Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, Mighty-apple said:

Τα τρικεφαλα θα ελεγα οτι ηταν το outsider γιατι στις προπονησεις εκανα πολυ ηπιες ασκησεις (στα ντιπς εβαζα παντα ποδια πχ). Κιλα εχω χασει 3-4 μονο. Τα zero traps τι ειναι; Βασικα το δωσιβιο οπως φαινεται απο πισω με χαλαει αλλα θεωρω μειωθηκε καπως. 1,5 μηνα διαφορα εχουν οι φωτος. Θεωρεις ειναο καλη προοδος;

ναι εισαι μπόμπα συνέχισε!!

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

ναι εισαι μπόμπα συνέχισε!!

Προσπαθω να ανεβω λιγο σε ασκησεις, γιατι μονοζυγο βαζω ακομα λαστιχο αλλα τουλαχιστον μπορω να κανω ανετα τα push up. Θα κανω και laser να ναι πιο συγκρισιμες οι φωτογραφιες 😝😝

Δημοσ.
3 ώρες πριν, evabb είπε

Αυτή την ηλεκτροδιεγερση την πέτυχα σε ένα γυμναστήριο στην Αθήνα το καλοκαίρι. Μου φάνηκε το αντίστοιχο των μηχανημάτων αδυνατισματος σαν ιδέα, δηλαδή μια μαλακια και μισή (δεν κάθισα να το δοκιμάσω, απλά μου το προμοταραν). Ισχύει αυτό ή όντως έχει κάποια βάση και τσάμπα το βρίζω; 

Δεν ξέρω τι αποτελέσματα έχει αλλά μετά από μια προπόνηση 20 λεπτών με ηλεκτροδιεργεση, είσαι κομμάτια από την κούραση

1 ώρα πριν, Mighty-apple είπε

Βλεπετε καποια διαφορα; Περαν της τριχΑς, σε φυσικη κατασταση εννοω

02D634F3-2E4B-4C37-8B29-BC65ED258D9C.jpeg

Καλά το πας μπράβο, συνέχισε έτσι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mighty-apple είπε

Βλεπετε καποια διαφορα; Περαν της τριχΑς, σε φυσικη κατασταση εννοω

02D634F3-2E4B-4C37-8B29-BC65ED258D9C.jpeg

Βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Προσπάθησε να μην κάνεις διατροφικά λάθη στις γιορτές και μην τρελαίνεσαι για τα love handles. Δύσκολα θα φύγουν. Δώσε έμφαση σε πλάτη και κοιλιακούς ώστε οπτικά τουλάχιστον να μειωθούν.

Δημοσ.
26 minutes ago, Mighty-apple said:

Τα zero traps τι ειναι; 

The trapezius (or trapezoid) is a large paired surface muscle that extends longitudinally from the occipital bone to the lower thoracic vertebrae of the spine and laterally to the spine of the scapula.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tonkpils είπε

Βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Προσπάθησε να μην κάνεις διατροφικά λάθη στις γιορτές και μην τρελαίνεσαι για τα love handles. Δύσκολα θα φύγουν. Δώσε έμφαση σε πλάτη και κοιλιακούς ώστε οπτικά τουλάχιστον να μειωθούν.

Διατροφικα νομιζω εχω σταθεροποιηθει αρκετα και ακομα και μια μερα να φαω λιγο παραπανω ξερω οτι ολη την υπολοιπη εβδομαδα θα ειμαι πειθαρχημενος. Οταν λεμε δυσκολα θα φυγουν ενννοουμε ποτε, ουι θελουν επεμβαση η απλα πολλη γυμναστικη για μεγαλο χρονικο διασυημα;

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

The trapezius (or trapezoid) is a large paired surface muscle that extends longitudinally from the occipital bone to the lower thoracic vertebrae of the spine and laterally to the spine of the scapula.

Τραπεζοειδης πες ετσι!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mighty-apple είπε

Διατροφικα νομιζω εχω σταθεροποιηθει αρκετα και ακομα και μια μερα να φαω λιγο παραπανω ξερω οτι ολη την υπολοιπη εβδομαδα θα ειμαι πειθαρχημενος. Οταν λεμε δυσκολα θα φυγουν ενννοουμε ποτε, ουι θελουν επεμβαση η απλα πολλη γυμναστικη για μεγαλο χρονικο διασυημα;

Τραπεζοειδης πες ετσι!

