκεί. Το 1986 έγινε η πρώτη σοβαρή προσπάθεια κατηγοριοποίησης των τύπων του ακρωμίου και έγινε με απλές ακτινογραφίες. (Ρώτησα τη γυναίκα μου, δεν ξέρω και τοόσα πολλά για την ακτινολογία πια 😛)

Ωραία επειδή κάπου έχω και την ακτινογραφία. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μικρο ενοχλησεις πάντα θα υπάρχουν. Τους μικρο τραυματισμους δεν γινεται να τους αποφυγεις. Και στη τελική και ενα τσιμπημα να νιώσεις αν δεν ειναι κατι σοβαρο πηγαινε κανε το ζεσταμα σου και μπές κανονικα ισως ειναι καμια φορά και οι ενδειξεις οτι το σώμα προσαρμοζεται στην "κακοποιηση" που του κανεις στο γυμναστηριο , ειναι λογικο να "αντιδράει" και να γκρινιάζει" αλλα μετα απο καιρο θα δεις οτι θα συνηθισει. Δεν ειμαστε και απο ζάχαρη.

Εμενα μου ειπε ενας γιατρος οτι εχω επικονδυλιτιδα στο δεξι χέρι. Μονο τον Ιουνιο εκοψα ενα μηνα. Κανω απο τοτε κανονικά. Και μπηκα και σε πλάνο ογκου. Αλλες φορές ενοχλει αλλες φευγει. Νταξει τι να κάνουμε τωρα. Θα στρώσει και αυτο. Την ωρα της προπονησης δεν ενοχλει ποτέ. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Nα επενδύσεις σε περιαγκωνίδα. Επειδή έχω και εγώ έξω επικονδυλίτιδα στο δεξί χέρι, χρειάζεται προσοχή για να μην οδηγηθείς στη ρήξη.

Έκανα φυσιοθεραπείες και shockwave therapy και βοήθησε αρκετά. Όμως αυτό που συντέλεσε στο να μην υποτροπιάσει η κατάσταση είναι η περιαγκωνίδα και αυτό:

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=2ahUKEwjhm7Kol5XmAhUDGuwKHVrXAfsQFjAIegQICBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.skroutz.gr%2Fs%2F14448353%2FThera-Band-Flex-Bar-26131.html&usg=AOvVaw0Y4UXWr6ad15eo3AKgBuHs

Κάνοντας κάθε μέρα μία απλή άσκηση:

Tyler et al JSES 2010__201009DD_123442.pdf

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Nα επενδύσεις σε περιαγκωνίδα. Επειδή έχω και εγώ έξω επικονδυλίτιδα στο δεξί χέρι, χρειάζεται προσοχή για να μην οδηγηθείς στη ρήξη.

Έκανα φυσιοθεραπείες και shockwave therapy και βοήθησε αρκετά. Όμως αυτό που συντέλεσε στο να μην υποτροπιάσει η κατάσταση είναι η περιαγκωνίδα και αυτό:

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=2ahUKEwjhm7Kol5XmAhUDGuwKHVrXAfsQFjAIegQICBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.skroutz.gr%2Fs%2F14448353%2FThera-Band-Flex-Bar-26131.html&usg=AOvVaw0Y4UXWr6ad15eo3AKgBuHs

Κάνοντας κάθε μέρα μία απλή άσκηση:

Tyler et al JSES 2010__201009DD_123442.pdf 365 kB · 3 downloads

Δεν θα οδηγηθω στην ρηξη γιατι θα κάνω αποχη αν δω οτι χειροτερευει. Την σκεφτομουν και εγω την περιαγκωνιδα. 

http://www.orthosurgeon.gr/epikondylitida-askhseis

αυτην με το μπλε βαράκι κάνω. 

Δημοσ.

Για μένα τέτοιοι τραυματισμοί στο γόνατο πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θελουμε πόδια γερά και δυνατά, όχι μια έτσι μια γιουβέτσι. Όσους γνωστούς ειχα που πήγαν ν αποφύγουν το χειρουργειο έκαναν μια τρύπα στο νερό είτε με χιαστούς είτε με μηνίσκο. 

Φυσικα γιατρός δεν ειμαι, αλλα απο αυτά που γράφεις , εγώ αν ήμουν στη θέση σου αυτο θα εκανα. Σε παρόμοια φάση είχε βρεθεί ο θείος μου με τον Νικόλαου και μπήκε χειρουργειο και μάλιστα αυτος ηταν και σχεδόν 60χρονων τότε, όχι νέο παιδι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Για μένα τέτοιοι τραυματισμοί στο γόνατο πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θελουμε πόδια γερά και δυνατά, όχι μια έτσι μια γιουβέτσι. Όσους γνωστούς ειχα που πήγαν ν αποφύγουν το χειρουργειο έκαναν μια τρύπα στο νερό είτε με χιαστούς είτε με μηνίσκο. 

