Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JcD είπε

Κάνε μία εξέταση στην τεστοστερόνη σου τώρα και κάνε και σε κάα εξάμηνο να μας πεις αποτελέσματα, κάνα 15ευρω κοστίζει και θα είναι ενδιαφέρων διότι η πρωτεΐνη σόγιας έχει κακή φήμη όσων αφορά αυτό το θέμα.

Πάντως χορτοφαγική διατροφή δίχως συμπληρωματικά κρεατίνη δεν παίζει, μιλάμε για απώλεια επιδόσεων πάνω του 20%, αυτό είδα εγώ με τρεις μήνες vegeterian διατροφή.

Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο τόσο μετρήσιμο αποτέλεσμα γιατί δεν κάνω χορτοφαγική διατροφή. Απλά παίρνω πρωτεΐνη και από σόγια μαζί με γάλα, κοτόπουλο, συμπλήρωμα, και ζυμαρικά. 

Δεν έχω καμιά διάθεση να το γυρίσω στην χορτοφαγία. 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, JcD είπε

Κάνε μία εξέταση στην τεστοστερόνη σου τώρα και κάνε και σε κάα εξάμηνο να μας πεις αποτελέσματα, κάνα 15ευρω κοστίζει και θα είναι ενδιαφέρων διότι η πρωτεΐνη σόγιας έχει κακή φήμη όσων αφορά αυτό το θέμα.

Πάντως χορτοφαγική διατροφή δίχως συμπληρωματικά κρεατίνη δεν παίζει, μιλάμε για απώλεια επιδόσεων πάνω του 20%, αυτό είδα εγώ με τρεις μήνες vegeterian διατροφή.

Πως τα κατάφερες και έκανες 3 μήνες;

Είχα δοκιμάσει παλιότερα για λίγες μέρες και είχα πεθάνει στην πείνα (πιθανόν λόγο μεταβολισμού) και ενέργεια σχεδόν μηδενική , και για να το ξεπεράσω για 2 εβδομάδες έτρωγα "σκεπαστές"  σχεδόν κάθε 2η μέρα 😂

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, coffeex είπε

Πως τα κατάφερες και έκανες 3 μήνες;

Είχα δοκιμάσει παλιότερα για λίγες μέρες και είχα πεθάνει στην πείνα (πιθανόν λόγο μεταβολισμού) και ενέργεια σχεδόν μηδενική , και για να το ξεπεράσω για 2 εβδομάδες έτρωγα "σκεπαστές"  σχεδόν κάθε 2η μέρα 😂

Είχα Νορβηγίδα γκόμενα vegan...τελικά χωρίσαμε 😂

Δημοσ.

Παντως η σογια ειναι σαβουρα (ή εγώ τη θεωρώ σαβουρα) , και alex με μπερδεύει αυτο που λες! Δηλαδή γιατί ενώ έχεις τοπ πηγές πρωτεΐνης όπως το κρέας, να θες να βάλεις και σόγια? Στο μυαλό μου έχω τη σόγια ως εναλλακτική, που τη χρησιμοποιούν χορτοφάγοι. Φυσικά δεν υπάρχουν κανόνες, εσυ είσαι έμπειρος κ εύχομαι να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς έτσι κι αλλιώς!!

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex_000 είπε

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι ακούμε, αλλά εμένα με έπεισε να δοκιμάσω να αυξήσω τις πρωτεΐνες από σόγια και άλλες μη κρατικές πηγές στην διατροφή μου και να δω αν υπάρχει διαφορά. Έχει κάνα δυο εβδομάδες που έγινε αυτό, so far so good. 

Δεν το έχω δει ακόμα το ντοκιμαντέρ, αλλά εσύ που το είδες θεωρείς ότι οι αθλητές που το γύρισαν σε χορτοφαγική διατροφή πιστώνουν τις βελτιωμένες αποδόσεις τους βασικά στο ότι πρόσθεσαν πολύ φυτική πρωτεΐνη; Ή μήπως κυρίως στο ότι σταμάτησαν την ζωική;

Το ρωτάω αυτό επειδή αν κάποιος πιστεύει ότι για την βελτίωση των επιδόσεων ευθύνεται η αύξηση της φυτικής πρωτεΐνης, τότε δεν γίνεται χορτοφάγος (όπως οι αθλητές στο ντοκιμαντέρ). Απλά παίρνει περισσότερη φυτική πρωτεΐνη. Για να γίνουν χορτοφάγοι (ή έστω όχι αποκλειστικά χορτοφάγοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό) πρέπει να πιστεύουν ότι τους βοήθησε και η μεγάλη ελάττωση των ζωικών πρωτεΐνών.

