Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Ετσι ειναι , αλλοι με τις μασες τους και άλλοι με τα μπιφτεκακια και την πρασινάδα τους !!!

EFFECTS.jpg.4cd1acbdcae791ffe5f3620f6d6b945a.jpg

--------------------

Ντακον αυτοί που πήγαν νοσοκομείο στον μαραθώνιο είναι οι αρχάριοι που ποσταρουν εδω και τους λες σκύψουν να πιάσουν την μπάρα και να σηκώσουν όσο μπορούν στις άρσεις, ακριβώς οι ίδιοι είναι γι αυτο σου λέω οτι θα τους στείλεις νοσοκομείο αν σε ακούσουν !!!

Που πας ρε καραμητρο να τρέξεις 42 χλμ  απροπόνητος? Τα έχεις αυτα τα χλμ? Εχεις κάνει 20αρικα και 40ρικα προπονήσεων πριν τον αγώνα?

Που πας ρε καραμητρο να κάνεις άρσεις χωρίς ίχνος μυοσκελετικης υποδομής? Πρωτα θα κάνεις ενα εκατομμύριο  άλλες ασκήσεις και μόλις οι μύες σου, οι τένοντες, οι αρθρώσεις και τα κόκαλα σου είναι έτοιμα τότε θα μπεις στις άρσεις με βαριά κιλά , μέχρι τότε σκέτη μπάρα και άπειρες επαναλήψεις μέχρι να μάθεις την κίνηση ~!

Νόμος φίλε.

Συμφωνω απολυτα με την λογικη των παραπανω  .

Ποτε αλλοτε τοσοι πολλοι  αρχαριοι στο gym που ειναι "οδοντογλυφιδες με ποδια " στην καλυτερη ,δεν επιχειρουν να κανουν ασκησεις που απαιτουν εμπειρια και μυικη υποδομη και φυσικα κανουν μια τρυπα στον νερο απο θεμα αποτελεσματος   στο σωμα τους   διοτι τις κανουν λανθασμενα   και στο σπιτι τρωνε τα φασολακια που εφτιαξε η μανα τους  και μερικοι τραυματιζονται στην προσπαθεια  .

Αυτο εχει κυριως 2 αιτιες  ,η μια ειναι οτι αναλογικα με  με το προσφατο παρελθον  πλεον γυμναζονται πολλοι περισσοτεροι  και εχουν εστω και περιστασιακη επαφη με τα γυμναστηρια κατι το οποιο κρινεται ως  αυτονοητα θετικο .Η αλλη διασταση ειναι  οτι πληροφορια( σωστη και λανθασμενη )  ειναι ευκολα προσβασιμη  εκει εξω ελεω ιντερνετ ,αλλα απουσιαζει η κριτικη ικανοτητα και η εμπειρια .Για αυτο παρατηρουμε  τραγελαφικες καταστασεις στα γυμναστηρια και οχι μονο  βλ. μαραθωνιο .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 8
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Κι αμα κανεις να τους διορθώσεις σε κοιτάνε και στραβά. Yolo.

Τώρα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, διότι:

1) Πού ξέρει ο άλλος ότι αυτός που τον διορθώνει του λέει όντως το σωστό; Έχω δει και μου έχει συμβεί κι εμένα πολλές φορές να βλέπω άτομα να "διορθώνουν" και η "διόρθωση" να είναι τραγικά λάθος. Ακόμα και γυμναστές δίνουν πολλές φορές απίστευτα ηλίθιες συμβουλές.

2) Και μόνο η κίνηση του να διορθώσεις κάποιον όταν σου είναι εντελώς άγνωστος, για μένα είναι μεγάλο λάθος. Εκτός αν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, και πάλι υπό προϋποθέσεις.

3) Το ίδιο και με την απρόσκλητη βοήθεια. Οκ, καταλαβαίνω ότι ο άλλος σε βλέπει στον πάγκο να έχεις κολλήσει και θέλει να βοηθήσει, αλλά ΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ. Ο άλλος μπορεί να μην θέλει βοήθεια, μπορεί να ξέρει πώς να βγει μόνος του από την δύσκολη θέση, μπορεί να του σπας τ'@@ όταν τη στιγμή που ένιωθε ότι θα έβγαζε μόνος του τη δύσκολη επανάληψη έρχεσαι και του τραβάς τη μπάρα. Ειδικά όταν κάνεις πχ 20άρες, οπότε είναι προφανές ότι το "έχεις" το βάρος. Και έρχεται ο άλλος και σε "βοηθάει" στην 21η.... ΓΙΑΤΙ;