Φυσικα γιατρός δεν ειμαι, αλλα απο αυτά που γράφεις , εγώ αν ήμουν στη θέση σου αυτο θα εκανα. Σε παρόμοια φάση είχε βρεθεί ο θείος μου με τον Νικόλαου και μπήκε χειρουργειο και μάλιστα αυτος ηταν και σχεδόν 60χρονων τότε, όχι νέο παιδι. 

Οι γνωστοί σου φρόντισαν να ισχυροποιούσουν τα τετρακέφαλα? Εγώ διαγνώστικα με μερική ρήξη χιαστών και στα δύο πόδια, όσο δεν έκανα squat δεν μπορούσα να ανέβω τις σκάλες του σπιτιού μου, μετά από 5 χρόνια συνεχιζόμενης βαριάς προπόνησης squat ελάχιστα με ενοχλούν πλέον!

Η γενική ιδέα που ακούω παντού είναι να αποφεύγονται τα χειρουργεία πάντως!

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, JcD είπε

Οι γνωστοί σου φρόντισαν να ισχυροποιούσουν τα τετρακέφαλα? Εγώ διαγνώστικα με μερική ρήξη χιαστών και στα δύο πόδια, όσο δεν έκανα squat δεν μπορούσα να ανέβω τις σκάλες του σπιτιού μου, μετά από 5 χρόνια συνεχιζόμενης βαριάς προπόνησης squat ελάχιστα με ενοχλούν πλέον!

Η γενική ιδέα που ακούω παντού είναι να αποφεύγονται τα χειρουργεία πάντως!

Ναι , και τον Μάρτιο τέτοια εποχή μιλαγα με διαιτητή superleage που χειρουργήθηκε για χιαστό ρομποτικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο & μετά φυσικοθεραπείες στον Σκορδή. Όπως έχω κάνει τη συζήτηση αυτή με τον Νικόλαου, τον Καλαβρυτινο στο Υγεία και τον Χρήστο Θέο του Ολυμπιακού. Ανάλογα βέβαια και με τον κάθε οργανισμό, αν η βλάβη δεν ειναι ολική, οι γιατροί λαμβάνουν υπόψην την ηλικία του ασθενούς αλλα και τη σωματική δραστηριότητα που επιθυμεί να έχει.

στην προκειμένη περίπτωση ο Νικόλαου του μίλησε για 50-50, έχει κάνει ήδη πόσες θεραπείες κι ο φυσικοθεραπευτής του λεει οτι δε βλέπει να φτιάχνει. Όποτε φαίνεται σα να καθυστερεί απλά αυτο που πρέπει να γίνει 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ναι , και τον Μάρτιο τέτοια εποχή μιλαγα με διαιτητή superleage που χειρουργήθηκε για χιαστό ρομποτικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο & μετά φυσικοθεραπείες στον Σκορδή. Όπως έχω κάνει τη συζήτηση αυτή με τον Νικόλαου, τον Καλαβρυτινο στο Υγεία και τον Χρήστο Θέο του Ολυμπιακού. Ανάλογα βέβαια και με τον κάθε οργανισμό, αν η βλάβη δεν ειναι ολική, οι γιατροί λαμβάνουν υπόψην την ηλικία του ασθενούς αλλα και τη σωματική δραστηριότητα που επιθυμεί να έχει.

στην προκειμένη περίπτωση ο Νικόλαου του μίλησε για 50-50, έχει κάνει ήδη πόσες θεραπείες κι ο φυσικοθεραπευτής του λεει οτι δε βλέπει να φτιάχνει. Όποτε φαίνεται σα να καθυστερεί απλά αυτο που πρέπει να γίνει 

Ώπα εδώ μιλάς για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν μιλάς για "νέους ανθρώπους που θέλουν πόδια γερά και δυνατά", και μόνο να θέλει να συνεχίσει ο άλλος την καριέρα του όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα είναι ένας λόγος για να μπει στο χειρουργείο.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, JcD είπε

Ώπα εδώ μιλάς για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν μιλάς για "νέους ανθρώπους που θέλουν πόδια γερά και δυνατά", και μόνο να θέλει να συνεχίσει ο άλλος την καριέρα του όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα είναι ένας λόγος για να μπει στο χειρουργείο.

Ναι βρε εννοείται! 

Εχω γνωστούς που δεν ηταν επαγγελματίες γι αυτο έγραψα στο πρωτο post.

Αν πάω εγώ 40χρ πχ  με μερική ρήξη και πω του γιατρού όλη μερα κάθομαι στον καναπέ, δε θα σκεφτεί τοςο το χειρουργειο οσο αν πήγαινε πχ ο @fotis13 με όλες αυτές τις δραστηριότητες που έχει. Εδώ ο θείος έκανε τοςο μεγάλος τις αρθροσκοπησεις γιατί χορεύει στα πανηγύρια χαχα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...