Δημοσ.

Για τον Άρνολντ που αφού είχε κατεβάσει ότι υπήρχε και δεν υπήρχε το γυρνάει στην χορτοφαγική διατροφή έχω τις επιφυλάξεις μου. Αλλά το ντοκυμαντέρ θα το δω στην πρώτη ευκαιρία.

Μήπως πρέπει να ανοίξουμε ένα νήμα για την χορτοφαγική διατροφή γιατί βλέπω αυτό και το νήμα για τον φρέσκο γάλα πάνε να το γυρίσουν σε διαμάχη για το ζήτημα.

• Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mic2mic είπε

Δεν το έχω δει ακόμα το ντοκιμαντέρ, αλλά εσύ που το είδες θεωρείς ότι οι αθλητές που το γύρισαν σε χορτοφαγική διατροφή πιστώνουν τις βελτιωμένες αποδόσεις τους βασικά στο ότι πρόσθεσαν πολύ φυτική πρωτεΐνη; Ή μήπως κυρίως στο ότι σταμάτησαν την ζωική;

Το ρωτάω αυτό επειδή αν κάποιος πιστεύει ότι για την βελτίωση των επιδόσεων ευθύνεται η αύξηση της φυτικής πρωτεΐνης, τότε δεν γίνεται χορτοφάγος (όπως οι αθλητές στο ντοκιμαντέρ). Απλά παίρνει περισσότερη φυτική πρωτεΐνη. Για να γίνουν χορτοφάγοι (ή έστω όχι αποκλειστικά χορτοφάγοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό) πρέπει να πιστεύουν ότι τους βοήθησε και η μεγάλη ελάττωση των ζωικών πρωτεΐνών.

Η χορτοφάγικξμη διατροφή προσφέρει περισσότερη ενέργεια, λιγότερο πρήξιμο (στη κοιλιά) και γρηγορότερη ανάρρωση. 

Πσκ Θα  μαι στο γήπεδο της Παναχαϊκης στην Πάτρα για  αγώνες αν βρεθεί κάνεις ας μου στείλει 

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα. Η χορτοφαγική διατροφή σημαίνει μεγάλες ποσότητες υδατάνθρακα και υπάρχουν άνθρωποι σαν και μένα που αποδίδουν καλύτερα με χαμηλό υδατάνθρακα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mic2mic είπε

Η εντύπωση που μου άφησε ειναι οτι οι περισσότεροι απο τους αθλητές πιστωνουν τις αυξήσεις των επιδόσεων τους στα οφελη της χορτοφαγίας γενικότερα (οχι συγκεκριμένα στην φυτικη πρωτεϊνη), και οχι στο οτι σταμάτησαν την ζωική.

Πόλοι από αυτούς χρησιμοποίησαν τον ορο "plant based diet" που σε εμένα αφήνει ένα παράθυρο οτι κάποιοι απο αυτούς δεν ειναι τελείως χορτοφάγοι. Στο κάτω κάτω όπως είπα οι περισσότεροι το κάνουν μόνο λόγω επιδόσεων, δεν οχι για ηθικούς λόγους, όποτε θα κάνουν οτι "χρειάζεται".

7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Παντως η σογια ειναι σαβουρα (ή εγώ τη θεωρώ σαβουρα) , και alex με μπερδεύει αυτο που λες! Δηλαδή γιατί ενώ έχεις τοπ πηγές πρωτεΐνης όπως το κρέας, να θες να βάλεις και σόγια? Στο μυαλό μου έχω τη σόγια ως εναλλακτική, που τη χρησιμοποιούν χορτοφάγοι. Φυσικά δεν υπάρχουν κανόνες, εσυ είσαι έμπειρος κ εύχομαι να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς έτσι κι αλλιώς!!

Γιατί ειναι σαβουρα?

