Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε και αυτή η εβδομάδα με σχετικά υψηλή απόδοση. Ολοκληρώθηκε ο μήνας ο οποίος είχε και τη μετάβαση από τη φάση της δομικής ενίσχυσης στο deloading phase και τώρα στη φάση όπου δουλεύω την αποδιδόμενη ισχύ.

Από την ανάλυση των δεδομένων προκύπτει ότι έχω βελτιώσει σημαντικά όλες τις μετρικές απόδοσης (λίγο πριν τις εορτές θα κάνω εργοσπιρομετρία και total body composition με DXA και μετά έχω triplex καρδιάς, οι μόνες εκκρεμότητες). Ρίχνω αρκετή δουλειά στην προπόνηση, φαίνεται από τα επίπεδα γλυκόζης αίματος τα οποία έχουν πάρει την κατηφόρα και από την κορτιζόλη η οποία έχει σημειώσει μικρή άνοδο. Τα ανδρογόνα μου παραμένουν υψηλά, ελαφρώς πάνω από το άνω όριο για την ηλικία μου, όμως τα οιστρογόνα έχουν σημειώσει σημαντική πτώση και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Δυστυχώς, έχω χάσει κάμποσο λίπος και κατά συνέπεια έχουν μειωθεί τα επίπεδα αρωματάσης. Οι λιποπρωτεΐνες μου είναι σε πολύ καλά επίπεδα, όμως τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων έχουν ως αποτέλεσμα την περιορισμένη καρδιοπροστατευτική δράση και έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, τον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά.

Κοιμάμαι καλά αλλά όχι όσο θα ήθελα, τρώω αρκετά (126000+ kcal για τον Νοέμβρη) και έχω πολύ καλή αποκατάσταση. Από τις καμπύλες έργου, ισχύος θα προσαρμόσω το πρόγραμμα για τον επόμενο μήνα, το οποίο θα συνεχίσει με προπονήσεις ισχύος. Έχω το περιθώριο να ανεβάσω κάμποσο τον όγκο προπόνησης χωρίς να επηρεαστεί η αποκατάσταση.

Τώρα, όσο αφορά τις προπονήσεις, έχουμε και λέμε για Τετάρτη και χθές:

• 5,5 km @ 225W Airbike
  • 30' mobility και warmup με λάστιχα και 5x5 Βodyweight Νeutral Grip Chin-ups
  • 3x24@30kg (2x15) Matrix Lunge
  • 1x5@85kg Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps (Warmup)
  • 1x5@93kg  Ηigh Bar Back Squat με 3΄' pause (Warmup)
  • 1x5@93kg Ηigh Bar Back Squat με tempo 3"/0"/3" (Warmup)
  • 7x3@105, 115, 115, 115, 123, 123, 123kg Ηigh Bar Back Squat
  • 1x15@85kg Ηigh Bar Back Squat (AMRAP)
  • 1x8@105kg Romanian Deadlift (Warmup)
  • 7x4@115, 115, 115, 125, 125, 125, 125kg Romanian Deadlift
  • 1x14@90kg Romanian Deadlift (AMRAP)
  • 1x10@105kg Hip Thrust με πάγκο (Warmup)
  • 7x4@125kg Hip Thrust με πάγκο
  • 1x12@105kg Hip Thrust με πάγκο (AMRAP)
  • 2x10@48kg Overhead Press (Warmup)
  • 7x3@60, 60, 60, 60, 63, 63, 63kg Overhead Press
  • 1x10@53kg Overhead Press (AMRAP)
  • 1x10@80kg Barbell Floor Press (Warmup)
  • 7x4@85, 90, 90, 95, 95, 100, 100kg Barbell Floor Press
  • 1x20@60kg Barbell Floor Press (AMRAP)
  • 4x8@25kg Back Extension στο GHD with 3'' pause
  • 4x1'@80kg (2x40) Farmer's Walk
  • 2x1'@30kg (2x15) Plate Pinch Carry
  • 4x12@45kg Face Pull with External Rotation

Xθες, η προπόνηση τράβηξε λίγο παραπάνω γιατί είχαμε πιάσει την κουβέντα με τον Dakon και ένα γυμναστή, όμως βγήκε ευχάριστα και γελάσαμε πολύ. Συγκεκριμένα:

• 5,5 km @ 225W Airbike
  • 35' mobility και warmup με λάστιχα και 5x5 Βodyweight Pullups
  • 4x8@75kg Straight Arm Pulldown
  • 1x16@61kg Straight Arm Pulldown (AMRAP)
  • 2x8@108, 128kg Deadlift (Warmup)
  • 8x3@138*, 138, 153, 153, 153, 163, 163, 163kg Deadlift  *Eδώ μου άνοιξε η λαβή και επανέλαβα ένα σετ με METAL straps.
  • 1x12@115kg Deadlift (AMRAP)
  • 2x5@85kg Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps (Warmup)
  • 7x4@90, 90, 90, 95, 95, 100, 100kg Zercher Squat
  • 1x12@75kg Zercher Squat (AMRAP)
  • 1x10@80kg Reverse-grip Barbell Row (Warmup)
  • 7x4@90, 90, 90, 90, 100, 100, 100kg Reverse-grip Barbell Row
  • 2x4@100kg Dead Row
  • 1x12@70kg Bent Over Row (AMRAP)
  • 5x6@70kg Barbell Chinese Pull (Clean Pull)
  • 1x10@70kg Barbell Bench Press (Warmup)
  • 7x4@80, 80, 90, 90, 90, 100, 100kg Barbell Bench Press
  • 1x15@70kg Barbell Bench Press (AMRAP)
  • 4x8@10kg (2x5) Hyper W/Y Extensions στο GHD
  • 4x8@73kg Wide-Grip Seated Cable Row
  • 4x10@20kg (2x10) Dumbbell Lateral Raise with 3'' Static Hold

Ουσιαστικά αυτά είναι τα almost total body workouts που εναλλάσω. Τις ενδιάμεσες μέρες δουλεύω ό,τι περισσέψει χαλαρα, πιο πολύ ως active recovery. Γάμπες, πήχεις, λίγο τα χεράκια και τραπεζοειδείς. Δουλεύω όμως αρκετά τον κορμό, προσαγωγούς και απαγωγούς. Συγκεκριμένα:

• Lifted Inverted Rows
  • Barbell Side Walk
  • Deadbugs
  • Dogbirds
  • Vacuum/Isometric Reverse Crunch
  • Banded Side-Lying Hip Abduction
  • Side-Lying Hip Adduction
  • Side Plank with Leg Abduction
  • Single-Leg Glute Bridge with Ball Squeeze
  • Copenhagen Hip Adduction
  • Single-Leg Hip Thrust
  • Banded Hip Thrust
  • Nordic Hamstring Curl
  • Plank Serratus Push/Pushup+/Band Serratus Punch
  • Ab Rollout/Banded Rollout (Προσπαθώ σιγά σιγά να στηρίζομαι στις μύτες, τρελό fail)
  • Inverted Plank (Με 25άρα πλάκα στην κοιλιά)
  • Band Pulldown
  • Tornado Chops
  • Stir the Pot
  • Serratus Punches
  • Pallof Press/Push/Walk/Jump/Swing 
  • Scissor V-Up
  • Roman Lift (Με 2 12άρια KB)
  • Hanging X Raise/With Ball
  • Hanging Leg Spiral
  • Landmine Russian Twist

Λίγα sets, μέτρια ένταση με σκοπό να έχω καλή φόρμα και να βγαίνουν αβίαστα οι ασκήσεις.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε φιλε συγγνωμη αλλα τι ειναι ολες αυτες οι ασκησεις;;;; ολες αυτες κανεις;;; ζαλιστηκα. :(

Σημερινη προπονηση :

-Zεσταμα (ωμοι - δικεφαλοι - κονδυλοι - ωμοπλατες - τραπεζοειδης)

1. Πιέσεις σε πάγκο για στήθος (Οριζοντιος) (ΣΤΗΘΟΣ)

το 1ο σέτ ηταν με 10 κιλά (ζεσταμα)

ωμοπλάτες πίσω - αγκώνες μέσα , απομονωνεις το στήθος δεν κουνάς τους δελτοειδείς μπροστά. 