Εννοούμε πως είναι το τελευταίο σημείο του σώματος στο οποίο ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος (+στους κατώτερους κοιλιακούς).

Επέμβαση δεν χρειάζεται. Αλλά το ερώτημα για  εκείνα τα δύο σημεία δεν είναι το πότε αλλά πως. Μπορείς και σε ένα μήνα να το κάψεις (το λίπος) αλλά θα πρέπει να μπεις σε ελαφρώς στερητική δίαιτα ( μειωμένη πρόσληψη θερμίδων) και πολύ χαμηλό αριθμό πρόσληψης υδατανθράκων. Αυτα όμως είναι αντίθετα στο να χτίσεις μυες.

Γι'αυτό σου λέω να μην δώσεις στην παρούσα φάση ιδιαίτερη σημασία. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Τα πας μια χαρά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tonkpils είπε

Εννοούμε πως είναι το τελευταίο σημείο του σώματος στο οποίο ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος (+στους κατώτερους κοιλιακούς).

Επέμβαση δεν χρειάζεται. Αλλά το ερώτημα για  εκείνα τα δύο σημεία δεν είναι το πότε αλλά πως. Μπορείς και σε ένα μήνα να το κάψεις (το λίπος) αλλά θα πρέπει να μπεις σε ελαφρώς στερητική δίαιτα ( μειωμένη πρόσληψη θερμίδων) και πολύ χαμηλό αριθμό πρόσληψης υδατανθράκων. Αυτα όμως είναι αντίθετα στο να χτίσεις μυες.

Γι'αυτό σου λέω να μην δώσεις στην παρούσα φάση ιδιαίτερη σημασία. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Τα πας μια χαρά.

Καταλαβα πως το λες. Δεν ξερω γιατι αυτο το σημειο με ενοχλει τοσο. Προσπαθω να ειναι πολυ ηπιος με τη διατροφη μου με σκοπο να κοψω τις κακες συνηθειες. Με νοιαζει πιο πολυ να συνηθισω μα τρωω υγιεινα, να πεταξω τη ζαχαρη εξω και να τρωω για σνακ ξηρους καρπους και κανα φρουτο και μετα ολα τα αλλα. Γιατι ετσι εχω καταδερει και ειμαι καλα μεσα στη μερα και δεν πειναω συνεχεια. Επισης εχει αλλαξει η ψυχολογια μου. Δεν ντρεπομαι να φσω μπροστα σε αλλους ουτε να πω οτι πειναω. Μπορει καποιος να πει ποσοστο λιπους απο μοα φωτο η δε γινεται;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Mighty-apple είπε

Καταλαβα πως το λες. Δεν ξερω γιατι αυτο το σημειο με ενοχλει τοσο. Προσπαθω να ειναι πολυ ηπιος με τη διατροφη μου με σκοπο να κοψω τις κακες συνηθειες. Με νοιαζει πιο πολυ να συνηθισω μα τρωω υγιεινα, να πεταξω τη ζαχαρη εξω και να τρωω για σνακ ξηρους καρπους και κανα φρουτο και μετα ολα τα αλλα. Γιατι ετσι εχω καταδερει και ειμαι καλα μεσα στη μερα και δεν πειναω συνεχεια. Επισης εχει αλλαξει η ψυχολογια μου. Δεν ντρεπομαι να φσω μπροστα σε αλλους ουτε να πω οτι πειναω. Μπορει καποιος να πει ποσοστο λιπους απο μοα φωτο η δε γινεται;

Παρε μια ιδεα να υπολογισεις μονο σου. Φυσικα δεν μπορεις να πεις ακριβως αλλα δεν σε νοιαζει κιολας σε αυτη τη φαση.

Προσοχη στο διαχωρισμο του τι ειναι διατροφικα καλο και στο αν οδηγει στο αποτελεσμα που θελεις. Ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Το λεω επειδη ενεφερες τους ξηρους καρπους. Με προσοχη στην ποσοτητα διοτι εχουν αρκετες θερμιδες. Αυτο μπορει να μην συμβαλει αν ο στοχος σου ειναι να χασεις βαρος.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Παρε μια ιδεα να υπολογισεις μονο σου. Φυσικα δεν μπορεις να πεις ακριβως αλλα δεν σε νοιαζει κιολας σε αυτη τη φαση.

