gntgrx Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 20/10/2019 στις 11:23 ΜΜ, GothicCrusader είπε Από περιέργεια όμως τι εννοείς πλήρης καταγραφή; τι καταγράφεις; πώς το αξιοποιείς; Αναφέρεσαι συγκεκριμένα για την καρδιά ή γενικά για την πρόοδό σου; Άσχετη απορία, πάντως, λες απαραίτητος ο εξοπλισμός παπούτσι και ζώνη. Εγώ δεν έχω πάρει παπούτσι συγκεκριμένα για lifting . Dead lifts και squats τα βγάζω τελείως και κάνω barefoot. Τις άλλες ασκήσεις τις κάνω με απλό αθλητικό. Ζώνη δεν χρησιμοποιώ καθόλου, αλλά είμαι αρχάριος (είμαι στα 5x10x60 με βάρος 82 kg). Ωστόσο ο προπονητής μου ήταν αρνητικός για τη ζώνη. Οπότε γιατί τη λες απαραίτητη; Θα έρθει η ώρα, sooner than later, που ο όγκος προπόνησης θα ανέβει και τότε δεν θα θέλει πολύ να συμβεί η στραβή. Δεν είναι αστείο πράγμα οι προβολές και οι κήλες στην ΟΜΣΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζώνη είναι δεκανίκι, σίγουρα βοηθάει αλλά κυρίως σου δίνει peace of mind ώστε να συγκεντρωθείς στην προπόνηση. Τώρα για την ξυπόλητη προπόνηση, δεν ασπάζομαι τη φιλοσοφία. Το παπούτσι προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα όταν βρίσκεσαι υπό φορτίο. Δεν θέλει πολύ να γλιστρήσει το πόδι και να τρέχεις και να μη φτάνεις. Υπάρχει και το θέμα της υγιεινής, αλλά είναι δευτερεύον. Στις 21/10/2019 στις 11:56 ΠΜ, wizzy είπε Fuck, dude, πολύ καλά! Πάρα πολύ καλά! Thanks! Κι όλα αυτά δίχως ίχνος Mitsubishi και Panoramix. 16 ώρες πριν, yannis27gr είπε Μλκ, και θεωρούσα τον εαυτό μου υπερβολικό που κρατάω αναλυτικό log προπονήσεων σε excel παράλληλα με καθημερινή μέτρηση βάρους και βημάτων. Μπροστά σου είμαι γατάκι. Νιάου... Γενικά, είναι καλή συνήθεια να καταγράφεις τις ιδέες σου, τις παρατηρήσεις σου, τις επιδόσεις σου. Εγώ το έχω πάει στο άλλο άκρο, βέβαια, αλλά δεν το αλλάζω το συγκεκριμένο χούι. 15 ώρες πριν, evabb είπε Νομίζω ότι το έχεις χεσει λίγο το πράγμα. Αυτό απαιτεί γνώσεις ετών. Δεν το κάνει ο οποιοσδήποτε. Φέτος έκλεισα 20 χρόνια στη showbiz. 15 ώρες πριν, kogba είπε @yannis27gr: μια χαρά κάνεις και κρατἀς αρχείο προπονήσεων, αυτό πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε θέλει να προοδεύει, να συγκρίνει, αξιολογεί τις προπονήσεις και να βελτιώνει τον εαυτό του. Βεβαια, υπάρχουν και περίοδοι όπου κάποιος μπορεί να είναι πιο χαλαρός, είτε λόγω δουλειάς, υποχρεώσεων, είτε απλά θέλει μια περίοδο μακριά από γυμναστήρια και μπορεί να μην θέλει να βλέπει μπάρες και όργανα για λίγο διάστημα έως να δει πως θα προχωρήσει και τι. Μόλις όμως θέλεις να πιάσεις ένα στόχο, η συστηματική καταγραφή είναι απαραίτητη, κατά τη γνώμη μου. @gntgrx: όλα αυτά τα δεδομένα φαντάζομαι ότι τα συλλέγεις για αξιολόγηση και πρόοδο των στόχων σου και των προπονήσεών σου, σωστά; Είπες ότι ασχολείσαι λίγο καιρό συστηματικά με βάρη, αν δεν κάνω λάθος, θα έχεις πρόοδο θες δεν θες αν είναι έτσι.. Παλαιότερα δεν έκανες καθόλου