Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αξίζει να επέμβει κανείς αν δει κάποιον να κάνει τόσο λάθος κάποια άσκηση όπως τα καθίσματα ή τις άρσεις όπου βάζει σε κίνδυνο τη σωματική του υγεία.

Τώρα άμα δεν τεντώνει τελείως τα χέρια σε άρσεις δικεφάλων για να βάζει περισσότερα κιλά και να τονώνει τον εγωισμό του, κλάιν, δε νομίζω ότι αξίζει ή/και πρέπει να ασχοληθεί κανείς. Αν είναι σοβαρός αθλητής θα το καταλάβει μόνος του αργά ή γρήγορα (αφού κάποια στιγμή θα φτάσει σε πλατώ) ενώ άμα είναι από τους πολλούς περαστικούς ε, ούτως ή άλλως δεν άξιζε η ενασχόληση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ πάντως θα μπορούσα ακόμα και να πληρώσω λεφτά για να εξασφαλίσω ότι δεν θα μου ξανατύχει ποτέ κάποιος (πολλές φορές γυμναστής) να μου πει ότι θα καταστρέψω τα γόνατά μου με τον τρόπο που κάνω squat.

2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Αξίζει να επέμβει κανείς αν δει κάποιον να κάνει τόσο λάθος κάποια άσκηση όπως τα καθίσματα ή τις άρσεις όπου βάζει σε κίνδυνο τη σωματική του υγεία.

Τώρα άμα δεν τεντώνει τελείως τα χέρια σε άρσεις δικεφάλων για να βάζει περισσότερα κιλά και να τονώνει τον εγωισμό του, κλάιν, δε νομίζω ότι αξίζει ή/και πρέπει να ασχοληθεί κανείς. Αν είναι σοβαρός αθλητής θα το καταλάβει μόνος του αργά ή γρήγορα (αφού κάποια στιγμή θα φτάσει σε πλατώ) ενώ άμα είναι από τους πολλούς περαστικούς ε, ούτως ή άλλως δεν άξιζε η ενασχόληση.

Γιαννη εσυ σπιτι δεν κανεις γυμναστικη η' εχω χασει επεισοδια και ξεκινησες gym ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπίτι μου σπιτάκι μου. Έχω πάει ωστόσο σε γυμναστήριο δις για μερικές βδομάδες έκαστη φορά και είδα πραγματάκια.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται ωραία συζήτηση.

Ο καλύτερος κριτής απόδοσης είναι ο εαυτός σου. Σου μιλάει, ενίοτε σου φωνάζει και σε βρίζει. Στο χέρι σου είναι αν θα του δώσεις σημασία. Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, θα το βρεις μπροστά σου, είτε με άσχημο τρόπο (τραυματισμό), είτε με πολύ άσχημο τρόπο (τραυματισμό που χρειάζεται επέμβαση). Όπως και να έχει, θα μάθεις.

Έγραψα το cliché, ας γράψω και κάτι που θα δώσει τροφή για σκέψη.

Η προπονητική είναι εξαιρετικά δύσκολη επιστήμη/τέχνη. Ο σωστός προπονητής θα πρέπει να ακούει το σώμα των άλλων. Το τελευταίο προϋποθέτει οξυδέρκεια, θεωρητική γνώση, συσσωρευμένη πείρα, διδακτικές αποτυχίες, micromanagement skills και άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό όλων, όμως, είναι η ενσυναίσθηση, δηλαδή η ικανότητα της κατανόησης της συμπεριφοράς και των κινήτρων ενός άλλου ατόμου με αποτέλεσμα τη συναισθηματική ταύτιση με τη συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση.