Γι'αυτούς και διάφορους άλλους λόγους φροντίζω να κοιτάω στραβά όποιον με διορθώσει απρόσκλητα :D Κι εγώ δεν διορθώνω ποτέ κανέναν στο γυμναστήριο ακόμα κι αν κάνει την μεγαλύτερη μαλακία (ακόμα κι αν πρόκειται για την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοοφορεί σε όλα τα γυμναστήρια της περιοχής). Θα πω μόνο μια διακριτική κουβέντα σε άτομα που τα γνωρίζω και μιλάμε ήδη, και μόνο αν βλέπω ότι είναι δεκτικά, και πάλι με μορφή ερώτησης πχ "δεν σε ενοχλεί αυτή η άσκηση όπως την κάνεις;" ή "εγώ αυτήν την άσκηση την κάνω διαφορετικά, ποιός είναι ο πιο σωστός τρόπος άραγε;"

Αφού κάποτε είχα τυπώσει και μπλουζάκι "DON'T SPOT ME!".

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Κι αμα κανεις να τους διορθώσεις σε κοιτάνε και στραβά. Yolo.

Εγω παντως δεν διορθωνω ποτε κανεναν ,δεν ασχολουμαι  ειναι χασιμο χρονου .

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Τώρα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, διότι:

1) Πού ξέρει ο άλλος ότι αυτός που τον διορθώνει του λέει όντως το σωστό; Έχω δει και μου έχει συμβεί κι εμένα πολλές φορές να βλέπω άτομα να "διορθώνουν" και η "διόρθωση" να είναι τραγικά λάθος. Ακόμα και γυμναστές δίνουν πολλές φορές απίστευτα ηλίθιες συμβουλές.

2) Και μόνο η κίνηση του να διορθώσεις κάποιον όταν σου είναι εντελώς άγνωστος, για μένα είναι μεγάλο λάθος. Εκτός αν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, και πάλι υπό προϋποθέσεις.

3) Το ίδιο και με την απρόσκλητη βοήθεια. Οκ, καταλαβαίνω ότι ο άλλος σε βλέπει στον πάγκο να έχεις κολλήσει και θέλει να βοηθήσει, αλλά ΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ. Ο άλλος μπορεί να μην θέλει βοήθεια, μπορεί να ξέρει πώς να βγει μόνος του από την δύσκολη θέση, μπορεί να του σπας τ'@@ όταν τη στιγμή που ένιωθε ότι θα έβγαζε μόνος του τη δύσκολη επανάληψη έρχεσαι και του τραβάς τη μπάρα. Ειδικά όταν κάνεις πχ 20άρες, οπότε είναι προφανές ότι το "έχεις" το βάρος. Και έρχεται ο άλλος και σε "βοηθάει" στην 21η.... ΓΙΑΤΙ;

Γι'αυτούς και διάφορους άλλους λόγους φροντίζω να κοιτάω στραβά όποιον με διορθώσει απρόσκλητα :D Κι εγώ δεν διορθώνω ποτέ κανέναν στο γυμναστήριο ακόμα κι αν κάνει την μεγαλύτερη μαλακία (ακόμα κι αν πρόκειται για την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοοφορεί σε όλα τα γυμναστήρια της περιοχής). Θα πω μόνο μια διακριτική κουβέντα σε άτομα που τα γνωρίζω και μιλάμε ήδη, και μόνο αν βλέπω ότι είναι δεκτικά, και πάλι με μορφή ερώτησης πχ "δεν σε ενοχλεί αυτή η άσκηση όπως την κάνεις;" ή "εγώ αυτήν την άσκηση την κάνω διαφορετικά, ποιός είναι ο πιο σωστός τρόπος άραγε;"

Αφού κάποτε είχα τυπώσει και μπλουζάκι "DON'T SPOT ME!".

1) Για αρχή υπάρχουν ασκήσεις και ασκήσεις. Άλλο να διορθώσεις μια κίνηση τύπου αρασε που είναι 100% τεχνική άσκηση και άλλο τρικεφαλο στην τροχαλια που είναι πάνω κάτω τα χέρια με αγκώνες σταθερούς. Επίσης χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη. Κόβεις τον άλλο πως είναι στο περίπου, αν και πάντα μπορεί να πέσεις εξω, παρόλα αυτά μπορείς είτε να ρωτήσεις κάποιον τρίτο ή να ψάξεις μόνος σου μετα για αυτό που σου είπε να δεις αν έχει βάση η όχι. 

2) λάθος γιατί; αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον έστω με κάτι απλό για να το φέρω ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του γιατί να μην το κάνω; είναι πολλοί αυτοί που θέλουν βοήθεια αλλά ντρέπονται να ζητήσουν. Εδώ πάλι θέλει κριτική σκέψη γιατί συνήθως φαίνεται ποιος θα σε ακούσει και ποιος όχι. 

3) πολλές οι φορές με άτομα να μένουν κάτω από τη μπάρα γιατι τους έγραψε η γκόμενά στο ινσταγκραμ τι τούμπανο που είναι και έβαλε 1 κιλό πάνω χωρίς να μπορεί να το κάνει. Το να πας από πάνω για να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις αν χρειαστεί ή έστω να τον κάνεις να βγάλει τη μία παραπάνω που χωρίς εσένα δεν θα την έκανε δεν είναι κακό. Το ότι έβγαλε 20 δεν λέει κάτι για την 21η. Και 50 μπορεί να εβγαζε δεν σημάνει ότι μπορεί και 51.. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Spect~ είπε

1) Για αρχή υπάρχουν ασκήσεις και ασκήσεις. Άλλο να διορθώσεις μια κίνηση τύπου αρασε που είναι 100% τεχνική άσκηση και άλλο τρικεφαλο στην τροχαλια που είναι πάνω κάτω τα χέρια με αγκώνες σταθερούς. Επίσης χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη. Κόβεις τον άλλο πως είναι στο περίπου, αν και πάντα μπορεί να πέσεις εξω, παρόλα αυτά μπορείς είτε να ρωτήσεις κάποιον τρίτο ή να ψάξεις μόνος σου μετα για αυτό που σου είπε να δεις αν έχει βάση η όχι.

Επειδή δεν εμπιστεύομαι την κριτική σκέψη των άλλων και οι περισσότεροι καλά θα κάνουν να μην εμπιστεύονται ούτε την δική τους κριτική σκέψη. Διότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που με έχουν πλησιάσει εμένα, μου έχουν πει καρατσεκαρισμένες μαλακίες. Και επίσης, δεν αποκλείω ένας που κάνει τα μισά κιλά από μένα να μου κάνει μια σωστή διόρθωση, αλλά αν κάνει τα μισά κιλά από μένα και μου κάνει και λάθος διόρθωση, τότε είναι διπλά μαλάκας.

2) λάθος γιατί; αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον έστω με κάτι απλό για να το φέρω ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του γιατί να μην το κάνω; είναι πολλοί αυτοί που θέλουν βοήθεια αλλά ντρέπονται να ζητήσουν. Εδώ πάλι θέλει κριτική σκέψη γιατί συνήθως φαίνεται ποιος θα σε ακούσει και ποιος όχι. 

Αν λοιπόν κρίνω από την πλειοψηφία, η κριτική τους σκέψη είναι για κλάματα. Και επίσης, μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα.... περνάνε οι μήνες, τα χρόνια, οι δεκαετίες.... ΠΟΣΕΣ φορές πια θα πρέπει να ακούσω ότι "τα γόνατα δεν πρέπει να περνάνε τα δάχτυλα των ποδιών στο σκουώτ"; Και θα πρέπει να ανοίξω συζήτηση με όλους που θα μου δώσουν αυτήν την συμβουλή, χάνοντας πολύτιμο χρόνο; Ή να τους πω απλά "ευχαριστώ πολύ" ρισκάροντας να επανέλθουν δριμύτεροι;

3) πολλές οι φορές με άτομα να μένουν κάτω από τη μπάρα γιατι τους έγραψε η γκόμενά στο ινσταγκραμ τι τούμπανο που είναι και έβαλε 1 κιλό πάνω χωρίς να μπορεί να το κάνει. Το να πας από πάνω για να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις αν χρειαστεί ή έστω να τον κάνεις να βγάλει τη μία παραπάνω που χωρίς εσένα δεν θα την έκανε δεν είναι κακό. Το ότι έβγαλε 20 δεν λέει κάτι για την 21η. Και 50 μπορεί να εβγαζε δεν σημάνει ότι μπορεί και 51.. 