Ένα αμεσοτατο πλεονέκτημα που παρατήρησα απο την πρώτη μέρα ειναι ότι λόγω της αύξησης των ινών στην διατροφή το πεπτικό σύστημα λειτουργεί "ρολόι". Όπως φαντάζεστε σε κάποιον που τρώει τόσο πρωτεινη την ημέρα όπως εγω αυτό ήταν ενα απο τα μεγάλα προβλήματα που λύθηκε.

Πέραν τούτου δεν θα έλεγα οτι παρατηρώ κάποια σημαντική διαφορά, και αυτό ειναι θετικό. Εγώ περίμενα να χάσω δυο κιλά και να έχω λιγότερη ενέργεια πχ αλλα είμαι μια χαρά και η διατροφή μου εχει περισσοτερη ποικιλία  (η "μονοφαγια" ειναι αλλο θεμα που ειχα) οπότε ολα καλά.

Δημοσ.

Εγώ πλέον αγχώνομαι - μεταξύ σοβαρού και αστείου - διότι 3-4 γνωστοί μου το γύρισαν σε χορτοφαγία.Ένας κρύος ιδρώτας έλουσε το γραμμωμένο μυώδες σώμα μου που τροφοδοτείται με πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας λολ !

Πέρα από την πλάκα ... έχει χαθεί το μέτρο.Οκ ,το κρέας σε καθημερινή βάση και τα υποπροιόντα του προφανώς και δεν είναι καλα για μια σειρα λόγων αλλά μια αυστηρη χορτοφαγία πιστευω - αν και οι υποστηρικές της αναφέρουν πως νιώθουν άλλοι ανθρωποι - πως είναι μια προσωρινη μόδα.Βέβαια ο καθένας κάνει οτι θελει ...αλλα εχουμε φτάσει στο σημειο να θελουν μερικοι,ες να επιβάλλουν στους υπολοιπους αυτη την μοδα.Το θεωρω ενα ξενοφερτο κακογουστο αστειο χωρις βεβαια να κλεινω τα αυτια μου σε ειδησεις που αναφερουν οτι χιλιαδες ζωα εχουν τραφει με μεταλλαγμενη σογια.Μια χαώδης κατάσταση.

Δημοσ.

Το θέμα της δυσκοιλιότητας λόγω υψηλής πρόσληψης πρωτεινών που ανέφερε ο Άλεξ είναι σοβαρό πάντως. Εγώ το αντιμετώπισα προσθέτοντας στη διατροφή φρούτα που είναι γνωστά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας όπως σταφύλια, ακτινίδια, δαμάσκηνα (ειδικά τα αποξηραμένα), κτλ.

Δημοσ.

Ειναι αυτο που έλεγα πάντα , μέτρο.Όλα χωράνε σε μια διατροφή.Ήρθε να μου το επυνθυμίσει ένας εξαιρετικός γιατρός για ένα θέμα που είχα.Επισυνάπτω λινκ που αναφέρει τι επιπτώσεις ενδέχεται να έχει η υπερκατανάλωση κρέατος - μια απο τις πολλές.

και αντίστοιχα με μια πρόχειρη αναζήτηση υποθετω πως μπορουμε να βρουμε τις επιπτώσεις απο μια μακροχρονια αυστηρα χορτοφαγικη διατροφη.

Δημοσ.

Η κατάσταση έχει όντως ξεφύγει. Έχει χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική.

Δεν θέλω να συμμετέχω στην αντιπαράθεση, έχουν τεκμηριωθεί πέραν κάποιας αμφισβήτησης κάποια δεδομένα, όπως ότι οι άνθρωποι, εξελικτικά, είμαστε ικανοί να καταναλώνουμε αποδοτικά ζωικά προϊόντα (οικογένειες ενζύμων όπως οι μεταλλοπεπτιδάσες θεμέλιας ουσίας, συγκεκριμένες κολλαγενάσες και πάνω από όλα η ζελατινάσες Α και Β), όπως επίσης και το γεγονός ότι η μαζική κτηνοτροφία έχει περιορίσει σημαντικά τη γενετική δεξαμενή των περισσοτέρων ειδών, το οποίο σε συνδυασμό με την κακή διατροφή, τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τις όποιες ουσίες (καλές και κακές) έχει ως αποτέλεσμα τα προϊόντα να είναι, μεν, υψηλής θρεπτικής αξίας αλλά με ανάλογα υψηλή βιολογική επιβάρυνση, δε, για τους τελικούς καταναλωτές.

Δηλαδή, δεν μπορεί το ζητούμενο να είναι να εξορθολογίσουμε τη διατροφή μας ώστε αυτή να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές και να αποφεύγουμε την ολιγοφαγία; Το κρέας είναι απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή, όπως είναι τα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα ψάρια κτλ. Το ξέρω, ανακάλυψα την Μέκκα με αυτά που γράφω.

Εγώ γουστάρω πολύ να τρώω κρέας. Θα ήθελα πολύ να τρώω πολύ κρέας κάθε μέρα. Όμως, έχω δύο παιδιά και θέλω να δώσω ένα πιο σωστό παράδειγμα. Επίσης, θα ήμουν ανακόλουθος απέναντι στους ασθενείς μου που τους προτρέπω να μην στερούνται το παραμικρό και να τρώνε απ' όλα, με μέτρο, χωρίς να το ξεσκίζουν. Τρώω πολύ κρέας, όμως τρώω και πολλά όσπρια, πολλά ψάρια, πολλά ψωμιά, φρούτα, μπύρες, ξηρούς καρπούς, βρώμη, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, γιαούρτια και άλλα πολλά σε μεγάλες ποσότητες. Μinimum ένα 4άρι χιλιάδες κιλοθερμίδες την ημέρα, αλλά με πάγιο στόχο τα 50 γραμμάρια ίνες και τα 5 λίτρα νερό. Ψάχνω να βρω το καλύτερο ποιοτικά, αλλά δεν πέφτω θύμα της απάτης των τάχα βιολογικών. Ξέρω καλά την παραμύθα.

Με ενοχλεί αφάνταστα η υποκρισία και το political correctness που με το ζόρι θέλουν να μας επιβάλλουν. Δεν το λέω για το documentary, θα το δω και θα κρίνω έχοντας κατά νου την πλήρη εξέλιξη και όχι από αποσπάσματα. Όμως, γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι πώς κάποιοι το παίζουν δυνατοί και βγάζουν επιδόσεις ενώ ακολουθούν αυστηρή vegan διατροφή. Διότι για να βρουν το απαραίτητο προφίλ αμινοξέων σε μη ζωικά προϊόντα, θα πρέπει να τρώνε αρκετά υψηλότερες ποσότητες και εδώ πέφτουμε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας η οποία εξαρτάται από το μικροβίωμα και τις ενζυματικές αλυσίδες. Λοιπόν, για να μην το κουράζω, με ινσουλίνη και αγωνιστές του GLP-1 υποδοχέα, σε συνδυασμό με ήπιο TSS, πίσσα και αμμούτσα να τρώνε όλη μέρα, θα γίνουνε τούμπανα και θα βγάζουν επιδόσεις. Άστα διάλα, λινάτσες.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Διότι για να βρουν το απαραίτητο προφίλ αμινοξέων σε μη ζωικά προϊόντα, θα πρέπει να τρώνε αρκετά υψηλότερες ποσότητες και εδώ πέφτουμε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας η οποία εξαρτάται από το μικροβίωμα και τις ενζυματικές αλυσίδες. Λοιπόν, για να μην το κουράζω, με ινσουλίνη και αγωνιστές του GLP-1 υποδοχέα, σε συνδυασμό με ήπιο TSS, πίσσα και αμμούτσα να τρώνε όλη μέρα, θα γίνουνε τούμπανα και θα βγάζουν επιδόσεις. Άστα διάλα, λινάτσες.

translate ?

😂

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CallMeRp είπε

Ειναι αυτο που έλεγα πάντα , μέτρο.Όλα χωράνε σε μια διατροφή

Σωστά, μόνο που όπως έχω ξαναγράψει έχει παρερμηνευτεί και η έννοια του μέτρου. Οι σαβουροτροφές δεν είναι κομμάτι του "μέτρου". Αν δεν φας ποτέ τίποτα από φούρνο και ζαχαροπλαστείο δεν στερείσαι κάτι.

Η σωστή διατροφή περικλείεται στα 4 "Π": Περιοδικότητα, Ποιότητα, Ποικιλία, Ποσότητα. Με πάνω-κάτω αυτήν την σειρά στη σημασία του καθενός από τα "Π".  Η συντριπτική πλειψηφία των ανθρώπων δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω στον τομέα της διατροφής αν τηρεί αυτές τις αρχές.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...