Γιατί γράφω τα παραπάνω; Δεν είμαστε προπονητές οι περισσότεροι εδώ. Είμαι σίγουρος ότι δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε το σύνολο των συναισθημάτων που αισθανόμαστε εμείς οι ίδιοι όταν εξασκούμαστε. Για να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, χρειάζονται αρκετά χρόνια και ακόμα πιο ανοικτό μυαλό. Επιπλέον, δεν κατέχουμε το σύνολο της γνώσης. Ακόμα χειρότερα, η γνώση δεν είναι στατική. Υπάρχει εκτεταμένη γκρίζα περιοχή. Τα κενά συνεχώς καλύπτονται, όμως η διαδικασία αυτή συχνά ανατρέπει αυτό που θεωρείται δεδομένο και έως τώρα αδιαμφισβήτητο. Κανείς, στην ουσία, δεν ξέρει. Αν κάποιος δεν αφιερώσει σημαντικό χρόνο στο να κατανοήσει βαθιά το αντικείμενο και ακόμα περισσότερο για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, τότε δεν ξέρει αλλά εκτιμάει.

Το βλέπω από τον εαυτό μου, βλέπω άλλους να γυμνάζονται και στο μυαλό μου, αντί για πρόσωπα και ρούχα, βλέπω οστά, μυς, τένοντες, διανύσματα ή τανυστές, μοχλούς και υπομόχλια, τάσεις, στροφές, εκτροπές και άλλα τέτοια περίεργα. Από τότε που επανήλθα στις προπονήσεις, πιάνω τον εαυτό μου να το κάνω και σε settings εκτός γυμναστηρίου. Βλέπω τα παιδιά μου πώς πέφτουν και σηκώνονται, πώς η γυναίκα μου σηκώνει τα ψώνια για να τα βάλει στο αυτοκίνητο, πώς οι ασθενείς μου περπατάνε και κάθονται.

Έχω βαθιά γνώση της εμβιομηχανικής, κατανοώ σε θεμελιώδες επίπεδο πως το ανθρώπινο σώμα διαχειρίζεται την ενέργεια και αποδίδει έργο. Έχω όμως και αρκετά κενά, γιατί η καθημερινότητα δεν μου επιτρέπει να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ρυθμό που είχα τη δυνατότητα να κάνω όταν έκανα έρευνα στα παραπάνω. Ένα και χρόνο τώρα, I'm still catching up. Το θέμα είναι, όμως, ότι όλη αυτή τη γνώση, δυσκολεύομαι να την εφαρμόσω στη δική μου απόδοση έργου. Πολλά πράγματα που συμβαίνουν δεν τα αντιλαμβανόμουν καν, παρά το γεγονός ότι καταγράφω πληθώρα δεδομένων. Με feedback από τρίτο άτομο, πήρα χαμπάρι κάποια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι στα νεότερα δεδομένα. Αυτά για μένα.

Όταν βλέπω μπροστά μου να καταστρέφουν τις αρθρώσεις τους, κάνοντας ταρζανιές, πονάω. Όταν βλέπω γυμναστές να μη δίνουν σημασία, νευριάζω. Όταν βλέπω να τους προτρέπουν να τις κάνουν, τότε είναι που διαολίζομαι. Το ότι παίρνουν €3,5 την ώρα δεν είναι δικαιολογία. Είναι άλλο πράγμα να μη θέλει κανείς να αναλάβει την ευθύνη και άλλο, εντελώς διαφορετικό, να προκαλεί ζημιά. Το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε θέλει να παρέμβει, ασχέτως αν οι προθέσεις του είναι αγαθές.

Όσον αφορά εμένα, έχω σώσει δυο-τρεις πιτσιρικάδες που έχουν καλά προσόντα στο strength training, από το να πάρουν γόνατα και ώμους στο χέρι. Ακόμα περισσότεροι, ευτυχώς, με έχουν ρωτήσει από μόνοι τους, συνήθως ακούν ότι είμαι γιατρός, γεγονός που με βγάζει από τη δύσκολη θέση. Γενικά υιοθετώ την προσέγγιση του Dakon, να νουθετώ, όπου θεωρώ ότι θα βρω ανταπόκριση. Δεν το κρύβω, όμως, ότι το σκέφτομαι αρκετές φορές. Έχω όλα τα δεδομένα; Μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Αυτός που είναι πιο δύσκολο να ακούσει δεν είναι ο αρχάριος, είναι ο πεπειραμένος που τα έχει μάθει λάθος.

