Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν στο τέλος του προγράμματος και τους επόμενους δύο κύκλους ήταν να δοκιμάσω νέο μέγιστο(σε Axle, Swiss και κανονική Ολυμπιακή μπάρα) σε όρθιες πιέσεις. Επειδή όμως θα λείψω από εβδομάδα για 10 ημέρες και θα ξεκουραστώ λιγάκι που το χρειάζομαι, είπα να δοκιμάσω σήμερα ένα μέγιστο να δω πού βρίσκομαι...και από το αποτέλεσμα, μάλλον πέτυχα το στόχο μου μια χαρά. Ίσως ξαναρχίσω καινούργιο πρόγραμμα με νέα ποσοστά, ίσως απλά επιβεβαιώσω την άνοδο και με ολυμπιακή μπάρα, θα δω(γιατί ξέρω περίπου τι διαφορά σε κιλά έχω από το ένα στο άλλο, διαπιστωμένα) .

Ξέρω ότι δεν βρίσκεται κάποιος κάθε ημέρα σε ιδανική κατάσταση για να δώσει το 100%, αλλά ένοιωσα καλά(είμαι και από Νύχτα στη δουλειά) .

Λοιπόν.: σήμερα σε 3" Axle, στόχος ήταν τα 93,5 kg στο μέγιστο πριν αρκετούς μήνες(αν και ήξερα ότι θα το κατέρριπτα, εφόσον έκανα 3 επαναλήψεις στα 91 μερικές ημέρες πριν). Είχα κρυφό πόθο τα 100! Πρώτη προσπάθεια νέου μέγιστου στα 96, άνετα. Δεύτερη προσπάθεια στα 101, με λίγο ζόρι, επιτυχημένη. Τρίτη προσπάθεια στα 103,5 με περισσότερο ζόρι, ανέβηκε. Τέταρτη προσπάθεια στα 106, με πολύ ζόρι τα κατάφερα, αλλά ένοιωθα ότι ήμουν πλέον στα όρια. προσπάθησα ακόμα +1 κιλό στα 107, αλλά δεν... ) . Δεν περίμενα ότι θα πιέσω τόσο πολύ σε Axle! Ανέβηκα πάνω από το ρεκόρ μου στην ολυμπιακή(103,5) και είμαι περίεγος πόσο ανέβηκα εκεί (είμαι +7,5-10 κιλά πάνω, είναι ευκολότερο) . 

Δεν είμαι κάτι σπουδαίο, ένας απλός χομπίστας που έχει τα χρονάκια του πλέον, αλλά χάρηκα πολύ που έφτασα εδώ. Ίσως τα προηγούμενα χρόνια ήταν και λίγο ψυχολογικό το "'΄όριο" των 100 κιλών(αν και ήμουν κοντά, αλλά είχα ενοχλήσεις στις αρθρώσεις και δεν ανέβαζα/πίεζα πολύ) . Αυτά.

• Like 4
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gntgrx είπε

Mόνο metal!

Ψήνεσαι να σου φτιάξω playlist με metal; Προχτές έβγαλα 99 spints των 15" με 15" break μεταξύ τους, στο 140% του FTP!

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, gntgrx είπε

Η βιταμίνη D και πιο συγκεκριμένα η χοληκαλσιφερόλη (D3) δεν είναι πραγματικά βιταμίνες. Είναι ορμόνες. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, είναι προορμόνες, αφού η καλσιφεδιόλη (25 υδρόξυ D3) και στη συνέχεια η καλσιτριόλη (1,25 διυδρόξυ D3) είναι οι ενεργοί μεταβολίτες και κατά συνέπεια, οι ορμόνες.

Πιο αναλυτικά, η αλληλουχία γεγονότων έχει ώς εξής: 

Η χοληκαλσιφερόλη παράγεται από την 7-δεϋδροχοληστερόλη στην κατώτερη στοιβάδα της επιδερμίδος υπό την έκθεση σε UVB ακτινοβολία μεταξύ 290 έως 315 nm. Στη συνέχεια, η χοληκαλσιφερόλη μετατρέπεται σε καλσιφεδιόλη (25 υδρόξυ D3) μέσω υδροξυλίωσης στο ενδοπλασματικό δίκτυο των κυττάρων του συκωτιού. Το τελικό στάδιο είναι η περαιτέρω υδροξυλίωση στους νεφρούς της καλσιφεδιόλης σε καλσιτριόλη (1,25 διυδρόξυ D3), μέσω του ενζύμου 1α-υδροξυλάση. Η τελική διαδικασία είναι αυστηρώς ελεγχόμενη κατάσταση και ενεργοποιείται από την παραθορμόνη.

