Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένας παπάρας στο γυμναστηριο με εκνευριζει αλλα δεν μπορω ακριβως να εντοπισω το λογο.

Απλα κυκλοφορει στην προπονηση του crossfit χωρις καποιον σκοπο, λεει αστειακια με τον γυμναστη (λογικα φιλοι ειναι) αλλα προπονηση δεν κανει. Φαινεται οτι ξερει απο γυμναστικη (αν και ο ιδιος κοκαλιαρης ειναι -οχι οτι τον εχω δει γυμνο αλλα ετσι φαινεται-) αλλα γυμνατικη δεν κανει. Ολο κατι κανει μονος του και ολο περιφερεται και λιγο τα νευρα μου γιατι μας μπερδευει οταν παμε να αλλαξουμε ασκηση στην κυκλικη και λεμε ωπ αφου ειναι αυτος εδω εγω που ειμαι και μετα λεει α οχι παιδια εγω δεν κανω την προπονηση.

2ο θεματακι.. τι φοραμε για crossfit? απλη-τιμια μπλουζιτσα φουστιτσα σορτσακι η παιρνουνμε αυτα τα dryfit? το φανελακι ειναι καλη επιλογη η οχι; για καποιον που ιδρωνει φουλ πχ τι να εχει;

3ο καταφερα 100 συνεχομενα περασματα στο σκοινακι και ειμαι πολυ χαρουμενος :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, mic2mic είπε

Φυσικά και δεν είναι όλα άχρηστα, αλλά το 95%  που λέει ο Musclemar πρέπει να είναι κοντά στην αλήθεια. Τα χρήσιμα έχουν σε μεγάλο βαθμό κυκλοφορήσει είτε τώρα είτε στο παρελθόν και ως φάρμακα (άλλο αν πλέον δεν τα αποζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα). Δηλαδή βιταμίνες C, B, E, φυλλικό οξύ, ω-3, μαγνήσιο, ασβέστιο κτλ κτλ. Και πολλά άλλα που ακόμα και ως φάρμακα η αποτελεσματικότητά τους σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις παραμένει αμφισβητούμενη (γλυκοζαμίνη, καρνιτίνη, κτλ).

Αλλά ακόμα και από τα δυνητικώς χρήσιμα, που τώρα πια δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% των συνολικώς κυκλοφορούντων, η χρήση τους είναι ως επί το πλείστον τραγικά λανθασμένη και βασικά άτοπη. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, πχ το να παίρνουμε βιταμίνη C για προφύλαξη ή θεραπεία κρυολογήματος. Αυτή η βλακεία συνεχίζεται και προφανώς θα συνεχίζεται επ'άπειρον. Οι πολυβιταμίνες είναι επίσης εντελώς άχρηστες για την  μεγάλη πλειοψηφία όσων τις παίρνουν (λαμβάνουν ούτως ή άλλως πολλαπλάσιες ποσότητες από την διατροφή τους,).

Πέρα από τα άχρηστα, υπάρχουν βέβαια και τα υπερτιμημένα. Πχ. τα ειδικά συμπληρώματα-σκευάσματα που δίνουν πολλές φορές σε καρκινοπαθείς (τύπου Fortimel) τα οποία έχουν μια σύνθεση πάνω κάτω σαν μια χαμηλής ποιότητας πρωτεΐνη όγκου (με γελοίους υδατάνθρακες και πολλές φορές χωρίς να αναφέρουν καν προφίλ αμινοξέων) και τα οποία έχουν τιμή πολλαπλάσια μιας κορυφαίας πρωτεΐνης για αθλητική χρήση. 

Τώρα φυσικά είναι εύκολο να πούμε ότι ο καθένας έχει την ευθύνη της προσωπικής έρευνας σχετικά με το αν αξίζει να πάρει κάτι ή όχι, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον η παραπληροφόρηση και η έντονη διαφήμιση κάνουν πολλές φορές εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για επαγγελματίες του χώρου να εξάγουν σωστά συμπεράσματα. Και δεν προλαβαίνει και να ασχοληθεί κανείς, ακόμα και να θέλει. Δηλαδή αύριο βγαίνει ένα συμπλήρωμα μιας καινούριας υπερτροφής που παίρνουν οι Βουσμάνοι της Ναμίμπια. Μέχρι να ασχοληθεί κανείς να δει τί είναι και να γίνουν αρκετές μελέτες και να βγει το συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα είναι άχρηστο, έχει ήδη πέσει διαφήμιση,  η υπερτροφή έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, και η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στο επόμενο "θαύμα". Οι μεγάλες εταιρίες είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Γι'αυτό έγιναν και μεγάλες άλλωστε.