Γράφουμε όλοι εδώ για τα όργια που γίνονται με τα καθίσματα, τις άρσεις, τις έλξεις κτλ. Αυτές τις ασκήσεις δεν τις κάνουν όλοι. Θα σταθώ όμως σε μια άσκηση που την κάνουν σχεδόν όλοι, τις πιέσεις στον πάγκο με μπάρα. Κανείς δεν γνωρίζει, αν δεν κάνει τη σχετική απεικόνιση, τί τύπου ακρώμια διαθέτει. Εγώ το έμαθα μόλις πέρυσι. Το δεδομένο είναι ότι όσοι από εμάς διαθέτουμε κυρτό ή ακόμα χειρότερα, αγκυλωτό ακρώμιο, καλύτερα να αποφεύγουμε να κάνουμε βαριές πιέσεις αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τη σωστή φόρμα. Είναι θέμα χρόνου από την πρόσκρουση του ακρώμιου στο στροφικό πέταλο να βαρέσει μπιέλα ο υπερακάνθιος.

9 στους 10 κάνουν λάθος τις πιέσεις. Αν όμως κάποιος έχει επίπεδο ακρώμιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάθει τη σχετική βλάβη. Άντε κάνε του παρατήρηση, χωρίς να ξέρεις όλα τα δεδομένα.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 8

Μερικές σκέψεις-απορίες

2 προπονήσεις τις έκανα με ένα παιδί μαζί (μαρέσει πολύ ο τύπος αλλά προσπαθώ να το βγάζω από το μυαλό μου)

Έχει πολύ καλύτερο σώμα από το δικό μου και τον συναγωνίζομαι. Να πιάσω τον ρυθμό του, εκεί που δεν μπορώ να προσπαθήσω λίγο ακόμα, μου δίνει κάπως τον ρυθμό.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως ότι στο αερόβιο είναι αρκετά πίσω από εμένα. Σηκώνει περισσότερα βάρη από εμένα (όχι σε όλες τις ασκήσεις) αλλά στο αερόβιο δεν την παλεύει ιδιαίτερα. Και λεω πως είναι δυνατόν; Αυτός έπρεπε να πετάει. Η απλα κρατάει δυνάμεις για κάποιο λόγο.

Επίσης μαρέσει αυτό το αίσθημα ότι σε μια ομάδα και προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες. Αλλα περισσοτερο στο μυαλο μου ειναι γιατι δεν αξιολογείται κάπως όλο αυτό.

ΥΓ Καταφερα να παω απο το πολυ χοντρο λαστιχο στο αμεσως λεπτοτερο και χαιρομαι πολυ για αυτο. Μετα υπάρχει ακόμα ένα και μετά δεν έχει άλλα λάστιχα. Είναι ρεαλιστικος στοχος σε 3-4 μήνες να κάνω χωρις λαστιχο αραγε;

29 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Η προπονητική είναι εξαιρετικά δύσκολη επιστήμη/τέχνη. Ο σωστός προπονητής θα πρέπει να ακούει το σώμα των άλλων. Το τελευταίο προϋποθέτει οξυδέρκεια, θεωρητική γνώση, συσσωρευμένη πείρα, διδακτικές αποτυχίες, micromanagement skills και άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό όλων, όμως, είναι η ενσυναίσθηση, δηλαδή η ικανότητα της κατανόησης της συμπεριφοράς και των κινήτρων ενός άλλου ατόμου με αποτέλεσμα τη συναισθηματική ταύτιση με τη συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση.

Poulinos αυτό να καρφιτσωθεί παρακαλώ !  Ευχαριστώ ..

Στις 12/11/2019 στις 3:00 ΜΜ, poulinos είπε

a. οτι ο γυμναστης ξερει ειναι παντα σχετικο.επισης καποιος αθλουμενος που δεν ειναι γυμναστης μπορει να ξερει περισσοτερα.

1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Θα σταθώ όμως σε μια άσκηση που την κάνουν σχεδόν όλοι, τις πιέσεις στον πάγκο με μπάρα. Κανείς δεν γνωρίζει, αν δεν κάνει τη σχετική απεικόνιση, τί τύπου ακρώμια διαθέτει. Εγώ το έμαθα μόλις πέρυσι. Το δεδομένο είναι ότι όσοι από εμάς διαθέτουμε κυρτό ή ακόμα χειρότερα, αγκυλωτό ακρώμιο, καλύτερα να αποφεύγουμε να κάνουμε βαριές πιέσεις αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε τη σωστή φόρμα. Είναι θέμα χρόνου από την πρόσκρουση του ακρώμιου στο στροφικό πέταλο να βαρέσει μπιέλα ο υπερακάνθιος.

