margaritagr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Το κακό για μένα που καταλαβαίνω Ο,τι γράφει ο γιατρός, είναι ότι και μόνο που τα διαβάζω κουράζομαι 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, gntgrx είπε Με ευχαριστεί η όλη διαδικασία και είναι ένας τρόπος να αποφορτίζομαι από την καθημερινότητά μου. +3 ωρες στο γυμναστηριο φιλε μου, η ολη διαδικασια ειναι η καθημερινοτητα σου!😎 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntgrx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, εδώ δεν ήρθα ούτε για να κάνω επίδειξη γνώσεων και να το παίξω κατεχάρης, ούτε να αλλάξω κανενός τα μυαλά, ούτε να πάρω κανένα στο λαιμό μου. Μπορεί κάποιοι να βοηθηθούν από όσα γράφω, όμως, ειδικά στην εκτέλεση των προγραμμάτων μου, δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση. Κάνω αυτό που δουλεύει για μένα, σύμφωνα με τα δεδομένα μου, το ιστορικό μου και την καθημερινότητά μου και όσο μου το επιτρέπει η αποκατάστασή μου. Πριν ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις, το διάστημα μεταξύ 12 και 4, είτε καθόμουν σπίτι με τα πόδια ψηλά και έβλεπα σειρές, διάβαζα και έτρωγα, είτε έκανα εξωτερικές δουλειές. Γυναίκα στη δουλειά, παιδιά στο σχολείο, φίλοι και αυτοί στη δουλειά, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις. Έχω και αρκετά χρόνια ακόμα για το midlife crisis και να κυνηγάω πιτσιρίκες. 😁 Τώρα, έχω την πεποίθηση ότι αυτά που γράφω γίνονται κατανοητά. Κάποια είναι σύνθετα concepts, άλλα είναι εξαιρετικά απλά. Το πιστεύω ότι ο καθένας που θα αφιερώσει χρόνο για να ασχοληθεί θα μπορέσει να καταλάβει τα περισσότερα από αυτά και πώς αφορούν τον εαυτό του. Στο κάτω κάτω, ούτε κι εγώ τα ξέρω όλα και πολλά τα ήξερα στο περίπου ή και τελείως λάθος. Όταν ξεκίνησα να ασχοληθώ με την ιατρική και στη συνέχεια να ειδικευτώ στην ενδοκρινολογία, πιστεύει κανείς ότι όλα όσα συζητάμε εδώ μας τα είπε κανείς ή τα είδαμε πουθενά γραμμένα; Το έχω ξαναγράψει, οι περισσότεροι ιατροί είναι παντελώς άσχετοι με τα θέματα απόδοσης έργου από τον οργανισμό. Ξέρουν ότι η γυμναστική κάνει καλό, η καθόλου γυμναστική κάνει κακό και ότι η πολλή γυμναστική μάλλον κάνει κακό. Αν και ήμουν ο ίδιος αθλητής πιτσιρικάς, αγνοούσα βασικά θέματα όσον αφορά τον εαυτό μου. Βασικά, ό,τι έλεγε ο προπονητής. Τα μάτια μου ανοίξανε όταν πήγα στην Αμερική να κάνω ειδικότητα και έρευνα πάνω στο ρόλο των διαφόρων αυξητικών παραγόντων στην κυτταρική διαφοροποίηση και ανάπτυξη και έτυχε να συγχρωτιστώ με κορυφαίους προπονητές, αθλητές, εργοφυσιολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους, sport managers και άλλους πολλούς του σιναφιού. Έμαθα εγώ από αυτούς και αυτοί από εμένα. Τα περισσότερα όμως τα έμαθα γιατί με ενδιέφερε και είχα την περιέργεια να διαπιστώσω πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Ακόμα και έτσι, όσα γνωρίζω, μόνο στον εαυτό μου μπορώ να τα εφαρμόσω μόνος μου. Για όσους θέλουν να το κάνουν με αξιώσεις και σε κορυφαίο επίπεδο ή/και εξαρτάται ο βιοπορισμός τους από αυτό, χρειάζεται όλη η ομάδα, η οποία κοστίζει πάρα πολύ και αν δεν έχεις χορηγούς