Παρατηρούμε τα εξής:

1) Η διαδικασία ξεκινάει από τα αποθέματα 7-δεϋδροχοληστερόλης στην επιδερμίδα και είναι ενεργοποιείται μόνο από την έκθεση σε UVB ακτινοβολία. Ακόμα και αν δεν καταναλώσουμε την παραμικρή ποσότητα κάποιας μορφής βιταμίνης D (είναι κάμποσες, όπως φαίνεται παραπάνω), ο οργανισμός θα συνθέσει τις απαραίτητες ποσότητες της προορμόνης χοληκαλσιφερόλης.

Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη βιταμίνης D στη διατροφή.

Μόνη εξαίρεση, όταν υπάρχει πολύ συγκεκριμένη παθολογία που δεν επιτρέπει τη σύνθεση και αποθήκευση της 7-δεϋδροχοληστερόλης στα δύο κατώτερα στρώματα της επιδερμίδος. Υπό κανονικές συνθήκες η συγκέντρωση 7-δεϋδροχοληστερόλης στην επιδερμίδα είναι περίπου 50 μg/cm², τεράστια ποσότητα που επαρκεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες του οργανισμού τελικά σε καλσιτριόλη, αρκεί να δουλεύουν σωστά και τα υπόλοιπα υποσυστήματα για την τελική μετατροπή.

Γι'αυτό και η επιφάνεια δέρματος που πρέπει να είναι εκτεθημένη είναι περίπου το 30% της ολικής. Υπάρχει περίσσεια πρώτης ύλης, οπότε δεν χρειάζεται να κινητοποιείται όλη για την παραγωγή καλσιφεδιόλης. Δεν χρειάζεται επίσης και αρκετός χρόνος έκθεσης σε UVB. Η διαδικασία μετατροπής φτάνει σε ισορροπία γρήγορα και ο ρυθμός μετατροπής φθίνει από ένα σημείο και μετά. Οι μεταβλητές που ελέγχουν τη διαδικασία μετατροπής της 7-δεϋδροχοληστερόλης είναι η ηλικία και η μελάγχρωση του δέρματος, το γεωγραφικό πλάτος, η εποχή, το υψόμετρο, η συνολική ηλιοφάνεια κ.α. Για τις Μεσογειακές χώρες έχει υπολογιστεί ότι 20 λεπτά την ημέρα αρκούν και μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ δύσκολο να μην πάρουμε και κάποια, μικρή ή μεγάλη, ποσότητα βιταμίνης D από τη διατροφή, που όμως, το ξαναγράφω, δεν είναι απαραίτητη, εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένη παθολογία.

2) Η μετατροπή της χοληκαλσιφερόλης σε καλσιφεδιόλη εξαρτάται από ένα ένζυμο που ονομάζεται 25-υδροξυλάση. Η διαδικασία αυτή δεν είναι ελεγχόμενη, σε αντίθεση με την τελική μετατροπή της καλσιφεδιόλης σε καλσιτριόλη. Αυτό, λίγο πολύ, σημαίνει ότι όση χοληκαλσιφερόλη φτάσει στο συκώτι θα μετατραπεί σε καλσιφεδιόλη, εφόσον δεν παίζει κάτι με την 25-υδροξυλάση. Υπάρχει, ασφαλώς, παθολογία που μπλοκάρει τη μετατροπή αυτή, αλλά συμβαίνει με όχι ιδιαίτερη συχνότητα. Το τελευταίο γεγονός, έχει ιδιαίτερη διαγνωστική σημασία διότι τα επίπεδα καλσιφεδιόλης (25 υδροξυβιταμίνη D) στον ορό αντικατοπτρίζουν τις ποσότητες της χοληκαλσιφερόλης που παράγεται στο δέρμα σε συνδυασμό με τις όποιες ποσότητες βιταμίνης D2 ή D3 λαμβάνουμε από τη διατροφή.