Αυτό που για σένα δεν είναι κακό, για μένα είναι. Βλέπω κι εγώ άτομα να έχουν κολλήσει, πάω από πάνω και ρωτάω: "να βοηθήσω;" Πολλές φορές μου λένε όχι, και όντως την βγάζουν από μόνοι τους. Και πρέπει να σκεφτείς και την περίπτωση ότι αυτός που βγάζει 50 χωρίς βοήθεια, πιθανώς ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να βγάλει 51 με βοήθεια.

Τέλος πάντων, αυτά είναι και θέματα χαρακτήρα. Πολλές φορές δεν αλλάζουν. Προσωπικά δεν έχω πλέον συχνά τέτοιο πρόβλημα επειδή είτε θα κάνω με κάποιον γνωστό είτε και όταν είμαι μόνος μου φροντίζω να είμαι αρκετά αποτρεπτικός :D

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι πολυ απλά και εδω ..

Περνάς διπλα απο κάποιον, τον βλέπεις να κάνει άρσεις και να σκύβει με τα πόδια τεντωμένα μισό βηματάκι πριν την κήλη? του λες φίλε στοπ είναι επικίνδυνο αυτό που κάνεις, μπορει να μείνεις ανάπηρος κ φεύγεις , αν θέλει σε ακούει και σταματάει αν δεν θέλει συνεχίζει μέχρι να έρθει το εκαβ να τον πάρει !

Κατά τα άλλα αυτο που ισχύει ξεκάθαρα ειναι το οτι αν είσαι φρέσκος στα γυμναστήρια όλο και κάποιον αρχάριο θα έχεις την όρεξη βοηθήσεις, αν ομως έχεις  φάε ολη σου την ζωή εκεί μέσα κάνεις αυτόματα αυτό που ειπε ο Φώτης , απλά δεν ασχολείσαι ..

• Like 5
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Spect~ είπε

👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον δε βοηθάω . Κανακεύω. 

''είσαι γαμάτος, πολύ καλός. Σούπερ. Βάλε παραπάνω. Ένα κλικ την ανάσα σου και τα έχεις χαλαρά, τι κάθεσαι και παιδεύεσαι? Επίτηδες το κάνεις? Αν όχι, δοκίμασε να κρατήσεις την ανάσα. Πως σου φάνηκε? Αφού το χεις , τι το φοβάσαι? Χρήστος χάρηκα'' Από εκεί και πέρα όλα είναι κομπλέ, γιατί δε θέλω ο άλλος να πεθάνει δίπλα μου.

Και δε θέλω να κάνει παπαριές , γιατί μας βλέπουν που μας βλέπουν με μισό μάτι σε κάθε γυμναστήριο (μη τους χαλάσουμε το πάτωμα) , αν είμαστε όλοι κομπλέ , δε μας πρήζουν τις μπάλες οι ιδιοκτήτες. 

Και ναι ρε, θα του πω να μαζέψει και τα βάρη γιατί με τρελαίνει να τα βλέπω χύμα όλα. 

Και θα πάω και στον τύπο που κάνει power clean με σταθερή μπάρα και θα του πω, ''ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΡΕ?''

Αυτά έχουμε αφήσει και έχει φτάσει η κενωνία εκεί που έχει φτάσει. Η ατάκα ''ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ'' , αν ακούγονταν πιο συχνά και από πολλούς , θα είχαμε γλιτώσει από πολλά. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα βρε παιδια ,πού χρονος για να κατσεις να ασχοληθεις με το τι κανει ο καθενας.

Κανονικα, οταν αρχιζει καποιος γυμναστηριο κ εχει σαν στοχο την ενδυναμωση, πρεπει η να διαβασει λιγο κινησιολογια, να ξερει τι σκ@τα γυμναζει με την καθε κινηση κ που βρισκεται ο εκαστοτε μυς επισης. Επειτα να μαθει τις ασκησεις με ΛΙΓΑ εξασκητικα κιλα για να εχει τον ελεγχο της ασκησης κ σταδιακά θα ανεβαινει αναλογα το τι θελει να κανει.Εδω ακομα βλεπω ανθρωπους στο γυμν ,που ασχολουντε χρονια υποτιθεται κ το pull over το θεωρουν ασκηση πλατης.Οπως κ να χει ,αν μου ζητηθει η αποψη μου θα την πω αλλα απο μονος μου δεν θα μιλησω γιατι δεν ξερεις τι εχει ο καθενας στο μυαλο του κ στο κατω κατω ποιος ειμαι εγω που θα διορθωσω κι ολας. Μην ξεχναμε οτι εγω μπορει να επιλεγω εναν ιδιαιτερο τροπο στην εκτελεση μιας ασκησης γιατι ετσι να μπορω να απομονωνω καλυτερα την εξασκουμενη μυικη ομαδα,σε καποιον αλλο μπορει αυτο να μην δουλευει.

