Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι την βγάζω με σκέτο καφέ. Έτσι κι αλλιώς πίνω μεγάλη ποσότητα σιγά σιγά όλη την μέρα σχεδόν. Επίσης μια γερή δόση υδατανθρακα σε κάνει να πετάς. 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ντοκ, υπάρχουν δείκτες υγείας; Είναι με κάποιο τρόπο μετρήσιμη (εξετάσεις ή κάτι αντίστοιχο) ώστε να ξέρει κάποιος σε τι κατάσταση είναι και να μπορεί να συγκρίνει είτε με τον εαυτό του καθ έτος είτε με κάποιον άλλο;

4 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Τι άποψη έχετε για τα διαφορα pre workout;Ο κολλητός ξεκίνησε το black blood της biotech.

Ένας καφές διάβασα έχει 80mg καφεινη στο περίπου όταν αυτό έχει 300.

Εξαρτάται τι προπονήσεις κάνεις, τι στόχο έχεις, πως κοιμάσαι και πως είναι η καθημερινότητα σου από εργασία, τρέξιματα κλπ. Αν θες μέγιστη απόδοση προπονήσεων στα βάρη, ένα προεξασκητικό συμπλήρωμα σίγουρα θα βοηθήσει. Από την άλλη καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο συγκεκριμένες μέρες και να μη βασίζομαστε σε αυτό για να μας δώσει ενέργεια ή όρεξη για καλύτερη προπόνηση. Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει κάποιος να πάρει προεξασκητικό, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει τα συστατικά πάρα πολύ καλά, να μην έχει πολλά διεγερτικά μέσα και πάντα μα πάντα να ξεκινά με τη μισή ή το 1/3 της προτεινόμενης δόσης. Αν ένα προεξασκητικό έχει μέσα 300mg καφεϊνη, όπως καταλαβαίνεις η ποσότητα είναι υπερβολική για τον μέσο αθλούμενο και δε χρειάζεται. 

21 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά doctor ευχαριστούμε .

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μείωση στην ικανότητα  αποκατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα π.χ ένα εξάμηνο , με τον ίδιο όγκο προπόνησης , με φυσιολογικές τις συνηθισμένες αιματολογικές εξετάσεις;

Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα 

Μπορεί να είναι κάτι φαινομενικά ασήμαντο, π.χ. το στρώμα που κοιμάσαι θέλει αλλαγή ή η γυναίκα σου ρίχνει λιγότερο αλάτι στο φαγητό. Μπορεί να είναι κάτι οργανικό, π.χ. ένας υποκλινικός υποθυρεοειδισμός για κάποιο λόγο, έστω έλλειψη σεληνίου. Μπορεί να είναι συνδυασμός καταστάσεων. Μπορεί να μην είναι και τίποτα. Να είναι η υποκειμενική σου εκτίμηση ότι έχεις πιο αργή αποκατάσταση, ενώ αν σε βάλουν κάτω και σε ξεψαχνίσουν, με αντικειμενικά κριτήρια, να μην ισχύει αυτό.

Συνήθως, αν κάτι επιμένει αρκετό καιρό, μάλλον δεν είναι στο μυαλό μας. Τώρα, τί το προκαλεί; Τρέχα γύρευε.

7 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Ντοκ, υπάρχουν δείκτες υγείας; Είναι με κάποιο τρόπο μετρήσιμη (εξετάσεις ή κάτι αντίστοιχο) ώστε να ξέρει κάποιος σε τι κατάσταση είναι και να μπορεί να συγκρίνει είτε με τον εαυτό του καθ έτος είτε με κάποιον άλλο;

Ασφαλώς και υπάρχουν, όμως αφορούν το γενικό πληθυσμό. Ένας αθλούμενος, μπορεί με τα κριτήρια που ισχύουν για το μέσο Έλληνα, να είναι υπέρβαρος, να έχει υπέρταση ή υπόταση, αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης και άλλα 30 που να πηγαίνουν στραβά, αλλά στην πράξη να είναι πιο υγιής και με λιγότερα penalty points για να του συμβεί κάτι καταστροφικά κακό στο μέλλον.

Ακόμα και αν σε όλες τις εξετάσεις που κάνεις πέφτεις ακριβώς στο μέσο του φυσιολογικού εύρους, αυτό δεν συνεπάγεται ότι είσαι και υγιής.

Φωνάζω και τσακώνομαι με τους συναδέλφους μου, μεταξύ άλλων και για το παραπάνω. Πολλοί εξ αυτών βασίζονται σε ένα κατεβατό εξετάσεων για να βγάλουν πορίσματα, αντί να επιμείνουν στη φυσική εξέταση, το ιστορικό και την αφούγκραση του προβλήματος του ανθρώπου που έχουν μπροστά τους.