2. Στρατιωτικές πιέσεις (ΩΜΟΙ)

μπαρα πάνω απο το κεφάλι στο ανέβασμα (δεν μπορουσα να την δώ)

3. Καμψεις Δικεφαλων με μπαρα  (ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ)

αγκώνες κολλημένοι στον κορμο - μέση ευθεια.

-Ζέσταμα (γονατα- μέση- ισχιο)

4. Άρσεις Θανάτου (ΠΛΑΤΗ - ΠΟΔΙΑ)

μπάρα πάνω απο την μέση των πελμάτων πριν ξεκινησω , κοντά στο σώμα-γονατα στο ανέβασμα - ώμοι ακριβως πάνω απο τη μπαρα πριν το ξεκινημα, γοφοι οχι πολυ χαμηλά (dont squatting the deadlift) , οχι υπερέκταση της μέσης στο ανέβασμα δεν γερνεις προς τα πισω.

5. Καθισματα (ΠΟΔΙΑ - ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΙ)

Δεν αφηνεις το βάρος να σε βυθιζει κατω και να χάνεις την ισορροπια σου το πέλμα πατάει σταθερά στο έδαφος , τα γονατα δεν τρέμουν , ευθεια οπου κοιτάνε και οι μυτες των ποδιών , η κινηση ξεκινάει απο το ισχίο. Αυχένας ακολουθει τον κορμο για να μην "σπασει" η μέση. Σφιχτά τους κοιλιακούς.

6. Διατασεις χεριων-ποδιων  - Ραχιαιοι

Και μετά ΜΑΜ 

https://imgur.com/a/9t1Y3bM

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω γράψει και σε παλαιότερο μήνυμα, οι συγκεκριμένες προπονήσεις δουλεύουν μόνο για μένα. Για άλλους μπορεί να είναι καταστροφικές ή και χαμηλής έντασης, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν προτρέπω κανένα να ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθώ εγώ. Τη φιλοσοφία, ναι. Πολυαρθρικές ασκήσεις, καλό ζέσταμα και κινητοποίηση, πολύ φαγητό, συνέπεια, επιμονή, πειθαρχία, αδιαφορία για το αισθητικό αποτέλεσμα, προσήλωση στο λειτουργικό, όχι βιασύνες, playing the long game και όχι από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

Εγώ είμαι παράδειγμα ανθρώπου όπου αποδίδω εξαιρετικά σε αθλήματα αντοχής. Όταν έκανα ποδηλασία είχα εξαιρετικές επιδόσεις, στο strength training, όμως, έχω αποτέλεσμα όταν δουλεύω με υψηλό όγκο προπόνησης. Ξεκίνησα με πολύ πιο απλό πρόγραμμα προπόνησης, τα κλασικά 5x5 και το αποτέλεσμα ήταν να χάσω 20 κιλά μεν αλλά να έχω μικρή πρόοδο στην αποδιδόμενη ισχύ. Προφανώς, δεν είχα ούτε καλή φόρμα τότε, ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και το κυριότερο, πολύ λίγα εργομετρικά δεδομένα για τον εαυτό μου. Πλέον, γνωρίζω καλά πώς δραστηριοποιείται το περιφερικό νευρικό μου σύστημα, έχω απεικονίσει όλες τις αρθρώσεις, σε όλο το εύρος κίνησης αυτών, έχω δεδομένα για την απόδοση του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, έχω κάνει μελέτη ύπνου, γνωρίζω τους ρυθμούς απορρόφησης του πεπτικού μου και τα πάντα για ευρύτερο νευροενδοκρινικό μου σύστημα.

Πέρα από τα αντικειμενικά στοιχεία, σίγουρα παίζει ρόλο και η υποκειμενική θεώρηση. Τη στιγμή που τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορώ να έχω ικανοποιητική αποκατάσταση και ταυτόχρονα αισθάνομαι καλά, έχω καλή διάθεση, αποδίδω καλά στη δουλειά μου και μπορώ και προσφέρω ποιοτικότερο χρόνο στην οικογένειά μου (το να παίξω με τα παιδιά μου δεν με βγάζει off, όπως παλιότερα πχ), συνεχίζω στο δρόμο αυτό όσο μου το επιτρέπει ο εαυτός μου.

Θα τελειώσω, υπενθυμίζοντας ότι οι βαριές προπονήσεις βγαίνουν ΜΟΝΟ με METAL! 😁 

Χθες το τελευταίο set άρσεις βγήκε με Black Magic από Slayer. Το έβγαλα μια χαρά και αντί να κάτσω το έριξα στο headbanging (να δουλέψω και λίγο τους σκαληνούς).

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Το έχω γράψει και σε παλαιότερο μήνυμα, οι συγκεκριμένες προπονήσεις δουλεύουν μόνο για μένα. Για άλλους μπορεί να είναι καταστροφικές ή και χαμηλής έντασης, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν προτρέπω κανένα να ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθώ εγώ. Τη φιλοσοφία, ναι. Πολυαρθρικές ασκήσεις, καλό ζέσταμα και κινητοποίηση, πολύ φαγητό, συνέπεια, επιμονή, πειθαρχία, αδιαφορία για το αισθητικό αποτέλεσμα, προσήλωση στο λειτουργικό, όχι βιασύνες, playing the long game και όχι από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

Εγώ είμαι παράδειγμα ανθρώπου όπου αποδίδω εξαιρετικά σε αθλήματα αντοχής. Όταν έκανα ποδηλασία είχα εξαιρετικές επιδόσεις, στο strength training, όμως, έχω αποτέλεσμα όταν δουλεύω με υψηλό όγκο προπόνησης. Ξεκίνησα με πολύ πιο απλό πρόγραμμα προπόνησης, τα κλασικά 5x5 και το αποτέλεσμα ήταν να χάσω 20 κιλά μεν αλλά να έχω μικρή πρόοδο στην αποδιδόμενη ισχύ. Προφανώς, δεν είχα ούτε καλή φόρμα τότε, ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και το κυριότερο, πολύ λίγα εργομετρικά δεδομένα για τον εαυτό μου. Πλέον, γνωρίζω καλά πώς δραστηριοποιείται το περιφερικό νευρικό μου σύστημα, έχω απεικονίσει όλες τις αρθρώσεις, σε όλο το εύρος κίνησης αυτών, έχω δεδομένα για την απόδοση του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, έχω κάνει μελέτη ύπνου, γνωρίζω τους ρυθμούς απορρόφησης του πεπτικού μου και τα πάντα για ευρύτερο νευροενδοκρινικό μου σύστημα.

Πέρα από τα αντικειμενικά στοιχεία, σίγουρα παίζει ρόλο και η υποκειμενική θεώρηση. Τη στιγμή που τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορώ να έχω ικανοποιητική αποκατάσταση και ταυτόχρονα αισθάνομαι καλά, έχω καλή διάθεση, αποδίδω καλά στη δουλειά μου και μπορώ και προσφέρω ποιοτικότερο χρόνο στην οικογένειά μου (το να παίξω με τα παιδιά μου δεν με βγάζει off, όπως παλιότερα πχ), συνεχίζω στο δρόμο αυτό όσο μου το επιτρέπει ο εαυτός μου.

Θα τελειώσω, υπενθυμίζοντας ότι οι βαριές προπονήσεις βγαίνουν ΜΟΝΟ με METAL! 😁 

Χθες το τελευταίο set άρσεις βγήκε με Black Magic από Slayer. Το έβγαλα μια χαρά και αντί να κάτσω το έριξα στο headbanging (να δουλέψω και λίγο τους σκαληνούς).

Ωραίιιιος!!!!! Συνεχισε ετσι τοτε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gntgrx είπε