Αυτό εξαρτάται κι απ' το στήθος του καθενός. Υπάρχουν κάποιοι με κοντά χέρια και θώρακα βαρέλι, που καλά-καλά δεν μπορούν ούτε οξεία γωνία να κάνουν στον αγκώνα πριν ακουμπήσει η μπάρα στο στήθος. Αυτοί δεν κινδυνεύουν από πάγκο. Αλλά όλοι κινδυνεύουν από τα ανοίγματα με αλτήρες, κυρίως επειδή κατεβάζουν πιο χαμηλά απ'όσο πρέπει τα χέρια.

• Moderators
1 ώρα πριν, lactate είπε

Μερικές σκέψεις-απορίες

2 προπονήσεις τις έκανα με ένα παιδί μαζί (μαρέσει πολύ ο τύπος αλλά προσπαθώ να το βγάζω από το μυαλό μου)

Έχει πολύ καλύτερο σώμα από το δικό μου και τον συναγωνίζομαι. Να πιάσω τον ρυθμό του, εκεί που δεν μπορώ να προσπαθήσω λίγο ακόμα, μου δίνει κάπως τον ρυθμό.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση όμως ότι στο αερόβιο είναι αρκετά πίσω από εμένα. Σηκώνει περισσότερα βάρη από εμένα (όχι σε όλες τις ασκήσεις) αλλά στο αερόβιο δεν την παλεύει ιδιαίτερα. Και λεω πως είναι δυνατόν; Αυτός έπρεπε να πετάει. Η απλα κρατάει δυνάμεις για κάποιο λόγο.

Επίσης μαρέσει αυτό το αίσθημα ότι σε μια ομάδα και προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες. Αλλα περισσοτερο στο μυαλο μου ειναι γιατι δεν αξιολογείται κάπως όλο αυτό.

ΥΓ Καταφερα να παω απο το πολυ χοντρο λαστιχο στο αμεσως λεπτοτερο και χαιρομαι πολυ για αυτο. Μετα υπάρχει ακόμα ένα και μετά δεν έχει άλλα λάστιχα. Είναι ρεαλιστικος στοχος σε 3-4 μήνες να κάνω χωρις λαστιχο αραγε;

Το οτι καποιος εχει μυς δεν σημαινει οτι εχει και αντοχη. Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Αν ηταν ετσι ολοι οι body builders θα πρεπε να πετανε.. Αν σηκωνεις βαρη και τρως προσεκτικα οι κοιλιακοι κλπ ερχονται το αεροβιο εχει. Αυτο ειναι το ωραιο του crossfit, για εμενα, οτι κραταει μια ισορροπια σε αυτα τα δυο. Και για να σου φερω και προσωπικο παραδειγμα ειμαι απο τους πιο δυνατους (μιλαω για ωμη δυναμη οχι τεχνικη κλπ)  στο box που παω, σε πολλα wod ειδικα αν εχει αρκετο τρεξιμο μου "φευγουν" πιο αγυμναστα ατομα μονο και μονο επειδη εχουν καλυτερη αντοχη απο μενα.

1 hour ago, lactate said:

Μερικές σκέψεις-απορίες

a.ο πολυ ανταγωνισμος μπορει να οδηγησει σε τραυματισμο αφου θα βιαζεσαι να κανεις τις ασκησεις.β.συγκρινεις 2 τελειως διαφορετικα πραγματα.α.την δυναμη να σηκωσεις βαρη με την αντοχη σε τρεξιμο η οτι μπορει να ειναι αυτο.ενας μπορει να σηκωνει χ κιλα και να μην κανει ποτε τρεξιμο οπως και το αναποδο.ακομα και στα βαρη δεν ξερεις που εχει ο καθενας την δυναμη.οταν ειχα παει crossfit εκανα ελξεις χωρις swing γιατι ετσι ειχα μαθει οπως δεν εκανα push ups με τα γονατα κατω.ενω αλλοι τα καναν με swing πως λεγεται αυτο και ας ηταν στο πιο καλο επιπεδοδιοτι απλα ετσι τα εμαθαν.ακομα και στο τρεξιμο μπορει ενας να αποδιδει σε μικρες αποστασεις αλλα σε πολυ ωρα περπατημα να τα φτυνει.ολα ειναι διαφορετικα.με το crossfit εφτιαξα αρκετα το cardio αλλα δεν ηταν η καλυτερη ασκηση που θα με βοηθουσε να ανταπεξελθω στα υπολοιπα hobby.αλλες συνθηκες ολα.οποτε δεν ειναι παραξενο αυτο που ειδες αλλα αντιθετως φυσιολογικο αφου πολλοι κανουν βαρη αλλα ουτε legs day ουτε τρεξιμο.ειχα επισης φιλο σε crossfit που δεν μπορουσε να κανεινπαραπανω απο 2 ελξεις strict και ας σηκωνε οσα σηκωνε σε αλλες ασκησεις

1 hour ago, OneWaySystem said:

Poulinos αυτό να καρφιτσωθεί παρακαλώ !  Ευχαριστώ ..

δεν.μπορω να κανω pin 2 posts μαζι απλα μπορω να το προσθεσω σαν  quote

1 hour ago, tr3quart1sta said:

smart ass

xaxa

• Like 1

59 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Το οτι καποιος εχει μυς δεν σημαινει οτι εχει και αντοχη. Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα. Αν ηταν ετσι ολοι οι body builders θα πρεπε να πετανε.. Αν σηκωνεις βαρη και τρως προσεκτικα οι κοιλιακοι κλπ ερχονται το αεροβιο εχει. Αυτο ειναι το ωραιο του crossfit, για εμενα, οτι κραταει μια ισορροπια σε αυτα τα δυο. Και για να σου φερω και προσωπικο παραδειγμα ειμαι απο τους πιο δυνατους (μιλαω για ωμη δυναμη οχι τεχνικη κλπ)  στο box που παω, σε πολλα wod ειδικα αν εχει αρκετο τρεξιμο μου "φευγουν" πιο αγυμναστα ατομα μονο και μονο επειδη εχουν καλυτερη αντοχη απο μενα.

Είναι κάτι που γενικά το σκέφτομαι. Παω crossfit 4 μήνες περίπου και πριν από αυτό είχα μια μακρά πορεία στο τρέξιμο. Το τρέξιμο το άφησα γιατί δεν γινόταν να γυμνάζομαι 7 φορές την εβδομάδα. Και σκεφτομαι, "χανω" την αντοχη που εχω χτισει με το crossfit η την συντηρώ; Βλεπω οτι εχω αδυνατισει, οτι εχω πιο πολλους μυες, αν παω να τρεξω αυριο θα τρεξω καλυτερα αραγε;

34 λεπτά πριν, poulinos είπε

a.ο πολυ ανταγωνισμος μπορει να οδηγησει σε τραυματισμο αφου θα βιαζεσαι να κανεις τις ασκησεις.β.συγκρινεις 2 τελειως διαφορετικα πραγματα.α.την δυναμη να σηκωσεις βαρη με την αντοχη σε τρεξιμο η οτι μπορει να ειναι αυτο.ενας μπορει να σηκωνει χ κιλα και να μην κανει ποτε τρεξιμο οπως και το αναποδο.ακομα.και στα βαρη δεν ξερεις που εχει ο καθενας την δυναμη.οταν ειχα παει crossfit εκανα ελξεις χωρις swing γιατι ετσι ειχα μαθει.η δεν εκανα push ups με τα γονατα κατω.ενω αλλοι τα καναν με swing πως λεγεται αυτοκαι ας ηταν τελευταιο επιπεδο διοτι απλα ετσι τα εμαθαν.ακομα και στο τρεξιμο μπορει ενας να αποδιδει σε μικρες αποστασεις αλλα σε πολυ ωρα περπατημα να τα φτυνει.ολα ειναι διαφορετικα.με το crossfit εφτιαξα αρκετα το cardio αλλα δεν ηταν η καλυτερη ασκηση που θα με βοηθουσε να ανταπεξελθω στα υπολοιπα hobby.αλλες συνθηκες ολα.οποτε δεν ειναι παραξενο αυτο που ειδες αλλα αντιθετως φυσιολογικο αφου πολλοι κανουν βαρη αλλα ουτε legs day ουτε τρεξιμο