Τα μόνα συμπληρώματα διατροφής για τα οποία βγαίνουν συνεχώς θετικές έρευνες με πολλαπλά ωφέλη είναι ελάχιστα. Αυτά που βοηθούν και αθλητές αλλά και γηραιότερα άτομα είναι, πρωτεϊνη ορού γάλακτος, μονοϋδρική κρεατίνη και ωμέγα-3.

• Like 1

1 ώρα πριν, Musclemar είπε

Τα μόνα συμπληρώματα διατροφής για τα οποία βγαίνουν συνεχώς θετικές έρευνες με πολλαπλά ωφέλη είναι ελάχιστα. Αυτά που βοηθούν και αθλητές αλλά και γηραιότερα άτομα είναι, πρωτεϊνη ορού γάλακτος, μονοϋδρική κρεατίνη και ωμέγα-3.

Να συμπληρώσω το σύμπλεγμα βιταμινών Β και το μαγνήσιο για όσους εχουν έντονες προπονήσεις

• Moderators

Σήμερα είχε λίγα καθίσματα και έκλεισα με μια τριπλή στα 125 και ήταν αρκετά χαλαρά. Πρέπει να κάνω ένα 1rm να δω που βρίσκομαι γιατί πρέπει να έχω ανέβει 

• Like 1

Πολύ καλός!

Μιας και λέμε για προπονήσεις, εγώ έκλεισα το deloading phase μου με μια καλή προπόνηση χθες. Συγκεκριμένα:

• 5,5 km @ 200W Airbike
  • 20' mobility και warmup με λάστιχα
  • 3x24@25kg (2x12,5) Matrix Lunge
  • 1x5@80kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps
  • 1x5@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με 3΄' pause
  • 1x5@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με tempo 3"/0"/3"
  • 4x6@100, 100, 110, 120kg περίπου Ηigh Bar Back Squat
  • 1x10@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat
  • 4x6@100kg Hip Thrust με πάγκο
  • 4x6@110kg Romanian Deadlift
  • 4x6@55kg Overhead Press
  • 4x8@25kg (2x12,5) Dumbbell Lateral Raise with Static Hold
  • 4x6@85kg Bench Press
  • 4x12@10kg (2x5) Hyper W/Y στο GHD
  • 4x12@25kg Back Extension στο GHD
  • 4x1'@80kg (2x40) Farmer's Walk
  • 2x1'@40kg Suitcase Carry με Fat Grip
  • 4x12@41kg Face Pull with External Rotation

Το καλό της βελτιωμένης φυσικής κατάστασης, η προπόνηση βγαίνει σχετικά άνετα και η αποκατάσταση είναι αρκετά καλή. Το χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν ότι πεινούσα πάρα πολύ. Το βράδυ που γυρνούσα από το ιατρείο, δεν άντεξα και πήρα 10 καλαμάκια και τα λιάνισα.

• Like 2

1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Πολύ καλός!

Μιας και λέμε για προπονήσεις, εγώ έκλεισα το deloading phase μου με μια καλή προπόνηση χθες. Συγκεκριμένα:

• 5,5 km @ 200W Airbike
  • 20' mobility και warmup με λάστιχα
  • 3x24@25kg (2x12,5) Matrix Lunge
  • 1x5@80kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με 1 και 1/4 reps
  • 1x5@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με 3΄' pause
  • 1x5@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat με tempo 3"/0"/3"
  • 4x6@100, 100, 110, 120kg περίπου Ηigh Bar Back Squat
  • 1x10@90kg περίπου Ηigh Bar Back Squat
  • 4x6@100kg Hip Thrust με πάγκο
  • 4x6@110kg Romanian Deadlift
  • 4x6@55kg Overhead Press
  • 4x8@25kg (2x12,5) Dumbbell Lateral Raise with Static Hold
  • 4x6@85kg Bench Press
  • 4x12@10kg (2x5) Hyper W/Y στο GHD
  • 4x12@25kg Back Extension στο GHD
  • 4x1'@80kg (2x40) Farmer's Walk
  • 2x1'@40kg Suitcase Carry με Fat Grip
  • 4x12@41kg Face Pull with External Rotation