δηλαδή; Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, έχω την εντύπωση πως σε ενδιαφέρει και η γενικότερη κατάσταση και γενική "αθλητική ικανότητα" του οργανισμού, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το διατυπώσω. Είναι πολύ ενδιαφέρον, αν ισχύει αυτό και θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα. Στα 18 (το 1999) παράτησα την ποδηλασία, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος ήταν ότι δεν είχα σκοπό να βιοποριστώ από αυτήν, οπότε δεν ήθελα να μπω σε άλλα μοτίβα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το kick boxing και το muay thai. Πήγαινα γυμναστήριο και έκανα βάρη, όχι όμως σωστό και μελετημένο strength training. Πιέσεις και άρσεις θανάτου ήταν οι πιο σύνθετες ασκήσεις που έκανα. Ήμουν πιο ογκώδης (90-92 κιλά πάντα) αλλά πιστεύω όχι τόσο δυνατός όσο μπορώ να γίνω τώρα. Επίσης, ήμουν πιτσιρικάς και φοιτητής. Δούλευα νύχτα και δεν έκανα καλή ζωή, ξενυχτούσα και έπινα. Δεν είχα σαφή στόχο. Είχα μόνο το πλεονέκτημα της αντοχής, της ενέργειας και της γρήγορης αποκατάστασης. Θα μπορούσα να τα έχω αξιοποιήσει καλύτερα. Μετά πήγα στις ΗΠΑ για να κάνω την ειδικότητα, άλλοι ρυθμοί και απαιτήσεις. Παράτησα εντελώς τις προπονήσεις το 2007. Παντρεύτηκα, ήρθαν τα παιδιά, κάποια στιγμή γυρίσαμε στην Ελλάδα και το πήρα απόφαση τον Αύγουστο του 2018 να επενδύσω και πάλι στον εαυτό μου για τα επόμενα 20-30-40 χρόνια. Είμαι ενδοκρινολόγος και έχω εξειδικευτεί στην αναπτυξιολογία. Έχω κάνει πολλά χρόνια έρευνα σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων αυξητικών παραγόντων στην κυτταρική διαφοροποίηση, ανάπτυξη, πολλαπλασιασμό και απόπτωση. Η πρακτική εφαρμογή είναι η απόδοση έργου από τους ιστούς και από τον οργανισμό γενικότερα και στα πλαίσια της μελέτης έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς αθλητές (κυρίως κωπηλάτες). Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα, ό,τι πρέπει για να σε πιάσει πονοκέφαλος από τα απλά και βασικά. 12 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε Μια κατηγορία μόνος σου, gntgrx. Τα ίδια λέει και η γυναίκα μου, μη νομίζεις 😁 11 ώρες πριν, arxontas2323 είπε και εγω εχω garmin fenix 6x αλλα δεν εχω ασχοληθει τοσο πολυ οσο εσυ..αλλα σιγουρα δεν ειναι και κατι απλο..απαιτει καποιες γνωσεις σε καποια θεματα...και φαντασου οτι εσυ κανεις βαρη και τρεξιμο...εγω που κανω τριαθλο θα πρεπει να τρωω ενα 2ωρο μεσα στην ημερα μονο γι αυτα!!εκτος και αν εχεις καποιο tip Φυσικά και έχω tip: Δεν τρέχω. Είμαι πολύ περήφανος που το RHR και το VO2 max μου είναι σε εξαιρετικά επίπεδα χωρίς να παλεύω με τις ώρες με την αερόβιο προπόνηση. 8 λεπτά στο airbike για ζέσταμα και χιλιόμετρα με το tank. Toν περασμένο Μάη που είχα την καλύτερη φόρμα μου (τέλη Ιούνη σταμάτησα τις προπονήσεις για 45 ημέρες, έφυγα διακοπές) το φόρτωνα με 215 κιλά (άλλα 85 ζυγίζει γυμνό) και το πήγαινα πάνω κάτω μέχρι να κλατάρω. Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστα. Και πόδια και κορμός δυνατός και η καρδιά από κοντά Έτσι γίνονται οι δουλειές: Από εκεί και πέρα, ζήτημα είναι να μου παίρνει κανένα 20λεπτο και αν η όλη δουλειά. Ζυγαριές, πιεσόμετρα, μετρητές σακχάρου είναι connected πλέον. To Garmin με το που τελειώνω το set το καταλαβαίνει μόνο του και το μόνο που κάνω είναι να κάνω edit το βάρος, ζήτημα να είναι 2 δευτερόλεπτα δουλειά. Άλλα δύο λεπτά να σουλουπώσω τις ασκήσεις στο dashboar. Περισσότερη ώρα μου παίρνει το φαγητό, αλλά και αυτό συνήθως είναι copy paste (ειδικά το πρωινό) με μικρές αλλαγές λχ στο βάρος. Αν έχεις κάνει populate τη βάση με τα φαγητά που μαγειρεύεις στο σπίτι, είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων να τα προσθέτεις. Τώρα, όταν τρως έξω, μόνο εκτίμηση μπορείς να κάνεις. Όμως, το μάτι μου και το χέρι μου έχουν εκπαιδευτεί πλέον, κάνω καλές προσεγγίσεις στο βάρος. Θέλω πχ να κόψω 150 γραμμάρια ψωμί, συνήθως με την πρώτη θα πέσω στο διάστημα 130-160 gr. Aυτά για την καθημερινότητα. Για τα υπόλοιπα, πχ εξετάσεις αίματος συνήθως παίρνω το raw data από τον αναλυτή ή τα κάνω extract από το LIS (Laboratory Information System). Στη χειρότερη, από το .pdf. Το να πάρω χαρτί και να περνάω μία μία τις εξετάσεις δεν παίζει. 2019 έχουμε, δεν υπάρχει μηχάνημα μέχρι 10ετίας που να μην σε αφήνει να χειριστείς την πληροφορία ηλεκτρονικά. 2 ώρες πριν, CallMeRp είπε Ποιος εισαι; 2 ώρες πριν, GothicCrusader είπε Εξαιρετικό παντως, πολλά respects. Αυτό απαιτεί γνώσεις από πολλά πεδία. Ωστόσο, δεν απαιτεί να έχεις και κάποιο γιατρό που να ασχολείται και με αθλητισμό για να σου γράφει όλες αυτές τις εξετάσεις; Εμένα μία διατροφολόγος μου πρότεινε κάποιες εξετάσεις (που θέλω καθαρά για να ξέρω που βρίσκομαι, δεν έχω κάποιο πρόβλημα δηλαδή) και όταν τις έδωσα στην παθολόγο άρχισε να γκρινιάζει ότι δεν είναι δουλειά της πρώτης να προτείνει εξετάσεις. Anyway, εγώ μόνο το strong app χρησιμοποιώ για να είμαι σίγουρος ότι αυξάνω σταδιακά τη δυσκολία στις προπονήσεις μου και myfitness pal για διατροφή όπου κάνω extract data με ένα python script περιοδικά για να υπολογίζω τον πραγματικό μεταβολισμό από τις θερμίδες και να παρακολουθώ αναλογίες protein:fat:carbohydrates μήπως βρω το optimal για εμένα. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι συγκρίσιμα με τα δικά σου καθώς δεν μπορώ να μετρήσω τόσα βιομετρικά δεδομένα ούτε κάνω και καμία τρελή επεξεργασία στα data . Στην πράξη το myfitness pal το κρατάω για 2-3 μήνες, βγάζω στατιστικά, και μετά συνεχίζω τη διατροφή εμπειρικά. Μετά από μερικούς μήνες ξαναγράφω για να δω πόσο έχω αποκλείνει κλπ. Η metal να φταίει για την κούραση ή τα καθίσματα στα 100 κιλά; εμένα πάντως προσθέτει πάντα μερικά extra reps, εκκρεμεί έρευνα που να το επιβεβαιώνει Όπως έγραψα και στον @kogba, είμαι ενδοκρινολόγος και η γυναίκα μου είναι ακτινολόγος. Οπότε, έχω απεριόριστη πρόσβαση στο να κάνω οποιαδήποτε εξέταση, άμεσα και δωρεάν. Θα σου πω και μια αλήθεια, οι περισσότεροι γιατροί είναι παντελώς άσχετοι σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα προπόνησης. Ξέρουν ότι κάνει καλό, ως εκεί, μη ζητάς παραπάνω, δεν γνωρίζουν να συσχετίσουν τις πληροφορίες. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ασφαλώς. Έχω περάσει και κάποια ψιλοζόρικα θέματα με την υγεία μου στο παρελθόν, οπότε έχω αποφασίσει να προλαμβάνω τις καταστάσεις ώστε να μην τρέχω αν σκάσει το παραμικρό. Συν τοις άλλοις, μπαίνω και στη θέση των ασθενών μου. Όταν τους παραπέμπω να κάνουν κάποιες εξετάσεις, αιματολογικές ή απεικονιστικές ή να παρακολουθούν τα σάκχαρά τους και να καταγράφουν το τι τρώνε για να υπολογίζουν την ινσουλίνη τους, καλό είναι να έχω ιδία άποψη πως αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Εύκολο να διατάζεις, δύσκολο να τα κάνεις. Για τα data τώρα, όταν δεν υπάρχει έτοιμη λύση καταφεύγει κανείς στις πατέντες. Επέλεξα το mathematica γιατί είναι πανίσχυρο εργαλείο. Το δουλεύω 20+ χρόνια και μπορώ να κάνω παπάδες με αυτό. Όμως, χρειάζεται πόρους, ουσιαστικά είναι παντρεμένο με το PC. Για on the go δουλειά δεν κάνει. Αν βρω το χρόνο κάποτε, θα τα περάσω όλα σε jupyterlab, ώστε να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου ακόμα και από τον browser του κινητού. Μέχρι τότε, πορεύομαι με αυτά που έχω. Εγώ δεν ήμουν μεταλάς, όμως τη metal τη σέβομαι και την εκτιμώ. Κακά τα ψέμματα, βοηθάει στην προπόνηση. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από gntgrx 3
kogba Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, frozex είπε "Θεματάκι" με τα βάρη. Επισκέφτηκα γιατρό σήμερα όπου μετά από εξέταση, αποφάσισε πως για το πρόβλημα φταίνε τα βάρη και κυρίως αυτά που πιέζουν το κορμό και κατά κύριο λόγο την κοιλιακή χώρα. Το πρόβλημα ας το ονομάσουμε κήλη (αυτοί που θέλουν να μάθουν ας κοιτάξουν το spoiler). Για να μην τα πολυλογώ, μου είπε να κόψω τελείως ασκήσεις άρσης βάρους σε όρθια στάση. Ρωτώ εσάς κι αύριο θα ρωτήσω και στο γυμναστήριο, ποιες ασκήσεις είναι αυτές που απαγορεύονται; Εγώ θα βγάλω DL, squat και Barbell Rows σίγουρα, να σταματήσω όλες τις ασκήσεις τύπου Row, στο barbell press και bench press πιστεύεται θα έχω την ίδια καταπόνηση και πίεση; Αυτός δεν ήταν αθλητίατρος ώστε να μου πει πιες ασκήσεις ακριβώς να αποφεύγω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αιμορροΐδες Πήγαινε σε κάποιον ειδικό, αθλητιατρο η φυσιοθεραπευτή η κάποιον τέλος πάντων, να σου πει τι και πώς και να σου προτείνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης. Λίγες σελίδες πριν, κάποιος δημοσίευσε ωραία άσκηση για ραχιαίους. Θα σου μιλήσω προσωπικά, τι κάνω εγώ, δεν προτείνω κάτι: λόγω νυν δουλειάς εδώ και χρόνια (αλλά και άλλων διαφορετικων δουλειών στο παρελθόν, δεν ήμουνα πάντα σε γραφεία) , πλέον έχω στην συλλογή τρεις κοίλες και κάνα δυο στενώσεις. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, μέχρι δύο μήνες πριν, που είχα μεγάλη ενόχληση και με έπιασε στο τέλος των διακοπών! Πλέον, είμαι καλύτερα, ο πόνος σταμάτησε και η ενόχληση είναι μικρή. Γυμνάζω συστηματικότερα τον κορμό σχεδόν καθημερινά, οπωσδήποτε πριν πάω για δουλειά (κυλιόμενο ωράριο, αλλά και το πρωί τα χαράματα, θα κάνω ένα πεντάλεπτο ασκήσεις καθώς δεν ξέρω τι θα μου τύχει , πόσο μάλλον να είμαι "κρύος", κάνω και μια πατέντα να κρέμεται λίγο το σώμα προς τα κάτω για αποσυμπίεση). Φυσικά και ΔΕΝ μπορώ να αποφύγω κάποια μερική καθημερινή καταπόνηση, είναι η φύση της δουλειάς, απλά για να προλάβω τυχόν απορίες. Αυτό που εγώ δεν κάνω πλέον βαριά( η υπερβολικά βαριά, ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός και τι θεωρείται ...βαρύ) , είναι άρσεις ( εδώ και μερικά χρόνια, εξάλλου τις κάνω και στην δουλειά...) και καθίσματα, ιδίως τον τελευταίο καιρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ωφελουμαι από τα θετικά αυτών των ασκήσεων, απλά δεν το παρατραβαω. Κάνω όμως μεγάλο όγκο προπόνησης, μέσα στην εβδομάδα, συν την καθημερινή προπόνηση της δουλειάς. Χρησιμοποιώ ζώνη συχνότερα, και στην εργασία. ΔΕΝ σταμάτησα ποτέ τις πιέσεις όμως, ειδικά με ζώνη δεν έχω πρόβλημα. Αυτά. Το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι είμαι ανίκανος η ανάπηρος. Προσέχω περισσότερο όμως γιατί δεν είμαι 20 χρόνων πλέον. Υ. Γ. Αν υπάρχει μεγάλη ενόχληση/πρόβλημα, δεν χάθηκε και ο κόσμος να αφήσεις στην άκρη τις άρσεις και τα καθίσματα με ελεύθερα βάρη. Υπάρχουν μηχανήματα να κάνεις ελεγχόμενα και ηπιότερα την εκγύμναση σου. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από kogba 1
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, frozex είπε "Θεματάκι" με τα βάρη. Επισκέφτηκα γιατρό σήμερα όπου μετά από εξέταση, αποφάσισε πως για το πρόβλημα φταίνε τα βάρη και κυρίως αυτά που πιέζουν το κορμό και κατά κύριο λόγο την κοιλιακή χώρα. Το πρόβλημα ας το ονομάσουμε κήλη (αυτοί που θέλουν να μάθουν ας κοιτάξουν το spoiler). Για να μην τα πολυλογώ, μου είπε να κόψω τελείως ασκήσεις άρσης βάρους σε όρθια στάση. Ρωτώ εσάς κι αύριο θα ρωτήσω και στο γυμναστήριο, ποιες ασκήσεις είναι αυτές που απαγορεύονται; Εγώ θα βγάλω DL, squat και Barbell Rows σίγουρα, να σταματήσω όλες τις ασκήσεις τύπου Row, στο barbell press και bench press πιστεύεται θα έχω την ίδια καταπόνηση και πίεση; Αυτός δεν ήταν αθλητίατρος ώστε να μου πει πιες ασκήσεις ακριβώς να αποφεύγω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αιμορροΐδες Από περιέργεια, τι δουλειά κάνεις;
mic2mic Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, gntgrx είπε Εγώ δεν ήμουν μεταλάς, όμως τη metal τη σέβομαι και την εκτιμώ. Κακά τα ψέμματα, βοηθάει στην προπόνηση. Ναι, εμένα ειδικά με βοηθάει να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο Βασικά υπάρχουν δύο κατηγορίες αθλητών (και όλα τα ενδιάμεσα δηλαδή, αλλά τα δύο άκρα είναι ευδιάκριτα): Αυτοί που χρειάζονται υψηλά επίπεδα διέγερσης για να αποδώσουν αλλιώς είναι σαν κοιμισμένοι, και αυτοί που αποδίδουν βέλτιστα με ελάχιστη ή και καθόλου διέγερση και τα υπερβολικά ερεθίσματα μειώνουν την απόδοσή τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά σε όλα τα αθλήματα, πχ στον στίβο υπάρχουν αυτοί που είναι εντελώς ανέκφραστοι και ακόμα και μετά από επιτυχημένες προσπάθειες μοιάζουν σα να θρηνούν τον αδικοσκοτωμένο παππού τους (πχ Lasitskene), και οι άλλοι που πριν την προσπάθεια ζητάνε το χειροκρότημα του κοινού, βαράνε χαστούκια στον εαυτό τους και μετά πανηγυρίζουν σαν επιληπτικά πιθήκια (πχ Lisek). Για την δεύτερη κατηγορία πιθανώς να βοηθάει το metal (αν αφήσουμε βέβαια στην άκρη θέματα γούστου, διότι κάποιος που γουστάρει ενεργητική μουσική μπορεί να σιχαίνεται το metal και να λατρεύει τη samba). Για την πρώτη κατηγορία, μπορεί να βοηθάει απαλή μουσική ή και πλήρης ησυχία. Αυτή είναι η θεωρία Yerkes-Dodson, δηλαδή ότι ένα επίπεδο διέγερσης βοηθάει στην απόδοση, αλλά η υπερδιέγερση την βλάπτει. Προσωπικά σήμερα έκανα μερικά σετάκια με αυτήν την υπόκρουση Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από mic2mic 1
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ισχύει! Αν δεν έχω δυνατή μουσική (στα όρια του δεν προλαβαίνεις να ακούσεις τις νότες) δεν μπορώ να κουνηθω. Μέταλλα κατά προτίμηση αλλά υπάρχουν και μερικά πιο ποπ που κάνουν δουλειά.
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, frozex είπε "Θεματάκι" με τα βάρη. Επισκέφτηκα γιατρό σήμερα όπου μετά από εξέταση, αποφάσισε πως για το πρόβλημα φταίνε τα βάρη και κυρίως αυτά που πιέζουν το κορμό και κατά κύριο λόγο την κοιλιακή χώρα. Το πρόβλημα ας το ονομάσουμε κήλη (αυτοί που θέλουν να μάθουν ας κοιτάξουν το spoiler). Για να μην τα πολυλογώ, μου είπε να κόψω τελείως ασκήσεις άρσης βάρους σε όρθια στάση. Ρωτώ εσάς κι αύριο θα ρωτήσω και στο γυμναστήριο, ποιες ασκήσεις είναι αυτές που απαγορεύονται; Εγώ θα βγάλω DL, squat και Barbell Rows σίγουρα, να σταματήσω όλες τις ασκήσεις τύπου Row, στο barbell press και bench press πιστεύεται θα έχω την ίδια καταπόνηση και πίεση; Αυτός δεν ήταν αθλητίατρος ώστε να μου πει πιες ασκήσεις ακριβώς να αποφεύγω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αιμορροΐδες Αν δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο χειρουργείου, και τα κιλά που σηκώνεις δεν είναι 140 στα κάθισματα και 200 στις άρσεις, αλλά δεν έχεις τσεκαρει τη φόρμα σου, πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις αφήνοντας το χαρτί υγείας, δουλεύοντας μπιντε και μωρομαντηλα , proctosynallar σε συχνή βάση καθώς και να αυξήσεις τις φυτικές ίνες. Όποτε είχα έξαρση αυτό έκανα και δεν το πάθαινα από τα βάρη αλλά έτρωγα μια βδομάδα πιτογυρα. Αν δηλαδή οι επιδόσεις σου δεν είναι τίποτα σούπερ ουαου, αλλού είναι το πρόβλημα. Μια άλλη αιτία θα ήταν λανθασμένη βαλσαβα, σπρώχνοντας προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ πώς ο γιατρός ανακαλύπτει ως πρόβλημα αυτό που κάνει το 1% του πληθυσμού και όχι αυτό που κάνει το 95%, μου τη δίνει στα νεύρα. Πρώτα θα κοίταγα αυτά που σου λέω και τελευταία τη γυμναστική Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από Dakonblackblade 3
frozex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, evabb είπε Από περιέργεια, τι δουλειά κάνεις; από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα δουλειά γραφείου, πριν από αυτό διάφορες στις οποίες είχα αρκετή κινητικότητα και άρσεις βαρέων αντικειμένων. 9 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Αν δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο χειρουργείου, και τα κιλά που σηκώνεις δεν είναι 140 στα κάθισματα και 200 στις άρσεις, αλλά δεν έχεις τσεκαρει τη φόρμα σου, πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις αφήνοντας το χαρτί υγείας, δουλεύοντας μπιντε και μωρομαντηλα , proctosynallar σε συχνή βάση καθώς και να αυξήσεις τις φυτικές ίνες. Όποτε είχα έξαρση αυτό έκανα και δεν το πάθαινα από τα βάρη αλλά έτρωγα μια βδομάδα πιτογυρα. Αν δηλαδή οι επιδόσεις σου δεν είναι τίποτα σούπερ ουαου, αλλού είναι το πρόβλημα. Μια άλλη αιτία θα ήταν λανθασμένη βαλσαβα, σπρώχνοντας προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ πώς ο γιατρός ανακαλύπτει ως πρόβλημα αυτό που κάνει το 1% του πληθυσμού και όχι αυτό που κάνει το 95%, μου τη δίνει στα νεύρα. Πρώτα θα κοίταγα αυτά που σου λέω και τελευταία τη γυμναστική η αλήθεια είναι πως και εγώ το είχα συσχετίσει με τα βάρη (δεν το του ανέφερα όμως μην μου πει 'ναι έχεις δίκιο' και τέλος), διότι μέχρι τον Μάιο έκανα κυρίως μηχανήματα, ελεύθερα βάρη χρησιμοποιούσα για στήθος, δικέφαλο και τρικέφαλο. Το καλοκαίρι που πιστεύω είχα την δύναμη και, με βοήθεια του γυμναστή, την τεχνική άρχισα τις άρσεις και τα καθίσματα. Στα τέλη Ιουνίου το παρατήρησα πρώτη φόρα. Μετά δίχως να σταματήσω το πρόγραμμα μου αυτό, υποχώρησε. Το Σεπτέμβρη λόγο μη σταθερού ωραρίου στη δουλειά τα είχα αφήσει στην άκρη και ξεκίνησα πάλι πριν δύο βδομάδες κανονικά και δυναμικά. Προχθές την Κυριακή το παρατήρησα πάλι και γι αυτό επισκέφθηκα χθες τον γιατρό. Valsalva χρησιμοποιώ μόνο στο Βarbell Overhead Press. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από frozex
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 In other news, strict press 85 kg, push press 105kg, στα 86 Kg εγω 4
wizzy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Στις 23/10/2019 στις 1:01 ΠΜ, gntgrx είπε Thanks! Κι όλα αυτά δίχως ίχνος Mitsubishi και Panoramix. Μιλάς με γρίφους, γέροντα. Τι εννοείς; Σοβαρά, δεν καταλαβαίνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μεταπροπονητικο γεύμα μετά από ποδιά Spoiler
evabb Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, frozex είπε από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα δουλειά γραφείου, πριν από αυτό διάφορες στις οποίες είχα αρκετή κινητικότητα και άρσεις βαρέων αντικειμένων. η αλήθεια είναι πως και εγώ το είχα συσχετίσει με τα βάρη (δεν το του ανέφερα όμως μην μου πει 'ναι έχεις δίκιο' και τέλος), διότι μέχρι τον Μάιο έκανα κυρίως μηχανήματα, ελεύθερα βάρη χρησιμοποιούσα για στήθος, δικέφαλο και τρικέφαλο. Το καλοκαίρι που πιστεύω είχα την δύναμη και, με βοήθεια του γυμναστή, την τεχνική άρχισα τις άρσεις και τα καθίσματα. Στα τέλη Ιουνίου το παρατήρησα πρώτη φόρα. Μετά δίχως να σταματήσω το πρόγραμμα μου αυτό, υποχώρησε. Το Σεπτέμβρη λόγο μη σταθερού ωραρίου στη δουλειά τα είχα αφήσει στην άκρη και ξεκίνησα πάλι πριν δύο βδομάδες κανονικά και δυναμικά. Προχθές την Κυριακή το παρατήρησα πάλι και γι αυτό επισκέφθηκα χθες τον γιατρό. Valsalva χρησιμοποιώ μόνο στο Βarbell Overhead Press. Να ξέρεις ότι οι πολλές ώρες καθήμενος δημιουργούν αιμορροΐδες. Όλοι οι ταξιτζήδες και οδηγοί έχουν αυτό το πρόβλημα.
TEOKOS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Το τελευταίο δίμηνο το ψιλογ@@σα με το τρέξιμο και το ζούμπαboxing και τα έπαιξε ο αχίλλειος Ξεκούραση τώρα με βάρη και αποχή από τα ρύζια και τις μακαρονάδες. Αλλάζω και διατροφή . Τα σημερινά σχετικά στα κάρβουνα μετά το gym 4
OneWaySystem Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να και η δική μου η ομορφιά Πατάτες καρότο λάχανο κολοκύθια πιπέρι λεμόνι κρεμμύδια Επρεπε, γιατί χθες το βράδυ είχε μπαλίτσα και είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι Spoiler 😂🤩😛 Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από OneWaySystem 2
frozex Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, evabb είπε Να ξέρεις ότι οι πολλές ώρες καθήμενος δημιουργούν αιμορροΐδες. Όλοι οι ταξιτζήδες και οδηγοί έχουν αυτό το πρόβλημα. Ξέρω αλλά δεν ευθύνεται η δουλειά, μπορεί αν μην κάνω την βαριά και βρόμικη πια δουλειά αλλά και τώρα είμαι στο πέρα δώθε. Ακόμη και να μην έχω λόγο (που πάντα έχω) θα σηκωθώ να κάνω μια βόλτα, έναν έλεγχο αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Άσχετο λίγο, αλλά εδώ και δύο μέρες κατάφερα το ακατόρθωτο: κοιμήθηκα φουλ 8ωρο. Στις προπονήσεις άλλος άνθρωπος. Και παρότι κάπου "λύγιζα" μεσοβδόμαδα έχω κάνει 4 προπονήσεις Δ-Τ-Τ-Π και μάλλον πάω και για Παρασκευή (ο coach μου λέει να ακούω το σώμα μου και νομίζω ότι την παλεύει άνετα). Θα θελα πολύ σωματικά να μπορούσα να πάω 5 φορές την εβδομάδα γιατί μου έχει αλλάξει όλη την ψυχολογία το γυμναστήριο (καμία σχέση με το συμβατικό γυμναστήριο εκεί ένιωθα κάπως μόνος). Σήκωσα επίσης 40κιλά σε one leg dead lift και σε backsquat (αν και δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος βασικά -και όλο αυτό γυμνάζει το κωλαράκι υποτίθεται; γιατί χρειάζομαι λίγη δουλίτσα σε στήθος, το κωλαράξι δόξα τω θέω τούμπανο ήταν και είναι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις