Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν την παλεύω με ασκήσεις κορμού. Απλά είναι αδύναμος δεν ξέρω γιατί έτσι. Δηλαδή εκτός από ροκανίσματα, sit ups, V και hollow δεν μπορώ να κάνω κάτι ασκήσεις που στρίβεις από τη μια και τραβάς το ένα πόδι και μετά από την άλλη και κάτι υπερπαραγωγές. Σαν να μην έχω αυτούς τους μύες νιώθω. Θα φτιάξει με τον καιρό; Πολλές φορές δεν τους νιώθω καν να δουλεύουν, αντιστέκεται το σώμα μου.

ΥΓ ήμουν ζευγάρι με ένα παιδί σήμερα που μαρέσει πολύ, για να μπορέσω να συγχρονιστώ μαζί του νομιζω έσπασα όλα τα προσωπικά μου ρεκορ σε κάθε άσκηση και νιωθω πολυ ωραια τώρα.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Toxo <3 lover είπε

Πολύ βολικό πρόγραμμα κι εγώ αυτό ξεκίνησα αυτή την εβδομάδα. Θα χάσω μια προπόνηση, αλλά θα μου βγει την άλλη εβδομάδα, δε νιώθω τύψεις. 

Το καλό με το upper/lower είναι οτι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και με 3 προπονήσεις την εβδομάδα και να έχουμε αποτελέσματα. 

Δημοσ.

Παίρνει κανενας σας συμπληρωμα αλόης  ή σπιρουλίνας;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Το καλό με το upper/lower είναι οτι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και με 3 προπονήσεις την εβδομάδα και να έχουμε αποτελέσματα. 

Αυτό ακολουθώ εγώ γιατί δεν βγαίνει με τίποτα πρόγραμμα για 4 ημέρες. Αν θυμάμαι καλά ακολουθώ ένα πρόγραμμα που είχες ανεβάσεις εσύ με μερικές παραλλαγές. 

Έκλεισα αισίως 40 μέρες από την επανοδό μου στο γυμναστήριο μετα από 2 χρόνια περίπου και νιώθω ήδη πολύ καλύτερα. Δυσκολεύομαι να βάλω κιλά βέβαια που θέλω (έχω πάρει γύρω στο 1 κιλό αυτές τις μέρες) αλλά που θα πάει. Το κακό είναι ότι αν χάσω μια μέρα προπόνησης, λόγω προγράμματος μέχρι τέλη Ιανουαρίου, δεν μπορώ να την αναπλήρωση. 

• Like 1
Δημοσ.

Τρέξιμο με ή χωρίς ζώνη; Έχω μια που και καλλά σε σφίγγει για να υποστηρίζει τη μέση να μην κανει γκλουκου γκλουκου η κοιλια, να σε βοηθάει να ιδρώνεις, να γυμνάζει κοιλιακούς κτλ. Δεν ξέρω τι ισχύει από όλα αυτά αλλά έκανα πιο βολικό τρέξιμο φορώντας την παρά χωρίς αυτή. Έχω να τρέξω κοντά 3 μηνες στους οποίους όπως γράφω εδώ πάω εντατικά crossfit. Να βάλω ζώνη τώρα που θα πάω ή να τη βγάλω τελείως από τη ζωή μου; Και πόση ώρα να τρέξω; 30' 45'?

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lactate είπε

Τρέξιμο με ή χωρίς ζώνη; Έχω μια που και καλλά σε σφίγγει για να υποστηρίζει τη μέση να μην κανει γκλουκου γκλουκου η κοιλια, να σε βοηθάει να ιδρώνεις, να γυμνάζει κοιλιακούς κτλ. Δεν ξέρω τι ισχύει από όλα αυτά αλλά έκανα πιο βολικό τρέξιμο φορώντας την παρά χωρίς αυτή. Έχω να τρέξω κοντά 3 μηνες στους οποίους όπως γράφω εδώ πάω εντατικά crossfit. Να βάλω ζώνη τώρα που θα πάω ή να τη βγάλω τελείως από τη ζωή μου; Και πόση ώρα να τρέξω; 30' 45'?

Αναφέρεσαι σε ζώνη εφίδρωσης; λογικά ναι, είναι περιττή όπως και να έχει. Γενικά δεν τρέχουμε με ζώνη. Ζώνη φοράμε μόνο σε κάποιες ασκήσεις όταν ανεβαίνουν τα κιλά όχι συνέχεια. 

Βγάλε τη τελείως από τη ζωή σου. Τρεξε όσο θες 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Αναφέρεσαι σε ζώνη εφίδρωσης; λογικά ναι, είναι περιττή όπως και να έχει. Γενικά δεν τρέχουμε με ζώνη. Ζώνη φοράμε μόνο σε κάποιες ασκήσεις όταν ανεβαίνουν τα κιλά όχι συνέχεια. 

Βγάλε τη τελείως από τη ζωή σου. Τρεξε όσο θες 

ναι τέτοια είναι.. απλά κάποιος εκεί που έτρεχα μου είπε να τη βάλω γιατί θα βοηθήσω και πήγα και πήρα μια. Όντως βολεύει αλλα μου χει φαει λιγο τη ζωη να με τσιμπαει να θελει αλλαγη κτλ.

• Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lactate είπε

ναι τέτοια είναι.. απλά κάποιος εκεί που έτρεχα μου είπε να τη βάλω γιατί θα βοηθήσω και πήγα και πήρα μια. Όντως βολεύει αλλα μου χει φαει λιγο τη ζωη να με τσιμπαει να θελει αλλαγη κτλ.

Θα βοηθήσει γιατί; σαν υποστήριξη δεν έχει βάση αυτή η ζώνη. Τώρα για να μειώσεις περιφέρεια πάλι δεν έχει λογική γιατί ναι μεν ιδρώνεις αλλά μόλις πιεις νερό είσαι πάλι οπως πριν. Γενικά βγάλε από το μυαλό σου το ιδρώτας=αδυνάτισμα. Ο ιδρώτας είναι απλά ένας μηχανισμός του σώματος μας με σκοπό να κρατάει την θερμοκρασία του σταθερή. 

Έχει λογική μόνο πριν από ζύγισμα για αγώνες αλλά πάμε σε άλλο επίπεδο και άλλες διαδικασίες. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

Θα βοηθήσει γιατί; σαν υποστήριξη δεν έχει βάση αυτή η ζώνη. Τώρα για να μειώσεις περιφέρεια πάλι δεν έχει λογική γιατί ναι μεν ιδρώνεις αλλά μόλις πιεις νερό είσαι πάλι οπως πριν. Γενικά βγάλε από το μυαλό σου το ιδρώτας=αδυνάτισμα. Ο ιδρώτας είναι απλά ένας μηχανισμός του σώματος μας με σκοπό να κρατάει την θερμοκρασία του σταθερή. 

Έχει λογική μόνο πριν από ζύγισμα για αγώνες αλλά πάμε σε άλλο επίπεδο και άλλες διαδικασίες. 

Δεν ξέρω γιατί, τουμπανιάρης ήταν μου μίλησε πολύ φιλικά τον εμπιστεύτηκα :P

Δεν σκέφτηκα ότι επειδή ιδρώνεις αδυνατίζεις.  Σκεφτόμουν μήπως το βοηθάει λίγο από πλευράς σύσφιξης γιατί το πάνω κάτω μπορεί να χαλαρώνε λίγο το δέρμα δεν ξέρω.

Πάντως τις πρώτες φορές που το έβαζα ένιωθα τους κοιλιακούς μου να καίνε. Από πλευράς αδυνατίσματος μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνω λίγο σκοινάκι μόνο του μια μέρα σαν την 5η προπονηση της εβδομάδας και αν ναι, ποση ωρα; (αν και προτιμώ να το μετράω με περάσματα γιατί ορισμένες φορές περισσότερη ώρα μου παίρνει να ξεμπλέχτώ :P

Δημοσ.

Θέλω ένα ρολόι να κάνει μια δουλειά

Όταν φτάνει ξέρω ‘γώ τους 180 παλμούς να βαράει

Οσο πιο φτηνό τόσο πιο καλά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Μόνο ζώνη ρε συ, τα περισσότερα Ρολόγια το χάνουν όταν ιδρωνεις!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Αν θες να ειναι ακριβη η μετρηση μια λυση υπαρχει μονο, ζωνη με σενσορα στο στηθος και συνδεση ασυρματα με κινητο ή ρολοι για να σε ειδοποιει.

Τα αλλα ρολογια (sport watch οπως , garmin και fitbit ακομα και τα μοντελα των 300++ ευρω) μετρανε καλα μεν αλλα οχι με ακριβεια σε αθληματα τυπου βαρη , HIIT κλπ. Στο τρεξιμο συνηθως μετρανε σχετικα καλυτεραγιατι οι εναλλαγες ειναι πολυ πιο αργες. Μπορεις να γκουγκλαρεις reviews και συγκρισεις αναμεσα σε τετοια ρολογια για να δεις οτι ολα εχουν αποκλιση οταν κανεις αποτομες αλλαγες και γενικα οτι αλλο εκτος απο τρεξιμο . Ο λογος ειναι οτι η τεχνολογια μετρησης (optical sensor στην εσωτερικη πλευρα του ρολογιου) )που εχουν επηρεαζεται απο ιδρωτα και ιδρωτα εχεις σε ολα τα ειδη ασκησης κλπ.

@lactate δε χρειαζεσαι ζωνη για τρεξιμο! δεν εχω δει ποτε καποιον να φοραει και μιλαω και για ατομα που κανουν σοβαρες αποστασεις και εκτος γυμναστηριου (συμπεριλαμβανομενων αναβασεων τρεξιμο σε βουνα , μαραθωνιων κλπ. κλπ.) . Αυτο που θελει αν τρεξεις σοβαρη αποσταση ειναι διατασεις ΚΑΙ σε πλατη γιατι επιβαρυνεται.

Επεξ/σία από epp
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...