Το καλό της βελτιωμένης φυσικής κατάστασης, η προπόνηση βγαίνει σχετικά άνετα και η αποκατάσταση είναι αρκετά καλή. Το χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν ότι πεινούσα πάρα πολύ. Το βράδυ που γυρνούσα από το ιατρείο, δεν άντεξα και πήρα 10 καλαμάκια και τα λιάνισα.

Doctor αν έχεις ασχοληθεί ,τι συνηγορεί στην αργή αποκατάσταση;

Εκτος του προφανές,διατροφή π.χ λίγη πρωτείνη κ.λ.π

Κάποια δυσλειτουργία του σώματος η τι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ασχοληθεί και δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες.

Θα σου πω τι έχει τεκμηριωθεί, έως τώρα.

Η αποκατάσταση δεν είναι ενιαία διαδικασία, μιλάμε για αποκατάσταση των επιμέρους υποσυστημάτων. Η κατάσταση περιπλέκεται άσχημα διότι κάθε σύστημα έχει τη δική του καμπύλη αποκατάστασης (στην πράξη είναι επιφάνεια γιατί εκτός από το χρόνο, πρέπει να δούμε και τη διαθέσιμη ενέργεια). Άλλο χρόνο (και ενέργεια) χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο μυικό υποσύστημα, διαφορετικό η άρθρωση, άλλο το περιφερικό νευρικό σύστημα και πάει λέγοντας.

spacer.png

spacer.png

Από το δεύτερο διάγραμμα προκύπτει ότι υπάρχει εξάρτηση και από άλλους παράγοντες, ο τύπος της προπόνησης, ο χρόνος, το μέγιστο φορτίο και ο συνολικός όγκος, η θερμοκρασία και και και και και ο κακός μας ο καιρός. Είναι πολλά.

Πέρα από τους μύες και τους τένοντες, θα αναφέρω, συνοπτικά, κάποια άλλα υποσυστήματα και καταστάσεις που επηρεάζουν τη συνολική αποκατάσταση.

-Τα οστά, κανείς δεν τους δίνει σημασία, όμως παίζουν το ρόλο τους στην περιφερική αποκατάσταση και τα επίπεδα ασβεστίου και άλλα πολλά

-Το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο βραχυπρόθεσμα πάσχει, μακροπρόθεσμα θωρακίζεται και γίνεται πιο αποδοτικό.

-Το ευρύτερο ενδοκρινές, αυτοκρινές και παρακρινές σύστημα, εδώ μπορώ να μιλάω για ώρες, δεν είναι μόνο τα ανδρογόνα και τα κορτικοστεροειδή.

-Το νευρικό και συγκεκριμένο το περιφερικό νευρικό σύστημα. Η αποκατάσταση είναι σημαντικά ταχύτερη στο strength training σε σχέση λ.χ. με το τρέξιμο.

-Η γενικότερη συναισθηματική κατάσταση. Ακούγεται ασαφές αλλά ο οργανισμός καταλαβαίνει ότι του προκαλούμε βλάβες και επιστρατεύει το πιο ισχυρό όπλο για να μας σταματήσει, τα συναισθήματα. Επειδή είναι μπινές, μας γλυκαίνει στην αρχή με το αίσθημα ευφορίας και μόλις φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, για κάθε ελάχιστη πρόοδο μας ρίχνει στην κατάθλιψη. Δεν μπορείς να το υπερνικήσεις γιατί το σθένος (ή η αναισθησία) δεν είναι απεριόριστη ποσότητα αλλά και αν τυχόν είμαστε αποκομμένοι από το συναίσθημα, θα μας σταματήσει η μηχανική βλάβη.

Ένα άλλο σημείο που δεν του δίνουμε και μεγάλη σημασία είναι η υπόλοιπη ημέρα. Αν κάνεις κάποια βαριά προπόνηση και την υπόλοιπη μέρα είσαι μεταξύ καρέκλας και κρεβατιού, μην περιμένεις την ίδια αποκατάσταση με κάποιον που αντιλαμβάνεται το νόημα του active recovery, της εστιασμένης αιμάτωσης και άλλων πολλών.