το ξεχνάς. @GothicCrusader Έχει τεκμηριωθεί ότι όσοι τρώνε λίγο, δεν έχουν μεγάλη μυική μάζα, δεν έχουν υψηλά επίπεδα ανδρογόνων, δεν διεγείρουν συνεχώς το περιφερικό νευρικό σύστημα και είναι και άλλα που συνεχώς ανακαλύπτουμε, ζουν περισσότερα χρόνια αλλά είναι πιο επιρρεπείς στις εκφυλιστικές παθήσεις. Όσοι, όμως, δεν ανήκουμε στο παραπάνω υποσύνολο του πληθυσμού, μάλλον, θα ζήσουμε λιγότερο αλλά με καλύτερη ποιότητα ζωής. Μην νομίζετε ότι μιλάμε για καμιά δεκαετία λιγότερη, όμως φαίνεται, χωρίς να έχει αποδειχθεί, ακόμα, ότι υπάρχει συσχέτιση. Επειδή οι δημογραφικές συνθήκες έχουν αλλάξει, γίνεται αρκετή έρευνα για τις επιπτώσεις της καθημερινότητας σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά τη μαλτοδεξτρίνη, γιατί να την αποφεύγουμε; Είναι πολλά μόρια γλυκόζης ενωμένα μεταξύ τους. Να μην καταναλώνουμε 200 gr την ημέρα, οκ, το καταλαβαίνω. Πιστεύω ότι μάλλον θεωρούν επειδή χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε επεξεργασμένα φαγητά, γλυκά, αναψυκτικά κτλ (που όντως πρέπει κάποια να τα καταναλώνουμε με μέτρο) ότι πρόκειται για βλαβερή ουσία. Όχι, είναι φθηνή και ασφαλής και γι'αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως. 30-50 gr την ημέρα για κάποιον που κάνει εντατικές προπονήσεις δεν είναι τίποτα. Το κρύο ντουζ είναι προσωπική προτίμηση και με βοηθάει να ξυπνήσω μετά από την προπόνηση, όπου τα χαρακτηριστικά αισθήματα που επικρατούν είναι αυτό της πείνας και της υπνηλίας. @bjj-p Aναφέρθηκα στα εμβιομηχανικά μου όρια, δηλαδή στην ικανότητα των αρθρώσεων και των οστών να διαχειριστούν τα φορτία. Δεν έκανα αναφορά στο μυικό σύστημα, στο νευρικό, στο πεπτικό και στα υπόλοιπα. Το γενετικό υπόβαθρο αφορά τα πάντα, όμως τα περισσότερα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στις οριακές συνθήκες και να συνεχίσουν να προσαρμόζονται, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, όσο υπάρχει ο κατάλληλος συνδυασμός ερεθισμάτων. Το πρώτο εμπόδιο όμως που θα συναντήσει όποιος ασχολείται με το strength training είναι το εμβιομηχανικό. Η κατασκευή του σκελετού παίζει σημαντικό ρόλο. Κάποιοι έχουν τον ιδανικό σκελετό και αρθρώσεις για να σηκώνουν βάρη, άλλοι όχι και τόσο. Εγώ είμαι σε μέτρια προς καλή κατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα. Προφανώς, μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά και σωματοδωμές που δεν βρίσκονται κοντά στο ιδανικό. Το έχουμε δει σε όλα τα αθλήματα, ενώ υπάρχει ένα γενικό σουλούπι, να υπάρχουν και κάποιοι ξεκάρφωτοι οι οποίοι αποδίδουν το ίδιο καλά ή και καλύτερα. Συνήθως, πρέπει να δουλέψουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς που είναι «γεννημένοι» για να το κάνουν. Όχι πάντα, όμως. Το αρχικό μου βάρος ήταν σχεδόν 105 κιλά με 29% ποσοστό λίπους και ακόμα χειρότερα, μεγάλες ποσότητες περισπλαχνικού λίπους, που ως αποτέλεσμα είχαν την ινσουλινοαντίσταση. Είχα και μια μυοκαρδιοπάθεια με αποτέλεσμα να πάθω γενικευμένο tilt. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να διώξω το περισπλαχνικό λίπος. Μου πήρε αρκετό καιρό μόνο με strength training και κάμποση αερόβια προπόνηση, ουσιαστικά 2 40λεπτα HIIT στο ελλειπτικό την εβδομάδα γιατί σιχαίνομαι το τρέξιμο. Πολύ περπάτημα, επισης. Σχεδόν 10 km την ημέρα. Ξεκίνησα τον Αύγουστο του '18 και μέχρι τις γιορτές είχα πέσει κάτω από τα 90 κιλά και στο ~20% BF. Από τον Μάρτη του '19 έως σήμερα παίζω συνεχώς μεταξύ 85 και 86 κιλών και τώρα είμαι στα χαμηλά 18άρια BF. Θα ξέρω ακριβώς όταν κάνω το DXA. Αν και το περισπλαχνικό λίπος σχεδόν εξαφανίστηκε, πολύ καλό αυτό, έχω αρχίσει και χάνω και από το υποδόριο λίπος το οποίο είναι πολύ κακό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ενέργεια που τρώω κάθε μέρα. Βλέπεις, σε αντίθεση με το μέσο άνθρωπο που θεωρεί το υποδόριο λίπος ως πλήγμα στην ομορφιά του και στην υγεία του, εγώ το αντιμετωπίζω όπως πρέπει. Είχα γράψει σχετικά πριν ένα περίπου μήνα: Στις 6/10/2019 στις 8:35 ΜΜ, gntgrx είπε Υγιής η προσέγγιση σου ADHD. Ο λιπώδης ιστός θεωρείται μιαρός. Δεν γράφει καλά στις φωτογραφίες και πλήττει σφοδρά τη ματαιοδοξία. Τα παντέρμα τα λιποκύτταρα δεν κάνουν μόνο για μόνωση ή για να γεμίζουν οι μπετούγιες και να μπορούν να πιάνουν ευκολότερα οι γυναίκες (ή και οι άντρες). Η αλήθεια (πιο πάνω και από αυτήν των Sex Pistols) είναι ότι ο λιπώδης είναι όργανο του οργανισμού, με πληθώρα ενδοκρινών και παρακρινών παραγόντων να παράγονται σε αυτό. Το εντυπωσιακό είναι ότι συμμετέχει στη ρύθμιση πολλαπλών διαδικασιών, αρκετές εξ αυτών δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το μεταβολισμό και τη διαχείριση ενέργειας του οργανισμού. ΟΚ, τα υψηλά επίπεδα περισπλαχνικού και περικαρδιακού λίπους δεν είναι καλή φάση. Όμως το μπαίνει κανείς στη διαδικασία να κάνει ταρζανιές για να ρίξει το υποδόριο λίπος σε μη διαχειρίσιμα και ασφαλώς μη βιώσιμα επίπεδα δεν είναι καλή πρακτική. Για αθλητές που αγωνίζονται σε weight classes ή που το αγώνισμά τους προϋποθέτει μεγιστοποίηση του μυϊκού ιστού σε σχέση με την επιφάνεια σώματος, δεν γίνεται αλλιώς. Για τους υπόλοιπους, ένα low to mid normal επίπεδο είναι το όριο πριν αρχίσει ο οργανισμός μας να μας βλαστημάει. Το λίπος προστατεύει τις αρθρώσεις και τα κοίλα όργανα της κοιλιακής χώρας από τις πιέσεις που υφίστανται από τις πολυαρθρικές κινήσεις. Ρυθμίζουν την όρεξη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη διάθεση. Έχοντας υπάρξει σε πολύ χαμηλά διψήφια ή και μονοψήφια, κατά περιόδους, ποσοστά λίπους και βγάζοντας εντατικές προπονήσεις, δεν θέλω να θυμάμαι πόσο μίζερη ήταν η υπόλοιπη ημέρα μου. Τότε όμως ήμουν πιτσιρικάς και ότι και αν έκανα είχα εξαιρετική αποκατάσταση. Τώρα, προσπαθώ να μην πέσω πολύ σε ποσοστά σε λίπος γιατί γνωρίζω από τα δεδομένα ότι ένας βασικός πυλώνας της αποκατάστασης θα καταρρεύσει. Οι soft στόχοι μου έχουν να κάνουν με την τρέχουσα κατάστασή μου. Αν αλλάξουν κάποιοι από τους παράγοντες που παρακολουθώ, μπορώ να τους προσαρμόσω είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω. Για την μπύρα, τώρα. Μιλάμε για μικρές ποσότητες. Ένα ποτήρι Leffe, δεν μιλάμε για La Trappe Quadrupel 10%. 😁 Πέρα από την πλάκα, η μπύρα, σε μέτριες ποσότητες, ένα κουτάκι άντε ένα μπουκάλι, έχει υψηλή ευεργετική δράση. Το ελάχιστο αλκοόλ που θα πάρεις από τη μπύρα δεν είναι τίποτα μπροστά στο τοξικό ζουμί που προσπαθεί να αποβάλλει ο οργανισμός μου μετά από μια σκληρή προπόνηση. Το κύριο όφελος είναι για το πεπτικό λόγω της ζύμης και για το νευρικό σύστημα που το καλμάρει η αιθανόλη. Οι ηλεκτρολύτες και το γεγονός ότι σε δροσίζει είναι added bonus. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από gntgrx 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneWaySystem Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Παίδες καλά κάνει και χιλιότσεκάρεται ο άνθρωπος, αυτό που έπαθε δεν ήταν απλά σοβαρό, ήταν κάτι που πήγε να του στοιχίσει την ζωή! Στο ιατρικό σκέλος λοιπόν επιβάλλονται όσα κάνει! Όσο για το άλλο σκέλος θα σας πως πως προπόνηση με βάρη 3μισή ωρών απλά δεν υπάρχει! Δεν υφίσταται! Τους λόγους μπορεί να σας τους εξηγήσω αναλυτικά κάποια άλλη φορά, τώρα θα σας πω μόνο πως ακόμη και επαγγελματίες που κάνουν διπλές προπονήσεις πρωί βράδυ τις 4 ώρες δεν τις φτάνουν! Το να λες προπονήθηκα 4 ώρες απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, επίσης είναι λάθος το να λες 'αυτό δουλεύει σε μένα εγώ μιλάω για τον εαυτό μου, στους άλλους δεν ξέρω αν δουλεύει'' το σωστό είναι να λες δουλεύει σε μένα να περνάω 4 ώρες στο γυμναστήριο, η παρέιτσα το μπλα μπλα κτλ και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, 4ώρη προπόνηση όμως δεν δουλεύει όχι σε σένα αλλά σε κανέναν, φέρτε μου χαρτί να σας το υπογράψω! Ντοκ ελπίζω να μην μου παρεξηγηθείς ε, σε συμπαθώ ιδιαίτερα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntgrx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, gntgrx είπε Προσπαθώ να είμαι υπό φορτίο περίπου μια ώρα. Είναι καθοριστικό στοιχείο για τη μετέπειτα αποκατάσταση. Το έγραψα. Ο χρόνος που κάνω ασκήσεις είναι έως μια ώρα, αθροιστικά. Δεν γίνεται να κάνεις 3 και 4 ώρες υπό φορτίο. Οι 2-3-4 ώρες είναι ο συνολικός χρόνος που είσαι στο γυμναστήριο, από τη στιγμή που θα μπεις μέσα, θα αλλάξεις, θα κάνεις ζέσταμα, θα πιάσεις την μπάρα ή την πάρλα κτλ. Άκου 4 ώρες προπόνησης! Ποιος είμαι; Ο Ivan Drago; 😁 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Οκ, ακόμα και 4 ώρες προπόνησης είναι κάτι που από μόνο του δεν λέει κάτι. 4 ώρες κάθε πότε; Με πόση ένταση; Με πόση προσπάθεια; Με τί στόχους; Για πόσο διάστημα; Αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά είναι αυτορυθμιζόμενα, ακόμα κι αν ο αθλούμενος ξέρει πολύ λιγότερα από τον gntgrx και δεν παρακολουθεί καθόλου τους άπειρους δείκτες που παρακολουθεί αυτός. Αν ο όγκος προπόνησης είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τις δυνατότητες αποκατάστασης (συμπεριλαμβανομένης και της ψυχολογικής αποκατάστασης), πολύ απλά θα μειωθεί πολύ η όρεξη για προπόνηση και στο τέλος θα εξαφανιστεί εντελώς. Το ερώτημα τώρα είναι αν οι συγκεκριμένες προπονήσεις είναι ο βέλτιστος τρόπος επίτευξης των στόχων του, αλλά το "βέλτιστο" δεν παίζει και τόσο ρόλο. Δεν ετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και επειδή δεν έφταναν όλα τα άλλα, πριν ένα μήνα μου