Προσοχη στο διαχωρισμο του τι ειναι διατροφικα καλο και στο αν οδηγει στο αποτελεσμα που θελεις. Ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Το λεω επειδη ενεφερες τους ξηρους καρπους. Με προσοχη στην ποσοτητα διοτι εχουν αρκετες θερμιδες. Αυτο μπορει να μην συμβαλει αν ο στοχος σου ειναι να χασεις βαρος.

Γυρω στο 30% με κοβω. Θα θελα να χασω λιγο βαρος αλλα επειση ειναι λιγο δεν βιαζομαι κυριως με νοιαζει να διορθωσω τη διατροφη και να μειωσω το λιπος. Ξηρους καρπους με μετρο εννοειται.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

woa

Δεν είναι toο much;

Ανά πόσες μέρες κάνεις προπόνηση;

Δευτέρα με Παρασκευή. Τώρα κάνω 3 εκτεταμένα σε κινήσεις sessions χαλαρά και 2 μόνο άκρα και κορμό, ακόμα πιο χαλαρά. Με τη βροχή δεν μπόρεσα να κάνω και tank, που μου έχει λείψει το τελευταίο διάστημα.

Επαναλαμβάνω, είμαι σε deloading phase και έχω ρίξει αρκετά ρυθμούς. Η προπόνηση βγαίνει εύκολα και ευχάριστα.

Η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί θεαματικά. Το προηγούμενο διάστημα δούλεψα δομική ενίσχυση και έφτασα να παίζω 8άρια στα 150kg deadlift και 110κg squat. Εκεί η προπόνηση έβγαινε αρκετά δύσκολα αλλά 3 μέρες αργότερα που ξαναέκανα τις κινήσεις (δουλεύω περισσότερο κινήσεις και όχι μέρος του σώματος) τα έβγαζα με αισθητή βελτίωση στο χρόνο και στις αναπνοές. Η αποκατάστασή μου παραμένει καλή. Τρώω αρκετά, δεν βγαίνει μέρα με λιγότερες από 4000 kcal, όμως δεν κοιμάμαι όσο θα ήθελα. Στα κιλά παραμένω στα ίδια επίπεδα μεταξύ 85 και 86, μήνες τώρα. Έχω όμως χάσει αρκετό λίπος και έχω βάλει κάμποσο κρέας στα πόδια και τους ώμους μου.

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι η τελευταία της deloading φάσης. Ακολουθούν 4 εβδομάδες όπου θα δουλέψω την ισχύ μου με πολλά set των 3 reps και στη συνέχεια 6 εβδομάδες ενδυνάμωση για να εγκατασταθώ σε πιο υψηλό όγκο προπόνησης. Το πλάνο μου είναι πενταετές, αλλά ήδη βρίσκομαι αρκετά πιο πάνω σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς. Σκοπός μου είναι να τελειοποιήσω την τεχνική μου, η οποία έχει φτάσει σε αξιοπρεπές επίπεδο και πρέπει τώρα να δουλέψω συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Λαμβάνω μεγάλη βοήθεια από τον @Dakonblackblade, ο οποίος είναι εύστοχος και αντικειμενικός κριτής. Η πείρα του είναι πολύτιμη, αρκεί να θέλει κάποιος να ακούσει και να καταλάβει.

10 λεπτά πριν, wizzy είπε

Κομματάρα!

Σύσταση από τον Dakon, ο οποίος είναι κατεχάρης στη metal μουσική.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Δευτέρα με Παρασκευή. Τώρα κάνω 3 εκτεταμένα σε κινήσεις sessions χαλαρά και 2 μόνο άκρα και κορμό, ακόμα πιο χαλαρά. Με τη βροχή δεν μπόρεσα να κάνω και tank, που μου έχει λείψει το τελευταίο διάστημα.

Επαναλαμβάνω, είμαι σε deloading phase και έχω ρίξει αρκετά ρυθμούς. Η προπόνηση βγαίνει εύκολα και ευχάριστα.

Η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί θεαματικά. Το προηγούμενο διάστημα δούλεψα δομική ενίσχυση και έφτασα να παίζω 8άρια στα 150kg deadlift και 110κg squat. Εκεί η προπόνηση έβγαινε αρκετά δύσκολα αλλά 3 μέρες αργότερα που ξαναέκανα τις κινήσεις (δουλεύω περισσότερο κινήσεις και όχι μέρος του σώματος) τα έβγαζα με αισθητή βελτίωση στο χρόνο και στις αναπνοές. Η αποκατάστασή μου παραμένει καλή. Τρώω αρκετά, δεν βγαίνει μέρα με λιγότερες από 4000 kcal, όμως δεν κοιμάμαι όσο θα ήθελα. Στα κιλά παραμένω στα ίδια επίπεδα μεταξύ 85 και 86, μήνες τώρα. Έχω όμως χάσει αρκετό λίπος και έχω βάλει κάμποσο κρέας στα πόδια και τους ώμους μου.