Φαγητό, ύπνος, επίπεδα stress, ενυδάτωση, θερμική άνεση κτλ τα ξέρουμε, λίγο πολύ, όλοι. Το τί κάνουμε, έχει να κάνει με το τί έχει στο μυαλό του ο καθένας. Όλοι γνωρίζουμε, στο περίπου, το ρυθμό αποκατάστασης του κορμιού και του μυαλού μας. Για να το υπολογίσουμε όμως με ακρίβεια, χρειάζεται τεράστια συλλογή δεδομένων και μια ολόκληρη ομάδα ειδικών για να τα ερμηνεύσει. Το προσπαθώ όσο μπορώ για τον εαυτό μου, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 4
  • Thanks 2

2 ώρες πριν, gntgrx είπε

Έχω ασχοληθεί και δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες.

Θα σου πω τι έχει τεκμηριωθεί, έως τώρα.

Η αποκατάσταση δεν είναι ενιαία διαδικασία, μιλάμε για αποκατάσταση των επιμέρους υποσυστημάτων. Η κατάσταση περιπλέκεται άσχημα διότι κάθε σύστημα έχει τη δική του καμπύλη αποκατάστασης (στην πράξη είναι επιφάνεια γιατί εκτός από το χρόνο, πρέπει να δούμε και τη διαθέσιμη ενέργεια). Άλλο χρόνο (και ενέργεια) χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο μυικό υποσύστημα, διαφορετικό η άρθρωση, άλλο το περιφερικό νευρικό σύστημα και πάει λέγοντας.

spacer.png

spacer.png

Από το δεύτερο διάγραμμα προκύπτει ότι υπάρχει εξάρτηση και από άλλους παράγοντες, ο τύπος της προπόνησης, ο χρόνος, το μέγιστο φορτίο και ο συνολικός όγκος, η θερμοκρασία και και και και και ο κακός μας ο καιρός. Είναι πολλά.

Πέρα από τους μύες και τους τένοντες, θα αναφέρω, συνοπτικά, κάποια άλλα υποσυστήματα και καταστάσεις που επηρεάζουν τη συνολική αποκατάσταση.

-Τα οστά, κανείς δεν τους δίνει σημασία, όμως παίζουν το ρόλο τους στην περιφερική αποκατάσταση και τα επίπεδα ασβεστίου και άλλα πολλά

-Το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο βραχυπρόθεσμα πάσχει, μακροπρόθεσμα θωρακίζεται και γίνεται πιο αποδοτικό.

-Το ευρύτερο ενδοκρινές, αυτοκρινές και παρακρινές σύστημα, εδώ μπορώ να μιλάω για ώρες, δεν είναι μόνο τα ανδρογόνα και τα κορτικοστεροειδή.

-Το νευρικό και συγκεκριμένο το περιφερικό νευρικό σύστημα. Η αποκατάσταση είναι σημαντικά ταχύτερη στο strength training σε σχέση λ.χ. με το τρέξιμο.

-Η γενικότερη συναισθηματική κατάσταση. Ακούγεται ασαφές αλλά ο οργανισμός καταλαβαίνει ότι του προκαλούμε βλάβες και επιστρατεύει το πιο ισχυρό όπλο για να μας σταματήσει, τα συναισθήματα. Επειδή είναι μπινές, μας γλυκαίνει στην αρχή με το αίσθημα ευφορίας και μόλις φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, για κάθε ελάχιστη πρόοδο μας ρίχνει στην κατάθλιψη. Δεν μπορείς να το υπερνικήσεις γιατί το σθένος (ή η αναισθησία) δεν είναι απεριόριστη ποσότητα αλλά και αν τυχόν είμαστε αποκομμένοι από το συναίσθημα, θα μας σταματήσει η μηχανική βλάβη.

Ένα άλλο σημείο που δεν του δίνουμε και μεγάλη σημασία είναι η υπόλοιπη ημέρα. Αν κάνεις κάποια βαριά προπόνηση και την υπόλοιπη μέρα είσαι μεταξύ καρέκλας και κρεβατιού, μην περιμένεις την ίδια αποκατάσταση με κάποιον που αντιλαμβάνεται το νόημα του active recovery, της εστιασμένης αιμάτωσης και άλλων πολλών.

