Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Άκου το ξανά τότενες.Όποιος το πάει στα όρια κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα έρθει και η σειρά του.,ανεξαρτήτως αθλήματος και ιατρικής υποστήριξης,νόμος...

νομιζω οτι ο μαραθωνιος δεν μπορει παρα να σε φερει στα ορια του. Σε αλλα αθληματα μπορει να σαι χαλαρος, να βαρεις λιγα βαρη κτλ κτλ. Ο μαραθώνιος δεν εχει τέτοια. Ακομα και περπατωντας να πας 42χλμ ειναι 42χλμ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, lactate είπε

νομιζω οτι ο μαραθωνιος δεν μπορει παρα να σε φερει στα ορια του. Σε αλλα αθληματα μπορει να σαι χαλαρος, να βαρεις λιγα βαρη κτλ κτλ. Ο μαραθώνιος δεν εχει τέτοια. Ακομα και περπατωντας να πας 42χλμ ειναι 42χλμ

Είπα κάτι διαφορετικό;

1 λεπτό πριν, TEOKOS είπε

Είπα κάτι διαφορετικό;

οχι αυτο λεω, οτι στα αλλα αθληματα μπορεις να σαι ενδεχομενως πιο χαλαρος. Στο μαραθωνιο οτι και να κανεις υπερπροσπαθεια θελει.

1 λεπτό πριν, lactate είπε

οχι αυτο λεω, οτι στα αλλα αθληματα μπορεις να σαι ενδεχομενως πιο χαλαρος. Στο μαραθωνιο οτι και να κανεις υπερπροσπαθεια θελει.

Μπα μυαλό θέλει

» Οι πρώτες εκτιμήσεις του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για ανθρώπους που αποφάσισαν να τρέξουν στον Μαραθώνιο αγύμναστοι και υπερβάλλουν εαυτούς ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα το οποίο δε γνώριζαν μέχρι τώρα.«

• Like 3

Κακά τα ψέμματα, όποιος δουλεύει και είναι συνεπής, θα δει αποτελέσματα.

Μιας και αναφέραμε το τρέξιμο, αδερφικός μου φίλος, με ένα χρόνο αυστηρής προπόνησης έσπασε σήμερα το τρίωρο στο μαραθώνιο.

Για να το γιορτάσουμε, θα πάμε να φάμε πίτσες και μπύρες. Win-Win!

H γυναίκα μου θα βαρεθεί να κάνει υπερήχους αύριο στις αιματουρίες και τις ραβδομυολύσεις. 'Εως τώρα, έχουν περάσει από το δικό της μόνο νοσοκομείο (ιδιωτικό) 31 άτομα, με 5 εισαγωγές.

Ετσι ειναι , αλλοι με τις μασες τους και άλλοι με τα μπιφτεκακια και την πρασινάδα τους !!!

EFFECTS.jpg.4cd1acbdcae791ffe5f3620f6d6b945a.jpg

--------------------

Ντακον αυτοί που πήγαν νοσοκομείο στον μαραθώνιο είναι οι αρχάριοι που ποσταρουν εδω και τους λες σκύψουν να πιάσουν την μπάρα και να σηκώσουν όσο μπορούν στις άρσεις, ακριβώς οι ίδιοι είναι γι αυτο σου λέω οτι θα τους στείλεις νοσοκομείο αν σε ακούσουν !!!

Που πας ρε καραμητρο να τρέξεις 42 χλμ  απροπόνητος? Τα έχεις αυτα τα χλμ? Εχεις κάνει 20αρικα και 40ρικα προπονήσεων πριν τον αγώνα?

Που πας ρε καραμητρο να κάνεις άρσεις χωρίς ίχνος μυοσκελετικης υποδομής? Πρωτα θα κάνεις ενα εκατομμύριο  άλλες ασκήσεις και μόλις οι μύες σου, οι τένοντες, οι αρθρώσεις και τα κόκαλα σου είναι έτοιμα τότε θα μπεις στις άρσεις με βαριά κιλά , μέχρι τότε σκέτη μπάρα και άπειρες επαναλήψεις μέχρι να μάθεις την κίνηση ~!

Νόμος φίλε.

• Like 7
  • Thanks 2

59 λεπτά πριν, lactate είπε

Ετσι ακριβως. Ο μαραθωνιος ειναι ο ορισμος της υπερπροσπαθειας

• Like 3

2 ώρες πριν, gntgrx είπε

Κακά τα ψέμματα, όποιος δουλεύει και είναι συνεπής, θα δει αποτελέσματα.

Μιας και αναφέραμε το τρέξιμο, αδερφικός μου φίλος, με ένα χρόνο αυστηρής προπόνησης έσπασε σήμερα το τρίωρο στο μαραθώνιο.

Για να το γιορτάσουμε, θα πάμε να φάμε πίτσες και μπύρες. Win-Win!

H γυναίκα μου θα βαρεθεί να κάνει υπερήχους αύριο στις αιματουρίες και τις ραβδομυολύσεις. 'Εως τώρα, έχουν περάσει από το δικό της μόνο νοσοκομείο (ιδιωτικό) 31 άτομα, με 5 εισαγωγές.

Γιατρέ τρελαίνομαι για τέτοια στατιστικά! Παρακαλώ πολυ να συνεχιστεί το feedback! 

• Like 3

1 ώρα πριν, OneWaySystem είπε

Ετσι ειναι , αλλοι με τις μασες τους και άλλοι με τα μπιφτεκακια και την πρασινάδα τους !!!