Άρα, είτε δεν κατάλαβες καλά τί σου είπε ο συνάδελφος, είτε δεν ξέρει τί του γίνεται και καλύτερα είναι να μη δίνει συμβουλές διότι γελάνε και υαλοπίνακες με τα λεγόμενα αυτά, αν, επαναλαμβάνω, τα είπε έτσι.

Έχει πολλά contrast η ημέρα. Στο γυρισμό από κηδεία, πήρα τα Nike Romaleos 3 XD. Πάμε τώρα να ανεβούμε στα καθίσματα. 

Μπορεί και να κατάλαβα λάθος. 

• Like 1
Δημοσ.
On 05/11/2019 at 01:29, gntgrx said:

18,4 ng/mL;

Η τιμή είναι χαμηλή, ειδικά για την Ελλάδα με τον τρελό καιρό όπου, Νοέμβρη μήνα, ακόμα έχουμε καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Ένα παραπάνω για ανθρώπους που αθλούνται.

Βλέπω το ίδιο έργο τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα και αν εξαιρέσει κανείς τις περιπτώσεις όπου υπάρχει πολύ συγκεκριμένη παθολογία, δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυξητική τάση στην υποβιταμίνωση D. Μιλάμε ότι συνήθως αρκεί 20λεπτη έκθεση στον ήλιο, αθροιστικά στη διάρκεια της ημέρας, στο 30% της επιφάνειας του σώματός μας.

Όλοι κοιτάμε το σίδηρο και την τεστοστερόνη, αλλά για τη βιταμίνη D, δεν τρέχει και τίποτα, who cares. Φταίνε, βέβαια, και οι φαρμακοβιομηχανίες και τα βοτανοματζουνομάγαζα που έχουν στήσει καλή φάμπρικα και μπίζνα και πουλάνε την κοπριά για χρυσάφι. Άκου 8 ευρώ οι 100000 μονάδες βιταμίνης D.

Να σας βλέπει ο ήλιος, για λίγο. Τζάμπα και ασφαλές είναι, θα γλιτώσετε κι εσείς, θα γλιτώσω και εγώ που μόνο σε μπλουζάκια δεν έχω ακόμα τυπώσει τα παραπάνω να τα μοιράζω στο κοινό μου.

Με την προϋπόθεση ότι μας βλέπει κάμποσο ο ήλιος. Έγω πάλι τέτοια εποχή βλέπω κάτι τιμές που για λεπτά sex είναι καλές, για επίπεδα βιταμίνης D είναι να μου τον δίνεις στον πάτο.

ναι 18,4Ng/ml. και ειχα παρει ενα ή δυο κουτακια αναβραζον.τωρα ξεκινησα με 1000ui.

α.δεν μου αρεσει ο ηλιος.καλοκαιρι παραλια 1-2 φορες .δεν καθομαι για ηλιοθεραπεια.δεν καθομαι στον ηλιο.ακομα και βουνο αν παω και εχει ηλιο φοραω μακρυμανικο. υπαρχουν περιπτωσεις που θα φαω αρκετο ηλιο αλλα τα χερια μονο δεν κανουν 30 τις 100. ευτυχως τις τελευταιες φορες στο βουνο ειχε συννεφα.επισης οταν παω για τρεξιμο θα εχει νυχτωσει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, wizzy είπε

Ψήνεσαι να σου φτιάξω playlist με metal; Προχτές έβγαλα 99 spints των 15" με 15" break μεταξύ τους, στο 140% του FTP!

Εγώ θέλω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, evabb είπε

Εγώ θέλω 

Να ξέρεις, θα "παίξει" πολύ trash και λίγο (ελαφρύ) black metal και πολύ λιγότερο power metal. Δεν θέλω παράπονα! 😋

Υ.Γ: Υπομονή ως απόψε.

Επεξ/σία από wizzy
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, wizzy είπε

Να ξέρεις, θα "παίξει" πολύ trash και λίγο (ελαφρύ) black metal και πολύ λιγότερο power metal. Δεν θέλω παράπονα! 😋

Υ.Γ: Υπομονή ως απόψε.

Κρίμα, είναι ωραίο το power metal.

Δημοσ.
19 minutes ago, evabb said:

Κρίμα, είναι ωραίο το power metal.

αν θες Power metal κατεβασε stratovarius που αξιζουν παρα πολυ και ακουσε.εχουν απο ηρεμα Songs μεχρι πιο δυνατα.

Δημοσ.

Αφηρημάδα της στιγμής και λάθος υπολογισμός και πήραμε την μέση στο χέρι για σήμερα.😥 Καλά που είχα και σποτερ γιατί θα είχα βγει στην κίνα μαζί με τα κιλά! 😂

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια. Την προηγουμενη εβδομαδα γραφτηκα σε μια αλυσιδα γνωστου  γυμναστηριου.
Εξαιρετικος χωρος αλλα ειναι οπως περιμενα. Οι γυμναστες οχι απλα δεν ασχολουνται μαζι σου δεν κανουνε το κοπο να βγουνε απο το την ρεσεψιον. Το θεμα εχει ως εξης.
Ξερω καποιες καλες ασκησεις που τις εκτελω καλα διοτι πηγαινα παλαιοτερα γυμναστηριο. Νιωθω πριξιμο εκει που πρεπει στις μυικες ομαδες. Να ζητησω προγραμμα στο τελος της εβδομαδας η να το κανω μονος μου oτι κανω; Απαιτησεις δεν εχω πολλες σφυξιμο θελω να κανω και να δυναμωσω. 1,85 υψος 90 κιλα ειμαι αυτη τη περιοδο. Στοχο στα κιλα δεν εχω παρα μονο στην εμφανιση. Να φαινομαι πιο ογκοδης γτ ειτε παω 84 κιλα ειτε 100 (λεμε τωρα και τα 2 χαλια δειχνουνε επανω μου) οτι τρωω παει στην κοιλια.
Υ.Γ απο διατροφη κανω οτι μπορω και οτι αντεχει η τσεπη μου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από JohnConstantine
Δημοσ.

μεταπροπονητικό γεύμα

150 γρ Μπέικον

4 ολόκληρα αυγά

200 γρ μακαρόνια 

kerrygold reggato +αλάτι+πιπέρι

Το έχω πάρει αγκαλιά. Νομίζω είμαι ερωτευμένος. 

1 ώρα πριν, JohnConstantine είπε

Καλησπερα παιδια. Την προηγουμενη εβδομαδα γραφτηκα σε μια αλυσιδα γνωστου  γυμναστηριου.
Εξαιρετικος χωρος αλλα ειναι οπως περιμενα. Οι γυμναστες οχι απλα δεν ασχολουνται μαζι σου δεν κανουνε το κοπο να βγουνε απο το την ρεσεψιον. Το θεμα εχει ως εξης.
Ξερω καποιες καλες ασκησεις που τις εκτελω καλα διοτι πηγαινα παλαιοτερα γυμναστηριο. Νιωθω πριξιμο εκει που πρεπει στις μυικες ομαδες. Να ζητησω προγραμμα στο τελος της εβδομαδας η να το κανω μονος μου oτι κανω; Απαιτησεις δεν εχω πολλες σφυξιμο θελω να κανω και να δυναμωσω. 1,85 υψος 90 κιλα ειμαι αυτη τη περιοδο. Στοχο στα κιλα δεν εχω παρα μονο στην εμφανιση. Να φαινομαι πιο ογκοδης γτ ειτε παω 84 κιλα ειτε 100 (λεμε τωρα και τα 2 χαλια δειχνουνε επανω μου) οτι τρωω παει στην κοιλια.
Υ.Γ απο διατροφη κανω οτι μπορω και οτι αντεχει η τσεπη μου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Ζήτα ένα πρόγραμμα για να ασχοληθούν και μαζί σου. 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, JohnConstantine είπε

Εφ'όσον ξέρεις να εκτελείς ασκήσεις σωστά, ψάξου για ένα πρόγραμμα όγκου-δύναμης από μόνος σου. Πόσες μέρες διαθέτεις για gym;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

μεταπροπονητικό γεύμα

150 γρ Μπέικον

4 ολόκληρα αυγά

200 γρ μακαρόνια 

kerrygold reggato +αλάτι+πιπέρι

Το έχω πάρει αγκαλιά. Νομίζω είμαι ερωτευμένος. 

Ζήτα ένα πρόγραμμα για να ασχοληθούν και μαζί σου. 

και γιατι δεν εκανες μια καρμποναρα αφου ειχες τα υλικα (για δυο ατομα 😛);

για μενα παντως αυτο ειναι cheat meal.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...