έσπασε ο μηνίσκος στο δεξί πόδι. Απλά έγειρα λίγο το σώμα προς τα δεξιά λυγίζοντας λίγο τα γόνατα για να ακουμπήσω μια τσάντα κάτω και ακούστηκαν δυο κρακ σαν να σπάει κλαδί. Ήμουν ξεκούραστος, οι τετρακέφαλοι γυμνασμένοι, τα δύο πόδια πάταγαν στο έδαφος, η κίνηση ήταν τελείως αργή και ομαλή και η τσάντα άδεια. Έτσι απλά δηλαδή έσπασε μόνος του ουσιαστικά. Η μαγνητική έδειξε μια οριζόντια εκτεταμένη ρήξη στον έξω μηνίσκο. Ουσιαστικά έχει κοπεί όλος σε δύο κομμάτια, πάνω και κάτω. Πήγα στον Νικολάου και μου είπε όσα δεν μου είχαν πει τόσοι γιατροί μέχρι τώρα. Τα ισχία μου έχουν μάλλον από κατασκευής μεγαλύτερη έξω από ότι έσω στροφή και σαν συνέπεια το πόδι δεν είναι "ίσιο" από μηχανικής απόψεως. Η επιγονατίδα φεύγει προς τα έξω, δεν ακουμπάει σωστά στην άρθρωση και εκεί που ακουμπάει τρίβεται ο χόνδρος και γιαυτό έχω χονδροπάθεια τόσο καιρό. Το γόνατο προσπαθώντας ανέλπιστα να διορθώσει την στροφή της επιγονατίδας στρίβει την άρθρωση προς τα έξω και πέφτει όλο το βάρος στον έξω μηνίσκο, αυτός με τα χρόνια ζοριζόταν περισσότερο και έκανε ρωγμή μέχρι που κάποια στιγμή έσπασε μόνος του. Τόσοι γιατροί που έχω πάει μαζί με παλιότερη μαγνητική δεν μου είχαν πει τίποτα, για ένα πράγμα που ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει, παρότι η απεικόνιση είχε ήδη δείξει μαι μικρή ρωγμή και τους είχα ρωτήσει τι είναι αυτό και είχαν πει δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω αν αξίζει να ξαναπάω επίσκεψη και να τους κατεβάσω κανα καντήλι. Μου είπε φυσικοθεραπείες και μπορεί να κολλήσει (50/50 πιθανότητες είπε) αλλιώς αρθροσκόπηση. Αλλά άμα δεν διορθωθεί η μηχανική του ποδιού, στο μέλλον θα ξανασπάσει. Ευτυχώς σε αυτό η λύση φαίνεται να είναι κάπως απλή, κάνοντας πελματογράφημα και βγάζοντας κάστομ πάτους που θα φέρουν την επιγονατίδα πάλι στην σωστή της θέση. Τον ρώτησα και μου είπε ότι όταν γίνω καλά θα παίξω τελικό champions league. Βέβαια μετά από λίγο ανέφερε ότι καλό θα ήταν να μην γίνονται υπερβολές που είναι κάπως αντιφατικό αλλά τεσπα, θα δούμε. Ελπίζω να μην αφήσει κουσούρι πάντως γιατί δεν είμαι 80 χρονών και θέλω να κάνω πράγματα. Μετά την πρώτη εβδομάδα από το σπάσιμο μπορούσα ήδη να περπατάω σχεδόν κανονικά στην ευθεία, ενώ τώρα έναν μήνα μετά και μαζί με φυσικοθεραπείες δεν βλέπω σημαντική/γρήγορη βελτίωση οπότε ίσως να μην γλυτώσω το χειρουργείο. Ο φυσικοθεραπευτής που είδε την ρήξη λέει ότι αυτό δεν κολλάει ούτε μία στο εκατομμύριο. Μόνο αν ήμουν 14 χρονών και αυτό υπο προυποθέσεις. Και είπε πως ακόμα και να μην κολλήσει καν, ίσως μπορώ να τρέχω και να κάνω πράγματα σαν να μην έσπασε ποτέ. Κάτι που εγώ δεν καταλαβαίνω αλλά τέλος πάντων. Αυτά από μένα. Τα γράφω αναλυτικά προς γνώση και συμμόρφωση για κάθε ενδιαφερόμενο που πιθανώς έχει παρόμοιο πρόβλημα 1 ώρα πριν, gntgrx είπε @bjj-p Aναφέρθηκα στα εμβιομηχανικά μου όρια, δηλαδή στην ικανότητα των αρθρώσεων και των οστών να διαχειριστούν τα φορτία. Δεν έκανα αναφορά στο μυικό σύστημα, στο νευρικό, στο πεπτικό και στα υπόλοιπα. Το γενετικό υπόβαθρο αφορά τα πάντα, όμως τα περισσότερα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στις