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι η τελευταία της deloading φάσης. Ακολουθούν 4 εβδομάδες όπου θα δουλέψω την ισχύ μου με πολλά set των 3 reps και στη συνέχεια 6 εβδομάδες ενδυνάμωση για να εγκατασταθώ σε πιο υψηλό όγκο προπόνησης. Το πλάνο μου είναι πενταετές, αλλά ήδη βρίσκομαι αρκετά πιο πάνω σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς. Σκοπός μου είναι να τελειοποιήσω την τεχνική μου, η οποία έχει φτάσει σε αξιοπρεπές επίπεδο και πρέπει τώρα να δουλέψω συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Λαμβάνω μεγάλη βοήθεια από τον @Dakonblackblade, ο οποίος είναι εύστοχος και αντικειμενικός κριτής. Η πείρα του είναι πολύτιμη, αρκεί να θέλει κάποιος να ακούσει και να καταλάβει.

Σύσταση από τον Dakon, ο οποίος είναι κατεχάρης στη metal μουσική.

Να τα λέμε όλα , ο @gntgrx έχει πάρει τη ζώνη που πρέπει, έχει αγοράσει τα περικάρπια , πηγαίνει με τα σωστά παπούτσια , τρώει το σωστό φαγητό και κάνει σωστά πράγματα στο γυμναστήριο. Μπορεί να του παίρνει πολύ ώρα γιατί η αληθεια είναι πως χαζολογάμε, αλλά δεν έχει φοβηθεί να ανεβάσει κιλά και να δοκιμάσει . Η τεχνική συνεχώς βελτιώνεται καθοδόν, δεν περίμενε να γίνουν όλα τέλεια . Έχει πέσει τρελή δουλειά, εγώ τον βλέπω και κουράζομαι. 

Το επόμενο στάδιο είναι οι εντάσεις. Εκεί θα φανεί η αποκατάσταση και τα μειονεκτήματα στην τεχνική αλλά και η δύναμη θέλησης. Γιατί ότι και να λέμε , τα πράγματα θα γίνουν βαριά και εκεί θέλει και ψυχικό σθένος. 

Αλλά δρα θετικά και σε εμένα. Είναι πολύ χρήσιμο ψυχολογικά να έχεις training partner. Κρατάει ο ένας τον άλλο σε εγρήγορση. 

Ας πως και εγώ της Παρασκευής

OHP 3x3x90
SQ 4x4x153

BBRow 3x5x110 (μέσο όρο)

Τσίμπημα στο γόνατο, ξεκούραση , σήμερα είμαι κομπλέ αν και στην αρχή ενός κρυόματος. Ευκαιρία να κάνω το deload που ήθελα και να ξεπεράσω γρήγορα το κρυωματάκι.

17 άτομα στο νοσοκομείο και 2 σε κρίσιμη κατάσταση με έμφραγμα μετά τον Μαραθώνιο. Εμείς θα χτυπήσουμε όμως τη μέση μας με αυτά που σηκώνουμε στο γυμναστήριο. Μην ακούσω ξανά τίποτα. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

17 άτομα στο νοσοκομείο και 2 σε κρίσιμη κατάσταση με έμφραγμα μετά τον Μαραθώνιο. Εμείς θα χτυπήσουμε όμως τη μέση μας με αυτά που σηκώνουμε στο γυμναστήριο. Μην ακούσω ξανά τίποτα

O Μαραθώνιος πραγματικά είναι ένα επικίνδυνο άθλημα, ούτως η αλλως αυτος που τον ετρεξε πρωτος πεθανε. :P

• Like 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

17 άτομα στο νοσοκομείο και 2 σε κρίσιμη κατάσταση με έμφραγμα μετά τον Μαραθώνιο. Εμείς θα χτυπήσουμε όμως τη μέση μας με αυτά που σηκώνουμε στο γυμναστήριο. Μην ακούσω ξανά τίποτα. 

Άκου το ξανά τότενες.Όποιος το πάει στα όρια κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα έρθει και η σειρά του.,ανεξαρτήτως αθλήματος και ιατρικής υποστήριξης,νόμος...

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...