ε δεν είπα και να πεθάνω αλλα προσπαθω να την παλευω. μου κανει εντυπωση που δεν ασχολειται καθολου με το αεροβιο (πχ δεν τρεχει το γυρακι στο τελος καθε γυρου ποτε, φοβαται μη χασει μυες ξερω γω;)

• Moderators
23 λεπτά πριν, lactate είπε

Είναι κάτι που γενικά το σκέφτομαι. Παω crossfit 4 μήνες περίπου και πριν από αυτό είχα μια μακρά πορεία στο τρέξιμο. Το τρέξιμο το άφησα γιατί δεν γινόταν να γυμνάζομαι 7 φορές την εβδομάδα. Και σκεφτομαι, "χανω" την αντοχη που εχω χτισει με το crossfit η την συντηρώ; Βλεπω οτι εχω αδυνατισει, οτι εχω πιο πολλους μυες, αν παω να τρεξω αυριο θα τρεξω καλυτερα αραγε;

ε δεν είπα και να πεθάνω αλλα προσπαθω να την παλευω. μου κανει εντυπωση που δεν ασχολειται καθολου με το αεροβιο (πχ δεν τρεχει το γυρακι στο τελος καθε γυρου ποτε, φοβαται μη χασει μυες ξερω γω;)

Ότι και να κάνεις, όταν μπλέκεις παραπάνω από ένα πράγματα δεν γίνεται να εισια τοπ και στα δύο. Δηλαδή είναι λογικό να πέσεις λίγο στο τρέξιμο και να ανέβεις σε δύναμη. Παίζει πάντα ρολό τι κάνεις ακριβώς, το επίπεδο κλπ. 

34 minutes ago, lactate said:

δεν ειπα να πεθανεις.απλα θελει λιγο προσοχη.να μην υπαρχει δηλαδη μεγαλος ανταγωνισμος.αν πριν ετρεχες μονο πιστευω οτι θα χασεις σε αντοχη.αλλα θα κερδισεις αλλου.το βασικο ειναι τι θες.μπορει να τρεξεις και χειροτερα.μια δοκιμη θα σε πεισει.οτι εκανες μυς στα χερια δεν σημαινει οτι θα βοηθησει στο τρεξιμο.παραδειγμα εφερα.απειρα ατομα βλεπω και στο gym μονο βαρη οπως.και ατομα που το κατω μερος εχει ξεχαστει

Στις 11/11/2019 στις 12:00 ΠΜ, CallMeRp είπε

Την σπιρουλινα θελω.Εχω εντονο εβδομαδιαιο προγραμμα ,κ επεσα σε αυτο το αρθρο : https://www.iatropedia.gr/diatrofi/spiroulina-ta-ofeli-tis-stin-ygeia-dosologia-parenergeies-kindynoi-vid/73101/

https://meygeia.gr/pos-kai-pote-prepei-na-katanalonete-spiroulina/

διαβασα οτι εχει θρεπτικα συστατικα.Για την αλοη διαβασα διαφορετικες αποψεις σε μια σειρα ιστοσελιδων.

Οκ δεν ειμαι του χωρου και δεν μπορω καθε τοσο να πηγαινε στον γιατρο να τον πριζω αν και υπαρχουν αξιολογοι επαγγελματιες ,οποτε απο το google.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μια κουταλιά της σούπας (7 γραμμάρια) αποξηραμένης σκόνης από σπιρουλίνα περιέχει:

• Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
  • Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): 15% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Βιταμίνη Β3 (νιασίνη): 4% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Χαλκός: 21% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Σίδηρος: 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και μαγγανίου, καθώς και μικρές ποσότητες από σχεδόν κάθε άλλη θρεπτική ουσία που χρειαζόμαστε

ετυχε και δοκιμσα σπιρουλινα σημερα. βρωμαει ψαριλα αυτο το πραγμα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...