Ντακον αυτοί που πήγαν νοσοκομείο στον μαραθώνιο είναι οι αρχάριοι που ποσταρουν εδω και τους λες σκύψουν να πιάσουν την μπάρα και να σηκώσουν όσο μπορούν στις άρσεις, ακριβώς οι ίδιοι είναι γι αυτο σου λέω οτι θα τους στείλεις νοσοκομείο αν σε ακούσουν !!!

Που πας ρε καραμητρο να τρέξεις 42 χλμ  απροπόνητος? Τα έχεις αυτα τα χλμ? Εχεις κάνει 20αρικα και 40ρικα προπονήσεων πριν τον αγώνα?

Που πας ρε καραμητρο να κάνεις άρσεις χωρίς ίχνος μυοσκελετικης υποδομής? Πρωτα θα κάνεις ενα εκατομμύριο  άλλες ασκήσεις και μόλις οι μύες σου, οι τένοντες, οι αρθρώσεις και τα κόκαλα σου είναι έτοιμα τότε θα μπεις στις άρσεις με βαριά κιλά , μέχρι τότε σκέτη μπάρα και άπειρες επαναλήψεις μέχρι να μάθεις την κίνηση ~!

Νόμος φίλε.

Εκεί τα χαλάμε πάντα. Εγώ είμαι υπέρ του να ξεκινήσουν με 35-60 κιλά (μπάρα +δίσκοι με ολυμπιακή διάμετρο). Και να ανέβουν προοδευτικά. 

Σε αντίθεση όμως με τα βάρη, δε θα πρότεινα σε κανένα να τρέξει μαραθώνιο σαν στόχο ''υγείας''. Και είναι πολύ εφικτό και υγιές να σηκώσει σε άρσεις , μιάμιση φορά το βάρος του.

• Like 1

Μάλλον ειναι υποκειμενικό τι θεωρεί ο καθένας υγιές. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σ ενα γενικότερο πλαίσιο πως κάθε φορά που πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου έχει ρίσκο είτε αυτο ειναι τρέξιμο, είτε τέννις, είτε βαρη κλπ. Και ενώ φυσικά ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν check up, όσοι γυμνάζονται, ένα παραπάνω. 

• Like 5

4 ώρες πριν, lactate είπε

O Μαραθώνιος πραγματικά είναι ένα επικίνδυνο άθλημα, ούτως η αλλως αυτος που τον ετρεξε πρωτος πεθανε. :P

Επικίνδυνο όχι, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τρελα-μοδα με το τρέξιμο και την συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων και πάει ο κάθε ένας χωρίς να είναι προετοιμασμένος απλά για το yolo και παθαίνουν αυτά που παθαίνουν. 

• Like 3

11 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ειδες καποιο αποτελεσμα ;

Για την αλοη διαβασα και ερευνες που ειναι αντιθετες στην χρηση της.

Καλημερα!

Αντίθετες ως προς τι ακριβώς; Για τι πράγμα τη θές; 

50 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Αντίθετες ως προς τι ακριβώς; Για τι πράγμα τη θές; 

Την σπιρουλινα θελω.Εχω εντονο εβδομαδιαιο προγραμμα ,κ επεσα σε αυτο το αρθρο : https://www.iatropedia.gr/diatrofi/spiroulina-ta-ofeli-tis-stin-ygeia-dosologia-parenergeies-kindynoi-vid/73101/

https://meygeia.gr/pos-kai-pote-prepei-na-katanalonete-spiroulina/

διαβασα οτι εχει θρεπτικα συστατικα.Για την αλοη διαβασα διαφορετικες αποψεις σε μια σειρα ιστοσελιδων.

Οκ δεν ειμαι του χωρου και δεν μπορω καθε τοσο να πηγαινε στον γιατρο να τον πριζω αν και υπαρχουν αξιολογοι επαγγελματιες ,οποτε απο το google.

Spoiler

Μια κουταλιά της σούπας (7 γραμμάρια) αποξηραμένης σκόνης από σπιρουλίνα περιέχει:

• Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
  • Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): 15% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Βιταμίνη Β3 (νιασίνη): 4% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Χαλκός: 21% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Σίδηρος: 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και μαγγανίου, καθώς και μικρές ποσότητες από σχεδόν κάθε άλλη θρεπτική ουσία που χρειαζόμαστε

Επιβεβαίωση σήμερα ότι ανέβηκα αρκετά, γενικά, σε 3" Axle/Fat Bar(σαν κούπα χοντρό, παχύτερο από κουτάκι αναψυκτικού) , Swiss και Ολυμπιακή στις όρθιες πιέσεις.

Ίσως είμαι αρκετά ανυπόμονος, το ξέρω ότι ΔΕΝ είναι και το καλύτερο που σήμερα προσπάθησα εκ νέου για νέο προσωπικό ρεκόρ μερικές ημέρες έπειτα από το προηγούμε στο Axle, το νευρικό σύστημά μου είναι κουρασμένο που το φέρνω στα όριά του, ΑΛΛΑ έχω ως δεδομένο ότι, α) θα κάτσω/ξεκουραστώ τις επόμενες 8-9 ημέρες σε άδεια(ίσως απλώς βοηθήσω ελαφρώς σε μια μετακόμιση, χαχα ) και β) θέλω όταν γυρίσω να αρχίσω νέο πρόγραμμα... 

Οπότε... νέο PR με 111.5 kg στην Ολυμπιακή (από 103,5 αρχές Μαρτίου) . Καλά είναι. 

• Like 2

1 ώρα πριν, CallMeRp είπε

Την σπιρουλινα θελω.Εχω εντονο εβδομαδιαιο προγραμμα.

Αν τη θες για ενέργεια, δε θα σε ωφελήσει. Καλύπτεις τις ανάγκες σου σε βιταμίνες b; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...