• 5,5 km @ 225W Airbike
  • 30' mobility και warmup με λάστιχα και 5x5 Βodyweight Νeutral Grip Chin-ups
  • 3x24@30kg (2x15) Matrix Lunge
  • 1x5@85kg Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps (Warmup)
  • 1x5@93kg  Ηigh Bar Back Squat με 3΄' pause (Warmup)
  • 1x5@93kg Ηigh Bar Back Squat με tempo 3"/0"/3" (Warmup)
  • 7x3@105, 115, 115, 115, 123, 123, 123kg Ηigh Bar Back Squat
  • 1x15@85kg Ηigh Bar Back Squat (AMRAP)
  • 1x8@105kg Romanian Deadlift (Warmup)
  • 7x4@115, 115, 115, 125, 125, 125, 125kg Romanian Deadlift
  • 1x14@90kg Romanian Deadlift (AMRAP)
  • 1x10@105kg Hip Thrust με πάγκο (Warmup)
  • 7x4@125kg Hip Thrust με πάγκο
  • 1x12@105kg Hip Thrust με πάγκο (AMRAP)
  • 2x10@48kg Overhead Press (Warmup)
  • 7x3@60, 60, 60, 60, 63, 63, 63kg Overhead Press
  • 1x10@53kg Overhead Press (AMRAP)
  • 1x10@80kg Barbell Floor Press (Warmup)
  • 7x4@85, 90, 90, 95, 95, 100, 100kg Barbell Floor Press
  • 1x20@60kg Barbell Floor Press (AMRAP)
  • 4x8@25kg Back Extension στο GHD with 3'' pause
  • 2x1'@30kg (2x15) Plate Pinch Carry

πωωω

Τι διαλείματα κάνεις με όλα αυτά; Πόσο χρόνο σου παίρνει η παραπάνω προπόνηση;

Δημοσ.
Στις 28/11/2019 στις 5:09 ΜΜ, Dakonblackblade είπε

Φάτε σαρδέλα.

Όσο για τη μπάρα, υπάρχει λόγος που υπάρχει το κεντρικό knurl , όπως υπάρχει για τα χέρια. Και υπάρχει λόγος που πρέπει να φοράτε μπλούζα από βαμβάκι. Και υπάρχει λόγος που δημιουργούνται τενοντίτιδες και πόνοι στους αγκώνες και στους καρπούς όταν μια μπάρα που ζυγίζει 60 κιλά , σιγά σιγά γλιστράει προς τα κάτω όταν κάνετε κάθισμα.

Επίσης για τα manta, τα μαξιλαράκια και τις πετσέτες, απλά βγάζουν τη μπάρα έξω από το κέντρο βάρους του σώματος και δημιουργούν ροπές .

Αν δεν έχετε θέμα με λίγους κάλους στα χέρια από τα βάρη, δε θα έχετε θέμα με λίγο πιο σκληρό δέρμα εκεί που πατάει η μπάρα. Περνάει πολύ γρήγορα . 

Ένα debunking για το φιλμ The Gamechangers που ήταν για τους αθλητές Vegan και πολλές πληροφορίες για το θέμα.

kai 

Καθισα και το ειδα ολο. Πολυ ενδιαφερον και διεξοδικο, o Joe Rogan ξερει να ρωταει πολυ  σωστα στοχευμενες ερωτησεις και ο Chris Kresser απανταγε αφοπλιστηκα. Αυτο που λεε the devil is in details  εχει πολυ δικιο. Πολυ κατατοπιστικο.

Δημοσ.
Στις 28/11/2019 στις 6:09 ΜΜ, Dakonblackblade είπε

Φάτε σαρδέλα.

Όσο για τη μπάρα, υπάρχει λόγος που υπάρχει το κεντρικό knurl , όπως υπάρχει για τα χέρια. Και υπάρχει λόγος που πρέπει να φοράτε μπλούζα από βαμβάκι. Και υπάρχει λόγος που δημιουργούνται τενοντίτιδες και πόνοι στους αγκώνες και στους καρπούς όταν μια μπάρα που ζυγίζει 60 κιλά , σιγά σιγά γλιστράει προς τα κάτω όταν κάνετε κάθισμα.

Λόγος;

Δημοσ.

Προσπαθώ να είμαι υπό φορτίο περίπου μια ώρα. Είναι καθοριστικό στοιχείο για τη μετέπειτα αποκατάσταση. Τώρα, τα διαλείμματα εξαρτώνται από τη φάση προπόνησης. Τώρα που δουλεύω ισχύ, προσπαθώ να είναι σύντομα, κάτω από 3 λεπτά. Δεν το πετυχαίνω πάντα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το προσπαθώ όμως.

Η προπόνηση, συνολικά, με ζέσταμα, set-up, κουβέντα κτλ βγαίνει γύρω στο τρίωρο, άντε 3,5 ώρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζάχαρη και αλάτι. Εγώ στο 1,5L νερό βάζω 10 gr μαλτοδεξτρίνη και 1gr 50-50% χλωριούχο κάλιο και χλωριούχο νάτριο.

Για αποθεραπεία, περπατάω μέχρι το σπίτι μου, μπύρα, μαγνήσιο, foam rolling, μπυρα, φαί και κρύο ντουζ.

Προς το παρόν, το foam rolling κάνει καλή δουλειά και γίνεται και γρήγορα. Αν φτάσω στο σημείο να μην με καλύπτει θα επενδύσω σε ένα Theragun.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Προσπαθώ να είμαι υπό φορτίο περίπου μια ώρα. Είναι καθοριστικό στοιχείο για τη μετέπειτα αποκατάσταση. Τώρα, τα διαλείμματα εξαρτώνται από τη φάση προπόνησης. Τώρα που δουλεύω ισχύ, προσπαθώ να είναι σύντομα, κάτω από 3 λεπτά. Δεν το πετυχαίνω πάντα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το προσπαθώ όμως.

Η προπόνηση, συνολικά, με ζέσταμα, set-up, κουβέντα κτλ βγαίνει γύρω στο τρίωρο, άντε 3,5 ώρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζάχαρη και αλάτι. Εγώ στο 1,5L νερό βάζω 10 gr μαλτοδεξτρίνη και 1gr 50-50% χλωριούχο κάλιο και χλωριούχο νάτριο.

Για αποθεραπεία, περπατάω μέχρι το σπίτι μου, μπύρα, μαγνήσιο, foam rolling, μπυρα, φαί και κρύο ντουζ.

Προς το παρόν, το foam rolling κάνει καλή δουλειά και γίνεται και γρήγορα. Αν φτάσω στο σημείο να μην με καλύπτει θα επενδύσω σε ένα Theragun.

Διεξοδικη μελετη σε ολα τα επιπεδα. Με εχει ιντριγκαρει η προσεγγιση!

σε ποιο επιπεδο δυναμης θελεις να φτασεις;

και που θα οφελησει το υψηλο επιπεδο;

η μπυρα στο ολο σχημα αποσκοπει καπου ή ειναι απλα προτιμηση;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Ναι την μπύρα την έχασα και εγώ αν κολλάει κάπου.

Η μαλτοδεξτρίνη δεν είναι του σατανά;

Δημοσ.

Σε ένα βιώσιμο και συντηρήσιμο επίπεδο σε βάθος χρόνου. Εμβιομηχανικά, τα όριά μου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά και γι'αυτό το λόγο δεν βιάζομαι να τα φτάσω. Με ευχαριστεί η όλη διαδικασία και είναι ένας τρόπος να αποφορτίζομαι από την καθημερινότητά μου. Θέλω το challenge να είναι ένα βήμα πάντα μπροστά μου. Αν γίνει εύκολο, θα βαρεθώ και θα ξενερώσω.

Γι'αυτό το λόγο έχω βάλει ώς soft στόχο σε ορίζοντα 5ετίας να μπορέσω να σηκώσω 2,55 φορές τη μάζα μου στο DL, 1,8 στο squat και να πιέσω το 100% αυτής. Από εκεί και πέρα είναι highly diminishing τα returns και δεν έχω σκοπό ούτε να κατέβω σε αγώνες, ούτε να ανταγωνιστώ κανέναν, ούτε να το παίζω μορφονιός στα 40φεύγα μου. Θέλω ένα εύρωστο σώμα και συνειδητά κόβω από το προσδόκιμο ζωής μου με αντάλλαγμα την υψηλότερη ποιότητα.

Για τη μπύρα τώρα, είναι ένας αποδοτικός τρόπος να ξεκινήσεις τη διαδικασία της αποκατάστασης. Είναι ζυμωμένο προϊόν, έχει ικανοποιητική ποσότητα ηλεκτρολυτών και καλμάρει το νευρικό σύστημα. Το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί διάταση στο στομάχι, αυτό βοηθάει στο να έχεις καλύτερη πέψη και να χορτάσεις πιο εύκολα. Σε λογικές ποσότητες (μισό λίτρο την ημέρα λχ) μόνο καλό κάνει.

Η μαλτοδεξτρίνη είναι πολυσακχαρίτης, πολυμερές γλυκόζης. Ούτε του σατανά, ούτε του Nyarlathotep.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Σε ένα βιώσιμο και συντηρήσιμο επίπεδο σε βάθος χρόνου. Εμβιομηχανικά, τα όριά μου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά και γι'αυτό το λόγο δεν βιάζομαι να τα φτάσω. Με ευχαριστεί η όλη διαδικασία και είναι ένας τρόπος να αποφορτίζομαι από την καθημερινότητά μου. Θέλω το challenge να είναι ένα βήμα πάντα μπροστά μου. Αν γίνει εύκολο, θα βαρεθώ και θα ξενερώσω.

Γι'αυτό το λόγο έχω βάλει ώς soft στόχο σε ορίζοντα 5ετίας να μπορέσω να σηκώσω 2,55 φορές τη μάζα μου στο DL, 1,8 στο squat και να πιέσω το 100% αυτής. Από εκεί και πέρα είναι highly diminishing τα returns και δεν έχω σκοπό ούτε να κατέβω σε αγώνες, ούτε να ανταγωνιστώ κανέναν, ούτε να το παίζω μορφονιός στα 40φεύγα μου. Θέλω ένα εύρωστο σώμα και συνειδητά κόβω από το προσδόκιμο ζωής μου με αντάλλαγμα την υψηλότερη ποιότητα.

Για τη μπύρα τώρα, είναι ένας αποδοτικός τρόπος να ξεκινήσεις τη διαδικασία της αποκατάστασης. Είναι ζυμωμένο προϊόν, έχει ικανοποιητική ποσότητα ηλεκτρολυτών και καλμάρει το νευρικό σύστημα. Το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί διάταση στο στομάχι, αυτό βοηθάει στο να έχεις καλύτερη πέψη και να χορτάσεις πιο εύκολα. Σε λογικές ποσότητες (μισό λίτρο την ημέρα λχ) μόνο καλό κάνει.

Η μαλτοδεξτρίνη είναι πολυσακχαρίτης, πολυμερές γλυκόζης. Ούτε του σατανά, ούτε του Nyarlathotep.

Πολλά respects, δεν το συζητάμε. Είναι εντυπωσιακή η επιστημονική προσέγγιση του θέματος.

Για τη μαλτοδεξτρίνη ρώτησα κυρίως γιατί μου έχουν πει διάφοροι προπονητές κλπ ότι είναι καλό να την αποφεύγουμε. Κυρίως για αυτό και η απορία.

Ωστόσο γιατί λες ότι κόβεις από το προσδόκιμο ζωής σου; Αφού το κάνεις τόσο προσεγμένα και με τόση επίβλεψη γιατί μειώνεις το προσδόκιμος της ζωής;

1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Και επίσης κρύο ντουζ; υπάρχει λόγος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@gntgrx ο ογκος προπονησης μαζι με τη μελετη της αποκταστασης σου μοιαζει να σου δινει ενα γοργο ρυθμο για μεγαλυτερα  επιπεδα δυναμης. Ειναι ενα challenge για εσενα αλλα φαινεται να αντιτιθεται στην προσδοκια για ευρωστο σωμα και καλυτερο επιπεδο ζωης στο μελλον (που ισως να επιτυγχανεται χωρις να προσεγγισεις τα γενετικα ορια) φτανοντας τα ορια σου.

Ο soft στοχος σου τεθηκε σε σχεση με το αρχικο βαρος ή με το βαρος της εκαστοτε περιοδου;  Υπαρχει αυξομειωση του βαρους σε ολη αυτη τη πορεια.

η απορροφηση του αλκοολ της μπυρας  στο αιμα δεν επηρεαζει τις υπολοιπες λειτουργιες και ειδικα σε αυτο το σταδιο αποκαταστασης;

4ωρη προπονηση με την αποκατασταση  τοσο συχνα και με υποχρεωσεις στο σπιτι ειναι  πολυ μεγαλο ποσοστο του ημερησιου χρονου. πραγματικα ηρωας

Επεξ/σία από bjj-p
Δημοσ.
4 hours ago, yannis27gr said:

Εν τω μεταξύ θες Phd σε Nutrition/Fitness για να καταλάβεις τα ποστ του γιατρού.

Και με βασικές γνώσεις βιολογίας/βιοχημειας κατι κάνεις 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...