Φαγητό, ύπνος, επίπεδα stress, ενυδάτωση, θερμική άνεση κτλ τα ξέρουμε, λίγο πολύ, όλοι. Το τί κάνουμε, έχει να κάνει με το τί έχει στο μυαλό του ο καθένας. Όλοι γνωρίζουμε, στο περίπου, το ρυθμό αποκατάστασης του κορμιού και του μυαλού μας. Για να το υπολογίσουμε όμως με ακρίβεια, χρειάζεται τεράστια συλλογή δεδομένων και μια ολόκληρη ομάδα ειδικών για να τα ερμηνεύσει. Το προσπαθώ όσο μπορώ για τον εαυτό μου, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο.

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά doctor ευχαριστούμε .

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μείωση στην ικανότητα  αποκατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα π.χ ένα εξάμηνο , με τον ίδιο όγκο προπόνησης , με φυσιολογικές τις συνηθισμένες αιματολογικές εξετάσεις;

Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα 

Σκεφτόμουν αυτό που λενε οτι η γυμναστικη απο μονη της δεν βοηθαει, οτι η διατροφη ειναι το 80% κτλ. Αλλα καποιος που τωρα ξεκιναει πρωτη φορα γυμναστηριο, ακομα και αν δεν τρωει σωστα, τον πρωτο καιρο δε θα δει αποτελεσματα; Ο κορμος πχ θα δυναωμωσει, οπως και τα ποδια. Μπορει να μην κανει 6 pack η να φαινονται φλεβες αλλα σε αυτο το σταδιο δε θα ηταν μεγαλυτερη η συνεισφορα της γυμναστικης στο σωμα και με τον καιρο θα αρχιζε να παιζει περισσοτερο ρολο η διατροφη;

Για μένα η αποκατάσταση είναι αργή κι έτσι κάνω 1 προπόνηση τη βδομάδα άνω σώμα (Δευτέρα), 1 κάτω (Τετάρτη) και 3 κοιλιακούς/ευλυγισία (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευη). Less is more εν προκειμένω κι έχω καλύτερα gains από όταν έκανα περισσότερες προπονήσεις.

• Like 1

• Moderators
42 λεπτά πριν, lactate είπε

Σκεφτόμουν αυτό που λενε οτι η γυμναστικη απο μονη της δεν βοηθαει, οτι η διατροφη ειναι το 80% κτλ. Αλλα καποιος που τωρα ξεκιναει πρωτη φορα γυμναστηριο, ακομα και αν δεν τρωει σωστα, τον πρωτο καιρο δε θα δει αποτελεσματα; Ο κορμος πχ θα δυναωμωσει, οπως και τα ποδια. Μπορει να μην κανει 6 pack η να φαινονται φλεβες αλλα σε αυτο το σταδιο δε θα ηταν μεγαλυτερη η συνεισφορα της γυμναστικης στο σωμα και με τον καιρο θα αρχιζε να παιζει περισσοτερο ρολο η διατροφη;

Αποτέλεσμα θα δεις όπως και να χει απλά αν έχεις σωστή διατροφή θα δεις καλύτερα αποτελέσματα, γρηγορότερα και επίσης θα είσαι σε θέση να γυμναστείς ξανά πιο γρήγορα (αποκατάσταση) 

• Like 1

Τι άποψη έχετε για τα διαφορα pre workout;Ο κολλητός ξεκίνησε το black blood της biotech.

Ένας καφές διάβασα έχει 80mg καφεινη στο περίπου όταν αυτό έχει 300.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι εργαλεία. Έχω στη τσάντα μου δύο τρία φακελάκια και όταν νιώθω χώμα και δε θέλω να κάνω προπόνηση, κατεβάζω ένα και ξεκινάω. 

Για καθημερινή χρήση ένας καφές είναι μια χαρά. Έχω και χαπακια καφεινης στη τσάντα για πιο φτηνή επιλογή

Πλέον έχω πιει τόσα πολλάbcaa με τροπική γεύση μέσα στην προπόνηση που η γεύση τους μόνο με ετοιμάζει για προπόνηση. Σαν το σκυλάκι του Παβλόφ

Επεξ/σία από Dakonblackblade

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...