• Like 2

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Εκτός από τις γενικές εξετάσεις, ίσως επίπεδα κορτιζόλης ή CRP; Και για τους άντρες, ορμονολογικές; 

Σε chin ups δουλεύονται και οι ωμοι; Έχω 2 εβδομάδες που "παίζω" με το μονοζυγο που πηρα (αρκετή ώρα κρέμασμα, αρνητικές, επαναλήψεις χωρίς πλήρες εύρος κίνησης) και από το μηδέν στην αρχή, έχω καταφέρει πλέον να πάω στα 4 chin ups με πλήρες εύρος κίνησης. Το θέμα είναι οτι έχω παρατηρήσει ενοχλήσεις στους ώμους και συγκεκριμένα στον δεξι ώμο, κάτι που δεν μου φαίνεται φυσιολογικό.

2 ώρες πριν, Castiel είπε

Σε chin ups δουλεύονται και οι ωμοι; Έχω 2 εβδομάδες που "παίζω" με το μονοζυγο που πηρα (αρκετή ώρα κρέμασμα, αρνητικές, επαναλήψεις χωρίς πλήρες εύρος κίνησης) και από το μηδέν στην αρχή, έχω καταφέρει πλέον να πάω στα 4 chin ups με πλήρες εύρος κίνησης. Το θέμα είναι οτι έχω παρατηρήσει ενοχλήσεις στους ώμους και συγκεκριμένα στον δεξι ώμο, κάτι που δεν μου φαίνεται φυσιολογικό.

Προθέρμανση κάνεις ή μπαίνεις απευθείας για μονόζυγο;

10 ώρες πριν, Musclemar είπε

Εκτός από τις γενικές εξετάσεις, ίσως επίπεδα κορτιζόλης ή CRP; Και για τους άντρες, ορμονολογικές; 

Θέλω να φτιάξω ένα σετ εξετάσεων που να δείχνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα υγείας σε σχέση με τις κλασσικές αίματος γι αυτό ρωτάω τον γιατρό που επίσης αθλείται κι έχει καλύτερη αντίληψη.

5 ώρες πριν, Castiel είπε

Όχι, τα chin ups στοχεύουν στην πλάτη και στα χέρια κυρίως. Εκεί πρέπει να νιώθεις την πίεση. Αν σε πονάνε οι ώμοι κάτι κάνεις λάθος, υποθέτω στο κρέμασμα. Έλεγξε την τεχνική σου.

6 ώρες πριν, Castiel είπε

Τα chin ups (ύπτια λαβή - παλάμες κοιτάνε προς τα σένα) είναι από τις χειρότερες ασκήσεις για το στροφικό πέταλο λόγω υπερβολικής έξω στροφής. Οπωσδήποτε το να έχεις πόνο είναι λόγος άμεσης διακοπής. Κατά πάσα πιθανότητα μειώνεται ο υπακρωμιακός χώρος και στριμώχνονται τα πράγματα, κάτι που τελικά θα οδηγήσει στο διαβόητο Σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής.

Παρόμοια προβλήματα πιθανόν να δημιουργήσουν και τα pull-ups με πολύ ανοιχτή λαβή.

Δεν χάνεις κάτι αν κάνεις έλξεις και παραλλαγές τους μόνο με ουδέτερη λαβή (αν έχεις τέτοιο εξοπλισμό) ή πρηνή λαβή (pull-ups) και με κανονικό άνοιγμα ώμων.

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Θέλω να φτιάξω ένα σετ εξετάσεων που να δείχνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα υγείας σε σχέση με τις κλασσικές αίματος γι αυτό ρωτάω τον γιατρό που επίσης αθλείται κι έχει καλύτερη αντίληψη.

Όχι, τα chin ups στοχεύουν στην πλάτη και στα χέρια κυρίως. Εκεί πρέπει να νιώθεις την πίεση. Αν σε πονάνε οι ώμοι κάτι κάνεις λάθος, υποθέτω στο κρέμασμα. Έλεγξε την τεχνική σου.

chin ups στοχευουν δικεφαλα ποιο πολυ

Προθέρμανση κάνω κάποιες ασκήσεις με λάστιχα, αλλά αρκετές φορές μπορεί να ξεκινήσω με κρέμασμα για περιπου 20-30 δευτερολεπτα, λίγη ξεκούραση και μετά κανονικά τα σετ μου. Ο μόνος λόγος που κανω chin ups είναι οτι ειναι πιο ευκολα από pull ups, οπου δυσκολευομαι αρκετα ειναι η αλήθεια. Είχα ξεκίνησει με τη βοήθεια λάστιχου αντίστασης αλλά το ψιλοπαράτησα για chin ups, ίσως γυρίσω πάλι σε αυτή την τακτική

πάντα με τα pre έκανα καγκουρίλες... διπλές και τριπλές δώσεις

μια μερα πηρα ένα και με ειχε κάνει τόσο κοκκινο μιζες θα φυγω φέτα.

έιναι το μονο συμπλήρωμα που έχω πεταξει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...