Για παραδειγμα, στις πιεσεις στηθους στον παγκο, απομονωνω τον θωρακικο και οταν εξαντλουμε στο σετ, φαινεται οτι δεν μπορω να τα επιστρεψω πισω στην τελευταια επαναληψη αλλα εκεινη την στιγμη βαζω κ τρικεφαλο κ τα σηκωνω.βεβαια οι πρωινοι θαμωνες με ξερουν αλλα παντα υπαρχουν καποιοι που σε βλεπουν κ ερχοντε για βοηθεια. 

Οπως κ να χει ,αμα χρειαζεσαι βοηθεια, την ζητας ,δεν ντρεπεσαι. Με ευγενεια ,παντα αλλιως το να χωνεσαι παντου ειναι λιγο αγενες ,μην ξεχναμε οτι υπαρχουν ανθρωποι στο γυμν μεσα που πληρωνοντε γι αυτην την δουλεια (να βοηθουν κ να προσφερουν τις γνωσεις τους)

Επεξ/σία από bill_zaf
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Musclemar είπε

Αν τη θες για ενέργεια, δε θα σε ωφελήσει. Καλύπτεις τις ανάγκες σου σε βιταμίνες b; 

Ναι ειμαι κομπλέ.Εκανα πρόσφατα εξετάσεις.

Βιταμίνες έξτρα δεν έχω πάρει ποτέ.Απο αυτή την άποψη το είπα να έχω επιπλέον ενέργεια μες τη βδομάδα δηλαδή.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ναι ειμαι κομπλέ.Εκανα πρόσφατα εξετάσεις.

Βιταμίνες έξτρα δεν έχω πάρει ποτέ.Απο αυτή την άποψη το είπα να έχω επιπλέον ενέργεια μες τη βδομάδα δηλαδή.

Πάρε μια πολυβιταμίνη, ή προσπάθησε να καταναλώνεις λίγο περισσότερα φρούτα/λαχανικά μέσα στη μέρα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bill_zaf είπε

Εδω ακομα βλεπω ανθρωπους στο γυμν ,που ασχολουντε χρονια υποτιθεται κ το pull over το θεωρουν ασκηση πλατης.

Και πλάτης και στήθους είναι. Στην έκταση του ώμου (δηλαδή σα να λέμε όταν κατεβάζεις τον βραχίονα από θέση ανάτασης σε θέση πρότασης ή και χαμηλότερα), συμμετέχουν και οι πλατείς ραχιαίοι και ο μείζων θωρακικός. Το ποιοί μύες συμμετέχουν περισσότερο εξαρτάται από το άνοιγμα των χεριών. Αν το pullover γίνεται με μπάρα και λαβή στο άνοιγμα των ώμων, τότε είναι κυρίως άσκηση πλάτης. Αν γίνεται με αλτήρα, είναι κυρίως άσκηση της στερνικής μοίρας του μείζονα θωρακικού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Και πλάτης και στήθους είναι. Στην έκταση του ώμου (δηλαδή σα να λέμε όταν κατεβάζεις τον βραχίονα από θέση ανάτασης σε θέση πρότασης ή και χαμηλότερα), συμμετέχουν και οι πλατείς ραχιαίοι και ο μείζων θωρακικός. Το ποιοί μύες συμμετέχουν περισσότερο εξαρτάται από το άνοιγμα των χεριών. Αν το pullover γίνεται με μπάρα και λαβή στο άνοιγμα των ώμων, τότε είναι κυρίως άσκηση πλάτης. Αν γίνεται με αλτήρα, είναι κυρίως άσκηση της στερνικής μοίρας του μείζονα θωρακικού.

Συμφωνοι, αναλογα την εκτελεση και την εξασκητικη γωνια φορτιζεις η αποφορτιζεις κ αλλους μυς αλλα σαν ασκηση κατα κυριο λογο ειναι στηθους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...