οριακές συνθήκες και να συνεχίσουν να προσαρμόζονται, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, όσο υπάρχει ο κατάλληλος συνδυασμός ερεθισμάτων. Το πρώτο εμπόδιο όμως που θα συναντήσει όποιος ασχολείται με το strength training είναι το εμβιομηχανικό. Η κατασκευή του σκελετού παίζει σημαντικό ρόλο. Κάποιοι έχουν τον ιδανικό σκελετό και αρθρώσεις για να σηκώνουν βάρη, άλλοι όχι και τόσο. QFE. Και δυστυχώς ο μόνος τρόπος να μάθεις τα όριά σου είναι πρώτα να το πάθεις, εκτός αν πας και κάνεις προληπτικά μαγνητική σε κάθε άρθρωση του σώματος και σου φύγουν κάτι χιλιάρικα αέρα Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από cthulhucarbide 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katman2000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 παιδια πιστευετε οτι το passive hanging βοηθαει σε τραυματισμο ωμου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, katman2000 είπε παιδια πιστευετε οτι το passive hanging βοηθαει σε τραυματισμο ωμου? Εξαρτάται από τον τραυματισμό, αν είναι labral tear τί να σου κάνει το κρέμασμα. Αλλά για το συνηθισμένο σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής, πιστεύω ότι βοηθάει πολύ. Το είχα γράψει και παλιότερα. Το έχω δοκιμάσει και προσωπικά πριν κάποια χρόνια πάνω που πήγαινε να γίνει σοβαρό το πρόβλημα, και από τότε έχω ξεχάσει τελείως τον πόνο στον ώμο. Βέβαια έκοψα και κάτι οπισθολαίμιες, flies κτλ. Αλλά τα αποτελέσματα του κρεμάσματος ήταν εντυπωσιακά ακόμα και αμέσως μετά το 1" που έκανα κάθε φορά. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katman2000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, mic2mic είπε Εξαρτάται από τον τραυματισμό, αν είναι labral tear τί να σου κάνει το κρέμασμα. Αλλά για το συνηθισμένο σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής, πιστεύω ότι βοηθάει πολύ. Το είχα γράψει και παλιότερα. Το έχω δοκιμάσει και προσωπικά πριν κάποια χρόνια πάνω που πήγαινε να γίνει σοβαρό το πρόβλημα, και από τότε έχω ξεχάσει τελείως τον πόνο στον ώμο. Βέβαια έκοψα και κάτι οπισθολαίμιες, flies κτλ. Αλλά τα αποτελέσματα του κρεμάσματος ήταν εντυπωσιακά ακόμα και αμέσως μετά το 1" που έκανα κάθε φορά. ευχαριστω,ειναι η δευτερη φορα που την παθαινω, αυτη την φορα στον αριστερο ωμο, μου κοβει μονο απο τον παγκο ολως περιεργως στις πιεσεις ωμον δεν εχω μεγαλο θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneWaySystem Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Στις 30/11/2019 στις 1:12 ΠΜ, Magic_Nature είπε Και μια και μιλάμε για μάσα .. DD Σπεσιαλ η μασα σου αλλα γιατι δυο αυγουλακια μονο ? Πως θα ταισουμε τους μυες μετα την προπονηση ? Ετσι θελω να δω το πιατο σου την επομενη φορα 😋 (Το αγαπημένο μου γεύμα ever) 1 ώρα πριν, gntgrx είπε Το έγραψα. Διαβάζω βιαστικά και αυτό μου ξέφυγε, σορυ ! Προσωπικά από τα 18 μέχρι κ τα 30 μου έκανα δυο ώρες εξουθενωτική προπόνηση την ήμερα, 6 φορές την βδομάδα, το τερμάτισα! Πιστεύω μιάμιση με δυο ώρες max σκληρή προπόνηση με βάρη είναι αρκετή, ξεκούραση και πρωτεινουλα μετά κατεπειγόντως .. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε DD Σπεσιαλ η μασα σου αλλα γιατι δυο αυγουλακια μονο ? Πως θα ταισουμε τους μυες μετα την προπονηση ? Ετσι θελω να δω το πιατο σου την επομενη φορα 😋 (Το αγαπημένο μου γεύμα ever) Διαβάζω βιαστικά και αυτό μου ξέφυγε, σορυ ! Προσωπικά από τα 18 μέχρι κ τα 30 μου έκανα δυο ώρες εξουθενωτική προπόνηση την ήμερα, 6 φορές την βδομάδα, το τερμάτισα! Πιστεύω μιάμιση με δυο ώρες max σκληρή προπόνηση με βάρη είναι αρκετή, ξεκούραση και πρωτεινουλα μετά κατεπειγόντως .. Το ένα σενάριο ειναι να έχεις φάει ηδη αρκετη πρωτεϊνη απο το πρωί και αρα να εισαι easy-going. Αυτο με τα αναβολικα παράθυρα ξέρουμε πολυ καλα οτι ειναι μια λεπτομέρεια που χρειάζεται μονο σε οσους θα κατέβουν σε αγώνες ή ειναι ηδη σε ενα πολυ άνω του μεσαιου επίπεδο. Οι υπολοιποι ας κάνουμε ολα τα υπόλοιπα σωστά και αυτο ειναι το λιγοτερο ετσι και αλλιως ολο το βράδυ που εμεις κοιμομαστε αυτα δουλευουν μέσα. Και τις επομενες 2 μέρες που δεν θα πάς για προπονηση. Ειχε και φακοριζο μέσα ... δεν το προσεξες;;; οσπρια + δημητριακα -> πρωτεϊνη υψηλης βιολογικής αξιας ικανή για την ανασυσταση μετά απο προπονηση. Ωραιο το πιάτο σου. Αλλα το ψωμι μαζι με μακαρονια διπλα μηπως ειναι υπερβολή; κατα τα αλλα εγκρινω εισαι ωραιος! Πάω να φάω τον φιδέ μου με κοτοπουλάκι. Χθες φοβηθηκα οτι δεν θα βγάλω προπονηση λογω δεξιού χεριου που εχει μια μικρή ευαισθησια αλλα τωρα κοιμηθηκε τελειως το δεξι και με έπιασε το αριστερο χαχα η προπονηση βγηκε μια χαρα και ανεβηκαμε και μια επαναληψη χωρις βοηθεια στον πάγκο. Πάντα στα κιλά που ειμαι στα "ορια" μου. 8 επαναληψεις. Πράγμα που σημαινει οτι σε κανα μηνα μπορει και να ανέβουμε. Προς το παρον 1 βδομάδα DELOAD WEEK. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntgrx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε QFE. Και δυστυχώς ο μόνος τρόπος να μάθεις τα όριά σου είναι πρώτα να το πάθεις, εκτός αν πας και κάνεις προληπτικά μαγνητική σε κάθε άρθρωση του σώματος και σου φύγουν κάτι χιλιάρικα αέρα To έχω γράψει και αυτό: 21 ώρες πριν, gntgrx είπε Εγώ είμαι παράδειγμα ανθρώπου όπου αποδίδω εξαιρετικά σε αθλήματα αντοχής. Όταν έκανα ποδηλασία είχα εξαιρετικές επιδόσεις, στο strength training, όμως, έχω αποτέλεσμα όταν δουλεύω με υψηλό όγκο προπόνησης. Ξεκίνησα με πολύ πιο απλό πρόγραμμα προπόνησης, τα κλασικά 5x5 και το αποτέλεσμα ήταν να χάσω 20 κιλά μεν αλλά να έχω μικρή πρόοδο στην αποδιδόμενη ισχύ. Προφανώς, δεν είχα ούτε καλή φόρμα τότε, ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και το κυριότερο, πολύ λίγα εργομετρικά δεδομένα για τον εαυτό μου. Πλέον, γνωρίζω καλά πώς δραστηριοποιείται το περιφερικό νευρικό μου σύστημα, έχω απεικονίσει όλες τις αρθρώσεις, σε όλο το εύρος κίνησης αυτών, έχω δεδομένα για την απόδοση του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, έχω κάνει μελέτη ύπνου, γνωρίζω τους ρυθμούς απορρόφησης του πεπτικού μου και τα πάντα για ευρύτερο νευροενδοκρινικό μου σύστημα. Ευτυχώς, η γυναίκα μου είναι ακτινολόγος, οπότε έχω απεριόριστη πρόσβαση με μηδενικό κόστος. Επίσης, ξεπληρώνω τα γραμμάτια του παρελθόντος. Όταν ξεκίνησε την ειδικότητα, με έβαζε κάτω και μου έκανε υπέρηχο με τις ώρες για να αποκτήσει άνεση και να γίνει πιο αποδοτική. Εθελοντής, δίχως να έχω άλλα επιλογή χαχα. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση εύχομαι φίλε μου. Δυστυχώς, όπως το είπες και μόνος σου, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Θα πρέπει να προσέξεις ώστε να γλυτώσεις την οστεοαρθρίτιδα στο συγκεκριμένο γόνατο. Ακόμα και αν κάνεις αρθροσκόπηση, θα πρέπει μετά να δυναμώσεις αρκετά το γόνατο για να βελτιώσεις την ευστάθεια. Επίσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί η γενεσιουργός αιτία με ορθωτικούς πάτους. Υπομονή και επιμονή. @katman2000 Ισχύει ακριβώς ό,τι σου είπε ο @mic2mic. Είναι πιο πιθανό να πρόκειται για impingement. Μεγάλη προσοχή στον τρόπο εκτέλεσης των πιέσεων. Αν η ενόχληση επιμένει, καλό είναι να κάνεις κάποια απεικόνιση, να διαπιστώσεις και τί τύπου ακρώμιο έχεις. Αν έχεις αγκιστρωτό, καλύτερα να μην επιμένει πολύ στις πιέσεις, φλερτάρεις με βλάβες. Άν έχεις επίπεδο, τότε είναι δύσκολο να κάνεις προστριβή, πρέπει να ζορίσεις πάρα πολύ για να φτάσεις στη βλάβη. Στην ενδιάμεση περίπτωση που είναι κεκλιμένη η κάτω επιφάνεια του ακρωμίου, τότε πρέπει να δώσεις τη σχετική προσοχή. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως οι οστικές προεξοχές στο χείλος του ακρωμίου και άλλα. @OneWaySystem Αυτό είναι φαί μάστορα! Οι κρόκοι πού είναι, όμως; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Tους κροκους τους αφαιρεσε γιατι μάλλον θα πηρε το λιπος απο το ελαιολαδο που έριξε στο πιάτο του. Παιδια τα θέματα με του ώμους και γενικα με τα χέρια μπορουν να λυθουν άμεσα με το να διορθώσετε απλα τις ασκησεις που κάνετε - κάνουμε λάθος. Επισης με το να μην σηκωνεις κιλα που δεν μπορεις να ελέγξεις και επισης να μην κανεις τουλάχιστον 5 λεπτά ζεσταμα. Βασικα 7 λεπτα το ελάχιστο. Α επισης δεν χρειάζεται να παιρνεις σκονη σε πρωτεινη την πρωτεινη μπορεις να την πάρεις απο το φαγητο σου. Στην αρχη δεν θα ειναι και τοσο πολύ γιατι πολυ απλα δεν εχεις πολλη μάζα και αρα δεν την χρειάζεσαι. Άσε οσους ειναι 95 κιλα + στον ογκο να πρέπει να παιρνουν ΚΑΙ συμπληρωμα διοτι τα 100-120γρ πρωτεινη την ημέρα δεν τους φτάνουνε. Ελεος με αυτη την υστερια με τα σέικερ. Βλέπεις τωρα εναν ανθρωπο 75 κιλά να ψάχνει τι πρωτεινη θα πάρει. Τιποτα ρε φιλε το πιο σημαντικο ειναι να παιρνεις παραπανω θερμιδες απο αυτες που συντηρεισαι ετσι ωστε να αποκτησεις ογκο. Και φυσικα θα παιρνεις και πρωτεινη 100-130γρ την ημέρα ειναι ΥΠΕΡ-αρκετα και μπορεις να τα πάρεις απο το φαγητο. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katman2000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Tους κροκους τους αφαιρεσε γιατι μάλλον θα πηρε το λιπος απο το ελαιολαδο που έριξε στο πιάτο του. Παιδια τα θέματα με του ώμους και γενικα με τα χέρια μπορουν να λυθουν άμεσα με το να διορθώσετε απλα τις ασκησεις που κάνετε - κάνουμε λάθος. ηταν ξεκαθαρα λαθος δικο μου γιατι ειμαι ηλιθιος και maxara στρατιωτικες και παγκο την ιδια βδομαδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις